7
NL
Geachte klant,
Hartelijk dank voor de aankoop van dit Hendi apparaat. Leest u deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat
u het apparaat gebruikt, dit om schade door verkeerd gebruik te voorkomen. Lees vooral de veiligheidsin-
structies aandachtig door.
Veiligheidsinstructies
• Verwijder alle folie en was de afzonderlijke delen
af met een sopje en droog de delen direct af
• Gebruik bij voorkeur warm water voor het vullen
van de waterbak, net zoveel dat de lege voedsel-
bak(ken) net niet gaan drijven.
• Zet het onderstel op een stabiele ondergrond,
waarbij het plateau waar de branderhouders op
geplaatst worden vrij staat van het oppervlak (mi-
nimaal 1 cm).
• Zorg ervoor dat de waterbak aan de buitenzijde
droog is en dat er (ook) per ongeluk geen water-
druppels onder aan de bak hangen.
• Gebruik uitsluitend blikjes brandpasta of gel die
speciaal gemaakt zijn voor het verwarmen van
voedsel. Gebruik nooit brandpasta op basis van
Methanol. Deze brandpasta is giftig en mag bin-
nen de EU niet worden verkocht, cq toegepast.
• Verwijder de deksel van het blikje brandpasta en
plaats deze in de brandpastahouder.
• Plaats de deksel van de brandpasta houder terug
op het blikje.
• Ontsteken van de brandpasta: plaats de houder
onder de chafing dish en steek de pasta aan. Zorg
ervoor dat de opening van de houder op maximaal
staat.
• Let op: Vele soorten brandpasta hebben een haast
onzichtbare blauwe vlam en zijn zeker overdag
slecht herkenbaar.
• Ontsteek nooit de pasta buiten de houder en bui-
ten de chafing dish.
• De dekselhouder is er niet voor gemaakt om de
brandende brandpasta te vervoeren of om de hou-
der op te tillen. De houder kan losraken van de
deksel, waardoor ongelukken kunnen ontstaan.
• Alternatieven: Indien u liever brandstoffen ge-
bruikt zoals Diethyleen glycol voorzien van een
lont of wattenstructuur kunt en mag u de houder
niet gebruiken. Vraag uw leverancier voor de juiste
toepassing.
• Plaats de deksel op de chafing dish en wacht mi-
nimaal 15 tot 30 minuten voordat u de voedselpan
met gerechten in waterpan zet. Indien u kleinere
bakken in de waterpan zet, gebruik dan de juis-
te maat tussenbruggen om te voorkomen dat de
voedselbak in de waterbak glijdt.
• Bij het serveren van gerechten dient u ervoor te
zorgen dat de deksel na elk gebruik weer wordt
teruggeplaatst op de chafing dish, om warmtever-
lies, uitdroging te voorkomen.
• Advies: Plaats kaartjes met de naam van het ge-
recht bij de chafing dish samen met een lepel-
houder waar men de gebruikte lepel op terug kan
leggen.
• De brandpasta brandt gemiddeld 2 tot maximaal
3 uur. Tijdens het verwarmen kan het water gaan
koken, hetgeen lijdt tot snelle verdamping, waar-
door het systeem kan droog koken. Houdt u hier
rekening mee, door het waterniveau van tijd tot tijd
te controleren of door de vlam met behulp van de
deksel op de brandpasta houder te temperen.
• Plaats de chafing dish nooit in de directe nabijheid
van licht ontvlambare objecten en zorg bij presen-
tatie dat mensen niet met kledingstukken (lees:
mouwen, sjaals en stropdassen bijvoorbeeld) bij
de branders kunnen geraken
• Let op: U werkt met open vuur. Zorg altijd voor vol-
doende voorzorgsmaatregelen om brand en onge-
lukken te voorkomen.
• Zorg ervoor dat er geen voedselresten of water
door druipen in de brander kan komen, hierdoor
kan de brandpasta extra ontvlammen en uit de
brander vliegen, waardoor er kleine brandjes kun-
nen ontstaan, of erger!!
• Laat kinderen en huisdieren niet in de buurt ko-
men van de chafing dishes.
• De deksel en het apparaat kunnen heet zijn. Wijs
hier de gebruiker op.
Hendi kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken die ontstaan door oneigenlijk gebruik of het
niet opvolgen van bovengenoemde adviezen.