Tristar FO-1102 de handleiding

Type
de handleiding
FO – 1102
NE
* Voor het gebruik
Om zoveel mogelijk plezier van uw nieuwe apparaat van Tristar te beleven, verzoeken wij
u om voor gebruik de bedieningshandleiding goed door te lezen. Wij bevelen aan om de
bedieningshandleiding te bewaren, zodat u op een later tijdstip ook nog aanwijzingen voor
gebruik kunt nalezen.
(Netspanning: 230 V - 50 Hz)
* Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
Zorg er altijd voor dat de Fondue Friteuse niet in de buurt van warme oppervlakken komt,
zoals een elektrische oven, kookplaat, of gasoven. Het apparaat op een droog en
horizontaal oppervlak opstellen. De stekker uitsluitend in een geaard stopcontact steken.
Het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen dompelen, ook niet tijdens reinigen.
Trek de stekker niet aan het snoer uit het stopcontact. De Fondue Friteuse pas wegzetten
als het volledig afgekoeld is. Het apparaat tijdens gebruik niet onbeheerd laten. Zorg er
altijd voor dat het netsnoer niet klem raakt tussen laden of achter kasten, en houd het uit
de buurt van warme oppervlakken, zoals een elektrische oven, kookplaat, of gasoven.
Bewaar het apparaat op een kinderveilige plaats, en laat het kinderen niet zonder toezicht
van volwassenen gebruiken. Het gebruik van hete olie brengt een groot verbrandingsrisico
met zich mee. De Fondue Friteuse nooit in de buurt van gas gebruiken, vanwege
brandgevaar. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan beschreven in de
bedieningshandleiding.
Trek de stekker uit het stopcontact, wanneer u het apparaat wilt reinigen, wanneer het niet
in gebruik is, of wanneer u een defect aan het apparaat vermoedt. Nooit het apparaat
tijdens gebruik afdekken, omdat de damp anders niet door de filter ontsnappen kan.
Vervang de filter na 20 tot 30 keer gebruik, of wanneer u merkt dat het filter niet meer
effectief werkt. Let altijd op dat de oliehoeveelheid tussen het minimum- en het
maximum-niveau gevuld wordt. Zo niet, dan kan de olie gaan spatten of overlopen.
Ververs de olie regelmatig, omdat er vanwege het gebruik water in de olie komt. Daarmee
wordt het risico van spattende olie verhoogd. Controleer regelmatig het snoer en de
stekker: Bij een defect aan het apparaat of aan de kabel, de Fondue Friteuse niet meer
gebruiken. Reparatie mag alleen uitgevoerd worden door een daartoe bevoegd technicus
met speciaal gereedschap. Het apparaat nooit bewegen, als de olie nog heet is. Overlaad
de mand nooit (dit geldt vooral voor bevroren etenswaren), omdat er dan spatgevaar van
hete olie bestaat. Wanneer het apparaat in bedrijf is, niet vastpakken of de handen
erboven houden.
WAARSCHUWING! Nooit met water eventuele vlammen doven. Als er brand
ontstaat, het apparaat afdekken met een stuk stof om de vlammen te doven. Het
is belangrijk om de stroom uit te schakelen!!
* Voor eerste gebruik
Verwijder alle stickers en verpakkingen (folie) van het apparaat en toebehoren. Reinig de
binnenzijde van de Fondue Friteuse (inclusief binnenzijde deksel) en de mand, verwijder
eventuele verontreinigingen en droog grondig na. Het apparaat op een vlak, droog
oppervlak plaatsen. Niet in de buurt van brandgevaarlijke voorwerpen plaatsen.
+ Bediening van de Fondue Friteuse
Deksel op de Fondue Friteuse zetten. Als u frituurvet gebruikt, schakelt u het apparaat
aan, zodat het vet smelten kan. De Fondue Friteuse op de laagste temperatuur zetten,
totdat het vet gesmolten is, dan de thermostaat op de gewenste temperatuur instellen. Als
de thermostaat ingeschakeld is, brandt de thermostaatlamp, totdat de gewenste
temperatuur bereikt is.
Deze lamp gaat meerdere malen aan en uit, om de ingestelde temperatuur constant te
houden.
* Ollevullen
BELANGRIJK! de Fondue Friteuse nooit zonder olie aanzetten.
Wij bevelen vloeibare, voor frituren geschikte olie, aan. Nooit oliemengsels of nieuwe olie
met oude olie gebruiken. Vul het apparaat met de gewenste hoeveelheid olie. De
oliehoeveelheid moet altijd tussen het minimum (0,4 liter) en het maximum (0,45 liter)
liggen. Verzeker u voor het inschakelen ervan, dat de olie zich tussen deze niveaus
bevindt.
Wanneer u palmvet/frituurvet gebruikt, snijd het in stukken, zodat de bodem van de
Fondue Friteuse ermee bedekt is. De thermostaatknop op de laagste temperatuur
instellen en dan het apparaat aanzetten. Laat het vet smelten en voeg dan steeds meer
vet toe (450 gram vet is ongeveer Q,45 liter).
Nuttige tips voor een goed resultaat
Snij stukken van ongeveer gelijke afmetingen, zodat ze alle in dezelfde tijd gekookt
worden. Zorg ervoor dat de stukken niet te dik worden, omdat ze anders. van binnen niet
gaar worden. Gebruik droge levensmiddelen, deze worden dan knapperiger. Niet alle
bevroren eetwaren zijn geschikt voor de friteuse. Ongepaneerde visfilets moeten
gedroogd worden. Diepvriesfrites hoeven niet ontdooid te worden. Olie vaker verversen -
dit verbetert de smaak. Om de kwaliteit van de olie langer te behouden, dient u
etensresten uit de olie te verwijderen, als de olie afgekoeld is. De etenswaren pas in de
Fondue Friteuse leggen, als de gewenste temperatuur bereikt is. De gefrituurde
etenswaren pas kruiden, als deze uit de friteuse en uit de mand genomen zijn.
Advies Kooktijden
Voor het frituren zijn de onderstaande kooktijden een richtlijn. De tijden kunnen variëren,
afhankelijk van de gebruikte hoeveelheden en persoonlijke smaak.
Kooktijd in minuten C
Aardappel frites 12 190
Diepvriesfrites 10 190
Portie,diepvriesfrites 5 190
Diepvries vissticks (6 stuks) 7 180
Diepvries inktvis (340 g) 5 180
Kippeborst stukjes (vers) 8-9 170
Diepvries kipnuggets (300 g) 3-4 170
Camembert blokjes 2-3 160
Gehaktballetjes 9 150
Verse champignons (350 g) 5 150
Gebruik kookboeken voor recepten waarbij in chocolade en kaas gefondued wordt. De
chocolade en kaas moet eerst gesmolten worden voordat u het in de Fondue Friteuse
doet. Voor fonduen start u bij een lage temperatuur. Afhankelijk van de ingrediënten stelt u
de temperatuur bij.
* Gebruik
Bevestig de meegeleverde handgreep aan de mand, door hem licht samen te drukken en
het geheel in elkaar te sluiten. Plaats de mand, overvul het apparaat niet (zie
max.-markering), omdat anders het bovenste deel niet warm wordt. De inhoud van de
mand ligt voor verse waren op 400 g, en voor bevroren waren op 340 g. Als de
thermostaatlamp uitgegaan is, laat de mand dan langzaam in de olie zakken en neem de
handgreep af. Sluit het deksel, zorg ervoor dat dit goed afsluit. U kunt drie keer achter
elkaar frituren. Voor het beste resultaat moet u echter olie bijvullen. Pas op bij het openen
van het deksel als de etenswaar klaar is. Gebruik een doek, om u tegen hete delen en
ontsnappende damp te beschermen. Neem de mand met de handgreep uit. Schud
voorzichtig de overtollige olie van de etenswaar af.
* Na gebruik
Na gebruik het apparaat uitschakelen en de stekker uit het stopcontact trekken. Laat het
apparaat volledig afkoelen, voor u het beweegt, reinigt, of wegzet. Dit duurt ongeveer 1 tot
2 uur.
Filteren van olie / vet
Giet voorzichtig het vet in een houder (minstens 0,45 liter). Droog de Fondue Friteuse
inwendig af met absorberend papier (keukenrol). Plaats een papierfilter (bijv. Koffiefilter) in
de mand en giet het opgevangen vet voorzichtig door de filter in de mand. Het vet kan in
de koelkast bewaard worden, palmvet/frituurvet kan ook in de Fondue Friteuse bewaard
worden.
* Verversen van olie / vet
Ververs het vet regelmatig, na 8 tot 12 uur gebruik. Dat verbetert de smaak van de
etenswaar. De gebruikte olie wordt afgekoeld in een houder en daarna weggegooid. Nooit
in de wasbak gieten.
* Reiniging
Schakel de Fondue Friteuse uit en trek de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat
volledig afkoelen. Maak de buitenzijde van het apparaat en de kabel schoon met een
vochtige warme doek. Grondig afdrogen, geen schurende reinigingsmiddelen gebruiken.
Als de olie ververst wordt (zie verversen van olie), de binnenzijde van het apparaat met
papier, bijvoorbeeld keukenpapier, afdrogen en eventuele resten verwijderen. Was de
binnenzijde met warm water en wat spoelmiddel af, spoel en droog het daarna af. Gebruik
zo weinig mogelijk water, zodat geen water op de machine spat. Dompel het apparaat
nooit in water of andere vloeistoffen. Was de mand, handgreep en houder af met warm
water en wat spoelmiddel. Spoel en droog het grondig af.
* Vervangen van filters
Wij bevelen aan om het filter te vervangen na 20 tot 30 keer gebruik. Neem het deksel van
de Fondue Friteuse af, schroef de plaat eraf met een kleine kruiskopschroevendraaier.
Neem de filter eruit er; reinig het deksel. Zet de nieuwe filter erin met het gebogen deel
naar buiten en schroef de plaat er weer op.
Aanwijzingen ter bescherming van het milieu
Dit product mag aan het einde van zijn levensduur niet bij het normale
huisafval worden gedeponeerd, maar dient bij een speciaal inzamelpunt voor
het hergebruik van elektrische en elektronische apparaten te worden
aangeboden. Het symbool op artikel, gebruiksaanwijzing en verpakking
attendeert u hier op. De gebruikte grondstoffen zijn geschikt voor hergebruik.
Met het hergebruik van gebruikte apparaten of grondstoffen levert u een
belangrijke bijdrage voor de bescherming van ons milieu. Informeer bij uw
lokale overheid naar het bedoelde inzamelpunt
.
***
FR
* Avant d'utiliser l’appareil
Pour avoir le plus grand plaisir possible avec votre nouvel appareil Tristar, lisez
attentivement le mode d'emploi avant d'utiliser l'appareil. Nous vous
recommandons de garder ce mode d'emploi pour pouvoir le consulter plus tard.
(Tension du réseau : 230 V - 50 Hz)
Sécurité d'emploi importante
Évitez de placer la Fondue Friteuse près d'une source de chaleur, telle qu'un four
électrique, une plaque de cuisson ou un four à gaz. Placez l'appareil sur une surface
plane et horizontale. Uniquement user une prise attachée à la masse/terre. Ne plongez
jamais le corps de l'appareil dans l'eau ou dans d'autres liquides, même pendant le
nettoyage. Ne tirez pas sur le fil électrique pour débrancher le courant. Ne rangez la
Fondue Friteuse que lorsqu'il est complètement froid. Ne laissez jamais l'appareil en
fonctionnement sans surveillance. Veillez toujours à ce que le fil électrique ne soit pas
coincé entre les tiroirs ou derrière les placards et gardez-le loin de toute source de chaleur
comme un four électrique, une plaque de cuisson ou un four à gaz. Contrôlez l’appareil,
cordon et fiche régulièrement pour les dommages : jamais user l’appareil si un de ces
TILLAGNINGSTIDER
Följande tillagningstider är endast riktlinjer. Tiderna kan variera beroende den mängd
mat som läggs i fonduegrytan och på din personliga smak.
Maträtt
Tillag-
ningstid
(minuter)
ºC
Potatischips 12 190
Frysta potatischips 10 190
Portion frysta chips (200 g) 5 190
Frysta fiskpinnar 7 180
Frysta bläckfiskbitar 5 180
Skivor av kycklingbröst 8-9 170
Frysta kycklingdelar (300 g) 3-4 170
Tärningar av camembertost 2-3 160
Köttbullar (400 g) 9 150
Färska champinjoner (350 g) 5 150
Se efter i kokböcker för fonduerecept med choklad och ost. Choklad och ost behöver
smältas innan de placeras i fonduegrytan. Starta vid en g temperatur. Justera
temperaturen beroende på ingredienserna.
TILLAGNING
Sätt fast det medföljande handtaget korgen genom att trycka ihop det något och
stänga det.
Sätt i korgen. Överfyll inte grytan (se MAX-mar-keringen). Korgen rymmer max. 400
gram färsk mat eller 340 gram fryst mat.
När termostatlampan har slocknat, sänk sakta ned korgen i oljan och ta av handtaget.
Stäng locket ordentligt.
Du kan fritera tre gånger i rad. För bästa resultat bör du dock tillsätta ny olja.
När maten är klar, var försiktig när du öppnar locket. Använd till exempel en
köksvante r att skydda dig mot hela ytor och ånga. Plocka upp korgen med
handtaget. Skaka försiktigt av över-flödig olja.
EFTER ANVÄNDNING
Stäng av fonduegrytan och koppla loss den från eluttaget.
Vänta tills fonduegrytan kallnat helt innan du flyt-tar den, rengör den eller ställer undan
den för

Documenttranscriptie

FO – 1102 NE * Voor het gebruik Om zoveel mogelijk plezier van uw nieuwe apparaat van Tristar te beleven, verzoeken wij u om voor gebruik de bedieningshandleiding goed door te lezen. Wij bevelen aan om de bedieningshandleiding te bewaren, zodat u op een later tijdstip ook nog aanwijzingen voor gebruik kunt nalezen. (Netspanning: 230 V - 50 Hz) * Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Zorg er altijd voor dat de Fondue Friteuse niet in de buurt van warme oppervlakken komt, zoals een elektrische oven, kookplaat, of gasoven. Het apparaat op een droog en horizontaal oppervlak opstellen. De stekker uitsluitend in een geaard stopcontact steken. Het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen dompelen, ook niet tijdens reinigen. Trek de stekker niet aan het snoer uit het stopcontact. De Fondue Friteuse pas wegzetten als het volledig afgekoeld is. Het apparaat tijdens gebruik niet onbeheerd laten. Zorg er altijd voor dat het netsnoer niet klem raakt tussen laden of achter kasten, en houd het uit de buurt van warme oppervlakken, zoals een elektrische oven, kookplaat, of gasoven. Bewaar het apparaat op een kinderveilige plaats, en laat het kinderen niet zonder toezicht van volwassenen gebruiken. Het gebruik van hete olie brengt een groot verbrandingsrisico met zich mee. De Fondue Friteuse nooit in de buurt van gas gebruiken, vanwege brandgevaar. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan beschreven in de bedieningshandleiding. Trek de stekker uit het stopcontact, wanneer u het apparaat wilt reinigen, wanneer het niet in gebruik is, of wanneer u een defect aan het apparaat vermoedt. Nooit het apparaat tijdens gebruik afdekken, omdat de damp anders niet door de filter ontsnappen kan. Vervang de filter na 20 tot 30 keer gebruik, of wanneer u merkt dat het filter niet meer effectief werkt. Let altijd op dat de oliehoeveelheid tussen het minimum- en het maximum-niveau gevuld wordt. Zo niet, dan kan de olie gaan spatten of overlopen. Ververs de olie regelmatig, omdat er vanwege het gebruik water in de olie komt. Daarmee wordt het risico van spattende olie verhoogd. Controleer regelmatig het snoer en de stekker: Bij een defect aan het apparaat of aan de kabel, de Fondue Friteuse niet meer gebruiken. Reparatie mag alleen uitgevoerd worden door een daartoe bevoegd technicus met speciaal gereedschap. Het apparaat nooit bewegen, als de olie nog heet is. Overlaad de mand nooit (dit geldt vooral voor bevroren etenswaren), omdat er dan spatgevaar van hete olie bestaat. Wanneer het apparaat in bedrijf is, niet vastpakken of de handen erboven houden. WAARSCHUWING! Nooit met water eventuele vlammen doven. Als er brand ontstaat, het apparaat afdekken met een stuk stof om de vlammen te doven. Het is belangrijk om de stroom uit te schakelen!! * Voor eerste gebruik Verwijder alle stickers en verpakkingen (folie) van het apparaat en toebehoren. Reinig de binnenzijde van de Fondue Friteuse (inclusief binnenzijde deksel) en de mand, verwijder eventuele verontreinigingen en droog grondig na. Het apparaat op een vlak, droog oppervlak plaatsen. Niet in de buurt van brandgevaarlijke voorwerpen plaatsen. + Bediening van de Fondue Friteuse Deksel op de Fondue Friteuse zetten. Als u frituurvet gebruikt, schakelt u het apparaat aan, zodat het vet smelten kan. De Fondue Friteuse op de laagste temperatuur zetten, totdat het vet gesmolten is, dan de thermostaat op de gewenste temperatuur instellen. Als de thermostaat ingeschakeld is, brandt de thermostaatlamp, totdat de gewenste temperatuur bereikt is. Deze lamp gaat meerdere malen aan en uit, om de ingestelde temperatuur constant te houden. * Ollevullen BELANGRIJK! de Fondue Friteuse nooit zonder olie aanzetten. Wij bevelen vloeibare, voor frituren geschikte olie, aan. Nooit oliemengsels of nieuwe olie met oude olie gebruiken. Vul het apparaat met de gewenste hoeveelheid olie. De oliehoeveelheid moet altijd tussen het minimum (0,4 liter) en het maximum (0,45 liter) liggen. Verzeker u voor het inschakelen ervan, dat de olie zich tussen deze niveaus bevindt. Wanneer u palmvet/frituurvet gebruikt, snijd het in stukken, zodat de bodem van de Fondue Friteuse ermee bedekt is. De thermostaatknop op de laagste temperatuur instellen en dan het apparaat aanzetten. Laat het vet smelten en voeg dan steeds meer vet toe (450 gram vet is ongeveer Q,45 liter). Nuttige tips voor een goed resultaat Snij stukken van ongeveer gelijke afmetingen, zodat ze alle in dezelfde tijd gekookt worden. Zorg ervoor dat de stukken niet te dik worden, omdat ze anders. van binnen niet gaar worden. Gebruik droge levensmiddelen, deze worden dan knapperiger. Niet alle bevroren eetwaren zijn geschikt voor de friteuse. Ongepaneerde visfilets moeten gedroogd worden. Diepvriesfrites hoeven niet ontdooid te worden. Olie vaker verversen dit verbetert de smaak. Om de kwaliteit van de olie langer te behouden, dient u etensresten uit de olie te verwijderen, als de olie afgekoeld is. De etenswaren pas in de Fondue Friteuse leggen, als de gewenste temperatuur bereikt is. De gefrituurde etenswaren pas kruiden, als deze uit de friteuse en uit de mand genomen zijn. Advies Kooktijden Voor het frituren zijn de onderstaande kooktijden een richtlijn. De tijden kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte hoeveelheden en persoonlijke smaak. Kooktijd in minuten Aardappel frites Diepvriesfrites Portie,diepvriesfrites 12 10 5 C 190 190 190 Diepvries vissticks (6 stuks) Diepvries inktvis (340 g) Kippeborst stukjes (vers) Diepvries kipnuggets (300 g) Camembert blokjes Gehaktballetjes Verse champignons (350 g) 7 5 8-9 3-4 2-3 9 5 180 180 170 170 160 150 150 Gebruik kookboeken voor recepten waarbij in chocolade en kaas gefondued wordt. De chocolade en kaas moet eerst gesmolten worden voordat u het in de Fondue Friteuse doet. Voor fonduen start u bij een lage temperatuur. Afhankelijk van de ingrediënten stelt u de temperatuur bij. * Gebruik Bevestig de meegeleverde handgreep aan de mand, door hem licht samen te drukken en het geheel in elkaar te sluiten. Plaats de mand, overvul het apparaat niet (zie max.-markering), omdat anders het bovenste deel niet warm wordt. De inhoud van de mand ligt voor verse waren op 400 g, en voor bevroren waren op 340 g. Als de thermostaatlamp uitgegaan is, laat de mand dan langzaam in de olie zakken en neem de handgreep af. Sluit het deksel, zorg ervoor dat dit goed afsluit. U kunt drie keer achter elkaar frituren. Voor het beste resultaat moet u echter olie bijvullen. Pas op bij het openen van het deksel als de etenswaar klaar is. Gebruik een doek, om u tegen hete delen en ontsnappende damp te beschermen. Neem de mand met de handgreep uit. Schud voorzichtig de overtollige olie van de etenswaar af. * Na gebruik Na gebruik het apparaat uitschakelen en de stekker uit het stopcontact trekken. Laat het apparaat volledig afkoelen, voor u het beweegt, reinigt, of wegzet. Dit duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Filteren van olie / vet Giet voorzichtig het vet in een houder (minstens 0,45 liter). Droog de Fondue Friteuse inwendig af met absorberend papier (keukenrol). Plaats een papierfilter (bijv. Koffiefilter) in de mand en giet het opgevangen vet voorzichtig door de filter in de mand. Het vet kan in de koelkast bewaard worden, palmvet/frituurvet kan ook in de Fondue Friteuse bewaard worden. * Verversen van olie / vet Ververs het vet regelmatig, na 8 tot 12 uur gebruik. Dat verbetert de smaak van de etenswaar. De gebruikte olie wordt afgekoeld in een houder en daarna weggegooid. Nooit in de wasbak gieten. * Reiniging Schakel de Fondue Friteuse uit en trek de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat volledig afkoelen. Maak de buitenzijde van het apparaat en de kabel schoon met een vochtige warme doek. Grondig afdrogen, geen schurende reinigingsmiddelen gebruiken. Als de olie ververst wordt (zie verversen van olie), de binnenzijde van het apparaat met papier, bijvoorbeeld keukenpapier, afdrogen en eventuele resten verwijderen. Was de binnenzijde met warm water en wat spoelmiddel af, spoel en droog het daarna af. Gebruik zo weinig mogelijk water, zodat geen water op de machine spat. Dompel het apparaat nooit in water of andere vloeistoffen. Was de mand, handgreep en houder af met warm water en wat spoelmiddel. Spoel en droog het grondig af. * Vervangen van filters Wij bevelen aan om het filter te vervangen na 20 tot 30 keer gebruik. Neem het deksel van de Fondue Friteuse af, schroef de plaat eraf met een kleine kruiskopschroevendraaier. Neem de filter eruit er; reinig het deksel. Zet de nieuwe filter erin met het gebogen deel naar buiten en schroef de plaat er weer op. Aanwijzingen ter bescherming van het milieu Dit product mag aan het einde van zijn levensduur niet bij het normale huisafval worden gedeponeerd, maar dient bij een speciaal inzamelpunt voor het hergebruik van elektrische en elektronische apparaten te worden aangeboden. Het symbool op artikel, gebruiksaanwijzing en verpakking attendeert u hier op. De gebruikte grondstoffen zijn geschikt voor hergebruik. Met het hergebruik van gebruikte apparaten of grondstoffen levert u een belangrijke bijdrage voor de bescherming van ons milieu. Informeer bij uw lokale overheid naar het bedoelde inzamelpunt. *** FR * Avant d'utiliser l’appareil Pour avoir le plus grand plaisir possible avec votre nouvel appareil Tristar, lisez attentivement le mode d'emploi avant d'utiliser l'appareil. Nous vous recommandons de garder ce mode d'emploi pour pouvoir le consulter plus tard. (Tension du réseau : 230 V - 50 Hz) Sécurité d'emploi importante Évitez de placer la Fondue Friteuse près d'une source de chaleur, telle qu'un four électrique, une plaque de cuisson ou un four à gaz. Placez l'appareil sur une surface plane et horizontale. Uniquement user une prise attachée à la masse/terre. Ne plongez jamais le corps de l'appareil dans l'eau ou dans d'autres liquides, même pendant le nettoyage. Ne tirez pas sur le fil électrique pour débrancher le courant. Ne rangez la Fondue Friteuse que lorsqu'il est complètement froid. Ne laissez jamais l'appareil en fonctionnement sans surveillance. Veillez toujours à ce que le fil électrique ne soit pas coincé entre les tiroirs ou derrière les placards et gardez-le loin de toute source de chaleur comme un four électrique, une plaque de cuisson ou un four à gaz. Contrôlez l’appareil, cordon et fiche régulièrement pour les dommages : jamais user l’appareil si un de ces TILLAGNINGSTIDER Följande tillagningstider är endast riktlinjer. Tiderna kan variera beroende på den mängd mat som läggs i fonduegrytan och på din personliga smak. Maträtt Potatischips Frysta potatischips Portion frysta chips (200 g) Frysta fiskpinnar Frysta bläckfiskbitar Skivor av kycklingbröst Frysta kycklingdelar (300 g) Tärningar av camembertost Köttbullar (400 g) Färska champinjoner (350 g) Tillagningstid (minuter) 12 10 5 7 5 8-9 3-4 2-3 9 5 ºC 190 190 190 180 180 170 170 160 150 150 Se efter i kokböcker för fonduerecept med choklad och ost. Choklad och ost behöver smältas innan de placeras i fonduegrytan. Starta vid en låg temperatur. Justera temperaturen beroende på ingredienserna. TILLAGNING • • • • • Sätt fast det medföljande handtaget på korgen genom att trycka ihop det något och stänga det. Sätt i korgen. Överfyll inte grytan (se MAX-mar-keringen). Korgen rymmer max. 400 gram färsk mat eller 340 gram fryst mat. När termostatlampan har slocknat, sänk sakta ned korgen i oljan och ta av handtaget. Stäng locket ordentligt. Du kan fritera tre gånger i rad. För bästa resultat bör du dock tillsätta ny olja. När maten är klar, var försiktig när du öppnar locket. Använd till exempel en köksvante för att skydda dig mot hela ytor och ånga. Plocka upp korgen med handtaget. Skaka försiktigt av över-flödig olja. EFTER ANVÄNDNING • Stäng av fonduegrytan och koppla loss den från eluttaget. Vänta tills fonduegrytan kallnat helt innan du flyt-tar den, rengör den eller ställer undan den för
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Tristar FO-1102 de handleiding

Type
de handleiding