Bauknecht BLPM 8110/PT Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Handleiding voor gebruik en onderhoud
NL
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
NL1
Deze instructies vindt u tevens op de volgende website: docs.bauknecht.eu
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzingen, die te allen tijde moeten worden
gelezen en opgevolgd.
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven.
Alle veiligheidswaarschuwingen worden voorafgegaan door het gevarensymbool en door de volgende termen:
GEVAAR
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel zal leiden.
WAARSCHUWING
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel kan leiden.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details van het
mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe het risico op letsel,
schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik
van het apparaat beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
- Bewaar deze instructies dicht bij de hand voor toekomstige raadpleging.
- Gebruik beschermende handschoenen voor het uitpakken en
installer
en.
- Het apparaat moet gehanteerd en geïnstalleerd worden door twee of
meer personen.
- Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet
v
oordat u installatiewerkzaamheden uitvoert.
- Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een
gespecialiseer
d monteur, volgens de instructies van de fabrikant en in
overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften. Repareer
of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit
expliciet aangegeven wordt in de gebruikershandleiding.
- Het vervangen van het netsnoer moet door een erkend elektricien
gebeur
en. Wend u tot erkende servicecentra.
- De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
- Het netsnoer van het apparaat moet lang genoeg zijn om het apparaat
vanuit de inbouwpositie in het meubel t
e kunnen aansluiten op het
stopcontact van de netvoeding.
- Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende
v
eiligheidsvoorschriften, is er een omnipolaire schakelaar met een
afstand van minstens 3 mm.
- Gebruik geen verlengkabels, meervoudige contactdozen of adapters.
NL2
- Sluit het apparaat niet aan op een stopcontact dat met een
afstandsbediening kan worden bediend.
- Trek niet aan het netsnoer.
- Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet meer
toegankelijk zijn voor de gebruiker.
- Wanneer het oppervlak is gebarsten, schakel dan het apparaat uit om het
risico op een elektrische schok te voorkomen (uitsluitend voor modellen
met inductiefunctie).
- Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik het
niet op blote voeten.
- Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en alleen
voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv.: het
verwarmen van de ruimte).
De fabrikant aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan
voorwerpen of letsel aan personen of dieren die/dat veroorzaakt is door
het niet in acht nemen van het advies en de voorzorgsmaatregelen.
- Het apparaat en de toegankelijke onderdelen worden heet tijdens het
gebruik.
Voorkom aanraking van verwarmingselementen.
Heel jonge (0-3 jaar) en jonge kinderen (3-8 jaar) dienen op afstand
gehouden te worden, tenzij ze onder voortdurend toezicht staan.
- Kinderen vanaf 8 jaar en personen met verminderde fysieke, sensorische
of mentale vermogens of gebrek aan ervaring en kennis, mogen dit
apparaat gebruiken indien ze onder toezicht staan of instructies hebben
ontvangen over het gebruik van het apparaat en de mogelijke gevaren
ervan begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
Reiniging en gebruikersonderhoud mogen niet door kinderen zonder
toezicht worden uitgevoerd.
- Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van het apparaat
tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel kan veroorzaken.
Vermijd contact met doeken of andere brandbaar materiaal tot alle
onderdelen van het apparaat helemaal zijn afgekoeld.
- Open de deur van het apparaat na afloop van de bereiding voorzichtig,
en laat de warme lucht of de damp geleidelijk ontsnappen voordat u het
gerecht uit de oven haalt. Als de deur van het apparaat gesloten is, komt
de warme lucht naar buiten door de opening boven het
bedieningspaneel. Blokkeer de ventilatieopeningen nooit.
- Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven te
halen, en let erop dat u de verwarmingselementen niet aanraakt.
NL3
- Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan: er
kan brand ontstaan als het apparaat per ongeluk wordt ingeschakeld.
- Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het
apparaat.
De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog oplopen,
waardoor het explodeert en het apparaat beschadigt.
- Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
- Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de
bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten.
- Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces van
gerechten.
- Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum, cognac, wijn)
worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op hoge temperatuur
verdampt. De alcoholdamp kan vlam vatten wanneer deze in contact
komt met het elektrische verwarmingselement.
- Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de
bereiding van gerechten met veel vet, olie of alcohol (bijv. rum, cognac,
wijn) altijd in de gaten.
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus. Houd de kinderen uit de
buurt van de oven tijdens de pyrolysecyclus. Zorg dat gemorste
etenswaar voorafgaand aan de reinigingscyclus uit de oven verwijderd
wordt (uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
- Houd dieren uit de buurt van het apparaat tijdens en na de
pyrolysecyclus (uitsluitend voor ovens met pyrolysefunctie).
- Gebruik uitsluitend de temperatuursonde die voor deze oven wordt
aanbevolen.
- Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers voor het reinigen van de ruit van de ovenklep aangezien het
glas daardoor bekrast kan raken, waardoor het kan breken.
- Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de lamp wordt
vervangen om de kans op een elektrische schok te voorkomen.
- Gebruik geen aluminium folie om voedsel in de pan af te dekken (alleen
voor ovens met meegeleverde pan).
Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten
- Dit apparaat is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het apparaat af in
overeenstemming met plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Snijd de voedingskabel
door voordat u het apparaat afdankt.
- Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke apparaten
kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit
apparaat hebt gekocht.
INSTALLATIE
NL4
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft
opgelopen en of de ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de
dichtstbijzijnde Whirlpool Consumenten Service.
Om eventuele schade te voorkomen, wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de
piepschuim bodem te halen.
De installatie mag niet door kinderen worden uitgevoerd. Tijdens het installeren van het apparaat moeten
kinderen er vandaan worden gehouden. Houd verpakkingsmaterialen (plastic zakken, polystyreen delen
enz.) buiten het bereik van kinderen, tijdens en na het installeren van het apparaat.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN DE OVEN
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90 °C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle
spaanders en zaag
resten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het apparaat mag de minimale opening tussen het werkblad en
de bo
venkant van de oven niet geblokkeerd worden.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het apparaat
overeenkomt met de voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van
de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Eventuele vervangingen van de voedingskabel (type H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) mogen uitsluitend
worden uitgevoerd door erkende technici. Wend u tot erkende servicecentra.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
- Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires.
- Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het
isolatiemat
eriaal en de beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
- Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
- Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
- Bedek de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
- Giet nooit water in de warme oven de lak kan beschadigd raken.
- Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan
gev
en.
- Verzeker u ervan dat de elektrische kabels van andere apparaten niet in contact komen met hete
onder
delen van de oven en vast komen te zitten tussen de ovendeur.
- Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
MILIEUTIPS
Verwerking van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal kan volledig gerecycled worden en is voorzien van het recyclingsymbool ( ). De
diverse onderdelen van de verpakking mogen daarom niet bij het gewone huisvuil worden weggegooid,
maar moeten worden afgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften.
Afvalverwerking van het product
- Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn 2012/19/EU inzake
Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA).
- Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijke
schadelijke gev
olgen voor het milieu en de volksgezondheid te voorkomen, die veroorzaakt zouden
kunnen worden door onjuiste verwerking van dit product als afval.
NL5
- Het symbool
op het product of op de begeleidende documentatie geeft aan dat dit apparaat niet
als huishoudelijk afval behandeld mag worden, maar dat het ingeleverd moet worden bij een
speciaal inzamelingsc
entrum voor de recycling van elektrische en elektronische apparatuur.
TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN
- Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
- Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
- Schakel de oven 10/15 minuten voor het einde van de geprogrammeerde bereidingstijd uit. Gerechten
die lang in de o
ven moeten staan, blijven dan nog doorgaren.
CONFORMITEITSVERKLARING
- Dit apparaat is ontworpen, vervaardigd en gedistribueerd in overeenstemming met de voorschriften
van de Europese richtlijnen: LVD 2014/35/EU, EMC 2014/30/EU en RoHS 2011/65/EU.
- Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met levensmiddelen en is in overeenstemming
met de E
uropese Richtlijn nr.1935/2004.
- Dit Apparaat voldoet aan de vereisten voor ecologisch ontwerp van de Europese verordeningen nr.
65/2014, en nr
. 66/2014 in overeenstemming met de Europese norm EN 60350-1.
-
OPSPOREN VAN STORINGEN
Oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem opgelost is.
De deur is geblokkeerd:
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem opgelost is.
BEL
ANGRIJK: tijdens de zelfreinigingscyclus blijft de deur geblokkeerd. Wacht tot de deur
automatisch ontgrendeld wordt (zie de paragraaf "Reinigingscyclus van de oven met de
pyrolysefunctie").
De elektronische programmeerfunctie werkt niet:
Als op het display een " " met een cijfer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde
Klantenservice. Vermeld in dat geval het nummer dat volgt op de letter
”.
KLANTENSERVICE
Voordat u de Klantenservice belt:
1. Controleer of u het probleem zelf kunt oplossen aan de hand van de punten die beschreven zijn in
“Opsporen van storingen.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde Klantenservice indien de fout na de bovenstaande
controles aanhoudt.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
het servicenummer (dit is het nummer na het woord Service op het typeplaatje), rechts aan de
binnenk
ant van de ovenruimte (zichtbaar met de deur open). Het servicenummer staat ook in het
garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u, in het geval dat reparatie noodzakelijk is, tot een erkende klantenservice (alleen dan heeft u
zekerheid dat originele vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt
uitgevoerd).
REINIGING
WA A R SC H U W I NG
- Gebruik nooit een stoomreiniger.
- Maak de oven alleen schoon als hij afgekoeld is.
- Trek de stekker uit het stopcontact.
NL6
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met het apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een vochtige
microvezeldoek.
Reinig de oppervlakken met een vochtig microvezeldoekje. Als de buitenkant zeer vuil is voeg dan
een paar druppels afwasmiddel t
oe aan het water. Droog af met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor
kunnen de gelakte oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om
aangekoekt
e etensresten (bijv. voedsel met een hoog suikergehalte).
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de deur
gemak
kelijker te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen
bij bepaalde modellen) om de bo
venkant van de ovenruimte te kunnen reinigen.
OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen van gerechten die veel water bevatten (pizza,
groenten, enz.) kan zich condens vormen op de binnenkant van de deur en rond de afdichting.
Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte van de deur schoonmaken met een doek of een
spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
NL7
Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig):
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels,
pannensponsjes of ovensprays die het katalytische oppervlak zouden kunnen beschadigen,
waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest.
Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200 °C, met de geventileerde
func
tie.
Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen.
Reinigingscyclus met pyrolysefunctie:
WAARSCHUWING
- Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus.
- Houd de kinderen uit de buurt van de oven tijdens de pyrolysecyclus.
Deze functie brandt spatten die in de oven ontstaan zijn tijdens de bereiding, af op een temperatuur van
ongeveer 500°C. Bij deze hoge temperatuur veranderen de voedselresten in as, dat gemakkelijk kan
worden afgenomen met een vochtige doek als de oven afgekoeld is. Gebruik de pyrolysefunctie niet na
elke bereiding in de oven, maar alleen als de oven zeer vuil is of als er vieze geuren of rook zijn tijdens het
voorverwarmen of het bereiden.
Indien de oven onder een kookplaat is geïnstalleerd dient u ervoor te zorgen dat alle branders of
elektrische kook
platen uitgeschakeld zijn tijdens de zelfreinigingsfunctie (pyrolyse).
Verwijder alle accessoires voordat u de pyrolysefunctie start.
Voor een optimale reiniging van de ovendeur dient het ergste vuil met een vochtige spons
v
erwijderd te worden voordat de pyrolysefunctie wordt gebruikt.
Het apparaat is uitgerust met 2 pyrolysefuncties:
1. Energiebesparende cyclus (PYRO EXPRESS/ECO): die circa 25% minder energie verbruikt dan de
standaar
dcyclus. Selecteer deze functies regelmatig (na 2 of 3 keer bereiden van vlees).
2. Standaardcyclus (PYRO): geschikt voor de reiniging van een zeer vuile oven.
In elk geval na een bepaald aantal toepassingen en afhankelijk van hoe vuil de oven is, adviseert een
bericht op de o
vendisplay u om een zelfreinigende cyclus uit te voeren.
OPMERKING: tijdens de pyrolysecyclus blijft de deur vergrendeld; deze blijft vergrendeld tot de
temperatuur in de oven gedaald is tot een veilig niveau.
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is.
- Trek de stekker uit het stopcontact.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen
(Afb.1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Afb.2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
Afb.1 Afb.2
NL8
DE ZIJROOSTERS VERWIJDEREN
Bij sommige modellen zijn de accessoires voor de zijkant (zijroosters) uitgerust met bevestigingsschroeven
(Afb.3) voor een optimale stabiliteit.
1. Verwijder de schroeven en de bijbehorende plaatjes rechts en links, met behulp van een munt of een
ger
eedschap (Afb.4).
2. Verwijder de roosters door ze op te tillen (1) en ze om te draaien (2) zoals getoond in Afb.5 .
2
1
Afb.3 Afb.4 Afb.5
OMLAAG BRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT (ALLEEN BIJ
BEPAALDE MODELLEN)
1. Verwijder de zijroosters.
2. Trek het verwarmingselement iets naar buiten (Afb.6) en breng het naar beneden.
3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt
u het op de daar
voor bestemde steunen (Afb.7) aan de zijkant.
Afb.6 Afb.7
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Om het lampje aan de achterkant vervangen:
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Afb.8), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en
draai het beschermkapje weer vast.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Afb.8
OPMERKING:
- Gebruik alleen halogeenlampen van 20-40W/230 V, type G9, T300°C.
- De lamp die in het apparaat wordt gebruikt is specifiek ontworpen voor elektrische apparaten en is
niet geschikt v
oor ruimteverlichting (EC Richtlijn Nr. 244/2009).
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Whirlpool Consumenten Service.
BELANGRIJK:
- Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te voorkomen dat ze beschadigd worden
door uw vinger
afdrukken.
- Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN
NL9
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE
13
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement / grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Licht
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Draaispit (indien bijgeleverd)
9. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
10. Deur
11. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
12. Achterwand
13. Aansluiting gaarthermometer
OPMERKING:
- Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik
t
e verminderen.
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje
blijv
en werken.
- Wanneer de ovendeur tijdens de bereiding wordt geopend, worden de verwarmingselementen
uit
geschakeld.
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Afb.A Afb.B Afb.C Afb.D Afb.E
A. ROOSTER: k
an gebruikt worden om voedsel op te grillen of als draagrooster voor pannen, bak- en
cakevormen en ovenvaste schalen.
B. OPVANGBAK: is bedoeld om v
et op te vangen wanneer hij onder het rooster wordt geplaatst, of als
bakplaat voor het bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz.
C. BAKPLAAT: de bak
plaat kan gebruikt worden om brood en deegproducten te bereiden alsmede
braadstukken, vis en papillotten, enz.
D. GAARTHERMOMETER : om de binnent
emperatuur van de gerechten te meten tijdens de bereiding.
E. SCHUIFRAILS: om het plaatsen en v
erwijderen van de accessoires te vergemakkelijken.
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte model.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de Whirlpool Consumenten Service kunt u apart andere accessoires aanschaffen.
NL10
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte Aomhoog gericht (Afb.1).
2. Andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster in
de o
ven geschoven (Afb.2).
A
Afb.1 Afb.2
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIES
1 23 4
DISPLAY
Speciale functies: Voor het ontdooien van voedsel
Warmhouden
Bevroren voedsel
Bezig met ontdooien
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. NA
VIGATIEKNOP: navigatie door de menu's, regeling van te voren ingestelde waarden
OPMERKING: de twee knoppen zijn verzonken. Druk op het midden van de knop om ze uit hun
zitting te laten komen.
3. KNOP
: ga terug naar het vorige scherm of sla uw favoriete functie op
4. KNOP
: om instellingen te selecteren en te bevestigen
OVERZICHT FUNCTIES
Door de knop “Functies” in willekeurig welke stand te zetten, wordt de oven ingeschakeld: op het display
worden de functies of de bij elke functie horende submenu's weergegeven.
De submenu's zijn beschikbaar en kunnen gekozen worden door de knop op de functies GRILL, SPECIALE
FUNCTIES, RECEPTEN en FAVORIETEN te zetten.
Speciale functies: Voor het ontdooien van voedsel
Warmhouden
Bevroren voedsel
Ontdooien
A
D
C
B
A. Pictogram van de gemarkeerde functie
B. G
emarkeerde functie die geselecteerd kan worden door te drukken op
C. Beschrijving van de gemarkeerde functie
D. Ander
e beschikbare functies.
DETAILS FUNCTIE
Nadat u de gewenste functie heeft geselecteerd, geeft het display andere hierbij horende opties en details
weer.
Zone 3 Zone 4
Zone 5
Zone 2
Zone 1Cursor
VOORVERWARMEN
Ja
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Turbo hete lucht
--:--
--:--
Start
Om tussen de verschillende zones heen en weer te gaan gebruikt u de knop "Navigatie": de cursor gaat
langs de waarden die veranderd kunnen worden, in de hierboven beschreven volgorde. Druk op de knop
om de waarde te selecteren, en wijzig door de “Navigatie”-knop te draaien. Bevestig met de knop .
NL11
EERSTE GEBRUIK - SELECTEREN VAN DE TAAL EN INSTELLEN VAN DE TIJD
Voor een correct gebruik van de oven moet u bij de eerste inschakeling de gewenste taal selecteren en de
actuele tijd instellen.
Ga als volgt te werk:
1. Zet de knop "Functies" in willekeurig welke stand: het display geeft een lijst met de eerste drie
beschik
bare talen weer.
2. Draai aan de knop "Navigatie" om door het overzicht te bladeren.
3. Als u de gewenste taal gemarkeerd hebt, drukt u op
om deze te selecteren.
Nadat u de taal geselecteerd heeft, geeft het display knipperend 12:00 aan.
4. Stel het tijdstip in door aan de knop "Navigatie" te draaien.
5. Bevestig de instelling door op
te drukken.
KEUZE VAN DE BEREIDINGSFUNCTIES
VOORVERWARMEN
ja
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Turbo hete lucht
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
ja
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Turbo hete lucht
--:--
--:--
Start
1. Als de oven uitgeschakeld is, aan de knop "Functies" draaien; op het display verschijnen de
bereidingsfuncties of de bijbehorende submenu's.
OPMERKING: zie de tabel op pagina18 en pagina22 voor de lijst en een beschrijving van de functies.
2. Binnen de submenu's kunt u met behulp van de knop "Navigatie" door de verschillende beschikbare
mogelijk
heden bladeren: de gekozen functie wordt in het wit aangegeven in het midden van het
display. Om te selecteren, op de toets
drukken.
3. de bereidingsinstellingen verschijnen op het display. Als de voorgeselecteerde waarden goed zijn,
dr
aait u aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter hoogte van "Start" staat en drukt u op de toets
;
anders kunt u te werk gaan zoals hieronder beschreven om de waarden te wijzigen.
INSTELLEN VAN DE TEMPERATUUR/GRILLVERMOGEN
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
No
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
Ga als volgt te werk om de temperatuur of het grillvermogen te wijzigen:
1. controleer of de cursor naast de temperatuurwaarde staat (zone 3); druk op toets
om de
parameter te selecteren die u wilt wijzigen: de temperatuurwaarden gaan knipperen.
2. Stel de gewenste waarde in door aan de knop "Navigatie" te draaien en druk op toets
om te
bevestigen.
3. Draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van START staat en druk vervolgens op
.
4. Het display geeft aan op welk niveau het gerecht geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op t
oets
om de bereiding te starten.
De ingestelde temperatuur kan op dezelfde manier ook tijdens de bereiding veranderd worden.
5. Als de bereiding voltooid is, verschijnt het bericht "einde bereiding". Nu kunt u de oven uitschakelen
door de k
nop "Functies" op 0 (nul) te draaien, of de bereiding verlengen door de knop "Navigatie"
met de klok mee te draaien. Bij het uitschakelen verschijnt er een balk op het display die de huidige
temperatuur in de oven aangeeft.
VOORVERWARMING VAN DE OVENRUIMTE
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Ja
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Ja
TEMPERATUUR
200°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
Als u de oven wilt voorverwarmen moet u de voorselectie van de oven als volgt wijzigen:
1. Draai aan de knop “Navigatie” om de cursor ter hoogte van voorverwarmen te plaatsen.
2. Druk op toets
om de instelling te selecteren: “Nee” knippert op de display.
3. Wijzig de parameter door aan de knop "Navigatie" te draaien: op het display verschijnt Ja".
4. Bevestig uw keuze met de toets
.
NL12
SNEL VOORVERWARMEN
TEMPERATUUR
180°C
Druk op +/- voor aanpassen ...
Start
Speciale functies: Voor het ontdooien van voedsel
Warmhouden
Bevroren voedsel
Bezig met ontdooien
Ga als volgt te werk om de oven snel voor te verwarmen:
1. Draai de knop “Functies” naar het symbool SPECIALE FUNCTIES en selecteer vervolgens “Snel
v
oorverwarmenmet behulp van de knop “Navigatie.
2. Bevestig met de toets
: de instellingen verschijnen op het display.
3. Als de voorgestelde temperatuur de gewenste is, draait u aan de knop "Navigatie" tot de cursor ter hoogte
van "Star
t" staat en drukt u op de toets
. Om de instelling te wijzigen gaat u te werk zoals beschreven
in de vorige paragrafen. Een geluidssignaal geeft aan dat de o
ven de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
Na afloop van de voorverwarmingsfase selecteert de oven automatisch de statische functie .
Zet het gerecht in de oven.
4. Als u een andere bereidingsfunctie wilt instellen, draai dan aan de knop “Functies” en selecteer de
gew
enste functie.
INSTELLING VAN DE BEREIDINGSDUUR
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
UU:MM
EINDTIJD
Conventioneel
19:01
00:01
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
UU:MM
EINDTIJD
Conventioneel
19:01
- 00:30
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
19:20
- 00:30
Start
Met deze functie kunt u gerechten gedurende een ingestelde tijd bereiden, van minimaal 1 minuut tot de
maximale tijd van de geselecteerde functie, waarna de oven automatisch uitgeschakeld wordt.
1. Stel de functie in door de cursor op “bereidingsduurte zetten door aan de knop “Navigatie” te draaien.
2. Druk op toets
om de instelling te selecteren; “00:00” knippert op de display.
3. Verander de waarde door aan de knop "Navigatie" t
e draaien tot de gewenste bereidingsduur verschijnt.
4. Bevestig de gekozen waarde met
.
EEN BRUIN KORSTJE GEVEN
Na afloop van de bereiding wordt, voor de functies waarbij dat kan, op het display de mogelijkheid
weergegeven om uw gerecht een oppervlakkig bruin korstje te geven. Deze functie kan alleen geactiveerd
worden als u een bereidingsduur hebt ingesteld.
Bruinen
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
20:05
- 00:05
Bereiding geëindigd op 20:00
^ voor verlengen, OK bruinen
Bruinen geëindigd om 20:05
Als de bereidingstijd is afgelopen, verschijnt “^ voor de verlenging en OK voor bruining" op het display.
Druk op
en de oven start een cyclus van 5 minuten om een bruin korstje te vormen. Deze functie kan
slechts éénmaal geactiveerd worden.
INSTELLEN VAN HET TIJDSTIP EINDE BEREIDING / UITGESTELDE START
U kunt de gewenste eindtijd instellen en het starten van de oven met maximaal 23 uur en 59 minuten
uitstellen, te beginnen vanaf het huidige tijdstip. Dit is alleen mogelijk na het instellen van een
bereidingsduur. Deze instelling is alleen beschikbaar als u de oven niet wilt voorverwarmen bij de
gekozen functie.
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
19:20
- 00:30
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
19:20
- 00:30
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
20:10
- 00:30
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
20:10
- 00:30
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
20:10
- 00:29
Start
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
20:10
- 00:30
Start
Na het instellen van de bereidingsduur verschijnt de tijd waarop de bereiding eindigt op het display
(bijvoorbeeld 19:20). Om het einde van de bereiding uit te stellen en daarmee ook het starten van de oven,
gaat u als volgt te werk:
NL13
1. Zet de cursor ter hoogte van het tijdstip einde bereiding door aan de knop "Navigatie" te draaien.
2. Druk op toets om de instelling te selecteren: de eindtijd gaat knipperen.
3. Verander het tijdstip voor het einde van de bereiding door aan de knop "Navigatie" te draaien tot de
gew
enste waarde bereikt is.
4. Bevestig de gekozen waarde met
.
5. Draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van START staat en druk vervolgens op
.
6. De display geeft aan op welk niveau het gerecht geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op t
oets
om de bereiding te starten. De oven begint met de bereiding na een wachttijd die
berekend wordt op basis van de ingestelde eindtijd (bijvoorbeeld: als een gerecht een
ber
eidingsduur van 20 minuten heeft en als eindtijd 20:10 is ingesteld, dan begint de oven om 19:50
met de bereiding).
OPMERKING: tijdens de wachtfase kunt u de oven ook handmatig starten door aan de knop
“Navigatie” te draaien tot de cursor ter hoogte van “Start” staat en op
te drukken.
U kunt de ingestelde waarden (temperatuur, grillniveau, bereidingsduur) op ieder gewenst
moment wijzigen zoals beschreven in de voorgaande paragrafen.
KOOKWEKKER
Draai +/- om de timer in te stellen n op om te starten
00 : 00 : 00
(UU) (MM) (SS)
Draai +/- om de timer in te stellen n op om te starten
00 : 30 : 00
(UU) (MM) (SS)
Kookwekker
01 : 09 : 00
Deze functie kan alleen gebruikt worden als de oven uitstaat en is bijvoorbeeld handig om de kooktijd van
pasta in te stellen. De maximale tijd die ingesteld kan worden is 1 uur en 30 minuten.
1. Druk op
als de oven uitgeschakeld is: op de display verschijnt “00:00:00".
2. Draai aan de knop "Navigatie" om de gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op toets
om het aftellen te starten. Als de ingestelde tijd is verstreken, verschijnt “00:00:00” op
de display en klinkt er een geluidssignaal. U kunt de tijd verlengen door deze opnieuw in te stellen, of de
kook
wekker uitschakelen door op toets
te drukken (op de display verschijnt de huidige tijd).
RECEPTEN
Dankzij de "Intelligent sensor technology" kunt u 30 vooraf ingestelde recepten gebruiken met de ideale
bereidingsfunctie en temperatuur.
U hoeft u alleen aan de ingrediënten en de bereiding van het gerecht in het bijgeleverde kookboek te
houden. Volg voor de rest de volgende instructies:
Volautomatische recepten
Traditioneel
Instellingen
Recepten
Volautomatische recepten
Groenten
Vis
Gevogelte
Recepten: Zie kookboek voor de beschrijving
Kippenborst
Gebraden kip
REGELING
Automatisch
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Gebraden kip
19:45
- 00:45
REGELING
Automatisch
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Bereiden
19:45
- 00:44
Plaats voedsel op niveau 3
Druk op als u klaar bent
1. Kies "RECEPTEN" door aan de knop "Functies" te draaien.
2. Kies het gewenste gerecht uit de lijst.
3. Bevestig het geselecteerde gerecht met de toets
.
4. Kies het gewenste recept door aan de knop "Navigatie" te draaien.
5. Bevestig met de toets
: op de display verschijnt de indicatieve bereidingsduur.
6. Zet het gerecht in de oven en draai aan de knop “Navigatietot de cursor ter hoogte van “Startstaat
en druk daarna op t
oets
.
7. De display geeft aan op welk niveau het gerecht geplaatst moet worden. Voer de handeling uit en
druk op t
oets
om de bereiding te starten. Zie de betreffende paragraaf voor het uitstellen van de
start van de bereiding.
Draai het voedsel a.u.b.
Bereiding bijna voltooid
Controleer het gerecht
Bereiding geëindigd om19:45
Druk op ^ om te verlengen Bereiden
Opmerkingen: Sommige gerechten moeten halverwege de bereidingsduur omgekeerd of doorgeroerd
worden: de oven geeft een geluidssignaal en op het display verschijnt wat u moet doen.
De aanvankelijk weergegeven bereidingsduur is louter indicatief: deze kan tijdens de bereiding
automatisch worden verlengd.
Voordat de bereidingsduur afloopt vraagt de oven om te controleren of het gerecht de door u gewenste
bereidingsgraad heeft. Als dit niet het geval is, kunt u de bereidingstijd handmatig verlengen door aan de
knop "Navigatie" te draaien.
NL14
GAARTHERMOMETER
Met de bijgeleverde gaarthermometer kunt u, tijdens de bereiding, de exacte temperatuur, tussen 0° en
100°C, binnenin het gerecht meten, om een optimale bereiding te garanderen.
U kunt de gewenste binnentemperatuur programmeren afhankelijk van het te bereiden gerecht.
De correcte plaatsing van de thermometer is belangrijk om het gewenste bereidingsresultaat te kunnen
bereiken. Steek de thermometer volledig in het malste gedeelte van het stuk vlees, zonder daarbij botten
of vette gedeelten te raken (Afb.1). Voor gevogelte moet de thermometer dwars, in het midden van de
borst, geplaatst worden, waarbij u er op moet letten dat de punt niet in een holle ruimte terecht komt
(Afb.2).
Indien het vlees erg onregelmatig gevormd is, moet u de bereiding controleren voordat u het gerecht uit
te oven haalt. Sluit het uiteinde van de thermometer aan op de contactdoos die op de rechterwand van de
ovenruimte zit.
Afb.1 Afb.2
Recepten gaartherm.
1. Selecteer “Recepten gaartherm.door de functieknop te draaien naar het bijbehorende symbool.
2. Kies het gewenste gerecht uit de lijst en bevestig door op de toets
(OK) te drukken.
OPMERKING: als u “anders” selecteert, kunt u alle in te voeren parameters kiezen. Bij de andere
recepten kunt u slechts enkele hiervan invoeren.
3. Sluit de thermometer aan, zet het gerecht in de oven en draai aan de knop “Navigatietot de cursor
t
er hoogte van “Start” staat en druk daarna op toets
.
OPMERKING: als de thermometer niet is aangesloten, verschijnt er een bericht op het display om u te
vertellen dat deze aangesloten moet worden. Als dat niet het geval is, wordt er, door op de toets
te
drukken, een traditionele bereiding gedurende onbepaalde tijd gestart.
Automatische braad-en grillfuncties
Speciale functies
Traditioneel
Recepten gaartherm.
Automatische braad-en grillfuncties
Rosbief
Gebraden kalfsvlees
Overig
Plaats gaarthermometer
of druk op OK
Als de thermometer correct is aangesloten verschijnt er gedurende drie seconden op het display een
bevestigingsbericht en daarna de weergave van alle parameters die betrekking hebben op de bereiding,
met inbegrip van de door de thermometer vastgestelde binnentemperatuur van het vlees.
Wanneer de voor het gerecht voorziene binnentemperatuur bereikt is, verschijnt er gedurende 3 seconden
een knipperend bericht op het display. Na afloop van de tijdsduur kunt u de bereidingsduur verlengen
door de knop “Navigatie” te draaien naar +. Zo wordt de bereiding voortgezet op de traditionele wijze en
voor onbepaalde tijd. Als deze optie niet wordt geselecteerd, blijft de oven gedurende 10 minuten op
pauze staan, waarna hij wordt uitgeschakeld, daarna is het niet meer mogelijk om de bereidingsduur te
verlengen.
Gaarthermometer
is aangesloteno
TEMPERATUUR
150°C
GAARTHERMOMETER
Bereiden
100°C
HUIDIGE TEMP
79°C
TEMPERATUUR
150°C
GAARTHERMOMETER
Temperatuur bereikt
100°C
HUIDIGE TEMP
100°C
De gaarthermometer kan ook gebruikt worden bij de functies CONVENTIONEEL, CONVECTIEBAKKEN, HETE
LUCHT, TURBO GRILL en MAXI COOKING. Als de thermometer niet is geplaatst gaat de bereiding door op
traditionele wijze, anders verschijnt er op het display het bericht dat de thermometer is aangesloten. Het
bericht wordt gedurende 3 seconden weergegeven, waarna de oven gaat werken alsof de functie “anders”
geselecteerd was, zoals hierboven beschreven.
Plaats gaarthermometer
of druk op OK
VOORVERWARMEN
Nee
TEMPERATUUR
180°C
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Conventioneel
--:--
--:--
TEMPERATUUR
150°C
GAARTHERMOMETER
Conventioneel
100°C
NL15
FAVORIETEN
Met deze oven kunt u de geselecteerde instellingen voor het bereiden van uw favoriete gerechten opslaan.
Op het einde van de bereiding, verschijnt "Druk op << om te bewaren" afwisselend op de display.
Als u aan het einde van de bereiding de gebruikte instellingen wilt bewaren (functie, bereidingstijd,
temperatuur, ...), drukt u op de knop <<. Op het display wordt het bericht "Druk op OK voor opslaan"
weergegeven.
Druk OK om op te slaan,
<< v. annul.
Favoriet
is opgeslagen
Druk OK om op te slaan, << v. annul.
Hete lucht2
Wanneer de knop is ingedrukt zal de oven voorstellen om uw selectie als nummer 1 van 10
beschikbare opgeslagen favorieten op te slaan. Wanneer u de positie wilt aanpassen kunt u het nummer
wijzigen door aan de Navigatie-knop (+ of -) knop te draaien voordat u uw keuze bevestigt met de toets
. Als het geheugen vol is of de plaats al in gebruik is wordt de functie overschreven.
Wanneer u echter de instellingen niet wilt bewaren drukt u gewoon op de toets
, om verder te gaan met
een andere functie drukt u op de toetsen of u schakelt de oven uit.
Om de bewaarde instellingen op een later moment weer op te roepen, draai de functieknop op het
symbool
en selecteer een van de opgeslagen functies. Draai de Navigatie-knop om de gewenste
functie weer te geven.
Druk op knop
om de bereiding te starten.
INSTELLINGEN
1. Om instellingen op het display te wijzigen selecteert u "INSTELLINGEN" in het hoofdmenu door aan
de knop "Functies" te draaien.
2. Bevestig met de toets
: op het display worden de parameters weergegeven die u kunt wijzigen
(taal, volume geluidssignaal, helderheid van de display, tijd, energiebesparing).
3. Kies de instelling die veranderd moet worden door aan de knop "Navigatie" te draaien.
4. Druk op de toets
om te bevestigen.
5. Volg de aanwijzingen op de display om de parameter te veranderen.
6. Druk op de toets
; op het display verschijnt een bevestigingsbericht.
OPMERKING: Als de oven uitgeschakeld is en de functie ECOMODE (Energiebesparing) geactiveerd is
(AAN), dan gaat het display na enkele seconden uit en wordt de klok weergegeven. Om de informatie op
de display weer te geven en het lampje weer in te schakelen, drukt u eenvoudig op een willekeurige toets
of draait u aan een van de knoppen. Als de functie ECOMODE geactiveerd is tijdens een bereidingsfunctie,
dan wordt de ovenverlichting na 1 minuut bereidingstijd uitgeschakeld en weer ingeschakeld bij iedere
interactie van de gebruiker. Als de functie niet geactiveerd is (UIT), dan wordt na enkele minuten alleen de
helderheid van het display verminderd.
TOETSENBLOKKERING
Deze functie kan gebruikt worden om de toetsen en knoppen van het bedieningspaneel te blokkeren.
Houd de toetsen
en minimaal 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt om de toetsenblokkering in te
schakelen. Als de blokkering actief is, werken de toetsen niet en verschijnen er een waarschuwingsbericht
en het symbool
op de display. Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces worden ingeschakeld.
Om deze functie uit te schakelen moet de bovenste procedure worden herhaald. Als de functie
toetsenblokkering is ingeschakeld kan de oven worden uitgeschakeld door de knop op 0 (nul) te zetten.
Echter in dit geval moet de vorige geselecteerde functie weer opnieuw worden ingesteld.
NL16
AUTOMATISCHE REINIGING VAN DE OVEN
Zie voor de beschrijving van de functie, het hoofdstuk REINIGEN en de functietabel op pagina18.
TIJD
Reinigen
- 02:00
EINDTIJD
15:00
3 uur op hoge temperatuur reinigen
Pyro Express
Pyro-reinigen
Ga als volgt te werk om de automatische reinigingscyclus van de oven (pyrolyse) te activeren:
1. Kies "Reinigen" door aan de knop "Functies" te draaien. Op het display verschijnen de teksten “Pyro
Expr
ess” en “Pyro-reinigen.
2. Kies een van de twee cycli door aan de knop "Navigatie" te draaien. Bevestig met de toets
.
3. Draai aan de knop “Navigatie” tot de cursor ter hoogte van START staat, bevestig vervolgens met de
t
oets
.
1/3
Schakel de kookplaat uit
boven oven en druk op
2/3
Verwijder alle accessoires
uit de oven en druk op
3/3
Verwijder vlekken v.d. deur
met een spons en druk op
4. Op het display verschijnen de aanwijzingen die u op moet volgen voordat de cyclus gestart wordt.
Nadat u die allemaal heeft opgevolgd, bevestigen met de toets
.
Deur wordt vergrendeld
tijdens reinigen
TIJD
Reinigen
- 02:59
EINDTIJD
15:00
Sluit de deur
5. Na de laatste bevestiging wordt de oven voorbereid voor de start van de cyclus en de hierna
volgende automatische vergrendeling van de deur: op het display verschijnt een
waarschuwingsbericht en het symbool
gedurende ongeveer drie seconden. Onmiddellijk daarna
verschijnt op het display een balk die de voortgangsstatus aangeeft van de lopende cyclus.
OPMERKING: als de ovendeur geopend wordt voordat deze automatisch vergrendeld wordt
verschijnt er een waarschuwingsbericht op de display. Als de deur dan weer gesloten wordt,
moet de cyclus opnieuw gestart worden door op toets
te drukken.
TIJD
Voltooid
- 00:00
EINDTIJD
15:00
Afkoelen
257°
18:32
6. Na afloop van de cyclus verschijnt op het display het bijbehorende knipperende
waarschuwingsbericht, gevolgd door de weergave van de balk die aangeeft dat de afkoeling in
werking is. De resttemperatuur wordt op het display weergegeven samen met het symbool
. De
deur blijft vergrendeld tot de veilige temperatuur bereikt is: op het display verschijnt het tijdstip van
de dag
.
TABEL BESCHRIJVING FUNCTIES
NL17
FUNCTIEKNOP
UIT
Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik steunhoogte 3.
Gebruik steunhoogte 1 of 2 om pizza's, hartige hapjes en zoetigheid met vloeibare
vullingen te bereiden. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en worstjes; het gratineren van groenten en
om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte. Voor het
grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op
te vangen. Plaats de opvangbak op steunhoogte 3/4 en giet er ongeveer een halve
liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet
de deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (bouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de
middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en
giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u
het draaispit gebruiken, als u dit hebt.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op verschillende
steunhoogtes (maximaal drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bv.): vis,
groenten, gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het
andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te gebruiken
voor bereidingen op één steunhoogte, de eerste en vierde voor bereidingen op twee
steunhoogtes en de eerste, derde en vijfde voor bereidingen op drie steunhoogtes.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
AUTOMATISCHE
REINIGING VAN DE
OVEN
Om het vuil dat ontstaan is tijdens de bereiding te verwijderen met behulp van een
cyclus op hele hoge temperatuur (ongeveer 500°). U kunt kiezen tussen twee
zelfreinigende cyclussen: een gereduceerde cyclus (Pyro Express) en een complete
cyclus (Pyro-reinigen). Wij adviseren u de gereduceerde cyclus te gebruiken als u deze
functie regelmatig gebruikt en de complete cyclus alleen in het geval dat de oven erg
vuil is.
CONVECTIEBAKKEN
Vlees en stukken met vloeibare vulling (hartig of zoet) bereiden op een steunhoogte.
Gebruik de derde steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
SPECIALE FUNCTIES
Zie SPECIALE FUNCTIES.
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (taal, tijd, helderheid, volume van het geluidssignaal,
energiebesparing).
RECEPTEN
Voor het selecteren van 30 verschillende vooringestelde recepten (zie het
bijgeleverde kookboek). De oven stelt automatisch de optimale temperatuur, functie
en bereidingsduur in. Het is belangrijk om de aanwijzingen m.b.t. de bereiding, de te
gebruiken accessoires en steunhoogtes van het gerecht in het kookboek exact op te
volgen.
RECEPTEN
GAARTHERM.
Om 7 optimale bereidingswijzen voor verschillende soorten vlees te selecteren. De
binnentemperatuur voor het soort vlees en de voor de bereiding ideale
oventemperatuur worden automatisch ingesteld. De waarden zijn hierna
aangegeven in de specifieke bereidingstabel, maar het is wel mogelijk deze allebei
handmatig binnen een van te voren vastgesteld interval te veranderen. Voor de juiste
plaatsing en het juiste gebruik van de thermometer, de aanwijzingen in de
betreffende paragraaf opvolgen. Zet het vlees op de derde steunhoogte met behulp
van een bakplaat die u op het rooster zet of rechtstreeks in de bijgeleverde
opvangbak. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding kunt u
de ovendeur openen om het vlees te controleren of om bouillon toe te voegen, pas
wel op dat u de thermometer niet verplaatst.
FAVORIETEN
Om uw 10 favoriete functies te openen. Zie paragraaf "FAVORIETEN" voor het
bewaren en gebruiken van uw favoriete instellingen.
NL18
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de
middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet
uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv.: vlees,
gefrituurde gerechten, ovenschotels). Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. De functie kan niet ingeschakeld worden als de temperatuur in de
oven hoger dan 65 °C is.
RIJZEN
Om zoet of hartig deeg goed te laten rijzen. Zet het deeg op de tweede
steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Om de kwaliteit van
het rijzen niet in gevaar te brengen, de functie niet inschakelen als de oven nog
heet is na een bereidingscyclus.
PRAKTISCH
Voor het bereiden van kant-en-klare gerechten, die bij kamertemperatuur of in
de koeling bewaar
d worden (koekjes, vloeibare taartvullingen, muffins,
voorgerechten en broodproducten). Met deze functie worden alle gerechten snel
en voorzichtig bereid; kan ook gebruikt worden voor het opwarmen van reeds
bereide gerechten. Volg de aanwijzingen op de verpakking. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Gebruik steunhoogte
1 of 3, afhankelijk van de g
rootte van het vlees. De oven hoeft niet voorverwarmd
te worden. Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om
een gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen. Het verdient de
voorkeur het vlees zo nu en dan vochtig te maken om het niet te erg te laten
uitdrogen.
BEVROREN
VOEDSEL
Lasagne
Bij deze functie worden automatisch de beste temperatuur en bereidingsmodus
geselecteerd voor vijf verschillende categorieën kant-en-klare
diepvriesproducten. Gebruik de tweede of derde steunhoogte. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden.
Pizza
Apfelstru
del
Frites
Brood
Overig
Naar wens kan een temperatuur tussen de 50 en 250 °C worden ingesteld voor
het ber
eiden van andere soorten producten.
LANGZAME
BEREIDING
Langzame
bereiding
vlees
Om vlees (op 90 °C) en vis (op 85 °C) behoedzaam te bereiden. Deze functie
wordt gebruikt voor langzame bereiding, zodat het voedsel zachter en sappiger
blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het
resultaat lijkt op een bereiding met stoom. Bij het braden is het raadzaam om het
vlees eerst in de pan te bruinen om het sap in het vlees te houden. De
bereidingstijden variëren van 2 uur voor vis van 300 gram tot 4-5 uur voor vis van
3 kg Voor vlees variërende bereidingstijden van 4 uur voor braadstukken van 1 kg
tot 6-7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij
u de deur van de oven tijdens de bereiding niet te openen, omdat er anders
warmte ontsnapt; gebruik de gaarthermometer (indien aanwezig) of een
standaard oventhermometer.
Langzame
bereiding
vis
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen. Raadpleeg voor gebruik de specifieke
par
agraaf op vorige pagina's.
ECO HETE LUCHT
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één niveau bereiden. Deze functie
maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor overmatig
drogen van voedsel wordt voorkomen. In deze ECO-functie blijft het lampje uit
tijdens de bereiding en kan tijdelijk opnieuw worden ingeschakeld door de
bevestigingstoets in te drukken. Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor
een lager energieverbruik mag de ovendeur niet worden geopend zolang het
bereidingsrecept niet voltooid is. Aanbevolen wordt de derde steunhoogte te
gebruiken. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
FUNCTIEKNOP (Vervolg)
BEREIDINGSTABEL
NL19
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd (min) Accessoires en opmerkingen
Luchtig gebak
2/3 160-180 30-90 Taartvorm op rooster
1-4 160-180 30-90
Niveau 4: taartvorm op rooster
Niveau 1: taartvorm op rooster
Gevulde taarten
(cheesecake, stru-
del, appeltaart)
- 3 160–200 35-90
Opvangbak / bakplaat of
taartvorm op rooster
1-4 160–200 40-90
Niveau 4: taartvorm op rooster
Niveau 1: taartvorm op rooster
Koekjes / taartjes
- 3 170-180 20-45 Opvangbak of bakplaat
1-4 160–170 20-45
Niveau 4: rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
1-3-5 160–170 20-45*
Niveau 5: pan op rooster
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
Soesjes
- 3 180-200 30-40 Opvangbak of bakplaat
1-4 180-190 35-45
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
1-3-5 180-190 35-45*
Niveau 5: pan op rooster
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
Meringues
- 3 90 110-150 Opvangbak of bakplaat
1-4 90 140-160
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
1-3-5 90 140-160*
Niveau 5: pan op rooster
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
Brood / pizza /
focaccia
- 1/2 190-250 15-50 Opvangbak of bakplaat
1-4 190-250 20-50
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
1-3-5 190-250 25-50*
Niveau 5: pan op rooster
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
2/3 180-190 40-55 Taartvorm op rooster
1-4 180-190 45-70
Niveau 4: taartvorm op rooster
Niveau 1: taartvorm op rooster
1-3-5 180-190 45-70*
Niveau 5: taartvorm op rooster
Niveau 3: taartvorm op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
+ taartvorm
NL20
Pasteitjes / blader-
deeghapjes
3 190-200 20-30 Opvangbak of bakplaat
1-4 180-190 20-40
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
1-3-5 180-190 20-40*
Niveau 5: pan op rooster
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
Lasagne / pasta uit
de oven / cannel-
loni / ovenschotels
- 3 190-200 45-65 Druppelbak of pan op rooster
Lamsvlees / kalfs-
vlees / rundvlees /
v
arkensvlees 1 kg
- 3 190-200 80-110 Druppelbak of pan op rooster
Kip / Konijn / Eend
1 kg
- 3 200-230 50-100 Druppelbak of pan op rooster
Kalkoen / gans 3 kg
- 2 190-200 80-130 Druppelbak of pan op rooster
Vis uit de oven / in
folie (filet, heel)
- 3 180-200 40-60 Druppelbak of pan op rooster
Gevulde groenten
(tomaten, courget-
tes, aubergines)
- 2 180-200 50-60 Pan op rooster
Toast
- 5 Hoog 3-6 Rooster
Visfilet/moten vis
- 4
Gemidde
ld
20-30
Niveau 4: rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Niveau 3: opvangbak met water
Worstjes / spiezen /
spareribs /
hamburgers
- 5
Gemidde
ld-Hoog
15-30
Niveau 5: rooster (draai het
voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Niveau 4: opvangbak met water
Gebraden kip
1‐1,3 kg
- 2
Gemidde
ld
55-70
Niveau 2: rooster (draai het
voedsel om na tweederde van de
bereidingstijd)
Niveau 1: opvangbak met water
- 2 Hoog 60-80
Niveau 2: draaispit (indien
bijgeleverd)
Niveau 1: opvangbak met water
Rosbief rosé 1 kg
- 3
Gemidde
ld
35-50
Pan op rooster (draai het voedsel
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Lamsbout / schen-
kel
- 3
Gemidde
ld
60-90
Opvangbak of pan op rooster
(draai het voedsel indien nodig
na tweederde van de
bereidingstijd om)
Gebakken aardap-
pels
- 3
Gemidde
ld
45-55
Opvangbak of bakplaat (draai het
voedsel indien nodig na
tweederde van de bereidingstijd
om)
Gegratineerde
groenten
- 3 Hoog 10-25 Druppelbak of pan op rooster
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd (min) Accessoires en opmerkingen
NL21
* De vermelde bereidingstijd is slechts een indicatie. Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen
afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
RECEPTEN MET GAARTHERMOMETER
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
AANBEVOLEN TEMPERA-
TUUR GAARTHERMOME-
TER (°C)
Rosbief rood Auto - 3 215 40-60 48
Rosbief medium Auto - 3 180 50-70 60
Rosbief doorbakken Auto - 3 180 60-80 68
Gebraden kalkoen Auto - 1 / 2 160 90-180 75
Gebraden kip Auto - 3 205 50-70 83
Gebr. varkensvlees Auto - 3 180 70-100 75
Gebraden kalfsvlees Auto - 3 170 60-90 68
Ad hoc bereid vlees Auto - 3 200 - 45-90
Lasagne en vlees
1-4 200 50-100*
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of pan op
rooster
Vlees en aardappe-
len
1-4 200 45-100*
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of pan op
rooster
Vis en groente
1-4 180 30-50*
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of pan op
rooster
Complete maaltijd:
Taart (niveau 5) /
Lasagne (niv
eau 3)
/ Vlees (niveau 1)
- 1-3-5 190 40-120*
Niveau 5: pan op rooster
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of pan op
rooster
Diepvriespizza's
- 3 Auto 10-15
Niveau 3: opvangbak/bakplaat of
rooster
- 1-4 Auto 15-20
Niveau 4: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
- 1-2-4 Auto 20-30
Niveau 4: bakplaat
Niveau 2: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak of bakplaat
- 1-2-3-4 Auto 20-30
Niveau 4: bakplaat
Niveau 3: pan op rooster
Niveau 2: pan op rooster
Niveau 1: opvangbak/bakplaat
Gevulde
braadstukken
- 3 200 80-120* Druppelbak of pan op rooster
Gesneden vlees
(konijn, kip, lam)
- 3 200 50-100* Druppelbak of pan op rooster
Recept Functie Voor-
verwar-
men
Steun-
hoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd (min) Accessoires en opmerkingen
NL22
GETESTE RECEPTEN in overeenstemming met de norm IEC 60350-1:2011-12 en DIN 3360-12:07:07
Recept Functie Voorver-
warmen
Steun-
hoogte (van
onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires en opmerkingen
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Koekjes van kruimeldeeg
- 3 170 15-30 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 150 25-40
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Kleine taartjes
- 3 170 25-35 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 160 30-40
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/bakplaat
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Cake zonder vet
- 2 170 30-40 Taartvorm op rooster
- 1-4 160 35-45
Niveau 4: taartvorm op rooster
Niveau 1: taartvorm op rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Twee appeltaarten
- 2/3 185 70-90 Taartvorm op rooster
- 1-4 175 75-95
Niveau 4: taartvorm op rooster
Niveau 1: taartvorm op rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Toast**
- 5 Hoog 3-6 Rooster
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgers** - 5 Hoog 18-30
Niveau 5: rooster (draai het
v
oedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Niveau 4: opvangbak met water
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Appeltaart, vruchtenvlaai
- 3 180 35-45 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 160 55-65
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/bakplaat
DIN 3360-12:07 § 6.6
Gebr. varkensvlees
- 2 170 110-150 Niveau 2: opvangbak
DIN 3360-12:07 annex C
Platte taart (Flat cake)
- 3 170 35-45 Opvangbak/bakplaat
- 1-4 160 40-50
Niveau 4: bakplaat
Niveau 1: opvangbak/bakplaat
In de bereidingstabel worden de ideale functies en temperaturen gegeven voor de beste resultaten voor elk type
recept. Als u een gerecht wilt bereiden met de geventileerde functie op één steunhoogte, wordt geadviseerd de
tweede steunhoogte te gebruiken en dezelfde temperatuur als voor “HETE LUCHT” op meerdere steunhoogtes.
De indicaties in de tabel zijn van toepassing zonder gebruik van de looprails. Voer de tests uit zonder de
looprails.
**Laat bij grillen 3-4 cm afstand tot de voorkant van de grill, om deze na afloop van de bereiding makkelijker eruit
te kunnen halen
Energiezuinigheidsklasse (volgens de norm EN 60350-1:2013-07)
Gebruik de betreffende tabel om de test uit te voeren.
Energieverbruik en voorverwarmtijd
Selecteer de functie en voer de test alleen uit met de optie "Voorverwarmen" geactiveerd (“Voorverwarmen ja”).
Nauwkeurigheidstest regeling
Selecteer de functie en voer de test alleen uit met de optie "Voorverwarmen" gedeactiveerd (wanneer voorverwarmen
geactiveerd is, brengt de ovenregeling met opzet een schommeling van het temperatuurprofiel tot stand).
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES
NL23
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of
meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingsduren gelden vanaf het moment dat het
gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of
ovenschalen van donker metaal. U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen en schalen gebruiken; de
bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie “HETE LUCHT” kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden die dezelfde
temperatuur nodig hebben (bijvoorbeeld: vis en groenten) op verschillende steunhoogtes. Haal de
gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
- Bak fijn gebak met de statische functie op één steunhoogte. Gebruik taartvormen van zwart metaal
en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u
de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed
kan circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als
de prik
ker er droog uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan
mogelijk niet goed rijst aan de zijk
anten.
- Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur,
v
erminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
- Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie “CONVECTIE”
w
orden gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en
bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van
het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens
de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van
de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar w
ordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van
de bereidingsduur.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen
waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan
het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de
houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen
en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste
steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat
de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen
zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd bij een
hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
Gedrukt in Italië
400011032127
Bauknecht® Geregistreerd handelsmerk/TM van Whirlpool group of companies
Copyright Whirlpool Europe s.r.l. 2014. Alle rechten voorbehouden
www.bauknecht.eu
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26

Bauknecht BLPM 8110/PT Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding