Nederlands
22 NL
•
Inschakelen: Druk op de aan/uit-knop.
Het controlelampje brandt. Het koffie-
zetapparaat treedt in werking.
•
Uitschakelen: Druk nogmaals op de
aan/uit-knop
Opmerking: Het koffiezetappa-
raat wordt na een inactiviteit van
30 minuten automatisch uitge-
schakeld.
•
Haal de glazen kan van de warmhoud
-
plaat af om de koffie te serveren.
•
Giet de koffie voorzichtig uit om gemors
van hete koffie te vermijden. Houd de
glazen kan alleen bij het handvat vast.
Gevaar op brandwonden!
Opmerkingen:
•
Het koffiezetapparaat is voor-
zien van een druppelstopsys-
teem, dit systeem voorkomt
het druppelen van koffie uit de
filterhouder wanneer u tijdens
het koffiezetten de glazen kan
gedurende een korte periode
van de warmhoudplaat afhaalt.
Zorg dat de kan binnen 30 se-
conden wordt teruggeplaatst,
anders kan er koffie uit het
koffiezetapparaat stromen.
•
Na het koffiezetten kan de
glazen kan met koffie op de
warmhoudplaat blijven om de
koffie warm te houden. Zorg
dan wel dat u niet op de aan/
uit-knop drukt om het appa-
raat uit te zetten.
Hints en tips
•
Een schoon koffiezetapparaat is es
-
sentieel voor het zetten van lekkere
koffie. Maak het koffiezetapparaat
regelmatig schoon zoals aangegeven
( Reiniging en onderhoud).
• Gebruik altijd vers, koud water in het
koffiezetapparaat. We bevelen het ge-
bruik van zacht of gefilterd water aan
om kalkafzetting te voorkomen.
•
Berg ongebruikte gemalen koffie op in
een koele, droge ruimte. Na het ope-
nen van een pakje gemalen koffie, dicht
het stevig af en bewaar in een koelkast
om zijn versheid te behouden.
•
Voor de beste koffiesmaak, koop vol-
ledige koffiebonen en maal deze net
voor het koffiezetten.
• Gebruik gemalen koffie niet opnieuw,
de smaak van de koffie zal aanzienlijk
minder zijn.
•
Het opnieuw warmen van koffie is
niet aanbevolen, aangezien de beste
smaak net na het koffiezetten wordt
verkregen.
•
Maak het koffiezetapparaat schoon
wanneer de extractie vettigheid ver-
oorzaakt. Kleine oliedruppels aan het
oppervlak van pas gezette, zwarte kof-
fie zijn te wijten aan de extractie van
olie uit de gemalen koffie.
•
Vettigheid komt vaker voor wanneer
zwaar geroosterde koffiebonen worden
gebruikt.
Reiniging en onderhoud
D