13
Bediening
WAARSCHUWING:
• Gebruik nooit containers gemaakt van plastic, karton,
papier of dergelijke. Brandgevaar!
• Gebruik geen braadzakken of glazen containers. Deze
kunnen barsten.
• Let ook op dat wanneer u de verwijderhulpstukken
voor de bakplaat of the draaispit gebruikt, u uzelf tegen
de hitte beschermt door middel van ovenwanten of
pannenlappen.
LET OP:
Overbelaad de bakplaat en het grillrooster niet!
(max. 3,5 kg)
OPMERKING:
• Schuif de kruimellade altijd onder het verhittingsele-
ment op de bodem.
• Wij raden u aan de oven ongeveer 5 - 10 minuten voor
te verwarmen.
• Bespaar energie door de schakelaarinstellingen met
convectie te gebruiken. Hierdoor wordt de warme lucht
sneller en gelijkmatiger via de ventilator in de oven
verspreid.
• Gebruik altijd de ingebrachte vetbak bij het grillen of
braden. Dit voorkomt dat het vet op het verhittingsele-
ment op de bodem druipt.
Uw oven biedt u een aantal instellingen. U kunt de tempera-
tuur en tijd kiezen in overeenstemming met uw recept.
Hier zijn een paar voorbeelden van hoe u deze functies:
Bovenverhitting: Voor grillen
Functies met het
draaispit:
Gevogelte en grote stukken
vlees worden gelijkmatig bereid.
Bovenverhitting en
bodemverhitting:
Bijv. Voor pizza, gebak enz.
Overzicht van baktijden
Tempera-
tuur in °C
Tijd in
min.
Functie
Rek-
hoogte
Pizza 150 - 180 15 - 20
Midden
Tosti 120 - 150 3 - 5
Midden
Gebak 120 - 180 10 - 15
Midden
Cakes 150 - 180
Overeen-
komstig
het recept
Bodem /
Midden
Gebraad 200 - 230 60 - 80
Midden
Gevogelte 200 - 230 40 - 60
Midden
Tempera-
tuur in °C
Tijd in
min.
Functie
Rek-
hoogte
Karbonade 220 25 - 30
Boven
Vis 180 20 - 25
Boven
De opgegeven tijden zijn enkel richtlijnen en variëren
afhankelijk van het gewicht. Wij raden u aan een braadther-
mometer te gebruiken voor vlees en vis.
OPMERKING:
• Wanneer u 6 minuten of minder kiest, kies dan eerst
voor 10 minuten met de tijdschakelaar. Draai deze dan
terug naar de gewenste tijd.
• Nadat de ingestelde tijd om is, schakelt het apparaat
automatisch uit en hoort u een kort belgeluid.
Draaispit
OPMERKING:
Kies geen al te groot braadstuk. Het grilvlees moet
voldoende afstand hebben tot binnenwanden en verwar-
mingsstaven. Het mag nergens de wanden of staven
raken.
1. Schuif de bakplaat / vetpan op de onderste rail van de
bakoven.
2. Wrijf de draaispit en de spitvorken in met spijsolie.
3. Gevogelte wordt vóór het grillen gegarneerd. Bind de
vleugels en de poten met draad strak tegen het lijf.
4. Steek de gegarneerde vleugels of het braadstuk voor-
zichtig op de draaispit. Schuif de spitvorken op de
draaispit en bevestig daarmee het braadstuk. Draai de
spitvorken vast met de schroeven.
5. Plaats de voorbereidde revol-
ving spit in de oven met behulp
van het verwijderhulpstuk (13).
Plaats eerst het uiteinde
van de revolving spit zonder
inkeping in de motor aan de
rechterkant van de oven. Haak
vervolgens het andere uiteinde van het draaispit in de
hanger aan de linkerkant van de oven.
6. Kies een temperatuur en de functie
. Stel de braad-
tijd in. De draaispit begint te draaien. Let op dat het
braadvlees ongehinderd kan draaien.
7. Op het ingestelde tijdstip hoort u een signaal en het ap-
paraat schakelt nu automatisch uit. Als het vlees gaar is,
kunt u de draaispit met behulp van de verwijderhulpstuk
uit de oven tillen.