SPAANSE
AARDAPPELOMELET
VOOR 4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie 1.
met de crispfunctie.
Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze 2.
6-8 minuten met de crispfunctie.
Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de 3.
crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en 4.
peper.
Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat 5.
en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie.
Serveer warm of koud met een salade.6.
Voor een speciaal accent:
Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem
dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken.
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Diepvries
aardappelblokjes 250 g 150 g
Boter of olie 15 ml (1 el) 15 ml (1 el)
Gesnipperde ui 1 middelgrote 1 kleine
Eieren 4 3
Melk 30 ml (2 el) 30 ml (2 el)
Zout, peper
QUICHE MET ZALMEN
GROENTEN
Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk papier 1.
de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze met de
kruiden.
Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde 2.
struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw
de stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en
leg ze op de crispplaat.
Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de
3.
crispplaat en laat de plaat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk, fi jngesneden peterselie, 4.
olie en zout.
Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op 5.
de crispplaat en prik het met een vork in.
Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het 6.
bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas.
Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende de 7.
aanbevolen tijd met de crispfunctie.
VOOR 4-6 PORTIES
I
NGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Vers bladerdeeg
(220-240 g) 1 rol 1 rol
Gestoomde zalm 400 g 300 g
Tomaten 4 2
Witlof 400 g 250 g
Verse zachte kaas 100 g 75 g
Eieren 4 3
Melk 100 ml 75 ml
Peterselie 1 el 1 el
Olie 2 tl 2 tl
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
20
CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 20CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 20 30-11-2009 13:56:0730-11-2009 13:56:07