Barbecook Adam 50 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

www.barbecook.com2
[EN] Do not use the barbecue in a confined and/or habitable space e.g. houses, tents, caravans,
motorhomes, boats. Danger of carbon monoxide poisoning fatality.
[NL] Gebruik de barbecue niet in gesloten of bewoonbare ruimtes bv huizen, tenten, caravans,
motorhomes, boten. Gevaar voor koolmonixidevergiftiging.
[FR] Ne pas utiliser le barbecue dans un espace confiné et/ou habitable par exemple des maisons, tentes,
caravanes, camping-cars, bateaux. Risque de décès par empoisonnement au monoxyde de carbone.
[DE] Betreiben Sie den Grill nicht in geschlossenen und/oder bewohnbaren Räumen, z:B. Gebäuden, Zelten,
Wohnwagen, Wohnmobilen Booten. Es besteht Lebensgefahr durch Kohlenmonoxid Vergiftung.
[ES] No use la barbacoa en un espacio cerrado y/o habitable, p.e. vivienda, tienda de campaña, caravana,
autocaravana, embarcación. Peligro de envenenamiento mortal por monóxido de carbono.
[IT] Non utilizzare il barbecue in uno spazio confinato e/o abitabile, per esempio in case, tende,
caravan, case mobili, barche. Pericolo di morte per avvelenamento da monossido di carbonio.
[PT] Não utilize o barbecue num espaço confinado e/ou habitável, por exemplo, dentro de casas, tendas,
caravanas, autocaravanas, barcos. Perigo de morte por intoxicação por monóxido de carbono.
[SE] Använd inte grillen i ett slutet eller bebott utrymme, t. ex. hus, tält, husvagn, husbil eller båt. Risk för
dödsfall genom kolmonoxidförgiftning.
[DK] Grillen må ikke bruges i et begrænset og/eller beboeligt rum, som fx et hus, telt, campingvogn,
autocampere eller både. Fare for kulilteforgiftning.
[FI] Älä käytä grilliä suljetussa ja tai asuintilassa, kuten taloissa, teltoissa, matkailuperävaunuissa,
asuntoautoissa ja veneissä. Kuolemaan johtavan häkämyrkytyksen vaara.
[NO] Ikke bruk grillen i et innestengt og/eller bebott rom, for eksempel hus, telt, campingvogn, bobil eller
båt. Fare for karbonmonoksidforgiftning.
[HU] Ne hasznája a grillsütőt zárt térben és/vagy beltéren, például házban, sátorban, lakókocsiban vagy
hajón. Halálos szén-monoxid-mérgezés veszélye áll fenn.
[RO] Nu utilizați grătarul de frigere în spații închise și/sau de locuit, de exemplu case, corturi, rulote,
autorulote sau ambarcațiuni. Pericol de intoxicație letală cu monoxid de carbon.
[CS] Nepoužívat rožně v uzavřeném prostoru a/nebo obytném prostoru, např. v domech, stanech,
karavanech, lodích nebo jiném uzavřeném prostoru. Existuje nebezpečí otravy oxidem uhelnatým.
[GR] Μην χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου σε περιορισμένο ή/και κατοικήσιμο χώρο, π.χ. σπίτια, σκηνές,
τροχόσπιτα, σκάφη. Υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.
[SK] Gril nepoužívajte v uzavretom a/alebo obytnom priestore, napríklad domy, stany, karavány, obytné
automobily a člny. Nebezpečenstvo smrteľnej otravy kysličníkom uhoľnatým
[ET] Ärge kasutage grilli kitsastes kohtades ja/või elamiseks kasutatavates ruumides, nt majad, telgid,
karavanid, autoelamud, paadid. Vingugaasimürgituse oht.
[LT] Nenaudokite kepsninės uždarose ir (arba) gyvenamosiose patalpose, pvz. namuose, palapinėse,
furgonuose, namuose ant ratų, kateriuose. Pavojus mirtinai apsinuodyti anglies monoksidu.
[LV] Nelietojiet grilu slēgtā un/vai apdzīvotā vietā, piemēram, mājā, teltī, treilerī, mājā uz riteņiem, laivā.
Pasātv letālas oglekļa monoksīda saindēšanās sekas.
[PL] Nie należy używać grilla w miejscu o ograniczonej przestrzeni i/lub zamieszkałym, tj. w domach,
namiotach, przyczepach kempingowych, samochodach kempingowych, łodziach. Grozi to
zatruciem tlenkiem węgla.
[BG] Барбекюто да не се използва на закрито и/или в обитаемо помещение, напр. къща, палатка,
каравана, кемпер, лодка и др. Опасност от отравяне с въглероден оксид, причиняващо смърт.
[SL] Žara ne uporabljajte v zaprtih in/ali bivalnih prostorih, kot so npr. hiše, šotori, bivalne prikolice,
avtodomi, čolni. Smrtno nevarno zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom
[HR] Roštilj nemojte upotrebljavati u skučenom i/ili stambenom prostoru, npr. u kućama, šatorima,
karavanima, kamp kućicama, brodovima. Opasnost od kobnog trovanja ugljičnim monoksidom.
www.barbecook.com8
NL - GEBRUIKSAANWIJZING
1 UW TOESTEL REGISTREREN
Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! Er wacht
u een hele nieuwe wereld om te ontdekken, of dat nu in de rust
van de natuur of in de gonzende stad is. Word een grillmaster in
onze #barbecook community en laat ons uw grillvaardigheden in
de schijnwerpers zetten.
Registreer uw Barbecook-toestel online en geniet van enkele
fantastische voordelen:
U krijgt toegang tot de volledige gebruikershandleiding
zodat u uw toestel tot in het kleinste onderdeeltje leert
kennen.
U krijgt van een gepersonaliseerde naverkoopservice,
waardoor u snel reserveonderdelen kunt vinden en geniet
van een optimale garantieservice.
We informeren u over productupdates en geven u tips, tricks
en grillspiratie om de grillmaster in u naar boven te halen.
Klaar voor een avontuur? Registreer uw toestel en word lid van
de #barbecook community!
Voor meer informatie over het registreren van uw toestel
gaat u naar www.barbecook.com.
Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden
niet verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden.
2 OVER DEZE HANDLEIDING
Deze handleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel is
het deel dat u momenteel leest. Hier vindt u instructies om
uw toestel te monteren, te gebruiken en te onderhouden.
Het tweede deel begint op pagina 96. Daarin vindt u diverse
illustraties:
Explosietekeningen, onderdelenlijsten en montagetekeningen
van het toestels die in deze handleiding beschreven zijn.
Illustraties bij de belangrijkste instructies uit het eerste deel
van de handleiding.
Als er voor een bepaalde instructie een illustratie bestaat,
wordt naar die illustratie verwezen in de instructie. Deze
verwijzingen worden voorafgegaan door een pictogram
van een potlood, zoals links aangegeven.
3 BELANGRIJKE
VEILIGHEIDINSTRUCTIES
Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de
instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze
wordt gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade
tot gevolg hebben.
Schade wegens het niet opvolgen van de instructies
(verkeerde montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.)
wordt niet gedekt onder de garantie.
Laat het toestel niet alleen achter terwijl deze
in gebruik is.
WAARSCHUWING! Deze barbecue wordt erg
heet, niet verplaatsen tijdens het gebruik.
Gebruik geschikte bescherming wanneer u
hete onderdelen (deksel, rooster enz.) moet
vastnemen.
Houd brandbare materialen, brandbare
vloeistoen en oplosbare objecten op een veilige afstand
van het toestel wanneer deze in gebruik is.
WAARSCHUWING! Houdt kinderen en huisdieren uit de
buurt van de barbecue.
Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het
toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in
droge omgevingen.
Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel
binnenshuis gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat er
gevaar voor vergiftiging door koolmonoxide.
Let op het volgende wanneer u een locatie kiest:
Plaats het toestel op minstens drie meter van een gebouw,
op een open en goed geventileerde plaats.
Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur
(veranda, afdak ... ) of onder gebladerte.
Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond.
Plaats het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot,
oplegger ... ).
4 TERUGKERENDE CONCEPTEN
Dit deel omvat definities van een aantal minder vertrouwde
concepten. Deze concepten worden gebruikt in verschillende
onderwerpen van de handleiding.
4.1 QuickStart
®
-aanmaaksysteem
Het toestel is uitgerust met een QuickStart®-aanmaaksysteem.
Met dit systeem kunt u uw toestel aanmaken met alleen maar
wat krantenpapier en een lucifer. U hoeft geen aanmaakvloeistof
of aanmaakmiddelen te gebruiken. Het systeem werkt ook zeer
snel: slechts 15 minuten na het aanmaken van het toestel kunt u
beginnen te grillen.
Stapsgewijze instructies voor het gebruik van het
QuickStart
®
-systeem vindt u verder in deze handleiding.
4.2 QuickStop
®
-doofsysteem
Het toestel is uitgerust met een QuickStop®-doofsysteem.
Dankzij dit systeem kunt u uw toestel heel snel doven en
reinigen. Na het grillen volstaat het de as in het waterreservoir
onder aan de centrale buis te borstelen.
Het waterreservoir van het QuickStop®-systeem verhoogt
ook de veiligheid van uw toestel. Het toestel staat stabieler en
gloeiende houtskool wordt gedoofd wanneer het toestel omvalt.
Stapsgewijze instructies voor het gebruik van het
QuickStop
®
-systeem vindt u verder in deze handleiding.
4.3 Email
Sommige delen van het toestel zijn bekleed met een laag
gesmolten glas, zogenaamd email. Dit email beschermt het
onderliggende metaal tegen corrosie. Email is een kwaliteitsvol
materiaal: het is bestand tegen roest, het verzwakt niet onder
invloed van hoge temperaturen en het is zeer eenvoudig te
onderhouden.
Omdat het email minder flexibel is dan het metaal
waarop het is aangebracht, kunnen stukjes email
loskomen wanneer u het toestel niet correct gebruikt.
Om problemen te vermijden, dient u voorzichtig te zijn
wanneer u geëmailleerde onderdelen monteert en dient u
het email altijd te onderhouden zoals beschreven in deze
handleiding.
5 HET TOESTEL MONTEREN
5.1 Veiligheidsinstructies
Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u
deze in elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel
wijzigen, want dit is zeer gevaarlijk.
Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig.
De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage
van het toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve
montage wordt niet gedekt door de garantie.
www.barbecook.com 9
5.2 Het toestel monteren
1. Plaats het toestel op een vlakke en veilige ondergrond vóór
gebruik.
2. Monteer het toestel zoals aangegeven in de montagetekeningen.
U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van
deze handleiding, na de explosietekening van uw toestel.
Wees voorzichtig bij het monteren van emailonderdelen.
Gebruik de bijgeleverde vezel ringen om het email rond
de schroeven te beschermen.
Gebruik geen gereedschap om het toestel in elkaar te
zetten. U hebt alleen een kruisschroevendraaier nodig
om de spanning van de klemmen onder aan de centrale
buis te regelen.
6 HET TOESTEL KLAARMAKEN VOOR
GEBRUIK
U hebt water, houtskool, droog krantenpapier en een lange
lucifer nodig.
6.1 Welke houtskool moet ik gebruiken?
Maak uw toestel altijd aan met klassieke houtskool, nooit
met briketten. Als het toestel aangemaakt is, kunt u briketten
toevoegen.
Gebruik houtskool van goede kwaliteit om het toestel aan te
maken, bij voorkeur houtskool die voldoet aan EN 1860-2.
Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit grote, glanzende
stukken en produceert niet veel stof.
Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar
de houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de
houtskool niet in een kelder.
Let erop om de houtskoolpan niet teveel vullen. Zorg
ervoor dat de houtskoolstukken niet boven de rand van de
houtskoolpan komen (max 66%). De kuip overvullen kan uw
barbecue ernstig beschadigen door de extreme warmte.
6.2 Stap 1: de aspot vullen
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeelding 1 op pagina 108.
We raden aan om de aspot voor elk gebruik met water te vullen.
Ga als volgt te werk:
1. Draai de aspot naar links om hem los te maken.
2. Vul de aspot halfvol met water.
3. Plaats de aspot terug en draai hem naar rechts.
6.3 Stap 2: papier plaatsen
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïlllustreerd
op afbeelding I op pagina 108.
Voor een goede werking van het QuickStart
®
-systeem dient u
het papier correct in het toestel te plaatsen. Ga als volgt te werk:
1. Neem drie dubbele vellen krantenpapier. Gebruik altijd
droog krantenpapier, bij voorkeur enkele dagen oud.
2. Rol elk blad papier diagonaal op tot een toortsvorm. Rol de
toortsen niet te strak op.
3. Vouw een uiteinde van elke toorts om.
4. Haal de houtskoolpan uit de kuip.
5. Plaats de toortsen in de buis, met het omgeplooide uiteinde
omhoog.
Plaats de toortsen niet te diep. Ze moeten het onderste
rooster nog raken wanneer u dit weer in de kuip plaatst.
6. Plaats de houtskoolpan terug in de kuip.
6.4 Stap 3: het toestel aanmaken
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeelding 3 op pagina 108.
Als het papier geplaatst is, kunt u uw toestel aanmaken. Ga als
volgt te werk:
1. Bedek de bodem van de kuip met houtskool (afb. 3a). Tips:
Gebruik niet te veel houtskool. De kuip mag slechts voor
een derde gevuld zijn.
Gebruik kleine stukken houtskool om het toestel aan te
maken. U kunt later grotere stukken toevoegen.
2. Open de luchttoevoergaten onder aan de buis (afb. 3b).
3. Gebruik een lange lucifer om het papier via de
luchttoevoergaten aan te steken (afb. 3b). Het brandende
papier kan veel rook produceren.
Wanneer u het toestel voor het eerst gebruikt, dient u het
30 minuten te laten branden. Daardoor worden resterende
fabricagevetten uit het toestel verwijderd.
Plaats het rooster nog niet op het toestel. Een leeg
rooster kan vervormd raken wanneer het te lang in de
hitte wordt gehouden.
WAARSCHUWING! Gebruik geen spiritus, benzine of
andere brandbare vloeistoen om aan te steken of te
herontsteken! Gebruik alleen ontstekers die voldoen aan
de EN-1860-3!
4. Begin met het barbecueën pas nadat zich op de kooltjes
een laagje as heeft gevormd. Dit duurt normaal ongeveer 15
minuten (afb. 3c).
5. Adam Top: het deksel niet sluiten vooral de houtskool met
een wit laagje as bedekt is.
7 HANDIGE TIPS
7.1 De intensiteit van het vuur regelen
U kunt de intensiteit van het vuur regelen door de
luchttoevoergaten onder aan de centrale buis te openen of te
sluiten:
Als u de gaten meer opent, wordt er meer lucht in de buis
gezogen en is het vuur intenser.
Als u de gaten meer afsluit, wordt er minder lucht in de buis
gezogen en is het vuur minder intens.
Adam Top: de hevigheid van het vuur kan aangepast
worden door regelen van de ventilatieknop.
Op afbeelding 4 op pagina 109 kunt u zien hoe de lucht
door de buis stroomt en het vuur aanwakkert.
7.2 Voorkomen dat voedsel aanbrandt
Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel
aanbrandt:
Begin nooit te grillen wanneer er nog vlammen in de kuip
voorkomen. Wacht tot de houtskool bedekt is met een dun
laagje witte as.
Stel het voedsel niet bloot aan te sterke hitte. U kunt:
- Het voedsel beschermen door het rooster hoger te
plaatsen.
- De warmte verminderen door de luchttoevoergaten onder
aan de buis (gedeeltelijk) te sluiten.
- Adam top: verminder de warmte door de ventilatieknop
op het deksel te sluiten.
www.barbecook.com10
7.3 Voorkomen dat voedsel aankleeft
Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel
aan het rooster kleeft:
Smeer met behulp van een borstel wat olie op het voedsel
voor u het op het rooster plaatst . U kunt ook het rooster zelf
insmeren.
Draai het voedsel niet te snel om. Laat het eerst goed warm
worden.
7.4 Opflakkeringen vermijden
Opflakkeringen zijn vlammen die plots uit de kuip springen
tijdens het grillen. Ze worden meestal veroorzaakt door druipend
vet of druipende marinade.
Tijdens het grillen kunnen er opflakkeringen voorkomen. Dit is
normaal. Te veel opflakkeringen verhogen echter de temperatuur
in de kuip en kunnen opgehoopt vet doen ontbranden.
Opflakkeringen vermijden:
Zorg ervoor dat de kuip schoon is voor u begint te grillen.
Het is aan te bevelen de kuip na elk gebruik te reinigen.
Verwijder overtollig vet en overtollige marinade van het
vlees. U kunt ook een grillpan gebruiken voor vet en/of
gemarineerd vlees.
7.5 Grillen onder de Dome (Adam 50)
Om uw toestel optimaal te gebruiken, kunt u het uitrusten met
een Dome. De Dome is een halfopen, schelpvormig deksel dat
de hitte van de houtskool weerkaatst op het voedsel. Daardoor
wordt het voedsel zowel langs onder als langs boven verwarmd.
Dit biedt u onder meer de mogelijkheid om grote stukken vlees
gelijkmatig te braden, bierblikkip te bereiden en zelfs pizza’s te
roosteren.
Gebruik een Dome 223.0050.000 voor de Adam 50. Voor
meer informatie over de Dome, ga naar www.barbecook.
com
7.6 Grillen onder het deksel (Adam 50 Top)
De Adam 50 Top is uitgerust met een afneembaar deksel. Het
deksel reflecteert en houdt de warmte. Het deksel laat toe om
dikkere stukken vlees te garen, om ”beer canned chickens” of
pizza’s te bereiden. Ga als volgt te werk:
Open deksel wanneer het vuur hevig is.
Sluit het deksel bij lage hitte om dikke stukken vlees
langzaam te garen.
8 HET TOESTEL ONDERHOUDEN
8.1 De kuip reinigen
De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd
op afbeelding 5 op pagina 109.
Het is aan te bevelen de kuip na elk gebruik te reinigen. Met het
QuickStop®-systeem gebeurt dit bliksemsnel. Ga als volgt te
werk:
1. Laat het toestel volledig afkoelen en verwijder het rooster.
2. Sluit de luchtgaten aan de onderkant van centrale buis (Fig.
5a).
3. Haal de houtskoolpan uit de kuip en giet de assen in een
emmer. Veeg de resterende assen in de buis (Fig. 5b).
4. Neem de aspot af door naar links te draaien. (Fig. 5c).
5. Giet het water met de assen in een emmer (Fig. 5d).
6. Plaats de aspot terug en draai naar rechts.
7. Plaats de houtskoolpan terug in de kuip.
8.2 Het rooster reinigen
Het is aan te bevelen het rooster na elk gebruik te reinigen met
een Barbecook cleaner.
U kunt het rooster ook reinigen met een zacht
reinigingsmiddel of met natriumbicarbonaat. Gebruik
nooit ovenreinigers om het rooster te reinigen.
8.3 Het toestel opbergen
Berg het toestel na elk gebruik op in een droge plaats (binnen,
onder een afdak ...). Om het toestel langer te laten meegaan, is
het aan te bevelen het toestel af te dekken met een Barbecook-
hoes. Registreer uw toestel op www.barbecook.com om na te
gaan welke hoes u nodig hebt.
Zorg ervoor dat het toestel volledig droog is voor u deze
opbergt. Dit voorkomt roestvorming.
8.4 Geëmailleerde, roestvaststalen,
verchroomde en gepoederlakte
onderdelen onderhouden
Het toestel is gemaakt van onderdelen in email, roestvast staal
en chroom. Elk materiaal moet op een specifieke wijze worden
onderhouden:
Om roestvorming op onderdelen uit roestvast staal te
voorkomen, vermijdt u best ieder contact met chloor,
zout of ijzer. Wij raden u aan het toestel niet te gebruiken
in kuststreken, nabij spoorwegen of in de buurt van een
zwembad.
Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies
wordt beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet
gedekt door de garantie.
Materiaal
Onderhoud van dit materiaal
Roestvast staal
en chroom
Email
Gepoederlakt
Gebruik geen
agressieve, schurende of
metaalreinigingsmiddelen.
Gebruik niet-agressieve
reinigingsmiddelen en laat ze
inwerken op het staal.
Gebruik een zachte spons of doek.
Spoel het toestel na het reinigen
grondig en laat het toestel zeer
goed drogen voor u deze opbergt.
Gebruik geen scherpe voorwerpen
en stoot het toestel niet tegen een
hard oppervlak.
Vermijd contact met koude
vloeistoen terwijl het toestel nog
heet is.
Metalen sponsjes en schurende
reinigingsmiddelen kunnen
worden gebruikt.
Gebruik geen scherpe
voorwerpen. Gebruik niet-
agressieve reinigingsmiddelen en
een zachte spons of doek.
Spoel het toestel na het reinigen
grondig en laat het toestel zeer
goed drogen voor u deze opbergt.
Geölied staal
Gebruik een stalen borsten of
staalwol om het oppervlak te reinigen.
Wrijf de binnenkant en buitenkant na
elk gebruik met een olie geschikt voor
voeding in. Dit voorkomt het roesten
van de kuip. Na een periode zal roest
een natuurlijk verschijnsel zijn.
www.barbecook.com 11
Onder de explosietekening van uw toestel (tweede deel van
de handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit
het toestel is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat
het materiaal van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan
hoe u een bepaald onderdeel dient te onderhouden. In de
onderdelenlijst worden de volgende symbolen gebruikt:
8.5 Reserveonderdelen bestellen
Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van
tijd tot tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen:
1. Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel.
U vindt een lijst met alle referentienummers onder de
explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding
en op www.barbecook.com.
Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt
automatisch de correcte lijst in uw MyBarbecook
account. U hebt daar de mogelijkheid om wisselstukken
online te bestellen
2. Bestel het reserveonderdeel via www.barbecook.com of bij
uw verkoper. Onderdelen onder garantie kunnen enkel via
uw verkoper besteld worden.
9 GARANTIE
9.1 Gedekt
Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de
aankoopdatum. Deze garantie dekt alle fabricagefouten op
voorwaarde dat:
U uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden
overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade
ten gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief
onderhoud wordt niet als een fabricagefout beschouwd.
U het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw
toestel kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een
C, gevolgd door 15 cijfers. U vindt dit:
- Op deze handleiding.
- Op de verpakking van het toestel.
- Onder aan de voet van het toestel.
De Barbecook-kwaliteitsafdeling gaat na of de onderdelen
defect zijn en of het defect zich heeft voorgedaan bij
normaal gebruik, correcte montage en juist onderhoud.
Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet
van de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt
tot het herstellen of vervangen van de defecte onderdelen.
9.2 Niet gedekt
De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie
gedekt:
Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring
enz.) van onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur
of intense hitte. Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd
worden vervangen.
Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het
fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als
fabricagefouten beschouwd.
Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud,
foutieve opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan
voorgemonteerde onderdelen.
Alle schade ten gevolge van misbruik van het toestel (niet
gebruikt volgens de instructies in deze handleiding, gebruikt
voor commerciële doeleinden, gebruikt als vuurkorf enz.).
Alle gevolgschade wegens nalatigheid of
niet-voorgeschreven gebruik van het toestel.
Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden,
gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan
chloor enz. Deze schade wordt niet als een fabricagefout
beschouwd.
Symbool
Materiaal
Email
Roestvast staal
Chroom
Gepoederlakt
Geölied staal
www.barbecook.com110
REGISTER NOW & GET ACCESS TO:
JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY
WWW.BARBECOOK.COM
Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V.
Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium
Online Product Manuals
Personalised Grillspiration
Product Tips & Tricks
Barbecook Challenges
Spare Parts Lists
...

Documenttranscriptie

2 [EN] Do not use the barbecue in a confined and/or habitable space e.g. houses, tents, caravans, motorhomes, boats. Danger of carbon monoxide poisoning fatality. [NL] Gebruik de barbecue niet in gesloten of bewoonbare ruimtes bv huizen, tenten, caravans, motorhomes, boten. Gevaar voor koolmonixidevergiftiging. [FR] Ne pas utiliser le barbecue dans un espace confiné et/ou habitable par exemple des maisons, tentes, caravanes, camping-cars, bateaux. Risque de décès par empoisonnement au monoxyde de carbone. [DE] Betreiben Sie den Grill nicht in geschlossenen und/oder bewohnbaren Räumen, z:B. Gebäuden, Zelten, Wohnwagen, Wohnmobilen Booten. Es besteht Lebensgefahr durch Kohlenmonoxid Vergiftung. [ES] No use la barbacoa en un espacio cerrado y/o habitable, p.e. vivienda, tienda de campaña, caravana, autocaravana, embarcación. Peligro de envenenamiento mortal por monóxido de carbono. [IT] Non utilizzare il barbecue in uno spazio confinato e/o abitabile, per esempio in case, tende, caravan, case mobili, barche. Pericolo di morte per avvelenamento da monossido di carbonio. [PT] Não utilize o barbecue num espaço confinado e/ou habitável, por exemplo, dentro de casas, tendas, caravanas, autocaravanas, barcos. Perigo de morte por intoxicação por monóxido de carbono. [SE] Använd inte grillen i ett slutet eller bebott utrymme, t. ex. hus, tält, husvagn, husbil eller båt. Risk för dödsfall genom kolmonoxidförgiftning. [DK] Grillen må ikke bruges i et begrænset og/eller beboeligt rum, som fx et hus, telt, campingvogn, autocampere eller både. Fare for kulilteforgiftning. [FI] Älä käytä grilliä suljetussa ja tai asuintilassa, kuten taloissa, teltoissa, matkailuperävaunuissa, asuntoautoissa ja veneissä. Kuolemaan johtavan häkämyrkytyksen vaara. [NO] Ikke bruk grillen i et innestengt og/eller bebott rom, for eksempel hus, telt, campingvogn, bobil eller båt. Fare for karbonmonoksidforgiftning. [HU] Ne hasznája a grillsütőt zárt térben és/vagy beltéren, például házban, sátorban, lakókocsiban vagy hajón. Halálos szén-monoxid-mérgezés veszélye áll fenn. [RO] Nu utilizați grătarul de frigere în spații închise și/sau de locuit, de exemplu case, corturi, rulote, autorulote sau ambarcațiuni. Pericol de intoxicație letală cu monoxid de carbon. [CS] Nepoužívat rožně v uzavřeném prostoru a/nebo obytném prostoru, např. v domech, stanech, karavanech, lodích nebo jiném uzavřeném prostoru. Existuje nebezpečí otravy oxidem uhelnatým. [GR] Μην χρησιμοποιείτε το μπάρμπεκιου σε περιορισμένο ή/και κατοικήσιμο χώρο, π.χ. σπίτια, σκηνές, τροχόσπιτα, σκάφη. Υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. [SK] Gril nepoužívajte v uzavretom a/alebo obytnom priestore, napríklad domy, stany, karavány, obytné automobily a člny. Nebezpečenstvo smrteľnej otravy kysličníkom uhoľnatým [ET] Ärge kasutage grilli kitsastes kohtades ja/või elamiseks kasutatavates ruumides, nt majad, telgid, karavanid, autoelamud, paadid. Vingugaasimürgituse oht. [LT] Nenaudokite kepsninės uždarose ir (arba) gyvenamosiose patalpose, pvz. namuose, palapinėse, furgonuose, namuose ant ratų, kateriuose. Pavojus mirtinai apsinuodyti anglies monoksidu. [LV] Nelietojiet grilu slēgtā un/vai apdzīvotā vietā, piemēram, mājā, teltī, treilerī, mājā uz riteņiem, laivā. Pasātv letālas oglekļa monoksīda saindēšanās sekas. [PL] Nie należy używać grilla w miejscu o ograniczonej przestrzeni i/lub zamieszkałym, tj. w domach, namiotach, przyczepach kempingowych, samochodach kempingowych, łodziach. Grozi to zatruciem tlenkiem węgla. [BG] Барбекюто да не се използва на закрито и/или в обитаемо помещение, напр. къща, палатка, каравана, кемпер, лодка и др. Опасност от отравяне с въглероден оксид, причиняващо смърт. [SL] Žara ne uporabljajte v zaprtih in/ali bivalnih prostorih, kot so npr. hiše, šotori, bivalne prikolice, avtodomi, čolni. Smrtno nevarno zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom [HR] Roštilj nemojte upotrebljavati u skučenom i/ili stambenom prostoru, npr. u kućama, šatorima, karavanima, kamp kućicama, brodovima. Opasnost od kobnog trovanja ugljičnim monoksidom. www.barbecook.com NL - GEBRUIKSAANWIJZING 1 UW TOESTEL REGISTREREN Let op het volgende wanneer u een locatie kiest: Bedankt voor uw aankoop van een Barbecook-toestel! Er wacht u een hele nieuwe wereld om te ontdekken, of dat nu in de rust van de natuur of in de gonzende stad is. Word een grillmaster in onze #barbecook community en laat ons uw grillvaardigheden in de schijnwerpers zetten. Registreer uw Barbecook-toestel online en geniet van enkele fantastische voordelen: • U krijgt toegang tot de volledige gebruikershandleiding zodat u uw toestel tot in het kleinste onderdeeltje leert kennen. • U krijgt van een gepersonaliseerde naverkoopservice, waardoor u snel reserveonderdelen kunt vinden en geniet van een optimale garantieservice. • We informeren u over productupdates en geven u tips, tricks en grillspiratie om de grillmaster in u naar boven te halen. Klaar voor een avontuur? Registreer uw toestel en word lid van de #barbecook community! Voor meer informatie over het registreren van uw toestel gaat u naar www.barbecook.com. Barbecook respecteert uw privacy. Uw gegevens worden niet verkocht, verspreid of doorgegeven aan derden. 2 OVER DEZE HANDLEIDING • Plaats het toestel op minstens drie meter van een gebouw, op een open en goed geventileerde plaats. • Plaats het toestel niet onder een overhangende structuur (veranda, afdak ... ) of onder gebladerte. • Plaats het toestel op een stevige en stabiele ondergrond. Plaats het toestel nooit op een bewegend voertuig (boot, oplegger ... ). 4 TERUGKERENDE CONCEPTEN Dit deel omvat definities van een aantal minder vertrouwde concepten. Deze concepten worden gebruikt in verschillende onderwerpen van de handleiding. 4.1 QuickStart® -aanmaaksysteem Het toestel is uitgerust met een QuickStart®-aanmaaksysteem. Met dit systeem kunt u uw toestel aanmaken met alleen maar wat krantenpapier en een lucifer. U hoeft geen aanmaakvloeistof of aanmaakmiddelen te gebruiken. Het systeem werkt ook zeer snel: slechts 15 minuten na het aanmaken van het toestel kunt u beginnen te grillen. Stapsgewijze instructies voor het gebruik van het QuickStart®-systeem vindt u verder in deze handleiding. 4.2 QuickStop® -doofsysteem Deze handleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het deel dat u momenteel leest. Hier vindt u instructies om uw toestel te monteren, te gebruiken en te onderhouden. Het tweede deel begint op pagina 96. Daarin vindt u diverse illustraties: • Explosietekeningen, onderdelenlijsten en montagetekeningen van het toestels die in deze handleiding beschreven zijn. • Illustraties bij de belangrijkste instructies uit het eerste deel van de handleiding. Als er voor een bepaalde instructie een illustratie bestaat, wordt naar die illustratie verwezen in de instructie. Deze verwijzingen worden voorafgegaan door een pictogram van een potlood, zoals links aangegeven. 3 Gebruik het toestel alleen buitenshuis. Als u het toestel binnenshuis gebruikt, zelfs in een garage of schuur, bestaat er gevaar voor vergiftiging door koolmonoxide. BELANGRIJKE VEILIGHEIDINSTRUCTIES Lees de instructies voor u het toestel in gebruik neemt. Volg de instructies altijd zorgvuldig. Als het toestel op een andere wijze wordt gemonteerd of gebruikt, kan dit brand en materiële schade tot gevolg hebben. Het toestel is uitgerust met een QuickStop®-doofsysteem. Dankzij dit systeem kunt u uw toestel heel snel doven en reinigen. Na het grillen volstaat het de as in het waterreservoir onder aan de centrale buis te borstelen. Het waterreservoir van het QuickStop®-systeem verhoogt ook de veiligheid van uw toestel. Het toestel staat stabieler en gloeiende houtskool wordt gedoofd wanneer het toestel omvalt. Stapsgewijze instructies voor het gebruik van het QuickStop®-systeem vindt u verder in deze handleiding. 4.3 Email Sommige delen van het toestel zijn bekleed met een laag gesmolten glas, zogenaamd email. Dit email beschermt het onderliggende metaal tegen corrosie. Email is een kwaliteitsvol materiaal: het is bestand tegen roest, het verzwakt niet onder invloed van hoge temperaturen en het is zeer eenvoudig te onderhouden. Omdat het email minder flexibel is dan het metaal waarop het is aangebracht, kunnen stukjes email loskomen wanneer u het toestel niet correct gebruikt. Om problemen te vermijden, dient u voorzichtig te zijn wanneer u geëmailleerde onderdelen monteert en dient u het email altijd te onderhouden zoals beschreven in deze handleiding. Schade wegens het niet opvolgen van de instructies (verkeerde montage, misbruik, verkeerd onderhoud enz.) wordt niet gedekt onder de garantie. • Laat het toestel niet alleen achter terwijl deze in gebruik is. 5 • WAARSCHUWING! Deze barbecue wordt erg heet, niet verplaatsen tijdens het gebruik. 5.1 Veiligheidsinstructies • Gebruik geschikte bescherming wanneer u hete onderdelen (deksel, rooster enz.) moet vastnemen. • Houd brandbare materialen, brandbare vloeistoffen en oplosbare objecten op een veilige afstand van het toestel wanneer deze in gebruik is. • WAARSCHUWING! Houdt kinderen en huisdieren uit de buurt van de barbecue. • Houd een emmer water of zand bij de hand wanneer u het toestel gebruikt, met name op zeer warme dagen en in droge omgevingen. 8 HET TOESTEL MONTEREN • Breng geen wijzigingen aan het toestel aan wanneer u deze in elkaar zet. U mag geen onderdelen van het toestel wijzigen, want dit is zeer gevaarlijk. • Volg de montage-instructies altijd zorgvuldig. • De gebruiker is verantwoordelijk voor de correcte montage van het toestel. Schade veroorzaakt door een foutieve montage wordt niet gedekt door de garantie. www.barbecook.com 5.2 Het toestel monteren 6.4 Stap 3: het toestel aanmaken 1. Plaats het toestel op een vlakke en veilige ondergrond vóór gebruik. 2. Monteer het toestel zoals aangegeven in de montagetekeningen. U vindt de montagetekeningen in het tweede deel van deze handleiding, na de explosietekening van uw toestel. De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd op afbeelding 3 op pagina 108. Als het papier geplaatst is, kunt u uw toestel aanmaken. Ga als volgt te werk: 1. • Gebruik niet te veel houtskool. De kuip mag slechts voor een derde gevuld zijn. Wees voorzichtig bij het monteren van emailonderdelen. Gebruik de bijgeleverde vezel ringen om het email rond de schroeven te beschermen. Gebruik geen gereedschap om het toestel in elkaar te zetten. U hebt alleen een kruisschroevendraaier nodig om de spanning van de klemmen onder aan de centrale buis te regelen. 6 Bedek de bodem van de kuip met houtskool (afb. 3a). Tips: • Gebruik kleine stukken houtskool om het toestel aan te maken. U kunt later grotere stukken toevoegen. 2. Open de luchttoevoergaten onder aan de buis (afb. 3b). 3. Gebruik een lange lucifer om het papier via de luchttoevoergaten aan te steken (afb. 3b). Het brandende papier kan veel rook produceren. HET TOESTEL KLAARMAKEN VOOR GEBRUIK Wanneer u het toestel voor het eerst gebruikt, dient u het 30 minuten te laten branden. Daardoor worden resterende fabricagevetten uit het toestel verwijderd. U hebt water, houtskool, droog krantenpapier en een lange lucifer nodig. Plaats het rooster nog niet op het toestel. Een leeg rooster kan vervormd raken wanneer het te lang in de hitte wordt gehouden. 6.1 Welke houtskool moet ik gebruiken? WAARSCHUWING! Gebruik geen spiritus, benzine of andere brandbare vloeistoffen om aan te steken of te herontsteken! Gebruik alleen ontstekers die voldoen aan de EN-1860-3! Maak uw toestel altijd aan met klassieke houtskool, nooit met briketten. Als het toestel aangemaakt is, kunt u briketten toevoegen. Gebruik houtskool van goede kwaliteit om het toestel aan te maken, bij voorkeur houtskool die voldoet aan EN 1860-2. Houtskool van goede kwaliteit bestaat uit grote, glanzende stukken en produceert niet veel stof. Sluit de zak houtskool goed voor u deze opbergt. Bewaar de houtskool altijd op een droge plaats; bewaar de houtskool niet in een kelder. Let erop om de houtskoolpan niet teveel vullen. Zorg ervoor dat de houtskoolstukken niet boven de rand van de houtskoolpan komen (max 66%). De kuip overvullen kan uw barbecue ernstig beschadigen door de extreme warmte. 6.2 Stap 1: de aspot vullen De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd op afbeelding 1 op pagina 108. 4. Begin met het barbecueën pas nadat zich op de kooltjes een laagje as heeft gevormd. Dit duurt normaal ongeveer 15 minuten (afb. 3c). 5. Adam Top: het deksel niet sluiten vooral de houtskool met een wit laagje as bedekt is. 7 HANDIGE TIPS 7.1 De intensiteit van het vuur regelen U kunt de intensiteit van het vuur regelen door de luchttoevoergaten onder aan de centrale buis te openen of te sluiten: • Als u de gaten meer opent, wordt er meer lucht in de buis gezogen en is het vuur intenser. We raden aan om de aspot voor elk gebruik met water te vullen. Ga als volgt te werk: • Als u de gaten meer afsluit, wordt er minder lucht in de buis gezogen en is het vuur minder intens. 1. Draai de aspot naar links om hem los te maken. • 2. Vul de aspot halfvol met water. Adam Top: de hevigheid van het vuur kan aangepast worden door regelen van de ventilatieknop. 3. Plaats de aspot terug en draai hem naar rechts. Op afbeelding 4 op pagina 109 kunt u zien hoe de lucht door de buis stroomt en het vuur aanwakkert. 6.3 Stap 2: papier plaatsen 7.2 Voorkomen dat voedsel aanbrandt De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïlllustreerd op afbeelding I op pagina 108. Voor een goede werking van het QuickStart® -systeem dient u het papier correct in het toestel te plaatsen. Ga als volgt te werk: 1. Neem drie dubbele vellen krantenpapier. Gebruik altijd droog krantenpapier, bij voorkeur enkele dagen oud. 2. Rol elk blad papier diagonaal op tot een toortsvorm. Rol de toortsen niet te strak op. 3. Vouw een uiteinde van elke toorts om. 4. Haal de houtskoolpan uit de kuip. 5. Plaats de toortsen in de buis, met het omgeplooide uiteinde omhoog. Plaats de toortsen niet te diep. Ze moeten het onderste rooster nog raken wanneer u dit weer in de kuip plaatst. 6. Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel aanbrandt: • Begin nooit te grillen wanneer er nog vlammen in de kuip voorkomen. Wacht tot de houtskool bedekt is met een dun laagje witte as. • Stel het voedsel niet bloot aan te sterke hitte. U kunt: -- Het voedsel beschermen door het rooster hoger te plaatsen. -- De warmte verminderen door de luchttoevoergaten onder aan de buis (gedeeltelijk) te sluiten. -- Adam top: verminder de warmte door de ventilatieknop op het deksel te sluiten. Plaats de houtskoolpan terug in de kuip. www.barbecook.com 9 7.3 Voorkomen dat voedsel aankleeft 8.2 Het rooster reinigen Houd rekening met het volgende om te voorkomen dat voedsel aan het rooster kleeft: Het is aan te bevelen het rooster na elk gebruik te reinigen met een Barbecook cleaner. • Smeer met behulp van een borstel wat olie op het voedsel voor u het op het rooster plaatst . U kunt ook het rooster zelf insmeren. • Draai het voedsel niet te snel om. Laat het eerst goed warm worden. 7.4 Opflakkeringen vermijden Opflakkeringen zijn vlammen die plots uit de kuip springen tijdens het grillen. Ze worden meestal veroorzaakt door druipend vet of druipende marinade. Tijdens het grillen kunnen er opflakkeringen voorkomen. Dit is normaal. Te veel opflakkeringen verhogen echter de temperatuur in de kuip en kunnen opgehoopt vet doen ontbranden. Opflakkeringen vermijden: • Zorg ervoor dat de kuip schoon is voor u begint te grillen. Het is aan te bevelen de kuip na elk gebruik te reinigen. • Verwijder overtollig vet en overtollige marinade van het vlees. U kunt ook een grillpan gebruiken voor vet en/of gemarineerd vlees. 7.5 Grillen onder de Dome (Adam 50) Om uw toestel optimaal te gebruiken, kunt u het uitrusten met een Dome. De Dome is een halfopen, schelpvormig deksel dat de hitte van de houtskool weerkaatst op het voedsel. Daardoor wordt het voedsel zowel langs onder als langs boven verwarmd. Dit biedt u onder meer de mogelijkheid om grote stukken vlees gelijkmatig te braden, bierblikkip te bereiden en zelfs pizza’s te roosteren. Gebruik een Dome 223.0050.000 voor de Adam 50. Voor meer informatie over de Dome, ga naar www.barbecook. com 7.6 Grillen onder het deksel (Adam 50 Top) U kunt het rooster ook reinigen met een zacht reinigingsmiddel of met natriumbicarbonaat. Gebruik nooit ovenreinigers om het rooster te reinigen. 8.3 Het toestel opbergen Berg het toestel na elk gebruik op in een droge plaats (binnen, onder een afdak ...). Om het toestel langer te laten meegaan, is het aan te bevelen het toestel af te dekken met een Barbecookhoes. Registreer uw toestel op www.barbecook.com om na te gaan welke hoes u nodig hebt. Zorg ervoor dat het toestel volledig droog is voor u deze opbergt. Dit voorkomt roestvorming. 8.4 Geëmailleerde, roestvaststalen, verchroomde en gepoederlakte onderdelen onderhouden Het toestel is gemaakt van onderdelen in email, roestvast staal en chroom. Elk materiaal moet op een specifieke wijze worden onderhouden: Onderhoud van dit materiaal Materiaal Email • • • Roestvast staal en chroom • De Adam 50 Top is uitgerust met een afneembaar deksel. Het deksel reflecteert en houdt de warmte. Het deksel laat toe om dikkere stukken vlees te garen, om ”beer canned chickens” of pizza’s te bereiden. Ga als volgt te werk: • Open deksel wanneer het vuur hevig is. • Sluit het deksel bij lage hitte om dikke stukken vlees langzaam te garen. 8 HET TOESTEL ONDERHOUDEN • • Gepoederlakt • • 8.1 De kuip reinigen De belangrijkste stappen van deze taak zijn geïllustreerd op afbeelding 5 op pagina 109. Geölied staal Het is aan te bevelen de kuip na elk gebruik te reinigen. Met het QuickStop®-systeem gebeurt dit bliksemsnel. Ga als volgt te werk: 1. Laat het toestel volledig afkoelen en verwijder het rooster. 2. Sluit de luchtgaten aan de onderkant van centrale buis (Fig. 5a). 3. Haal de houtskoolpan uit de kuip en giet de assen in een emmer. Veeg de resterende assen in de buis (Fig. 5b). 4. Neem de aspot af door naar links te draaien. (Fig. 5c). 5. Giet het water met de assen in een emmer (Fig. 5d). 6. Plaats de aspot terug en draai naar rechts. 7. Plaats de houtskoolpan terug in de kuip. 10 • • • Gebruik geen scherpe voorwerpen en stoot het toestel niet tegen een hard oppervlak. Vermijd contact met koude vloeistoffen terwijl het toestel nog heet is. Metalen sponsjes en schurende reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt. Gebruik geen agressieve, schurende of metaalreinigingsmiddelen. Gebruik niet-agressieve reinigingsmiddelen en laat ze inwerken op het staal. Gebruik een zachte spons of doek. Spoel het toestel na het reinigen grondig en laat het toestel zeer goed drogen voor u deze opbergt. Gebruik geen scherpe voorwerpen. Gebruik nietagressieve reinigingsmiddelen en een zachte spons of doek. Spoel het toestel na het reinigen grondig en laat het toestel zeer goed drogen voor u deze opbergt. Gebruik een stalen borsten of staalwol om het oppervlak te reinigen. Wrijf de binnenkant en buitenkant na elk gebruik met een olie geschikt voor voeding in. Dit voorkomt het roesten van de kuip. Na een periode zal roest een natuurlijk verschijnsel zijn. Om roestvorming op onderdelen uit roestvast staal te voorkomen, vermijdt u best ieder contact met chloor, zout of ijzer. Wij raden u aan het toestel niet te gebruiken in kuststreken, nabij spoorwegen of in de buurt van een zwembad. Schade wegens het niet opvolgen van deze instructies wordt beschouwd als gebrekkig onderhoud en is niet gedekt door de garantie. www.barbecook.com Onder de explosietekening van uw toestel (tweede deel van de handleiding) vindt u een lijst van alle onderdelen waaruit het toestel is samengesteld. Deze lijst omvat een symbool dat het materiaal van elk onderdeel aangeeft, zodat u kunt nagaan hoe u een bepaald onderdeel dient te onderhouden. In de onderdelenlijst worden de volgende symbolen gebruikt: fabricageproces. Deze onregelmatigheden worden niet als fabricagefouten beschouwd. • Alle schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud, foutieve opberging, verkeerde montage of wijzigingen aan voorgemonteerde onderdelen. • Alle schade ten gevolge van misbruik van het toestel (niet gebruikt volgens de instructies in deze handleiding, gebruikt voor commerciële doeleinden, gebruikt als vuurkorf enz.). Email • Chroom Alle gevolgschade wegens nalatigheid of niet-voorgeschreven gebruik van het toestel. • Roest of verkleuring ten gevolge van externe invloeden, gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, blootstelling aan chloor enz. Deze schade wordt niet als een fabricagefout beschouwd. Materiaal Symbool Roestvast staal Gepoederlakt Geölied staal 8.5 Reserveonderdelen bestellen Onderdelen die blootstaan aan vuur of intense hitte moeten van tijd tot tijd worden vervangen. Reserveonderdelen bestellen: 1. Zoek het referentienummer op van het gewenste onderdeel. U vindt een lijst met alle referentienummers onder de explosietekeningen in het tweede deel van deze handleiding en op www.barbecook.com. Als u uw toestel online hebt geregistreerd, verschijnt automatisch de correcte lijst in uw MyBarbecook account. U hebt daar de mogelijkheid om wisselstukken online te bestellen 2. 9 Bestel het reserveonderdeel via www.barbecook.com of bij uw verkoper. Onderdelen onder garantie kunnen enkel via uw verkoper besteld worden. GARANTIE 9.1 Gedekt Uw toestel heeft een garantie van twee jaar vanaf de aankoopdatum. Deze garantie dekt alle fabricagefouten op voorwaarde dat: • U uw toestel hebt gebruikt, gemonteerd en onderhouden overeenkomstig de instructies in deze handleiding. Schade ten gevolge van misbruik, verkeerde montage of foutief onderhoud wordt niet als een fabricagefout beschouwd. • U het aankoopbewijs en het unieke serienummer van uw toestel kunt overhandigen. Dit serienummer begint met een C, gevolgd door 15 cijfers. U vindt dit: -- Op deze handleiding. -- Op de verpakking van het toestel. -- Onder aan de voet van het toestel. • De Barbecook-kwaliteitsafdeling gaat na of de onderdelen defect zijn en of het defect zich heeft voorgedaan bij normaal gebruik, correcte montage en juist onderhoud. Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, kunt u niet van de garantie genieten. In elk geval blijft de garantie beperkt tot het herstellen of vervangen van de defecte onderdelen. 9.2 Niet gedekt De volgende schade en gebreken worden niet door de garantie gedekt: • Normale slijtage (roestvorming, vervorming, verkleuring enz.) van onderdelen die rechtstreeks blootstaan aan vuur of intense hitte. Deze onderdelen moeten van tijd tot tijd worden vervangen. • Visuele onregelmatigheden die inherent zijn aan het www.barbecook.com 11 JOIN THE #BARBECOOK COMMUNITY REGISTER NOW & GET ACCESS TO: • Online Product Manuals • Personalised Grillspiration • Product Tips & Tricks • Barbecook Challenges • Spare Parts Lists • ... WWW.BARBECOOK.COM Barbecook® is a registered trade mark of SAEY Home & Garden N.V. Industrielaan 4, B-8501, Heule (Kortrijk) Belgium 110 www.barbecook.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110

Barbecook Adam 50 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor