Documenttranscriptie
INHOUD
Timbaaltje van verse pasta met groenten en ricotta
Tompouce van groenten met taleggio en basilicumpesto
60
Eendenborst met jeneverbessen en sinaasappeljulienne
Varkensbraadstuk met melk en venkelzaadjes, lente-uitjes en aardappelen
62
Lamskoteletten met spek, pistachenoten en aardappelschijfjes
Kalfsrolletjes met paddenstoelen en fontina
63
Konijn met rode ui, pijnboompitten en rozijnen
Duivelse kip
64
Kip met courgette, paprika en aubergine met balsamicoazijn
Kipfilet met citroen, rozemarijn en champignons
65
Varkenshaas met rauwe ham, appels en saffraan
Konijnrollade met venkel, rozemarijn en knoflook
66
Tarbot in aardappelkorst
Medaillons van rode tonijn met courgette, prei en kerstomaatjes
68
Aromatisch gepaneerde zwaardvis
Goudbrasem in zoutkorst
69
Geroosterde zeebaars met olijven, kappertjes en verse tomaten
Forel met amandelen, worteltjes en bieslook
70
Ricotta-chocoladetaart
Peren-hazelnoottaart
72
Appeltaart met amarettokoekjes en pruimenjam
Amandeltaart
73
Pistache-mokkataart
Worteltaart met acaciahoning
74
59
VOORGERECHTEN
TIMBAALTJE VAN VERSE PASTA MET
GROENTEN EN RICOTTA
TOMPOUCE VAN GROENTEN MET TALEGGIO
EN BASILICUMPESTO
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Turbogrill + MG
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
200 °C
350 W
Tijd
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
16-18 minuten
1
Hoog
350 W
Tijd
12-15 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
300 g verse macaroni
1 liter bechamelsaus
250 g verse ricotta
100 g doperwten, diepvries
150 g verse worteltjes in blokjes
250 g spinazie, diepvries
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 g gehakte knoflook
30 g extravergine olijfolie
Voor de bechamelsaus
1 liter melk
50 g boter
50 g bloem
10 g zout
300 g rode paprika, in brede lange repen
300 g gele paprika, in brede lange repen
250 g courgette, in dunne plakjes
250 g worteltjes, in dunne reepjes
300 g tomaten, in plakjes
50 g basilicumpesto
1 teentje knoflook
100 g prei, in zeer dunne ringetjes
200 g Taleggio-kaas, in blokjes gesneden
100 g geraspte Parmezaanse kaas
300 g zwarte olijven, in plakjes
100 g kappertjes
20 g ansjovisfilets op olie
50 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
Bereiding
1. Voor de bechamelsaus: smelt de boter in de magnetron,
voeg de bloem toe en roer goed.
2. Breng de melk met het zout aan de kook in de magnetron
en voeg het bloem-botermengsel toe.
3. Roer goed tot de bechamelsaus glad en gebonden is.
4. Kook de groenten afgedekt gaar in de magnetron en laat
ze goed uitlekken.
5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ricotta,
een deel van de Parmezaanse kaas en een deel van de
bechamelsaus toe. Als alles afgekoeld is voegt u de verse,
ongekookte macaroni toe en mengt u alles goed.
6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en strijk de
bovenkant mooi glad. Verdeel de rest van de bechamelsaus
erover, bestrooi met Parmezaanse kaas en zet in de oven.
7. Laat het gerecht aan het einde van de bereiding 10
minuten staan voordat u het serveert.
1. Breng de groenten op smaak met zout, peper en olijfolie.
2. Leg de groenten in lagen in een ovenschaal met hoge
randen. Verdeel over elke laag wat pesto, Parmezaanse
kaas, Taleggio-kaas en zwarte olijven.
3. Bedek de bovenste laag met de ansjovis, kappertjes en de
twee soorten kaas.
4. Zet het gerecht in de oven tot het een mooi bruin korstje
heeft.
60
VLEES
EENDENBORST MET JENEVERBESSEN EN
SINAASAPPELJULIENNE
VARKENSBRAADSTUK MET MELK EN
VENKELZAADJES, LENTE-UITJES EN
AARDAPPELEN
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
160 °C
160 W
Tijd
Niveau
Temperatuur
Vermogen
Tijd
18-20 minuten
2
180 °C
90 W
30-35 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg eendenborst
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarijn
10 g sinaasappelschil, in julienne gesneden
5 gekneusde jeneverbessen
4 sinaasappels, in partjes, wit verwijderd
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
1,2 kg varkensbraadstuk
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
5 g venkelzaadjes
50 g gerookt spek, in blokjes
200 g lente-uitjes
200 g aardappelen, in blokjes
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
Bereiding
Bereiding
1. Breng de eendenborsten op smaak met zout, peper, de
gekneusde jeneverbessen en de sinaasappelschil, de
laurier en de fijngehakte knoflook en rozemarijn.
2. Bestrijk het vlees met olijfolie.
3. Leg in een ovenschaal met het vel naar boven en zet in de
oven.
4. Blus halverwege de bereidingstijd af met de witte wijn en
laat het vlees gaar worden.
5. Versier het gerecht als het gaar is met de partjes
sinaasappel en schep de jus erover.
6. Als u het vlees meer doorbakken wilt hebben, dus minder
rosé, laat het dan nog 2 - 3 minuten langer in de oven
staan.
1. Kruid het vlees met zout en peper en voeg de venkelzaadjes
en de laurier toe.
2. Bestrijk het vlees met olijfolie en leg het in een met
bakpapier beklede ovenschaal.
3. Voeg de lente-uitjes, de aardappelen en de blokjes spek toe
en zet in de oven.
4. Schep af en toe om.
5. Blus af met de wijn als de uitjes en het spek bruin beginnen
te worden en laat de wijn verdampen.
6. Voeg de melk toe en laat het geheel sudderen tot het vlees
gaar is.
7. Serveer het vlees in plakken met de jus.
62
VLEES
LAMSKOTELETTEN MET SPEK,
PISTACHENOTEN EN AARDAPPELSCHIJFJES
KALFSROLLETJES MET PADDENSTOELEN
EN FONTINA
Grill + MG
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
1
Hoog
350 W
Tijd
Niveau
6-8 minuten
2
Temperatuur Magnetronvermogen
180 °C
350 W
Tijd
10-12 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
24 lamskoteletten
100 g pistachenoten, gepeld en fijngehakt
24 plakjes vet spek
1 teentje knoflook
5 g verse gehakte rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 g tijm
500 g aardappelen met rode schil, in schijfjes
20 g extravergine olijfolie
12 g fijn zout
Snufje gemalen peper
800 g ongepaneerde kalfsschnitzels
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
150 g gekookte ham in plakken
300 g champignons, in plakjes
200 g fontina (kaas) in plakken
10 g gehakte peterselie
16 blaadjes salie
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
20 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
30 g bloem
Bereiding
Bereiding
1. Laat de lamskoteletten 20 minuten marineren met zout,
peper en de fijngehakte kruiden en knoflook.
2. Snijd de aardappelen met schil in schijfjes en bestrooi
ze met zout, peper en olie. Kook de aardappelschijfjes
afgedekt 8 minuten op vol vermogen in de magnetron en
laat ze afkoelen.
3. Bestrooi elke kotelet ruim met gehakte pistachenoten en
omwikkel ze met vet spek.
4. Leg de aardappelschijfjes in een grote, lage ovenschaal.
Leg de lamskoteletten erop en zet het gerecht in de oven.
5. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om om beide
kanten bruin te laten worden.
1. Leg de schnitzels plat neer en bestrooi ze met zout en
peper.
2. Leg op elke schnitzel een plak ham, een plak kaas en
blaadjes salie.
3. Rol het vlees op en bind het vast met rolladetouw. Haal de
kalfsrolletjes door de bloem.
4. Meng in een ovenschaal de rauwe champignons met olie,
knoflook, zout, peper en peterselie.
5. Leg de kalfsrolletjes erop en zet het gerecht in de oven.
6. Blus het gerecht halverwege de bereidingstijd af met witte
wijn.
7. Serveer het vlees met de jus.
63
VLEES
KONIJN MET RODE UI, PIJNBOOMPITTEN EN
ROZIJNEN
DUIVELSE KIP
Grill + MG
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
2
Gemiddeld
160 W
Tijd
Niveau
15-16 minuten
2
Temperatuur Magnetronvermogen
220 °C
350 W
Tijd
25-30 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
1,6 kg konijn, in stukken
250 g rode uien, gesnipperd
250 g pijnboompitten
40 g rozijnen
1 teentje knoflook
5 g verse gehakte rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 g citroenschil, fijngehakt
80 g zongedroogde tomaten, in reepjes
2 g kappertjes
20 g extravergine olijfolie
12 g fijn zout
Snufje gemalen peper
2 piepkuikens van 600 g per stuk, in totaal 1,2 kg
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte rozemarijn
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
1 g gehakte rode peper
50 g extravergine olijfolie
Bereiding
Bereiding
1. Laat het konijn met alle ingrediënten ongeveer 1 uur
marineren in de koelkast.
2. Leg de stukken goed uitgespreid in een grote, lage
ovenschaal die bekleed is met bakpapier.
3. Zet het gerecht in de oven.
4. Draai de stukken halverwege de bereidingstijd om om ze
aan alle kanten bruin te laten worden.
1. Open de piepkuikens bij de rug en sla ze plat met een
vleeshamer.
2. Kruid ze met alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur
marineren.
3. Leg de aan de rugkant geopende piepkuikens in een
ovenschaal.
4. Zet het gerecht in de oven.
5. Voeg na 20 minuten 1 glas warm water toe.
6. Laat de piepkuikens gaar worden en serveer ze bedruppeld
met extravergine olijfolie
64
VLEES
KIP MET COURGETTE, PAPRIKA EN
AUBERGINE MET BALSAMICOAZIJN
KIPFILET MET CITROEN EN ROZEMARIJN MET
CHAMPIGNONS
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 220 °C
Turbogrill + MG
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
2
220 °C
350 W
Tijd
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
10-12 minuten
3
Gemiddeld
90 W
Tijd
10-12 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg kip, ontbeend en in stukken
250 g rode paprika, in reepjes
250 g gele paprika, in reepjes
300 g courgette, in reepjes
200 g aubergine, in reepjes
1 teentje knoflook
2 laurierblaadjes
10 g gehakte peterselie
10 g fijn zout
1 g gemalen peper
50 g extravergine olijfolie
20 g balsamicoazijn
4 kipfilets
500 g verse champignons
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knoflook
3 g verse gehakte rozemarijn
30 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
Sap van 1 citroen
Bereiding
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten en laat ze ongeveer 1 uur
marineren.
2. Leg de ingrediënten in een grote, lage ovenschaal en zet
het gerecht in de oven.
3. Schep de ingrediënten halverwege de bereidingstijd om
met een houten spatel.
4. Besprenkel het gerecht als het gaar is met balsamicoazijn.
1. Snijd de kipfilet in dikke plakken en laat ze marineren met
rozemarijn, zout, olie, gehakte knoflook en citroensap.
2. Kook de champignons met olie, gehakte knoflook en
peterselie 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en
laat ze afkoelen.
3. Bestrooi ze met zout.
4. Leg de champignons in een ovenschaal, leg de kipfilets
erop en zet het gerecht in de oven.
65
VLEES
VARKENSHAAS MET RAUWE HAM, APPELS EN
SAFFRAAN
KONIJNROLLADE MET VENKEL, ROZEMARIJN
EN KNOFLOOK
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
160 °C
90 W
Tijd
Niveau
18-20 minuten
2
Temperatuur Magnetronvermogen
160 °C
160 W
Tijd
25-30 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg varkenshaas
150 g mager spek
2 g tijm
1 teentje knoflook
4 appels, Granny Smith
2 zakjes saffraanpoeder
30 g extravergine olijfolie
30 g boter
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
30 g Vin Santo (likeurwijn)
1,2 konijn, ontbeend
100 g gekookte ham in plakken
2 g verse gehakte rozemarijn
2 g venkelzaadjes
250 g verse worst
2 teentjes knoflook
1 ei
2 g gehakte peterselie
20 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
150 g droge witte wijn
Bereiding
Bereiding
1. Snijd de varkenshaas in mooie stukken en bestrooi ze met
zout en peper.
2. Wikkel de stukken één voor één in het spek en leg ze op
regelmatige afstand van elkaar in een ovenschaal. Bestrijk
de stukken vlees met gesmolten boter.
3. Meng de geschilde en in parten gesneden appels met de
saffraan, zout en olie.
4. Kook ze snel 5 minuten op vol vermogen in de magnetron
en laat ze rusten.
5. Zet het vlees in de oven en voeg halverwege de
bereidingstijd de appels toe. Blus af met de Vin Santo.
6. Bestrooi het gerecht met de tijm en serveer.
1. Kruid het konijn met zout, peper, de gehakte knoflook,
rozemarijn en venkelzaadjes en laat het 1 uur marineren
met olie.
2. Haal het vel van de worst en meng de worst met de
peterselie, het ei en de Parmezaanse kaas.
3. Leg de plakken gekookte ham op de onderkant van het
konijn.
4. Strijk de worstvulling erover uit en rol het konijn strak op.
5. Bind het vlees vast met rolladetouw en bestrijk het met
olijfolie.
6. Voeg na 20 minuten in de oven de wijn toe voor een rijke
jus.
66
VIS
TARBOT IN AARDAPPELKORST
MEDAILLONS VAN RODE TONIJN MET
COURGETTE, PREI EN KERSTOMAATJES
Convent + magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convent + magn
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
200 °C
350 W
Tijd
Niveau
18-20 minuten
2
Temperatuur Magnetronvermogen
180 °C
90 W
Tijd
10-12 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 8 personen
1,2 kg tarbot
500 g aardappelen met rode schil
1 teentje knoflook
10 g gehakte peterselie
1 laurierblaadje
10 g verse dille
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olijfolie
50 g witte wijn
1,2 kg rode tonijn in medaillons
500 g courgette, in gehalveerde plakjes
150 g prei, in dunne reepjes
150 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
1 teentje knoflook
10 g gehakte peterselie
1 g majoraan
2 blaadjes munt
10 g zout
1 g peper
30 g extravergine olijfolie
Bereiding
Bereiding
1. Verwijder de vinnen, de ingewanden en de kieuwen van de
tarbot.
2. Bestrooi de vis met zout, peper, gehakte laurier en dille.
3. Bestrijk de vis met olijfolie.
4. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg de tarbot
erop.
5. Was de aardappelen, maak ze droog en snijd ze in dunne
schijfjes, leg ze niet in water.
6. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de tarbot alsof
het de schubben van de vis zijn. Bestrooi met zout, peper
en olie en zet het gerecht in de oven.
7. Besprenkel de vis tegen het einde van de bereiding met
witte wijn en indien nodig een beetje water om een sausje
te krijgen.
1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder
de zaadjes.
2. Snijd ze in plakjes zodat u halve maantjes krijgt.
3. Snijd de prei in dunne reepjes en doe ze bij de courgette.
4. Bestrooi de groenten met zout, peper, knoflook en
olijfolie. Kook ze 6 minuten op vol vermogen in de
magnetron en laat ze afkoelen.
5. Bestrooi de tonijnmedaillons met zout, peper en de
fijngehakte kruiden en bestrijk ze met olie.
6. Leg de courgette en de prei in een met bakpapier beklede
ovenschaal.
7. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe en meng alles
goed.
8. Leg de tonijnmedaillons erop en zet het gerecht in de oven.
9. Als u de tonijn liever wat rauwer wilt, verkort de
bereidingstijd dan met 2 minuten.
68
VIS
AROMATISCH GEPANEERDE ZWAARDVIS
GOUDBRASEM IN ZOUTKORST
Grill + MG
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
3
Gemiddeld
90 W
Tijd
Niveau
10-12 minuten
2
Temperatuur Magnetronvermogen
200 °C
350 W
Tijd
10-12 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
8 moten zwaardvis à 200 g - in totaal 1,6 kg
500 g paneermeel
5 g verse gehakte rozemarijn
2 laurierblaadjes
5 g verse bieslook
2 blaadjes basilicum
1 g citroenschil
20 g extravergine olijfolie
12 g fijn zout
Snufje gemalen peper
3 goudbrasems van 600 g
6 eitwitten, stijfgeklopt
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knoflook
3 g verse gehakte rozemarijn
30 g extravergine olijfolie
2 kg fijn zout
Snufje gemalen peper
5 g sinaasappelschil, fijngehakt
Bereiding
Bereiding
1. Bestrooi de moten zwaardvis met zout, peper en de
gehakte citroenschil.
2. Bereid de aromatische panering door het paneermeel, de
olie en de fijngehakte kruiden door elkaar te mengen.
3. Paneer de vis.
4. Leg de moten in een grote glazen ovenschaal op een stuk
bakpapier.
5. Zet het gerecht in de oven.
1. Verwijder de ingewanden uit de goudbrasems en bestrooi
ze met de fijngehakte kruiden, de sinaasappelschil en de
olie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Meng het fijne zout met de stijfgeklopte eiwitten tot u een
stevige massa heeft, die makkelijk te kneden is.
4. Leg een laag zoutmengsel op het bakpapier, leg de
goudbrasems erop en bedek ze geheel met het resterende
zoutmengsel. Decoreer de korst met de punt van een mes.
5. Zet het gerecht in de oven.
69
VIS
GEROOSTERDE ZEEBAARS MET OLIJVEN,
KAPPERTJES EN VERSE TOMATEN
FOREL MET AMANDELEN, WORTELTJES
EN BIESLOOK
Hetelucht + MG
Voorverwarmen op 200 °C
Turbogrill + MG
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
2
180 °C
160 W
Tijd
Niveau Grillvermogen Magnetronvermogen
15-18 minuten
2
Hoog
160 W
Tijd
13 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 8 personen
3 zeebaarzen van 600 g
100 g hele zwarte olijven
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knoflook
5 g kappertjes
300 g verse tomaten, in blokjes
30 g extravergine olijfolie
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
8 forellen
50 g geschaafde amandelen
100 g boter
10 g verse gehakte peterselie
1 teentje knoflook
400 g worteltjes, in schijfjes
10 g verse bieslook
10 g fijn zout
Snufje gemalen peper
Bereiding
Bereiding
1. Verwijder de ingewanden uit de zeebaarzen en kruid ze
met olie, zout, peper en fijngehakte peterselie.
2. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier.
3. Voeg de blokjes tomaat, de olie, de gehakte knoflook, de
kappertjes en de zwarte olijven toe.
4. Bestrooi het garnituur met zout en peper.
5. Leg de met olie bestreken zeebaarzen erop en zet het
gerecht in de oven.
1. Verwijder de ingewanden uit de forellen en verwijder de
graten uit de buik, zodat de filets bij de kop en de staart
heel blijven.
2. Bestrooi de vis met zout, peper en fijngehakte peterselie.
3. Kook de met bieslook bestrooide worteltjes afgedekt 6
minuten op vol vermogen in de magnetron.
4. Bekleed een grote, lage ovenschaal met bakpapier en
verdeel de worteltjes en de amandelen erover, met een
deel van de boter in klontjes.
5. Smelt de rest van de boter in de magnetron en strijk deze
met een bakkwast uit over de forelfilets.
6. Leg de forellen op de buik met de filets goed open en zet
het gerecht in de oven.
70
NAGERECHTEN
RICOTTA-CHOCOLADETAART
PEREN-HAZELNOOTTAART
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
180 °C
90 W
Tijd
Niveau
20-25 minuten
1
Temperatuur Magnetronvermogen
180 °C
90 W
Tijd
18-20 minuten
Ingrediënten voor 1 taart
Ingrediënten voor 1 taart
125 g eidooiers
200 g basterdsuiker
75 g gekonfijte vruchtjes
250 g verse ricotta
75 g cacaopoeder
Snufje kaneel
100 g gepelde amandelen
300 g kruimeldeeg
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
50 g hazelnoten, fijngehakt
150 g peer, in blokjes
30 g gekonfijte vruchtjes
5 g bakpoeder
1 g zout
1 g citroenschil, fijngehakt
Bereiding
Bereiding
Voor het kruimeldeeg:
1. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het
deeg rusten.
2. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm.
3. Klop de eidooiers met de suiker en de ricotta tot u een glad
beslag heeft.
4. Voeg de cacao, de kaneel en de gekonfijte vruchtjes toe en
klop ze door het beslag.
5. Schep het beslag in de taartvorm, strijk de bovenkant
mooi glad, versier de taart met de hele amandelen en zet
hem in de oven.
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg
één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Klop de citroenschil en het zout door het beslag en voeg de
gehakte hazelnoten en de gekonfijte vruchtjes toe.
4. Schep het beslag in de taartvorm en voeg als laatste de
blokjes peer toe. Strijk de bovenkant mooi glad.
5. Zet de taart in de oven.
72
NAGERECHTEN
APPELTAART MET AMARETTOKOEKJES EN
PRUIMENJAM
AMANDELTAART
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
180 °C
90 W
Tijd
Niveau
20-25 minuten
1
Temperatuur Magnetronvermogen
160 °C
90 W
Tijd
20-22 minuten
Ingrediënten voor 8 personen
Ingrediënten voor 1 taart
Voor het kruimeldeeg
250 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
2 eidooiers
Snufje zout
6 appels
50 g verkruimelde amarettokoekjes
150 g pruimenjam
30 g poedersuiker
390 g hele eieren
450 g basterdsuiker
125 g bloem
350 g amandelmeel
100 g geschaafde amandelen
150 g abrikozenjam
10 g bakpoeder
Bereiding
Bereiding
Voor het kruimeldeeg:
1. Kneed de bloem met alle andere ingrediënten en laat het
deeg rusten.
2. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een lage taartvorm.
Verdeel de pruimenjam over het deeg en strooi de
verkruimelde amarettokoekjes erover. Schil de appels,
verwijder de klokhuizen en snijd de parten in schijfjes van
4 mm dikte. Leg de schijfjes in cirkels op de taartbodem.
3. Bestuif de taart met de poedersuiker en zet hem in de
oven.
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg
één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem, het amandelmeel en het
bakpoeder toe.
3. Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem. Schep het
beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
4. Bestrooi de bovenkant van de taart met de geschaafde
amandelen en zet hem in de oven.
5. Als de taart gaar is, smelt u de abrikozenjam op vol
vermogen in de magnetron en bestrijkt u de bovenkant van
de taart met behulp van een bakkwast met de jam.
73
NAGERECHTEN
PISTACHE-MOKKATAART
WORTELTAART MET ACACIAHONING
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Convectie + Magn
Voorverwarmen op 220 °C
Niveau
Temperatuur Magnetronvermogen
1
180 °C
90 W
Tijd
Niveau
20-22 minuten
1
Temperatuur Magnetronvermogen
160 °C
90 W
Tijd
25-28 minuten
Ingrediënten voor 1 taart
Ingrediënten voor 1 taart
400 g boter
180 g hele eieren
180 g suiker
150 g bloem
150 g gehakte pistachenoten
25 g oploskoffie
5 g bakpoeder
1 g zout
150 g geraspte worteltjes
180 g hele eieren
120 g suiker
60 g acaciahoning
200 g bloem
50 g pijnboompitten, geroosterd en fijngehakt
50 g maïzena
50 g gesmolten boter
125 g magere yoghurt
10 g bakpoeder
1 g zout
Bereiding
Bereiding
1. Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel en voeg
één voor één de eieren toe.
2. Voeg de gezeefde bloem met het bakpoeder toe.
3. Verdeel het beslag in tweeën. Voeg aan de ene helft de
gehakte pistachenootjes toe en aan de andere helft de
oploskoffie.
4. Schep het beslag in afwisselende lagen in de taartvorm.
5. Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en zet hem in
de oven.
1. Klop de eieren los met de suiker en de honing.
2. Voeg de gezeefde bloem en de maïzena toe en roer dit
voorzichtig door het beslag.
3. Voeg de geraspte worteltjes toe, die u eerst heeft
uitgeknepen in een theedoek.
4. Voeg het bakpoeder, zout en de geroosterde en fijngehakte
pijnboompitten toe en als laatste de yoghurt.
5. Bak de taart gedurende de aangegeven tijd in de oven.
74
5019 120 00406
*
Whirlpool ist eine eingetragene Handelsmarke von Whirlpool USA.
Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool U.S.A
*le sens de la différence - Whirlpool est une marque de commerce déposée de Whirlpool U.S.A
Whirlpool is een gedeponeerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A
Whirlpool je registrovaná obchodní značka společnosti Whirlpool USA
Whirlpool je registrovanou obchodnou značkou spol. Whirlpool U.S.A
A Whirlpool a Whirlpool U.S.A bejegyzett védjegye