Electrolux EOC5956AAX Handleiding

Type
Handleiding
EOC5956FAX
NL Oven Gebruiksaanwijzing
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE............................................................................... 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT..............................................................8
4. BEDIENINGSPANEEL....................................................................................... 9
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK...................................................................... 10
6. SNELSTARTGIDS............................................................................................11
7. DAGELIJKS GEBRUIK.....................................................................................12
8. KOOK- EN BAKASSISTENT............................................................................ 21
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES................................................................ 26
10. EXTRA FUNCTIES.........................................................................................29
11. AANWIJZINGEN EN TIPS..............................................................................29
12. ONDERHOUD EN REINIGING...................................................................... 44
13. PROBLEEMOPLOSSING...............................................................................47
14. ENERGIEZUINIGHEID...................................................................................48
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product
dat jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderbeveiliging,
dan dient dit geactiveerd te worden.
Reiniging en onderhoud van het apparaat mag niet
worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de
werking van dit apparaat altijd uit te buurt worden
gehouden.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
op te passen dat u de verwarmingselementen niet
NEDERLANDS 3
aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt
of onder permanent toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
www.electrolux.com4
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met
de stroomvoorziening. Zo niet, neem
dan contact op met een
elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
NEDERLANDS 5
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het apparaat
in werking is. Warmte en vocht
kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten
kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de erkende
servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijderd. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolysereiniging
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie Het
eerste gebruik uitvoert, moet u eerst
de volgende items uit de binnenkant
oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc.,
die met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
www.electrolux.com6
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief zuigelingen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
2.8 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
NEDERLANDS 7
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt
van het gerecht
Teleskopauszüge
Voor roosters en bakplaten.
www.electrolux.com8
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen
2
- Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidings‐
programma's die door de gebruiker zijn ge‐
maakt.
4
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek‐
ker. Directe toegang tot de tijdfuncties.
5
Kook- En Bakas‐
sistent
Directe toegang tot de menu's: Kookboek en
VarioGuide als het apparaat aan staat.
De tiptoetsen voor: Favoriet,
Kookwekker en Kook- En
Bakassistent zijn alleen
zichtbaar als het apparaat
aan staat.
4.2 Display
Na activering toont het apparaat een
basismodus voor de verwarmingsfunctie.
11:09
150°
start
Menu
A B DC
E
NEDERLANDS 9
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidig ingestelde verwarmingsfunctie
C. Huidig ingestelde temperatuur
D. Klok
E. Begin
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Wijziging tekstgrootte
Meer opties
Vleesthermometer
Heat+Hold
Blokkering
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires
voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Softwarelicentie
De software van dit product bevat
auteursrechtelijk beschermde software
gelicenseerd onder de BSD, fontconfig,
FTL, GPL-2.0, LGPL-2.0, LGPL-2.1,
libJpeg, zLib/ libpng, MIT, OpenSSL /
SSLEAY en andere.
Het is mogelijk om de complete kopie
van de licenties in het apparaat weer te
geven op het TFT-scherm door het
menupad te volgen: Basis Instellingen /
Service / Licentie.
De broncode van de open-
sourcesoftware gebruikt in het product
kan worden gedownload door de
hyperlink te volgen op de
internetproductpagina.
5.3 Eerste aansluiting
Als u de stekker van het apparaat in het
stopcontact steekt, dan moet u instellen:
de taal
tijd
klokformaat
datum
snelverhitting
geurfilter
De gekozen naam of nummer kan op
twee manieren worden ingesteld. Blader
naar de vereiste positie of raak de
gekozen optie aan. U kunt de instellingen
wijzigen in het menu: Basis Instellingen.
www.electrolux.com10
6. SNELSTARTGIDS
6.1 Gebruik van het
aanraakscherm
Gebruik een snelle aanraking om door
het menu te bladeren of sleep uw
vinger over het display.
De kracht van de aanraking bepaalt
hoe snel het scherm beweegt.
De bladerende beweging kan zelf
stoppen of u kunt het direct stoppen
als u het display aanraakt.
De gekozen functie activeert als u uw
vinger loslaat van het display.
Raak om een menufunctie te
activeren het display bij de
geselecteerde functie aan.
U kunt elke parameter getoond op het
display wijzigen als u het aanraakt.
Om de vereiste functie, tijd of
temperatuur in te stellen kunt u door
de lijst bladeren of de gewenste optie
aanraken.
Als u een verwarmingsfunctie
inschakelt, verschijnt Menu niet op
het display. Raak het display ergens
aan en het Menu verschijnt weer.
Als het apparaat actief is en een
aantal symbolen verdwijnen van het
display, raak het display dan ergens
aan. Alle symbolen komen weer
terug.
Nadat u wat functies heeft ingesteld,
verschijnt er een pop-upvenster met
extra informatie.
De temperatuur kan van plaats
wisselen op het display met andere
functies in de rechter- en
linkeronderhoek.
11:09
150°
20min33min
start
Menu
Als u een optie in het menu
ingedrukt houdt, verschijnt er
een korte beschrijving van
de optie.
6.2 Snelstartgids naar het
menu
Menu
Functies Verwarmingsfunc‐
ties
Speciaal
Reinigen
Favoriet
Timers Kookwekker instel‐
len
Duur instellen
Eindtijd instellen
Starttijd instellen
Verstreken tijd
Opties Lampje
Kinderslot
Schermvergrende‐
ling
Heat+Hold
Set + Go
Kook- En Bakas‐
sistent
Kookboek
VarioGuide
Laatste en meest
gebruikte
Laatst gebruikt
Meest gebruikt
NEDERLANDS 11
Menu
Basis Instellingen Snel opwarmen
Geurfilter
Reinigingsherinne‐
ring
Display
Geluid
Taal
Tijd en datum
DEMO modus
Service
7. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
7.1 Het apparaat gebruiken
U kunt het apparaat gebruiken in:
handmatige modus - voor het
handmatig instellen van de
verwarmingsfunctie, temperatuur en
kooktijd.
automatische programma's (Kook-
En Bakassistent) - voor het bereiden
van een gerecht als u geen kennis of
ervaring met koken hebt.
7.2 Het menu bedienen
1. Aanraken om het apparaat in te
schakelen:
.
2. Aanraken: Menu.
3. Blader door het menu om de functie
te zoeken die u wilt inschakelen.
4. Tik gewoon op het display om de
functie in te schakelen.
5. Aanraken om terug te keren naar het
vorige menu: of Menu.
6. Het uitschakelen van het apparaat
gebeurt door het aanraken van: .
7.3 Het menu in overzicht
Menu
Timers
Options
Functions
BA
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidige menuniveau
C. Functielijst
www.electrolux.com12
Hoofdmenu
Menu-item Beschrijving
Functies Het bevat een lijst met de verwarmingsfuncties,
speciale functies, schoonmaakprogramma's en
favoriete programma's.
Timers Het bevat een lijst met klokfuncties.
Opties Het bevat een lijst met andere opties voor vei‐
ligheidsfuncties, lamp, Heat+Hold, Set + Go.
Kook- En Bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische berei‐
dingsprogramma's.
Laatste en meest gebruikte Het laat zien welke functie het laatst is gebruikt
en welke het meest worden gebruikt.
Basis Instellingen Het bevat een lijst met basisinstellingen.
7.4 Submenu voor: Functies
True Fan Cooking
Heating Functions
Special
Cleaning
Favourites
A B
CD
A. Naar het menu terugkeren
B. Lijst met verwarmingsfuncties
C. Lijst met beschikbare opties
D. Meer opties
7.5 Een verwarmingsfunctie
instellen
1. Blader door de functies en raak uw
keuze aan.
2. Raak de temperatuur op het display
aan om de temperatuur te wijzigen
en blader door de lijst om te vinden
wat u nodig heeft.
3. Raak de temperatuur aan om te
bevestigen.
4. Aanraken om de functie in te
schakelen: Start.
Wanneer het apparaat zo ongeveer de
ingestelde temperatuur heeft bereikt,
hoort u een geluidssignaal. Aan het
einde van de kooktijd klinkt er opnieuw
een geluidssignaal.
Aanraken om terug te keren naar het
vorige menu: Menu.
U kunt een beschrijving zien
van de verwaringsfunctie of
een standaardfunctie
creëren in een pop-
upvenster. Houd uw vinger
langer dan 2 seconden op
de geselecteerde
verwarmingsfunctie. Als u
een verwarmingsfunctie als
standaard instelt, dan
verschijnt het als eerste
functie als u het apparaat
weer inschakelt.
NEDERLANDS 13
Au Gratin
Show description
Make shortcut in menu
A B
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Pop-upvenster
C. Meer opties
7.6 Submenu voor: Verwarmingsfuncties
Brood Om brood met een knapperige buitenkant te bak‐
ken.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en om voedsel in te maken.
Multi Hetelucht
(Vochtig)
Om gebakken voedsel in bakblikken op één rekni‐
veau te bakken. Om tijdens de bereiding energie te
besparen. Deze functie moet worden gebruikt in
overeenstemming met de kooktabellen om de ge‐
wenste kookresultaten te bereiken. Voor meer in‐
formatie over de aanbevolen instellingen kunt u de
kooktabellen raadplegen.Deze functie werd ge‐
bruikt om de energie-efficiëntieklasse te bepalen op
EN 60350-1.
Lage Temperatuur
Garen
Traag braden voor zeer mals en sappig vlees.
Pizza Hetelucht Op 1 ovenniveau bakken voor gerechten met een
knapperige bodem zoals een pizza of quiche. Stel
de temperatuur 20 tot 40 °C lager in dan bij Boven
+ onderwarmte.
Boven + onderwarm‐
te
Boven- en onderwarmte voor bakken en braden op
1 ovenniveau.
Multi Hetelucht Hetelucht voor meerdere gerechten en het bakken
op max. drie ovenniveaus tegelijk. Stel de tempera‐
tuur 20 tot 40 °C lager in dan bij Boven + onder‐
warmte.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevo‐
gelte met botten op 1 niveau. Deze functie is ook
geschikt voor gratineren en kort bakken.
Grill Intens Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
www.electrolux.com14
Grill Om grotere zaken zoals een Rosbief te grillen.
ECO Braden Optimaliseert het energieverbruik tijdens het bra‐
den. Het is daarom nodig om de kooktijd eerst in te
stellen. Tijdens deze functie is de verlichting uitge‐
schakeld. Ze gaat terug aan als u ze via het menu
activeert of de deur opent.
Bevroren Gerechten Om kant-en-klare maaltijden met een knapperig
bruine korst te maken, bijv. patat, aardappelkwar‐
tjes.
Gratineren Voor ovenmaaltijden als lasagne of gegratineerde
aardappelgratin. Deze functie is ook geschikt voor
gratineren en kort bakken.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de
60°C komt.
7.7 Submenu voor: Speciaal
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit, zoals appels,
pruimen, perziken en groenten, zoals tomaten,
courgettes of champignons.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Deeg Laten Rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat het
wordt gebakken.
Inmaken Om groenten zoals bijvoorbeeld gemengde augur‐
ken in glas en vloeistof te bewaren.
7.8 Submenu voor: Reinigen
Snelle pyrolitische
reiniging
1 uur voor een lage mate van vuil. Pyrolytisch reini‐
gen elimineert etensresten door ze tot as te ver‐
branden zodat de oven gewoon kan worden
schoongeveegd.
NEDERLANDS 15
Normale pyrolyse 1 uur 30 min voor een standaard graad vuil. Pyroly‐
tisch reinigen elimineert etensresten door ze tot as
te verbranden zodat de oven gewoon kan worden
schoongeveegd.
Intense pyrolyse 2 uur 30min voor een hoge vuilgraad Pyrolytisch
reinigen elimineert etensresten door ze tot as te
verbranden zodat de oven gewoon kan worden
schoongeveegd.
7.9 Submenu voor: Favoriet
Gran’s apple crumble
Delete
Rename
Run
BA
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Favoriet programma
C. Functielijst
Een lijst met eerder bewaarde
instellingen. U kunt ook de actuele
instellingen opslaan: duur, temperatuur
of verwarmingsfunctie. U kunt maximaal
20 programma's instellen die in een lijst
in alfabetische volgorde getoond worden.
Menu-item Omschrijving
Uitvoeren De voordien bewaarde favoriet uitvoeren.
Verwijderen Deze eerder bewaarde favoriet permanent ver‐
wijderen.
Naam wijzigen De eerder bewaarde naam wijzigen of corrige‐
ren.
7.10 Een favoriet programma
opslaan
1. Raak aan om de huidige
instellingen van een
verwarmingsfunctie op te slaan.
2. Kies: Nieuw uit actuele instellingen.
3. Voer de naam van het favoriete
programma in en raak OK aan.
True Fan Cooking
123
åäà
OK
Q W E R T Y U I O P
A S D F G H J K L
Z X C V B N M -
space
www.electrolux.com16
7.11 Submenu voor: Timers
11:33
EndStart
2h 30min
1 29
3 31
Duration
09:03
4 32
0 28
A B C
E D
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidig ingestelde duur
C. Resterende duur
D. Garend
E. Starttijd
Menu-item Beschrijving
Kookwekker instellen Om een aftelfunctie in te stellen en te starten,
wordt de timer op het hoofdscherm getoond en
klinkt er een alarm als de timer op nul staat. De‐
ze timer onderbreekt het kookproces niet en is
ook beschikbaar als de oven uitgeschakeld is.
Bladeren om in te stellen; de timer start auto‐
matisch.
Duur instellen Om een aftelfunctie in te stellen en te starten,
wordt de timer op het hoofdscherm getoond en
klinkt er een alarm als de timer op nul staat.
Eindtijd instellen Om de uitschakeltijd voor de actuele instellin‐
gen in te stellen.
Starttijd instellen Om de inschakeltijd voor de actuele instellingen
in te stellen.
Verstreken tijd De timer die optelt als u op de startknop drukt
resetten, verbergen of tonen. De verstreken tijd
is alleen beschikbaar als de oven actief is.
7.12 De klokfuncties instellen
Wanneer u de
vleesthermometer gebruikt,
werken de functies Duur en
Eind niet.
U kunt de tijd en datum wijzigen als u de
klok aanraakt op het display, als het
apparaat actief is.
1. Ga naar het menu:
Verwarmingsfuncties.
2. Stel de verwarmingsfunctie en de
temperatuur in.
3. Raak
aan of ga naar het menu:
Timers.
4. Kies een klokfunctie.
5. Blader door de lijst om de benodigde
tijd in te stellen. Wacht een paar
seconden zodat de tijd automatisch
wordt ingesteld of raak aan om te
bevestigen: h of min. U kunt de
instellingen verwijderen door
aanraken van: x.
Wanneer de klokfunctie is voltooid, klinkt
er een geluidssignaal en verschijnt er
een melding op het display. U kunt het
kookproces stoppen of verlengen.
7.13 Submenu voor: Opties
Overige individuele instellingen voor
veiligheid, gemak en ovenlampje.
NEDERLANDS 17
Menu-item Beschrijving
Lampje Aan / Uit Het ovenlampje in- of uitschakelen.
Kinderslot Aan / Uit Na activering wordt het scherm, alle knoppen
en de deur vergrendeld. Ze blijven vergrendeld
in de AAN- en UIT-stand. Raak voor het ont‐
grendelen het display aan en volg de instruc‐
ties. Indien ontgrendeld moet u het weer ver‐
grendelen via het menu.
Schermvergrendeling De schermvergrendeling 'vergrendelt' tijdelijk
het touchscreen en alle toetsen behalve de
aan/uit-toets. Raak voor het ontgrendelen het
display aan en volg de instructies.
Heat+Hold Heat+Hold is alleen beschikbaar als er een
duur is ingesteld. De oven schakelt niet auto‐
matisch helemaal uit maar houdt het eten 30
minuten warm. Is niet beschikbaar voor alle
programma's. Indien actief verschijnt er een pic‐
togram op het display.
Set + Go Met Set+Go kunt u een ovenfunctie en kooktijd
instellen en later terug gebruiken door het
scherm aan te tikken. De schermvergrendeling
is actief wanneer het kookproces start.
De functie is alleen zichtbaar in het menu als de
duur is ingesteld.
7.14 Heat+Hold
De functie houdt het voorbereide gerecht
gedurende 30 minuten warm op 80 °C.
Deze functie wordt ingeschakeld
wanneer de bak- of braadprocedure is
geëindigd.
De functie werkt niet met
garen op lage temperatuur,
automatisch wegen
programma's, automatische
stoomprogramma's, alle
functies van het menu:
Speciaal, stoomfuncties van
het menu:
Verwarmingsfuncties.
Voorwaarden voor de functie:
U stelt een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
U stelt de functie in: Duur instellen.
U heeft de functie ingeschakeld: Heat
+Hold in het menu: Opties.
Op het display verschijnt: .
Als u de
vleesthermometer
gebruikt is het symbool
niet zichtbaar in het
display.
Als u op drukt, wordt de functie
uitgeschakeld.
7.15 Set + Go
Met de functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
de tiptoets of een tik op de melding op
het display gebruiken.
www.electrolux.com18
De functie werkt met de
functies: Duur instellen,
vleesthermometer.
De functie werkt niet met de
reinigingsfunctie.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer een verwarmingsfunctie of
een automatisch programma.
3. Stel de functie in: Duur instellen.
4. Kies: Opties / Set + Go.
Raak de melding aan in het display of
druk op een tiptoets (behalve ). De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Als u op drukt voordat de
functie werkt, dan wordt de
functie uitgeschakeld.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
De functie: Kinderslot is
aan als een
verwarmfunctie werkt en
nadat het apparaat is
uitgeschakeld. Volg de
aanwijzingen op het
display op om de functie
uit te schakelen.
Het menu: Opties kunt u
gebruiken om de functie
in en uit te schakelen: Set
+ Go.
7.16 Kinderslot
Menu / Opties / Kinderslot
De functie voorkomt dat het apparaat
onbedoeld wordt gebruikt.
Inschakelen van de functie:
Kinderslot
Als de pyrolysefunctie in
werking is, wordt de deur
vergrendeld. Er verschijnt
een melding op het display
als u een tiptoets aanraakt.
1. Stel de functie in op stand: Aan.
2. Schakel het apparaat uit.
De functie uitschakelen:
Kinderslot
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op het display.
3. Volg de instructies op het display.
7.17 Schermvergrendeling
Menu / Opties / Schermvergrendeling
Deze functie voorkomt dat de
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
gewijzigd. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking
is.
Inschakelen van de functie:
Schermvergrendeling
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Ga naar de: Schermvergrendeling.
4. Aanraken om de functie in te
schakelen: Schermvergrendeling.
Het apparaat blijft vergrendeld.
Als u het apparaat uit zet, wordt de
functie automatisch uitgeschakeld.
De functie uitschakelen:
Schermvergrendeling
1. Tik op het display.
2. Volg de instructies op het display.
NEDERLANDS 19
7.18 Submenu voor: Kook- En Bakassistent
Cake and Pastry
VarioGuide
Cookbook
A B
CD
A. Naar het menu terugkeren
B. Voedselcategorie
C. Kookboek en VarioGuide
D. Meer opties
Een kookboek met inspirerende
automatische recepten en een
VarioGuide-functie die voorziet in onze
aanbevolen oveninstellingen voor uw
gerechten. De tijdsduur en temperatuur
van de VarioGuide kan worden
aangepast naar gelang van uw wensen.
Door de koksmuts van het gerecht aan te
raken, worden onze aanbevolen
instellingen weergegeven.
7.19 Submenu voor: Laatste en
meest gebruikte
Makkelijk toegankelijke lijst met laatste
en meest gebruikte functies, recepten en
snelle starts.
Menu-item Omschrijving
Laatst gebruikt De 5 laatst gebruikte functies worden weerge‐
geven.
Meest gebruikt De 5 meest gebruikte functies worden weerge‐
geven.
7.20 Submenu voor: Basis
Instellingen
De ingestelde instellingen blijven vast
nadat u het apparaat activeert.
Menu-item Beschrijving
Snel opwarmen Aan / Uit Als deze is AANgeschakeld, zal de opwarmtijd
voor bepaalde verwarmingsfuncties dalen. Als
de functie actief is, verschijnt >> op het scherm.
Geurfilter Aan / Uit Een geurfilter om de geur uit de ventilatielucht
te verwijderen.
Reinigingsherinnering Aan / Uit Kies dit als u wenst dat de oven u herinnert aan
de reiniging.
www.electrolux.com20
Menu-item Beschrijving
Display
Kies de instellingen voor het dis‐
play.
Helderheid
U kunt 4 helderheidsmodi selecteren.
Instellen van de helderheid van het
display in de stand AAN. Niet aan‐
pasbaar in de UIT-stand.
Achtergrondafbeeldingen Aan / Uit
De achtergrondfoto's tonen of verbergen.
Geluid
Geluidsinstellingen.
Volume
Type (Biep / Klik / Geen geluid)
Taal Stel uw gewenste taal in.
Tijd en datum
Stel de tijd en datum en andere op‐
ties voor weergave van de tijd in.
Tijd (Time)
De tijd instellen of aanpassen.
Datum
De datum instellen of aanpassen.
Indeling
Kies het tijdformaat van uw keuze: HH:MM of
AM/PM.
Klokstijl
Bepaal hoe de klok eruit ziet als de oven is uit‐
geschakeld.
DEMO modus
Alleen voor gebruik in de winkel.
Indien actief zijn de verwarmings‐
elementen niet aangesloten en
staat er DEMO op het scherm.
Activeringscode: 2468
Service
Toont de softwareversie en -confi‐
guratie.
SOFTWAREVERSIE
Toont de softwareversie van de oven.
Alle instellingen resetten
Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstel‐
lingen.
Licentie
Toont de licentie in de Engelse taal.
8. KOOK- EN BAKASSISTENT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Kook- En Bakassistent
Menu / Kook- En Bakassistent of raak
aan:
U kunt gebruikmaken van de functie:
Kookboek of VarioGuide.
NEDERLANDS 21
8.2 De functie inschakelen
1. Blader door de voedselcategorielijst
en raak uw keuze aan.
2. Blader door de gerechtenlijst en raak
uw keuze aan.
3. Aanraken om de functie in te
schakelen: Start.
Als de functie afloopt, verschijnt er een
melding op het display.
11:09
°C
Stop
Calzone
4min58s
CA B
D
E
A. Recept
B. Resterende tijd
C. Klok
D. Stoppen
E. Huishoudelijk
8.3 Submenu voor: Kookboek
Menu / Kook- En Bakassistent /
Kookboek of raak aan:
De functie bevat een receptenlijst met
optimale apparaatinstellingen. De
recepten kunnen niet worden gewijzigd.
De ingrediënten en methode voor elk
recept worden getoond op het display.
Raak de receptnaam aan om terug te
keren naar de Ingrediënten en de
Methode nadat u het recept heeft
geactiveerd.
Op onze website vindt u ook recepten
voor deze functie speciaal voor dit
apparaat. Om het juiste Receptenboek te
vinden, controleer het productnummer op
het classificatieplaatje op de voorzijde
van het frame van de binnenkant van het
apparaat.
Het apparaat gebruikt automatische
instellingen bij gebruik van: Kookboek.
Voedselcategorie Schotel
Vis en schaal-/schelpdie‐
ren
Stokvis
Visfilet
Vis in zoutkorst
Zalmfillets
Gevulde Inktvis
Gevogelte Kippenpoten
Coq au Vin
Canard à l orange
Vlees Stoofschotel
Gemarineerd Rundvlees
Gehaktbrood
Varkensschenkel
Schouderkarbonade
Zweeds Braadgerecht
Kalfsschenkel
Ossobuco
Gevulde Kalfsborst
Lamsbout
Konijn
Konijn in mosterdsaus
Everzwijn
www.electrolux.com22
Voedselcategorie Schotel
Ovengerecht Lasagne
Pastagratin
Moussaka
Aardappelgratin
Frankische Knödel Schaal
Witlofgratin
Jansons Verleiding
Pizza en quiche Pizza
Uientaart
Quiche Lorraine
Kaasflan
Pierogi
Kaaskoekjes
Geitenkaasflan
Cake en gebak Amandelcake
Brownies
Wortelcake
Kwarktaart
Vruchtencake
Vruchtentaart
Grootmoeders appeltaart
Citroencake
Muffins
Tulband
Savarin
Cake, Zacht
Kruimeltaart
Zweedse Cake
Suikertaart
Wortelcake
Brood en broodjes Broodjes, zoet
Volkorenbrood
Witbrood
Vlechtbrood
Boterkoek
8.4 Submenu voor: VarioGuide
Menu / Kook- En Bakassistent /
VarioGuide of raak aan:
De temperatuur en de baktijden zijn
alleen richtlijnen voor een beter resultaat.
Deze zijn afhankelijk van de recepten en
de kwaliteit en de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten. Aanraken om de
opgegeven instellingen te controleren
(op naam gerecht): .
Raak de minuten of de temperatuur op
het display aan om de temperatuur of de
ingestelde tijd te wijzigen.
De VarioGuide bevat automatische
programma's voor de optimale
instellingen voor elke soort vlees.
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen
- deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u het gewicht van het gerecht
invoeren en de tijd wordt vanzelf
ingevoerd. Raak hiervoor de minuten
onder de gerechtnaam in en voer de
juiste waarde in.
Vleesprogramma's met Automatische
vleesthermometer - deze functie
berekent automatisch de braadtijd.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Voedselcategorie: Vis en schaal-/
schelpdieren
Schotel
Vis
Gebakken
Vissticks
Filet, bevrozen
Hele vis, klein
Hele kleine vis, ge‐
grild
Hele vis, gegrild
Hele vis, gegrild
Forel
Hele Zalm
NEDERLANDS 23
Voedselcategorie: Gevogelte
Schotel
Gevogelte, Uitge‐
beend
-
Gevogelte, Uitge‐
beend
-
Kip
Vleugels, vers
Vleugels, bevro‐
zen
Bouten, vers
Bouten, bevrozen
Half
Heel
eend
-
gans
-
kalkoen
-
Voedselcategorie: Vlees
Schotel
Rundvlees
Gebraden
Gehaktbrood
Biefstuk
Rood
Rood
Medium
Medium
Gaar
Gaar
Scandinavisch
Rundvlees
Rood
Medium
Gaar
Schotel
Varkensvlees
Spare Ribs
Knook, voorge‐
kookt
Hamlap
rug
rug
Gerookte varkens‐
rug
Nek
Schouder
Braadstuk
Kalfsvlees
Knook
rug
Braadstuk
Lamsvlees
Bout
Braadstuk
Zadel
Gewricht medium
Gewricht medium
Haas
Bout
Zadel
Zadel
Wildbraad
Lende
Zadel
Geroosterd wild
-
Wild
-
Voedselcategorie: Ovengerecht
Schotel
Lasagne
www.electrolux.com24
Schotel
Pastaschotel, bevroren
Pastaschotel
Aardappelgratin
Groentegratin
Zoet Gerecht
Voedselcategorie: Pizza en quiche
Schotel
Pizza
Dunne korst
Extra Garnering
Bevroren
American, bevro‐
zen
Gekoeld
Snacks, bevrozen
Baguette m. ge‐
smolten kaas
-
Tarte Flambée -
Koninginnebrood,
hartig
-
Quiche Lorraine -
Hartige Taart -
Voedselcategorie: Cake en gebak
Schotel
Tulband -
Appeltaart, bedekt -
Cake, Zacht -
Appeltaart -
Kwarktaart, Bak‐
blik
-
Brioche -
Zandgebak -
Koninginnebrood,
zoet
-
Schotel
Amandelcake -
Muffins -
Gebak -
Deegreepjes -
Roomsoes -
Klein Bladerdeeg‐
gebak
-
Eclairs -
Bitterkoekjes -
Zandkoekjes -
Kerststol -
Appelstrudel, be‐
vroren
-
Cake bakplaat
Roerdeeg
Gistdeeg
Kwarktaart, Bak‐
plaat
-
Brownies -
Biscuitrol -
Plaatkoek -
Kruimeltaart -
Suikerkoek -
Taartbodem
Pasteitjes
Schuimtaart
Vruchtentaart
Pasteitjes
Schuimtaart
Gistdeeg
NEDERLANDS 25
Voedselcategorie: Brood en broodjes
Schotel
Broodjes
Broodjes
Ontbijtkoeken,
voorgebakken
Broodjes, bevroren
Ciabatta -
Baguette
Baguettes, voorge‐
bakken
Baguettes, bevro‐
ren
Brood
Broodkrans
Witbrood
Vlechtbrood
Bruin Brood
Roggebrood
Volkoren Brood
Ongedesemd
Brood
Voedselcategorie: Bijgerechten
Schotel
Patat, dun
Patat, dik
Patat, bevroren
Aardappelkroketjes
Aardappelpartjes
Rösties
Functie Automatische
vleesthermometer
Functie Automatisch wegen
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of
originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de
stekker moet in het
stopcontact blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van het apparaat.
www.electrolux.com26
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer .
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Raak de temperatuur op het display
aan om de kerntemperatuur te
wijzigen.
Stop
Menu
100°
64°
220°
1h 14m
A B C D E
FG
A. Naar het menu terugkeren
B. Hoe lang de functie actief is
C. Huidig ingestelde
verwarmingsfunctie
D. Huidig ingestelde temperatuur
E. Huidige oventemperatuur
F. Stoppen
G. Huidig ingestelde temperatuur
voor de vleesthermometer
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
6. Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is
heet. Er bestaat gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
het rooster op de roostersteun er boven
en zorg er hierbij voor dat de pootjes
naar beneden wijzen.
NEDERLANDS 27
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
9.3 Telescopische geleiders -
de ovenaccessoires plaatsen
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en
verwijderen.
LET OP!
Reinig de telescopische
geleiders niet in de
afwasautomaat. Maak de
telescopische geleiders niet
vet.
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal naar
achteren schuift, voordat u
de ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de
telescopische geleiders zodat de pootjes
naar beneden zijn gericht.
Door de verhoogde rand die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Braadpan:
Plaats de braadpan op de telescopische
geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
Plaats het rooster en de braadpan
samen op de telescopische geleider.
www.electrolux.com28
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Automatische
uitschakeling
Omwille van veiligheidsredenen schakelt
het apparaat na bepaalde tijd
automatisch uit als er een ovenfunctie in
werking is en u de oventemperatuur niet
wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
250 - maximum 3
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
vleesthermometer, Duur,
End.
10.2 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden Warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen
gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats
de stapels halverwege de
verwarmingstijd (boven- en onderkant
omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg Laten Rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie Plaats
een bakrooster op niveau één en schuif
de schaal erin. Sluit de deur en stel de
NEDERLANDS 29
functie in op deeg rijzen. Deeg Laten
Rijzen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Bakken
Het kan gebeuren dat uw oven anders
bakt of braadt dan het apparaat dat u
vroeger had. Pas de instellingen
(temperatuur, kooktijden) en de
rekstand die u gewoon was aan
volgens de waarden in de tabellen.
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te
stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen
kunt vinden voor een speciaal recept,
kijkt u bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog
is, wordt het gebak in het begin van
het bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.4 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een la‐
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tempe‐
ratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma‐
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd ver‐
lengen.
De cake wordt ongelijkma‐
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma‐
tig over de bakplaat.
www.electrolux.com30
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een beetje
hoger in.
11.5 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Tulband / brio‐
che
Multi Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge‐
bak / vruchten‐
cake
Multi Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Multi Hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Boven + on‐
derwarmte
160 35 - 50 2
Taartbodem -
zandtaartdeeg
Multi Hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
roerdeeg
Multi Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap‐
peltaart (2 vor‐
men Ø 20 cm,
diagonaal ge‐
plaatst)
Multi Hetelucht 160 60 - 90 2
Apple pie / Ap‐
peltaart (2 vor‐
men Ø 20 cm,
diagonaal ge‐
plaatst)
Boven + on‐
derwarmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart Boven + on‐
derwarmte
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS 31
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Vlechtbrood /
broodkrans
Boven + onder‐
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Boven + onder‐
warmte
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge‐
brood):
1. Eerste deel
van het
bakproces.
2. Tweede
deel van
het bakpro‐
ces.
Boven + onder‐
warmte
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen /
Eclairs
Boven + onder‐
warmte
190 - 210
1)
20 - 35 3
Biscuitrol Boven + onder‐
warmte
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Boter-/Suiker‐
koek
Boven + onder‐
warmte
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/roer‐
deeg)
2)
Multi Hetelucht 150 35 - 55 3
Vruchtentaart
(bereid met
gistdeeg/roer‐
deeg)
2)
Boven + onder‐
warmte
170 35 - 55 3
Vruchtentaart
met kruimel‐
deeg
Multi Hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Plaatkoek met
kwetsbare gar‐
nering (bijvoor‐
beeld kwark,
room, pudding‐
vulling)
Boven + onder‐
warmte
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
www.electrolux.com32
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Zandkoekjes Multi Hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaart‐
deeg / Geba‐
kreepjes
Multi Hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaart‐
deeg / Geba‐
kreepjes
Boven + onder‐
warmte
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge‐
maakt van roer‐
deeg
Multi Hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak /
schuimgebak
Multi Hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi Hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge‐
maakt van gist‐
deeg
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader‐
deeggebak
Multi Hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi Hetelucht
160
1)
10 - 25 3
Broodjes Boven + onder‐
warmte
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Multi Hetelucht
150
1)
20 - 35 3
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
Boven + onder‐
warmte
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.6 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Pastaschotel Boven + onder‐
warmte
180 - 200 45 - 60 1
NEDERLANDS 33
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Lasagne Boven + onder‐
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be‐
dekt met ge‐
smolten kaas
Multi Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven‐
schotels
Boven + onder‐
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder‐
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen‐
te
Multi Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.7 Multi Hetelucht (Vochtig)
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Pastagratin 200 - 220 45 - 55 3
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85 3
Moussaka 170 - 190 70 - 95 3
Lasagne 180 - 200 75 - 90 3
Cannelloni 180 - 200 70 - 85 3
Broodpudding 190 - 200 55 - 70 3
Rijstpudding 170 - 190 45 - 60 3
Appeltaart, gemaakt van
roerdeeg (rond bakblik)
160 - 170 70 - 80 3
Witbrood 190 - 200 55 - 70 3
11.8 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi Hetelucht.
www.electrolux.com34
Cakes / Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge‐
maakt van roer‐
deeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge‐
maakt van gist‐
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader‐
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
Small cakes /
Kleine cakes
(20 stuks/
bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.9 Pizza Hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
200 - 230
1)2)
15 - 20 2
Pizza (met veel gar‐
nering)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
NEDERLANDS 35
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen
(pizza-achtig ge‐
recht uit de Elzas)
230 - 250
1)
12 - 20 2
Piroggen (Russi‐
sche variant op cal‐
zone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.10 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1
kg in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.11 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Gewicht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven + on‐
derwarmte
230 120 - 150 1
Rosbief of os‐
sehaas: rood
per cm dikte Circulatie‐
grill
190 - 200
1)
5 - 6 1
www.electrolux.com36
Gerecht Gewicht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Rosbief of os‐
sehaas: medi‐
um
per cm dikte Circulatie‐
grill
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of os‐
sehaas: door‐
bakken
per cm dikte Circulatie‐
grill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Gewicht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Schouderstuk /
nekstuk / ham‐
lap
1 - 1,5 kg Circulatie‐
grill
160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / ribbe‐
tje
1 - 1,5 kg Circulatie‐
grill
170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatie‐
grill
160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen‐
kel (voorge‐
kookt)
750 g - 1 kg Circulatie‐
grill
150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Gewicht
(kg)
Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschen‐
kel
1,5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Gewicht
(kg)
Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug,
medium
1 - 1,5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
NEDERLANDS 37
Wild
Gerecht Gewicht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Hazenrug /
hazenbout
tot 1 kg Boven + on‐
derwarmte
230
1)
30 - 40 1
Rug 1,5 - 2 kg Boven + on‐
derwarmte
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven + on‐
derwarmte
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Gewicht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Stukken ge‐
vogelte
200 – 250 g
elk
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
elk
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
Eend 1,5 - 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
Gans 3,5 - 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
Turkije 2,5 - 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Turkije 4 - 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Gewicht
(kg)
Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Hele vis 1 - 1,5 Boven + on‐
derwarmte
210 - 220 40 - 60 1
11.12 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd op de eerste rekstand de pan
plaatsen voor het opvangen van vet.
Alleen platte stukken vlees of vis
grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
www.electrolux.com38
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
1e kant 2e kant
Rosbief 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill Intens
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs‐
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
11.13 Bevroren gerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be‐
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, be‐
vroren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappelpartjes/-
kroketjes
220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
NEDERLANDS 39
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Lasagne / Cannel‐
loni, vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, be‐
vroren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Pizza, bevroren Boven + onder‐
warmte
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder‐
warmte of Cir‐
culatiegrill
200 - 220 volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Boven + onder‐
warmte
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaar‐
ten
Boven + onder‐
warmte
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
11.14 Lage Temperatuur Garen
Gebruik deze functie voor malse, magere
stukken vlees en vis met
kerntemperaturen van minder dan 65 °C.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet
varkensbraadstuk. U kunt de
vleesthermometer gebruiken om te
garanderen dat het vlees de correcte
kerntemperatuur heeft (zie de tabel voor
de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
www.electrolux.com40
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Biefstuk 1 - 1.5 120 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 120 90 - 150 3
Geroosterd
kalfsvlees
1 - 1.5 120 120 - 150 1
Steaks 0.2 - 0.3 120 20 - 40 3
11.15 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau
vanaf de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schotel‐
tje in een groot bord leggen. Hal‐
verwege de bereidingstijd om‐
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei‐
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag‐
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.16 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
NEDERLANDS 41
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be‐
gint (min)
Door blijven ko‐
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bos‐
bessen / frambo‐
zen / rijpe kruisbes‐
sen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be‐
gint (min)
Door blijven ko‐
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweepe‐
ren / pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be‐
gint (min)
Door blijven ko‐
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur‐
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.17 Drogen
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier belegde
plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de
deur en laat het één nacht afkoelen
om het drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
www.electrolux.com42
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.18 Brood
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.19 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
NEDERLANDS 43
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik. Vetophoping
of andere voedingsresten kunnen
brand veroorzaken. Het gevaar is
groter voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
www.electrolux.com44
doek met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld voordat u onderhoud verricht.
Gevaar voor brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder
de inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging trekken.
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
12.3 Pyrolysereiniging
Menu / Functies / Reinigen
LET OP!
Verwijder alle accessoires.
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de pyrolytische
reiniging. Het kan schade
aan het apparaat
veroorzaken.
U kunt het apparaat reinigen met de
pyrolytische reiniging.
WAARSCHUWING!
Het apparaat wordt heel
heet. Er kunnen
brandwonden ontstaan.
1. Scroll om de reinigingsmodus in te
stellen door het menu: Reinigen.
2. Om de reinigingsmodus te activeren,
raakt u degene aan die u wilt kiezen.
Optie Beschrijv‐
ing
Snelle pyroli‐
tische reinig‐
ing
bij weinig vuil
(1 uur)
Normale py‐
rolyse
bij redelijk
wat vuil (1
uur en 30 mi‐
nuten)
Intense pyro‐
lyse
bij veel vuil
(2 uur en 30
minuten)
Wanneer de pyrolyse start,
is het lampje uitgeschakeld
en werkt de koelventilator op
hoge snelheid.
Doe de deur niet open
tijdens de opwarmtijd. Als u
de deur toch opent, wordt de
pyrolytische reiniging
geannuleerd.
3. Raak aan als u de pyrolytische
reiniging wilt stopzetten.
U mag het apparaat pas weer gebruiken
als het deurslotsymbool is uitgeschakeld.
12.4 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken. Het aantal glasplaten
verschilt per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig als u de
deur van het apparaat
verwijdert. De deur is zwaar.
NEDERLANDS 45
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een
voor een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit als de reiniging
is voltooid. Plaats de kleinste glasplaat
eerst, daarna de grotere glasplaten en
de deur.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de
glasplaten in de juiste positie
zijn geplaatst, anders kan
het deuroppervlak oververhit
raken.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (C, B en
A) weer in de juiste volgorde
terugplaatst. Plaats eerst glasplaat C.
Deze heeft op de linkerkant een vierkant
en op de rechterkant een driehoek
opgedrukt. Deze symbolen vindt u ook in
reliëf op het frame van de deur. Het
driehoeksymbool op het glas moet
overeenkomen met de driehoek op het
frame van de deur en het
vierkantsymbool met het vierkant op de
deur. Plaats daarna de andere twee
glasplaten.
12.5 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
www.electrolux.com46
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los
voordat u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het afdekglas
te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker inschuifrails installeren.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet in‐
schakelen of bedienen.
De oven is niet aangeslo‐
ten op een elektriciteitsnet
of is niet goed geïnstal‐
leerd.
Controleer of de oven
goed is aangesloten op het
elektriciteitsnet (zie het
aansluitdiagram indien be‐
schikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstan‐
den zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instel‐
lingen juist zijn.
NEDERLANDS 47
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. Het kinderbeveiliging is ge‐
activeerd.
Raadpleeg "Gebruik van
het kinderbeveiliging".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla‐
gen.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt
u contact op met een er‐
kende installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display toont de fout‐
code 'F....'.
Elektronische fout. Neem contact op met de
klantenservice.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be‐
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie EOC5956FAX
Energie-efficiëntie Index 81.2
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.99 kWh/cyclus
www.electrolux.com48
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 41.0 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
14.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch 10%
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
Multi Hetelucht (Vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen. Het
functioneert op zodanige wijze dat de
temperatuur in de ovenruimte tijdens een
kookcyclus kan verschillen van de
temperatuur die staat aangegeven op het
display. Kooktijden kunnen verschillend
zijn van de kooktijden in andere
programma's.
Wanneer u Multi Hetelucht (Vochtig)
gebruikt, gaat het lampje na 30
seconden automatisch uit.U kunt het
lampje weer aandoen maar deze
handeling zal de verwachte
energiebesparing verminderen.
NEDERLANDS 49
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
www.electrolux.com50
NEDERLANDS 51
www.electrolux.com/shop
867325443-C-422016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EOC5956AAX Handleiding

Type
Handleiding