Gebruiksaanwijzing
23
Veiligheid bij het reinigen
Het schoonmaken van het toestel met een stoomstraal- of hogedru-
kreiniger is uit veiligheidsoverwegingen verboden.
Zo voorkomt u schade aan het toestel
• Gebruik de kookplaat niet als werkblad of om voorwerpen op neer te
zetten.
• Gebruik de kookplaat niet met lege pannen of zonder pannen.
• Keramische platen zijn ongevoelige voor temperatuurschokken en
zeer sterk, echter niet onbreekbaar. Bijzonder scherpe en harde voor-
werpen die op de kookplaat vallen kunnen deze beschadigen.
• Gebruik geen pannen van gietijzer of met een beschadigde bodem die
ruw is en bramen heeft. Bij het verschuiven kunnen krassen ontstaan.
• Zet geen potten of pannen op de kookplaat. Er kunnen krassen en
lakschaden ontstaan.
• Let erop dat geen zuurhoudende vloeistoffen, bijv. azijn, citroen of
kalkoplossende middelen op de kookplaat komen, omdat anders
matte plekken kunnen ontstaan.
• Als suiker of gerechten met suiker op de hete kookzone komen en
smelten, moeten deze direct verwijderd worden, nog in hete toestand,
met een reinigingskrabber. Als de massa afkoelt, kan bij het verwijde-
ren schade aan de oppervlakte ontstaan.
• Houd alle voorwerpen en materialen die kunnen smelten weg van de
keramische plaat, bijv. kunststoffen, aluminiumfolie of ovenfolies. Als
toch iets op de keramische plaat is vastgesmolten, moet dit direct met
een reinigingskrabber verwijderd worden.
• Als speciale pannen gebruikt worden, (bijv. stoomkoker, sudderpan,
wok etc.), lees dan de gegevens van de fabrikant.
• Voorkom dat potten en pannen leegkoken. De bodem kan daarbij
kapot gaan en de keramische plaat beschadigd worden.