Documenttranscriptie
NL
FR
Gebruiksaanwijzing
Notice d'utilisation
Fornuis
Cuisinière
ZCV65020WA
2
26
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
________________________
2
4
7
7
8
8
Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ 9
Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 10
Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ 11
Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ 20
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 23
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 25
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de
instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente
invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het
in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij
aan dit te activeren.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht.
Algemene veiligheid
• Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet
tijdens gebruik. De verwarmingselementen niet aanraken.
2
www.zanussi.com
• Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem.
• Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan gevaarlijk zijn en brandgevaar opleveren.
• Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in plaats
daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met een deksel
of blusdeken.
• Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
• Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels
mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze heet
kunnen worden.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen
krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou
kunnen breken.
• Wees voorzichtig als u de opslaglade aanraakt. Deze kan heet
worden.
• Als de glaskeramische oppervlakte gebarsten is, schakel het apparaat dan uit om het risico op elektrische schokken te voorkomen.
• Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp
vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
• De middelen voor het uitschakelen moeten opgenomen worden
in de vaste bedrading overeenkomstig de regels voor de bedrading.
• Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
www.zanussi.com
3
Veiligheidsvoorschriften
Montage
Waarschuwing! Alleen een erkende
installatietechnicus mag het apparaat
installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen.
• Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
• Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
• De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde hoogte.
• Installeer het apparaat niet op een platform.
• Installeer het apparaat niet naast een deur of
onder een raam. Dit voorkomt dat hete pennen van het apparaat vallen als de deur of
het raam wordt geopend.
Waarschuwing! Installeer een
stabilisator om te voorkomen dat het
apparaat kantelt. Raadpleeg de installatiegids.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Waarschuwing! Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op
het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op
met een elektromonteur.
4
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren.
• Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de serviceafdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat, met name niet
als deze heet is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
• Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers.
• De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat
volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte
van 3 mm.
Gebruik
Waarschuwing! Gevaar op letsel,
brandwonden of elektrische schokken
• Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke
omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
www.zanussi.com
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het
in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte handen
of als het contact maakt met water.
• Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
• Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem.
• Houd de deur van het apparaat altijd dicht
als het apparaat in werking is.
• Leg geen bestek of pandeksels op de kookzones. Ze worden heet.
• Zet de kookzone op "uit" na elk gebruik.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
• Sluit het apparaat direct af van de stroomtoevoer als het oppervlak van het apparaat
gebroken is. Dit om elektrische schokken te
voorkomen.
Waarschuwing! Brand- of
explosiegevaar.
• Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare
damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde
voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u
er mee kookt.
• De dampen die hete olie afgeeft kunnen
spontane ontbranding veroorzaken.
• Gebruikte olie die voedselresten bevat kan
brand veroorzaken bij een lagere temperatuur dan olie die voor de eerste keer wordt
gebruikt.
• Plaats geen ontvlambare producten of items
die vochtig zijn door ontvlambare producten
in, bij of op het apparaat.
• Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
www.zanussi.com
• Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
• Probeer een brand niet te blussen met water. Haal het apparaat uit het stopcontact en
dek de vlammen af met een deksel of blusdeken.
Waarschuwing! Risico op schade aan
het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het email te
voorkomen:
– Zet geen kookgerei of andere voorwerpen
direct op de bodem van het apparaat.
– Leg geen aluminiumfolie op de bodem van
het apparaat.
– Plaats geen water direct in het hete apparaat.
– haal vochthoudende schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met koken.
– Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
• Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het
recht op garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
• Zet geen hete pannen op het bedieningspaneel.
• Laat kookgerei niet droogkoken.
• Laat geen voorwerpen of kookgerei op het
apparaat vallen. Het oppervlak kan beschadigen.
• Activeer de kookzones niet met lege pannen
of zonder pannen erop.
• Geen aluminiumfolie op het apparaat leggen.
• Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde bodems kunnen krassen veroorzaken in het glaskeramiek. Til deze voorwerpen altijd op als u ze moet verplaatsen op
het kookoppervlak.
5
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Gevaar voor letsel,
brand en schade aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de stekker
uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als
deze beschadigd zijn. Neem contact op met
de service-afdeling.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van de
deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
• Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak
achteruitgaat.
• Resterend vet of voedsel in het apparaat kan
brand veroorzaken.
• Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale
schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch emaille (indien van
toepassing) met een schoonmaakmiddel.
6
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik
in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze
niet voor andere doeleinden.
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties.
Servicedienst
• Contact opnemen met de klantenservice
voor reparatie van het apparaat. Wij raden
uitsluitend het gebruik van originele onderdelen aan.
Verwijdering
Waarschuwing! Gevaar voor letsel of
verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen
dat kinderen en huisdieren opgesloten raken
in het apparaat.
www.zanussi.com
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
1
2
1 Knop voor de ovenfuncties
2 Knop voor de temperatuur
3
4
5
5
8
6
4
3
7
2
3 Temperatuurweergave
4 Toetsen voor de kookplaat
5 Verwarmingselement
6 Ovenlampje
7 Ventilator
8 Inzetniveaus
1
Indeling kookplaat
1
2
145
mm
3
180
mm
1 Kookzone 1200 W
2 Stoomuitlaat
3 Kookzone 1800 W
4 Kookzone 1200 W
180
mm
6
145
mm
5
5 Restwarmte-indicatie
6 Kookzone 1800 W
4
Accessoires
• Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
• Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
• Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarlade.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
www.zanussi.com
Eerste reiniging
• Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
• Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
7
Belangrijk! Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Voorverwarmen
1. Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten
werken.
3. Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
4.
Laat de lege oven ongeveer 15 minuten
werken.
Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes en rook
worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er
voldoende luchtcirculatie is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Kookstanden
Bedieningsknop
Functie
Uit-stand
1-9
Kookstanden
(1 = laagste kookstand; 9 =
hoogste kookstand)
1.
Draai de bedieningsknop in de gewenste
kookstand.
2.
-stand
Zet de bedieningsknop op de
om het kookproces te voltooien.
Restwarmte-indicatie
De restwarmte-indicatie gaat branden wanneer
een kookzone heet is.
Waarschuwing! Verbrandingsgevaar
door restwarmte!
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Kookgerei
• De bodem van het kookgerei moet zo
dik en vlak mogelijk zijn.
• Kookgerei gemaakt van geëmailleerd
staal of met aluminium of kopperen bodems, kunnen tot verkleuringen leiden
van de glazen keramische kookplaat.
Energie besparen
• Plaats het kookgerei altijd op de kookzone voordat u deze inschakelt.
• Schakel voor het einde van de bereidingstijd de kookzones uit, om gebruik
te maken van de restwarmte.
• De bodems van de pannen en kookzones dienen dezelfde afmeting te hebben.
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
• Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel
op het kookgerei.
8
www.zanussi.com
Verwarmingsstand
Gebruik om:
Time
(Tijd)
Tips
1
Bereide gerechten warmhouden
naar behoefte
Afdekking
1-2
Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade, gelatine
5-25 min
Tussendoor mengen
1-2
Stollen: luchtige omeletten, gebakken eieren
10-40
min
Met deksel bereiden.
2-3
Zachtjes aan de kook brengen van rijst en
gerechten op melkbasis, reeds bereide gerechten opwarmen
25-50
min
Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof toe als rijst; melkgerechten tijdens
het bereiden tussendoor roeren
3-4
Stomen van groenten, vis en vlees
20-45
min
Voeg een paar eetlepels vocht toe
4-5
Aardappelen stomen
20-60
min
Gebruik max. ¼ l water voor 750 g
aardappelen
4-5
Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel, stoofschotels en soepen
60-150
min
Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten
6-7
Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu
van kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes,
lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts
naar behoefte
Halverwege de bereidingstijd omdraaien.
7-8
Door-en-door gebraden, rösties, lendenbiefstukken, steaks
5-15 min
Halverwege de bereidingstijd omdraaien.
9
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patat
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Reinig het apparaat na elk gebruik.
Gebruik altijd kookgerei met een schone bodem.
Krassen of donkere vlekken in de glaskeramiek hebben geen invloed op de werking van het apparaat.
Vuil verwijderen:
1. – Verwijder direct:gesmolten plastic,
gesmolten folie en suikerhoudende gerechten. Anders kan het vuil het apparaat beschadigen. Gebruik een speciale
www.zanussi.com
2.
3.
schraper voor de glazen plaat. Plaats de
schraper schuin op de glazen plaat en
verwijder resten door het blad over het
oppervlak te schuiven.
– Verwijder nadat het apparaat voldoende is afgekoeld:kalkvlekken, waterkringen, vetvlekken, glimmende metaalachtige verkleuringen. Gebruik een
speciaal schoonmaakmiddel voor glaskeramiek of roestvrij staal.
Reinig het apparaat met een vochtige doek
en een beetje afwasmiddel.
Wrijf het apparaat ten slotte droog met
een schone doek.
9
Oven - Dagelijks gebruik
2.
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden.
Na het uitschakelen van het apparaat blijft de
ventilatie doorgaan om het apparaat af te koelen en schakelt daarna vanzelf uit.
3.
Zet de temperatuurknop op de gewenste
temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de
temperatuur in het apparaat stijgt.
Draai om het apparaat uit te schakelen de
functieknop van de oven en de thermostaatknop op de uit-stand.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
Ovenfuncties
Ovenfunctie
Uitstand
Ovenlampje
Gecirculeerd koken
Applicatie
Het apparaat staat UIT.
Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te verlichten.
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene
naar het andere gerecht.
Als u pizza maakt, verkrijgt u de beste resultaten door de bedieningsknop van de oven naar de stand
Boven- en onderwarmte
Onderwarmte
Ontdooien
Bakken en braden op 1 ovenniveau.
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het
goedhouden van de vulling.
Om bevroren gerechten te ontdooien.
Grill
Om plat voedsel in het midden van het rooster te roosteren en om
toast te maken.
Tweekrings grill
Om plat voedsel in grote hoeveelheden te roosteren en om toast te
maken.
Circulatiegrill
10
pizza te draaien.
Om grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau te braden.
Ook om te gratineren en te bruineren.
www.zanussi.com
Oven - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze
zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit
en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
Bakken
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het apparaat
dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden)
en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10
minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen
gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens het bakken vervormen. Wanneer de
platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
• Wij raden aan om de eerste keer de lagere
temperatuur in te stellen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een
soortgelijk product.
• Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer zijn.
• Als het gebak niet overal even hoog is, wordt
het gebak in het begin van het bakproces
niet overal even bruin. Verander in dit geval
de temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Baktips
Bakresultaat
Mogelijke oorzaak
Oplossing
Verkeerde rekstand.
Plaats de cake lager.
De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig).
De oventemperatuur is te hoog.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur lager in.
De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden
kunnen niet worden verkort
door hogere baktemperaturen.
De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in het mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op de
kneedtijden, vooral bij het gebruik
van keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
hoger in.
De cake is te droog.
Te lange baktijd.
De volgende keer dat u een cake
bakt, gebruikt u een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te hoog en
de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager instellen
en de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig over
de bakplaat.
De onderkant van de cake is te
licht van kleur.
www.zanussi.com
11
Bakresultaat
De cake wordt niet gaar binnen
de aangegeven baktijd.
Mogelijke oorzaak
Oplossing
De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
een beetje hoger in.
Gecirculeerd koken
Bakken op één gebruiksniveau
Bakken in vormen
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C
Tijd in min.
2
150 - 160
50 - 70
1-2
140 - 160
50 - 90
Fatless sponge cake
3
150 - 160 1)
25 - 40
Taartbodem van zandtaartdeeg
2
170-180 1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg
2
150 - 170
20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal geplaatst)
2- 3
160
60 - 90
Rekstand
Temperatuur °C
Tijd in min.
Kruimeltaart (droog)
3
150 - 160
20 - 40
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roerdeeg)
3
150
35 - 55
3
160 - 170
40 - 80
Tulband of brioche
Zandgebak/vruchtencake
1) Oven voorverwarmen
Cakes/pastei/broden op bakblik
Verwarmingssoort
1)
Vruchtentaart met kruimeldeeg
1) Gebruik diepe pan
Koekjes
Rekstand
Temperatuur °C
Tijd in min.
Zandkoekjes
Verwarmingssoort
3
150 - 160
10 - 20
Short bread / Pastry Stripes
3
140
20 - 35
Roerdeegkoekjes
3
150 - 160
15 - 20
Eiwitgebak, schuimgebak
3
80 - 100
120 - 150
Bitterkoekjes
3
100 - 120
30 - 50
12
www.zanussi.com
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C
Tijd in min.
Klein gerezen gebak
3
150 - 160
20 - 40
Klein bladerdeeggebak
3
170 - 180 1)
20 - 30
Broodjes
3
160 1)
10 - 35
Small cakes (20 per
plaat)
3
150 1)
20 - 35
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Rekstand
Temperatuur °C
Tijd in min.
Stokbroden bedekt met
gesmolten kaas
Schotel
1
160 - 170 1)
15 - 30
Gevulde groente
1
160 - 170
30- 60
Temperatuur °C
Tijd in min.
2/4
160 - 1801)
25 - 45
2/4
150 - 1601)
30 - 45
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meerdere niveaus
Cakes/pastei/broden op bakblik
Verwarmingssoort
Roomsoezen/tompoezen
Kruimeltaart
Rekstand
2 niveaus
1) Oven voorverwarmen
Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes
Verwarmingssoort
Rekstand
2 niveaus
Temperatuur °C
Tijd in min.
Zandkoekjes
2/4
150 - 1601)
20 - 40
Short bread/ Pastry Stripes
2/4
1401)
20 - 45
Roerdeegkoekjes
2/4
160 - 1701)
25 - 45
Eiwitgebak, schuimgebak
2/4
80 - 100
130 - 170
Bitterkoekjes
2/4
100 - 1201)
40 - 80
2/4
160 - 1701)
30 - 60
2/4
170 - 1801)
30 - 50
Klein gerezen gebak
Klein bladerdeeggebak
1) Oven voorverwarmen
www.zanussi.com
13
Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
2
160 - 180
50 - 70
1-2
150 - 170
50 - 90
Fatless sponge cake
3
170 1)
25 - 40
Taartbodem van zandtaartdeeg
2
190 - 210 1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg
2
170 - 190
20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal geplaatst)
1-2
180
60 - 90
1
180 - 220
35- 60
1-2
160 - 180
60 - 90
Tulband of brioche
Zandgebak/vruchtencake
Hartige taart (bijv. quiche
lorraine)
Kwarktaart
1) Oven voorverwarmen
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Vlechtbrood/broodkrans
2
170 - 190
40 - 50
Kerststol
2
160 - 180 1)
50 - 70
Brood (roggebrood):
1. Eerste deel van het
bakproces.
2. Tweede deel van het
bakproces.
1-2
Roomsoezen/tompoezen
3
190 - 210 1)
20 - 35
Koninginnenbrood (opgerolde cake met jam)
3
180 - 200 1)
10 - 20
Kruimeltaart (droog)
3
160 - 180
20 - 40
Amandelcake/suikertaart
3
190 - 210 1)
20 - 30
Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2)
3
170
35 - 55
Vruchtentaart met kruimeldeeg
3
170 - 190
40 - 60
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijv. kwark,
room, puddingvulling)
3
160 - 180 1)
40 - 80
1-2
190 - 210 1)
30 - 50
Pizza (met veel garnering) 2)
14
1.
230 1)
2.
160 - 180 1)
1.
2.
20
30 - 60
www.zanussi.com
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Pizza (dunne korst)
1-2
220 - 250 1)
15 - 25
Ongedesemd brood
1
230 - 250
10 - 15
Vlaaien (CH)
1
210 - 230
35 - 50
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik diepe pan
Koekjes
Inzetniveaus
Temperatuur °C
Tijd in min.
Zandkoekjes
Verwarmingssoort
3
170 - 190
10 - 20
Short bread/ Pastry Stripes
3
160 1)
20 - 35
Roerdeegkoekjes
3
170 - 190
20 - 30
Eiwitgebak, schuimgebak
3
80 - 100
120- 150
Bitterkoekjes
3
120 - 130
30 - 60
Klein gerezen gebak
3
170 - 190
20 - 40
3
190 - 210 1)
20 - 30
3
190 - 2101)
10 - 55
3-4
170 1)
20 - 30
Klein bladerdeeggebak
Bolletjes
Small cakes (20 per
plaat)
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Inzetniveaus
Temperatuur °C
Tijd in min.
Pastaschotel
Schotel
1
180 - 200
45 - 60
Lasagne
1
180 - 200
35 - 50
Groentegratin
1
180 - 200 1)
15 - 30
Stokbroden bedekt met
gesmolten kaas
1
200 - 220 1)
15 - 30
Zoete ovenschotels
1
180 - 200
40 - 60
Visschotels
1
180 - 200
40 - 60
Gevulde groente
1
180 - 200
40 - 60
1) Oven voorverwarmen
Braden
Braadservies
• Gebruik hittebestendig servies om te braden
(lees de instructies van de fabrikant).
www.zanussi.com
• Grote braadstukken kunt u direct in de diepe
braadpan braden (indien aanwezig) of op
een rooster boven de braadpan.
• Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger.
15
• Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel
braden.
Braden met boven- en onderwarmte
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
1-1,5 kg
1
200 - 230
105 - 150
Rosbief of ossehaas: rood
per cm dikte
1
230 - 2501)
6-8
Rosbief of ossehaas: medium
per cm dikte
1
220 - 230
8 - 10
Rosbief of ossehaas: gaar
per cm dikte
1
200 - 220
10 - 12
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Schouderstuk, nekstuk, hamlap
1-1,5 kg
1
210 - 220
90 - 120
Kotelet, ribbetje
1-1,5 kg
1
180 - 190
60 - 90
Gehaktbrood
750 g -1 kg
1
170 - 190
50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg
1
200 - 220
90 - 120
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
1 kg
1
210 - 220
90 - 120
1,5-2 kg
1
200 - 220
150 - 180
Stoofvlees
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Kalfsvlees
Soort vlees
Geroosterd kalfsvlees1)
Kalfsschenkel
1) gebruik een afgesloten braadpan
Lamsvlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Lamsbout, geroosterd lamsvlees
Soort vlees
1 - 1,5 kg
1
210 - 220
90 - 120
Lamsrug
1 - 1,5 kg
1
210 - 220
40 - 60
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
tot 1 kg
1
220 - 240 1)
30 - 40
Wild
Soort vlees
Hazenrug, hazenbout
16
www.zanussi.com
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Reerug, hertenrug
1,5-2 kg
1
210 - 220
35 - 40
Reebout, hertenbout
1,5-2 kg
1
200 - 210
90 - 120
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Stukken gevogelte
200-250g elk
1
220 - 250
20 - 40
Halve kip
400-500 g elk
1
220 - 250
35 - 50
Kip, haantje
1-1,5 kg
1
220 - 250
50 - 70
Eend
1,5-2 kg
1
210 - 220
80 - 100
Gans
3,5-5 kg
1
200 - 210
150 - 180
Kalkoen
2,5-3,5 kg
1
200 - 210
120 - 180
Kalkoen
4-6 kg
1
180 - 200
180 - 240
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
1-1,5 kg
1
210 - 220
40 - 70
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
Rosbief of ossehaas: rood
per cm dikte
1
190 - 200 1)
5-6
Rosbief of ossehaas: medium
per cm dikte
1
180 - 190
6-8
Rosbief of ossehaas: gaar
per cm dikte
1
170 - 180
8 - 10
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
Schouderstuk, nekstuk, hamlap
1-1,5 kg
1
160 - 180
90 - 120
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees
Vis
Soort vlees
Hele vis
Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Kotelet, ribbetje
1-1,5 kg
1
170 - 180
60 - 90
Gehaktbrood
750 g -1 kg
1
160 - 170
50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg
1
150 - 170
90 - 120
www.zanussi.com
17
Kalfsvlees
Soort vlees
Geroosterd kalfsvlees
Kalfsschenkel
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
1 kg
1
160 - 180
90 - 120
1,5-2 kg
1
160 - 180
120 - 150
Lamsvlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
Lamsbout, geroosterd lamsvlees
Soort vlees
1-1,5 kg
1
150 - 170
100 - 120
Lamsrug
1-1,5 kg
1
160 - 180
40 - 60
Gevogelte
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
Stukken gevogelte
200-250 g elk
1
200 - 220
30 - 50
Halve kip
400-500 g elk
1
190 - 210
35 - 50
Kip, haantje
1-1,5 kg
1
190 - 210
50 - 70
Eend
1,5-2 kg
1
180 - 200
80 - 100
Gans
3,5-5 kg
1
160 - 180
120 - 180
Kalkoen
2,5-3,5 kg
1
160 - 180
120 - 150
Kalkoen
4-6 kg
1
140 - 160
150 - 240
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurinstelling
• Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Het grilgedeelte is ingesteld in het midden van
het rooster.
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten
voorverwarmen.
• Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
• Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen
op de eerste inschuifhoogte.
Grill
Voedselsoorten
voor de grill
Grilltijd in min.
Rekstand
Temperatuur °C
1e kant
2e kant
Rosbief, medium
2
210 - 230
30 - 40
30 - 40
Runderfilet, medium
3
230
20 - 30
20 - 30
18
www.zanussi.com
Voedselsoorten
voor de grill
Grilltijd in min.
Rekstand
Temperatuur °C
1e kant
2e kant
Varkensrug
2
210 - 230
30 - 40
30 - 40
Kalfsrug
2
210 - 230
30 - 40
30 - 40
Lamsrug
3
210 - 230
25 - 35
20 - 35
3-4
210 - 230
15 - 30
15 - 30
Plaathoogte
Temperatuur °C
1e kant
2e kant
Burgers
4
Maximaal 1)
9 - 15
8 - 13
Varkenshaas
4
Maximaal
10 - 12
6 - 10
Worstjes
4
Maximaal
10 - 12
6-8
Runderfilet, kalfsbiefstukken
4
Maximaal
7 - 10
6-8
Geroosterd brood
4-5
Maximaal 1)
1-4
1-4
Brood met iets erop
4
Maximaal
6-8
-
Hele vis, 500 1000g
Grillen
Voedingssoorten
voor grillen
Grilltijd in min.
1) Oven voorverwarmen
Inmaken
Let op:
• Gebruik alleen weckflessen van dezelfde afmetingen.
• Gebruik geen wekglazen met een draai- of
bajonetsluiting en metalen bakken.
• Gebruik het eerste rek van de bodem van
deze functie.
• Zet niet meer dan zes wekflessen van één liter op het bakrooster.
• Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit ze
af met een klem.
• De flessen mogen elkaar niet raken.
• Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er
voldoende vocht in de oven ontstaat.
• Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen
begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten bij
1 liter glazen) de oven uitschakelen of de
temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel).
Bessen
In te maken eetwaar
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruisbessen
Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Doorkoken bij 100 °C
in min.
160 - 170
35 - 45
-
Steenvruchten
www.zanussi.com
19
In te maken eetwaar
Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven koken bij
100 °C in min.
Peren, kweeperen, pruimen
160 - 170
35 - 45
10 - 15
Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven koken bij
100 °C in min.
Wortels 1)
160 - 170
50 - 60
5 - 10
Komkommers
160 - 170
50 - 60
-
Gemengde augurken
160 - 170
50 - 60
5 - 10
Koolrabi, erwten, asperges
160 - 170
50 - 60
15 - 20
Groenten
In te maken eetwaar
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het
voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden
verlengd.
Gebruik de eerste rekstand van de oven. Het
inzetniveau onderaan.
Ontdooitijd in
min.
Verdere ontdooitijd
in min.
Opmerking
Kip 1000 g
100 - 140
20 - 30
Kip op een omgedraaid schoteltje in een groot bord leggen,
halverwege de tijd omdraaien
Vlees, 1000 g
100 - 140
20 - 30
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees, 500 g
90 - 120
20 - 30
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Forel, 150g
25 - 35
10 - 15
-
Aardbeien, 300g
30 - 40
10 - 20
-
Boter, 250g
30 - 40
10 - 15
-
Room, 2 x 200 g
80 - 100
10 - 15
Room kan ook met nog licht bevroren deeltjes goed worden
geklopt
60
60
Schotel
Taart, 1400 g
-
Oven - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
20
• Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
www.zanussi.com
• Gebruik voor de metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet
aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
• Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een warm
sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen.
• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoon gemaakt met een agressieve
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de
antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd!
Apparaten van roestvrij staal of aluminium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte
spons. Droog hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen
beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van
de oven net zo voorzichtig
1
2
4. Deurafdekking aan de bovenkant van de
deur aan beide kanten vastpakken en naar
binnen drukken om de klemsluiting te ontgrendelen.
5. Trek de deur naar voor om deze te verwijderen.
6. Verwijder de glasplaten.
1
De ovendeur reinigen
Het deurvenster van uw product kan verschillen in type en vorm van wat u in de diagrammen ziet. Het aantal vensters kan verschillen.
2
Waarschuwing! Zorg dat het glas is
afgekoeld voordat u de glazen deur
schoonmaakt. Het glas zou kunnen barsten.
Waarschuwing! Als de glasplaten
beschadigd raken of bekrast worden,
worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit
te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer
informatie, neemt u contact op met de service
afdeling.
Het glas verwijderen:
1. Open de deur helemaal
2. Verplaats de schuif tot u een klik hoort.
3. Sluit de deur tot de schuif blokkeert.
www.zanussi.com
1
Om de platen te installeren volgt u de procedure in omgekeerde volgorde.
Let op! De verwijderbare glasplaten
hebben een markering aan één zijde. Zorg
ervoor dat de markering zich in de
linkerbovenhoek bevindt.
21
Ovenlampje
1.
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
Trek de lade volledig naar buiten, tot deze
niet verder kan.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven
om het ovenlampje en het afdekglaasje te
beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich
in de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante tegen 300°C warmte bestendige ovenlamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4.
Plaats het afdekglas terug.
De lade verwijderen
De lade onder de oven kan worden verwijderd
om gemakkelijker te worden schoongemaakt.
2
1
2.
Til de lade iets schuin omhoog en verwijder de lade uit de steunrails.
De lade plaatsen
1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg ervoor dat de uitsparingen goed in de rails
vallen.
2. Laat de lade tot horizontale stand zakken
en duw de lade naar binnen.
Waarschuwing! Wanneer de oven in
gebruik is, kan de lade heet worden.
Bewaar geen ontvlambare dingen in de oven
(bijv. schoonmaakmiddelen, plastic zakken,
ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays,
enz).
Problemen oplossen
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Probleem
Mogelijke oorzaak
De restwarmte-indicator gaat niet
aan.
De kookzone is niet heet, omdat
hij slechts kortstondig is bediend
Als de kookzone heet moet zijn,
neem dan contact op met de
klantenservice
Het apparaat werkt helemaal niet.
De zekering in de zekeringkast is
doorgeslagen.
Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleeg dan een bevoegde elektricien.
De oven wordt niet warm.
De oven is niet ingeschakeld.
Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm.
De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Controleer de kookstanden.
Het ovenlampje brandt niet.
Het ovenlampje is kapot.
Vervang het ovenlampje.
22
Oplossing
www.zanussi.com
Probleem
Mogelijke oorzaak
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of de
klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be-
Oplossing
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten in
de oven staan.
vindt zich aan de voorkant van de binnenkant
van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.)
.........................................
Productnummer (PNC)
.........................................
Serienummer (S.N.)
.........................................
Montage
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Technische gegevens
Afmeting
B
Hoogte
847 - 867 mm
Breedte
596 mm
Diepte
600 mm
Ovencapaciteit
69 l
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan
een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
A
A
Minimum afstanden
Afmeting
mm
A
2
B
685
Waterpas zetten
Gebruik de pootjes aan de onderkant van het
apparaat om het op gelijke hoogte te brengen
met andere meubels
www.zanussi.com
23
3.
Anti-kantelbescherming
Let op! U moet de antikantelbescherming installeren. Als u dat
niet doet, kan het apparaat kantelen.
Uw apparaat is vorozien van het symbool
weergegeven in de afbeelding (indien van
toepassing) om u te herinneren aan de
montage van de anti-kantelbescherming.
en 49 mm van de linkerkant van het apparaat in de ronde opening op een steun (zie
afb.). Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (muur).
U vindt het gat aan de linkerachterkant van
het apparaat (zie afb.).
Til de voorkant van het apparaat op (1) en
plaats dit in het midden van de ruimte tussen de kastjes (2). Als de afstand tussen
de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmetingen
aanpassen als u het apparaat wilt centreren.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter het
apparaat glad is.
49 mm
77 mm
1
2
Elektrische installatie
Belangrijk! Zorg dat u de antikantelbescherming op de correcte hoogte
installeert.
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien
u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.
1.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en
netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05 RNF, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F.
2.
24
Stel de correcte hoogte in en bepaal waar
op het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat plaatsen.
Installeer de anti-kantelbescherming 77
mm onder het bovenvlak van het apparaat
www.zanussi.com
Milieubescherming
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid te
beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool niet
weg met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de buurt
of neem contact op met de gemeente.
www.zanussi.com
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale
afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst.
25