Automat. programma's
66
Met de vele automatische programma's
bekomt u comfortabel en veilig een op-
timaal bereidingsresultaat.
Categorieën
De automatische programma's zijn
volgens categorie gesorteerd voor een
beter overzicht. U kiest gewoon het bij
uw gerecht passende programma en
volgt de aanwijzingen op de display.
Automatische programma's
gebruiken
Kies Automat. programma's.
De keuzelijst verschijnt.
Kies de gewenste categorie (bijvoor-
beeld Taart/cake).
De automatische programma's dewelke
beschikbaar in de geselecteerde cate-
gorie, verschijnen.
Kies het gewenste automatische pro-
gramma.
Volg de instructies op de display..
Bij sommige automatische program-
ma's wordt u verzocht de spijzenther-
mometer te gebruiken. Zie ook de
aanwijzingen in het hoofdstuk “Bra-
den”, paragraaf “spijzenthermometer”.
Bij automatische programma's liggen
de kerntemperatuurwaarden vast.
Tip: Via Info kunt u afhankelijk van de
bereiding bijvoorbeeld informatie op-
roepen over het plaatsen of omkeren
van gerechten.
Belangrijke aanwijzingen voor
het gebruik
– Bij gebruik van de automatische pro-
gramma's dienen de bijgevoegde re-
cepten als oriëntatiehulpmiddel. Met
een bepaald programma kunt u ook
soortgelijke recepten met afwijkende
hoeveelheden bereiden.
– Laat de ovenruimte na een bereiding
eerst tot kamertemperatuur afkoelen,
voordat u een automatisch program-
ma start.
– Bij sommige automatische program-
ma's moet de oven worden voorver-
warmd voordat u het gerecht in de
oven kunt zetten. Er verschijnt een
melding daarvan met tijdsaanduiding
op de display.
– Bij sommige automatische program-
ma's moet er na enige tijd vocht wor-
den toegevoegd. Er verschijnt een
melding daarvan met tijdsaanduiding
op de display (bijvoorbeeld om vocht
toe te voegen).
– De opgave van de programmaduur
van automatische programma's is
een benadering. Afhankelijk van het
bereidingsproces kan de bereiding
langer of korter duren. Tijdswijzigin-
gen kunnen daarbij reeds ontstaan
door de uitgangstemperatuur van het
vlees.
– Bij gebruik van de spijzenthermome-
ter is de bereidingstijd afhankelijk van
het bereiken van de kerntemperatuur.
–
Als een gerecht na een automatisch
programma nog niet helemaal gaar is,
kiest u de functie Nakoken of Nabakken.
Het gerecht wordt met de conventione-
le verwarming steeds 3minuten nage-
gaard of nagebakken.