78
T
abellen en tips
Grilltabel De in de tabel genoemde waarden zijn richtlijnen en
gelden voor een voorverwarmde grill. Deze waarden
kunnen afhankelijk van de aard en de hoeveelheid
van de te grillen voedingsmiddelen variëren.
Plaats de levensmiddelen pas op de grill als de
voorverwarmtijd is verstreken.
De gerechten tijdens het grillen minstens één maal
keren.
Voedingsmiddelen Instelling bij het Instelling bij het Grilltijd
grillen boven grillen boven in minuten
lavastenen waterbad
Runderbiefstuk, medium 2-3 cm 8 - 9 9 8 - 10
T-Bone-Steak, medium, 3 cm 6 - 7 7 - 8 10 - 15
Varkenskarbonade (zonder bot) 7 - 8 8 - 9 12 - 16
Varkenskoteletten*, 2 cm 4 - 5 5 - 6 15 - 20
Lamskoteletten (medium), 2 cm 5 - 6 6 - 7 8 - 12
Kipfilet, 2 cm 5 - 6 5 - 7 14 - 18
Kippenvleugels, à 100 g 5 - 6 6 - 7 15 - 20
Kalkoenschnitzel (natuur), 2 cm 5 - 6 6 - 7 12 - 15
Zalmsteak**, 3 cm 3 - 4 4 - 5 20 - 25
Tonijnsteak**, 2 cm 4 - 5 5 - 6 10 - 15
Forel*** (heel, 200 g) 5 - 6 6 - 7 12 - 15
Reuzengarnalen, à 30 g 6 - 7 7 - 8 12 - 15
Hamburger / bal gehakt, 1 cm 4 - 5 5 - 6 12 - 17
Shaslikspiezen****, à 100 g 3 - 4 4 - 5 17 - 25
Grillworst, à 100 g 4 - 5 5 - 6 10 - 20
Groente***** 2 - 3 3 - 4 8 - 12
* Langs het bot insnijden
** Grillrooster met olie bestrijken
*** Huid goed met olie bestrijken, vóór het keren nogmaals met olie bestrijken
**** regelmatig keren
***** bijv. aubergines, courgettes in schijfjes van 1 cm, paprika in 4 stukken