vlees in een ovenbestendige schotel.
Plaats op het rek in het apparaat en start
het programma.
Plaats rijst, een snufje zout en water in
een schotel.
Bereid de gestoomde cappuccinocake.
Roer de boter en suiker door elkaar.
Voeg hier eierdooiers, vanillezaadjes en
koffie aan toe. Klop het eiwit met twee
snufjes zout tot deze stijf zijn. Spatel
vervolgens voorzichtig de bloem, het
zetmeel, de bakpoeder en de
opgeklopte eiwitten door het
botermengsel. Plaats het mengsel in
kleine schaaltjes of vormpjes die met
boter zijn ingevet.
Bereid groenten voor. Maak de wortels
schoon en snijd ze in reepjes. Schil de
koolrabi en snijd dit in reepjes. Spoel de
bloemkool af en snijd de bloemkool in
roosjes. Was de paprika's, haal de
zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in
reepjes. Doe alles bij elkaar in een
stoomschaal.
Bereiding:
Voeg de voorbereide gerechten na 40
minuten aan het apparaat toe, samen
met de varkensrug en laat alles nog eens
40 minuten roosteren.
De vleessappen in het
gerecht zijn erg smakelijk
voor het maken van een
heerlijke saus met
crèmefraîche of wijn.
• Voeg 800 + 600 ml water toe aan de
waterlade
12.2 Stoommenu 2
Gepocheerde kipfilet met groenterijst en
bloemkoolflan. Vanilleflan met aardbeien
als nagerecht.
Ingrediënten voor de gepocheerde
kipfilet:
• 4 - 6 kipfilets, zonder bot
• zout, peper, paprika en kerriepoeder
Ingrediënten voor de bloemkoolflan:
• 300 g bloemkool
• 50 g harde kaas, geraspt
• 2 eieren
• 50 ml room
• zout, nootmuskaat
• boter voor de gerechten
Ingrediënten voor de rijst:
• 200 g langkorrelrijst
• 50 g wilde rijst
• zout, peper
• 400 ml bouillon
• 1 kleine rode paprika
• 1 klein blikje maïs (150 g)
Ingrediënten voor vanilleflan met
aardbeien:
• 200 ml melk
• 200 ml room
• zaadjes van een vanillestokje
• 2 eierdooiers
• 3 eieren
• 50 g suiker
• 300 g aardbeien
• 2 eetlepels pistachenoten
Methode:
Was en droog de kipfilets. Breng op
smaak met zout, peper, paprikapoeder
en kerriepoeder en plaats dan in een
ovenschotel.
Verdeel de bloemkool in roosjes, stoom
gedurende 25 minuten en pureer de
groenten dan in de mixer. Voeg geraspte
kaas, eieren en room toe en breng op
smaak met zout en nootmuskaat. Giet
het bloemkoolmengsel in 6 kleine, goed
met boter ingevette flanvormen.
Bereid de rijst voor. Plaats de
langkorrelrijst, wilde rijst, zout, peper en
groentebouillon met water in een kom,
ongeveer een half uur voordat u met het
koken gaat beginnen. Snijd ondertussen
de rode paprika in kleine blokjes en voeg
dit toe aan de rijst.
Bereid de vanilleflan met aardbeien voor.
Meng de eierdooiers en eieren met de
suiker. Voeg zaadjes uit het vanillestokje
toe. Schenk de melk en room bij en
meng het geheel goed door. Vul kopjes
of glazen met het mengsel tot 2/3 vol.
Bereiding:
Plaats alle gerechten op het rek in het
apparaat (niveau 1 en 4) en start het
programma, kooktijd 40 minuten. Laat
de vanilleflan na het bakken afkoelen, vul
de glazen met aardbeien en versier met
pistachenoten. Giet de maïs af en voeg
het aan de gekookte rijst toe.
www.aeg.com
28