Atag OX6492LR Handleiding

Type
Handleiding
Gebruiksaanwijzing
Oven
Mode d'emploi
Four
OX6411L
OX6492L
INHOUD
Veiligheidsinformatie 2
Veiligheidsvoorschriften 3
Beschrijving van het product 5
Voor het eerste gebruik 5
Dagelijks gebruik 6
Klokfuncties 7
Gebruik van de accessoires 8
Extra functies 9
Nuttige aanwijzingen en tips 9
Onderhoud en reiniging 15
Problemen oplossen 17
Montage 18
Milieubescherming 19
Wijzigingen voorbehouden.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en
gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk
voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie.
Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig ge-
bruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of
permanente invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar
en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuig-
lijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring
en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwasse-
ne of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat
als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, ra-
den wij aan dit te activeren.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door
kinderen zonder toezicht.
Algemene veiligheid
• Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat in-
stalleren en de kabel vervangen.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is.
Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan.
2
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kook-
gerei te plaatsen of verwijderen.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te ma-
ken.
• Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe me-
talen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze
kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor
het glas zou kunnen breken.
• Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de voorkant
van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. In-
stalleer de inschuifrail in de omgekeerde volgorde.
• Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze
vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
• Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de
lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
Montage
Waarschuwing! Alleen een erkende
installatietechnicus mag het apparaat
installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd
veiligheidshandschoenen.
• Trek het apparaat nooit aan de hand-
greep van zijn plaats.
• Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
• De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van de-
zelfde hoogte.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Waarschuwing! Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op
het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en ver-
lengsnoeren.
• Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet
beschadigt. Neem contact op met de
service-afdeling of een elektromonteur
om een beschadigde hoofdkabel te ver-
vangen.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking ko-
men met de deur van het apparaat, met
name niet als deze heet is.
3
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact
als de installatie is voltooid. Zorg ervoor
dat het netsnoer na installatie bereikbaar
is.
• Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
• Trek niet aan het netsnoer om het appa-
raat los te koppelen. Trek altijd aan de
stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-appara-
ten: stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de houder
worden verwijderd), aardlekschakelaars
en contactgevers.
• De elektrische installatie moet een isola-
tieapparaat bevatten waardoor het appa-
raat volledig van het lichtnet afgesloten
kan worden. Het isolatieapparaat moet
een contactopening hebben met een mi-
nimale breedte van 3 mm.
Gebruik
Waarschuwing! Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische schokken of
een explosie.
• Gebruik dit apparaat in een huishoudelij-
ke omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik
uit.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat
aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte han-
den of als het contact maakt met water.
• Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
• Houd de deur van het apparaat altijd
dicht als het apparaat in werking is.
• Open de deur van het apparaat voorzich-
tig. Als u alcoholische toevoegingen ge-
bruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ont-
staan.
• Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
• Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
Waarschuwing! Risico op schade aan
het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het emaille
te voorkomen:
– zet geen kookgerei of andere voorwer-
pen direct op de bodem van het appa-
raat.
- leg geen aluminiumfolie op de bodem
van het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete ap-
paraat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
• Verkleuring van het email heeft geen on-
gewenst effect op de werking van het ap-
paraat. Dit is geen defect dat geldt voor
het recht op garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochti-
ge taarten. Fruitsappen kunnen perma-
nente vlekken maken.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Gevaar voor letsel,
brand en schade aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de stek-
ker uit het stopcontact voordat u onder-
houdshandelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is afge-
koeld. Er bestaat een risico dat de glas-
platen kunnen breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als
deze beschadigd zijn. Neem contact op
met de service-afdeling.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar!
• Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het op-
pervlak achteruitgaat.
• Resterend vet of voedsel in het apparaat
kan brand veroorzaken.
4
• Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik
geen schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch emaille (indien
van toepassing) met een schoonmaak-
middel.
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit
apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor ge-
bruik in huishoudelijke apparaten. Ge-
bruik deze niet voor andere doeleinden.
Waarschuwing! Gevaar voor
elektrische schokken!
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcon-
tact te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde spe-
cificaties.
Verwijdering
Waarschuwing! Gevaar voor letsel of
verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen
dat kinderen en huisdieren opgesloten ra-
ken in het apparaat.
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
7
6
11
10
9
5
4
1
2
3
3 52 41
8
1
Knop voor de ovenfuncties
2
Stroomindicatielampje
3
Elektronische tijdschakelklok
4
Knop voor de temperatuur
5
Temperatuurweergave
6
Grill
7
Ovenlampje
8
Ventilator
9
Verwijderbare inschuifrails
10
Typeplaatje
11
Rekstanden
Ovenaccessoires
•
Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en
braadvormen.
• Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
• Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als schaal
om vet op te vangen.
•
Telescopische geleiders
Voor roosters en bakplaten
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Eerste reiniging
• Verwijder alle accessoires en verwijderba-
re inschuifrails (indien van toepassing).
• Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik.
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud
en reiniging".
Tijd instellen
U moet de tijd instellen voordat u de
oven bedient.
5
Als het apparaat wordt aangesloten op de
stroomtoevoer of na een stroomonderbre-
king, gaat het indicatielampje voor de tijd
knipperen.
Druk op + of - om de correcte tijd in te stel-
len.
Na ongeveer vijf seconden stopt het knip-
peren en geeft de klok de ingestelde tijd
van de dag weer.
Druk om de tijd te wijzigen herhaaldelijk
op
tot het indicatielampje voor de
tijd knippert. U mag de functie Duur
of Eindtijd niet op dezelfde tijd in-
stellen.
Voorverwarmen
Warm het lege apparaat voor om het reste-
rende vet weg te branden.
1.
Selecteer de functie
en de maxi-
mum temperatuur.
2. Laat het apparaat een uur werken.
3.
Selecteer de functie
en de maxi-
mum temperatuur.
4. Laat het apparaat 10 minuten werken.
5.
Selecteer de functie
en de maxi-
mum temperatuur.
6. Laat het apparaat 10 minuten werken.
Accessoires kunnen heter worden dan nor-
maal. Het apparaat kan een vreemde geur
en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er
voldoende luchtcirculatie is.
DAGELIJKS GEBRUIK
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Draai de knop voor de ovenfuncties
naar een ovenfunctie.
Het stroomindicatielampje gaat aan als
het apparaat in werking is.
2. Draai de knop voor de temperatuur
naar een temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang
de temperatuur in het apparaat stijgt.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen,
de knop voor de ovenfuncties en de
knop voor de temperatuur in de uit-
stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Binnenverlich-
ting
Het ovenlampje activeren zonder een bereidingsfunctie.
Boven + onder-
warmte
Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onderste
verwarmingselementen worden tezelfdertijd ingeschakeld.
Bovenverwar-
ming
Voor het afbakken van gare gerechten. Alleen het bovenste ver-
warmingselement brandt.
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Alleen
het onderste verwarmingselement is in werking.
Grill
Voor het grillen van platte gerechten in kleine hoeveelheden in het
midden van het rooster. Voor het maken van toast.
6
Ovenfunctie Applicatie
Grill intens
Voor het grillen van platte gerechten in grote hoeveelheden. Voor
het maken van toast. Het volledige grillelement wordt geacti-
veerd.
Circulatiegrill
Voor het bakken van grote stukken vlees. Het grillelement en de
ventilator van de oven werken samen, zodat de hetelucht rond de
gerechten circuleert.
Multi hetelucht
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor
dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan 1 steun-
hoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene
naar het andere gerecht.
Pizza hetelucht
Om pizza, quiche of taart te maken. Het grill- en onderelement le-
veren directe warmte en de ventilator circuleert de hete lucht om
de pizzagarnering of taartvulling gaar te maken.
KLOKFUNCTIES
Elektronische tijdschakelklok
345
2 11
1
Functie-indicatielampjes
2
Tijdindicatie
3
Toets +
4
Keuzetoets
5
Toets -
Klokfunctie Toepassing
Instellen dagtijd Het tijdstip van de dag instellen, wijzigen of controleren.
Kookwekker Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie heeft geen invloed
op de werking van de oven.
Duur Instellen hoe lang het apparaat in werking is.
Eindtijd Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.
U kunt Duur en Eindtijd tegelij-
kertijd gebruiken om in te stellen wan-
neer het apparaat moet worden geacti-
veerd, en vervolgens gedeactiveerd.
Stel eerst de Duur
en daarna de
Eindtijd
in.
De klokfuncties instellen
1.
Stel voor Duur
en Eindtijd een
ovenfunctie en temperatuur in. Dit is
niet nodig voor de kookwekker
.
2. Druk meerdere malen op de keuzetoets
tot het functielampje voor de benodig-
de klokfunctie knippert.
7
3. Druk op + of - om de tijd van de beno-
digde klokfunctie in te stellen.
Het display toont de weergave voor de
klokfunctie die u instelt. Wanneer de in-
gestelde tijd is verlopen, knippert het
indicatielampje en klinkt er gedurende
twee minuten een geluidssignaal.
Bij de functies Duur en Eindtijd
schakelt het apparaat automatisch uit.
4. Druk op een toets om het signaal uit te
zetten.
5. Draai de knop voor de ovenfuncties en
de temperatuurknop naar de uit-stand.
De klokfuncties annuleren
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets
tot het gewenste functielampje knip-
pert.
2. Druk op de toets - en houdt de toets
ingedrukt.
De klokfunctie gaat na een paar secon-
den uit.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Telescopische geleiders
°C
1. Trek de telescopische geleiders rechts
en links naar buiten.
°C
2. Plaats het rooster op de telescopische
geleiders en duw ze voorzichtig in het
apparaat.
Zorg dat u de telescopische geleiders
helemaal in het apparaat schuift voor-
dat u de ovendeur sluit.
Belangrijk! Bewaar de montage-instructies
van de telescopische geleiders voor
toekomstig gebruik.
Dankzij de telescopische geleiders kunt u
makkelijker roosters en bakplaten plaatsen
en uitnemen.
8
Let op! De telescopische geleiders niet
in de afwasautomaat reinigen. De
telescopische geleiders niet invetten.
EXTRA FUNCTIES
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld om
de oppervlakken van het apparaat koel te
houden. Na het uitschakelen van het appa-
raat blijft de ventilatie door werken totdat de
temperatuur in het apparaat is afgekoeld.
Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van het apparaat of
defecte componenten kunnen gevaarlijke
oververhitting veroorzaken. Om dit te voor-
komen is de oven voorzien van een veilig-
heidsthermostaat die de stroomtoevoer on-
derbreekt. Zodra de temperatuur is ge-
daald, wordt de oven automatisch weer in-
geschakeld.
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
• De nummers van de ovenniveaus.
• Informatie over de verwarmingsfuncties,
aanbevolen rekstanden en temperaturen
voor karakteristieke gerechten.
De temperaturen en baktijden in de ta-
bellen zijn slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de hoeveelheid van
de gebruikte ingrediënten.
• Het apparaat heeft vijf inzetniveaus. Tel
de inzetniveaus vanaf de bodem van het
apparaat.
• Het apparaat heeft een speciaal systeem
dat de lucht circuleert en voor doorlopen-
de recycling van stoom zorgt. Dankzij dit
systeem is het mogelijk om voedsel te
bereiden in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van binnen
en knapperig van buiten. Bovendien wor-
den de bereidingstijd en het energiever-
bruik tot een minimum beperkt.
• Vocht kan in het apparaat of op de gla-
zen deurpanelen condenseren. Dit is nor-
maal. Ga altijd iets terug staan van het
apparaat als u de deur van het apparaat
tijdens de werking opent. Om de con-
dens te verminderen, dient u het appa-
raat 10 minuten te laten voorverwarmen.
• Veeg na elk gebruik het vocht van het
apparaat.
• Plaats geen voorwerpen direct op de bo-
dem van het apparaat en bedek de bo-
dem tijdens de bereiding niet met alumi-
niumfolie. Dit kan de bakresultaten veran-
deren en de emaillelaag beschadigen.
Voor de bereiding van gebak
• De ovendeur mag pas worden geopend
als driekwart van de baktijd is verstreken.
• Als u twee bakplaten tegelijkertijd ge-
bruikt, dient u één niveau ertussen leeg te
laten.
Voor de bereiding van vlees en vis
• Gebruik een diepe bak voor erg vet voed-
sel om te oven te behoeden voor blijven-
de vetvlekken.
• Laat het vlees ongeveer 15 minuten rus-
ten voordat u het aansnijdt, zodat het
vleessap er niet uit stroomt.
• Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje wa-
ter in de lekbak gieten. Om rook te ver-
mijden, voegt u water toe wanneer het is
opgedroogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het
soort voedsel, de samenstelling en het volu-
me.
Houd in eerste instantie het bereidingspro-
ces in de gaten. Zoek bij het gebruik van dit
apparaat de beste instellingen (tempera-
9
tuur, bereidingsduur, etc.) voor uw kookge-
rei, recepten en hoeveelheden.
Bak- en braadtabel
GEBAK
SOORT GE-
RECHT
Boven + onder-
warmte
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Schuimtaart 2 170 3 (2 en 4) 160 45 - 60 In een cake-
vorm
Zandtaartdeeg 2 170 3 (2 en 4) 160 20 - 30 In een cake-
vorm
Kwarktaart met
karnemelk
1 170 2 165 60 - 80 In een cake-
vorm van 26
cm
Appelgebak
(appeltaart)
2 170 1 (links en
rechts)
160 80 - 100 In twee cake-
vormen van 20
cm op een
bakrooster
1)
Strudel 3 175 2 150 60 - 80 Op een bak-
plaat
Geleitaart 2 170 2 (links en
rechts)
165 30 - 40 In een cake-
vorm van 26
cm
Cake, zacht 2 170 2 160 50 - 60 In een cake-
vorm van 26
cm
Kerstgebak/
machtige
vruchtencake
2 160 2 150 90 - 120 In een cake-
vorm van 20
cm
1)
Pruimentaart 1 175 2 160 50 - 60 In een brood-
vorm
1)
Cakejes - één
niveau
3 170 3 150 -
160
20 - 30 Op een bak-
plaat
Cakejes - twee
niveaus
- - 2 en 4 150 -
160
25 - 35 Op een bak-
plaat
Cakejes - drie
niveaus
- - 1, 3 en 5 150 -
160
30 - 45 Op een bak-
plaat
Koekjes/dee-
greepjes - één
niveau
3 140 3 140 -
150
30 - 35 Op een bak-
plaat
Koekjes/dee-
greepjes - twee
niveaus
- - 2 en 4 140 -
150
35 - 40 Op een bak-
plaat
Koekjes/dee-
greepjes - drie
niveaus
- - 1, 3 en 5 140 -
150
35 - 45 Op een bak-
plaat
Schuimgebak-
jes - één niveau
3 120 3 120 80 - 100 Op een bak-
plaat
10
SOORT GE-
RECHT
Boven + onder-
warmte
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Schuimgebak-
jes - twee ni-
veaus
- - 2 en 4 120 80 - 100 Op een bak-
plaat
1)
Broodjes 3 190 3 190 12 - 20 Op een bak-
plaat
1)
Eclairs - één ni-
veau
3 190 3 170 25 - 35 Op een bak-
plaat
Eclairs- twee
niveaus
- - 2 en 4 170 35 - 45 Op een bak-
plaat
Taartjes 2 180 2 170 45 - 70 In een cake-
vorm van 20
cm
Vruchtencake 1 160 2 150 110 - 120 In een cake-
vorm van 24
cm
Victoria-taart
met jamvulling
1 170 2 (links en
rechts)
160 50 - 60 In een cake-
vorm van 20
cm
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
BROOD EN PIZZA
SOORT GE-
RECHT
Boven + onder-
warmte
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Witbrood 1 190 1 190 60 - 70 1 - 2 stukken,
500 gram per
stuk
1)
Roggebrood 1 190 1 180 30 - 45 In een brood-
vorm
Broodjes 2 190 2 (2 en 4) 180 25 - 40 6 - 8 broodjes
op een bak-
plaat
1)
Pizza 1 230 -
250
1 230 -
250
10 - 20 Op een bak-
plaat of in een
diepe braad-
pan
1)
Scones 3 200 3 190 10 - 20 Op een bak-
plaat
1)
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
HARTIGE OVENGERECHTEN
11
SOORT GE-
RECHT
Boven + onder-
warmte
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Pasta 2 200 2 180 40 - 50 In een vorm
Hartige groen-
tentaart
2 200 2 175 45 - 60 In een vorm
Quiches 1 180 1 180 50 - 60
In een vorm
1)
Lasagne 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
In een vorm
1)
Cannelloni 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
In een vorm
1)
1) Verwarm de oven 10 minuten voor.
VLEES
SOORT GE-
RECHT
Boven + onder-
warmte
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rundvlees 2 200 2 190 50 - 70 Op een bak-
rooster
Varkensrug 2 180 2 180 90 - 120 Op een bak-
rooster
Kalfsvlees 2 190 2 175 90 - 120 Op een bak-
rooster
Engelse rosbief,
rood
2 210 2 200 50 - 60 Op een bak-
rooster
Engelse rosbief,
medium
2 210 2 200 60 - 70 Op een bak-
rooster
Engelse rosbief,
gaar
2 210 2 200 70 - 75 Op een bak-
rooster
Schouderkar-
bonade
2 180 2 170 120 - 150 Met zwoerd
Varkensschen-
kel
2 180 2 160 100 - 120 2 stuks
Lamsvlees 2 190 2 175 110 - 130 Bout
Kip 2 220 2 200 70 - 85 Heel
kalkoen 2 180 2 160 210 - 240 Heel
eend 2 175 2 220 120 - 150 Heel
gans 2 175 1 160 150 - 200 Heel
Konijn 2 190 2 175 60 - 80 In stukken ge-
sneden
haas 2 190 2 175 150 - 200 In stukken ge-
sneden
fazant 2 190 2 175 90 - 120 Heel
VIS
12
SOORT GE-
RECHT
Boven + onder-
warmte
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
Forel/Zeebra-
sem
2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 vissen
Tonijn/zalm 2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 filets
Grill
Verwarm de oven vóór de bereiding 3
minuten voor.
Aantal Grill Bereidingstijd [min]
SOORT GE-
RECHT
Stuks [g] Rooster-
hoogte
Temp
[°C]
1e kant 2e kant
Tournedos 4 800 4 max. 12 - 15 12 - 14
Biefstuk 4 600 4 max. 10 - 12 6 - 8
Worstjes 8 - 4 max. 12 - 15 10 - 12
Varkenskotelet 4 600 4 max. 12 - 16 12 - 14
Kip (in 2 helften) 2 1000 4 max. 30 - 35 25 - 30
Spiesen 4 - 4 max. 10 - 15 10 - 12
Kippenborst 4 400 4 max. 12 - 15 12 - 14
Hamburger 6 600 4 max. 20 - 30 -
Visfilets 4 400 4 max. 12 - 14 10 - 12
Geroosterde sand-
wiches
4 - 6 - 4 max. 5 - 7 -
Geroosterd brood 4 - 6 - 4 max. 2 - 4 2 - 3
Circulatiegrill
Rundvlees
SOORT GERECHT Aantal Roosterhoogte
Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Rosbief of ossen-
haas, rood
per cm dikte 1 of 2
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of ossen-
haas, medium
per cm dikte 1 of 2
180 - 190
1)
6 - 8
Rosbief of ossen-
haas, gaar
per cm dikte 1 of 2
170 - 180
1)
8 - 10
1) Oven voorverwarmen.
Varkensrug
SOORT GERECHT Aantal Roosterhoogte
Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1 – 1,5 kg 1 of 2 160 - 180 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1 – 1,5 kg 1 of 2 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 750 g - 1 kg 1 of 2 160 - 170 50 - 60
13
SOORT GERECHT Aantal Roosterhoogte
Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g - 1 kg 1 of 2 150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
SOORT GE-
RECHT
Aantal Roosterhoogte Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Geroosterd kalfs-
vlees
1 kg. 1 of 2 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5 – 2 kg 1 of 2 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
SOORT GE-
RECHT
Aantal Roosterhoogte Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1 – 1,5 kg 1 of 2 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1 – 1,5 kg 1 of 2 160 - 180 40 - 60
Gevogelte
SOORT GE-
RECHT
Aantal Roosterhoogte Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Stukken gevogel-
te
200 – 250 g p.p. 1 of 2 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400 – 500 g p.p. 1 of 2 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 – 1,5 kg 1 of 2 190 - 210 50 - 70
eend 1,5 – 2 kg 1 of 2 180 - 200 80 - 100
gans 3,5 – 5 kg 1 of 2 160 - 180 120 - 180
kalkoen 2,5 – 3,5 kg 1 of 2 160 - 180 120 - 150
kalkoen 4 – 6 kg 1 of 2 140 - 160 150 - 240
Vis (gestoomd)
SOORT GE-
RECHT
Aantal Roosterhoogte Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Hele vis 1 – 1,5 kg 1 of 2 210 - 220 40 - 60
Drogen - Multi hetelucht
Dek de ovenroosters met bakpapier af.
GROENTE
SOORT GE-
RECHT
Ovenniveau
Temperatuur
[°C]
Tijd [uren]
1 niveau 2 niveaus
Bonen 3 1/4 60-70 6-8
Paprika's 3 1/4 60-70 5-6
Soepgroenten 3 1/4 60-70 5-6
Paddenstoelen 3 1/4 50-60 6-8
Kruiden 3 1/4 40-50 2-3
FRUIT
14
SOORT GE-
RECHT
Ovenniveau
Temperatuur
[°C]
Tijd [uren]
1 niveau 2 niveaus
Pruimen 3 1/4 60-70 8-10
Abrikozen 3 1/4 60-70 8-10
Schijfjes appel 3 1/4 60-70 6-8
Peren 3 1/4 60-70 6-9
ONDERHOUD EN REINIGING
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
• Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
• Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Vuil laat zich dan het makkelijkst
verwijderen en kan niet aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een specia-
le ovenreiniger.
• Maak alle ovenaccessoires na gebruik
schoon en laat ze drogen. Gebruik een
zachte doek met warm water en een
schoonmaakmiddel.
• Accessoire met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een afwasauto-
maat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag
onherstelbaar worden beschadigd.
Apparaten van roestvrij staal of
aluminium:
Maak de ovendeur alleen met een natte
spons schoon. Droog maken met een
zachte doek.
Gebruik nooit staalwol, zuren of bijten-
de producten, deze kunnen het ove-
noppervlak beschadigen. Maak het be-
dieningspaneel van de oven net zo
voorzichtig schoon.
De afdichting van de deur
schoonmaken
• Voer regelmatig een controle van de
deurafdichting uit. De afdichting van de
deur bevindt zich rondom het frame aan
de binnenkant van de oven. Gebruik het
apparaat niet als de afdichting van de
deur is beschadigd. Neem contact op
met de service-afdeling.
• Voor meer informatie over het schoon-
maken van de deurafdichting, raadpleegt
u de algemene informatie over reiniging.
Inschuifrail
U kunt de inschuifrail verwijderen om de zij-
wanden te reinigen.
Verwijderen van de inschuifrail
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
15
2
1
2. Trek de inschuifrail bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
De inschuifrail installeren
Installeer de inschuifrail in de omgekeerde
volgorde.
De afgeronde uiteinden van de in-
schuifrails moeten naar voren wijzen.
Ovenlampje
Waarschuwing! Wees voorzichtig bij
het vervangen van het ovenlampje. Er
bestaat risico op elektrische schokken.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekerin-
genkast, of schakel de stroomonderbre-
ker uit.
Leg een doek op de bodem van de
oven om schade aan het ovenlampje
en het afdekglaasje te voorkomen.
Houd de halogeenlamp altijd met een
doek vast om te voorkomen dat er ve-
trestjes op de ovenlamp verbranden.
1. Draai het afdekglas naar links en verwij-
der het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang het ovenlampje door een ge-
schikt 300 °C hittebestendig ovenlamp-
je.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De ovendeur reinigen
De oven heeft drie glasplaten die achter elk-
aar geïnstalleerd zijn. De interne glasplaten
kunnen worden verwijderd om ze te reini-
gen.
Let op! Gebruik het apparaat nooit
zonder de glasplaten.
De richting waarin u de deur opent is
afhankelijk van uw ovenmodel. Bij som-
mige modellen opent de deur vanaf de
rechterkant en bij andere modellen
vanaf de linkerkant.
De glasplaten verwijderen
A
1. Druk op de knoppen aan de zijkanten
van de deurstrip (A) op de bovenste af-
dekking en trek het omhoog om te ver-
wijderen.
16
B
2. Houd het binnenste glas B goed met
beide handen vast en schuif het omh-
oog om het uit de beginstand te halen.
Doe hetzelfde met de tweede glas-
plaat.
Let op! Houd de glasplaten goed vast
om te voorkomen dat ze vallen.
Maak de deur schoon met een natte spons
en wrijf droog met een zachte doek. Ver-
mijd het gebruik van schuursponsjes, staal-
wol en zure of schurende producten, deze
kunnen de oppervlakken beschadigen.
De glasplaten plaatsen
Plaats de glasplaten na reiniging in omge-
keerde volgorde terug. Het middelste glas-
paneel heeft een klein puntje bovenaan en
het tweede paneel is bedrukt. Zorg ervoor
dat u de middelste glasplaat in de juiste
houders plaatst.
De bedrukte zijde moet naar de binnenkant
van de deur gericht zijn. Zorg er na de in-
stallatie voor dat het oppervlak van de gla-
zen plaatrand niet ruw aanvoelt.
PROBLEMEN OPLOSSEN
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. Het apparaat is uitgeschakeld. Schakel het apparaat in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellingen
correct zijn.
De oven wordt niet warm. De zekering in de zekeringkast
is doorgebrand.
Controleer de zekering. Als de
zekering meer dan een keer
doorslaat, raadpleegt u een be-
voegde elektricien.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Op het display verschijnt 12.00. Er is een stroomstoring ge-
weest.
Stel de klok in.
17
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Stoom en condens slaan neer
op de gerechten en in de oven.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten
in de oven staan.
Als u het probleem niet zelf kunt verhelpen,
neemt u contact op met uw verkoper of de
klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het typepla-
tje bevindt zich voor aan de binnenkant van
het apparaat.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
MONTAGE
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Inbouw
573
594
5
589
558
548
20
min. 550
20
590
min. 560
min. 550
min. 560
600
20
Bevestiging in het meubel
1. Open de deur van het apparaat.
2. Bevestig het apparaat aan het meubel.
Plaats de vier afstandshouders (A) in de
gaten in het frame en draai vervolgens
de vier schroeven (B) aan die meegele-
verd zijn met het apparaat.
18
AB
Elektrische installatie
Waarschuwing! De elektrische
installatie mag uitsluitend worden
uitgevoerd door een gekwalificeerd
persoon.
De fabrikant is niet verantwoordelijk in-
dien u deze veiligheidsmaatregelen uit
hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet
opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd met stekker en
netsnoer.
Kabel
Kabeltypes die van toepassing zijn op de
installatie of vervanging: H07 RN-F, H05
RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F
(T90), H05 BB-F.
Voor het deel van de kabel raadpleegt u het
totale vermogen (op het typeplaatje) en de
tabel:
Totaal vermogen Deel van de kabel
maximaal 1380 W 3 x 0,75 mm²
maximaal 2300 W 3 x 1 mm²
maximaal 3680 W 3 x 1,5 mm²
De aardekabel (groene/gele kabel) moet 2
cm langer zijn dan de fase- en neutrale ka-
bels (blauwe en bruine kabels).
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool
niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik.
Kunststofonderdelen worden aange-
duid met internationale afkortingen,
zoals PE, PS, enz. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor be-
stemde containers van uw vuilnisop-
haaldienst.
19

Documenttranscriptie

Gebruiksaanwijzing Oven Mode d'emploi Four OX6411L OX6492L 2 INHOUD Veiligheidsinformatie Veiligheidsvoorschriften Beschrijving van het product Voor het eerste gebruik Dagelijks gebruik Klokfuncties Gebruik van de accessoires 2 3 5 5 6 7 8 Extra functies Nuttige aanwijzingen en tips Onderhoud en reiniging Problemen oplossen Montage Milieubescherming 9 9 15 17 18 19 Wijzigingen voorbehouden. VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. • Laat kinderen niet met het apparaat spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. • Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren. • Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. Algemene veiligheid • Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren en de kabel vervangen. • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. 3 • • • • • • Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde volgorde. Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen. Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Montage Waarschuwing! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. • Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. • Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen. • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. • Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. • Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. • De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. Aansluiting op het elektriciteitsnet Waarschuwing! Gevaar voor brand en elektrische schokken. • Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. • Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. • Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. • Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. • Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de service-afdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen. • Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. 4 • De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. • Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. • Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. • Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. Gebruik Waarschuwing! Gevaar op letsel, brandwonden, elektrische schokken of een explosie. • Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke omgeving. • De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. • Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. • Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • Houd de deur van het apparaat altijd dicht als het apparaat in werking is. • Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen ge- bruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. • Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. Waarschuwing! Risico op schade aan het apparaat. • Om schade of verkleuring van het emaille te voorkomen: – zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. - leg geen aluminiumfolie op de bodem van het apparaat. - Plaats geen water direct in het hete apparaat. - Haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. - Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. • Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. • Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. • Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de service-afdeling. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! • Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. • Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. 5 • Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. • Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. • Reinig niet het katalytisch emaille (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. Binnenverlichting • De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. • Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. Verwijdering Waarschuwing! Gevaar voor letsel of verstikking. • Haal de stekker uit het stopcontact. • Snijd het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. • Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT 1 2 3 4 5 6 5 7 4 11 3 8 2 1 10 9 1 2 3 4 Knop voor de ovenfuncties Stroomindicatielampje Elektronische tijdschakelklok Knop voor de temperatuur 5 6 7 8 9 10 11 Temperatuurweergave Grill Ovenlampje Ventilator Verwijderbare inschuifrails Typeplaatje Rekstanden Ovenaccessoires • Bakrooster Voor kookgerei, cake bakblikken en braadvormen. • Bakplaat Voor gebak en koekjes. • Grill- / Braadpan Voor braden en roosteren of als schaal om vet op te vangen. • Telescopische geleiders Voor roosters en bakplaten VOOR HET EERSTE GEBRUIK Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Eerste reiniging • Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails (indien van toepassing). • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik. Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". Tijd instellen U moet de tijd instellen voordat u de oven bedient. 6 Als het apparaat wordt aangesloten op de stroomtoevoer of na een stroomonderbreking, gaat het indicatielampje voor de tijd knipperen. Druk op + of - om de correcte tijd in te stellen. Na ongeveer vijf seconden stopt het knipperen en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag weer. tijd knippert. U mag de functie Duur of Eindtijd niet op dezelfde tijd instellen. Voorverwarmen Warm het lege apparaat voor om het resterende vet weg te branden. 1. Selecteer de functie en de maximum temperatuur. 2. Laat het apparaat een uur werken. 3. Selecteer de functie en de maximum temperatuur. 4. Laat het apparaat 10 minuten werken. 5. Selecteer de functie en de maximum temperatuur. 6. Laat het apparaat 10 minuten werken. Accessoires kunnen heter worden dan normaal. Het apparaat kan een vreemde geur en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie is. Druk om de tijd te wijzigen herhaaldelijk op tot het indicatielampje voor de DAGELIJKS GEBRUIK Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Het apparaat aan- en uitzetten 1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar een ovenfunctie. Het stroomindicatielampje gaat aan als het apparaat in werking is. 2. Draai de knop voor de temperatuur naar een temperatuur. Het temperatuurlampje gaat aan zolang de temperatuur in het apparaat stijgt. 3. Draai om het apparaat uit te schakelen, de knop voor de ovenfuncties en de knop voor de temperatuur in de uitstand. Ovenfuncties Ovenfunctie Applicatie Uit-stand Het apparaat staat uit. Binnenverlichting Het ovenlampje activeren zonder een bereidingsfunctie. Boven + onderwarmte Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onderste verwarmingselementen worden tezelfdertijd ingeschakeld. Bovenverwarming Voor het afbakken van gare gerechten. Alleen het bovenste verwarmingselement brandt. Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Alleen het onderste verwarmingselement is in werking. Grill Voor het grillen van platte gerechten in kleine hoeveelheden in het midden van het rooster. Voor het maken van toast. 7 Ovenfunctie Applicatie Grill intens Voor het grillen van platte gerechten in grote hoeveelheden. Voor het maken van toast. Het volledige grillelement wordt geactiveerd. Circulatiegrill Voor het bakken van grote stukken vlees. Het grillelement en de ventilator van de oven werken samen, zodat de hetelucht rond de gerechten circuleert. Multi hetelucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan 1 steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Pizza hetelucht Om pizza, quiche of taart te maken. Het grill- en onderelement leveren directe warmte en de ventilator circuleert de hete lucht om de pizzagarnering of taartvulling gaar te maken. KLOKFUNCTIES Elektronische tijdschakelklok 1 5 2 1 4 3 Klokfunctie Instellen dagtijd Kookwekker Duur Eindtijd 1 2 3 4 5 Functie-indicatielampjes Tijdindicatie Toets + Keuzetoets Toets - Toepassing Het tijdstip van de dag instellen, wijzigen of controleren. Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven. Instellen hoe lang het apparaat in werking is. Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld. U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd gebruiken om in te stellen wanneer het apparaat moet worden geactiveerd, en vervolgens gedeactiveerd. en daarna de Stel eerst de Duur Eindtijd in. De klokfuncties instellen 1. Stel voor Duur en Eindtijd een ovenfunctie en temperatuur in. Dit is niet nodig voor de kookwekker . 2. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het functielampje voor de benodigde klokfunctie knippert. 8 5. Draai de knop voor de ovenfuncties en de temperatuurknop naar de uit-stand. 3. Druk op + of - om de tijd van de benodigde klokfunctie in te stellen. Het display toont de weergave voor de klokfunctie die u instelt. Wanneer de ingestelde tijd is verlopen, knippert het indicatielampje en klinkt er gedurende twee minuten een geluidssignaal. De klokfuncties annuleren 1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert. 2. Druk op de toets - en houdt de toets ingedrukt. De klokfunctie gaat na een paar seconden uit. Bij de functies Duur en Eindtijd schakelt het apparaat automatisch uit. 4. Druk op een toets om het signaal uit te zetten. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Telescopische geleiders °C °C Belangrijk! Bewaar de montage-instructies van de telescopische geleiders voor toekomstig gebruik. 1. Trek de telescopische geleiders rechts en links naar buiten. 2. Plaats het rooster op de telescopische geleiders en duw ze voorzichtig in het apparaat. Zorg dat u de telescopische geleiders helemaal in het apparaat schuift voordat u de ovendeur sluit. Dankzij de telescopische geleiders kunt u makkelijker roosters en bakplaten plaatsen en uitnemen. 9 Let op! De telescopische geleiders niet in de afwasautomaat reinigen. De telescopische geleiders niet invetten. EXTRA FUNCTIES Koelventilator Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie door werken totdat de temperatuur in het apparaat is afgekoeld. oververhitting veroorzaken. Om dit te voorkomen is de oven voorzien van een veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Veiligheidsthermostaat Een onjuiste bediening van het apparaat of defecte componenten kunnen gevaarlijke NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS Binnenzijde van de deur Bij bepaalde modellen vindt u het volgende aan de binnenkant van de deur: • De nummers van de ovenniveaus. • Informatie over de verwarmingsfuncties, aanbevolen rekstanden en temperaturen voor karakteristieke gerechten. De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten. • Het apparaat heeft vijf inzetniveaus. Tel de inzetniveaus vanaf de bodem van het apparaat. • Het apparaat heeft een speciaal systeem dat de lucht circuleert en voor doorlopende recycling van stoom zorgt. Dankzij dit systeem is het mogelijk om voedsel te bereiden in een atmosfeer met stoom en worden de gerechten zacht van binnen en knapperig van buiten. Bovendien worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. • Vocht kan in het apparaat of op de glazen deurpanelen condenseren. Dit is normaal. Ga altijd iets terug staan van het apparaat als u de deur van het apparaat tijdens de werking opent. Om de condens te verminderen, dient u het apparaat 10 minuten te laten voorverwarmen. • Veeg na elk gebruik het vocht van het apparaat. • Plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het apparaat en bedek de bodem tijdens de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan de bakresultaten veranderen en de emaillelaag beschadigen. Voor de bereiding van gebak • De ovendeur mag pas worden geopend als driekwart van de baktijd is verstreken. • Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt, dient u één niveau ertussen leeg te laten. Voor de bereiding van vlees en vis • Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel om te oven te behoeden voor blijvende vetvlekken. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit stroomt. • Om te veel rook tijdens het braden in de oven te vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe wanneer het is opgedroogd. Bereidingstijden De bereidingsduur is afhankelijk van het soort voedsel, de samenstelling en het volume. Houd in eerste instantie het bereidingsproces in de gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat de beste instellingen (tempera- 10 tuur, bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei, recepten en hoeveelheden. Bak- en braadtabel GEBAK SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities Roosterhoogte Temp [°C] Roosterhoogte Temp [°C] Schuimtaart 2 170 3 (2 en 4) 160 45 - 60 In een cakevorm Zandtaartdeeg 2 170 3 (2 en 4) 160 20 - 30 In een cakevorm Kwarktaart met karnemelk 1 170 2 165 60 - 80 In een cakevorm van 26 cm Appelgebak (appeltaart) 2 170 1 (links en rechts) 160 80 - 100 In twee cakevormen van 20 cm op een bakrooster1) Strudel 3 175 2 150 60 - 80 Op een bakplaat Geleitaart 2 170 2 (links en rechts) 165 30 - 40 In een cakevorm van 26 cm Cake, zacht 2 170 2 160 50 - 60 In een cakevorm van 26 cm Kerstgebak/ machtige vruchtencake 2 160 2 150 90 - 120 In een cakevorm van 20 cm1) Pruimentaart 1 175 2 160 50 - 60 In een broodvorm 1) Cakejes - één niveau 3 170 3 150 160 20 - 30 Op een bakplaat Cakejes - twee niveaus - - 2 en 4 150 160 25 - 35 Op een bakplaat Cakejes - drie niveaus - - 1, 3 en 5 150 160 30 - 45 Op een bakplaat Koekjes/deegreepjes - één niveau 3 140 3 140 150 30 - 35 Op een bakplaat Koekjes/deegreepjes - twee niveaus - - 2 en 4 140 150 35 - 40 Op een bakplaat Koekjes/deegreepjes - drie niveaus - - 1, 3 en 5 140 150 35 - 45 Op een bakplaat Schuimgebakjes - één niveau 3 120 3 120 80 - 100 Op een bakplaat 11 SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities Roosterhoogte Temp [°C] Roosterhoogte Temp [°C] Schuimgebakjes - twee niveaus - - 2 en 4 120 80 - 100 Op een bakplaat1) Broodjes 3 190 3 190 12 - 20 Op een bakplaat1) Eclairs - één niveau 3 190 3 170 25 - 35 Op een bakplaat Eclairs- twee niveaus - - 2 en 4 170 35 - 45 Op een bakplaat Taartjes 2 180 2 170 45 - 70 In een cakevorm van 20 cm Vruchtencake 1 160 2 150 110 - 120 In een cakevorm van 24 cm Victoria-taart met jamvulling 1 170 2 (links en rechts) 160 50 - 60 In een cakevorm van 20 cm 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. BROOD EN PIZZA SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities Roosterhoogte Temp [°C] Roosterhoogte Temp [°C] Witbrood 1 190 1 190 60 - 70 1 - 2 stukken, 500 gram per stuk1) Roggebrood 1 190 1 180 30 - 45 In een broodvorm Broodjes 2 190 2 (2 en 4) 180 25 - 40 6 - 8 broodjes op een bakplaat1) Pizza 1 230 250 1 230 250 10 - 20 Op een bakplaat of in een diepe braadpan1) Scones 3 200 3 190 10 - 20 Op een bakplaat1) 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. HARTIGE OVENGERECHTEN 12 SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities 180 40 - 50 In een vorm 175 45 - 60 In een vorm 1 180 50 - 60 In een vorm1) 180 190 2 180 190 25 - 40 In een vorm1) 180 190 2 180 190 25 - 40 In een vorm1) Bereidingstijd [min] Notities Roosterhoogte Temp [°C] Roosterhoogte Temp [°C] Pasta 2 200 2 Hartige groententaart 2 200 2 Quiches 1 180 Lasagne 2 Cannelloni 2 1) Verwarm de oven 10 minuten voor. VLEES SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Roosterhoogte Temp [°C] Roosterhoogte Temp [°C] Rundvlees 2 200 2 190 50 - 70 Op een bakrooster Varkensrug 2 180 2 180 90 - 120 Op een bakrooster Kalfsvlees 2 190 2 175 90 - 120 Op een bakrooster Engelse rosbief, rood 2 210 2 200 50 - 60 Op een bakrooster Engelse rosbief, medium 2 210 2 200 60 - 70 Op een bakrooster Engelse rosbief, gaar 2 210 2 200 70 - 75 Op een bakrooster Schouderkarbonade 2 180 2 170 120 - 150 Met zwoerd Varkensschenkel 2 180 2 160 100 - 120 2 stuks Lamsvlees 2 190 2 175 110 - 130 Bout Kip 2 220 2 200 70 - 85 Heel kalkoen 2 180 2 160 210 - 240 Heel eend 2 175 2 220 120 - 150 Heel gans 2 175 1 160 150 - 200 Heel Konijn 2 190 2 175 60 - 80 In stukken gesneden haas 2 190 2 175 150 - 200 In stukken gesneden fazant 2 190 2 175 90 - 120 Heel VIS 13 SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities 175 40 - 55 3 - 4 vissen 175 35 - 60 4 - 6 filets Roosterhoogte Temp [°C] Roosterhoogte Temp [°C] Forel/Zeebrasem 2 190 2 Tonijn/zalm 2 190 2 Grill Verwarm de oven vóór de bereiding 3 minuten voor. Aantal SOORT GERECHT Grill Bereidingstijd [min] Stuks [g] Roosterhoogte Temp [°C] 1e kant 2e kant Tournedos 4 800 4 max. 12 - 15 12 - 14 Biefstuk 4 600 4 max. 10 - 12 6-8 Worstjes 8 - 4 max. 12 - 15 10 - 12 Varkenskotelet 4 600 4 max. 12 - 16 12 - 14 Kip (in 2 helften) 2 1000 4 max. 30 - 35 25 - 30 Spiesen 4 - 4 max. 10 - 15 10 - 12 Kippenborst 4 400 4 max. 12 - 15 12 - 14 Hamburger 6 600 4 max. 20 - 30 - Visfilets 4 400 4 max. 12 - 14 10 - 12 Geroosterde sandwiches 4-6 - 4 max. 5-7 - Geroosterd brood 4-6 - 4 max. 2-4 2-3 Circulatiegrill Rundvlees Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] Rosbief of ossenhaas, rood per cm dikte 1 of 2 190 - 200 1) 5-6 Rosbief of ossenhaas, medium per cm dikte 1 of 2 180 - 190 1) 6-8 Rosbief of ossenhaas, gaar per cm dikte 1 of 2 170 - 180 1) 8 - 10 Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] 1 – 1,5 kg 1 of 2 160 - 180 90 - 120 1 – 1,5 kg 1 of 2 170 - 180 60 - 90 750 g - 1 kg 1 of 2 160 - 170 50 - 60 SOORT GERECHT 1) Oven voorverwarmen. Varkensrug SOORT GERECHT Schouderstuk, nekstuk, hamlap Kotelet, ribbetje Gehaktbrood 14 SOORT GERECHT Varkensschenkel (voorgekookt) Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] 750 g - 1 kg 1 of 2 150 - 170 90 - 120 Kalfsvlees SOORT GERECHT Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] Geroosterd kalfsvlees 1 kg. 1 of 2 160 - 180 90 - 120 1,5 – 2 kg 1 of 2 160 - 180 120 - 150 SOORT GERECHT Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] Lamsbout, geroosterd lamsvlees 1 – 1,5 kg 1 of 2 150 - 170 100 - 120 Lamsrug 1 – 1,5 kg 1 of 2 160 - 180 40 - 60 SOORT GERECHT Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] Stukken gevogelte 200 – 250 g p.p. 1 of 2 200 - 220 30 - 50 Halve kip 35 - 50 Kalfsschenkel Lamsvlees Gevogelte 400 – 500 g p.p. 1 of 2 190 - 210 Kip, haantje 1 – 1,5 kg 1 of 2 190 - 210 50 - 70 eend 1,5 – 2 kg 1 of 2 180 - 200 80 - 100 gans 3,5 – 5 kg 1 of 2 160 - 180 120 - 180 kalkoen 2,5 – 3,5 kg 1 of 2 160 - 180 120 - 150 kalkoen 4 – 6 kg 1 of 2 140 - 160 150 - 240 Aantal Roosterhoogte Temperatuur [°C] Tijd [min] 1 – 1,5 kg 1 of 2 210 - 220 40 - 60 1 niveau 2 niveaus Temperatuur [°C] Tijd [uren] Bonen 3 1/4 60-70 6-8 Paprika's 3 1/4 60-70 5-6 Soepgroenten 3 1/4 60-70 5-6 Paddenstoelen 3 1/4 50-60 6-8 Kruiden 3 1/4 40-50 2-3 Vis (gestoomd) SOORT GERECHT Hele vis Drogen - Multi hetelucht Dek de ovenroosters met bakpapier af. GROENTE SOORT GERECHT FRUIT Ovenniveau 15 SOORT GERECHT Ovenniveau 1 niveau 2 niveaus Temperatuur [°C] Tijd [uren] Pruimen 3 1/4 60-70 8-10 Abrikozen 3 1/4 60-70 8-10 Schijfjes appel 3 1/4 60-70 6-8 Peren 3 1/4 60-70 6-9 ONDERHOUD EN REINIGING Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. • Gebruik voor metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Vuil laat zich dan het makkelijkst verwijderen en kan niet aanbranden. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle ovenaccessoires na gebruik schoon en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek met warm water en een schoonmaakmiddel. • Accessoire met antiaanbaklaag mogen niet worden schoongemaakt met een agressief reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of een afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd. Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Verwijderen van de inschuifrail Maak de ovendeur alleen met een natte spons schoon. Droog maken met een zachte doek. Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende producten, deze kunnen het ovenoppervlak beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig schoon. De afdichting van de deur schoonmaken • Voer regelmatig een controle van de deurafdichting uit. De afdichting van de deur bevindt zich rondom het frame aan de binnenkant van de oven. Gebruik het apparaat niet als de afdichting van de deur is beschadigd. Neem contact op met de service-afdeling. • Voor meer informatie over het schoonmaken van de deurafdichting, raadpleegt u de algemene informatie over reiniging. Inschuifrail U kunt de inschuifrail verwijderen om de zijwanden te reinigen. 1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit de zijwand. 16 2. Trek de inschuifrail bij de achterkant uit de zijwand en verwijder deze. 1 2 De inschuifrail installeren Installeer de inschuifrail in de omgekeerde volgorde. De afgeronde uiteinden van de inschuifrails moeten naar voren wijzen. Ovenlampje Waarschuwing! Wees voorzichtig bij het vervangen van het ovenlampje. Er bestaat risico op elektrische schokken. Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel de oven uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit. Leg een doek op de bodem van de oven om schade aan het ovenlampje en het afdekglaasje te voorkomen. Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast om te voorkomen dat er vetrestjes op de ovenlamp verbranden. De glasplaten verwijderen A 1. Draai het afdekglas naar links en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300 °C hittebestendig ovenlampje. Gebruik hetzelfde ovenlamptype. 4. Plaats het afdekglas terug. De ovendeur reinigen De oven heeft drie glasplaten die achter elkaar geïnstalleerd zijn. De interne glasplaten kunnen worden verwijderd om ze te reinigen. Let op! Gebruik het apparaat nooit zonder de glasplaten. De richting waarin u de deur opent is afhankelijk van uw ovenmodel. Bij sommige modellen opent de deur vanaf de rechterkant en bij andere modellen vanaf de linkerkant. 1. Druk op de knoppen aan de zijkanten van de deurstrip (A) op de bovenste afdekking en trek het omhoog om te verwijderen. 17 2. Houd het binnenste glas B goed met beide handen vast en schuif het omhoog om het uit de beginstand te halen. Doe hetzelfde met de tweede glasplaat. B Let op! Houd de glasplaten goed vast om te voorkomen dat ze vallen. Maak de deur schoon met een natte spons en wrijf droog met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schuursponsjes, staalwol en zure of schurende producten, deze kunnen de oppervlakken beschadigen. De glasplaten plaatsen Plaats de glasplaten na reiniging in omgekeerde volgorde terug. Het middelste glaspaneel heeft een klein puntje bovenaan en het tweede paneel is bedrukt. Zorg ervoor dat u de middelste glasplaat in de juiste houders plaatst. De bedrukte zijde moet naar de binnenkant van de deur gericht zijn. Zorg er na de installatie voor dat het oppervlak van de glazen plaatrand niet ruw aanvoelt. PROBLEMEN OPLOSSEN Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De oven wordt niet warm. Het apparaat is uitgeschakeld. Schakel het apparaat in. De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Zorg ervoor dat de instellingen correct zijn. De oven wordt niet warm. De zekering in de zekeringkast is doorgebrand. Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleegt u een bevoegde elektricien. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje. Op het display verschijnt 12.00. Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok in. 18 Probleem Mogelijke oorzaak Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de oven. Oplossing Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Als u het probleem niet zelf kunt verhelpen, neemt u contact op met uw verkoper of de klantenservice. De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typepla- Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. tje bevindt zich voor aan de binnenkant van het apparaat. Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren: Model (MOD.) ......................................... Productnummer (PNC) ......................................... Serienummer (S.N.) ......................................... MONTAGE Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Inbouw 548 558 20 600 min. 550 20 min. 560 573 589 594 5 590 min. 550 20 min. 560 Bevestiging in het meubel 1. Open de deur van het apparaat. 2. Bevestig het apparaat aan het meubel. Plaats de vier afstandshouders (A) in de gaten in het frame en draai vervolgens de vier schroeven (B) aan die meegeleverd zijn met het apparaat. 19 hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt. A B Dit apparaat wordt geleverd met stekker en netsnoer. Kabel Kabeltypes die van toepassing zijn op de installatie of vervanging: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F. Voor het deel van de kabel raadpleegt u het totale vermogen (op het typeplaatje) en de tabel: Totaal vermogen Elektrische installatie Waarschuwing! De elektrische installatie mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon. Deel van de kabel maximaal 1380 W 3 x 0,75 mm² maximaal 2300 W 3 x 1 mm² maximaal 3680 W 3 x 1,5 mm² De aardekabel (groene/gele kabel) moet 2 cm langer zijn dan de fase- en neutrale kabels (blauwe en bruine kabels). De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit MILIEUBESCHERMING Recycle de materialen met het symbool . Gooi de verpakking in een geschikte verzamelcontainer om het te recyclen. Help om het milieu en de volksgezondheid te beschermen en recycle het afval van elektrische en elektronische apparaten. Gooi apparaten gemarkeerd met het symbool niet weg met het huishoudelijk afval. Breng het product naar het milieustation bij u in de buurt of neem contact op met de gemeente. Verpakkingsmateriaal Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik. Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, enz. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Atag OX6492LR Handleiding

Type
Handleiding

in andere talen