- 18 -
7. Wafels bakken
Wanneer u voor wafelijzers bestemd
deeg heb geprepareerd volgens uw
receptenboekje:
Warm het apparaat met gesloten dek-
sel op. Steek hiertoe de stekker in het
stopcontact en draai de instelknop
naar de middelste stand.
Zodra het groene indicattielampje
uitgaat, is het apparaat heet!
Vet daarna de hete bakoppervlakken
licht in met bakboter, margarine of olie.
• Verdeel het deeg gelijkmatig over het
onderste bakoppervlak. Let erop dat
het deeg niet over de rand van het
bakvlak komt. Sluit het deksel.
• Na minimaal 1 minuut kunt u het
deksel openen om het bakresultaat te
controleren. Als u het apparaat eerder
opent, gaan de wafels stuk.
• De wafels zijn na ong. 3 minuten
klaar. De bruiningsgraagd kunt u
bepalen door de instelknop te draai-
en of door de baktij aan te passen. Zo
kunt u goudgele tot knapperig bruine
wafels bakken.
• Let er bij het uitnemen van de wafels
op, dat de coating van de bakvlakken
niet per ongeluk beschadigd wordt.
Op beschadigde plekken laten de wa-
fels minder goed los.
• Na de laatste wafel haalt u de stekker
uit het stopcontact en laat u het
apparaat opengeklapt afkoelen.
8. Reiniging en onderhoud
Open nooit de behuizing van het appa-
raat. Hierin bevinden zich geen bedie-
ningselementen. Als de behuizing is
geopend, kan er levensgevaar ontstaan
door een elektrische schok. Voordat u
het apparaat schoonmaakt, ....
• moet u de stekker uit het stopcontact
halen en het apparaat eerst laten
afkoelen.
• De onderdelen van het apparaat
mogen in geen geval worden
ondergedompeld in water of andere
vloeistoffen! Hierbij kan levensgevaar
ontstaan door een elektrische schok,
wanneer bij hernieuwd gebruik vloei-
stofresten in aanraking komen met
stroomgeleidende delen.
• Maak de bakvlakken na gebruik eerst
schoon met een droog stuk keukenrol
om de vetresten op te nemen.
bifinett KH 1105