KENWOOD CUISINE
de hulpstukken voor voedselverwerking
vervolg...
schaaf/rasp/versnipperaar
Gebruik de schaaf/rasp om fruit, groenten en kaas te schaven of raspen,
en de versnipperaar om groenten, bijv. aardappels, en fruit te
versnipperen.
stampers: groot en klein
vulbuis
los deksel
losse kom
inbegrepen snijbladen
dikke schaaf/rasp
dunne schaaf/rasp
dunne (julienne-stijl) versnipperaar
optionele snijbladen
extra grove rasp, onderdeelnummer 639021
raspblad, onderdeelnummer 639150
standaard versnipperaar, onderdeelnummer 639083
Om een snijblad te kopen dat niet in uw pakket is inbegrepen, moet u
contact opnemen met uw KENWOOD-dealer.
de functie van de snijbladen
schaaf/raspen Bladen en zijn omkeerbaar: de ene zijde schaaft, de andere zijde
raspt. U kunt kaas, wortels, aardappels, kool, komkommers, courgettes,
bieten en uien schaven. U kunt kaas, wortels, aardappels en voedsel
met een vergelijkbare structuur raspen. De gekozen snijzijde moet zich
aan de bovenzijde bevinden
dunne (julienne-stijl)
versnipperaar snijdt: aardappels voor flinterdunne frites; harde ingrediënten voor
salades, garneringen, stoofschotels en roerbakgerechten (bijv. wortels,
koolraap, courgettes, komkommers).
extra grove versnipperaar snijdt kaas en wortels zeer grof.
raspblad raspt: parmezaanse kaas; aardappels voor Duitse Reibekuchen.
standaard versnipperaar snijdt: aardappels voor Franse frites; harde ingrediënten voor salades
en dipsauzen (bijv. koolraap, komkommer)
veiligheid
●
Verwijder de deksel nooit voordat het snijblad volledig tot
stilstand is gekomen.
●
Wees voorzichtig met de bladen - ze zijn vlijmscherp.
●
Zorg dat de kom niet tot aan het snijblad gevuld raakt: maak hem
regelmatig leeg.
gebruik van de schaaf/rasp/versnipperaar
1 Doe de mixerkop naar beneden totdat hij vastklikt.
2 Pas de kom op het onderstel -met het handvat naar achteren- en draai
hem met de klok mee totdat hij op zijn plaats vastklikt
.
3 Duw uw snijblad op de schacht binnen in de deksel. De zijde die u wilt
gebruiken moet zich aan de bovenzijde bevinden
.
4 Doe de deksel op de kom -met de vulbuis aan de rechterzijde- en draai
hem met de klok mee totdat de pijltjes in dezelfde richting wijzen.
5 Kies de vulbuis die u wilt gebruiken. De stamper bevat een kleinere
vulbuis voor het verwerken van afzonderlijke bestanddelen of dunne
ingrediënten.
om de
kleine vulbuis
te gebruiken
●
plaats eerst de grote stamper in de vulbuis .
om de
grote vulbuis
te gebruiken
●
gebruik beide stampers samen .
6 Doe het voedsel in de vulbuis.
7 Schakel de machine in en duw gelijkmatig met de stamper naar
beneden -
houd uw vingers nooit in de vulbuis.
tips
●
Gebruik verse ingrediënten.
●
Snijd voedsel niet in te kleine stukken. Vul de grote vulbuis over de
gehele breedte redelijk vol. Zo voorkomt u dat het voedsel aan de zijkant
wegglijdt tijdens het verwerken. Als alternatief kunt u de kleine vulbuis
gebruiken.
●
Als u gebruik maakt van het snipperblad, moet u dunne ingrediënten
horizontaal in de vulbuis plaatsen.
●
Als u voedsel schaaft of raspt: voedsel dat rechtop in de vulbuis wordt
geplaatst, komt er korter uit dan voedsel dat horizontaal wordt geplaatst.
●
Nadat u een snijblad gebruikt heeft, zal er altijd een kleine hoeveelheid
afval op het blad of in het voedsel achterblijven.
zie pagina 16 voor
reiniging
14
NL