Electrolux EOC5956AAX Handleiding

Type
Handleiding
EOC5956FAX
NL Oven Gebruiksaanwijzing
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE............................................................................... 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...................................................................... 5
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT..............................................................8
4. BEDIENINGSPANEEL....................................................................................... 9
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT.........10
6. SNELSTARTGIDS........................................................................................... 10
7. DAGELIJKS GEBRUIK.....................................................................................12
8. KOOK- EN BAKASSISTENT............................................................................ 21
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES................................................................ 25
10. EXTRA FUNCTIES.........................................................................................28
11. AANWIJZINGEN EN TIPS..............................................................................28
12. ONDERHOUD EN REINIGING...................................................................... 43
13. PROBLEEMOPLOSSING...............................................................................46
14. ENERGIEZUINIGHEID...................................................................................47
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product
dat jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor verwondingen of schade die
voortvloeit uit de onjuiste installatie of het onjuiste
gebruik. Bewaar de instructies altijd op een veilige,
toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.
1.1 De veiligheid van kinderen en kwetsbare
personen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud en personen met
zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de
buurt van het apparaat te worden gehouden, tenzij ze
voortdurend onder toezicht staan.
Kinderen jonger dan 3 jaar dienen, mits zij
voortdurend onder toezicht staan, bij het apparaat uit
de buurt te worden gehouden.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en
verwijder ze op gepaste wijze.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
NEDERLANDS 3
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
te voorkomen de verwarmingselementen aan te raken.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook
verricht, de stekker van het apparaat uit het
stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik het apparaat niet voordat u het in de
ingebouwde structuur installeert.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik alleen de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt
aangeraden.
www.electrolux.com4
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
2.2 Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat
of de niche onder het apparaat, met
name niet als deze werkt of als de
deur heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik enkel correcte
isolatievoorzieningen:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de
houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG -
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
NEDERLANDS 5
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het apparaat
in werking is. Warmte en vocht
kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolysereiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie Het
eerste gebruik uitvoert, moet u eerst
www.electrolux.com6
de volgende items uit de binnenkant
oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc.,
die met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief zuigelingen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het type gloeilampje of
halogeenlampje dat voor dit apparaat
wordt gebruikt, is alleen geschikt voor
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Service
Neem contact op met de erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
2.8 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
NEDERLANDS 7
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lamp
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het voedsel
te meten.
Telescopische geleiders
Om bakplaten en roosters gemakkelijker
in te voeren en te verwijderen.
www.electrolux.com8
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5
Gebruik de tiptoetsen om de oven te bedienen.
Tiptoets -functie Opmerking
1
AAN/UIT De oven in- en uitschakelen.
2
- Display Toont de huidige instellingen van de oven.
3
Favorieten Bestaat uit een lijst met favoriete bereidings‐
programma's die door de gebruiker zijn ge‐
maakt.
4
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek‐
ker. Directe toegang tot de tijdfuncties.
5
Kook- En Bakas‐
sistent
Directe toegang tot de menu's: Kookboek en
Kook- En Bakassistent als de oven wordt inge‐
schakeld;
De tiptoetsen voor: Favorieten,
Kookwekker en Kook- En Bakassistent
zijn alleen zichtbaar als de oven
aanstaat.
4.2 Scherm
11:09
150°
start
Menu
A B DC
E
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidig ingestelde verwarmingsfunctie
C. Huidig ingestelde temperatuur
D. Klok
E. Starten
NEDERLANDS 9
Andere indicaties op het display:
Symbool -functie
Wijziging tekstgrootte
Meer opties
Vleesthermometer
Heat+Hold
Blokkering
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Reinig de oven en accessoires voor het
eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Softwarelicenties
De software van deze oven bevat
auteursrechtelijk beschermde software
gelicenseerd onder de BSD, fontconfig,
FTL, GPL-2.0, LGPL-2.0, LGPL-2.1,
libJpeg, zLib/ libpng, MIT, OpenSSL /
SSLEAY en andere.
Raadpleeg de volledige kopie van de
licentie in: Basisinstellingen / Service /
Licentie.
U kunt de broncode van de vrije
programmatuur downloaden door de
volgende hyperlink die in deze
webproductpagina staat te volgen.
5.3 Eerste aansluiting op het
elektriciteitsnet
Als u de oven aansluit op de stroom,
moet u een taal, de tijd, het klokformaat,
de datum, de snelle opwarming,
geurfilter instellen.
Selecteer de waarden en bevestig met
OK. U kunt de instellingen wijzigen in het
menu: Basisinstellingen.
6. SNELSTARTGIDS
6.1 Gebruik van het
aanraakscherm
Gebruik een snelle aanraking om door
het menu te bladeren of sleep uw
vinger over het display.
De kracht van de aanraking bepaalt
hoe snel het scherm beweegt.
De bladerende beweging kan zelf
stoppen of u kunt het direct stoppen
als u het display aanraakt.
De gekozen functie gaat aan als u uw
vinger loslaat van het display.
Raak om een menufunctie te
activeren het display bij de
geselecteerde functie aan.
U kunt elke parameter getoond op het
display wijzigen als u het aanraakt.
Om de vereiste functie, tijd of
temperatuur in te stellen kunt u door
de lijst bladeren of de gewenste optie
aanraken.
www.electrolux.com10
Als u een verwarmingsfunctie
inschakelt, verschijnt Menu niet op
het display. Raak het display ergens
aan en het Menu verschijnt weer.
Als de oven actief is en een aantal
symbolen verdwijnen van het display,
raak het display dan ergens aan. Alle
symbolen komen weer terug.
Nadat u wat functies heeft ingesteld,
verschijnt er een pop-upvenster met
extra informatie.
De temperatuur kan van plaats
wisselen op het display met andere
functies in de rechter- en
linkeronderhoek.
11:09
150°
20min33min
start
Menu
Als u een optie in het menu ingedrukt
houdt, verschijnt er een korte
beschrijving van de optie.
6.2 Snelstartgids naar het
menu
Menu
Functies Verwarmingsfunc‐
ties
Specials
Reinigen
Favorieten
Kookwekkers Kookwekker instel‐
len
Duur instellen
Eindtijd instellen
Starttijd instellen
Verstreken tijd
Opties Lamp
Kinderslot
Schermvergrende‐
ling
Heat+Hold
Set + Go
Kook- en bakassis‐
tent
Kookboek
Kook- En Bakas‐
sistent
Laatst en meest
gebruikt
Laatst gebruikt
Meest gebruikt
Basisinstellingen Snel opwarmen
Geurfilter
Reinigingsherinne‐
ring
Display
Geluid
Taal
Tijd en datum
Demomodus
Service Alle instellingen re‐
setten
Licentie
Softwareversie
NEDERLANDS 11
7. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
7.1 De oven bedienen
U kunt de oven gebruiken in:
Handmatig gebruik
Voor het handmatig instellen van de
verwarmingsfunctie, temperatuur en
bereidingstijd.
Automatische programma's
Met automatische programma´s kunt u
een gerecht bereiden zonder te weten
hoe of kookervaring te hebben.
7.2 Het menu bedienen
1. Om de oven in te schakelen, druk op:
.
2. Druk op: Menu.
3. Blader door het menu om de functie
te zoeken die u wilt inschakelen.
4. Tik gewoon op het display om de
functie in te schakelen.
5. Aanraken om terug te keren naar het
vorige menu: of Menu.
6. Om de oven uit te schakelen, druk
op: .
7.3 Het menu in overzicht
Menu
Timers
Options
Functions
BA
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidige menuniveau
C. Functielijst
Hoofdmenu
Menu-item Beschrijving
Functies Het bevat een lijst
met de verwarmings‐
functies, speciale
functies, schoon‐
maakprogramma's en
favoriete program‐
ma's.
Kookwekkers Het bevat een lijst
met klokfuncties.
Opties Het bevat een lijst
met andere opties
voor veiligheidsfunc‐
ties, lamp, Heat
+Hold, Set + Go.
Menu-item Beschrijving
Kook- en bak‐
assistent
Bestaat uit een lijst
met automatische be‐
reidingsprogramma's.
Laatst en meest
gebruikt
Het laat zien welke
functie het laatst is
gebruikt en welke het
meest worden ge‐
bruikt.
Basisinstellin‐
gen
Het bevat een lijst
met basisinstellingen.
www.electrolux.com12
7.4 Submenu voor: Functies
True Fan Cooking
Heating Functions
Special
Cleaning
Favourites
A B
CD
A. Naar het menu terugkeren
B. Lijst met verwarmingsfuncties
C. Lijst met beschikbare opties
D. Meer opties
7.5 Een verwarmingsfunctie
instellen
1. Blader door de functies en druk op
uw keuze.
2. Druk op de temperatuur op het
display om de temperatuur te
wijzigen en blader door de lijst om te
vinden wat u nodig heeft.
3. Druk op de temperatuur om te
bevestigen.
4. Om de functie in te schakelen, druk
op: Start.
Wanneer de oven ongeveer de
ingestelde temperatuur heeft bereikt,
hoort u een geluidssignaal. Aan het
einde van de kooktijd klinkt er opnieuw
een geluidssignaal.
Om terug te keren naar het vorige menu,
druk op: Menu.
U kunt een beschrijving zien van de
verwaringsfunctie of een
standaardfunctie creëren in een pop-
upvenster. Houd uw vinger langer dan 2
seconden op de geselecteerde
verwarmingsfunctie. Als u een
verwarmingsfunctie als standaard instelt,
dan verschijnt het als eerste functie als u
de oven weer inschakelt.
Au Gratin
Show description
Make shortcut in menu
A B
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Pop-upvenster
C. Meer opties
7.6 Submenu voor:
Verwarmingsfuncties
Verhittings‐
functie
Applicatie
Brood bakken
Om brood te bakken.
Verhittings‐
functie
Applicatie
Onderwarmte
Voor het bakken van
taarten met een
knapperige bodem en
het inmaken van
voedsel.
NEDERLANDS 13
Verhittings‐
functie
Applicatie
Hetelucht (voch‐
tig)
Deze functie is ont‐
worpen om tijdens de
bereiding energie te
besparen. Zie het
hoofdstuk 'Hints and
tips’, Hetelucht (voch‐
tig) voor bereidingsin‐
structies. De oven‐
deur dient tijdens de
bereiding gesloten te
zijn zodat de functie
niet wordt onderbro‐
ken en om ervoor te
zorgen dat de oven
werkt op de hoogst
mogelijke energie-ef‐
ficiëntie. Bij het ge‐
bruik van deze func‐
tie kan de tempera‐
tuur in de ruimte ver‐
schillen van de inge‐
stelde temperatuur.
De restwarmte wordt
gebruikt.Het verwar‐
mingsvermogen kan
worden verminderd.
Zie voor algemene
energiebesparings‐
aanbevelingen 'Ener‐
gie-efficiëntie' hoofd‐
stuk Energiebespa‐
ring.Deze functie
werd gebruik om te
voldoen aan de ener‐
gie-efficiëntieklasse
volgens EN 60350-1.
Bij gebruik van deze
functie gaat de ver‐
lichting na 30 secon‐
den automatisch uit.
Lage Tempera‐
tuur Garen
Voor het bereiden
van erg mals, sappig
gebraden voedsel.
Pizza Hetelucht
Voor het bakken van
pizza. Voor intensie‐
ve bruining en een
knapperige bodem.
Verhittings‐
functie
Applicatie
Conventioneel
koken (Boven-/
Onderwarmte)
Voor het bakken en
braden op één oven‐
niveau.
Hete lucht
Om op max. 3 rek‐
standen tegelijk te
bakken en voedsel te
drogen.
Stel de temperatuur
20 - 40 °C lager in
dan voor Conventio‐
neel koken.
Circulatiegrill
Voor het braden van
grotere stukken vlees
of gevogelte met bot‐
ten op één niveau.
Voor gratineren en
bruinen.
Grill Intens
Voor het roosteren
van plat voedsel in
grote hoeveelheden
en voor het maken
van toast.
Grillen
Om plat voedsel te
grillen en brood te
roosteren.
ECO-braden
Als u deze functie tij‐
dens het koken ge‐
bruikt, kunt u het
energieverbruik opti‐
maliseren. Voor meer
informatie over de
aanbevolen instellin‐
gen raadpleegt u het
hoofdstuk 'Aanwijzin‐
gen en tips' met de
equivalente functie:
(Circulatiegrill).
Diepvriespro‐
duct
Om kant-en-klaar-ge‐
rechten (bijv. patat,
aardappelpartjes of
loempia's) krokant te
maken.
www.electrolux.com14
Verhittings‐
functie
Applicatie
Gratineren
Voor maaltijden als
lasagne of aardappel‐
gratin. Voor gratine‐
ren en bruinen.
De lamp kan tijdens
bepaalde ovenfuncties
automatisch uitgaan bij een
temperatuur die lager is dan
60° C.
7.7 Submenu voor: Specials
Verwarmings‐
functie
Applicatie
Drogen
Om in plakjes gesne‐
den fruit, groenten en
champignons te dro‐
gen.
Ontdooien
Voor het ontdooien
van voedsel.
Warmhouden
Om het voedsel
warm te houden.
Borden Warmen
Om borden voor het
serveren op te war‐
men.
Verwarmings‐
functie
Applicatie
Deeg Laten Rij‐
zen
Om het deeg te laten
rijzen voor het bak‐
ken.
Inmaken
Voor het inmaken
van groenten (bijv.
augurken).
7.8 Submenu voor: Reinigen
Snelle pyroly‐
se
1 h voor een lage vuil‐
graad. Pyrolytische rei‐
niging verwijdert restjes
door er as van te ma‐
ken dat later gemakke‐
lijk kan worden wegge‐
veegd.
Normale pyro‐
lyse
1 h 30 min voor een
standaard vuilgraad.
Pyrolytische reiniging
verwijdert restjes door
er as van te maken dat
later gemakkelijk kan
worden weggeveegd.
Intense pyro‐
lyse
3 h voor een hoge vuil‐
graad. Pyrolytische rei‐
niging verwijdert restjes
door er as van te ma‐
ken dat later gemakke‐
lijk kan worden wegge‐
veegd.
7.9 Submenu voor: Favorieten
Gran’s apple crumble
Delete
Rename
Run
BA
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Favoriet programma
C. Functielijst
NEDERLANDS 15
Een lijst met eerder bewaarde
instellingen. U kunt ook de actuele
instellingen opslaan, zoals: duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie. U
kunt maximaal 20 programma's instellen
die in een lijst in alfabetische volgorde
getoond worden.
Menu-item Beschrijving
Starten De voordien bewaar‐
de favoriet uitvoeren.
Verwijderen Deze eerder bewaar‐
de favoriet permanent
verwijderen.
Hernoemen De eerder bewaarde
naam wijzigen of cor‐
rigeren.
7.10 Een favoriet programma
opslaan
1. Raak aan om de huidige
instellingen van een
verwarmingsfunctie op te slaan.
2. Kies: Nieuw van huidige instellingen..
3. Voer de naam van het favoriete
programma in en raak OK aan.
True Fan Cooking
123
åäà
OK
Q W E R T Y U I O P
A S D F G H J K L
Z X C V B N M -
space
7.11 Submenu voor: Kookwekkers
11:33
EndStart
2h 30min
1 29
3 31
Duration
09:03
4 32
0 28
A B C
E D
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidig ingestelde duur
C. Resterende duur
D. Garend
E. Starttijd
Menu-item Beschrijving
Kookwekker instellen Om een aftelfunctie in te stellen en te starten,
wordt de timer op het hoofdscherm getoond en
klinkt er een alarm als de timer op nul staat. De‐
ze timer onderbreekt het kookproces niet en is
ook beschikbaar als de oven uitgeschakeld is.
Bladeren om in te stellen: de timer start auto‐
matisch.
www.electrolux.com16
Menu-item Beschrijving
Duur instellen Om een aftelfunctie in te stellen en te starten,
wordt de timer op het hoofdscherm getoond en
klinkt er een alarm als de timer op nul staat.
Eindtijd instellen Om de uitschakeltijd voor de actuele instellin‐
gen in te stellen.
Starttijd instellen Om de inschakeltijd voor de actuele instellingen
in te stellen.
Verstreken tijd De timer die optelt als u op de startknop drukt
resetten, verbergen of tonen. De verstreken tijd
is alleen beschikbaar als de oven actief is.
7.12 De klokfuncties instellen
Wanneer u de
vleesthermometer gebruikt,
werken de functies Duur en
Eind niet.
U kunt de tijd en datum wijzigen als u de
klok aanraakt op het display, als de oven
actief is.
1. Ga naar het menu:
Verwarmingsfuncties.
2. Stel de verwarmingsfunctie en de
temperatuur in.
3. Druk op
of ga naar het menu:
Kookwekkers.
4. Kies een klokfunctie.
5. Blader door de lijst om de benodigde
tijd in te stellen. Wacht een paar
seconden zodat de tijd automatisch
wordt ingesteld of raak aan om te
bevestigen: h of min. U kunt de
instellingen verwijderen door
aanraken van: x.
Wanneer de klokfunctie is voltooid, klinkt
er een geluidssignaal en verschijnt er
een melding op het display. U kunt het
kookproces stoppen of verlengen.
7.13 Submenu voor: Opties
Overige individuele instellingen voor
veiligheid, gemak en ovenverlichting.
Menu-item Beschrijving
Lamp Aan / Uit Het ovenlampje in- of uitschakelen.
Kinderslot Aan / Uit Na activering wordt het scherm, alle knoppen
en de deur vergrendeld. Ze blijven vergrendeld
in de AAN- en UIT-stand. Raak voor het ont‐
grendelen het display aan en volg de instruc‐
ties. Indien ontgrendeld moet u het weer ver‐
grendelen via het menu.
Schermvergrendeling De schermvergrendeling 'vergrendelt' tijdelijk
het touchscreen en alle toetsen behalve de
aan/uit-toets. Raak voor het ontgrendelen het
display aan en volg de instructies.
NEDERLANDS 17
Menu-item Beschrijving
Heat+Hold Heat + Hold is alleen beschikbaar als er een
duur is ingesteld. De oven schakelt niet auto‐
matisch helemaal uit maar houdt het eten 30
minuten warm. Is niet beschikbaar voor alle
programma's. Indien actief verschijnt er een pic‐
togram op het display.
Set + Go Met Set+Go kunt u een ovenfunctie en kooktijd
instellen en later terug gebruiken door het
scherm aan te tikken. De schermvergrendeling
is actief wanneer het kookproces start.
De functie is alleen zichtbaar in het menu als de
duur is ingesteld.
7.14 Heat+Hold
De functie houdt het voorbereide gerecht
gedurende 30 minuten warm op 80 °C.
Deze functie wordt ingeschakeld
wanneer de bak- of braadprocedure is
geëindigd.
De functie werkt niet met garen op lage
temperatuur, automatisch wegen
programma's, automatische
stoomprogramma's, alle functies van het
menu: Specials, stoomfuncties van het
menu: Verwarmingsfuncties.
Voorwaarden voor de functie:
U stelt een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
U stelt de functie in: Duur instellen.
U schakelt de functie in: Heat+Hold in
het menu: Opties.
Op het display verschijnt:
.
Als u de
vleesthermometer
gebruikt is het symbool
niet zichtbaar in het
display.
Als u op drukt, wordt de functie
uitgeschakeld.
7.15 Set + Go
Met de functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
de tiptoets of een tik op de melding op
het display gebruiken.
De functie werkt met de
functies: Duur instellen,
vleesthermometer.
De functie werkt niet met de
reinigingsfunctie.
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer een verwarmingsfunctie of
een automatisch programma.
3. Stel de functie in: Duur instellen.
4. Kies: Opties / Set + Go.
Raak de melding aan in het display of
druk op een tiptoets (behalve
). De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Als u op drukt voordat de
functie werkt, dan wordt de
functie uitgeschakeld.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
De functie: Kinderslot is
aan als een
verwarmfunctie werkt en
nadat de oven is
uitgeschakeld. Volg de
aanwijzingen op het
display op om de functie
uit te schakelen.
Het menu: Opties laat u
de functie in- en
uitschakelen: Set + Go.
www.electrolux.com18
7.16 Kinderslot
Menu / Opties / Kinderslot
De functie voorkomt dat de oven per
ongeluk wordt gebruikt.
Inschakelen van de functie:
Kinderslot
Als de pyrolysefunctie in
werking is, wordt de deur
vergrendeld. Er verschijnt
een melding op het display
als u een tiptoets aanraakt.
1. Stel de functie in op stand: Aan.
2. Schakel het apparaat uit.
De functie uitschakelen:
Kinderslot
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op het display.
3. Volg de instructies op het display.
7.17 Schermvergrendeling
Menu / Opties / Schermvergrendeling
Deze functie voorkomt dat de
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
gewijzigd. U kunt de functie alleen
inschakelen als de oven in werking is.
Inschakelen van de functie:
Schermvergrendeling
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Ga naar de: Schermvergrendeling.
4. Aanraken om de functie in te
schakelen: Schermvergrendeling.
Het apparaat blijft vergrendeld.
Als u het apparaat uit zet, wordt de
functie automatisch uitgeschakeld.
De functie uitschakelen:
Schermvergrendeling
1. Tik op het display.
2. Volg de instructies op het display.
7.18 Submenu voor: Kook- En Bakassistent
Cake and Pastry
VarioGuide
Cookbook
A B
CD
A. Naar het menu terugkeren
B. Voedselcategorie
C. Kookboek en Kook- En Bakassistent
D. Meer opties
Een kookboek met inspirerende
automatische recepten en een
VarioGuide-functie die voorziet in onze
aanbevolen oveninstellingen voor uw
gerechten. De tijdsduur en temperatuur
van de VarioGuide kan worden
aangepast naar gelang van uw wensen.
Door de koksmuts van het gerecht aan te
raken, worden onze aanbevolen
instellingen weergegeven.
7.19 Submenu voor: Laatst en
meest gebruikt
Makkelijk toegankelijke lijst met laatste
en meest gebruikte functies, recepten en
snelle starts.
NEDERLANDS 19
Menu-item Beschrijving
Laatst gebruikt De 5 laatst gebruikte
functies worden weer‐
gegeven.
Meest gebruikt De 5 meest gebruikte
functies worden weer‐
gegeven.
7.20 Submenu voor:
Basisinstellingen
De ingestelde instellingen blijven vast
nadat u het apparaat activeert.
Menu-item Beschrijving
Snel opwarmen Aan / Uit Als deze is ingeschakeld, zal de opwarmtijd
voor bepaalde verwarmingsfuncties dalen. Als
de functie actief is, verschijnt >> op het scherm.
Geurfilter Aan / Uit Een geurfilter om de geur te verwijderen van de
ventilatielucht.
Reinigingsherinnering Aan / Uit Kies dit als u wenst dat de oven u herinnert aan
de reiniging.
Display
Kies de instellingen voor het dis‐
play.
Helderheid
U kunt 4 helderheidsmodi selecteren.
Instellen van de helderheid van het
display in de stand AAN. Niet aan‐
pasbaar in de UIT-stand.
Achtergrondafbeeldingen Aan / Uit
De achtergrondfoto's tonen of verbergen.
Geluid
Geluidsinstellingen.
Volume
Type (Piep / Klik / Geen geluid)
Taal Stel uw gewenste taal in.
Tijd en datum
Stel de tijd en datum en andere op‐
ties voor weergave van de tijd in.
Tijd
De tijd instellen of aanpassen.
Datum
De datum instellen of aanpassen.
Indeling
Kies het tijdformaat van uw keuze: HH:MM of
AM/PM.
Klokstijl
Bepaal hoe de klok eruit ziet als de oven is uit‐
geschakeld.
www.electrolux.com20
Menu-item Beschrijving
Demomodus
Alleen voor gebruik in de winkel.
Indien actief zijn de verwarmings‐
elementen niet aangesloten en dit
is zichtbaar op het scherm.
Activeringscode: 2468
Service
Toont de softwareversie en -confi‐
guratie.
Softwareversie
Toont de softwareversie van de oven.
Alle instellingen resetten
Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstel‐
lingen.
Licentie
Toont de licentie in de Engelse taal.
8. KOOK- EN BAKASSISTENT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Kook- en bakassistent
Menu / Kook- en bakassistent of raak
aan:
U kunt gebruikmaken van de functie:
Kookboek of Kook- En Bakassistent.
8.2 De functie inschakelen
1. Blader door de voedselcategorielijst
en raak uw keuze aan.
2. Blader door de gerechtenlijst en raak
uw keuze aan.
3. Om de functie in te schakelen, druk
op: Start.
Als de functie afloopt, verschijnt er een
melding op het display.
11:09
°C
Stop
Calzone
4min58s
CA B
D
E
A. Recept
B. Resterende tijd
C. Klok
D. Stop
E. Huishoudelijk
8.3 Submenu voor: Kookboek
Menu / Kook- en bakassistent /
Kookboek of tik op:
De functie bevat een receptenlijst met
optimale oveninstellingen. De recepten
kunnen niet worden gewijzigd. De
ingrediënten en methode voor elk recept
worden getoond op het display.
Raak de receptnaam aan om terug te
keren naar de Ingrediënten en de
Methode nadat u het recept heeft
aangeraakt.
Op onze website vindt u ook recepten
voor deze functie speciaal voor deze
oven. Om het juiste Receptenboek te
vinden, controleer het productnummer op
het classificatieplaatje op de voorzijde
NEDERLANDS 21
van het frame van de binnenkant van de
oven.
De oven gebruikt automatische
instellingen bij gebruik van: Kookboek.
Voedselcategorie Gerecht
Vis en zeevruchten Stokvis
Visfilet
Vis in zoutkorst
Zalmfilet
Gevulde inktvis
Gevogelte Kippenpoten
Coq au Vin
Canard à l orange
Vlees Stoofschotel
Gemarineerd rundvlees
Gehaktbrood
Varkensschenkel
Schouderkarbonade
Zweeds Braadgerecht
Kalfsschenkel
Ossobuco
Gevulde Kalfsborst
Lamsbout
Konijn
Konijn in mosterdsaus
Everzwijn
Ovenschotels Lasagne
Pastagratin
Moussaka
Aardappelgratin
Frankische Knödel Schaal
Witlofgratin
Jansons Verleiding
Pizza en quiche Pizza
Uientaart
Quiche Lorraine
Kaasflan
Pierogi
Kaaskoekjes
Geitenkaasflan
Cake en gebak Amandelcake
Brownies
Wortelcake
Kwarktaart
Vruchtencake
Vruchtentaart
Grootmoeders appeltaart
Citroencake
Muffin
Tulband
Savarin
Cake, Zacht
Kruimeltaart
Zweedse Cake
Suikertaart
Zwitserse worteltaart
Brood en ontbijtkoeken Broodjes, zoet
Boerenbrood
Witbrood
Vlechtbrood
Boterkoek
8.4 Submenu voor: Kook- En
Bakassistent
Menu / Kook- En Bakassistent / Kook-
En Bakassistent of tik op:
De temperatuur en de baktijden zijn
alleen richtlijnen voor een beter resultaat.
Deze zijn afhankelijk van de recepten en
de kwaliteit en de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten. Aanraken om de
opgegeven instellingen te controleren
(op naam gerecht): .
Raak de minuten of de temperatuur op
het display aan om de temperatuur of de
ingestelde tijd te wijzigen.
De Kook- En Bakassistent bevat
automatische programma's voor de
optimale instellingen voor elke soort
vlees.
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen - deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u het gewicht van het gerecht
invoeren en de tijd wordt vanzelf
www.electrolux.com22
ingevoerd. Raak hiervoor de minuten
onder de gerechtnaam in en voer de
juiste waarde in.
Vleesprogramma's met Automatische
vleesthermometer - deze functie
berekent automatisch de braadtijd.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Voedselcategorie: Vis en zeevruchten
Gerecht
Vis
Gebakken
Vissticks
Filet, bevroren
Hele vis, klein
Hele kleine vis, ge‐
grild
Hele vis, gegrild
Hele vis, gegrild
Forel
Hele Zalm
Voedselcategorie: Gevogelte
Gerecht
Gevogelte, Uitge‐
beend
-
Gevogelte, Uitge‐
beend
-
Kip
Vleugels, vers
Vleugels, bevro‐
zen
Bouten, vers
Bouten, bevroren
Helft
Heel
Eend
-
Gans
-
Gerecht
Kalkoen
-
Voedselcategorie: Vlees
Gerecht
Rundvlees
Gebraden
Gehaktbrood
Rosbief
Saignant
Saignant
Medium
Medium
Bien cuit
Bien cuit
Scandinavisch
Rundvlees
Saignant
Medium
Bien cuit
Varkensvlees
Spare Ribs
Knook, voorge‐
kookt
Hamlap
Lende
Lende
Gerookte varkens‐
rug
Nek
Schouder
Braadstuk
Kalfsvlees
Knokkel
Lende
Braadstuk
NEDERLANDS 23
Gerecht
Lamsvlees
Poot
Braadstuk
Rug
Gewricht medium
Gewricht medium
Haas
Poot
Rug
Rug
Hert
Lende
Rug
Geroosterd wild
-
Wild
-
Voedselcategorie: Ovenschotels
Gerecht
Lasagne
Lasagne/cannelloni, bevroren
Pastaschotel
Aardappelgratin
Groentegratin
Zoet Gerecht
Voedselcategorie: Pizza en quiche
Gerecht
Pizza
Dunne korst
Extra garnering
Bevroren
American, bevro‐
ren
Gekoeld
Snacks, bevrozen
Gerecht
Baguette m. ge‐
smolten kaas
-
Tarte Flambée -
Koninginnebrood,
hartig
-
Quiche Lorraine -
Hartige Taart -
Voedselcategorie: Cake en gebak
Gerecht
Tulband -
Appeltaart, bedekt -
Cake, Zacht -
Appeltaart -
Kwarktaart, Bak‐
blik
-
Brioche -
Madeiracake -
Koninginnebrood,
zoet
-
Amandelcake -
Muffin -
Gebak -
Deegreepjes -
Roomsoes -
Klein bladerdeeg‐
gebak
-
Eclairs -
Makarons -
Zandkoekjes -
Kerststol -
Appelstrudel, be‐
vroren
-
www.electrolux.com24
Gerecht
Cake bakplaat
Sponsdeeg
Gistdeeg
Kwarktaart, Bak‐
plaat
-
Brownies -
Biscuitrol -
Plaatkoek -
Kruimeltaart -
Suikerkoek -
Flanbodem
Pasteitjes
Schuimtaart
Vruchtentaart
Pasteitjes
Schuimtaart
Gistdeeg
Voedselcategorie: Brood en
ontbijtkoeken
Gerecht
Broodjes
Broodjes
Ontbijtkoeken,
voorgebakken
Broodjes, bevroren
Ciabatta -
Gerecht
Stokbrood
Baguettes, voorge‐
bakken
Baguettes, bevro‐
ren
Brood
Broodkrans
Witbrood
Vlechtbrood
Bruin Brood
Roggebrood
Volkoren Brood
Ongedesemd
Brood
Voedselcategorie: Bijgerechten
Gerecht
Frietjes, dun
Frietjes, dik
Patat, bevroren
Kroketjes
Aardappelschijfjes
Rösties
Functie Automatische
vleesthermometer
Functie Automatisch wegen
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt de oven
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of de
originele vervangende
onderdelen.
NEDERLANDS 25
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de
stekker moet in het
stopcontact blijven.
1. Oven inschakelen.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van de oven.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer
.
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Raak de temperatuur op het display
aan om de kerntemperatuur te
wijzigen.
Stop
Menu
100°
64°
220°
1h 14m
A B C D E
FG
A. Naar het menu terugkeren
B. Hoe lang de functie ingeschakeld
is
C. Huidig ingestelde
verwarmingsfunctie
D. Huidig ingestelde temperatuur
E. Huidige oventemperatuur
F. Stop
G. Huidig ingestelde temperatuur
voor de vleesthermometer
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
6. Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is
heet. Gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun .
Bakplaat/ Diepe pan:
Schuif de bakplaat /diepe pan tussen de
geleidestangen van de roostersteun.
Bakrooster en bakplaat /diepe
plaatsamen:
www.electrolux.com26
Plaats bakplaat /diepe plaat tussen de
geleiders van de inschuifrails en het
bakrooster op de geleiders erboven.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
9.3 Telescopische geleiders -
de ovenaccessoires plaatsen
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en
verwijderen.
LET OP!
Reinig de telescopische
geleiders niet in de
afwasautomaat. Maak de
telescopische geleiders niet
vet.
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal in de
oven schuift voordat u de
ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de
telescopische geleiders zodat de pootjes
naar beneden zijn gericht.
Door de verhoogde rand die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Braadpan:
Plaats de braadpan op de telescopische
geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het rooster en de braadpan
samen op de telescopische geleider.
NEDERLANDS 27
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Automatische
uitschakeling
Omwille van veiligheidsredenen schakelt
de oven na bepaalde tijd automatisch uit
als er een verwarmingsfunctie in werking
is en u de oventemperatuur niet wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
250 - maximum 3
De automatische uitschakeling werkt niet
met de functies: vleesthermometer, Duur,
Einde.
10.2 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Na het uitschakelen van de
oven blijft de ventilatie doorgaan totdat
de oven is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
11.1 Kookadviezen
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. In de onderstaande tabel vindt u
de standaardinstellingen voor
temperatuur, kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
11.2 Binnenzijde van de deur
Aan de binnenkant van de deur vindt
u het volgende:
de nummers van de inzetniveaus.
A privacy reminder from Google
Search Results Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
gerechten.
11.3 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord. Dek het voedsel
niet af, want het kan tijdens het
ontdooien uitzetten. Gebruik de eerste
rekstand.
www.electrolux.com28
11.4 Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin. Als
de cake niet overal even bruin wordt,
hoeft u de temperatuurinstelling niet te
wijzigen. De verschillen verminderen
tijdens het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten in
de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.5 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebakken.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en
wordt klef, of streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets lager in.
Te korte baktijd. Stel volgende keer een langere
baktijd en een lagere oventem‐
peratuur in.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur hoger in.
Te lange baktijd. Stel volgende keer een kortere
baktijd in.
De cake wordt onge‐
lijkmatig gebakken.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De oventemperatuur lager in‐
stellen en de baktijd verlengen.
Het cakebeslag is niet ge‐
lijkmatig verdeeld.
Verspreid de volgende keer het
cakebeslag gelijkmatig over de
bakplaat.
De cake wordt niet
gaar binnen de in het
recept aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets hoger in.
11.6 Bakken op één niveau
Bakken in een bakblik
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Tulband / brio‐
che
Hete lucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge‐
bak / vruchten‐
cake
Hete lucht 140 - 160 70 - 90 1
NEDERLANDS 29
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Taartbodem -
zandtaartdeeg
Hete lucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Hete lucht 150 - 170 20 - 25 2
Kwarktaart Conventioneel
koken
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak op bakplaat
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Vlechtbrood/
broodkrans
Conventioneel
koken
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Conventioneel
koken
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge‐
brood):
1. Eerste 20
minuten:
2. Verminder
daarna
naar:
Conventioneel
koken
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen /
Eclairs
Conventioneel
koken
190 - 210
1)
20 - 35 3
Koninginnen‐
brood (opgerol‐
de cake met
jam)
Conventioneel
koken
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Hete lucht 150 - 160 20 - 40 3
Amandelcake/
suikertaart
Conventioneel
koken
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaar‐
ten
Conventioneel
koken
180 35 - 55 3
Plaatkoek met
garnering (bijv.
kwark, room,
pudding)
Conventioneel
koken
160 - 180
1)
40 - 60 3
1)
Oven voorverwarmen.
www.electrolux.com30
Koekjes
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Bladerdeeg /
biscuitbeslag
Hete lucht 150 - 160 10 - 20 3
Schuimgebak‐
jes
Hete lucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Hete lucht 100 - 120 30 - 50 3
Biscuit van gist‐
deeg
Hete lucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader‐
deeggebak
Hete lucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Conventioneel
koken
190 - 210
1)
10 - 25 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.7 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Pastaschotel Conventioneel
koken
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Conventioneel
koken
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden
met gesmolten
kaas
Hete lucht 160 - 170 15 - 30 1
Rijstepap Conventioneel
koken
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventioneel
koken
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen‐
te
Hete lucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.8 Hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Pastagratin 200 - 220 45 - 55 3
NEDERLANDS 31
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85 3
Moussaka 170 - 190 70 - 95 3
Lasagne 180 - 200 75 - 90 3
Cannelloni 180 - 200 70 - 85 3
Broodpudding 190 - 200 55 - 70 3
Rijstpudding 170 - 190 45 - 60 3
Appeltaart, gemaakt met
roerdeeg (ronde taartvorm)
160 - 170 70 - 80 3
Witbrood 190 - 200 55 - 70 3
11.9 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Hete lucht.
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Roomsoezen /
Eclairs
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Koekjes van
bladerdeeg /
biscuitbeslag
150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Schuimgebak‐
jes
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Biscuit van gist‐
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader‐
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
www.electrolux.com32
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.10 Knapperig bakken met Pizza Hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, dun
200 - 230
1)
15 - 20 2
Pizza, dik 180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine /
Zwitserse flan
170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, gedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen
230 - 250
1)
12 - 20 2
Pierogi
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
11.11 Braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad mager vlees afgedekt.
Braad grote vleesstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Doe wat water in de bakplaat om te
voorkomen dat druipend vet verbrandt.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Rooster vlees en vis in grote stukken (1
kg of meer).
Bedruip vleesstukken meerdere malen
met hun eigen sap tijdens het roosteren.
11.12 Braden
Gebruik de eerste rekstand.
NEDERLANDS 33
Rundvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Stoofvlees 1 - 1,5 Conventioneel
koken / Bo‐
ven-/Onder‐
warmte
230 120 - 150
Rosbief of ossen‐
haas, rood
1 cm dik Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of ossen‐
haas, medium
1 cm dik Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8
Rosbief of ossen‐
haas, gaar
1 cm dik Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gebruik de functie: Circulatiegrill.
Gerecht Hoeveelheid (kg) Temperatuur (°C) Tijd (min)
Schouder / Nek / Ham‐
lap
1 - 1,5 160 - 180 90 - 120
Karbonade / Spare
Ribs
1 - 1,5 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 0,75 - 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel,
voorgekookt
0,75 - 1 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Gebruik de functie: Circulatiegrill.
Gerecht Hoeveelheid (kg) Temperatuur (°C) Tijd (min)
Gebraden kalfs‐
vlees
1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5 - 2 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Gebruik de functie: Circulatiegrill.
Gerecht Hoeveelheid (kg) Temperatuur (°C) Tijd (min)
Lamsbout / Geroo‐
sterd lamsvlees
1 - 1,5 150 - 170 100 - 120
Lamsrugfilet 1 - 1,5 160 - 180 40 - 60
www.electrolux.com34
Wild
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Rug / Hazen‐
poot
1 Conventioneel
koken / Boven-/
Onderwarmte
230
1)
30 - 40
Hert rugfilet 1,5 - 2 Conventioneel
koken / Boven-/
Onderwarmte
210 - 220 35 - 40
Reebout, her‐
tenbout
1,5 - 2 Conventioneel
koken / Boven-/
Onderwarmte
180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gebruik de functie: Circulatiegrill.
Gerecht Hoeveelheid (kg) Temperatuur (°C) Tijd (min)
Gevogelte, porties 0,2 - 0,25 200 - 220 30 - 50
Halve kip 0,4 - 0,5 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1,5 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5 - 5 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5 - 3,5 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4 - 6 140 - 160 150 - 240
Vis
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hele vis 1 - 1,5 Conventioneel
koken / Boven-/
Onderwarmte
210 - 220 40 - 60
11.13 Grillen
Grillen
Verwarm de lege oven 5 minuten voor.
Plaats een pan op de eerste rekstand om het vet op te vangen.
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Rosbief 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
NEDERLANDS 35
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rekstand
1e kant 2e kant
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis
, 0,5 - 1 kg
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill Intens
Verwarm de lege oven 3 minuten voor.
Gebruik de vierde rekstand.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gerecht Tijd (min)
1e kant 2e kant
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10
Worstjes 10 - 12 6 - 8
Filet
/ Kalfssteaks
7 - 10 6 - 8
Brood met iets erop 6 - 8 -
11.14 Diepvriesproduct
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be‐
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, be‐
vroren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappel Partjes 220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne / Cannel‐
loni, vers
170 - 190 35 - 45 2
www.electrolux.com36
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Lasagne / Cannel‐
loni, bevroren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Pizza, bevroren Conventioneel
koken
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Conventioneel
koken of Circu‐
latiegrill
200 - 220 volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Conventioneel
koken
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaar‐
ten
Conventioneel
koken
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
11.15 Lage Temperatuur Garen
Met deze functie bereidt u vlees en vis
op magere wijze mals. Het is niet van
toepassing op gevogelte, vet gebraden
varkensvleesof geroosterd
vlees.Voedselsensor temperatuur mag
niet hoger zijn dan 65 °C
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
Kook altijd zonder deksel terwijl u
deze functie gebruikt.
3. Gebruik Voedselsensor.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur GarenU kunt
gedurende de eerste 10 minuten de
temperatuur instellen op een
temperatuur tussen de 80 °C en 150
°C. De standaard is 90 °C. Stel de
temperatuur in op Voedselsensor.
5. Na 10 minuten verlaagt de oven
automatisch de temperatuur tot 80
°C, en blijft de oven werken.
Stel de temperatuur in op 120 °C.
Gerecht Hoe‐
veel‐
heid
(kg)
Tijd
(min)
Rek‐
stand
Steaks 0,2 -
0,3
20 - 40 3
Runder‐
biefstuk
1 - 1,5 90 -
150
3
Rosbief 1 - 1,5 120 -
150
1
Gebraden
kalfsvlees
1 - 1,5 120 -
150
1
NEDERLANDS 37
11.16 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau
vanaf de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Hoeveel‐
heid
Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schotel‐
tje in een groot bord leggen. Hal‐
verwege de bereidingstijd om‐
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei‐
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag‐
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.17 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik de eerste rekstand.
Zet niet meer dan zes weckflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Stel de temperatuur in op 160 - 170 °C.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Kooktijd tot het
sudderen begint
(min.)
Aardbeien / Bos‐
bessen / Frambo‐
zen / rijpe kruisbes‐
sen
35 - 45
Steenvruchten
Gerecht Kooktijd
tot het
sudderen
begint
(min.)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
(min.)
Peren /
Kweeperen /
Pruimen
35 - 45 10 - 15
www.electrolux.com38
Groenten
Gerecht Kooktijd
tot het
sudderen
begint
(min.)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
(min.)
Wortelen 50 - 60 5 - 10
Komkom‐
mers
50 - 60 -
Gemengde
augurken
50 - 60 5 - 10
Koolrabi /
Erwten / As‐
perge
50 - 60 15 - 20
11.18 Drogen
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de
deur en laat het één nacht afkoelen
om het drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.19 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
NEDERLANDS 39
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.20 Voedselsensor
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Rib / Ossenhaas,
saignant
45 - 50
Rib / Ossenhaas,
medium
60 - 65
Rib / Ossenhaas,
bien cuit
70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Schouder / Ham /
Varkens nekge‐
wricht
80 - 82
Rugkotelet / Var‐
kenshaas, gerookt
75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Gebraden kalfs‐
vlees
75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Rugfilet schapen‐
vlees
80 - 85
Geroosterd lams‐
vlees / Lamsbout
70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Hazenrugfilet 70 - 75
Hazenpoot 70 - 75
Haas, heel 70 - 75
Hert rugfilet 70 - 75
Hertenbout 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur
(°F) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forel 65 - 70
11.21 Aanwijzingen voor
testinstituten
Testen in overeenstemming met: EN
60350, IEC 60350.
www.electrolux.com40
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU. Bakken in een bakblik
(°C) (min.)
Biscuittaart zonder vet Hete lucht 140 - 150 35 - 50 2
Biscuittaart zonder vet Conventioneel
koken / Boven-/
Onderwarmte
160 35 - 50 2
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Hete lucht 160 60 - 90 2
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Conventioneel
koken / Boven-/
Onderwarmte
180 70 - 90 1
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU. Koekjes
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaaien/
taarten
Hete lucht 140 25 - 40
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaaien/
taarten, verwarm de oven
voor
Conventioneel ko‐
ken / Boven-/Onder‐
warmte
160 20 - 30
Kleine cakes, 20 stuks
per bakplaat, verwarm de
oven voor
Hete lucht 150 20 - 35
Kleine cakes, 20 stuks
per bakplaat, verwarm de
oven voor
Conventioneel ko‐
ken / Boven-/Onder‐
warmte
170 20 - 30
NEDERLANDS 41
BAKKEN OP MEERDERE NIVEAUS. Koekjes
(°C) (min)
2 posi‐
ties
3 po‐
sities
Zandtaartdeeg /
Deegreepjes voor
op vlaaien/taarten
Hete lucht 140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 /
5
Kleine cakes, 20
stuks per bakplaat,
verwarm de oven
voor
Hete lucht 150 23 - 40 1 / 4 -
GRILLEN
Verwarm de lege oven 5 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
(min)
Geroosterd brood Grillen 1 - 3 5
Biefstuk, halverwege de
bereidingstijd omdraaien
Grillen 24 - 30 4
www.electrolux.com42
GRILL INTENS
Verwarm de lege oven 3 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gebruik de vierde rekstand.
(min)
1e kant 2e kant
Hamburgers 8 - 10 6 - 8
Geroosterd brood 1 - 3 1 - 3
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Agenten
Maak de voorkant van de oven schoon
met een zachte doek, warm water en
een mild reinigingsmiddel.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
Verwijder hardnekkige vlekken met een
speciale ovenreiniger.
Dagelijks gebruik
Reinig de uitsparing in de oven na elk
gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Veeg het vocht uit de uitsparing na ieder
gebruik af.
Accessoires
Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met een warm sopje en een
reinigingsmiddel. De accessoires niet in
de afwasmachine reinigen.
Reinig de antiaanbakaccessoires niet
met agressieve middelen, scherpe
voorwerpen of in een vaatwasser
12.2 Verwijderbare inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
LET OP!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de
inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
NEDERLANDS 43
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
2
1
Installeer de verwijderde accessoires in
de omgekeerde volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
12.3 Pyrolysereiniging
U kunt de oven reinigen met de
pyrolytische reiniging.
LET OP!
Verwijder alle accessoires.
Menu / Functies / Reinigen
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de pyrolytische
reiniging. Dit kan schade
aan het apparaat
veroorzaken.
WAARSCHUWING!
De oven wordt zeer heet. Er
bestaat verbrandingsgevaar.
1. Scroll om de reinigingsmodus in te
stellen door het menu: Reinigen.
2. Om de reinigingsmodus te activeren,
drukt u op degene van uw keuze.
Optie Beschrijv‐
ing
Snelle pyro‐
lyse
1 h voor een
lage vuil‐
graad
Normale py‐
rolyse
1 h 30 min
voor een me‐
dium vuil‐
graad
Intense pyro‐
lyse
3 h voor een
hoge vuil‐
graad
Wanneer de pyrolyse start,
is het lampje uitgeschakeld
en werkt de koelventilator op
hoge snelheid.
Doe de deur niet open
tijdens de opwarmtijd. Als u
de deur toch opent, wordt de
pyrolytische reiniging
geannuleerd.
3. Druk op als u de pyrolytische
reiniging wilt stopzetten.
U mag de oven pas weer gebruiken als
het deurslotsymbool is uitgeschakeld.
12.4
Het aantal glasplaten verschilt per
model.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
de oven.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
www.electrolux.com44
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een
voor een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit als de reiniging
voltooid is. Plaats de kleinste glasplaat
eerst, daarna de grotere glasplaten en
de deur.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de
glasplaten op de juiste
manier worden geplaatst,
anders kan het oppervlak
van de deur oververhit
raken.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (C, B en
A) weer in de juiste volgorde
terugplaatst. Plaats eerst glasplaat C, die
een opdruk van een vierkant op de
linkerkant en opdruk van een driehoek
op de rechterkant heeft. U treft deze
symbolen ook in reliëf aan op het
deurframe. Het driehoeksymbool op het
glas moet overeenkomen met de
driehoek op het deurframe en het
vierkantsymbool met het vierkant. Plaats
hierna de twee andere glasplaten.
A B C
12.5 Het lampje vervangen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
1. Oven uitschakelen.
Wacht totdat de oven afgekoeld is.
2. Trek de oven uit het stopcontact.
3. Leg een doek op de bodem van de
ovenruimte.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp en
verwijder het.
2. Reinig de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
De zijverlichting
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
NEDERLANDS 45
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker geleider installeren.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Wat moet u doen als...
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet in‐
schakelen of bedienen.
De oven is niet aangeslo‐
ten op een stopcontact of
is niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven
goed is aangesloten op het
stopcontact (zie het aan‐
sluitdiagram indien be‐
schikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstan‐
den zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instel‐
lingen correct zijn.
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti‐
veerd.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla‐
gen.
Ga na of de zekering de
oorzaak van de storing is.
Als de zekeringen keer op
keer doorslaan, neemt u
contact op met een erken‐
de installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display toont de fout‐
code "F....".
Elektronische fout. Neem contact op met de
klantenservice.
www.electrolux.com46
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be‐
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
13.2 Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie EOC5956FAX
Energie-efficiëntie Index 81.2
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
1.09 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 36.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
NEDERLANDS 47
14.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
Hetelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen. Het
functioneert op zodanige wijze dat de
temperatuur in de ovenruimte tijdens een
kookcyclus kan verschillen van de
temperatuur die staat aangegeven op het
display. Kooktijden kunnen verschillend
zijn van de kooktijden in andere
programma's.
Wanneer u Hetelucht (vochtig) gebruikt,
gaat het lampje na 30 seconden
automatisch uit.U kunt het lampje weer
aandoen maar deze handeling zal de
verwachte energiebesparing
verminderen.
15. MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het
symbool . Gooi de verpakking in een
geschikte afvalcontainer om het te
recycleren. Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een
correcte manier het afval van elektrische
en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation
bij u in de buurt of neem contact op met
de gemeente.
*
www.electrolux.com48
NEDERLANDS 49
www.electrolux.com50
NEDERLANDS 51
www.electrolux.com/shop
867325443-D-032019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EOC5956AAX Handleiding

Type
Handleiding