Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
6
• Bij een storing in de elektriciteit die langer dan 1 seconde duurt, wor-
den alle instellingen en aanwijzingen gewist. Wees daarbij voorzich-
tig, want warme kookzones worden niet meer door de restwarmte-
indicatie gesignaleerd.
• Als een hete pan op een koude kookzone wordt gezet en deze verhit
daardoor de kookzone, geeft de restwarmte-indicatie dit niet aan.
Gebruik volgens de voorschriften
• Dit toestel mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden dan
waarvoor het bedoeld is, maar slechts voor het koken, braden en bak-
ken van gerechten.
• Gebruik het toestel alleen voor het bereiden van spijzen.
• Gebruik de kookplaat niet voor het verwarmen van de ruimte.
Zo worden schaden aan het toestel voorkomen
• Om beschadigingen aan de keramische oppervlakte te voorkomen
mag de kookplaat niet gebruikt worden om dingen op neer te zetten.
• De keramische kookplaat is zeer sterk maar niet onbreekbaar. Bijzon-
der spitse en harde voorwerpen die op het kookoppervlak vallen kun-
nen het beschadigen.
• Gebruik uitsluitende pannen geschikt voor electrisch koken met een
egale, gladde, in geen geval ruwe bodem (bijv. geen pannen van giet-
ijzer of met een beschadigde bodem), omdat deze als ze verschoven
worden krassen op de kookplaat kunnen maken.
• Zet geen hete pannen op de rand van de kookplaat en dek de kook-
plaat niet af met ovenbeschermfolie.
• Het toestel na elk gebruik schoonmaken. Vuile plekken kunnen zo het
gemakkelijkst verwijderd worden en branden niet vast.
• Ga niet op de kookplaat zitten.
• Leg geen aluminiumfolie of plastic voorwerpen op de hete kookzone.
• Bereid geen gerechten in aluminium folie of in plastic bakjes op de
hete kookplaat.
• Verhit geen gesloten conservenblikken.
• Als speciale pannen gebruikt worden (bijv. stoofpan, Wok etc.), lees
dan de aanwijzingen van de fabrikant.
• Geen azijn, citroen of kalkoplossende middelen op het pannenraam
aanbrengen omdat anders matte plekken ontstaan.