Whirlpool BMTMS 9145 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

59
pag 60 Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta
Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto
pag 61 Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne
Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen
pag 62 Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschijfjes
Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina
pag 64 Konijn met rode ui, pijnboompitten en rozijnen
Duivelse kip
pag 65 Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazijn
Kipfi let met citroen, rozemarijn en champignons
pag 66 Varkenshaas met rauwe ham, appels en saffraan
Konijnrollade met venkel, rozemarijn en knofl ook
pag 68 Tarbot in aardappelkorst
Medaillons van rode tonijn met courgette, prei en kerstomaatjes
pag 69 Aromatisch gepaneerde zwaardvis
Goudbrasem in zoutkorst
pag 70 Geroosterde zeebaars met olijven, kappertjes en verse tomaten
Forel met amandelen, worteltjes en bieslook
pag 72 Ricotta-chocoladetaart
Peren-hazelnoottaart
pag 73 Pistache-mokkataart
Amandeltaart
pag 74 Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam
Worteltaart met acaciahoning
Inhoud
60
Timbaaltje van verse
pasta met groenten
en ricotta
Ingrediënten voor 8
personen
300 g verse macaroni
1 liter bechamelsaus
250 g verse ricotta
100 g doperwten,
diepvries
150 g verse worteltjes in
blokjes
250 g spinazie, diepvries
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
2 g gehakte knofl ook
30 g extravergine olijfolie
Voor de bechamelsaus
1 liter melk
50 g boter
50 g bloem
10 g zout
BEREIDING
1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de
magnetron, voeg de bloem toe en roer goed.
2. Breng de melk met het zout aan de kook in de
magnetron en voeg het bloem-botermengsel toe.
3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is.
4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en
laat ze goed uitlekken.
5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de
ricotta, een deel van de Parmezaanse kaas en een
deel van de bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is
voegt u de verse, ongekookte macaroni toe en mengt
u alles goed.
6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en
strijk de bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de
bechamelsaus erover, bestrooi met Parmezaanse kaas
en zet in de oven.
7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10
minuten staan voordat u het serveert.
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 200 °C 350 w 16-18
minuten
Tompouce van groenten
met taleggio en
basilicumpesto
Ingrediënten voor 8
personen
300 g rode paprika, in
brede lange repen
300 g gele paprika, in
brede lange repen
250 g courgette, in dunne
plakjes
250 g worteltjes, in dunne
reepjes
300 g tomaten, in plakjes
50 g basilicumpesto
1 teentje knofl ook
100 g prei, in zeer dunne
ringetjes
200 g Taleggio-kaas, in
blokjes gesneden
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
300 g zwarte olijven, in
plakjes
100 g kappertjes
20 g ansjovisfi lets op olie
50 g extravergine olijfolie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
BEREIDING
1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en
olijfolie.
2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met
hoge randen. Verdeel over elke laag wat pesto,
Parmezaanse kaas, Taleggio-kaas en zwarte olijven.
3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes
en de twee soorten kaas.
4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin
korstje heeft.
Turbogrill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
1 Hoog 350w 12-15
minuten
61
Varkensbraadstuk met melk
en venkelzaadjes,
lente-uitjes en aardappelen
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg varkensbraadstuk
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
5 g venkelzaadjes
50 g gerookt spek, in
blokjes
200 g lente-uitjes
200 g aardappelen, in
blokjes
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
BEREIDING
1. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de
venkelzaadjes en de laurier toe.
2. Bestrijk het vlees met olijfolie en leg het in een met
bakpapier beklede ovenschaal.
3. Voeg de lente-uitjes, de aardappelen en de blokjes
spek toe en zet in de oven.
4. Schep af en toe om.
5. Blus af met de wijn als de uitjes en het spek bruin
beginnen te worden en laat de wijn verdampen.
6. Voeg de melk toe en laat het geheel sudderen tot
het vlees gaar is.
7. Serveer het vlees in plakken met de jus.
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Eendenborst met
jeneverbessen en
sinaasappeljulienne
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg eendenborst
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarijn
10 g sinaasappelschil, in
julienne gesneden
5 gekneusde
jeneverbessen
4 sinaasappels, in partjes,
wit verwijderd
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
BEREIDING
1. Breng de eendenborsten op smaak met zout, peper,
de gekneusde jeneverbessen en de sinaasappelschil,
de laurier en de fi jngehakte knofl ook en rozemarijn.
2. Bestrijk het vlees met olijfolie.
3. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en zet
in de oven.
4. Blus halverwege de bereidingstijd af met de witte
wijn en laat het vlees gaar worden.
5. Versier het gerecht als het gaar is met de partjes
sinaasappel en schep de jus erover.
6. Als u het vlees meer doorbakken wilt hebben, dus
minder rosé, laat het dan nog 2 - 3 minuten langer in
de oven staan.
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 160 w 18-20
minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 90 w 30-35
minuten
62
BEREIDING
1. Laat de lamskoteletten 20 minuten marineren met
zout, peper en de fi jngehakte kruiden en knofl ook.
2. Snijd de aardappelen met schil in schijfjes en
bestrooi ze met zout, peper en olie. Kook de
aardappelschijfjes afgedekt 8 minuten op vol
vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen.
3. Bestrooi elke kotelet ruim met gehakte
pistachenoten en omwikkel ze met vet spek.
4. Leg de aardappelschijfjes in een grote, lage
ovenschaal. Leg de lamskoteletten erop en zet het
gerecht in de oven.
5. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om om
beide kanten bruin te laten worden.
BEREIDING
1. Leg de schnitzels plat neer en bestrooi ze met zout
en peper.
2. Leg op elke schnitzel een plak ham, een plak kaas
en blaadjes salie.
3. Rol het vlees op en bind het vast met rolladetouw.
Haal de kalfsrolletjes door de bloem.
4. Meng in een ovenschaal de rauwe champignons
met olie, knofl ook, zout, peper en peterselie.
5. Leg de kalfsrolletjes erop en zet het gerecht in de
oven.
6. Blus het gerecht halverwege de bereidingstijd af
met witte wijn.
7. Serveer het vlees met de jus.
Lamskoteletten met spek,
pistachenoten
en aardappelschijfjes
Ingrediënten voor 8
personen
24 lamskoteletten
100 g pistachenoten,
gepeld en fi jngehakt
24 plakjes vet spek
1 teentje knofl ook
5 g verse gehakte
rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 g tijm
500 g aardappelen met
rode schil, in schijfjes
20 g extravergine olijfolie
12 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Grill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
1 Hoog 350 w 6-8
minuten
Kalfsrolletjes met
paddenstoelen en fontina
Ingrediënten voor 8
personen
800 g ongepaneerde
kalfsschnitzels
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
150 g gekookte ham in
plakken
300 g champignons, in
plakjes
200 g fontina (kaas) in
plakken
10 g gehakte peterselie
16 blaadjes salie
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
30 g bloem
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 350 w 10-12
minuten
64
BEREIDING
1. Laat het konijn met alle ingrediënten ongeveer 1 uur
marineren in de koelkast.
2. Leg de stukken goed uitgespreid in een grote, lage
ovenschaal die bekleed is met bakpapier.
3. Zet het gerecht in de oven.
4. Draai de stukken halverwege de bereidingstijd om
om ze aan alle kanten bruin te laten worden.
BEREIDING
1. Open de piepkuikens bij de rug en sla ze plat met
een vleeshamer.
2. Kruid ze met alle ingrediënten en laat ze ongeveer
1 uur marineren.
3. Leg de aan de rugkant geopende piepkuikens in
een ovenschaal.
4. Zet het gerecht in de oven.
5. Voeg na 20 minuten 1 glas warm water toe.
6. Laat de piepkuikens gaar worden en serveer ze
bedruppeld met extravergine olijfolie
Konijn met rode ui,
pijnboompitten en
rozijnen
Ingrediënten voor 8
personen
1,6 kg konijn, in stukken
250 g rode uien,
gesnipperd
250 g pijnboompitten
40 g rozijnen
1 teentje knofl ook
5 g verse gehakte
rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 g citroenschil,
jngehakt
80 g zongedroogde
tomaten, in reepjes
2 g kappertjes
20 g extravergine olijfolie
12 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Grill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
2 Gemiddeld 160 w 15-16
minuten
Duivelse kip
Ingrediënten voor 8
personen
2 piepkuikens van 600 g
per stuk, in totaal 1,2 kg
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarijn
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
1 g gehakte rode peper
50 g extravergine olijfolie
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 220 °C 350 w 25-30
minuten
65
BEREIDING
1. Meng alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur
marineren.
2. Leg de ingrediënten in een grote, lage ovenschaal
en zet het gerecht in de oven.
3. Schep de ingrediënten halverwege de bereidingstijd
om met een houten spatel.
4. Besprenkel het gerecht als het gaar is met
balsamicoazijn.
BEREIDING
1. Snijd de kipfi let in dikke plakken en laat ze
marineren met rozemarijn, zout, olie, gehakte
knofl ook en citroensap.
2. Kook de champignons met olie, gehakte knofl ook
en peterselie 5 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze afkoelen.
3. Bestrooi ze met zout.
4. Leg de champignons in een ovenschaal, leg de
kipfi lets erop en zet het gerecht in de oven.
Kip met courgette,
paprika en aubergine
met balsamicoazijn
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg kip, ontbeend en in
stukken
250 g rode paprika, in
reepjes
250 g gele paprika, in
reepjes
300 g courgette, in
reepjes
200 g aubergine, in
reepjes
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte peterselie
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
50 g extravergine olijfolie
20 g balsamicoazijn
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 220 °C 350 w 10-12
minuten
Kipfi let met citroen
en rozemarijn
met champignons
Ingrediënten voor 8
personen
4 kipfi lets
500 g verse champignons
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knofl ook
3 g verse gehakte
rozemarijn
30 g extravergine olijfolie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Sap van 1 citroen
Turbogrill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
3 Gemiddeld 90 w 10-12
minuten
66
BEREIDING
1. Kruid het konijn met zout, peper, de gehakte
knofl ook, rozemarijn en venkelzaadjes en laat het 1
uur marineren met olie.
2. Haal het vel van de worst en meng de worst met de
peterselie, het ei en de Parmezaanse kaas.
3. Leg de plakken gekookte ham op de onderkant van
het konijn.
4. Strijk de worstvulling erover uit en rol het konijn
strak op.
5. Bind het vlees vast met rolladetouw en bestrijk het
met olijfolie.
6. Voeg na 20 minuten in de oven de wijn toe voor een
rijke jus.
BEREIDING
1. Snijd de varkenshaas in mooie stukken en bestrooi ze
met zout en peper.
2. Wikkel de stukken één voor één in het spek en leg ze
op regelmatige afstand van elkaar in een ovenschaal.
Bestrijk de stukken vlees met gesmolten boter.
3. Meng de geschilde en in parten gesneden appels met
de saffraan, zout en olie.
4. Kook ze snel 5 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze rusten.
5. Zet het vlees in de oven en voeg halverwege de
bereidingstijd de appels toe. Blus af met de Vin
Santo.
6. Bestrooi het gerecht met de tijm en serveer.
Varkenshaas met rauwe
ham, appels en saffraan
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg varkenshaas
150 g mager spek
2 g tijm
1 teentje knofl ook
4 appels, Granny Smith
2 zakjes saffraanpoeder
30 g extravergine olijfolie
30 g boter
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
30 g Vin Santo
(likeurwijn)
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 90 w 18-20
minuten
Konijnrollade met venkel,
rozemarijn en knofl ook
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 konijn, ontbeend
100 g gekookte ham in
plakken
2 g verse gehakte
rozemarijn
2 g venkelzaadjes
250 g verse worst
2 teentjes knofl ook
1 ei
2 g gehakte peterselie
20 g geraspte
Parmezaanse kaas
30 g extravergine olijfolie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
150 g droge witte wijn
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 160 °C 160 w 25-30
minuten
68
BEREIDING
1. Verwijder de vinnen, de ingewanden en de kieuwen
van de tarbot.
2. Bestrooi de vis met zout, peper, gehakte laurier en
dille.
3. Bestrijk de vis met olijfolie.
4. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg de
tarbot erop.
5. Was de aardappelen, maak ze droog en snijd ze in
dunne schijfjes, leg ze niet in water.
6. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de tarbot
alsof het de schubben van de vis zijn. Bestrooi met
zout, peper en olie en zet het gerecht in de oven.
7. Besprenkel de vis tegen het einde van de bereiding
met witte wijn en indien nodig een beetje water om
een sausje te krijgen.
BEREIDING
1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en
verwijder de zaadjes.
2. Snijd ze in plakjes zodat u halve maantjes krijgt.
3. Snijd de prei in dunne reepjes en doe ze bij de
courgette.
4. Bestrooi de groenten met zout, peper, knofl ook en
olijfolie. Kook ze 6 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze afkoelen.
5. Bestrooi de tonijnmedaillons met zout, peper en de
jngehakte kruiden en bestrijk ze met olie.
6. Leg de courgette en de prei in een met bakpapier
beklede ovenschaal.
7. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en meng
alles goed.
8. Leg de tonijnmedaillons erop en zet het gerecht in
de oven.
9. Als u de tonijn liever wat rauwer wilt, verkort de
bereidingstijd dan met 2 minuten.
Tarbot in aardappelkorst
Ingrediënten voor 4
personen
1,2 kg tarbot
500 g aardappelen met
rode schil
1 teentje knofl ook
10 g gehakte peterselie
1 laurierblaadje
10 g verse dille
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
Convent + magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 200 °C 350 w 18-20
minuten
Medaillons van rode
tonijn met courgette, prei
en kerstomaatjes
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg rode tonijn in
medaillons
500 g courgette, in
gehalveerde plakjes
150 g prei, in dunne
reepjes
150 g kerstomaatjes, in
vieren gesneden
1 teentje knofl ook
10 g gehakte peterselie
1 g majoraan
2 blaadjes munt
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olijfolie
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 90 w 10-12
minuten
69
BEREIDING
1. Verwijder de ingewanden uit de goudbrasems
en bestrooi ze met de fi jngehakte kruiden, de
sinaasappelschil en de olie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Meng het fi jne zout met de stijfgeklopte eiwitten
tot u een stevige massa heeft, die makkelijk te
kneden is.
4. Leg een laag zoutmengsel op het bakpapier, leg
de goudbrasems erop en bedek ze geheel met het
resterende zoutmengsel. Decoreer de korst met de
punt van een mes.
5. Zet het gerecht in de oven.
BEREIDING
1. Bestrooi de moten zwaardvis met zout, peper en de
gehakte citroenschil.
2. Bereid de aromatische panering door het
paneermeel, de olie en de fi jngehakte kruiden door
elkaar te mengen.
3. Paneer de vis.
4. Leg de moten in een grote glazen ovenschaal op een
stuk bakpapier.
5. Zet het gerecht in de oven.
Aromatisch gepaneerde
zwaardvis
Ingrediënten voor 8
personen
8 moten zwaardvis à 200
g - in totaal 1,6 kg
500 g paneermeel
5 g verse gehakte
rozemarijn
2 laurierblaadjes
5 g verse bieslook
2 blaadjes basilicum
1 g citroenschil
20 g extravergine olijfolie
12 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Grill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
3 Gemiddeld 90 w 10-12
minuten
Goudbrasem in zoutkorst
Ingredienti x 8 persone
3 goudbrasems van 600 g
6 eitwitten, stijfgeklopt
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knofl ook
3 g verse gehakte
rozemarijn
30 g extravergine olijfolie
2 kg fi jn zout
Snufje gemalen peper
5 g sinaasappelschil,
jngehakt
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 200 °C 350 w 10-12
minuten
70
BEREIDING
1. Verwijder de ingewanden uit de zeebaarzen en kruid
ze met olie, zout, peper en fi jngehakte peterselie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Voeg de blokjes tomaat, de olie, de gehakte
knofl ook, de kappertjes en de zwarte olijven toe.
4. Bestrooi het garnituur met zout en peper.
5. Leg de met olie bestreken zeebaarzen erop en zet
het gerecht in de oven.
BEREIDING
1. Verwijder de ingewanden uit de forellen en
verwijder de graten uit de buik, zodat de fi lets bij de
kop en de staart heel blijven.
2. Bestrooi de vis met zout, peper en fi jngehakte
peterselie.
3. Kook de met bieslook bestrooide worteltjes afgedekt
6 minuten op vol vermogen in de magnetron.
4. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier en
verdeel de worteltjes en de amandelen erover, met
een deel van de boter in klontjes.
5. Smelt de rest van de boter in de magnetron en strijk
deze met een bakkwast uit over de forelfi lets.
6. Leg de forellen op de buik met de fi lets goed open
en zet het gerecht in de oven.
Geroosterde zeebaars
met olijven, kappertjes en
verse tomaten
Ingrediënten voor 8
personen
3 zeebaarzen van 600 g
100 g hele zwarte olijven
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knofl ook
5 g kappertjes
300 g verse tomaten, in
blokjes
30 g extravergine olijfolie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 160 w 15-18
minuten
Forel met amandelen,
worteltjes en bieslook
Ingrediënten voor 8
personen
8 forellen
50 g geschaafde
amandelen
100 g boter
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knofl ook
400 g worteltjes, in
schijfjes
10 g verse bieslook
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Turbogrill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
2 Hoog 160 w 13
minuten
72
BEREIDING
1. Voor het kruimeldeeg:
2. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en
laat het deeg rusten.
3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage
taartvorm.
4. Klop de eidooiers met de suiker en de ricotta tot u
een glad beslag heeft.
5. Voeg de cacao, de kaneel en de gekonfi jte vruchtjes
toe en klop ze door het beslag.
6. Schep het beslag in de taartvorm, strijk de
bovenkant mooi glad, versier de taart met de hele
amandelen en zet hem in de oven.
BEREIDING
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
en voeg één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Klop de citroenschil en het zout door het beslag
en voeg de gehakte hazelnoten en de gekonfi jte
vruchtjes toe.
4. Schep het beslag in de taartvorm en voeg als laatste
de blokjes peer toe. Strijk de bovenkant mooi glad.
5. Zet de taart in de oven.
Ricotta-chocoladetaart
Ingrediënten voor 1 taart
125 g eidooiers
200 g basterdsuiker
75 g gekonfi jte vruchtjes
250 g verse ricotta
75 g cacaopoeder
Snufje kaneel
100 g gepelde amandelen
300 g kruimeldeeg
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 w 20-25
minuten
Peren-hazelnoottaart
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
50 g hazelnoten,
jngehakt
150 g peer, in blokjes
30 g gekonfi jte vruchtjes
5 g bakpoeder
1 g zout
1 g citroenschil,
jngehakt
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 w 18-20
minuten
73
BEREIDING
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
en voeg één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem, het amandelmeel en het
bakpoeder toe.
3. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant
glad.
4. Bestrooi de bovenkant van de taart met de
geschaafde amandelen en zet hem in de oven.
5. Als de taart gaar is, smelt u de abrikozenjam op
vol vermogen in de magnetron en bestrijkt u
de bovenkant van de taart met behulp van een
bakkwast met de jam.
Amandeltaart
Ingrediënten voor 1 taart
390 g hele eieren
450 g basterdsuiker
125 g bloem
350 g amandelmeel
100 g geschaafde
amandelen
150 g abrikozenjam
10 g bakpoeder
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 90 w 20-22
minuten
BEREIDING
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
en voeg één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft
de gehakte pistachenootjes toe en aan de andere
helft de oploskoffi e.
4. Schep het beslag in afwisselende lagen in de
taartvorm.
5. Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en zet
hem in de oven.
Pistache-mokkataart
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
150 g gehakte
pistachenoten
25 g oploskoffi e
5 g bakpoeder
1 g zout
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 w 20-22
minuten
74
BEREIDING
1. Klop de eieren los met de suiker en de honing.
2. Voeg de gezeefde bloem en de maïzena toe en
roer dit voorzichtig door het beslag.
3. Voeg de geraspte worteltjes toe, die u eerst heeft
uitgeknepen in een theedoek.
4. Voeg het bakpoeder, zout en de geroosterde en
jngehakte pijnboompitten toe en als laatste de
yoghurt.
5. Bak de taart gedurende de aangegeven tijd in de
oven.
Worteltaart met
acaciahoning
Ingrediënten voor 1 taart
150 g geraspte worteltjes
180 g hele eieren
120 g suiker
60 g acaciahoning
200 g bloem
50 g pijnboompitten,
geroosterd en fi jngehakt
50 g maïzena
50 g gesmolten boter
125 g magere yoghurt
10 g bakpoeder
1 g zout
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 90 w 25-28
minuten
BEREIDING
1. Voor het kruimeldeeg:
2. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en
laat het deeg rusten.
3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage
taartvorm. Verdeel de pruimenjam over het deeg en
strooi de verkruimelde amarettokoekjes erover. Schil
de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten
in schijfjes van 4 mm dikte. Leg de schijfjes in cirkels
op de taartbodem.
4. Bestuif de taart met de poedersuiker en zet hem in
de oven.
Appeltaart met
amarettokoekjes en
pruimenjam
Ingrediënten voor 8
personen
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
6 appels
50 g verkruimelde
amarettokoekjes
150 g pruimenjam
30 g poedersuiker
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 w 20-25
minuten

Documenttranscriptie

Inhoud pag 60 Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto pag 61 Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen pag 62 Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschijfjes Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina pag 64 Konijn met rode ui, pijnboompitten en rozijnen Duivelse kip pag 65 Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazijn Kipfilet met citroen, rozemarijn en champignons pag 66 Varkenshaas met rauwe ham, appels en saffraan Konijnrollade met venkel, rozemarijn en knoflook pag 68 Tarbot in aardappelkorst Medaillons van rode tonijn met courgette, prei en kerstomaatjes pag 69 Aromatisch gepaneerde zwaardvis Goudbrasem in zoutkorst pag 70 Geroosterde zeebaars met olijven, kappertjes en verse tomaten Forel met amandelen, worteltjes en bieslook pag 72 Ricotta-chocoladetaart Peren-hazelnoottaart pag 73 Pistache-mokkataart Amandeltaart pag 74 Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam Worteltaart met acaciahoning 59 Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Turbogrill + MG Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 200 °C Ingrediënten voor 8 personen 300 g verse macaroni 1 liter bechamelsaus 250 g verse ricotta 100 g doperwten, diepvries 150 g verse worteltjes in blokjes 250 g spinazie, diepvries 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 g gehakte knoflook 30 g extravergine olijfolie 350 w Tijd Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 16-18 minuten 1 Voor de bechamelsaus 1 liter melk 50 g boter 50 g bloem 10 g zout Hoog Ingrediënten voor 8 personen 300 g rode paprika, in brede lange repen 300 g gele paprika, in brede lange repen 250 g courgette, in dunne plakjes 250 g worteltjes, in dunne reepjes 300 g tomaten, in plakjes 50 g basilicumpesto 1 teentje knoflook 100 g prei, in zeer dunne ringetjes 350w Tijd 12-15 minuten 200 g Taleggio-kaas, in blokjes gesneden 100 g geraspte Parmezaanse kaas 300 g zwarte olijven, in plakjes 100 g kappertjes 20 g ansjovisfilets op olie 50 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper BEREIDING BEREIDING 1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de magnetron, voeg de bloem toe en roer goed. 2. Breng de melk met het zout aan de kook in de magnetron en voeg het bloem-botermengsel toe. 3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is. 4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en laat ze goed uitlekken. 5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ricotta, een deel van de Parmezaanse kaas en een deel van de bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is voegt u de verse, ongekookte macaroni toe en mengt u alles goed. 6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en strijk de bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de bechamelsaus erover, bestrooi met Parmezaanse kaas en zet in de oven. 7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10 minuten staan voordat u het serveert. 1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en olijfolie. 2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met hoge randen. Verdeel over elke laag wat pesto, Parmezaanse kaas, Taleggio-kaas en zwarte olijven. 3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes en de twee soorten kaas. 4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin korstje heeft. 60 Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 160 °C Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg eendenborst 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 10 g gehakte rozemarijn 10 g sinaasappelschil, in julienne gesneden 5 gekneusde jeneverbessen 160 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 18-20 minuten 2 4 sinaasappels, in partjes, wit verwijderd 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 20 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn 180 °C Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg varkensbraadstuk 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 5 g venkelzaadjes 50 g gerookt spek, in blokjes 200 g lente-uitjes 90 w Tijd 30-35 minuten 200 g aardappelen, in blokjes 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 20 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn BEREIDING BEREIDING 1. Breng de eendenborsten op smaak met zout, peper, de gekneusde jeneverbessen en de sinaasappelschil, de laurier en de fijngehakte knoflook en rozemarijn. 2. Bestrijk het vlees met olijfolie. 3. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en zet in de oven. 4. Blus halverwege de bereidingstijd af met de witte wijn en laat het vlees gaar worden. 5. Versier het gerecht als het gaar is met de partjes sinaasappel en schep de jus erover. 6. Als u het vlees meer doorbakken wilt hebben, dus minder rosé, laat het dan nog 2 - 3 minuten langer in de oven staan. 1. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de venkelzaadjes en de laurier toe. 2. Bestrijk het vlees met olijfolie en leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. 3. Voeg de lente-uitjes, de aardappelen en de blokjes spek toe en zet in de oven. 4. Schep af en toe om. 5. Blus af met de wijn als de uitjes en het spek bruin beginnen te worden en laat de wijn verdampen. 6. Voeg de melk toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is. 7. Serveer het vlees in plakken met de jus. 61 Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschijfjes Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Grill + MG Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 1 Hoog Ingrediënten voor 8 personen 24 lamskoteletten 100 g pistachenoten, gepeld en fijngehakt 24 plakjes vet spek 1 teentje knoflook 5 g verse gehakte rozemarijn 2 laurierblaadjes 1 g tijm 350 w Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd 2 6-8 minuten 500 g aardappelen met rode schil, in schijfjes 20 g extravergine olijfolie 12 g fijn zout Snufje gemalen peper 180 °C Ingrediënten voor 8 personen 800 g ongepaneerde kalfsschnitzels 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 150 g gekookte ham in plakken 300 g champignons, in plakjes 350 w Tijd 10-12 minuten 200 g fontina (kaas) in plakken 10 g gehakte peterselie 16 blaadjes salie 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 20 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn 30 g bloem BEREIDING BEREIDING 1. Laat de lamskoteletten 20 minuten marineren met zout, peper en de fijngehakte kruiden en knoflook. 2. Snijd de aardappelen met schil in schijfjes en bestrooi ze met zout, peper en olie. Kook de aardappelschijfjes afgedekt 8 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen. 3. Bestrooi elke kotelet ruim met gehakte pistachenoten en omwikkel ze met vet spek. 4. Leg de aardappelschijfjes in een grote, lage ovenschaal. Leg de lamskoteletten erop en zet het gerecht in de oven. 5. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om om beide kanten bruin te laten worden. 1. Leg de schnitzels plat neer en bestrooi ze met zout en peper. 2. Leg op elke schnitzel een plak ham, een plak kaas en blaadjes salie. 3. Rol het vlees op en bind het vast met rolladetouw. Haal de kalfsrolletjes door de bloem. 4. Meng in een ovenschaal de rauwe champignons met olie, knoflook, zout, peper en peterselie. 5. Leg de kalfsrolletjes erop en zet het gerecht in de oven. 6. Blus het gerecht halverwege de bereidingstijd af met witte wijn. 7. Serveer het vlees met de jus. 62 Konijn met rode ui, pijnboompitten en rozijnen Duivelse kip Hetelucht + MG Voorverwarmen op 220 °C Grill + MG Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 2 Gemiddeld Ingrediënten voor 8 personen 1,6 kg konijn, in stukken 250 g rode uien, gesnipperd 250 g pijnboompitten 40 g rozijnen 1 teentje knoflook 5 g verse gehakte rozemarijn 2 laurierblaadjes 160 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 15-16 minuten 2 1 g citroenschil, fijngehakt 80 g zongedroogde tomaten, in reepjes 2 g kappertjes 20 g extravergine olijfolie 12 g fijn zout Snufje gemalen peper 220 °C Ingrediënten voor 8 personen 2 piepkuikens van 600 g per stuk, in totaal 1,2 kg 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 10 g gehakte rozemarijn 10 g fijn zout 350 w Tijd 25-30 minuten 1 g gemalen peper 1 g gehakte rode peper 50 g extravergine olijfolie BEREIDING BEREIDING 1. Laat het konijn met alle ingrediënten ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. 2. Leg de stukken goed uitgespreid in een grote, lage ovenschaal die bekleed is met bakpapier. 3. Zet het gerecht in de oven. 4. Draai de stukken halverwege de bereidingstijd om om ze aan alle kanten bruin te laten worden. 1. Open de piepkuikens bij de rug en sla ze plat met een vleeshamer. 2. Kruid ze met alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur marineren. 3. Leg de aan de rugkant geopende piepkuikens in een ovenschaal. 4. Zet het gerecht in de oven. 5. Voeg na 20 minuten 1 glas warm water toe. 6. Laat de piepkuikens gaar worden en serveer ze bedruppeld met extravergine olijfolie 64 Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazijn Kipfilet met citroen en rozemarijn met champignons Hetelucht + MG Voorverwarmen op 220 °C Turbogrill + MG Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 2 220 °C Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg kip, ontbeend en in stukken 250 g rode paprika, in reepjes 250 g gele paprika, in reepjes 300 g courgette, in reepjes 200 g aubergine, in 350 w Tijd Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 10-12 minuten 3 reepjes 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 10 g gehakte peterselie 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 50 g extravergine olijfolie 20 g balsamicoazijn Gemiddeld Ingrediënten voor 8 personen 4 kipfilets 500 g verse champignons 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 3 g verse gehakte 90 w Tijd 10-12 minuten rozemarijn 30 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper Sap van 1 citroen BEREIDING BEREIDING 1. Meng alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur marineren. 2. Leg de ingrediënten in een grote, lage ovenschaal en zet het gerecht in de oven. 3. Schep de ingrediënten halverwege de bereidingstijd om met een houten spatel. 4. Besprenkel het gerecht als het gaar is met balsamicoazijn. 1. Snijd de kipfilet in dikke plakken en laat ze marineren met rozemarijn, zout, olie, gehakte knoflook en citroensap. 2. Kook de champignons met olie, gehakte knoflook en peterselie 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen. 3. Bestrooi ze met zout. 4. Leg de champignons in een ovenschaal, leg de kipfilets erop en zet het gerecht in de oven. 65 Varkenshaas met rauwe ham, appels en saffraan Konijnrollade met venkel, rozemarijn en knoflook Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 160 °C Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg varkenshaas 150 g mager spek 2 g tijm 1 teentje knoflook 4 appels, Granny Smith 2 zakjes saffraanpoeder 30 g extravergine olijfolie 30 g boter 90 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 18-20 minuten 2 10 g fijn zout Snufje gemalen peper 30 g Vin Santo (likeurwijn) 160 °C Ingrediënten voor 8 personen 1,2 konijn, ontbeend 100 g gekookte ham in plakken 2 g verse gehakte rozemarijn 2 g venkelzaadjes 250 g verse worst 2 teentjes knoflook 1 ei 160 w Tijd 25-30 minuten 2 g gehakte peterselie 20 g geraspte Parmezaanse kaas 30 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper 150 g droge witte wijn BEREIDING BEREIDING 1. Snijd de varkenshaas in mooie stukken en bestrooi ze met zout en peper. 2. Wikkel de stukken één voor één in het spek en leg ze op regelmatige afstand van elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de stukken vlees met gesmolten boter. 3. Meng de geschilde en in parten gesneden appels met de saffraan, zout en olie. 4. Kook ze snel 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze rusten. 5. Zet het vlees in de oven en voeg halverwege de bereidingstijd de appels toe. Blus af met de Vin Santo. 6. Bestrooi het gerecht met de tijm en serveer. 1. Kruid het konijn met zout, peper, de gehakte knoflook, rozemarijn en venkelzaadjes en laat het 1 uur marineren met olie. 2. Haal het vel van de worst en meng de worst met de peterselie, het ei en de Parmezaanse kaas. 3. Leg de plakken gekookte ham op de onderkant van het konijn. 4. Strijk de worstvulling erover uit en rol het konijn strak op. 5. Bind het vlees vast met rolladetouw en bestrijk het met olijfolie. 6. Voeg na 20 minuten in de oven de wijn toe voor een rijke jus. 66 Tarbot in aardappelkorst Medaillons van rode tonijn met courgette, prei en kerstomaatjes Convent + magn Voorverwarmen op 220 °C Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 200 °C Ingrediënten voor 4 personen 1,2 kg tarbot 500 g aardappelen met rode schil 1 teentje knoflook 10 g gehakte peterselie 1 laurierblaadje 350 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 18-20 minuten 2 10 g verse dille 10 g zout 1 g peper 30 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn 180 °C Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg rode tonijn in medaillons 500 g courgette, in gehalveerde plakjes 150 g prei, in dunne reepjes 150 g kerstomaatjes, in vieren gesneden 90 w Tijd 10-12 minuten 1 teentje knoflook 10 g gehakte peterselie 1 g majoraan 2 blaadjes munt 10 g zout 1 g peper 30 g extravergine olijfolie BEREIDING BEREIDING 1. Verwijder de vinnen, de ingewanden en de kieuwen van de tarbot. 2. Bestrooi de vis met zout, peper, gehakte laurier en dille. 3. Bestrijk de vis met olijfolie. 4. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg de tarbot erop. 5. Was de aardappelen, maak ze droog en snijd ze in dunne schijfjes, leg ze niet in water. 6. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de tarbot alsof het de schubben van de vis zijn. Bestrooi met zout, peper en olie en zet het gerecht in de oven. 7. Besprenkel de vis tegen het einde van de bereiding met witte wijn en indien nodig een beetje water om een sausje te krijgen. 1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. 2. Snijd ze in plakjes zodat u halve maantjes krijgt. 3. Snijd de prei in dunne reepjes en doe ze bij de courgette. 4. Bestrooi de groenten met zout, peper, knoflook en olijfolie. Kook ze 6 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen. 5. Bestrooi de tonijnmedaillons met zout, peper en de fijngehakte kruiden en bestrijk ze met olie. 6. Leg de courgette en de prei in een met bakpapier beklede ovenschaal. 7. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en meng alles goed. 8. Leg de tonijnmedaillons erop en zet het gerecht in de oven. 9. Als u de tonijn liever wat rauwer wilt, verkort de bereidingstijd dan met 2 minuten. 68 Aromatisch gepaneerde zwaardvis Goudbrasem in zoutkorst Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Grill + MG Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 3 Gemiddeld Ingrediënten voor 8 personen 8 moten zwaardvis à 200 g - in totaal 1,6 kg 500 g paneermeel 5 g verse gehakte rozemarijn 2 laurierblaadjes 5 g verse bieslook 2 blaadjes basilicum 1 g citroenschil 90 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 10-12 minuten 2 20 g extravergine olijfolie 12 g fijn zout Snufje gemalen peper 200 °C Ingredienti x 8 persone 3 goudbrasems van 600 g 6 eitwitten, stijfgeklopt 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 3 g verse gehakte rozemarijn 30 g extravergine olijfolie 350 w Tijd 10-12 minuten 2 kg fijn zout Snufje gemalen peper 5 g sinaasappelschil, fijngehakt BEREIDING BEREIDING 1. Bestrooi de moten zwaardvis met zout, peper en de gehakte citroenschil. 2. Bereid de aromatische panering door het paneermeel, de olie en de fijngehakte kruiden door elkaar te mengen. 3. Paneer de vis. 4. Leg de moten in een grote glazen ovenschaal op een stuk bakpapier. 5. Zet het gerecht in de oven. 1. Verwijder de ingewanden uit de goudbrasems en bestrooi ze met de fijngehakte kruiden, de sinaasappelschil en de olie. 2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier. 3. Meng het fijne zout met de stijfgeklopte eiwitten tot u een stevige massa heeft, die makkelijk te kneden is. 4. Leg een laag zoutmengsel op het bakpapier, leg de goudbrasems erop en bedek ze geheel met het resterende zoutmengsel. Decoreer de korst met de punt van een mes. 5. Zet het gerecht in de oven. 69 Geroosterde zeebaars met olijven, kappertjes en verse tomaten Forel met amandelen, worteltjes en bieslook Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Turbogrill + MG Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 2 180 °C Ingrediënten voor 8 personen 3 zeebaarzen van 600 g 100 g hele zwarte olijven 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 160 w Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd 2 15-18 minuten 5 g kappertjes 300 g verse tomaten, in blokjes 30 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper Hoog Ingrediënten voor 8 personen 8 forellen 50 g geschaafde amandelen 100 g boter 10 g verse gehakte 160 w Tijd 13 minuten peterselie 1 teentje knoflook 400 g worteltjes, in schijfjes 10 g verse bieslook 10 g fijn zout Snufje gemalen peper BEREIDING BEREIDING 1. Verwijder de ingewanden uit de zeebaarzen en kruid ze met olie, zout, peper en fijngehakte peterselie. 2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier. 3. Voeg de blokjes tomaat, de olie, de gehakte knoflook, de kappertjes en de zwarte olijven toe. 4. Bestrooi het garnituur met zout en peper. 5. Leg de met olie bestreken zeebaarzen erop en zet het gerecht in de oven. 1. Verwijder de ingewanden uit de forellen en verwijder de graten uit de buik, zodat de filets bij de kop en de staart heel blijven. 2. Bestrooi de vis met zout, peper en fijngehakte peterselie. 3. Kook de met bieslook bestrooide worteltjes afgedekt 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. 4. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier en verdeel de worteltjes en de amandelen erover, met een deel van de boter in klontjes. 5. Smelt de rest van de boter in de magnetron en strijk deze met een bakkwast uit over de forelfilets. 6. Leg de forellen op de buik met de filets goed open en zet het gerecht in de oven. 70 Ricotta-chocoladetaart Peren-hazelnoottaart Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 180 °C Ingrediënten voor 1 taart 125 g eidooiers 200 g basterdsuiker 75 g gekonfijte vruchtjes 250 g verse ricotta 75 g cacaopoeder Snufje kaneel 100 g gepelde amandelen 300 g kruimeldeeg 90 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 20-25 minuten 1 Voor het kruimeldeeg 250 g bloem 150 g boter 100 g basterdsuiker 2 eidooiers Snufje zout 180 °C Ingrediënten voor 1 taart 400 g boter 180 g hele eieren 180 g suiker 150 g bloem 50 g hazelnoten, fijngehakt 150 g peer, in blokjes 90 w Tijd 18-20 minuten 30 g gekonfijte vruchtjes 5 g bakpoeder 1 g zout 1 g citroenschil, fijngehakt BEREIDING BEREIDING 1. Voor het kruimeldeeg: 2. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het deeg rusten. 3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm. 4. Klop de eidooiers met de suiker en de ricotta tot u een glad beslag heeft. 5. Voeg de cacao, de kaneel en de gekonfijte vruchtjes toe en klop ze door het beslag. 6. Schep het beslag in de taartvorm, strijk de bovenkant mooi glad, versier de taart met de hele amandelen en zet hem in de oven. 1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. 2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe. 3. Klop de citroenschil en het zout door het beslag en voeg de gehakte hazelnoten en de gekonfijte vruchtjes toe. 4. Schep het beslag in de taartvorm en voeg als laatste de blokjes peer toe. Strijk de bovenkant mooi glad. 5. Zet de taart in de oven. 72 Pistache-mokkataart Amandeltaart Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 180 °C Ingrediënten voor 1 taart 400 g boter 180 g hele eieren 180 g suiker 150 g bloem 150 g gehakte 90 w Tijd Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 20-22 minuten 1 pistachenoten 25 g oploskoffie 5 g bakpoeder 1 g zout 160 °C Ingrediënten voor 1 taart 390 g hele eieren 450 g basterdsuiker 125 g bloem 350 g amandelmeel 90 w Tijd 20-22 minuten 100 g geschaafde amandelen 150 g abrikozenjam 10 g bakpoeder BEREIDING BEREIDING 1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. 2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe. 3. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft de gehakte pistachenootjes toe en aan de andere helft de oploskoffie. 4. Schep het beslag in afwisselende lagen in de taartvorm. 5. Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en zet hem in de oven. 1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. 2. Voeg de gezeefde bloem, het amandelmeel en het bakpoeder toe. 3. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. 4. Bestrooi de bovenkant van de taart met de geschaafde amandelen en zet hem in de oven. 5. Als de taart gaar is, smelt u de abrikozenjam op vol vermogen in de magnetron en bestrijkt u de bovenkant van de taart met behulp van een bakkwast met de jam. 73 Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam Worteltaart met acaciahoning Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 180 °C Ingrediënten voor 8 personen Voor het kruimeldeeg 250 g bloem 150 g boter 100 g basterdsuiker 2 eidooiers 90 w Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd 1 20-25 minuten 160 °C Ingrediënten voor 1 taart 150 g geraspte worteltjes 180 g hele eieren 120 g suiker 60 g acaciahoning 200 g bloem 50 g pijnboompitten, geroosterd en fijngehakt 50 g maïzena Snufje zout 6 appels 50 g verkruimelde amarettokoekjes 150 g pruimenjam 30 g poedersuiker 90 w Tijd 25-28 minuten 50 g gesmolten boter 125 g magere yoghurt 10 g bakpoeder 1 g zout BEREIDING BEREIDING 1. Voor het kruimeldeeg: 2. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het deeg rusten. 3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm. Verdeel de pruimenjam over het deeg en strooi de verkruimelde amarettokoekjes erover. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in schijfjes van 4 mm dikte. Leg de schijfjes in cirkels op de taartbodem. 4. Bestuif de taart met de poedersuiker en zet hem in de oven. 74 1. Klop de eieren los met de suiker en de honing. 2. Voeg de gezeefde bloem en de maïzena toe en roer dit voorzichtig door het beslag. 3. Voeg de geraspte worteltjes toe, die u eerst heeft uitgeknepen in een theedoek. 4. Voeg het bakpoeder, zout en de geroosterde en fijngehakte pijnboompitten toe en als laatste de yoghurt. 5. Bak de taart gedurende de aangegeven tijd in de oven.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Whirlpool BMTMS 9145 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor