Whirlpool AMW 5023 IX de handleiding

Categorie
Pizza-ovens
Type
de handleiding
Crisprecepten
NEDERLANDS
Afhankelijk van het model van uw magnetron treft u een crispplaat met een specifi eke maat aan, die
speciaal ontwikkeld is voor de beste bakprestaties. Controleer de diameter van uw crispplaat om de
recepten goed te kunnen volgen:
middelgroot/groot diameter van de crispplaat is ongeveer 30 cm
klein diameter van de crispplaat is ongeveer 25 cm.
PIZZA
VOOR 4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem 1.
in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het
zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg.
Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer
2 uur rijzen.
Vet de crispplaat licht in met olie.2.
Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat 3.
bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een
vork.
Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. 4.
Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes
mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie.
Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. 5.
Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 minuten met de
crispfunctie.
Voor een speciaal accent:
Beleg de pizza ook eens met ham, olijven,
artisjokken, groenten, zeevruchten enz...
I
NGREDIËNTEN
MIDDELGROTE/GROTE
KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Bloem 230-250 g 150-160 g
Verse gist 15 g 10 g
Water 150 ml 100 ml
Olie 30 ml (2 el) 15 ml (1 el)
Zout
INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING:
Tomaten uit blik 350 g 250 g
Mozzarella 175 g 125 g
Zout, oregano, een scheutje olie
Een beetje olie voor de crispplaat
19
CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 19CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 19 30-11-2009 13:56:0530-11-2009 13:56:05
SPAANSE
AARDAPPELOMELET
VOOR 4 PORTIES
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 10 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie 1.
met de crispfunctie.
Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze 2.
6-8 minuten met de crispfunctie.
Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de 3.
crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken.
Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en 4.
peper.
Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat 5.
en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie.
Serveer warm of koud met een salade.6.
Voor een speciaal accent:
Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem
dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken.
INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Diepvries
aardappelblokjes 250 g 150 g
Boter of olie 15 ml (1 el) 15 ml (1 el)
Gesnipperde ui 1 middelgrote 1 kleine
Eieren 4 3
Melk 30 ml (2 el) 30 ml (2 el)
Zout, peper
QUICHE MET ZALMEN
GROENTEN
Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk papier 1.
de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze met de
kruiden.
Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde 2.
struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw
de stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en
leg ze op de crispplaat.
Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de
3.
crispplaat en laat de plaat afkoelen.
Klop de eieren los met de melk, fi jngesneden peterselie, 4.
olie en zout.
Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op 5.
de crispplaat en prik het met een vork in.
Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het 6.
bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas.
Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende de 7.
aanbevolen tijd met de crispfunctie.
VOOR 4-6 PORTIES
I
NGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE
CRISPPLAAT CRISPPLAAT
Vers bladerdeeg
(220-240 g) 1 rol 1 rol
Gestoomde zalm 400 g 300 g
Tomaten 4 2
Witlof 400 g 250 g
Verse zachte kaas 100 g 75 g
Eieren 4 3
Melk 100 ml 75 ml
Peterselie 1 el 1 el
Olie 2 tl 2 tl
Zout
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR:
12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT
11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT
20
CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 20CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 20 30-11-2009 13:56:0730-11-2009 13:56:07
KIP IN
WIJNSAUS
VOOR 4 PORTIES
FUNCTIE: MAGNETRON
VOORBEREIDING: 30 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN.
1 kg kip (ongeveer)
30 g (2 el) boter of margarine
1 el zoet paprikapoeder of sojasaus
3-4 basilicumblaadjes
1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn
VOOR DE SAUS
100 ml slagroom
1 el maïsmeel
snufje kruidenzout
½ bittere amandel
TER GARNERING
200 g blauwe of witte druiven
20 g geroosterde amandelvlokken
Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en 1.
verwijder het vet.
Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige 2.
schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut smelten op
350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk
dit mengsel uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige
schaal en voeg de basilicum en de wijn toe.
Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 750 W.3.
Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de 4.
kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg
naar smaak zout toe en de geraspte amandel.
Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes.5.
Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de 6.
druiven en de geroosterde amandelvlokken.
Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op 7.
de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie,
waarbij u ze om de minuut roert.
APPELSTRUDEL
VOOR 6-8 PORTIES
I
NGREDIËNTEN
2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk
6 appels
1 sinaasappel
50 g walnoten
50 g pijnboompitten
1 tl (5 ml) kaneel
50 g rozijnen
50 ml rum
50 g suiker
100 g broodkruim
VOOR HET BESTRIJKEN:
1 ei
50 ml melk
FUNCTIE: CRISP
VOORBEREIDING: 15 MIN.
BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN
Laat de rozijnen in de rum weken.1.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte 2.
walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel.
Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit 3.
met een deegroller.
Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. 4.
Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels.
Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de 5.
lengte op.
Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, 6.
waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van
de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm.
Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een 7.
mengsel van ei en melk.
Bak 15-16 minuten met de crispfunctie.8.
21
CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 21CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 21 30-11-2009 13:56:1030-11-2009 13:56:10
Combirecepten
LASAGNE
VOOR 4-6 PERSONEN
I
NGREDIËNTEN
VOOR DE VLEESSAUS:
500 g rundergehakt
1 middelgrote ui, 100-125 g, fi jngesnipperd
1 teentje knofl ook, geperst
15 g boter (1 el)
2 el olie
500 g gepelde tomaten uit blik
1 ½ runderbouillonblokje + 100 ml
(1 dl) water
zout, peper, kruiden
VOOR DE WITTE SAUS:
50 g boter
40 g bloem (¾ dl)
600 ml melk (6 dl)
zout
nootmuskaat
300 g lasagnevellen
40-50 g geraspte Parmezaanse kaas
ca. 30 g (2 el) boter,
in klontjes
100 g mozzarella, grof geraspt
FUNCTIE: MAGNETRON, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 1 UUR
BEREIDEN: 12-16 MINUTEN
Bak het vlees met de ui en de knofl ook in de boter en de 1.
olie bruin.
Voeg de tomaten en de verkruimelde bouillonblokjes + 2.
water en kruiden toe en laat dit ongeveer één uur sudderen,
terwijl u ondertussen de witte saus maakt.
Doe de boter voor de witte saus in een magnetronbestendige 3.
schaal. Laat de boter 1-1 ½ smelten op 350W. Roer de
bloem en de melk erdoor.
Laat de saus 6-7 minuten koken op 750W tot hij dik is. Roer 4.
om de minuut om te voorkomen dat de saus aanbakt aan de
bodem. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat.
Als u lasagnevellen gebruikt die voorgekookt moeten 5.
worden, kook dan 3 of 4 lasagnevellen tegelijk in kokend
water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze op een schone
theedoek en dep ze droog. Als u voorgekookte of verse
lasagnevellen gebruikt kunt u deze stap overslaan.
Beboter een rechthoekige ovenvaste en magnetronbestendige 6.
schaal (30 x 20 cm), verdeel een laag gehaktsaus over de
bodem van de schaal, leg er een laag lasagnevellen over,
een laag witte saus en wat mozzarella.
Herhaal dit tot alle lasagnevellen en de saus op zijn. 7.
Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en verdeel er
klontjes boter over.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak de lasagne 8.
23-25 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C +
magnetron 160W.
22
CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 22CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 22 30-11-2009 13:56:1430-11-2009 13:56:14
GEBRADEN
KALFSVLEES
VOOR 4-6 PERSONEN
FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
BEREIDEN: 55-60 MINUTEN
INGREDIËNTEN
Ongeveer 1 kg ontbeende en opgerolde
kalfslende
zout, peper
250 g champignons
250 g gesnipperde sjalotten
2-3 el boter
V
OOR DE SAUS:
200 ml (2 dl) kookroom
of crème fraîche
4 el witte wijn
gehakte bieslook of peterselie
zout, peper
Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel
1.
verwarmen.
Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een 2.
ingevette ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Leg
de groenten eromheen.
Verdeel er klontjes boter over. 3.
Zet de schaal op het lage rooster.4.
Braad het vlees 55-60 minuten met de Convectie - functie 5.
op 175°C + magnetron 160W. Draai het vlees halverwege de
bereiding om en roer de groenten door. Het vlees is rosé als
de kerntemperatuur 68-70°C is en gaar als de temperatuur
75°C heeft bereikt.
Dek het vlees af met aluminiumfolie terwijl u de saus bereidt.6.
Meng in een steelpan de jus van het vlees, de room en de 7.
witte wijn door elkaar. Breng dit aan de kook en laat enkele
minuten sudderen tot de saus dik is. Voeg de bieslook of
peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en serveer het met de champignons, 8.
aardappelen en gekookte groenten naar keuze.
GEGRATINEERDE
AARDAPPELEN
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.1.
Doe de helft van de plakken in een licht beboterde 2.
ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Bestrooi ze met
zout, peper, knofl ook en tijm.
Verdeel de helft van de kaas erover.3.
Leg de rest van de aardappelplakken erop, bestrooi ze met 4.
zout, peper en tijm en verdeel de rest van de kaas erover.
Meng de melk met de room en schenk dit over de 5.
aardappelen.
Zet de schaal op het onderste rooster en bak het gerecht 6.
28-30 minuten op 190-200°C + magnetronvermogen 350W.
VOOR 4-6 PERSONEN
I
NGREDIËNTEN
1-1,2 kg aardappelen
1 teentje knofl ook, geperst
zout, peper
tijm
150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (4-5 dl)
150 ml melk (1 1/2 dl)
200 ml slagroom (2 dl)
FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON
VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN
BEREIDEN: 28-30 MINUTEN
23
CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 23CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 23 30-11-2009 13:56:1730-11-2009 13:56:17

Documenttranscriptie

Crisprecepten NEDERLANDS Afhankelijk van het model van uw magnetron treft u een crispplaat met een specifieke maat aan, die speciaal ontwikkeld is voor de beste bakprestaties. Controleer de diameter van uw crispplaat om de recepten goed te kunnen volgen: middelgroot/groot diameter van de crispplaat is ongeveer 30 cm klein diameter van de crispplaat is ongeveer 25 cm. PIZZA VOOR 4 PORTIES INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT Bloem 230-250 g Verse gist 15 g Water 150 ml Olie 30 ml (2 el) Zout INGREDIËNTEN VOOR DE GARNERING: Tomaten uit blik 350 g Mozzarella 175 g Zout, oregano, een scheutje olie Een beetje olie voor de crispplaat CRISPPLAAT FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 2 UUR 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 14-15 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-13 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. 150-160 g 10 g 100 ml 15 ml (1 el) 2. 3. 250 g 125 g 4. 5. Voor een speciaal accent: Beleg de pizza ook eens met ham, olijven, artisjokken, groenten, zeevruchten enz... Los de gist op in het warme water (37°C). Doe de bloem in een mengkom en voeg het gistmengsel, de olie en het zout toe. Meng goed en kneed tot een glad, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen. Vet de crispplaat licht in met olie. Maak het deeg plat met uw handen tot de hele crispplaat bedekt is en prik het op verschillende plaatsen in met een vork. Laat de tomaten uit blik uitlekken en snijd ze in blokjes. Verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Voeg de blokjes mozzarella, oregano en zout toe en besprenkel met olie. Bak de pizza gedurende 14-15 minuten met de crispfunctie. Bak de pizza op de kleine crispplaat 11-13 minuten met de crispfunctie. 19 CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 19 30-11-2009 13:56:05 SPAANSE AARDAPPELOMELET VOOR 4 PORTIES INGREDIËNTEN Diepvries aardappelblokjes Boter of olie Gesnipperde ui Eieren Melk Zout, peper MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT CRISPPLAAT 250 g 15 ml (1 el) 1 middelgrote 4 30 ml (2 el) 150 g 15 ml (1 el) 1 kleine 3 30 ml (2 el) FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 10 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-18 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 12-14 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. 2. 3. 4. 5. 6. Verwarm de crispplaat 2½-3 minuten voor met boter of olie met de crispfunctie. Leg de aardappelblokjes op de crispplaat en bak ze 6-8 minuten met de crispfunctie. Doe de ui erbij en bak nog eens 4-5 minuten met de crispfunctie. Roer eenmaal om tijdens het bakken. Klop ondertussen de eieren los met de melk, zout en peper. Schenk het eimengsel over de aardappelen in de crispplaat en bak de omelet 2-3 minuten met de crispfunctie. Serveer warm of koud met een salade. Voor een speciaal accent: Als u echt een goudbruine omelet wilt, laat hem dan nog 3-4 minuten langer onder de grill bakken. QUICHE MET ZALMEN GROENTEN VOOR 4-6 PORTIES INGREDIËNTEN MIDDELGROTE/GROTE KLEINE CRISPPLAAT Vers bladerdeeg (220-240 g) 1 rol Gestoomde zalm 400 g Tomaten 4 Witlof 400 g Verse zachte kaas 100 g Eieren 4 Melk 100 ml Peterselie 1 el Olie 2 tl Zout FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 12-14 MIN. BIJ DE MIDDELGROTE EN GROTE CRISPPLAAT 11-12 MIN. BIJ DE KLEINE CRISPPLAAT 1. CRISPPLAAT 1 rol 300 g 2 250 g 75 g 3 75 ml 1 el 2 tl 2. 3. 4. 5. 6. 7. Neem twee stukken bakpapier. Leg op het eerste stuk papier de stukjes zalm en de plakjes tomaat en bestrooi ze met de kruiden. Leg op het andere stuk papier de in de lengte gehalveerde struikjes witlof en bestrooi ze met zout en kruiden. Vouw de stukken papier met de vulling op tot twee pakketjes en leg ze op de crispplaat. Bak ze 8 minuten met de crispfunctie. Haal ze van de crispplaat en laat de plaat afkoelen. Klop de eieren los met de melk, fijngesneden peterselie, olie en zout. Rol het bladerdeeg met het papier aan de onderkant uit op de crispplaat en prik het met een vork in. Leg de gestoomde zalm, de tomaten en de witlof op het bladerdeeg met de in blokjes gesneden kaas. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche gedurende de aanbevolen tijd met de crispfunctie. 20 CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 20 30-11-2009 13:56:07 KIP IN WIJNSAUS VOOR 4 PORTIES 1 kg kip (ongeveer) 30 g (2 el) boter of margarine 1 el zoet paprikapoeder of sojasaus 3-4 basilicumblaadjes 1 ½ dl (150 ml) droge witte wijn VOOR DE SAUS 100 ml slagroom 1 el maïsmeel snufje kruidenzout ½ bittere amandel TER GARNERING 200 g blauwe of witte druiven 20 g geroosterde amandelvlokken FUNCTIE: MAGNETRON VOORBEREIDING: 30 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. APPELSTRUDEL Was de kip en dep hem droog. Snijd hem in stukken en verwijder het vet. Doe de boter of margarine in een kleine magnetronbestendige schaal. Doe het deksel erop en laat de boter 1 minuut smelten op 350 W. Meng het zoete paprikapoeder of de sojasaus erdoor en strijk dit mengsel uit over de kip. Doe de kip in een magnetronbestendige schaal en voeg de basilicum en de wijn toe. Doe het deksel op de schaal en laat 12 minuten koken op 750 W. Meng de room met het maïsmeel en schenk deze over de kip. Laat afgedekt nog 2-3 minuten koken op 750 W. Voeg naar smaak zout toe en de geraspte amandel. Snijd de druiven doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de kip op een serveerschaal en garneer hem met de druiven en de geroosterde amandelvlokken. Als u de amandelvlokken wilt roosteren, spreid ze dan uit op de crispplaat en rooster ze 2-3 minuten met de crispfunctie, waarbij u ze om de minuut roert. FUNCTIE: CRISP VOORBEREIDING: 15 MIN. BEREIDINGSDUUR: 15-16 MIN VOOR 6-8 PORTIES INGREDIËNTEN 2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk 6 appels 1 sinaasappel 50 g walnoten 50 g pijnboompitten 1 tl (5 ml) kaneel 50 g rozijnen 50 ml rum 50 g suiker 100 g broodkruim VOOR HET BESTRIJKEN: 1 ei 50 ml melk 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Laat de rozijnen in de rum weken. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit met een deegroller. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel. Het broodkruim absorbeert het vocht uit de appels. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de lengte op. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een mengsel van ei en melk. Bak 15-16 minuten met de crispfunctie. 21 CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 21 30-11-2009 13:56:10 Combirecepten LASAGNE VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN VOOR DE VLEESSAUS: 500 g rundergehakt 1 middelgrote ui, 100-125 g, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 15 g boter (1 el) 2 el olie 500 g gepelde tomaten uit blik 1 ½ runderbouillonblokje + 100 ml (1 dl) water zout, peper, kruiden VOOR DE WITTE SAUS: 50 g boter 40 g bloem (¾ dl) 600 ml melk (6 dl) zout nootmuskaat 300 g lasagnevellen 40-50 g geraspte Parmezaanse kaas ca. 30 g (2 el) boter, in klontjes 100 g mozzarella, grof geraspt FUNCTIE: MAGNETRON, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 1 UUR BEREIDEN: 12-16 MINUTEN 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Bak het vlees met de ui en de knoflook in de boter en de olie bruin. Voeg de tomaten en de verkruimelde bouillonblokjes + water en kruiden toe en laat dit ongeveer één uur sudderen, terwijl u ondertussen de witte saus maakt. Doe de boter voor de witte saus in een magnetronbestendige schaal. Laat de boter 1-1 ½ smelten op 350W. Roer de bloem en de melk erdoor. Laat de saus 6-7 minuten koken op 750W tot hij dik is. Roer om de minuut om te voorkomen dat de saus aanbakt aan de bodem. Breng de saus op smaak met zout en nootmuskaat. Als u lasagnevellen gebruikt die voorgekookt moeten worden, kook dan 3 of 4 lasagnevellen tegelijk in kokend water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze op een schone theedoek en dep ze droog. Als u voorgekookte of verse lasagnevellen gebruikt kunt u deze stap overslaan. Beboter een rechthoekige ovenvaste en magnetronbestendige schaal (30 x 20 cm), verdeel een laag gehaktsaus over de bodem van de schaal, leg er een laag lasagnevellen over, een laag witte saus en wat mozzarella. Herhaal dit tot alle lasagnevellen en de saus op zijn. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en verdeel er klontjes boter over. Zet de schaal op het onderste rooster en bak de lasagne 23-25 minuten met de Convectie-functie op 200-210°C + magnetron 160W. 22 CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 22 30-11-2009 13:56:14 GEBRADEN KALFSVLEES FUNCTIE: SNEL VERWARMEN, CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN BEREIDEN: 55-60 MINUTEN VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN Ongeveer 1 kg ontbeende en opgerolde kalfslende zout, peper 250 g champignons 250 g gesnipperde sjalotten 2-3 el boter 1. 2. 3. 4. 5. VOOR DE SAUS: 200 ml (2 dl) kookroom of crème fraîche 4 el witte wijn gehakte bieslook of peterselie zout, peper 6. 7. 8. GEGRATINEERDE AARDAPPELEN Verwarm de oven voor op 175°C met de functie Snel verwarmen. Kruid het vlees met zout en peper en leg het in een ingevette ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Leg de groenten eromheen. Verdeel er klontjes boter over. Zet de schaal op het lage rooster. Braad het vlees 55-60 minuten met de Convectie - functie op 175°C + magnetron 160W. Draai het vlees halverwege de bereiding om en roer de groenten door. Het vlees is rosé als de kerntemperatuur 68-70°C is en gaar als de temperatuur 75°C heeft bereikt. Dek het vlees af met aluminiumfolie terwijl u de saus bereidt. Meng in een steelpan de jus van het vlees, de room en de witte wijn door elkaar. Breng dit aan de kook en laat enkele minuten sudderen tot de saus dik is. Voeg de bieslook of peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de champignons, aardappelen en gekookte groenten naar keuze. FUNCTIE: CONVECTIE + MAGNETRON VOORBEREIDEN: 12-15 MINUTEN BEREIDEN: 28-30 MINUTEN VOOR 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN 1-1,2 kg aardappelen 1 teentje knoflook, geperst zout, peper tijm 150 g (Cheddar) kaas, grofgemalen (4-5 dl) 150 ml melk (1 1/2 dl) 200 ml slagroom (2 dl) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Doe de helft van de plakken in een licht beboterde ovenvaste en magnetronbestendige schaal. Bestrooi ze met zout, peper, knoflook en tijm. Verdeel de helft van de kaas erover. Leg de rest van de aardappelplakken erop, bestrooi ze met zout, peper en tijm en verdeel de rest van de kaas erover. Meng de melk met de room en schenk dit over de aardappelen. Zet de schaal op het onderste rooster en bak het gerecht 28-30 minuten op 190-200°C + magnetronvermogen 350W. 23 CC_00317_WE(GB-D-F-NL-E-P-I).indd 23 30-11-2009 13:56:17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Whirlpool AMW 5023 IX de handleiding

Categorie
Pizza-ovens
Type
de handleiding