Whirlpool AMW 698/IX Recipe book

Categorie
Magnetrons
Type
Recipe book
59
INHOUD
60
Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta
Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto
62
Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne
Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen
63
Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschij fjes
Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina
64
Konij n met rode ui, pij nboompitten en rozij nen
Duivelse kip
66
Varkenshaas met rauwe ham, appels en sa raan
Konij nrollade met venkel, rozemarij n en knofl ook
65
Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazij n
Kipfi let met citroen, rozemarij n en champignons
68
Tarbot in aardappelkorst
Medaillons van rode tonij n met courgette, prei en kerstomaatjes
69
Aromatisch gepaneerde zwaardvis
Goudbrasem in zoutkorst
70
Geroosterde zeebaars met olij ven, kappertjes en verse tomaten
Forel met amandelen, worteltjes en bieslook
72
Ricotta-chocoladetaart
Peren-hazelnoottaart
73
Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam
Amandeltaart
74
Pistache-mokkataart
Worteltaart met acaciahoning
VOORGERECHTEN
60
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
1 Hoog 350 W 12-15 minuten
TIMBAALTJE VAN VERSE PASTA MET
GROENTEN EN RICOTTA
Ingrediënten voor 8 personen
300 g verse macaroni
1 liter bechamelsaus
250 g verse ricotta
100 g doperwten, diepvries
150 g verse worteltjes in blokjes
250 g spinazie, diepvries
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 g gehakte knofl ook
30 g extravergine olij folie
Voor de bechamelsaus
1 liter melk
50 g boter
50 g bloem
10 g zout
Bereiding
1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de magnetron,
voeg de bloem toe en roer goed.
2. Breng de melk met het zout aan de kook in de magnetron
en voeg het bloem-botermengsel toe.
3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is.
4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en laat
ze goed uitlekken.
5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ricotta,
een deel van de Parmezaanse kaas en een deel van de
bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is voegt u de verse,
ongekookte macaroni toe en mengt u alles goed.
6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en strij k de
bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de bechamelsaus
erover, bestrooi met Parmezaanse kaas en zet in de oven.
7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10
minuten staan voordat u het serveert.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 200 °C 350 W 16-18 minuten
TOMPOUCE VAN GROENTEN MET TALEGGIO
EN BASILICUMPESTO
Ingrediënten voor 8 personen
300 g rode paprika, in brede lange repen
300 g gele paprika, in brede lange repen
250 g courgette, in dunne plakjes
250 g worteltjes, in dunne reepjes
300 g tomaten, in plakjes
50 g basilicumpesto
1 teentje knofl ook
100 g prei, in zeer dunne ringetjes
200 g Taleggio-kaas, in blokjes gesneden
100 g geraspte Parmezaanse kaas
300 g zwarte olij ven, in plakjes
100 g kappertjes
20 g ansjovisfi lets op olie
50 g extravergine olij folie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en olij folie.
2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met hoge
randen. Verdeel over elke laag wat pesto, Parmezaanse
kaas, Taleggio-kaas en zwarte olij ven.
3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes en de
twee soorten kaas.
4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin korstje
heeft.
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Turbogrill + MG
VLEES
62
VARKENSBRAADSTUK MET MELK EN
VENKELZAADJES, LENTE-UITJES EN
AARDAPPELEN
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg varkensbraadstuk
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
5 g venkelzaadjes
50 g gerookt spek, in blokjes
200 g lente-uitjes
200 g aardappelen, in blokjes
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olij folie
50 g witte wij n
Bereiding
1. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de venkelzaadjes
en de laurier toe.
2. Bestrij k het vlees met olij folie en leg het in een met
bakpapier beklede ovenschaal.
3. Voeg de lente-uitjes, de aardappelen en de blokjes spek toe
en zet in de oven.
4. Schep af en toe om.
5. Blus af met de wij n als de uitjes en het spek bruin beginnen
te worden en laat de wij n verdampen.
6. Voeg de melk toe en laat het geheel sudderen tot het vlees
gaar is.
7. Serveer het vlees in plakken met de jus.
EENDENBORST MET JENEVERBESSEN EN
SINAASAPPELJULIENNE
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg eendenborst
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarij n
10 g sinaasappelschil, in julienne gesneden
5 gekneusde jeneverbessen
4 sinaasappels, in partjes, wit ver derd
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olij folie
50 g witte wij n
Bereiding
1. Breng de eendenborsten op smaak met zout, peper, de
gekneusde jeneverbessen en de sinaasappelschil, de
laurier en de fi jngehakte knofl ook en rozemarij n.
2. Bestrij k het vlees met olij folie.
3. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en zet in de
oven.
4. Blus halverwege de bereidingstij d af met de witte wij n en
laat het vlees gaar worden.
5. Versier het gerecht als het gaar is met de partjes
sinaasappel en schep de jus erover.
6. Als u het vlees meer doorbakken wilt hebben, dus minder
rosé, laat het dan nog 2 - 3 minuten langer in de oven
staan.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 160 W 18-20 minuten
Niveau Temperatuur Vermogen Tijd
2 180 °C 90 W 30-35 minuten
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
VLEES
63
LAMSKOTELETTEN MET SPEK,
PISTACHENOTEN EN AARDAPPELSCHIJ FJES
Ingrediënten voor 8 personen
24 lamskoteletten
100 g pistachenoten, gepeld en fi jngehakt
24 plakjes vet spek
1 teentje knofl ook
5 g verse gehakte rozemarij n
2 laurierblaadjes
1 g tij m
500 g aardappelen met rode schil, in schij fjes
20 g extravergine olij folie
12 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
1. Laat de lamskoteletten 20 minuten marineren met zout,
peper en de fi jngehakte kruiden en knofl ook.
2. Snij d de aardappelen met schil in schij fjes en bestrooi
ze met zout, peper en olie. Kook de aardappelschij fjes
afgedekt 8 minuten op vol vermogen in de magnetron en
laat ze afkoelen.
3. Bestrooi elke kotelet ruim met gehakte pistachenoten en
omwikkel ze met vet spek.
4. Leg de aardappelschij fjes in een grote, lage ovenschaal.
Leg de lamskoteletten erop en zet het gerecht in de oven.
5. Draai het vlees halverwege de bereidingstij d om om beide
kanten bruin te laten worden.
KALFSROLLETJES MET PADDENSTOELEN
EN FONTINA
Ingrediënten voor 8 personen
800 g ongepaneerde kalfsschnitzels
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
150 g gekookte ham in plakken
300 g champignons, in plakjes
200 g fontina (kaas) in plakken
10 g gehakte peterselie
16 blaadjes salie
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olij folie
50 g witte wij n
30 g bloem
Bereiding
1. Leg de schnitzels plat neer en bestrooi ze met zout en
peper.
2. Leg op elke schnitzel een plak ham, een plak kaas en
blaadjes salie.
3. Rol het vlees op en bind het vast met rolladetouw. Haal de
kalfsrolletjes door de bloem.
4. Meng in een ovenschaal de rauwe champignons met olie,
knofl ook, zout, peper en peterselie.
5. Leg de kalfsrolletjes erop en zet het gerecht in de oven.
6. Blus het gerecht halverwege de bereidingstij d af met witte
n.
7. Serveer het vlees met de jus.
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
1 Hoog 350 W 6-8 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 350 W 10-12 minuten
Grill + MG Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
VLEES
64
KONIJ N MET RODE UI, PIJ NBOOMPITTEN EN
ROZIJ NEN
Ingrediënten voor 8 personen
1,6 kg konij n, in stukken
250 g rode uien, gesnipperd
250 g pij nboompitten
40 g rozij nen
1 teentje knofl ook
5 g verse gehakte rozemarij n
2 laurierblaadjes
1 g citroenschil, fi jngehakt
80 g zongedroogde tomaten, in reepjes
2 g kappertjes
20 g extravergine olij folie
12 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
1. Laat het konij n met alle ingrediënten ongeveer 1 uur
marineren in de koelkast.
2. Leg de stukken goed uitgespreid in een grote, lage
ovenschaal die bekleed is met bakpapier.
3. Zet het gerecht in de oven.
4. Draai de stukken halverwege de bereidingstij d om om ze
aan alle kanten bruin te laten worden.
DUIVELSE KIP
Ingrediënten voor 8 personen
2 piepkuikens van 600 g per stuk, in totaal 1,2 kg
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarij n
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
1 g gehakte rode peper
50 g extravergine olij folie
Bereiding
1. Open de piepkuikens bij de rug en sla ze plat met een
vleeshamer.
2. Kruid ze met alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur
marineren.
3. Leg de aan de rugkant geopende piepkuikens in een
ovenschaal.
4. Zet het gerecht in de oven.
5. Voeg na 20 minuten 1 glas warm water toe.
6. Laat de piepkuikens gaar worden en serveer ze bedruppeld
met extravergine olij folie
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
2 Gemiddeld 160 W 15-16 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 220 °C 350 W 25-30 minuten
Grill + MG Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
VLEES
65
KIP MET COURGETTE, PAPRIKA EN
AUBERGINE MET BALSAMICOA N
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg kip, ontbeend en in stukken
250 g rode paprika, in reepjes
250 g gele paprika, in reepjes
300 g courgette, in reepjes
200 g aubergine, in reepjes
1 teentje knofl ook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte peterselie
10 g fi jn zout
1 g gemalen peper
50 g extravergine olij folie
20 g balsamicoazij n
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur
marineren.
2. Leg de ingrediënten in een grote, lage ovenschaal en zet
het gerecht in de oven.
3. Schep de ingrediënten halverwege de bereidingstij d om
met een houten spatel.
4. Besprenkel het gerecht als het gaar is met balsamicoazij n.
KIPFILET MET CITROEN EN ROZEMARIJ N MET
CHAMPIGNONS
Ingrediënten voor 8 personen
4 kipfi lets
500 g verse champignons
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knofl ook
3 g verse gehakte rozemarij n
30 g extravergine olij folie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Sap van 1 citroen
Bereiding
1. Snij d de kipfi let in dikke plakken en laat ze marineren met
rozemarij n, zout, olie, gehakte knofl ook en citroensap.
2. Kook de champignons met olie, gehakte knofl ook en
peterselie 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en
laat ze afkoelen.
3. Bestrooi ze met zout.
4. Leg de champignons in een ovenschaal, leg de kipfi lets
erop en zet het gerecht in de oven.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 220 °C 350 W 10-12 minuten
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
3 Gemiddeld 90 W 10-12 minuten
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Turbogrill + MG
VLEES
66
KONIJ NROLLADE MET VENKEL, ROZEMARIJ N
EN KNOFLOOK
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 konij n, ontbeend
100 g gekookte ham in plakken
2 g verse gehakte rozemarij n
2 g venkelzaadjes
250 g verse worst
2 teentjes knofl ook
1 ei
2 g gehakte peterselie
20 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g extravergine olij folie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
150 g droge witte wij n
Bereiding
1. Kruid het konij n met zout, peper, de gehakte knofl ook,
rozemarij n en venkelzaadjes en laat het 1 uur marineren
met olie.
2. Haal het vel van de worst en meng de worst met de
peterselie, het ei en de Parmezaanse kaas.
3. Leg de plakken gekookte ham op de onderkant van het
konij n.
4. Strij k de worstvulling erover uit en rol het konij n strak op.
5. Bind het vlees vast met rolladetouw en bestrij k het met
olij folie.
6. Voeg na 20 minuten in de oven de wij n toe voor een rij ke
jus.
VARKENSHAAS MET RAUWE HAM, APPELS EN
SAFFRAAN
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg varkenshaas
150 g mager spek
2 g tij m
1 teentje knofl ook
4 appels, Granny Smith
2 zakjes sa raanpoeder
30 g extravergine olij folie
30 g boter
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
30 g Vin Santo (likeur n)
Bereiding
1. Snij d de varkenshaas in mooie stukken en bestrooi ze met
zout en peper.
2. Wikkel de stukken één voor één in het spek en leg ze op
regelmatige afstand van elkaar in een ovenschaal. Bestrij k
de stukken vlees met gesmolten boter.
3. Meng de geschilde en in parten gesneden appels met de
sa raan, zout en olie.
4. Kook ze snel 5 minuten op vol vermogen in de magnetron
en laat ze rusten.
5. Zet het vlees in de oven en voeg halverwege de
bereidingstij d de appels toe. Blus af met de Vin Santo.
6. Bestrooi het gerecht met de tij m en serveer.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 90 W 18-20 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 160 °C 160 W 25-30 minuten
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
VIS
68
TARBOT IN AARDAPPELKORST
Ingrediënten voor 4 personen
1,2 kg tarbot
500 g aardappelen met rode schil
1 teentje knofl ook
10 g gehakte peterselie
1 laurierblaadje
10 g verse dille
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olij folie
50 g witte wij n
Bereiding
1. Ver der de vinnen, de ingewanden en de kieuwen van de
tarbot.
2. Bestrooi de vis met zout, peper, gehakte laurier en dille.
3. Bestrij k de vis met olij folie.
4. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg de tarbot
erop.
5. Was de aardappelen, maak ze droog en snij d ze in dunne
schij fjes, leg ze niet in water.
6. Leg de aardappelschij fjes dakpansgewij s op de tarbot alsof
het de schubben van de vis zij n. Bestrooi met zout, peper
en olie en zet het gerecht in de oven.
7. Besprenkel de vis tegen het einde van de bereiding met
witte wij n en indien nodig een beetje water om een sausje
te krij gen.
MEDAILLONS VAN RODE TONIJ N MET
COURGETTE, PREI EN KERSTOMAATJES
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg rode tonij n in medaillons
500 g courgette, in gehalveerde plakjes
150 g prei, in dunne reepjes
150 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
1 teentje knofl ook
10 g gehakte peterselie
1 g majoraan
2 blaadjes munt
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olij folie
Bereiding
1. Snij d de courgettes in de lengte doormidden en ver der
de zaadjes.
2. Snij d ze in plakjes zodat u halve maantjes krij gt.
3. Snij d de prei in dunne reepjes en doe ze bij de courgette.
4. Bestrooi de groenten met zout, peper, knofl ook en
olij folie. Kook ze 6 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze afkoelen.
5. Bestrooi de tonij nmedaillons met zout, peper en de
jngehakte kruiden en bestrij k ze met olie.
6. Leg de courgette en de prei in een met bakpapier beklede
ovenschaal.
7. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en meng alles
goed.
8. Leg de tonij nmedaillons erop en zet het gerecht in de oven.
9. Als u de tonij n liever wat rauwer wilt, verkort de
bereidingstij d dan met 2 minuten.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 200 °C 350 W 18-20 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 90 W 10-12 minuten
Convent + magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
VIS
69
GOUDBRASEM IN ZOUTKORST
Ingrediënten voor 8 personen
3 goudbrasems van 600 g
6 eitwitten, stij fgeklopt
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knofl ook
3 g verse gehakte rozemarij n
30 g extravergine olij folie
2 kg fi jn zout
Snufje gemalen peper
5 g sinaasappelschil, fi jngehakt
Bereiding
1. Ver der de ingewanden uit de goudbrasems en bestrooi
ze met de fi jngehakte kruiden, de sinaasappelschil en de
olie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Meng het fi jne zout met de s fgeklopte eiwitten tot u een
stevige massa heeft, die makkelij k te kneden is.
4. Leg een laag zoutmengsel op het bakpapier, leg de
goudbrasems erop en bedek ze geheel met het resterende
zoutmengsel. Decoreer de korst met de punt van een mes.
5. Zet het gerecht in de oven.
AROMATISCH GEPANEERDE ZWAARDVIS
Ingrediënten voor 8 personen
8 moten zwaardvis à 200 g - in totaal 1,6 kg
500 g paneermeel
5 g verse gehakte rozemarij n
2 laurierblaadjes
5 g verse bieslook
2 blaadjes basilicum
1 g citroenschil
20 g extravergine olij folie
12 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
1. Bestrooi de moten zwaardvis met zout, peper en de
gehakte citroenschil.
2. Bereid de aromatische panering door het paneermeel, de
olie en de fi jngehakte kruiden door elkaar te mengen.
3. Paneer de vis.
4. Leg de moten in een grote glazen ovenschaal op een stuk
bakpapier.
5. Zet het gerecht in de oven.
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
3 Gemiddeld 90 W 10-12 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 200 °C 350 W 10-12 minuten
Grill + MG Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
VIS
70
GEROOSTERDE ZEEBAARS MET OLIJ VEN,
KAPPERTJES EN VERSE TOMATEN
Ingrediënten voor 8 personen
3 zeebaarzen van 600 g
100 g hele zwarte olij ven
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knofl ook
5 g kappertjes
300 g verse tomaten, in blokjes
30 g extravergine olij folie
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
1. Ver der de ingewanden uit de zeebaarzen en kruid ze
met olie, zout, peper en fi jngehakte peterselie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Voeg de blokjes tomaat, de olie, de gehakte knofl ook, de
kappertjes en de zwarte olij ven toe.
4. Bestrooi het garnituur met zout en peper.
5. Leg de met olie bestreken zeebaarzen erop en zet het
gerecht in de oven.
FOREL MET AMANDELEN, WORTELTJES
EN BIESLOOK
Ingrediënten voor 8 personen
8 forellen
50 g geschaafde amandelen
100 g boter
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knofl ook
400 g worteltjes, in schij fjes
10 g verse bieslook
10 g fi jn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
1. Ver der de ingewanden uit de forellen en ver der de
graten uit de buik, zodat de fi lets de kop en de staart
heel blij ven.
2. Bestrooi de vis met zout, peper en fi jngehakte peterselie.
3. Kook de met bieslook bestrooide worteltjes afgedekt 6
minuten op vol vermogen in de magnetron.
4. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier en
verdeel de worteltjes en de amandelen erover, met een
deel van de boter in klontjes.
5. Smelt de rest van de boter in de magnetron en strij k deze
met een bakkwast uit over de forelfi lets.
6. Leg de forellen op de buik met de fi lets goed open en zet
het gerecht in de oven.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
2 180 °C 160 W 15-18 minuten
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen Tijd
2 Hoog 160 W 13 minuten
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Turbogrill + MG
NAGERECHTEN
72
RICOTTA-CHOCOLADETAART
Ingrediënten voor 1 taart
125 g eidooiers
200 g basterdsuiker
75 g gekonfi jte vruchtjes
250 g verse ricotta
75 g cacaopoeder
Snufje kaneel
100 g gepelde amandelen
300 g kruimeldeeg
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
Bereiding
Voor het kruimeldeeg:
1. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het
deeg rusten.
2. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm.
3. Klop de eidooiers met de suiker en de ricotta tot u een glad
beslag heeft.
4. Voeg de cacao, de kaneel en de gekonfi jte vruchtjes toe en
klop ze door het beslag.
5. Schep het beslag in de taartvorm, strij k de bovenkant
mooi glad, versier de taart met de hele amandelen en zet
hem in de oven.
PEREN-HAZELNOOTTAART
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
50 g hazelnoten, fi jngehakt
150 g peer, in blokjes
30 g gekonfi jte vruchtjes
5 g bakpoeder
1 g zout
1 g citroenschil, fi jngehakt
Bereiding
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg
één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Klop de citroenschil en het zout door het beslag en voeg de
gehakte hazelnoten en de gekonfi jte vruchtjes toe.
4. Schep het beslag in de taartvorm en voeg als laatste de
blokjes peer toe. Strij k de bovenkant mooi glad.
5. Zet de taart in de oven.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 W 20-25 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 W 18-20 minuten
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
NAGERECHTEN
73
AMANDELTAART
Ingrediënten voor 1 taart
390 g hele eieren
450 g basterdsuiker
125 g bloem
350 g amandelmeel
100 g geschaafde amandelen
150 g abrikozenjam
10 g bakpoeder
Bereiding
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg
één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem, het amandelmeel en het
bakpoeder toe.
3. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Schep het
beslag in de vorm en strij k de bovenkant glad.
4. Bestrooi de bovenkant van de taart met de geschaafde
amandelen en zet hem in de oven.
5. Als de taart gaar is, smelt u de abrikozenjam op vol
vermogen in de magnetron en bestrij kt u de bovenkant van
de taart met behulp van een bakkwast met de jam.
APPELTAART MET AMARETTOKOEKJES EN
PRUIMENJAM
Ingrediënten voor 8 personen
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
6 appels
50 g verkruimelde amarettokoekjes
150 g pruimenjam
30 g poedersuiker
Bereiding
Voor het kruimeldeeg:
1. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het
deeg rusten.
2. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm.
Verdeel de pruimenjam over het deeg en strooi de
verkruimelde amarettokoekjes erover. Schil de appels,
ver der de klokhuizen en snij d de parten in schij fjes van
4 mm dikte. Leg de schij fjes in cirkels op de taartbodem.
3. Bestuif de taart met de poedersuiker en zet hem in de
oven.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 W 20-25 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 90 W 20-22 minuten
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
NAGERECHTEN
74
PISTACHE-MOKKATAART
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
150 g gehakte pistachenoten
25 g oplosko e
5 g bakpoeder
1 g zout
Bereiding
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg
één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft de
gehakte pistachenootjes toe en aan de andere helft de
oplosko e.
4. Schep het beslag in afwisselende lagen in de taartvorm.
5. Strij k de bovenkant van de taart mooi glad en zet hem in
de oven.
WORTELTAART MET ACACIAHONING
Ingrediënten voor 1 taart
150 g geraspte worteltjes
180 g hele eieren
120 g suiker
60 g acaciahoning
200 g bloem
50 g pij nboompitten, geroosterd en fi jngehakt
50 g maïzena
50 g gesmolten boter
125 g magere yoghurt
10 g bakpoeder
1 g zout
Bereiding
1. Klop de eieren los met de suiker en de honing.
2. Voeg de gezeefde bloem en de maïzena toe en roer dit
voorzichtig door het beslag.
3. Voeg de geraspte worteltjes toe, die u eerst heeft
uitgeknepen in een theedoek.
4. Voeg het bakpoeder, zout en de geroosterde en fi jngehakte
nboompitten toe en als laatste de yoghurt.
5. Bak de taart gedurende de aangegeven tij d in de oven.
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 180 °C 90 W 20-22 minuten
Niveau Temperatuur Magnetronvermogen Tijd
1 160 °C 90 W 25-28 minuten
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA.
Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool U.S.A
*le sens de la di érence - Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A
Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A
Whirlpool je registrovaná obchodní značka společnosti Whirlpool USA
Whirlpool je registrovanou obchodnou značkou spol. Whirlpool U.S.A
A Whirlpool a Whirlpool U.S.A bejegyzett védjegye
5019 120 00406
*

Documenttranscriptie

INHOUD Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto 60 Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen 62 Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschijfjes Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina 63 Konijn met rode ui, pijnboompitten en rozijnen Duivelse kip 64 Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazijn Kipfilet met citroen, rozemarijn en champignons 65 Varkenshaas met rauwe ham, appels en saffraan Konijnrollade met venkel, rozemarijn en knoflook 66 Tarbot in aardappelkorst Medaillons van rode tonijn met courgette, prei en kerstomaatjes 68 Aromatisch gepaneerde zwaardvis Goudbrasem in zoutkorst 69 Geroosterde zeebaars met olijven, kappertjes en verse tomaten Forel met amandelen, worteltjes en bieslook 70 Ricotta-chocoladetaart Peren-hazelnoottaart 72 Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam Amandeltaart 73 Pistache-mokkataart Worteltaart met acaciahoning 74 59 VOORGERECHTEN TIMBAALTJE VAN VERSE PASTA MET GROENTEN EN RICOTTA TOMPOUCE VAN GROENTEN MET TALEGGIO EN BASILICUMPESTO Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Turbogrill + MG Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 200 °C 350 W Tijd Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 16-18 minuten 1 Hoog 350 W Tijd 12-15 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 300 g verse macaroni 1 liter bechamelsaus 250 g verse ricotta 100 g doperwten, diepvries 150 g verse worteltjes in blokjes 250 g spinazie, diepvries 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 g gehakte knoflook 30 g extravergine olijfolie Voor de bechamelsaus 1 liter melk 50 g boter 50 g bloem 10 g zout 300 g rode paprika, in brede lange repen 300 g gele paprika, in brede lange repen 250 g courgette, in dunne plakjes 250 g worteltjes, in dunne reepjes 300 g tomaten, in plakjes 50 g basilicumpesto 1 teentje knoflook 100 g prei, in zeer dunne ringetjes 200 g Taleggio-kaas, in blokjes gesneden 100 g geraspte Parmezaanse kaas 300 g zwarte olijven, in plakjes 100 g kappertjes 20 g ansjovisfilets op olie 50 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper Bereiding Bereiding 1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de magnetron, voeg de bloem toe en roer goed. 2. Breng de melk met het zout aan de kook in de magnetron en voeg het bloem-botermengsel toe. 3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is. 4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en laat ze goed uitlekken. 5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ricotta, een deel van de Parmezaanse kaas en een deel van de bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is voegt u de verse, ongekookte macaroni toe en mengt u alles goed. 6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en strijk de bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de bechamelsaus erover, bestrooi met Parmezaanse kaas en zet in de oven. 7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10 minuten staan voordat u het serveert. 1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en olijfolie. 2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met hoge randen. Verdeel over elke laag wat pesto, Parmezaanse kaas, Taleggio-kaas en zwarte olijven. 3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes en de twee soorten kaas. 4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin korstje heeft. 60 VLEES EENDENBORST MET JENEVERBESSEN EN SINAASAPPELJULIENNE VARKENSBRAADSTUK MET MELK EN VENKELZAADJES, LENTE-UITJES EN AARDAPPELEN Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 160 °C 160 W Tijd Niveau Temperatuur Vermogen Tijd 18-20 minuten 2 180 °C 90 W 30-35 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg eendenborst 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 10 g gehakte rozemarijn 10 g sinaasappelschil, in julienne gesneden 5 gekneusde jeneverbessen 4 sinaasappels, in partjes, wit verwijderd 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 20 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn 1,2 kg varkensbraadstuk 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 5 g venkelzaadjes 50 g gerookt spek, in blokjes 200 g lente-uitjes 200 g aardappelen, in blokjes 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 20 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn Bereiding Bereiding 1. Breng de eendenborsten op smaak met zout, peper, de gekneusde jeneverbessen en de sinaasappelschil, de laurier en de fijngehakte knoflook en rozemarijn. 2. Bestrijk het vlees met olijfolie. 3. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en zet in de oven. 4. Blus halverwege de bereidingstijd af met de witte wijn en laat het vlees gaar worden. 5. Versier het gerecht als het gaar is met de partjes sinaasappel en schep de jus erover. 6. Als u het vlees meer doorbakken wilt hebben, dus minder rosé, laat het dan nog 2 - 3 minuten langer in de oven staan. 1. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de venkelzaadjes en de laurier toe. 2. Bestrijk het vlees met olijfolie en leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. 3. Voeg de lente-uitjes, de aardappelen en de blokjes spek toe en zet in de oven. 4. Schep af en toe om. 5. Blus af met de wijn als de uitjes en het spek bruin beginnen te worden en laat de wijn verdampen. 6. Voeg de melk toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is. 7. Serveer het vlees in plakken met de jus. 62 VLEES LAMSKOTELETTEN MET SPEK, PISTACHENOTEN EN AARDAPPELSCHIJFJES KALFSROLLETJES MET PADDENSTOELEN EN FONTINA Grill + MG Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 1 Hoog 350 W Tijd Niveau 6-8 minuten 2 Temperatuur Magnetronvermogen 180 °C 350 W Tijd 10-12 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 24 lamskoteletten 100 g pistachenoten, gepeld en fijngehakt 24 plakjes vet spek 1 teentje knoflook 5 g verse gehakte rozemarijn 2 laurierblaadjes 1 g tijm 500 g aardappelen met rode schil, in schijfjes 20 g extravergine olijfolie 12 g fijn zout Snufje gemalen peper 800 g ongepaneerde kalfsschnitzels 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 150 g gekookte ham in plakken 300 g champignons, in plakjes 200 g fontina (kaas) in plakken 10 g gehakte peterselie 16 blaadjes salie 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 20 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn 30 g bloem Bereiding Bereiding 1. Laat de lamskoteletten 20 minuten marineren met zout, peper en de fijngehakte kruiden en knoflook. 2. Snijd de aardappelen met schil in schijfjes en bestrooi ze met zout, peper en olie. Kook de aardappelschijfjes afgedekt 8 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen. 3. Bestrooi elke kotelet ruim met gehakte pistachenoten en omwikkel ze met vet spek. 4. Leg de aardappelschijfjes in een grote, lage ovenschaal. Leg de lamskoteletten erop en zet het gerecht in de oven. 5. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om om beide kanten bruin te laten worden. 1. Leg de schnitzels plat neer en bestrooi ze met zout en peper. 2. Leg op elke schnitzel een plak ham, een plak kaas en blaadjes salie. 3. Rol het vlees op en bind het vast met rolladetouw. Haal de kalfsrolletjes door de bloem. 4. Meng in een ovenschaal de rauwe champignons met olie, knoflook, zout, peper en peterselie. 5. Leg de kalfsrolletjes erop en zet het gerecht in de oven. 6. Blus het gerecht halverwege de bereidingstijd af met witte wijn. 7. Serveer het vlees met de jus. 63 VLEES KONIJN MET RODE UI, PIJNBOOMPITTEN EN ROZIJNEN DUIVELSE KIP Grill + MG Hetelucht + MG Voorverwarmen op 220 °C Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 2 Gemiddeld 160 W Tijd Niveau 15-16 minuten 2 Temperatuur Magnetronvermogen 220 °C 350 W Tijd 25-30 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 1,6 kg konijn, in stukken 250 g rode uien, gesnipperd 250 g pijnboompitten 40 g rozijnen 1 teentje knoflook 5 g verse gehakte rozemarijn 2 laurierblaadjes 1 g citroenschil, fijngehakt 80 g zongedroogde tomaten, in reepjes 2 g kappertjes 20 g extravergine olijfolie 12 g fijn zout Snufje gemalen peper 2 piepkuikens van 600 g per stuk, in totaal 1,2 kg 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 10 g gehakte rozemarijn 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 1 g gehakte rode peper 50 g extravergine olijfolie Bereiding Bereiding 1. Laat het konijn met alle ingrediënten ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. 2. Leg de stukken goed uitgespreid in een grote, lage ovenschaal die bekleed is met bakpapier. 3. Zet het gerecht in de oven. 4. Draai de stukken halverwege de bereidingstijd om om ze aan alle kanten bruin te laten worden. 1. Open de piepkuikens bij de rug en sla ze plat met een vleeshamer. 2. Kruid ze met alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur marineren. 3. Leg de aan de rugkant geopende piepkuikens in een ovenschaal. 4. Zet het gerecht in de oven. 5. Voeg na 20 minuten 1 glas warm water toe. 6. Laat de piepkuikens gaar worden en serveer ze bedruppeld met extravergine olijfolie 64 VLEES KIP MET COURGETTE, PAPRIKA EN AUBERGINE MET BALSAMICOAZIJN KIPFILET MET CITROEN EN ROZEMARIJN MET CHAMPIGNONS Hetelucht + MG Voorverwarmen op 220 °C Turbogrill + MG Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 2 220 °C 350 W Tijd Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 10-12 minuten 3 Gemiddeld 90 W Tijd 10-12 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg kip, ontbeend en in stukken 250 g rode paprika, in reepjes 250 g gele paprika, in reepjes 300 g courgette, in reepjes 200 g aubergine, in reepjes 1 teentje knoflook 2 laurierblaadjes 10 g gehakte peterselie 10 g fijn zout 1 g gemalen peper 50 g extravergine olijfolie 20 g balsamicoazijn 4 kipfilets 500 g verse champignons 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 3 g verse gehakte rozemarijn 30 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper Sap van 1 citroen Bereiding Bereiding 1. Meng alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur marineren. 2. Leg de ingrediënten in een grote, lage ovenschaal en zet het gerecht in de oven. 3. Schep de ingrediënten halverwege de bereidingstijd om met een houten spatel. 4. Besprenkel het gerecht als het gaar is met balsamicoazijn. 1. Snijd de kipfilet in dikke plakken en laat ze marineren met rozemarijn, zout, olie, gehakte knoflook en citroensap. 2. Kook de champignons met olie, gehakte knoflook en peterselie 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen. 3. Bestrooi ze met zout. 4. Leg de champignons in een ovenschaal, leg de kipfilets erop en zet het gerecht in de oven. 65 VLEES VARKENSHAAS MET RAUWE HAM, APPELS EN SAFFRAAN KONIJNROLLADE MET VENKEL, ROZEMARIJN EN KNOFLOOK Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 160 °C 90 W Tijd Niveau 18-20 minuten 2 Temperatuur Magnetronvermogen 160 °C 160 W Tijd 25-30 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg varkenshaas 150 g mager spek 2 g tijm 1 teentje knoflook 4 appels, Granny Smith 2 zakjes saffraanpoeder 30 g extravergine olijfolie 30 g boter 10 g fijn zout Snufje gemalen peper 30 g Vin Santo (likeurwijn) 1,2 konijn, ontbeend 100 g gekookte ham in plakken 2 g verse gehakte rozemarijn 2 g venkelzaadjes 250 g verse worst 2 teentjes knoflook 1 ei 2 g gehakte peterselie 20 g geraspte Parmezaanse kaas 30 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper 150 g droge witte wijn Bereiding Bereiding 1. Snijd de varkenshaas in mooie stukken en bestrooi ze met zout en peper. 2. Wikkel de stukken één voor één in het spek en leg ze op regelmatige afstand van elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de stukken vlees met gesmolten boter. 3. Meng de geschilde en in parten gesneden appels met de saffraan, zout en olie. 4. Kook ze snel 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze rusten. 5. Zet het vlees in de oven en voeg halverwege de bereidingstijd de appels toe. Blus af met de Vin Santo. 6. Bestrooi het gerecht met de tijm en serveer. 1. Kruid het konijn met zout, peper, de gehakte knoflook, rozemarijn en venkelzaadjes en laat het 1 uur marineren met olie. 2. Haal het vel van de worst en meng de worst met de peterselie, het ei en de Parmezaanse kaas. 3. Leg de plakken gekookte ham op de onderkant van het konijn. 4. Strijk de worstvulling erover uit en rol het konijn strak op. 5. Bind het vlees vast met rolladetouw en bestrijk het met olijfolie. 6. Voeg na 20 minuten in de oven de wijn toe voor een rijke jus. 66 VIS TARBOT IN AARDAPPELKORST MEDAILLONS VAN RODE TONIJN MET COURGETTE, PREI EN KERSTOMAATJES Convent + magn Voorverwarmen op 220 °C Convent + magn Voorverwarmen op 200 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 200 °C 350 W Tijd Niveau 18-20 minuten 2 Temperatuur Magnetronvermogen 180 °C 90 W Tijd 10-12 minuten Ingrediënten voor 4 personen Ingrediënten voor 8 personen 1,2 kg tarbot 500 g aardappelen met rode schil 1 teentje knoflook 10 g gehakte peterselie 1 laurierblaadje 10 g verse dille 10 g zout 1 g peper 30 g extravergine olijfolie 50 g witte wijn 1,2 kg rode tonijn in medaillons 500 g courgette, in gehalveerde plakjes 150 g prei, in dunne reepjes 150 g kerstomaatjes, in vieren gesneden 1 teentje knoflook 10 g gehakte peterselie 1 g majoraan 2 blaadjes munt 10 g zout 1 g peper 30 g extravergine olijfolie Bereiding Bereiding 1. Verwijder de vinnen, de ingewanden en de kieuwen van de tarbot. 2. Bestrooi de vis met zout, peper, gehakte laurier en dille. 3. Bestrijk de vis met olijfolie. 4. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg de tarbot erop. 5. Was de aardappelen, maak ze droog en snijd ze in dunne schijfjes, leg ze niet in water. 6. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de tarbot alsof het de schubben van de vis zijn. Bestrooi met zout, peper en olie en zet het gerecht in de oven. 7. Besprenkel de vis tegen het einde van de bereiding met witte wijn en indien nodig een beetje water om een sausje te krijgen. 1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. 2. Snijd ze in plakjes zodat u halve maantjes krijgt. 3. Snijd de prei in dunne reepjes en doe ze bij de courgette. 4. Bestrooi de groenten met zout, peper, knoflook en olijfolie. Kook ze 6 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat ze afkoelen. 5. Bestrooi de tonijnmedaillons met zout, peper en de fijngehakte kruiden en bestrijk ze met olie. 6. Leg de courgette en de prei in een met bakpapier beklede ovenschaal. 7. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en meng alles goed. 8. Leg de tonijnmedaillons erop en zet het gerecht in de oven. 9. Als u de tonijn liever wat rauwer wilt, verkort de bereidingstijd dan met 2 minuten. 68 VIS AROMATISCH GEPANEERDE ZWAARDVIS GOUDBRASEM IN ZOUTKORST Grill + MG Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 3 Gemiddeld 90 W Tijd Niveau 10-12 minuten 2 Temperatuur Magnetronvermogen 200 °C 350 W Tijd 10-12 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 8 moten zwaardvis à 200 g - in totaal 1,6 kg 500 g paneermeel 5 g verse gehakte rozemarijn 2 laurierblaadjes 5 g verse bieslook 2 blaadjes basilicum 1 g citroenschil 20 g extravergine olijfolie 12 g fijn zout Snufje gemalen peper 3 goudbrasems van 600 g 6 eitwitten, stijfgeklopt 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 3 g verse gehakte rozemarijn 30 g extravergine olijfolie 2 kg fijn zout Snufje gemalen peper 5 g sinaasappelschil, fijngehakt Bereiding Bereiding 1. Bestrooi de moten zwaardvis met zout, peper en de gehakte citroenschil. 2. Bereid de aromatische panering door het paneermeel, de olie en de fijngehakte kruiden door elkaar te mengen. 3. Paneer de vis. 4. Leg de moten in een grote glazen ovenschaal op een stuk bakpapier. 5. Zet het gerecht in de oven. 1. Verwijder de ingewanden uit de goudbrasems en bestrooi ze met de fijngehakte kruiden, de sinaasappelschil en de olie. 2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier. 3. Meng het fijne zout met de stijfgeklopte eiwitten tot u een stevige massa heeft, die makkelijk te kneden is. 4. Leg een laag zoutmengsel op het bakpapier, leg de goudbrasems erop en bedek ze geheel met het resterende zoutmengsel. Decoreer de korst met de punt van een mes. 5. Zet het gerecht in de oven. 69 VIS GEROOSTERDE ZEEBAARS MET OLIJVEN, KAPPERTJES EN VERSE TOMATEN FOREL MET AMANDELEN, WORTELTJES EN BIESLOOK Hetelucht + MG Voorverwarmen op 200 °C Turbogrill + MG Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 2 180 °C 160 W Tijd Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen 15-18 minuten 2 Hoog 160 W Tijd 13 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 8 personen 3 zeebaarzen van 600 g 100 g hele zwarte olijven 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 5 g kappertjes 300 g verse tomaten, in blokjes 30 g extravergine olijfolie 10 g fijn zout Snufje gemalen peper 8 forellen 50 g geschaafde amandelen 100 g boter 10 g verse gehakte peterselie 1 teentje knoflook 400 g worteltjes, in schijfjes 10 g verse bieslook 10 g fijn zout Snufje gemalen peper Bereiding Bereiding 1. Verwijder de ingewanden uit de zeebaarzen en kruid ze met olie, zout, peper en fijngehakte peterselie. 2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier. 3. Voeg de blokjes tomaat, de olie, de gehakte knoflook, de kappertjes en de zwarte olijven toe. 4. Bestrooi het garnituur met zout en peper. 5. Leg de met olie bestreken zeebaarzen erop en zet het gerecht in de oven. 1. Verwijder de ingewanden uit de forellen en verwijder de graten uit de buik, zodat de filets bij de kop en de staart heel blijven. 2. Bestrooi de vis met zout, peper en fijngehakte peterselie. 3. Kook de met bieslook bestrooide worteltjes afgedekt 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. 4. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier en verdeel de worteltjes en de amandelen erover, met een deel van de boter in klontjes. 5. Smelt de rest van de boter in de magnetron en strijk deze met een bakkwast uit over de forelfilets. 6. Leg de forellen op de buik met de filets goed open en zet het gerecht in de oven. 70 NAGERECHTEN RICOTTA-CHOCOLADETAART PEREN-HAZELNOOTTAART Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 180 °C 90 W Tijd Niveau 20-25 minuten 1 Temperatuur Magnetronvermogen 180 °C 90 W Tijd 18-20 minuten Ingrediënten voor 1 taart Ingrediënten voor 1 taart 125 g eidooiers 200 g basterdsuiker 75 g gekonfijte vruchtjes 250 g verse ricotta 75 g cacaopoeder Snufje kaneel 100 g gepelde amandelen 300 g kruimeldeeg Voor het kruimeldeeg 250 g bloem 150 g boter 100 g basterdsuiker 2 eidooiers Snufje zout 400 g boter 180 g hele eieren 180 g suiker 150 g bloem 50 g hazelnoten, fijngehakt 150 g peer, in blokjes 30 g gekonfijte vruchtjes 5 g bakpoeder 1 g zout 1 g citroenschil, fijngehakt Bereiding Bereiding Voor het kruimeldeeg: 1. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het deeg rusten. 2. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm. 3. Klop de eidooiers met de suiker en de ricotta tot u een glad beslag heeft. 4. Voeg de cacao, de kaneel en de gekonfijte vruchtjes toe en klop ze door het beslag. 5. Schep het beslag in de taartvorm, strijk de bovenkant mooi glad, versier de taart met de hele amandelen en zet hem in de oven. 1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. 2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe. 3. Klop de citroenschil en het zout door het beslag en voeg de gehakte hazelnoten en de gekonfijte vruchtjes toe. 4. Schep het beslag in de taartvorm en voeg als laatste de blokjes peer toe. Strijk de bovenkant mooi glad. 5. Zet de taart in de oven. 72 NAGERECHTEN APPELTAART MET AMARETTOKOEKJES EN PRUIMENJAM AMANDELTAART Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 180 °C 90 W Tijd Niveau 20-25 minuten 1 Temperatuur Magnetronvermogen 160 °C 90 W Tijd 20-22 minuten Ingrediënten voor 8 personen Ingrediënten voor 1 taart Voor het kruimeldeeg 250 g bloem 150 g boter 100 g basterdsuiker 2 eidooiers Snufje zout 6 appels 50 g verkruimelde amarettokoekjes 150 g pruimenjam 30 g poedersuiker 390 g hele eieren 450 g basterdsuiker 125 g bloem 350 g amandelmeel 100 g geschaafde amandelen 150 g abrikozenjam 10 g bakpoeder Bereiding Bereiding Voor het kruimeldeeg: 1. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het deeg rusten. 2. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm. Verdeel de pruimenjam over het deeg en strooi de verkruimelde amarettokoekjes erover. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in schijfjes van 4 mm dikte. Leg de schijfjes in cirkels op de taartbodem. 3. Bestuif de taart met de poedersuiker en zet hem in de oven. 1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. 2. Voeg de gezeefde bloem, het amandelmeel en het bakpoeder toe. 3. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. 4. Bestrooi de bovenkant van de taart met de geschaafde amandelen en zet hem in de oven. 5. Als de taart gaar is, smelt u de abrikozenjam op vol vermogen in de magnetron en bestrijkt u de bovenkant van de taart met behulp van een bakkwast met de jam. 73 NAGERECHTEN PISTACHE-MOKKATAART WORTELTAART MET ACACIAHONING Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Convectie + Magn Voorverwarmen op 220 °C Niveau Temperatuur Magnetronvermogen 1 180 °C 90 W Tijd Niveau 20-22 minuten 1 Temperatuur Magnetronvermogen 160 °C 90 W Tijd 25-28 minuten Ingrediënten voor 1 taart Ingrediënten voor 1 taart 400 g boter 180 g hele eieren 180 g suiker 150 g bloem 150 g gehakte pistachenoten 25 g oploskoffie 5 g bakpoeder 1 g zout 150 g geraspte worteltjes 180 g hele eieren 120 g suiker 60 g acaciahoning 200 g bloem 50 g pijnboompitten, geroosterd en fijngehakt 50 g maïzena 50 g gesmolten boter 125 g magere yoghurt 10 g bakpoeder 1 g zout Bereiding Bereiding 1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. 2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe. 3. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft de gehakte pistachenootjes toe en aan de andere helft de oploskoffie. 4. Schep het beslag in afwisselende lagen in de taartvorm. 5. Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en zet hem in de oven. 1. Klop de eieren los met de suiker en de honing. 2. Voeg de gezeefde bloem en de maïzena toe en roer dit voorzichtig door het beslag. 3. Voeg de geraspte worteltjes toe, die u eerst heeft uitgeknepen in een theedoek. 4. Voeg het bakpoeder, zout en de geroosterde en fijngehakte pijnboompitten toe en als laatste de yoghurt. 5. Bak de taart gedurende de aangegeven tijd in de oven. 74 5019 120 00406 * Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA. Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool U.S.A *le sens de la différence - Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A Whirlpool je registrovaná obchodní značka společnosti Whirlpool USA Whirlpool je registrovanou obchodnou značkou spol. Whirlpool U.S.A A Whirlpool a Whirlpool U.S.A bejegyzett védjegye
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132

Whirlpool AMW 698/IX Recipe book

Categorie
Magnetrons
Type
Recipe book