Documenttranscriptie
Inhoud
pag 60 Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta
Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto
pag 61 Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne
Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen
pag 62 Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschijfjes
Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina
pag 64 Konijn met rode ui, pijnboompitten en rozijnen
Duivelse kip
pag 65 Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazijn
Kipfilet met citroen, rozemarijn en champignons
pag 66 Varkenshaas met rauwe ham, appels en saffraan
Konijnrollade met venkel, rozemarijn en knoflook
pag 68 Tarbot in aardappelkorst
Medaillons van rode tonijn met courgette, prei en kerstomaatjes
pag 69 Aromatisch gepaneerde zwaardvis
Goudbrasem in zoutkorst
pag 70 Geroosterde zeebaars met olijven, kappertjes en verse tomaten
Forel met amandelen, worteltjes en bieslook
pag 72 Ricotta-chocoladetaart
Peren-hazelnoottaart
pag 73 Pistache-mokkataart
Amandeltaart
pag 74 Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam
Worteltaart met acaciahoning
59
Timbaaltje van verse
pasta met groenten
en ricotta
Tompouce van groenten
met taleggio en
basilicumpesto
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Turbogrill + MG
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
200 °C
Ingrediënten voor 8
personen
300 g verse macaroni
1 liter bechamelsaus
250 g verse ricotta
100 g doperwten,
diepvries
150 g verse worteltjes in
blokjes
250 g spinazie, diepvries
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
2 g gehakte knoflook
30 g extravergine olijfolie
350 w
Tijd
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
16-18
minuten
1
Voor de bechamelsaus
1 liter melk
50 g boter
50 g bloem
10 g zout
Hoog
Ingrediënten voor 8
personen
300 g rode paprika, in
brede lange repen
300 g gele paprika, in
brede lange repen
250 g courgette, in dunne
plakjes
250 g worteltjes, in dunne
reepjes
300 g tomaten, in plakjes
50 g basilicumpesto
1 teentje knoflook
100 g prei, in zeer dunne
ringetjes
350w
Tijd
12-15
minuten
200 g Taleggio-kaas, in
blokjes gesneden
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
300 g zwarte olijven, in
plakjes
100 g kappertjes
20 g ansjovisfilets op olie
50 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
BEREIDING
BEREIDING
1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de
magnetron, voeg de bloem toe en roer goed.
2. Breng de melk met het zout aan de kook in de
magnetron en voeg het bloem-botermengsel toe.
3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is.
4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en
laat ze goed uitlekken.
5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de
ricotta, een deel van de Parmezaanse kaas en een
deel van de bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is
voegt u de verse, ongekookte macaroni toe en mengt
u alles goed.
6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en
strijk de bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de
bechamelsaus erover, bestrooi met Parmezaanse kaas
en zet in de oven.
7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10
minuten staan voordat u het serveert.
1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en
olijfolie.
2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met
hoge randen. Verdeel over elke laag wat pesto,
Parmezaanse kaas, Taleggio-kaas en zwarte olijven.
3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes
en de twee soorten kaas.
4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin
korstje heeft.
60
Eendenborst met
jeneverbessen en
sinaasappeljulienne
Varkensbraadstuk met melk
en venkelzaadjes,
lente-uitjes en aardappelen
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
160 °C
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg eendenborst
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarijn
10 g sinaasappelschil, in
julienne gesneden
5 gekneusde
jeneverbessen
160 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
18-20
minuten
2
4 sinaasappels, in partjes,
wit verwijderd
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
180 °C
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg varkensbraadstuk
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
5 g venkelzaadjes
50 g gerookt spek, in
blokjes
200 g lente-uitjes
90 w
Tijd
30-35
minuten
200 g aardappelen, in
blokjes
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
BEREIDING
BEREIDING
1. Breng de eendenborsten op smaak met zout, peper,
de gekneusde jeneverbessen en de sinaasappelschil,
de laurier en de fijngehakte knoflook en rozemarijn.
2. Bestrijk het vlees met olijfolie.
3. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en zet
in de oven.
4. Blus halverwege de bereidingstijd af met de witte
wijn en laat het vlees gaar worden.
5. Versier het gerecht als het gaar is met de partjes
sinaasappel en schep de jus erover.
6. Als u het vlees meer doorbakken wilt hebben, dus
minder rosé, laat het dan nog 2 - 3 minuten langer in
de oven staan.
1. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de
venkelzaadjes en de laurier toe.
2. Bestrijk het vlees met olijfolie en leg het in een met
bakpapier beklede ovenschaal.
3. Voeg de lente-uitjes, de aardappelen en de blokjes
spek toe en zet in de oven.
4. Schep af en toe om.
5. Blus af met de wijn als de uitjes en het spek bruin
beginnen te worden en laat de wijn verdampen.
6. Voeg de melk toe en laat het geheel sudderen tot
het vlees gaar is.
7. Serveer het vlees in plakken met de jus.
61
Lamskoteletten met spek,
pistachenoten
en aardappelschijfjes
Kalfsrolletjes met
paddenstoelen en fontina
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Grill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
1
Hoog
Ingrediënten voor 8
personen
24 lamskoteletten
100 g pistachenoten,
gepeld en fijngehakt
24 plakjes vet spek
1 teentje knoflook
5 g verse gehakte
rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 g tijm
350 w
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
Tijd
2
6-8
minuten
500 g aardappelen met
rode schil, in schijfjes
20 g extravergine olijfolie
12 g fijn zout
Snufje gemalen peper
180 °C
Ingrediënten voor 8
personen
800 g ongepaneerde
kalfsschnitzels
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
150 g gekookte ham in
plakken
300 g champignons, in
plakjes
350 w
Tijd
10-12
minuten
200 g fontina (kaas) in
plakken
10 g gehakte peterselie
16 blaadjes salie
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
30 g bloem
BEREIDING
BEREIDING
1. Laat de lamskoteletten 20 minuten marineren met
zout, peper en de fijngehakte kruiden en knoflook.
2. Snijd de aardappelen met schil in schijfjes en
bestrooi ze met zout, peper en olie. Kook de
aardappelschijfjes afgedekt 8 minuten op vol
vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen.
3. Bestrooi elke kotelet ruim met gehakte
pistachenoten en omwikkel ze met vet spek.
4. Leg de aardappelschijfjes in een grote, lage
ovenschaal. Leg de lamskoteletten erop en zet het
gerecht in de oven.
5. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om om
beide kanten bruin te laten worden.
1. Leg de schnitzels plat neer en bestrooi ze met zout
en peper.
2. Leg op elke schnitzel een plak ham, een plak kaas
en blaadjes salie.
3. Rol het vlees op en bind het vast met rolladetouw.
Haal de kalfsrolletjes door de bloem.
4. Meng in een ovenschaal de rauwe champignons
met olie, knoflook, zout, peper en peterselie.
5. Leg de kalfsrolletjes erop en zet het gerecht in de
oven.
6. Blus het gerecht halverwege de bereidingstijd af
met witte wijn.
7. Serveer het vlees met de jus.
62
Konijn met rode ui,
pijnboompitten en
rozijnen
Duivelse kip
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Grill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
2
Gemiddeld
Ingrediënten voor 8
personen
1,6 kg konijn, in stukken
250 g rode uien,
gesnipperd
250 g pijnboompitten
40 g rozijnen
1 teentje knoflook
5 g verse gehakte
rozemarijn
2 laurierblaadjes
160 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
15-16
minuten
2
1 g citroenschil,
fijngehakt
80 g zongedroogde
tomaten, in reepjes
2 g kappertjes
20 g extravergine olijfolie
12 g fijn zout
Snufje gemalen peper
220 °C
Ingrediënten voor 8
personen
2 piepkuikens van 600 g
per stuk, in totaal 1,2 kg
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarijn
10 g fijn zout
350 w
Tijd
25-30
minuten
1 g gemalen peper
1 g gehakte rode peper
50 g extravergine olijfolie
BEREIDING
BEREIDING
1. Laat het konijn met alle ingrediënten ongeveer 1 uur
marineren in de koelkast.
2. Leg de stukken goed uitgespreid in een grote, lage
ovenschaal die bekleed is met bakpapier.
3. Zet het gerecht in de oven.
4. Draai de stukken halverwege de bereidingstijd om
om ze aan alle kanten bruin te laten worden.
1. Open de piepkuikens bij de rug en sla ze plat met
een vleeshamer.
2. Kruid ze met alle ingrediënten en laat ze ongeveer
1 uur marineren.
3. Leg de aan de rugkant geopende piepkuikens in
een ovenschaal.
4. Zet het gerecht in de oven.
5. Voeg na 20 minuten 1 glas warm water toe.
6. Laat de piepkuikens gaar worden en serveer ze
bedruppeld met extravergine olijfolie
64
Kip met courgette,
paprika en aubergine
met balsamicoazijn
Kipfilet met citroen
en rozemarijn
met champignons
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Turbogrill + MG
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
2
220 °C
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg kip, ontbeend en in
stukken
250 g rode paprika, in
reepjes
250 g gele paprika, in
reepjes
300 g courgette, in
reepjes
200 g aubergine, in
350 w
Tijd
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
10-12
minuten
3
reepjes
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte peterselie
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
50 g extravergine olijfolie
20 g balsamicoazijn
Gemiddeld
Ingrediënten voor 8
personen
4 kipfilets
500 g verse champignons
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knoflook
3 g verse gehakte
90 w
Tijd
10-12
minuten
rozemarijn
30 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
Sap van 1 citroen
BEREIDING
BEREIDING
1. Meng alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur
marineren.
2. Leg de ingrediënten in een grote, lage ovenschaal
en zet het gerecht in de oven.
3. Schep de ingrediënten halverwege de bereidingstijd
om met een houten spatel.
4. Besprenkel het gerecht als het gaar is met
balsamicoazijn.
1. Snijd de kipfilet in dikke plakken en laat ze
marineren met rozemarijn, zout, olie, gehakte
knoflook en citroensap.
2. Kook de champignons met olie, gehakte knoflook
en peterselie 5 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze afkoelen.
3. Bestrooi ze met zout.
4. Leg de champignons in een ovenschaal, leg de
kipfilets erop en zet het gerecht in de oven.
65
Varkenshaas met rauwe
ham, appels en saffraan
Konijnrollade met venkel,
rozemarijn en knoflook
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
160 °C
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg varkenshaas
150 g mager spek
2 g tijm
1 teentje knoflook
4 appels, Granny Smith
2 zakjes saffraanpoeder
30 g extravergine olijfolie
30 g boter
90 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
18-20
minuten
2
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
30 g Vin Santo
(likeurwijn)
160 °C
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 konijn, ontbeend
100 g gekookte ham in
plakken
2 g verse gehakte
rozemarijn
2 g venkelzaadjes
250 g verse worst
2 teentjes knoflook
1 ei
160 w
Tijd
25-30
minuten
2 g gehakte peterselie
20 g geraspte
Parmezaanse kaas
30 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
150 g droge witte wijn
BEREIDING
BEREIDING
1. Snijd de varkenshaas in mooie stukken en bestrooi ze
met zout en peper.
2. Wikkel de stukken één voor één in het spek en leg ze
op regelmatige afstand van elkaar in een ovenschaal.
Bestrijk de stukken vlees met gesmolten boter.
3. Meng de geschilde en in parten gesneden appels met
de saffraan, zout en olie.
4. Kook ze snel 5 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze rusten.
5. Zet het vlees in de oven en voeg halverwege de
bereidingstijd de appels toe. Blus af met de Vin
Santo.
6. Bestrooi het gerecht met de tijm en serveer.
1. Kruid het konijn met zout, peper, de gehakte
knoflook, rozemarijn en venkelzaadjes en laat het 1
uur marineren met olie.
2. Haal het vel van de worst en meng de worst met de
peterselie, het ei en de Parmezaanse kaas.
3. Leg de plakken gekookte ham op de onderkant van
het konijn.
4. Strijk de worstvulling erover uit en rol het konijn
strak op.
5. Bind het vlees vast met rolladetouw en bestrijk het
met olijfolie.
6. Voeg na 20 minuten in de oven de wijn toe voor een
rijke jus.
66
Tarbot in aardappelkorst
Medaillons van rode
tonijn met courgette, prei
en kerstomaatjes
Convent + magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
200 °C
Ingrediënten voor 4
personen
1,2 kg tarbot
500 g aardappelen met
rode schil
1 teentje knoflook
10 g gehakte peterselie
1 laurierblaadje
350 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
18-20
minuten
2
10 g verse dille
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
180 °C
Ingrediënten voor 8
personen
1,2 kg rode tonijn in
medaillons
500 g courgette, in
gehalveerde plakjes
150 g prei, in dunne
reepjes
150 g kerstomaatjes, in
vieren gesneden
90 w
Tijd
10-12
minuten
1 teentje knoflook
10 g gehakte peterselie
1 g majoraan
2 blaadjes munt
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olijfolie
BEREIDING
BEREIDING
1. Verwijder de vinnen, de ingewanden en de kieuwen
van de tarbot.
2. Bestrooi de vis met zout, peper, gehakte laurier en
dille.
3. Bestrijk de vis met olijfolie.
4. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg de
tarbot erop.
5. Was de aardappelen, maak ze droog en snijd ze in
dunne schijfjes, leg ze niet in water.
6. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de tarbot
alsof het de schubben van de vis zijn. Bestrooi met
zout, peper en olie en zet het gerecht in de oven.
7. Besprenkel de vis tegen het einde van de bereiding
met witte wijn en indien nodig een beetje water om
een sausje te krijgen.
1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en
verwijder de zaadjes.
2. Snijd ze in plakjes zodat u halve maantjes krijgt.
3. Snijd de prei in dunne reepjes en doe ze bij de
courgette.
4. Bestrooi de groenten met zout, peper, knoflook en
olijfolie. Kook ze 6 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze afkoelen.
5. Bestrooi de tonijnmedaillons met zout, peper en de
fijngehakte kruiden en bestrijk ze met olie.
6. Leg de courgette en de prei in een met bakpapier
beklede ovenschaal.
7. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en meng
alles goed.
8. Leg de tonijnmedaillons erop en zet het gerecht in
de oven.
9. Als u de tonijn liever wat rauwer wilt, verkort de
bereidingstijd dan met 2 minuten.
68
Aromatisch gepaneerde
zwaardvis
Goudbrasem in zoutkorst
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Grill + MG
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
3
Gemiddeld
Ingrediënten voor 8
personen
8 moten zwaardvis à 200
g - in totaal 1,6 kg
500 g paneermeel
5 g verse gehakte
rozemarijn
2 laurierblaadjes
5 g verse bieslook
2 blaadjes basilicum
1 g citroenschil
90 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
10-12
minuten
2
20 g extravergine olijfolie
12 g fijn zout
Snufje gemalen peper
200 °C
Ingredienti x 8 persone
3 goudbrasems van 600 g
6 eitwitten, stijfgeklopt
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knoflook
3 g verse gehakte
rozemarijn
30 g extravergine olijfolie
350 w
Tijd
10-12
minuten
2 kg fijn zout
Snufje gemalen peper
5 g sinaasappelschil,
fijngehakt
BEREIDING
BEREIDING
1. Bestrooi de moten zwaardvis met zout, peper en de
gehakte citroenschil.
2. Bereid de aromatische panering door het
paneermeel, de olie en de fijngehakte kruiden door
elkaar te mengen.
3. Paneer de vis.
4. Leg de moten in een grote glazen ovenschaal op een
stuk bakpapier.
5. Zet het gerecht in de oven.
1. Verwijder de ingewanden uit de goudbrasems
en bestrooi ze met de fijngehakte kruiden, de
sinaasappelschil en de olie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Meng het fijne zout met de stijfgeklopte eiwitten
tot u een stevige massa heeft, die makkelijk te
kneden is.
4. Leg een laag zoutmengsel op het bakpapier, leg
de goudbrasems erop en bedek ze geheel met het
resterende zoutmengsel. Decoreer de korst met de
punt van een mes.
5. Zet het gerecht in de oven.
69
Geroosterde zeebaars
met olijven, kappertjes en
verse tomaten
Forel met amandelen,
worteltjes en bieslook
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Turbogrill + MG
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
2
180 °C
Ingrediënten voor 8
personen
3 zeebaarzen van 600 g
100 g hele zwarte olijven
10 g verse gehakte
peterselie
1 teentje knoflook
160 w
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
Tijd
2
15-18
minuten
5 g kappertjes
300 g verse tomaten, in
blokjes
30 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
Hoog
Ingrediënten voor 8
personen
8 forellen
50 g geschaafde
amandelen
100 g boter
10 g verse gehakte
160 w
Tijd
13
minuten
peterselie
1 teentje knoflook
400 g worteltjes, in
schijfjes
10 g verse bieslook
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
BEREIDING
BEREIDING
1. Verwijder de ingewanden uit de zeebaarzen en kruid
ze met olie, zout, peper en fijngehakte peterselie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Voeg de blokjes tomaat, de olie, de gehakte
knoflook, de kappertjes en de zwarte olijven toe.
4. Bestrooi het garnituur met zout en peper.
5. Leg de met olie bestreken zeebaarzen erop en zet
het gerecht in de oven.
1. Verwijder de ingewanden uit de forellen en
verwijder de graten uit de buik, zodat de filets bij de
kop en de staart heel blijven.
2. Bestrooi de vis met zout, peper en fijngehakte
peterselie.
3. Kook de met bieslook bestrooide worteltjes afgedekt
6 minuten op vol vermogen in de magnetron.
4. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier en
verdeel de worteltjes en de amandelen erover, met
een deel van de boter in klontjes.
5. Smelt de rest van de boter in de magnetron en strijk
deze met een bakkwast uit over de forelfilets.
6. Leg de forellen op de buik met de filets goed open
en zet het gerecht in de oven.
70
Ricotta-chocoladetaart
Peren-hazelnoottaart
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
180 °C
Ingrediënten voor 1 taart
125 g eidooiers
200 g basterdsuiker
75 g gekonfijte vruchtjes
250 g verse ricotta
75 g cacaopoeder
Snufje kaneel
100 g gepelde amandelen
300 g kruimeldeeg
90 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
20-25
minuten
1
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
180 °C
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
50 g hazelnoten,
fijngehakt
150 g peer, in blokjes
90 w
Tijd
18-20
minuten
30 g gekonfijte vruchtjes
5 g bakpoeder
1 g zout
1 g citroenschil,
fijngehakt
BEREIDING
BEREIDING
1. Voor het kruimeldeeg:
2. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en
laat het deeg rusten.
3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage
taartvorm.
4. Klop de eidooiers met de suiker en de ricotta tot u
een glad beslag heeft.
5. Voeg de cacao, de kaneel en de gekonfijte vruchtjes
toe en klop ze door het beslag.
6. Schep het beslag in de taartvorm, strijk de
bovenkant mooi glad, versier de taart met de hele
amandelen en zet hem in de oven.
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
en voeg één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Klop de citroenschil en het zout door het beslag
en voeg de gehakte hazelnoten en de gekonfijte
vruchtjes toe.
4. Schep het beslag in de taartvorm en voeg als laatste
de blokjes peer toe. Strijk de bovenkant mooi glad.
5. Zet de taart in de oven.
72
Pistache-mokkataart
Amandeltaart
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
180 °C
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
150 g gehakte
90 w
Tijd
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
20-22
minuten
1
pistachenoten
25 g oploskoffie
5 g bakpoeder
1 g zout
160 °C
Ingrediënten voor 1 taart
390 g hele eieren
450 g basterdsuiker
125 g bloem
350 g amandelmeel
90 w
Tijd
20-22
minuten
100 g geschaafde
amandelen
150 g abrikozenjam
10 g bakpoeder
BEREIDING
BEREIDING
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
en voeg één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft
de gehakte pistachenootjes toe en aan de andere
helft de oploskoffie.
4. Schep het beslag in afwisselende lagen in de
taartvorm.
5. Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en zet
hem in de oven.
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel
en voeg één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem, het amandelmeel en het
bakpoeder toe.
3. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant
glad.
4. Bestrooi de bovenkant van de taart met de
geschaafde amandelen en zet hem in de oven.
5. Als de taart gaar is, smelt u de abrikozenjam op
vol vermogen in de magnetron en bestrijkt u
de bovenkant van de taart met behulp van een
bakkwast met de jam.
73
Appeltaart met
amarettokoekjes en
pruimenjam
Worteltaart met
acaciahoning
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
1
180 °C
Ingrediënten voor 8
personen
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
90 w
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen
Tijd
1
20-25
minuten
160 °C
Ingrediënten voor 1 taart
150 g geraspte worteltjes
180 g hele eieren
120 g suiker
60 g acaciahoning
200 g bloem
50 g pijnboompitten,
geroosterd en fijngehakt
50 g maïzena
Snufje zout
6 appels
50 g verkruimelde
amarettokoekjes
150 g pruimenjam
30 g poedersuiker
90 w
Tijd
25-28
minuten
50 g gesmolten boter
125 g magere yoghurt
10 g bakpoeder
1 g zout
BEREIDING
BEREIDING
1. Voor het kruimeldeeg:
2. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en
laat het deeg rusten.
3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage
taartvorm. Verdeel de pruimenjam over het deeg en
strooi de verkruimelde amarettokoekjes erover. Schil
de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten
in schijfjes van 4 mm dikte. Leg de schijfjes in cirkels
op de taartbodem.
4. Bestuif de taart met de poedersuiker en zet hem in
de oven.
74
1. Klop de eieren los met de suiker en de honing.
2. Voeg de gezeefde bloem en de maïzena toe en
roer dit voorzichtig door het beslag.
3. Voeg de geraspte worteltjes toe, die u eerst heeft
uitgeknepen in een theedoek.
4. Voeg het bakpoeder, zout en de geroosterde en
fijngehakte pijnboompitten toe en als laatste de
yoghurt.
5. Bak de taart gedurende de aangegeven tijd in de
oven.