Bauknecht ESZH 5860 IN Program Chart

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

ESZH 5860
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56023
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt verband
met het temperatuurniveau dat door de oven en/of de
kookplaat bereikt wordt. Ook nadat de oven is
uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele minuten
blijven werken.
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Ovenlampje
5. Ventilator
6. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
7. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies.
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden
(temperatuur, bereidingstijd, stand)
4. Bedieningsknop kookzone linksvoor *
0 1 ...10
5. Bedieningsknop kookzone linksachter *
0 1 ...10
6. Bedieningsknop kookzone rechtsachter *
0 1 ...10
7. Bedieningsknop kookzone rechtsvoor *
0 1 ...10
*) De bedieningsknoppen van de kookplaat zijn niet onderling
verwisselbaar. Na reiniging of technische ingreep moeten ze in hun
originele behuizing worden teruggeplaatst.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
1
2 4 5 6
7
3
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
Ovenlampje
- - Inschakeling van het ovenlampje
Dual 35°/60°
35C - 60C -
Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van de
bereidingstijd.
Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig
bakresultaat te bereiken.
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren
van groente en geven van een bruin korstje aan brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
(GRILL + VENTILATOR)
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
Bij ieder programma hoort een recept dat in het bijgeleverde
receptenboekje staat.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidings-
tijd
min
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfs-, rund-,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(1 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTE
Paprika's, tomaten,
gebakken
aardappelen
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taart met
kaasvulling
X 2
190 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Strudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, cakejes,
zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Soesjes, Zwitserse
rol
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Hartige taart,
vruchtentaart, bv.
met ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne,
gegratineerde
aardappels,
cannelloni
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Soufflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf bodem
Temperatuur
(°C)
Bereidings-
tijd
min
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip X 3 200-225 40 - 50
1/2 kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk,
varkens-,
rundvlees
- 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Gebakken
aardappels
- 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.
goudbrasem, forel
- 3 190-200 40 - 50
Dit symbool geeft aan dat geen enkele functie van de kookplaat is geactiveerd; het verwarmingselement is uitgeschakeld.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen worden de
verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Tabel functies kookplaat
Functie Beschrijving functie
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om deze functie in te
schakelen draait u de knop op
.
DUBBELE ZONE
Is beschikbaar voor de kookzones linksvoor en linksachter. Breidt de kookzones van de kookplaat uit zodat
u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om deze functie in te schakelen draait u de knop
en wacht u tot het restwarmtelampje van de betreffende kookzone gaat knipperen. Kies de gewenste
stand door de knop naar links te draaien. Het restwarmtelampje blijft branden om aan te geven dat de
kookplaat is ingeschakeld. Om de functie uit te schakelen, draait u de knop op stand
“0”
.
ICP (Beginfase
van bereiding)
Deze functie zorgt voor een snelle verwarming van de kookzone in de beginfase van de bereiding en werkt
gedurende een vastgestelde tijd. Om de functie in te schakelen draait u de knop op
.
Wacht tot het
restwarmtelampje begint te knipperen, draai vervolgens de knop naar links op de gewenste stroomstand.
Bv.: als de stand
“1”
is, zal de kookzone
1 minuut
lang op volle sterkte werken, en vervolgens
overschakelen naar stand
“1”
tot het einde van de bereiding, tenzij de instelling van de knop tussentijds
wordt gewijzigd. Als de stand
“6”
is, zal de kookzone
6 minuten
lang op volle sterkte werken waarna deze
overschakelt naar stroomstand
“6”
tot het einde van de bereiding, tenzij de instelling van de knop
tussentijds wordt gewijzigd. Deze functie kan voor alle standen worden ingesteld
met uitzonderingen van
stand “10”
.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water heel snel aan de kook komt; de functie blijft een vaste tijd
ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximum stroomstand.
De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende kookzone met koken bent
begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de geselecteerde kookzone staat voordat u deze
kookzone inschakelt, om schade aan de glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde
prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om deze
functie in te schakelen zet u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens
op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het restwarmtelampje van
de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op . De functie wordt uitgeschakeld door
de stand van de knop te wijzigen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht ESZH 5860 IN Program Chart

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor