Zanussi ZCG6600MW Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Zanussi ZCG6600MW Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
NL
Gebruiksaanwijzing 2
EN
User manual 27
FR
Notice d'utilisation 51
DE
Benutzerinformation 77
Fornuis
Cooker
Cuisinière
Herd
ZCG6600MW
BE
LU
Inhoud
Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips _ _ 8
Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ 8
Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 9
Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ 10
Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ 20
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 23
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 26
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsvoorschriften
Lees deze handleiding aandachtig door voordat
u het apparaat installeert of gebruikt:
Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van
uw eigendommen
Voor bescherming van het milieu
Voor de correcte bediening en werking van
het apparaat.
Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat,
ook wanneer u het verplaatst of verkoopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor scha-
de veroorzaakt door een foutieve installatie of
foutief gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare
mensen
Mensen, met inbegrip van kinderen, met be-
perkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelij-
ke vermogens of gebrek aan ervaring en ken-
nis, mogen dit apparaat niet gebruiken. Zij
moeten onder toezicht staan of instructies
krijgen over het gebruik van dit apparaat van
iemand die verantwoordelijk is voor hun vei-
ligheid.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt
van kinderen. Gevaar voor verstikking of li-
chamelijk letsel.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van het
apparaat als de deur openstaat of als het ap-
paraat in gebruik is. Gevaar voor letsel of an-
der permanent lichamelijk letsel.
Gebruik het kinderslot of de Key lock-functie
als het apparaat hiermee uitgerust is. Dit
voorkomt dat kinderen en dieren het appa-
raat per ongeluk aanzetten.
Algemene veiligheid
De specificaties van het apparaat mogen niet
worden veranderd. Risico op letsel en be-
schadiging van het apparaat.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet on-
beheerd achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik uit.
Montage
De afstellingsvoorwaarden voor dit apparaat
worden op het label weergegeven (of op het
gegevensplaatje).
Alleen een bevoegd elektriciën mag het ap-
paraat installeren en aansluiten. Neem con-
tact op met een erkend servicecentrum. Dit
om lichamelijk letsel of structurele schade te
voorkomen.
Controleer of het apparaat niet is bescha-
digd tijdens het transport. Sluit geen bescha-
digd apparaat aan. Neem indien nodig con-
tact op met de leverancier.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stic-
kers en folie van het apparaat voordat u het
voor het eerst in gebruik neemt. Verwijder
niet het typeplaatje. Dit kan de garantie on-
geldig maken.
De wetten, voorschriften, richtlijnen en nor-
men die van kracht zijn in het land waar het
apparaat wordt gebruikt dienen in acht geno-
men te worden (veiligheidsvoorschriften, re-
cyclingvoorschriften, veiligheidsvoorschriften
met betrekking tot elektra of gas, etc.).
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van het
apparaat. Het apparaat is zwaar. Gebruik al-
tijd veiligheidshandschoenen. Trek het appa-
raat nooit aan de handgreep van zijn plaats.
2
www.zanussi.com
Zorg ervoor dat de stekker van het apparaat
uit het stopcontact is getrokken tijdens de in-
stallatie (indien van toepassing).
Houd de minimumafstanden naar andere ap-
paraten en units in acht.
Plaats het apparaat niet op een basis.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Alleen een bevoegd elektriciën mag het ap-
paraat installeren en aansluiten. Neem con-
tact op met een erkend servicecentrum. Dit
om lichamelijk letsel of structurele schade te
voorkomen.
Dit apparaat moet worden geaard.
Controleer of de elektrische gegevens op het
typeplaatje overeenkomen met de stroom-
voorziening in uw woning.
Informatie over het voltage vindt u op het ty-
peplaatje.
U dient te beschikken over de juiste schei-
dingsvoorzieningen: stroomonderbrekers, ze-
keringen (schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd), aardlekschake-
laars en contactgevers.
De elektrische installatie moet isolatie bevat-
ten waardoor het apparaat volledig van het
lichtnet afgesloten kan worden. De isolatie
moet een contactopening hebben met een
minimale breedte van 3mm.
De schokbeschermingsonderdelen moeten
zo worden bevestigd dat zij niet kunnen wor-
den verwijderd zonder gereedschap.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Houd kabels bij het aansluiten van elektri-
sche apparaten op stopcontacten uit de
buurt van de hete deur van het apparaat.
Gebruik geen meerwegstekkers, -aansluitin-
gen en verlengkabels. Er kan brand ontstaan.
Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien
van toepassing) en kabel niet knakken of be-
schadigd raken achter het apparaat.
Zorg ervoor dat de aansluiting op het net
toegankelijk is na de installatie.
Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker zelf
(indien van toepassing).
Vervang of verander het netsnoer niet zelf.
Neem contact op met een erkend service-
centrum.
Gasaansluiting
Alleen een vakkundig gasinstallateur kan het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecentrum.
Dit om lichamelijk letsel of structurele schade
te voorkomen.
Zorg ervoor dat de luchtstroom rond het ap-
paraat goed is. Een defectueuze luchttoevoer
kan zuurstofgebrek veroorzaken.
Controleer voor de installatie of de lokale
toevoercondities (gastype -en druk) en de af-
stelling van het apparaat compatibel zijn.
Op het typeplaatje staat informatie over de
gastoevoer.
Dit apparaat mag niet aangesloten worden
op een afvoerinrichting voor verbrandings-
producten. Het moet in plaats daarvan wor-
den geïnstalleerd en aangesloten volgens de
actuele installatieregels. Bijzondere aandacht
moet gegeven worden aan de geldende re-
gels betreffende ventilatie.
Het gebruik van een kooktoestel op gas ver-
oorzaakt warmte en vocht in de ruimte waar
het geïnstalleerd is. Zorg dat de ventilatie in
de keuken goed is: houd de natuurlijke venti-
latiegaten open of installeer een mechanisch
ventilatieapparaat (mechanische afzuigkap).
Meer ventilatie (bijvoorbeeld door het openen
van een venster of het verhogen van het ni-
veau van de mechanische ventilatie, indien
aanwezig) is noodzakelijk wanneer u het ap-
paraat gedurende een lange periode inten-
sief gebruikt.
Gebruik
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor huis-
houdelijk koken. Gebruik het apparaat niet
voor commerciële of industriële doeleinden.
Zo voorkomt u lichamelijk letsel of schade
aan eigendommen.
Controleer het apparaat altijd tijdens gebruik.
Sta niet te dicht bij het apparaat als u de
deur van het apparaat opent als het apparaat
3
www.zanussi.com
aan staat. Er kan hete stoom ontsnappen. Er
bestaat gevaar voor brandwonden.
Gebruik dit apparaat niet als het contact
maakt met water. Bedien het apparaat niet
met natte handen.
Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
De kookplaat van het apparaat wordt heet tij-
dens gebruik. Er bestaat gevaar voor brand-
wonden. Leg geen metalen voorwerpen,
zoals bestek of deksels, op de kookplaat; de-
ze kunnen zeer heet worden.
De binnenkant van het apparaat wordt heet
tijdens gebruik. Er bestaat gevaar voor
brandwonden. Gebruik ovenhandschoenen
wanneer u bakroosters, schalen e.d. plaatst
of verwijdert.
Het apparaat en de toegankelijke onderdelen
ervan worden heet tijdens gebruik. Zorg er-
voor dat u de verwarmingselementen niet
aanraakt. Houd jonge kinderen uit de buurt of
onder permanent toezicht.
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-lucht-
mengsel ontstaan. Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of items
die vochtig zijn door ontvlambare producten,
en/of onstekingsproducten (gemaakt van
plastic of aluminium) in, bij of op het appa-
raat. Er kan brand of een explosie ontstaan.
Zet de kookzones op "uit" na ieder gebruik.
Gebruik de kookzones niet met leeg kookge-
rei of zonder kookgerei erop
Laat kookgerei niet droogkoken. Dit kan
schade veroorzaken aan kookgerei en het
kookoppervlak.
Als er voorwerpen of kookgerei op de kook-
plaat vallen, kan het oppervlak beschadigd
raken.
Zet geen heet kookgerei naast het bedie-
ningspaneel, want de warmte kan het appa-
raat beschadigen.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of in-
stalleren van toebehoren om schade aan het
emaille van het apparaat te voorkomen.
Pannen van gietijzer, aluminium of met be-
schadigde bodems kunnen krassen veroor-
zaken op de kookplaat als u ze over het op-
pervlak schuift.
Verkleuring van het email heeft geen onge-
wenst effect op de werking van het apparaat.
Om schade of verkleuring van het emaille te
voorkomen:
plaats geen voorwerpen direct op de bo-
dem van het apparaat en bedek het niet
met aluminiumfolie;
plaats heet water niet direct in het appa-
raat;
haal vochtige schotels en eten uit het ap-
paraat als u klaar bent met koken.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Leg geen ontvlambaar materiaal in het deel
onder de oven. Bewaar daar alleen hittebe-
stendige accessoires (indien van toepas-
sing).
Dek de stoomuitgangen van de oven niet af.
Deze bevinden zich aan de achterzijde van
de bovenkant (indien van toepassing).
Plaats geen voorwerpen op de kookplaat die
kunnen gaan smelten.
Gebruik alleen stabiel kookgerei met de juis-
te vorm en diameter om per ongeluk kantelen
of knoeien te voorkomen. Er bestaat gevaar
voor brandwonden.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om mee
te koken. Het mag niet worden gebruikt voor
andere doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Deksel
De specificatie van de deksel mag niet wor-
den veranderd.
Maak de deksel regelmatig schoon.
Open het deksel niet als er is geknoeid op
het oppervlak.
Sluit het deksel niet tot de kookplaat en de
oven volledig zijn afgekoeld.
4
www.zanussi.com
Glazen deksels kunnen breken als ze warm
worden (indien van toepassing).
Onderhoud en reiniging
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor
brandwonden. De glazen panelen kunnen
breken.
Houd het apparaat altijd schoon. Opeenho-
pingen van vetten of andere voedselresten
kunnen brand veroorzaken.
Regelmatig reinigen voorkomt dat het opper-
vlaktemateriaal van de oven achteruitgaat.
Gebruik voor uw eigen veiligheid en de vei-
ligheid van uw eigendommen alleen water en
zeep om het apparaat te reinigen. Gebruik
geen ontvlambare producten of bijtende pro-
ducten.
Reinig het apparaat niet met stoomreinigers,
hogedrukreinigers, scherpe voorwerpen,
schuurmiddelen, schuursponzen en vlekver-
wijderaars.
Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant
op als u een ovenspray gebruikt. Spray niets
op de verwarmingselementen en de thermo-
staatsensor (indien van toepassing).
Reinig de glazen ovendeur niet met schuren-
de reinigingsmiddelen of een metalen schra-
per. Het hittebestendige oppervlak van de
binnenruit kan hierdoor breken en versplinte-
ren.
Als de glasplaten beschadigd raken, worden
ze zwak en kunnen ze breken. U dient ze te
vervangen. Neem contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de
deur uit het apparaat. De deur is zwaar.
De lampjes die in dit apparaat worden ge-
bruikt, zijn speciale lampjes voor huishoude-
lijke apparaten. Ze kunnen niet worden ge-
bruikt voor de gehele of gedeeltelijke verlich-
ting van een woonruimte.
Vervang de lampjes indien nodig alleen door
nieuwe lampjes met hetzelfde vermogen die
specifiek bedoeld zijn voor huishoudelijke ap-
paraten.
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact voordat u de ovenlamp vervangt.
Gevaar voor elektrische schokken. Laat het
apparaat afkoelen. Gevaar voor brandwon-
den.
Servicecentrum
Alleen een bevoegde servicemonteur mag dit
apparaat repareren. Neem contact op met
een erkend servicecentrum.
Gebruik alleen originele reserveonderdelen.
Verwijdering van het apparaat
Om lichamelijk letsel of schade te voorko-
men:
Trek de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
Verwijder de deurvergrendeling. Dit voor-
komt dat kinderen of kleine huisdieren in
het apparaat opgesloten raken. Er bestaat
gevaar voor verstikking.
5
www.zanussi.com
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
5
4
3
2
1
1 2 4 53
6
7
9
8
1
Toetsen voor de kookplaat
2
Knop voor de kookwekker
3
Knop voor ovenfuncties
4
Knop voor de temperatuur
5
Temperatuurlampje
6
Verwarmingselement
7
Ovenlampje
8
Ventilator
9
Inzetniveaus
Indeling kookplaat
2
5
4 3
1
1
Stoomuitlaat
2
Normale brander
3
Sudderbrander
4
Snelle brander
5
Normale brander
Accessoires
Ovenrek
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een be-
waarlade.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
Verwijder alle accessoires en uitneembare
rails (indien van toepassing).
Reinig het apparaat voor het eerste gebruik.
6
www.zanussi.com
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
Voorverwarmen
Warm het lege apparaat voor om het resteren-
de vet weg te branden.
1.
Selecteer de functie
en de maximum
temperatuur.
2. Laat het apparaat 45 minuten werken.
3.
Selecteer de functie
en de maximum
temperatuur.
4. Laat het apparaat 15 minuten werken.
De accessoires kunnen warmer worden dan
normaal. Het apparaat kan een geur en rook
vrijgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende
luchtcirculatie is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
De branders aansteken
Waarschuwing! Ga voorzichtig te werk
bij het gebruik van branders (open vuur) in
de keuken. De fabrikant kan niet aansprakelijk
gesteld worden in geval van onjuist gebruik van
de vlam.
De brander steeds aansteken alvorens het
kookgerei erop te plaatsen.
1. Druk de knop helemaal in en draai hem
naar de maximale stand
. Bij het indruk-
ken van de knop wordt de vonkontsteking
automatisch geactiveerd.
2. Houd de bedieningsknop ongeveer 10 se-
conden ingedrukt. Het thermokoppel kan
dan opwarmen. Als u dat niet doet, wordt
de gastoevoer onderbroken.
3. Stel de vlam af zodra deze regelmatig
brandt.
Als de brander na enkele pogingen niet
aan gaat, controleer dan of de kroon en
het branderdeksel goed op hun plaats zitten.
A
B
C
D
A) Branderdeksel
B) Branderkroon
C) Thermokoppeling
D) Ontstekingsbougie
Waarschuwing! Als de brander na 10
seconden niet aan gaat, laat u de knop los
en draait u de knop naar de uitstand. Wacht 1
minuut voordat u de brander nogmaals probeert
aan te steken.
Belangrijk! U kunt de brander aansteken
zonder elektrisch apparaat (bijvoorbeeld
wanneer er geen elektriciteit is in de keuken).
Breng hiertoe de vlam dicht bij de brander, druk
de knop 10 seconden in en draai de knop naar
de stand voor maximale gasuitgifte.
7
www.zanussi.com
Als de brander per ongeluk dooft, draait u
de knop naar de uitstand. Wacht 1 minuut
voordat u de brander nogmaals probeert aan te
steken.
De vonkontsteking kan automatisch star-
ten wanneer u de stekker in het stopcon-
tact steekt, na de installatie of na een stroom-
onderbreking. Dat is normaal.
De brander uitschakelen
Draai de knop naar het symbool om de vlam
te doven.
Waarschuwing! Draai de vlam altijd lager
of schakel de brander uit voordat u de pan
van de brander haalt.
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Energiebesparing
Doe indien mogelijk altijd een deksel op het
kookgerei.
Wanneer de vloeistof begint te koken, draait
u de vlam omlaag, totdat de vloeistof zacht-
jes pruttelt.
Waarschuwing! Gebruik pannen met een
bodem die geschikt zijn voor de afmeting
van de brander.
Brander Diameter van het kookgerei
Snel 180 - 260 mm
Normaal 120 - 220 mm
Sudder 80 - 160 mm
Gebruik kookgerei met een bodem die zo dik
en plat mogelijk is.
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Waarschuwing! Schakel het apparaat uit
en laat het afkoelen voordat u het
schoonmaakt. Trek de stekker van het apparaat
uit het stopcontact voordat u reinigings- of
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
gaat uitvoeren.
Waarschuwing! Reiniging van het
apparaat met een stoom- of
hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen niet
toegestaan.
Waarschuwing! Gebruik geen
agressieve reinigingsmiddelen, sponzen
van staalwol of zuren. Deze kunnen het
apparaat beschadigen.
Krassen of donkere vlekken op de opper-
vlakte hebben geen invloed op de werking
van het apparaat.
U kunt de pannendrager verwijderen voor
een gemakkelijke reiniging van de kookplaat.
Was de geëmailleerde delen, het deksel en
de kroon met een warm sopje en laat ze
goed drogen alvorens ze terug te plaatsen.
Was de onderdelen van roestvrij staal af met
water en droog ze vervolgens met een zachte
doek.
De pannendrager mag niet in de afwasauto-
maat worden afgewassen. Hij moet met de
hand worden afgewassen.
Als u de pannendrager met de hand afwast,
let dan op bij het afdrogen, omdat hij door
het emailleerproces soms scherpe randen
heeft. Verwijder hardnekkige vlekken zo no-
dig met een pastareiniger.
8
www.zanussi.com
Zorg ervoor dat u de pannendrager na de
reiniging correct terugplaatst.
Om ervoor te zorgen dat de branders goed
werken, moeten de armen van de pannendra-
ger in het midden van de brander worden
geplaatst.
Ga zeer voorzichtig te werk bij het ver-
vangen van de pannendrager, dit om
schade aan het oppervlak van de kook-
plaat te vermijden.
Droog het apparaat na reiniging af met een
zachte doek.
Oven - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de koel-
ventilator automatisch ingeschakeld om de op-
pervlakken van het apparaat koel te houden. Na
het uitschakelen van het apparaat blijft de venti-
latie doorgaan om het apparaat af te koelen en
schakelt daarna vanzelf uit.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
2. Zet de temperatuurknop op de gewenste
temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de
temperatuur in het apparaat stijgt.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen de
functieknop van de oven en de thermo-
staatknop op de uit-stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uitstand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te verlichten.
Gecirculeerd koken
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor de-
zelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoog-
te, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het
andere gerecht.
Traditionele bereiding Bakken en braden op één ovenniveau.
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het
goedhouden van de vulling.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Grill
Voor het roosteren van plat voedsel in het midden van het rooster
en voor het maken van toast.
Grill intens
Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveelheden en voor
het maken van toast.
9
www.zanussi.com
Ovenfunctie Applicatie
Circulatiegrill
Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één ni-
veau. Ook om te gratineren en te bruineren.
Timer - kookwekker
Gebruik de kookwekker voor het instellen van
een afteltijd.
Draai de functieknop voor de kookwekker (zie
"Productbeschrijving") zover als mogelijk naar
rechts. Draai de knop vervolgens linksom en
stel hem in op de gewenste tijdsduur. Er klinkt
een geluid nadat de tijd is verstreken.
Deze functie is niet van invloed op de
werking van de oven.
Oven - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
De temperaturen en baktijden in de tabel-
len zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze
zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit
en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediën-
ten.
Let op! Gebruik voor cakes met veel
vocht een diep bakblik. Vruchtensappen
kunnen het emaille beschadigen.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braad-
verhouding hebben dan het apparaat dat u
tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale in-
stellingen (temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10
minuten voor het einde van de baktijd uit-
schakelen, om te profiteren van de restwarm-
te.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen
gebruikt, kunnen de platen in de oven tij-
dens het bakken vervormen. Wanneer de
platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lagere
temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een
soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten lan-
ger zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt
het gebak in het begin van het bakproces
niet overal even bruin. Verander in dit geval
de temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is te
licht van kleur.
Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager.
De cake zakt in (wordt klef, klonte-
rig, streperig).
De oventemperatuur is te hoog.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur la-
ger in.
De cake zakt in (wordt klef, klonte-
rig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden
kunnen niet worden verkort
door hogere baktemperatu-
ren.
10
www.zanussi.com
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in (wordt klef, klonte-
rig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in het meng-
sel.
Minder vocht gebruiken. Let op de
kneedtijden, vooral bij het gebruik
van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u een cake
bakt, gebruikt u een kortere bak-
tijd.
De cake wordt ongelijkmatig bruin.
De oventemperatuur is te hoog en
de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager instellen
en de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijkmatig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig ver-
deeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig over
de bakplaat.
De cake wordt niet gaar binnen de
aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
een beetje hoger in.
Gecirculeerd koken
Bakken op één gebruiksniveau
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Tulband of brioche 2 150 - 160 50 - 70
Zandgebak/vruchtencake 1 - 2 140 - 160 50 - 90
Fatless sponge cake 3
150 - 160
1)
25 - 40
Taartbodem van zand-
taartdeeg
2
170-180
1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal ge-
plaatst)
2- 3 160 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
Cakes/pastei/broden op bakblik
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Kruimeltaart (droog) 3 150 - 160 20 - 40
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roerdeeg)
1)
3 150 35 - 55
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
3 160 - 170 40 - 80
1) Gebruik diepe pan
11
www.zanussi.com
Koekjes
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Zandkoekjes 3 150 - 160 10 - 20
Short bread / Pastry Stri-
pes
3 140 20 - 35
Roerdeegkoekjes 3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes 3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen gebak 3 150 - 160 20 - 40
Klein bladerdeeggebak 3
170 - 180
1)
20 - 30
Broodjes 3
160
1)
10 - 35
Small cakes (20 per
plaat)
3
150
1)
20 - 35
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Stokbroden bedekt met
gesmolten kaas
1
160 - 170
1)
15 - 30
Gevulde groente 1 160 - 170 30- 60
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meerdere niveaus
Cakes/pastei/broden op bakblik
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Roomsoezen/tompoezen 2/4
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart
2/4
150 - 160
1)
30 - 45
1) Oven voorverwarmen
Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Zandkoekjes 2/4
150 - 160
1)
20 - 40
Short bread/ Pastry Stri-
pes
2/4
140
1)
20 - 45
Roerdeegkoekjes 2/4
160 - 170
1)
25 - 45
Eiwitgebak, schuimgebak 2/4 80 - 100 130 - 170
12
www.zanussi.com
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Bitterkoekjes 2/4
100 - 120
1)
40 - 80
Klein gerezen gebak 2/4
160 - 170
1)
30 - 60
Klein bladerdeeggebak 2/4
170 - 180
1)
30 - 50
1) Oven voorverwarmen
Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Tulband of brioche 2 160 - 180 50 - 70
Zandgebak/vruchtencake 1 - 2 150 - 170 50 - 90
Fatless sponge cake 3
170
1)
25 - 40
Taartbodem van zand-
taartdeeg
2
190 - 210
1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg 2 170 - 190 20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal ge-
plaatst)
1 - 2 180 60 - 90
Hartige taart (bijv. quiche
lorraine)
1 180 - 220 35- 60
Kwarktaart 1 - 2 160 - 180 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Vlechtbrood/broodkrans 2 170 - 190 40 - 50
Kerststol 2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (roggebrood):
1. Eerste deel van het
bakproces.
2. Tweede deel van het
bakproces.
1 - 2
1.
230
1)
2.
160 - 180
1)
1. 20
2. 30 - 60
Roomsoezen/tompoezen 3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnenbrood (op-
gerolde cake met jam)
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart (droog) 3 160 - 180 20 - 40
Amandelcake/suikertaart 3
190 - 210
1)
20 - 30
13
www.zanussi.com
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Vruchtentaart (op gist-
deeg/roerdeeg)
2)
3 170 35 - 55
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
3 170 - 190 40 - 60
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijv. kwark,
room, puddingvulling)
3
160 - 180
1)
40 - 80
Pizza (met veel garne-
ring)
2)
1 - 2
190 - 210
1)
30 - 50
Pizza (dunne korst) 1 - 2
220 - 250
1)
15 - 25
Ongedesemd brood 1 230 - 250 10 - 15
Vlaaien (CH) 1 210 - 230 35 - 50
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik diepe pan
Koekjes
Verwarmingssoort Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Zandkoekjes 3 170 - 190 10 - 20
Short bread/ Pastry Stri-
pes
3
160
1)
20 - 35
Roerdeegkoekjes 3 170 - 190 20 - 30
Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120- 150
Bitterkoekjes 3 120 - 130 30 - 60
Klein gerezen gebak 3 170 - 190 20 - 40
Klein bladerdeeggebak 3
190 - 210
1)
20 - 30
Bolletjes 3
190 - 210
1)
10 - 55
Small cakes (20 per
plaat)
3 - 4
170
1)
20 - 30
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Pastaschotel 1 180 - 200 45 - 60
Lasagne 1 180 - 200 35 - 50
Groentegratin 1
180 - 200
1)
15 - 30
Stokbroden bedekt met
gesmolten kaas
1
200 - 220
1)
15 - 30
Zoete ovenschotels 1 180 - 200 40 - 60
Visschotels 1 180 - 200 40 - 60
14
www.zanussi.com
Schotel Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Gevulde groente 1 180 - 200 40 - 60
1) Oven voorverwarmen
Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te braden
(lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de diepe
braadpan braden (indien aanwezig) of op een
rooster boven de braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan met dek-
sel. Op die manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten krij-
gen, kunt u in de braadschaal zonder deksel
braden.
Braden met boven- en onderwarmte
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Stoofvlees 1-1,5 kg 1 200 - 230 105 - 150
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte 1
230 - 250
1)
6 - 8
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte 1 220 - 230 8 - 10
Rosbief of osse-
haas: gaar
per cm dikte 1 200 - 220 10 - 12
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 170 - 190 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg 1 200 - 220 90 - 120
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Geroosterd kalfs-
vlees
1)
1 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180
1) gebruik een afgesloten braadpan
Lamsvlees
15
www.zanussi.com
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1 - 1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Wild
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Hazenrug, hazen-
bout
tot 1 kg 1
220 - 240
1)
30 - 40
Reerug, hertenrug 1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40
Reebout, herten-
bout
1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Stukken gevogelte 200-250g elk 1 220 - 250 20 - 40
Halve kip 400-500 g elk 1 220 - 250 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 220 - 250 50 - 70
Eend 1,5-2 kg 1 210 - 220 80 - 100
Gans 3,5-5 kg 1 200 - 210 150 - 180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 200 - 210 120 - 180
Kalkoen 4-6 kg 1 180 - 200 180 - 240
Vis
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Hele vis 1-1,5 kg 1 210 - 220 40 - 70
Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte 1
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte 1 180 - 190 6 - 8
Rosbief of osse-
haas: gaar
per cm dikte 1 170 - 180 8 - 10
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
16
www.zanussi.com
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1-1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Geroosterd kalfs-
vlees
1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1-1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1-1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Stukken gevogelte 200-250 g elk 1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400-500 g elk 1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maximale
temperatuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten
voorverwarmen.
Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen
op de eerste inschuifhoogte.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Het grilgedeelte is ingesteld in het midden van
het rooster.
17
www.zanussi.com
Grill
Voedselsoorten
voor de grill
Rekstand Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Rosbief, medium 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet, medium 3 230 20 - 30 20 - 30
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 500 -
1000g
3 - 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grillen
Voedingssoorten
voor grillen
Plaathoogte Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Burgers 4
Maximaal
1)
9 - 15 8 - 13
Varkenshaas 4 Maximaal 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 Maximaal 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
4 Maximaal 7 - 10 6 - 8
Geroosterd brood 4 - 5
Maximaal
1)
1 - 4 1 - 4
Brood met iets er-
op
4 Maximaal 6 - 8 -
1) Oven voorverwarmen
Inmaken
Let op:
Gebruik alleen weckflessen van dezelfde af-
metingen.
Gebruik geen wekglazen met een draai- of
bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem van
deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van één li-
ter op het bakrooster.
Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit ze
af met een klem.
De flessen mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er
voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen
begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten bij
18
www.zanussi.com
1 liter glazen) de oven uitschakelen of de
temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel).
Bessen
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sud-
deren in min.
Doorkoken bij 100 °C
in min.
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sud-
deren in min.
Door blijven koken bij
100 °C in min.
Peren, kweeperen, prui-
men
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot sud-
deren in min.
Door blijven koken bij
100 °C in min.
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurken 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi, erwten, asper-
ges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het
voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden
verlengd.
Gebruik de eerste rekstand van de oven. Het
inzetniveau onderaan.
Schotel
Ontdooitijd in
min.
Verdere ontdooitijd in
min.
Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Kip op een omgedraaid schotel-
tje in een groot bord leggen,
halverwege de tijd omdraaien
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
19
www.zanussi.com
Schotel
Ontdooitijd in
min.
Verdere ontdooitijd in
min.
Opmerking
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog licht be-
vroren deeltjes goed worden
geklopt
Taart, 1400 g 60 60 -
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het intensief
bruinen van levensmiddelen (met name in
producten die zetmeel bevatten), een
gezondheidsrisico vormen tengevolge van
acrylamides. Om die reden adviseren wij
levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
Oven - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk ge-
bruik. Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet
aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een warm
sopje en een reinigingsmiddel en laat ze dro-
gen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoon gemaakt met een agressieve
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de
antiaanbaklaag onherstelbaar worden be-
schadigd!
Apparaten van roestvrij staal of alu-
minium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte spons.
Droog hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende mate-
rialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen
beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van
de oven net zo voorzichtig
De ovendeur reinigen
Het deurvenster van uw product kan ver-
schillen in type en vorm van wat u in de di-
agrammen ziet. Het aantal vensters kan ver-
schillen.
Waarschuwing! Zorg dat het glas is
afgekoeld voordat u de glazen deur
schoonmaakt. Het glas zou kunnen barsten.
Waarschuwing! Als de glasplaten
beschadigd raken of bekrast worden,
worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit
te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer
informatie, neemt u contact op met de service
afdeling.
Het glas verwijderen:
1. Open de deur helemaal
2. Verplaats de schuif tot u een klik hoort.
3. Sluit de deur tot de schuif blokkeert.
20
www.zanussi.com
1
2
4. Deurafdekking aan de bovenkant van de
deur aan beide kanten vastpakken en naar
binnen drukken om de klemsluiting te ont-
grendelen.
5. Trek de deur naar voor om deze te verwijde-
ren.
6. Verwijder de glasplaten.
1
2
1
Om de platen te installeren volgt u de procedu-
re in omgekeerde volgorde.
Let op! De verwijderbare glasplaten
hebben een markering aan één zijde. Zorg
ervoor dat de markering zich in de
linkerbovenhoek bevindt.
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel de oven uit.
Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast
of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven
om het ovenlampje en het afdekglaasje te
beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich
in de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante te-
gen 300°C warmte bestendige ovenlamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De lade verwijderen
De lade onder de oven kan worden verwijderd
om gemakkelijker te worden schoongemaakt.
1. Trek de lade volledig naar buiten, tot deze
niet verder kan.
1
2
2. Til de lade iets schuin omhoog en verwijder
de lade uit de steunrails.
De lade plaatsen
1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg er-
voor dat de uitsparingen goed in de rails
vallen.
2. Laat de lade tot horizontale stand zakken
en duw de lade naar binnen.
21
www.zanussi.com
Waarschuwing! Wanneer de oven in
gebruik is, kan de lade heet worden.
Bewaar geen ontvlambare dingen in de oven
(bijv. schoonmaakmiddelen, plastic zakken,
ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays,
enz).
Problemen oplossen
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Er is geen vonk als de brander
wordt aangestoken.
Er is geen elektrische voeding. Controleer of het apparaat goed is
aangesloten en de elektrische
voeding is ingeschakeld.
Er is geen vonk als de brander
wordt aangestoken.
Er is geen elektrische voeding. Onderzoek de huisinstallatie (ze-
keringenkast).
Er is geen vonk als de brander
wordt aangestoken.
Het branderdeksel en de kroon
zitten niet goed op hun plaats.
Controleer of het branderdeksel
en de kroon goed op hun plaats
zitten.
De vlam gaat meteen na de ont-
steking uit.
Het thermokoppel is niet voldoen-
de opgewarmd.
Houd, na het ontsteken van de
vlam, de knop circa 5 seconden
ingedrukt.
De gasring brandt onregelmatig. De branderkroon is verstopt met
etensresten.
Controleer of de hoofdinspuiter
niet verstopt is en of de brander-
kroon schoon is.
Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is
doorgebrand.
Controleer de zekering. Als de ze-
kering meer dan één keer door-
slaat, raadpleeg dan een bevoeg-
de elektricien.
De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Controleer de kookstanden.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en de binnenkant
van de oven.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten in
de oven staan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of de
klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be-
vindt zich aan de voorkant van de binnenkant
van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
22
www.zanussi.com
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Afmetingen
Hoogte 847 - 867 mm
Breedte 596 mm
Diepte 600 mm
Ovencapaciteit 69 l
Gascategorie II2E+3+
Gastoevoer G20/G25 (2E+) 20/25
mbar
G30/G31 (3+)
28-30/37 mbar
Bypassdiameter
Brander Ø By-pass in 1/100
mm
Sudder 28
Normaal 32
Snel 42
Gasbranders
BRANDER
NORMAAL
VERMOGEN
NORMAAL VERMOGEN
AARDGAS
G20 (2E+) 20 mbar
LPG
(Butaan/Propaan) G30 (3+)
28-30 mbar
kW inj. 1/100 mm
G20
20 mbar
inj. 1/100 mm
G30
28-30 mbar
m³/uur g/uur
Sudderbrander 1.0 70 0.095 50 73
Normale bran-
der
1.9 (aardgas)
2.0 (LPG)
96 0.181 71 145
Snel
3.0 (aardgas)
2.9 (LPG)
121 0.286 88 211
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan
een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
23
www.zanussi.com
A
A
B
Minimum afstanden
Afmeting mm
A 2
B 685
Gasaansluiting
Kies vaste aansluitingen of gebruik een flexibele
leiding van roestvrij staal, in overeenstemming
met de voorschriften die van kracht zijn. Als u
flexibele metalen leidingen gebruikt, moet u op-
letten dat deze niet in aanraking komen met be-
wegende onderdelen, of dat ze niet vastge-
klemd worden.
Aansluiting van flexibele niet-metalen
leidingen
Als het mogelijk is om de aansluiting overal in
de aansluitzone gemakkelijk te controleren, kunt
u een flexibele leiding gebruiken. De flexibele
leiding moet goed worden aangespannen door
klemmen.
Montage: gebruik de leidinghouder. Koppel al-
tijd de pakking vast. Ga vervolgens door met de
gasaansluiting. De flexibele leiding is klaar voor
gebruik als de leiding:
niet warmer wordt dan kamertemperatuur
(warmer dan 30 °C);
niet langer is dan 1500 mm;
geen knikken vertoont;
niet onderworpen is aan tractie of torsie;
niet in aanraking komt met scherpe randen of
hoeken;
gemakkelijk onderzocht kan worden om de
toestand ervan te controleren.
De controle van de staat van de flexibele leiding
bestaat eruit te controleren of:
de leiding geen barsten, sneden, vlekken of
brandsporen vertoont op de twee uiteinden
en over de volledige lengte;
het materiaal niet gehard is, maar de juiste
elasticiteit vertoont;
de bevestigingsklemmen niet verroest zijn;
de vervaldatum niet is verstreken.
Als er één of meerdere defecten waarneembaar
zijn, mag de leiding niet worden gerepareerd,
maar moet deze worden vervangen.
Belangrijk! Controleer wanneer de installatie
is voltooid of alle leidingfittingen goed zijn
afgedicht. Gebruik een zeepoplossing, geen
vlam!
De gastoevoer bevindt zich aan de achterkant
van het bedieningspaneel.
Waarschuwing! Voordat u een
gasverbinding maakt, dient u het
netsnoer uit het stopcontact te halen of
de zekering in de stoppenkast uit te
schakelen. Sluit de hoofdkraan van de
gastoevoer.
ABC
DE
A) Gasaansluitingspunt (er is slechts één punt
geschikt voor het apparaat)
B) Pakking
C) Instelbare aansluiting
D) LPG leidinghouder
E) Aardgas pijphouder
24
www.zanussi.com
Het toestel is ingesteld op standaard gas,
om de instelling te wijzigen kiest u de pijp-
houder uit de lijst. Gebruik altijd de pakking.
Aanpassing aan verschillende types gas
Waarschuwing! Alleen bevoegde
personen mogen de afstelling aan
verschillende types gas uitvoeren.
Dit apparaat is bedoeld om met aardgas te
werken.
Met de correcte gasinspuiters kan het apparaat
ook met vloeibaar gas werken.
Waarschuwing! Alvorens de inspuiters te
plaatsen, moet u ervoor zorgen dat de
gasbedieningsknoppen in de uitstand zijn
gedraaid en het apparaat niet op het
elektriciteitsnet is aangesloten. Laat het
apparaat volledig afkoelen. U kunt letsel
oplopen.
Vervanging van gasinspuiters
1. Verwijder de pannendrager.
2. Verwijder de branderkappen en -kronen.
3. Verwijder de gasinspuiters met dopsleutel
nr. 7 en vervang ze door de inspuiters die
nodig zijn voor het type gas dat u gebruikt.
4. Zet de onderdelen in omgekeerde volgorde
terug.
5. Vervang het typeplaatje (naast de gastoe-
voerleiding) door het plaatje voor het nieu-
we type gastoevoer. U kunt het plaatje vin-
den in het zakje dat bij het apparaat gele-
verd is.
Als de toevoergasdruk aanpasbaar is of ver-
schilt van de vereiste druk, moet u een geschik-
te drukregelaar op de gastoevoerleiding monte-
ren.
Instellen van het minimumniveau
Het minimumniveau van de branders afstellen:
1. Steek de brander aan.
2. Draai de knop naar de minimumpositie.
3. Verwijder de knop.
4. Stel de by-passschroefstand in met een
dunne schroevendraaier.
1
1
De by-passschroef
Draai de instelschroef helemaal vast als
u overstapt van aardgas op vloeibaar
gas.
Als u overschakelt van vloeibaar gas op
aardgas, draai de instelschroef dan on-
geveer 1/4 los.
Waarschuwing! Zorg dat de vlam niet uit
gaat als u de knop snel van de maximale
stand naar de minimale stand draait.
Waterpas zetten
Gebruik de pootjes aan de onderkant van het
apparaat om het op gelijke hoogte te brengen
met andere meubels
Anti-kantelbescherming
Let op! U moet de anti-kantelbescherming
installeren. Als u dat niet doet, kan het
apparaat kantelen.
Belangrijk! Zorg dat u de anti-
kantelbescherming op de correcte hoogte
installeert.
1. Stel de correcte hoogte in en bepaal waar
op het apparaat u de anti-kantelbescher-
ming gaat plaatsen.
2. Installeer de anti-kantelbescherming 77
mm onder het bovenvlak van het apparaat
en 49 mm van de zijkant van het apparaat
in de ronde opening op een steun (zie
afb.). Schroef de beveiliging stevig in soli-
25
www.zanussi.com
de materiaal of gebruik geschikte verstevi-
ging (muur).
3. U vindt de opening aan de linker- en rech-
terachterkant van het apparaat.
Het apparaat is voorzien van een steun
aan de linkerkant. U kunt bij uw plaatselijke
leverancier ook een steun voor de rechterkant
aanschaffen.
Til de voorkant van het apparaat op (1) en
plaats dit in het midden van de ruimte tus-
sen de kastjes (2). Als de afstand tussen
de aanrechtkastjes groter is dan de breed-
te van het apparaat, moet u de zijmaten
aanpassen als u het apparaat wilt centre-
ren.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter het
apparaat glad is.
1
2
49 mm
77 mm
Elektrische installatie
De fabrikant is niet verantwoordelijk als u
de veiligheidsmaatregelen uit het hoofd-
stuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd met stekker en
netsnoer.
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een verzamelpunt
waar elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de juiste manier wordt verwijderd,
voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor
mens en milieu die zich zouden kunnen
voordoen in geval van verkeerde
afvalverwerking. Voor gedetailleerdere
informatie over het recyclen van dit product,
kunt u contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriende-
lijk en geschikt voor hergebruik Kunststofonder-
delen worden aangeduid met internationale af-
kortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde
containers van uw vuilnisophaaldienst.
26
www.zanussi.com
1/104