Zanussi ZCV65030WA Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
NL
Gebruiksaanwijzing 2
FR
Notice d'utilisation 26
Fornuis
Cuisinière
ZCV65020WA
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 4
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ 9
Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ 10
Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ 11
Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ 20
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 23
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 25
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en ge-
bruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor
letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar
de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente
invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en
ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of
verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis,
indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van ie-
mand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Kinderen jonger dan
3 jaar moeten niet zonder toezicht in de buurt van het apparaat
worden gelaten.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als
het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij
aan dit te activeren.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinde-
ren zonder toezicht.
2
www.zanussi.com
Algemene veiligheid
• Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet
tijdens gebruik. De verwarmingselementen niet aanraken.
• Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart af-
standbedieningssysteem.
• Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan ge-
vaarlijk zijn en brandgevaar opleveren.
• Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in
plaats daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met een
deksel of blusdeken.
• Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
• Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels
mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze
heet kunnen worden.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen
krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou
kunnen breken.
• Wees voorzichtig als u de opslaglade aanraakt. Deze kan heet
worden.
• Als de glaskeramische oppervlakte gebarsten is, schakel het ap-
paraat dan uit om het risico op elektrische schokken te voorko-
men.
• Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp
vervangt om elektrische schokken te voorkomen.
• De middelen voor het uitschakelen moeten opgenomen worden
in de vaste bedrading overeenkomstig de regels voor de bedra-
ding.
• Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een er-
kende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze ver-
vangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
3
www.zanussi.com
Veiligheidsvoorschriften
Montage
Waarschuwing! Alleen een erkende
installatietechnicus mag het apparaat
installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd ap-
paraat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd vei-
ligheidshandschoenen.
• Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
• Houd de minimumafstand naar andere ap-
paraten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
• De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde hoog-
te.
• Installeer het apparaat niet op een platform.
• Installeer het apparaat niet naast een deur
of onder een raam. Dit voorkomt dat hete
pennen van het apparaat vallen als de deur
of het raam wordt geopend.
Waarschuwing! Installeer een
stabilisator om te voorkomen dat het
apparaat kantelt. Raadpleeg de installatiegids.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Waarschuwing! Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op
het typeplaatje overeenkomt met de stroom-
voorziening. Zo niet, neem dan contact op
met een elektromonteur.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en verleng-
snoeren.
• Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet
beschadigt. Neem contact op met de servi-
ce-afdeling of een elektromonteur om een
beschadigde hoofdkabel te vervangen.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking ko-
men met de deur van het apparaat, met na-
me niet als deze heet is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zon-
der gereedschap kan worden verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
• Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen (schroefze-
keringen moeten uit de houder worden ver-
wijderd), aardlekschakelaars en contactge-
vers.
• De elektrische installatie moet een isolatie-
apparaat bevatten waardoor het apparaat
volledig van het lichtnet afgesloten kan wor-
den. Het isolatieapparaat moet een contac-
topening hebben met een minimale breedte
van 3 mm.
Gebruik
Waarschuwing! Gevaar op letsel,
brandwonden of elektrische schokken
• Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke
omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
4
www.zanussi.com
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het
in werking is. Raak de verwarmingselemen-
ten in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte handen
of als het contact maakt met water.
• Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
• Bedien het apparaat niet met een externe ti-
mer of een apart afstandbedieningssysteem.
• Houd de deur van het apparaat altijd dicht
als het apparaat in werking is.
• Leg geen bestek of pandeksels op de kook-
zones. Ze worden heet.
• Zet de kookzone op "uit" na elk gebruik.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
• Sluit het apparaat direct af van de stroom-
toevoer als het oppervlak van het apparaat
gebroken is. Dit om elektrische schokken te
voorkomen.
Waarschuwing! Brand- of
explosiegevaar.
• Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare
damp afgeven. Houd vlammen of verwarm-
de voorwerpen uit de buurt van vet en olie
als u er mee kookt.
• De dampen die hete olie afgeeft kunnen
spontane ontbranding veroorzaken.
• Gebruikte olie die voedselresten bevat kan
brand veroorzaken bij een lagere tempera-
tuur dan olie die voor de eerste keer wordt
gebruikt.
• Plaats geen ontvlambare producten of items
die vochtig zijn door ontvlambare producten
in, bij of op het apparaat.
• Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de
deur.
• Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
• Probeer een brand niet te blussen met wa-
ter. Haal het apparaat uit het stopcontact en
dek de vlammen af met een deksel of blus-
deken.
Waarschuwing! Risico op schade aan
het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het email te
voorkomen:
– Zet geen kookgerei of andere voorwerpen
direct op de bodem van het apparaat.
– Leg geen aluminiumfolie op de bodem
van het apparaat.
– Plaats geen water direct in het hete appa-
raat.
– haal vochthoudende schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met koken.
– Wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
• Verkleuring van het email heeft geen onge-
wenst effect op de werking van het appa-
raat. Dit is geen defect dat geldt voor het
recht op garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
• Zet geen hete pannen op het bedieningspa-
neel.
• Laat kookgerei niet droogkoken.
• Laat geen voorwerpen of kookgerei op het
apparaat vallen. Het oppervlak kan bescha-
digen.
• Activeer de kookzones niet met lege pannen
of zonder pannen erop.
• Geen aluminiumfolie op het apparaat leg-
gen.
• Pannen van gietijzer, aluminium of met be-
schadigde bodems kunnen krassen veroor-
zaken in het glaskeramiek. Til deze voorwer-
5
www.zanussi.com
pen altijd op als u ze moet verplaatsen op
het kookoppervlak.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Gevaar voor letsel,
brand en schade aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de stekker
uit het stopcontact voordat u onderhouds-
handelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld.
Er bestaat een risico dat de glasplaten kun-
nen breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als
deze beschadigd zijn. Neem contact op met
de service-afdeling.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van de
deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
• Reinig het apparaat regelmatig om te voor-
komen dat het materiaal van het oppervlak
achteruitgaat.
• Resterend vet of voedsel in het apparaat
kan brand veroorzaken.
• Maak het apparaat schoon met een vochti-
ge, zachte doek. Gebruik alleen neutrale
schoonmaakmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmid-
delen of metalen voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch emaille (indien
van toepassing) met een schoonmaakmid-
del.
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit
apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor ge-
bruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde specifi-
caties.
Servicedienst
• Contact opnemen met de klantenservice
voor reparatie van het apparaat. Wij raden
uitsluitend het gebruik van originele onder-
delen aan.
Verwijdering
Waarschuwing! Gevaar voor letsel of
verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen
dat kinderen en huisdieren opgesloten raken
in het apparaat.
6
www.zanussi.com
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
5
4
3
2
1
1 32
5
4
6
7
8
1
Knop voor de ovenfuncties
2
Knop voor de temperatuur
3
Temperatuurweergave
4
Toetsen voor de kookplaat
5
Verwarmingselement
6
Ovenlampje
7
Ventilator
8
Inzetniveaus
Indeling kookplaat
180
mm
180
mm
145
mm
145
mm
6 5
1 32
4
1
Kookzone 1200 W
2
Stoomuitlaat
3
Kookzone 1800 W
4
Kookzone 1200 W
5
Restwarmte-indicatie
6
Kookzone 1800 W
Accessoires
• Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
• Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
• Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een be-
waarlade.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Eerste reiniging
• Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
• Reinig het apparaat voor het eerste gebruik
7
www.zanussi.com
Belangrijk! Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Voorverwarmen
1.
Stel de functie
en de maximumtempe-
ratuur in.
2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten
werken.
3.
Stel de functie
en de maximumtempe-
ratuur in.
4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten
werken.
Dit is om eventuele restanten van het ovenop-
pervlak weg te branden. De accessoires kun-
nen heter worden dan bij normaal gebruik. Ge-
durende deze periode kunnen geurtjes en rook
worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er
voldoende luchtcirculatie is.
Kookplaat - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Kookstanden
Bedienings-
knop
Functie
Uit-stand
1-9
Kookstanden
(1 = laagste kookstand; 9 =
hoogste kookstand)
1. Draai de bedieningsknop in de gewenste
kookstand.
2.
Zet de bedieningsknop op de
-stand
om het kookproces te voltooien.
Restwarmte-indicatie
De restwarmte-indicatie gaat branden wan-
neer een kookzone heet is.
Waarschuwing! Verbrandingsgevaar
door restwarmte!
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Kookgerei
• De bodem van het kookgerei moet zo
dik en vlak mogelijk zijn.
• Kookgerei gemaakt van geëmailleerd
staal of met aluminium of kopperen bo-
dems, kunnen tot verkleuringen leiden
van de glazen keramische kookplaat.
Energie besparen
• Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel
op het kookgerei.
• Plaats het kookgerei altijd op de kook-
zone voordat u deze inschakelt.
• Schakel voor het einde van de berei-
dingstijd de kookzones uit, om gebruik
te maken van de restwarmte.
• De bodems van de pannen en kookzo-
nes dienen dezelfde afmeting te heb-
ben.
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
8
www.zanussi.com
Ver-
war-
mings-
stand
Gebruik om: Time
(Tijd)
Tips
1 Bereide gerechten warmhouden naar be-
hoefte
Afdekking
1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocola-
de, gelatine
5-25 min Tussendoor mengen
1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken eier-
en
10-40
min
Met deksel bereiden.
2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en
gerechten op melkbasis, reeds bereide ge-
rechten opwarmen
25-50
min
Voeg minstens tweemaal zoveel vloei-
stof toe als rijst; melkgerechten tijdens
het bereiden tussendoor roeren
3-4 Stomen van groenten, vis en vlees 20-45
min
Voeg een paar eetlepels vocht toe
4-5 Aardappelen stomen 20-60
min
Gebruik max. ¼ l water voor 750 g
aardappelen
4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voed-
sel, stoofschotels en soepen
60-150
min
Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten
6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu
van kalfsvlees, koteletten, rissoles, wors-
tjes, lever, roux, eieren, pannenkoeken, do-
nuts
naar be-
hoefte
Halverwege de bereidingstijd omdraai-
en.
7-8 Door-en-door gebraden, rösties, lenden-
biefstukken, steaks
5-15 min Halverwege de bereidingstijd omdraai-
en.
9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (gou-
lash, stoofvlees), frituren van patat
Kookplaat - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Reinig het apparaat na elk gebruik.
Gebruik altijd kookgerei met een schone bo-
dem.
Krassen of donkere vlekken in de glaske-
ramiek hebben geen invloed op de werk-
ing van het apparaat.
Vuil verwijderen:
1. – Verwijder direct:gesmolten plastic,
gesmolten folie en suikerhoudende ge-
rechten. Anders kan het vuil het appa-
raat beschadigen. Gebruik een speciale
schraper voor de glazen plaat. Plaats de
schraper schuin op de glazen plaat en
verwijder resten door het blad over het
oppervlak te schuiven.
– Verwijder nadat het apparaat vol-
doende is afgekoeld:kalkvlekken, wa-
terkringen, vetvlekken, glimmende me-
taalachtige verkleuringen. Gebruik een
speciaal schoonmaakmiddel voor glas-
keramiek of roestvrij staal.
2. Reinig het apparaat met een vochtige
doek en een beetje afwasmiddel.
3. Wrijf het apparaat ten slotte droog met
een schone doek.
9
www.zanussi.com
Oven - Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de koel-
ventilator automatisch ingeschakeld om de op-
pervlakken van het apparaat koel te houden.
Na het uitschakelen van het apparaat blijft de
ventilatie doorgaan om het apparaat af te koe-
len en schakelt daarna vanzelf uit.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Zet de functieknop van de oven op een
ovenfunctie.
2. Zet de temperatuurknop op de gewenste
temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de
temperatuur in het apparaat stijgt.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen de
functieknop van de oven en de thermo-
staatknop op de uit-stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uitstand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje
Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te verlich-
ten.
Gecirculeerd koken
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor
dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één
steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van
het ene naar het andere gerecht.
Als u pizza maakt, verkrijgt u de beste resultaten door de bedie-
ningsknop van de oven naar de stand
pizza te draaien.
Boven- en onderwarmte Bakken en braden op 1 ovenniveau.
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het
goedhouden van de vulling.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
Grill
Om plat voedsel in het midden van het rooster te roosteren en
om toast te maken.
Tweekrings grill
Om plat voedsel in grote hoeveelheden te roosteren en om
toast te maken.
Circulatiegrill
Om grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau te braden.
Ook om te gratineren en te bruineren.
10
www.zanussi.com
Oven - Handige aanwijzingen en tips
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken.
De temperaturen en baktijden in de tabel-
len zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze
zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit
en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediën-
ten.
Bakken
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het apparaat
dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw nor-
male instellingen (temperatuur, gaartijden)
en de ovenniveaus aan de tabelwaarden
aan.
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10
minuten voor het einde van de baktijd uit-
schakelen, om te profiteren van de rest-
warmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen
gebruikt, kunnen de platen in de oven tij-
dens het bakken vervormen. Wanneer de
platen afkoelen, verdwijnt de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
• Wij raden aan om de eerste keer de lagere
temperatuur in te stellen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een
soortgelijk product.
• Bij het bakken van gebak op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten lan-
ger zijn.
• Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Verander in
dit geval de temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het bakpro-
ces.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is te
licht van kleur.
Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager.
De cake zakt in (wordt klef, klon-
terig, streperig).
De oventemperatuur is te hoog.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
lager in.
De cake zakt in (wordt klef, klon-
terig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden
kunnen niet worden verkort
door hogere baktemperatu-
ren.
De cake zakt in (wordt klef, klon-
terig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op
de kneedtijden, vooral bij het ge-
bruik van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd.
De volgende keer dat u een cake
bakt, gebruikt u een kortere bak-
tijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te hoog
en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager instellen
en de baktijd verlengen.
11
www.zanussi.com
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig ver-
deeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig over
de bakplaat.
De cake wordt niet gaar binnen
de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
een beetje hoger in.
Gecirculeerd koken
Bakken op één gebruiksniveau
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Tulband of brioche 2 150 - 160 50 - 70
Zandgebak/vruchtenca-
ke
1 - 2 140 - 160 50 - 90
Fatless sponge cake 3
150 - 160
1)
25 - 40
Taartbodem van zand-
taartdeeg
2
170-180
1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal ge-
plaatst)
2- 3 160 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
Cakes/pastei/broden op bakblik
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Kruimeltaart (droog) 3 150 - 160 20 - 40
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roerdeeg)
1)
3 150 35 - 55
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
3 160 - 170 40 - 80
1) Gebruik diepe pan
Koekjes
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Zandkoekjes 3 150 - 160 10 - 20
Short bread / Pastry
Stripes
3 140 20 - 35
Roerdeegkoekjes 3 150 - 160 15 - 20
Eiwitgebak, schuimge-
bak
3 80 - 100 120 - 150
12
www.zanussi.com
Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Bitterkoekjes 3 100 - 120 30 - 50
Klein gerezen gebak 3 150 - 160 20 - 40
Klein bladerdeeggebak 3
170 - 180
1)
20 - 30
Broodjes 3
160
1)
10 - 35
Small cakes (20 per
plaat)
3
150
1)
20 - 35
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Rekstand Temperatuur °C Tijd in min.
Stokbroden bedekt met
gesmolten kaas
1
160 - 170
1)
15 - 30
Gevulde groente 1 160 - 170 30- 60
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meerdere niveaus
Cakes/pastei/broden op bakblik
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Roomsoezen/tompoezen 2/4
160 - 180
1)
25 - 45
Kruimeltaart
2/4
150 - 160
1)
30 - 45
1) Oven voorverwarmen
Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes
Verwarmingssoort
Rekstand
Temperatuur °C Tijd in min.
2 niveaus
Zandkoekjes 2/4
150 - 160
1)
20 - 40
Short bread/ Pastry Stri-
pes
2/4
140
1)
20 - 45
Roerdeegkoekjes 2/4
160 - 170
1)
25 - 45
Eiwitgebak, schuimge-
bak
2/4 80 - 100 130 - 170
Bitterkoekjes 2/4
100 - 120
1)
40 - 80
Klein gerezen gebak 2/4
160 - 170
1)
30 - 60
Klein bladerdeeggebak 2/4
170 - 180
1)
30 - 50
1) Oven voorverwarmen
13
www.zanussi.com
Bakken op één niveau:
Bakken in vormen
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Tulband of brioche 2 160 - 180 50 - 70
Zandgebak/vruchtenca-
ke
1 - 2 150 - 170 50 - 90
Fatless sponge cake 3
170
1)
25 - 40
Taartbodem van zand-
taartdeeg
2
190 - 210
1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg 2 170 - 190 20 - 25
Apple pie (2 vormen
Ø20cm, diagonaal ge-
plaatst)
1 - 2 180 60 - 90
Hartige taart (bijv. qui-
che lorraine)
1 180 - 220 35- 60
Kwarktaart 1 - 2 160 - 180 60 - 90
1) Oven voorverwarmen
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Vlechtbrood/broodkrans 2 170 - 190 40 - 50
Kerststol 2
160 - 180
1)
50 - 70
Brood (roggebrood):
1. Eerste deel van het
bakproces.
2. Tweede deel van
het bakproces.
1 - 2
1.
230
1)
2.
160 - 180
1)
1. 20
2. 30 - 60
Roomsoezen/tompoezen 3
190 - 210
1)
20 - 35
Koninginnenbrood (op-
gerolde cake met jam)
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kruimeltaart (droog) 3 160 - 180 20 - 40
Amandelcake/suikertaart 3
190 - 210
1)
20 - 30
Vruchtentaart (op gist-
deeg/roerdeeg)
2)
3 170 35 - 55
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
3 170 - 190 40 - 60
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijv. kwark,
room, puddingvulling)
3
160 - 180
1)
40 - 80
Pizza (met veel garne-
ring)
2)
1 - 2
190 - 210
1)
30 - 50
14
www.zanussi.com
Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Pizza (dunne korst) 1 - 2
220 - 250
1)
15 - 25
Ongedesemd brood 1 230 - 250 10 - 15
Vlaaien (CH) 1 210 - 230 35 - 50
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik diepe pan
Koekjes
Verwarmingssoort Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Zandkoekjes 3 170 - 190 10 - 20
Short bread/ Pastry Stri-
pes
3
160
1)
20 - 35
Roerdeegkoekjes 3 170 - 190 20 - 30
Eiwitgebak, schuimge-
bak
3 80 - 100 120- 150
Bitterkoekjes 3 120 - 130 30 - 60
Klein gerezen gebak 3 170 - 190 20 - 40
Klein bladerdeeggebak 3
190 - 210
1)
20 - 30
Bolletjes 3
190 - 210
1)
10 - 55
Small cakes (20 per
plaat)
3 - 4
170
1)
20 - 30
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min.
Pastaschotel 1 180 - 200 45 - 60
Lasagne 1 180 - 200 35 - 50
Groentegratin 1
180 - 200
1)
15 - 30
Stokbroden bedekt met
gesmolten kaas
1
200 - 220
1)
15 - 30
Zoete ovenschotels 1 180 - 200 40 - 60
Visschotels 1 180 - 200 40 - 60
Gevulde groente 1 180 - 200 40 - 60
1) Oven voorverwarmen
Braden
Braadservies
• Gebruik hittebestendig servies om te bra-
den (lees de instructies van de fabrikant).
• Grote braadstukken kunt u direct in de die-
pe braadpan braden (indien aanwezig) of op
een rooster boven de braadpan.
• Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sappi-
ger.
15
www.zanussi.com
• Alle soorten vlees, die een korst moeten krij-
gen, kunt u in de braadschaal zonder deksel
braden.
Braden met boven- en onderwarmte
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Stoofvlees 1-1,5 kg 1 200 - 230 105 - 150
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte 1
230 - 250
1)
6 - 8
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte 1 220 - 230 8 - 10
Rosbief of osse-
haas: gaar
per cm dikte 1 200 - 220 10 - 12
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 170 - 190 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg 1 200 - 220 90 - 120
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Geroosterd kalfs-
vlees
1)
1 kg 1 210 - 220 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180
1) gebruik een afgesloten braadpan
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1 - 1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120
Lamsrug 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Wild
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Hazenrug, hazen-
bout
tot 1 kg 1
220 - 240
1)
30 - 40
16
www.zanussi.com
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Reerug, hertenrug 1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40
Reebout, herten-
bout
1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Stukken gevogelte 200-250g elk 1 220 - 250 20 - 40
Halve kip 400-500 g elk 1 220 - 250 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 220 - 250 50 - 70
Eend 1,5-2 kg 1 210 - 220 80 - 100
Gans 3,5-5 kg 1 200 - 210 150 - 180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 200 - 210 120 - 180
Kalkoen 4-6 kg 1 180 - 200 180 - 240
Vis
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min.
Hele vis 1-1,5 kg 1 210 - 220 40 - 70
Braden met circulatiegrill
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte 1
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte 1 180 - 190 6 - 8
Rosbief of osse-
haas: gaar
per cm dikte 1 170 - 180 8 - 10
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1-1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g -1 kg 1 150 - 170 90 - 120
17
www.zanussi.com
Kalfsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Geroosterd kalfs-
vlees
1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1-1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1-1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min.
Stukken gevogelte 200-250 g elk 1 200 - 220 30 - 50
Halve kip 400-500 g elk 1 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Gans 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kalkoen 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maxima-
le temperatuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
• Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
• Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen
op de eerste inschuifhoogte.
• Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Het grilgedeelte is ingesteld in het midden van
het rooster.
Grill
Voedselsoorten
voor de grill
Rekstand Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Rosbief, medium 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet, medi-
um
3 230 20 - 30 20 - 30
18
www.zanussi.com
Voedselsoorten
voor de grill
Rekstand Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 500 -
1000g
3 - 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Grillen
Voedingssoorten
voor grillen
Plaathoogte Temperatuur °C
Grilltijd in min.
1e kant 2e kant
Burgers 4
Maximaal
1)
9 - 15 8 - 13
Varkenshaas 4 Maximaal 10 - 12 6 - 10
Worstjes 4 Maximaal 10 - 12 6 - 8
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
4 Maximaal 7 - 10 6 - 8
Geroosterd brood 4 - 5
Maximaal
1)
1 - 4 1 - 4
Brood met iets er-
op
4 Maximaal 6 - 8 -
1) Oven voorverwarmen
Inmaken
Let op:
• Gebruik alleen weckflessen van dezelfde af-
metingen.
• Gebruik geen wekglazen met een draai- of
bajonetsluiting en metalen bakken.
• Gebruik het eerste rek van de bodem van
deze functie.
• Zet niet meer dan zes wekflessen van één li-
ter op het bakrooster.
• Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit
ze af met een klem.
• De flessen mogen elkaar niet raken.
• Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er
voldoende vocht in de oven ontstaat.
• Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen
begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten bij
1 liter glazen) de oven uitschakelen of de
temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel).
Bessen
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Doorkoken bij 100 °C
in min.
Aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruis-
bessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
19
www.zanussi.com
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven koken
bij 100 °C in min.
Peren, kweeperen, prui-
men
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
In te maken eetwaar Temperatuur in °C
Bereidingstijd tot
sudderen in min.
Door blijven koken
bij 100 °C in min.
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurken 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi, erwten, asper-
ges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Ontdooien
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het
voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden
verlengd.
Gebruik de eerste rekstand van de oven. Het
inzetniveau onderaan.
Schotel
Ontdooitijd in
min.
Verdere ontdooitijd
in min.
Opmerking
Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30
Kip op een omgedraaid scho-
teltje in een groot bord leggen,
halverwege de tijd omdraaien
Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 -
Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 -
Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Room kan ook met nog licht
bevroren deeltjes goed worden
geklopt
Taart, 1400 g 60 60 -
Oven - Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
• Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
20
www.zanussi.com
• Gebruik voor de metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk ge-
bruik. Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet
aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
• Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een warm
sopje en een reinigingsmiddel en laat ze
drogen.
• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoon gemaakt met een agressie-
ve reinigingsmiddel, voorwerpen met scher-
pe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan
de antiaanbaklaag onherstelbaar worden
beschadigd!
Apparaten van roestvrij staal of alu-
minium:
Reinig de ovendeur alleen met een natte
spons. Droog hem af met een zachte doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende mate-
rialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen
beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van
de oven net zo voorzichtig
De ovendeur reinigen
Het deurvenster van uw product kan ver-
schillen in type en vorm van wat u in de
diagrammen ziet. Het aantal vensters kan ver-
schillen.
Waarschuwing! Zorg dat het glas is
afgekoeld voordat u de glazen deur
schoonmaakt. Het glas zou kunnen barsten.
Waarschuwing! Als de glasplaten
beschadigd raken of bekrast worden,
worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit
te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer
informatie, neemt u contact op met de service
afdeling.
Het glas verwijderen:
1. Open de deur helemaal
2. Verplaats de schuif tot u een klik hoort.
3. Sluit de deur tot de schuif blokkeert.
1
2
4. Deurafdekking aan de bovenkant van de
deur aan beide kanten vastpakken en naar
binnen drukken om de klemsluiting te ont-
grendelen.
5. Trek de deur naar voor om deze te verwij-
deren.
6. Verwijder de glasplaten.
1
2
1
Om de platen te installeren volgt u de proce-
dure in omgekeerde volgorde.
Let op! De verwijderbare glasplaten
hebben een markering aan één zijde. Zorg
ervoor dat de markering zich in de
linkerbovenhoek bevindt.
21
www.zanussi.com
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringen-
kast of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven
om het ovenlampje en het afdekglaasje te
beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich
in de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante te-
gen 300°C warmte bestendige ovenlamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De lade verwijderen
De lade onder de oven kan worden verwijderd
om gemakkelijker te worden schoongemaakt.
1. Trek de lade volledig naar buiten, tot deze
niet verder kan.
1
2
2. Til de lade iets schuin omhoog en verwij-
der de lade uit de steunrails.
De lade plaatsen
1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg er-
voor dat de uitsparingen goed in de rails
vallen.
2. Laat de lade tot horizontale stand zakken
en duw de lade naar binnen.
Waarschuwing! Wanneer de oven in
gebruik is, kan de lade heet worden.
Bewaar geen ontvlambare dingen in de oven
(bijv. schoonmaakmiddelen, plastic zakken,
ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays,
enz).
Problemen oplossen
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De restwarmte-indicator gaat niet
aan.
De kookzone is niet heet, omdat
hij slechts kortstondig is bediend
Als de kookzone heet moet zijn,
neem dan contact op met de
klantenservice
Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is
doorgeslagen.
Controleer de zekering. Als de
zekering meer dan een keer door-
slaat, raadpleeg dan een bevoeg-
de elektricien.
De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Controleer de kookstanden.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
22
www.zanussi.com
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten in
de oven staan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of de
klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be-
vindt zich aan de voorkant van de binnenkant
van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
Waarschuwing! Zie de
veiligheidshoofdstukken .
Technische gegevens
Afmeting
Hoogte 847 - 867 mm
Breedte 596 mm
Diepte 600 mm
Ovencapaciteit 69 l
Locatie van het apparaat
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan
een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
A
A
B
Minimum afstanden
Afmeting mm
A 2
B 685
Waterpas zetten
Gebruik de pootjes aan de onderkant van het
apparaat om het op gelijke hoogte te brengen
met andere meubels
23
www.zanussi.com
Anti-kantelbescherming
Let op! U moet de anti-
kantelbescherming installeren. Als u dat
niet doet, kan het apparaat kantelen.
Uw apparaat is vorozien van het symbool
weergegeven in de afbeelding (indien van
toepassing) om u te herinneren aan de
montage van de anti-kantelbescherming.
Belangrijk! Zorg dat u de anti-
kantelbescherming op de correcte hoogte
installeert.
1. Stel de correcte hoogte in en bepaal waar
op het apparaat u de anti-kantelbescher-
ming gaat plaatsen.
2. Installeer de anti-kantelbescherming 77
mm onder het bovenvlak van het apparaat
en 49 mm van de linkerkant van het appa-
raat in de ronde opening op een steun (zie
afb.). Schroef de beveiliging stevig in soli-
de materiaal of gebruik geschikte verstevi-
ging (muur).
3. U vindt het gat aan de linkerachterkant van
het apparaat (zie afb.).
Til de voorkant van het apparaat op (1) en
plaats dit in het midden van de ruimte tus-
sen de kastjes (2). Als de afstand tussen
de aanrechtkastjes groter is dan de
breedte van het apparaat, moet u de zij-
metingen aanpassen als u het apparaat
wilt centreren.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter het
apparaat glad is.
1
2
49 mm
77 mm
Elektrische installatie
De fabrikant is niet verantwoordelijk in-
dien u deze veiligheidsmaatregelen uit
hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en
netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05 RN-
F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F.
24
www.zanussi.com
Milieubescherming
Recycle de materialen met het symbool .
Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid te
beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten. Gooi
apparaten gemarkeerd met het symbool
niet
weg met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de buurt
of neem contact op met de gemeente.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriende-
lijk en geschikt voor hergebruik Kunststofon-
derdelen worden aangeduid met internationale
afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het ver-
pakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestem-
de containers van uw vuilnisophaaldienst.
25
www.zanussi.com

Documenttranscriptie

NL FR Gebruiksaanwijzing Notice d'utilisation Fornuis Cuisinière ZCV65020WA 2 26 Inhoud Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips ________________________ 2 4 7 7 8 8 Kookplaat - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ 9 Oven - Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ 10 Oven - Handige aanwijzingen en tips _ _ _ 11 Oven - Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ 20 Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 22 Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 23 Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 25 Wijzigingen voorbehouden. Veiligheidsinformatie Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. • Laat kinderen niet met het apparaat spelen. Kinderen jonger dan 3 jaar moeten niet zonder toezicht in de buurt van het apparaat worden gelaten. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. • Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren. • Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. 2 www.zanussi.com Algemene veiligheid • Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. De verwarmingselementen niet aanraken. • Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem. • Zonder toezicht koken op een kookplaat met vet of olie kan gevaarlijk zijn en brandgevaar opleveren. • Probeer brand nooit met water te blussen, maar schakel in plaats daarvan het apparaat uit en bedek de vlam, d.w.z. met een deksel of blusdeken. • Bewaar geen voorwerpen op de kookplaten. • Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. • Metalen voorwerpen, zoals messen, vorken, lepels en deksels mogen niet op de kookplaat worden geplaatst, aangezien ze heet kunnen worden. • Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. • Wees voorzichtig als u de opslaglade aanraakt. Deze kan heet worden. • Als de glaskeramische oppervlakte gebarsten is, schakel het apparaat dan uit om het risico op elektrische schokken te voorkomen. • Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische schokken te voorkomen. • De middelen voor het uitschakelen moeten opgenomen worden in de vaste bedrading overeenkomstig de regels voor de bedrading. • Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen. www.zanussi.com 3 Veiligheidsvoorschriften Montage Waarschuwing! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. • Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. • Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen. • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. • Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. • Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. • De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. • Installeer het apparaat niet op een platform. • Installeer het apparaat niet naast een deur of onder een raam. Dit voorkomt dat hete pennen van het apparaat vallen als de deur of het raam wordt geopend. Waarschuwing! Installeer een stabilisator om te voorkomen dat het apparaat kantelt. Raadpleeg de installatiegids. Aansluiting op het elektriciteitsnet Waarschuwing! Gevaar voor brand en elektrische schokken. • Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. • Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. • Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. 4 • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. • Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. • Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de service-afdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen. • Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. • De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. • Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. • Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. • Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. Gebruik Waarschuwing! Gevaar op letsel, brandwonden of elektrische schokken • Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke omgeving. • De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. www.zanussi.com • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. • Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. • Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Bedien het apparaat niet met een externe timer of een apart afstandbedieningssysteem. • Houd de deur van het apparaat altijd dicht als het apparaat in werking is. • Leg geen bestek of pandeksels op de kookzones. Ze worden heet. • Zet de kookzone op "uit" na elk gebruik. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • Sluit het apparaat direct af van de stroomtoevoer als het oppervlak van het apparaat gebroken is. Dit om elektrische schokken te voorkomen. Waarschuwing! Brand- of explosiegevaar. • Verhitte vetten en olie kunnen ontvlambare damp afgeven. Houd vlammen of verwarmde voorwerpen uit de buurt van vet en olie als u er mee kookt. • De dampen die hete olie afgeeft kunnen spontane ontbranding veroorzaken. • Gebruikte olie die voedselresten bevat kan brand veroorzaken bij een lagere temperatuur dan olie die voor de eerste keer wordt gebruikt. • Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. www.zanussi.com • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. • Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. • Probeer een brand niet te blussen met water. Haal het apparaat uit het stopcontact en dek de vlammen af met een deksel of blusdeken. Waarschuwing! Risico op schade aan het apparaat. • Om schade of verkleuring van het email te voorkomen: – Zet geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. – Leg geen aluminiumfolie op de bodem van het apparaat. – Plaats geen water direct in het hete apparaat. – haal vochthoudende schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. – Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. • Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. • Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. • Zet geen hete pannen op het bedieningspaneel. • Laat kookgerei niet droogkoken. • Laat geen voorwerpen of kookgerei op het apparaat vallen. Het oppervlak kan beschadigen. • Activeer de kookzones niet met lege pannen of zonder pannen erop. • Geen aluminiumfolie op het apparaat leggen. • Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde bodems kunnen krassen veroorzaken in het glaskeramiek. Til deze voorwer5 pen altijd op als u ze moet verplaatsen op het kookoppervlak. Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. • Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de service-afdeling. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! • Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. • Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. • Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. • Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. • Reinig niet het katalytisch emaille (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. 6 Binnenverlichting • De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. • Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. Servicedienst • Contact opnemen met de klantenservice voor reparatie van het apparaat. Wij raden uitsluitend het gebruik van originele onderdelen aan. Verwijdering Waarschuwing! Gevaar voor letsel of verstikking. • Haal de stekker uit het stopcontact. • Snijd het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. • Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. www.zanussi.com Beschrijving van het product Algemeen overzicht 1 2 1 Knop voor de ovenfuncties 2 Knop voor de temperatuur 3 4 5 5 8 6 4 3 7 2 3 Temperatuurweergave 4 Toetsen voor de kookplaat 5 Verwarmingselement 6 Ovenlampje 7 Ventilator 8 Inzetniveaus 1 Indeling kookplaat 1 2 145 mm 3 180 mm 1 Kookzone 1200 W 2 Stoomuitlaat 3 Kookzone 1800 W 4 Kookzone 1200 W 180 mm 6 145 mm 5 5 Restwarmte-indicatie 6 Kookzone 1800 W 4 Accessoires • Ovenrek Voor servies, bak- en braadvormen. • Vlakke bakplaat Voor gebak en koekjes • Bewaarlade Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarlade. Voor het eerste gebruik Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . www.zanussi.com Eerste reiniging • Verwijder alle onderdelen van het apparaat. • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik 7 Belangrijk! Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'. Voorverwarmen 1. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 2. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken. 3. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 4. Laat de lege oven ongeveer 15 minuten werken. Dit is om eventuele restanten van het ovenoppervlak weg te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij normaal gebruik. Gedurende deze periode kunnen geurtjes en rook worden afgegeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie is. Kookplaat - Dagelijks gebruik Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Kookstanden Bedieningsknop Functie Uit-stand 1-9 Kookstanden (1 = laagste kookstand; 9 = hoogste kookstand) 1. Draai de bedieningsknop in de gewenste kookstand. 2. -stand Zet de bedieningsknop op de om het kookproces te voltooien. Restwarmte-indicatie De restwarmte-indicatie gaat branden wanneer een kookzone heet is. Waarschuwing! Verbrandingsgevaar door restwarmte! Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Kookgerei • De bodem van het kookgerei moet zo dik en vlak mogelijk zijn. • Kookgerei gemaakt van geëmailleerd staal of met aluminium of kopperen bodems, kunnen tot verkleuringen leiden van de glazen keramische kookplaat. Energie besparen • Plaats het kookgerei altijd op de kookzone voordat u deze inschakelt. • Schakel voor het einde van de bereidingstijd de kookzones uit, om gebruik te maken van de restwarmte. • De bodems van de pannen en kookzones dienen dezelfde afmeting te hebben. Voorbeelden van kooktoepassingen De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. • Plaats, indien mogelijk, altijd een deksel op het kookgerei. 8 www.zanussi.com Verwarmingsstand Gebruik om: Time (Tijd) Tips 1 Bereide gerechten warmhouden naar behoefte Afdekking 1-2 Hollandaisesaus, smelten: boter, chocolade, gelatine 5-25 min Tussendoor mengen 1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken eieren 10-40 min Met deksel bereiden. 2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst en gerechten op melkbasis, reeds bereide gerechten opwarmen 25-50 min Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof toe als rijst; melkgerechten tijdens het bereiden tussendoor roeren 3-4 Stomen van groenten, vis en vlees 20-45 min Voeg een paar eetlepels vocht toe 4-5 Aardappelen stomen 20-60 min Gebruik max. ¼ l water voor 750 g aardappelen 4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel, stoofschotels en soepen 60-150 min Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten 6-7 Lichtjes braden: kalfsoester, cordon bleu van kalfsvlees, koteletten, rissoles, worstjes, lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts naar behoefte Halverwege de bereidingstijd omdraaien. 7-8 Door-en-door gebraden, rösties, lendenbiefstukken, steaks 5-15 min Halverwege de bereidingstijd omdraaien. 9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patat Kookplaat - Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Reinig het apparaat na elk gebruik. Gebruik altijd kookgerei met een schone bodem. Krassen of donkere vlekken in de glaskeramiek hebben geen invloed op de werking van het apparaat. Vuil verwijderen: 1. – Verwijder direct:gesmolten plastic, gesmolten folie en suikerhoudende gerechten. Anders kan het vuil het apparaat beschadigen. Gebruik een speciale www.zanussi.com 2. 3. schraper voor de glazen plaat. Plaats de schraper schuin op de glazen plaat en verwijder resten door het blad over het oppervlak te schuiven. – Verwijder nadat het apparaat voldoende is afgekoeld:kalkvlekken, waterkringen, vetvlekken, glimmende metaalachtige verkleuringen. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor glaskeramiek of roestvrij staal. Reinig het apparaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Wrijf het apparaat ten slotte droog met een schone doek. 9 Oven - Dagelijks gebruik 2. Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Koelventilator Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie doorgaan om het apparaat af te koelen en schakelt daarna vanzelf uit. 3. Zet de temperatuurknop op de gewenste temperatuur. Het temperatuurlampje gaat aan zolang de temperatuur in het apparaat stijgt. Draai om het apparaat uit te schakelen de functieknop van de oven en de thermostaatknop op de uit-stand. Het apparaat aan- en uitzetten 1. Zet de functieknop van de oven op een ovenfunctie. Ovenfuncties Ovenfunctie Uitstand Ovenlampje Gecirculeerd koken Applicatie Het apparaat staat UIT. Gebruik deze functie om de binnenkant van de oven te verlichten. Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Als u pizza maakt, verkrijgt u de beste resultaten door de bedieningsknop van de oven naar de stand Boven- en onderwarmte Onderwarmte Ontdooien Grill Tweekrings grill Circulatiegrill 10 pizza te draaien. Bakken en braden op 1 ovenniveau. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en het goedhouden van de vulling. Om bevroren gerechten te ontdooien. Om plat voedsel in het midden van het rooster te roosteren en om toast te maken. Om plat voedsel in grote hoeveelheden te roosteren en om toast te maken. Om grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau te braden. Ook om te gratineren en te bruineren. www.zanussi.com Oven - Handige aanwijzingen en tips Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken. De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten. Bakken Algemene aanwijzingen • Uw nieuwe oven kan een andere bak-/ braadverhouding hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan. • Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte. Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens het bakken vervormen. Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt de vervorming. Aanwijzigen bij de baktabellen • Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen. • Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een soortgelijk product. • Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer zijn. • Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De verschillen verminderen tijdens het bakproces. Baktips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing Verkeerde rekstand. Plaats de cake lager. De oventemperatuur is te hoog. De volgende keer dat u een cake bakt, stelt u de baktemperatuur lager in. De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig). Te korte baktijd. Baktijd verlengen. Baktijden kunnen niet worden verkort door hogere baktemperaturen. De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig). Er zit te veel vloeistof in het mengsel. Minder vocht gebruiken. Let op de kneedtijden, vooral bij het gebruik van keukenmachines. De cake is te droog. De oventemperatuur is te laag. De volgende keer dat u een cake bakt, stelt u de baktemperatuur hoger in. De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een cake bakt, gebruikt u een kortere baktijd. De oventemperatuur is te hoog en de baktijd te kort. De baktemperatuur lager instellen en de baktijd verlengen. De onderkant van de cake is te licht van kleur. De cake zakt in (wordt klef, klonterig, streperig). De cake wordt ongelijkmatig bruin. www.zanussi.com 11 Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing De cake wordt ongelijkmatig bruin. Het deeg is niet gelijkmatig verdeeld. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat. De cake wordt niet gaar binnen de aangegeven baktijd. De oventemperatuur is te laag. De volgende keer dat u een cake bakt, stelt u de baktemperatuur een beetje hoger in. Gecirculeerd koken Bakken op één gebruiksniveau Bakken in vormen Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. 2 150 - 160 50 - 70 1-2 140 - 160 50 - 90 Fatless sponge cake 3 150 - 160 1) 25 - 40 Taartbodem van zandtaartdeeg 2 170-180 1) 10 - 25 Taartbodem - roerdeeg 2 150 - 170 20 - 25 Apple pie (2 vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) 2- 3 160 60 - 90 Tulband of brioche Zandgebak/vruchtencake 1) Oven voorverwarmen Cakes/pastei/broden op bakblik Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Kruimeltaart (droog) Verwarmingssoort 3 150 - 160 20 - 40 Vruchtentaart (bereid met gistdeeg/roerdeeg) 3 150 35 - 55 3 160 - 170 40 - 80 1) Vruchtentaart met kruimeldeeg 1) Gebruik diepe pan Koekjes Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Zandkoekjes Verwarmingssoort 3 150 - 160 10 - 20 Short bread / Pastry Stripes 3 140 20 - 35 Roerdeegkoekjes 3 150 - 160 15 - 20 Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120 - 150 12 www.zanussi.com Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Bitterkoekjes 3 100 - 120 30 - 50 Klein gerezen gebak 3 150 - 160 20 - 40 Klein bladerdeeggebak 3 170 - 180 1) 20 - 30 Broodjes 3 160 1) 10 - 35 Small cakes (20 per plaat) 3 150 1) 20 - 35 1) Oven voorverwarmen Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Schotel Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. Stokbroden bedekt met gesmolten kaas 1 160 - 170 1) 15 - 30 Gevulde groente 1 160 - 170 30- 60 Temperatuur °C Tijd in min. 1) Oven voorverwarmen Bakken op meerdere niveaus Cakes/pastei/broden op bakblik Verwarmingssoort Rekstand 2 niveaus Roomsoezen/tompoezen 2/4 160 - 1801) 25 - 45 Kruimeltaart 2/4 150 - 1601) 30 - 45 1) Oven voorverwarmen Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes Verwarmingssoort Rekstand Temperatuur °C Tijd in min. 2/4 150 - 1601) 20 - 40 Short bread/ Pastry Stripes 2/4 1401) 20 - 45 Roerdeegkoekjes 2/4 160 - 1701) 25 - 45 Eiwitgebak, schuimgebak 2/4 80 - 100 130 - 170 Bitterkoekjes 2/4 100 - 1201) 40 - 80 Klein gerezen gebak 2/4 160 - 1701) 30 - 60 Klein bladerdeeggebak 2/4 170 - 1801) 30 - 50 Zandkoekjes 2 niveaus 1) Oven voorverwarmen www.zanussi.com 13 Bakken op één niveau: Bakken in vormen Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 2 160 - 180 50 - 70 1-2 150 - 170 50 - 90 Fatless sponge cake 3 170 1) 25 - 40 Taartbodem van zandtaartdeeg 2 190 - 210 1) 10 - 25 Taartbodem - roerdeeg 2 170 - 190 20 - 25 Apple pie (2 vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) 1-2 180 60 - 90 Hartige taart (bijv. quiche lorraine) 1 180 - 220 35- 60 1-2 160 - 180 60 - 90 Tulband of brioche Zandgebak/vruchtencake Kwarktaart 1) Oven voorverwarmen Gebak op bakplaat Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Vlechtbrood/broodkrans 2 170 - 190 40 - 50 Kerststol 2 160 - 180 1) 50 - 70 Brood (roggebrood): 1. Eerste deel van het bakproces. 2. Tweede deel van het bakproces. 1-2 Roomsoezen/tompoezen 3 190 - 210 1) 20 - 35 Koninginnenbrood (opgerolde cake met jam) 3 180 - 200 1) 10 - 20 Kruimeltaart (droog) 3 160 - 180 20 - 40 Amandelcake/suikertaart 3 190 - 210 1) 20 - 30 Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2) 3 170 35 - 55 Vruchtentaart met kruimeldeeg 3 170 - 190 40 - 60 Plaatkoek met kwetsbare garnering (bijv. kwark, room, puddingvulling) 3 160 - 180 1) 40 - 80 1-2 190 - 210 1) 30 - 50 Pizza (met veel garnering) 2) 14 1. 230 1) 2. 160 - 180 1) 1. 2. 20 30 - 60 www.zanussi.com Verwarmingssoort Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Pizza (dunne korst) 1-2 220 - 250 1) 15 - 25 Ongedesemd brood 1 230 - 250 10 - 15 Vlaaien (CH) 1 210 - 230 35 - 50 1) Oven voorverwarmen 2) Gebruik diepe pan Koekjes Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min. Zandkoekjes Verwarmingssoort 3 170 - 190 10 - 20 Short bread/ Pastry Stripes 3 160 1) 20 - 35 Roerdeegkoekjes 3 170 - 190 20 - 30 Eiwitgebak, schuimgebak 3 80 - 100 120- 150 Bitterkoekjes 3 120 - 130 30 - 60 Klein gerezen gebak 3 170 - 190 20 - 40 3 190 - 210 1) 20 - 30 3 190 - 2101) 10 - 55 3-4 170 1) 20 - 30 Klein bladerdeeggebak Bolletjes Small cakes (20 per plaat) 1) Oven voorverwarmen Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Inzetniveaus Temperatuur °C Tijd in min. Pastaschotel Schotel 1 180 - 200 45 - 60 Lasagne 1 180 - 200 35 - 50 Groentegratin 1 180 - 200 1) 15 - 30 Stokbroden bedekt met gesmolten kaas 1 200 - 220 1) 15 - 30 Zoete ovenschotels 1 180 - 200 40 - 60 Visschotels 1 180 - 200 40 - 60 Gevulde groente 1 180 - 200 40 - 60 1) Oven voorverwarmen Braden Braadservies • Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de instructies van de fabrikant). www.zanussi.com • Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan braden (indien aanwezig) of op een rooster boven de braadpan. • Braad mager vlees in een braadpan met deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger. 15 • Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel braden. Braden met boven- en onderwarmte Rundvlees Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 1-1,5 kg 1 200 - 230 105 - 150 Rosbief of ossehaas: rood per cm dikte 1 230 - 2501) 6-8 Rosbief of ossehaas: medium per cm dikte 1 220 - 230 8 - 10 Rosbief of ossehaas: gaar per cm dikte 1 200 - 220 10 - 12 Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Schouderstuk, nekstuk, hamlap 1-1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120 Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 180 - 190 60 - 90 Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 170 - 190 50 - 60 Varkensschenkel (voorgekookt) 750 g -1 kg 1 200 - 220 90 - 120 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 1 kg 1 210 - 220 90 - 120 1,5-2 kg 1 200 - 220 150 - 180 Stoofvlees 1) Oven voorverwarmen Varkensrug Kalfsvlees Soort vlees Geroosterd kalfsvlees1) Kalfsschenkel 1) gebruik een afgesloten braadpan Lamsvlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Lamsbout, geroosterd lamsvlees Soort vlees 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 90 - 120 Lamsrug 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. tot 1 kg 1 220 - 240 1) 30 - 40 Wild Soort vlees Hazenrug, hazenbout 16 www.zanussi.com Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Reerug, hertenrug 1,5-2 kg 1 210 - 220 35 - 40 Reebout, hertenbout 1,5-2 kg 1 200 - 210 90 - 120 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. Stukken gevogelte 200-250g elk 1 220 - 250 20 - 40 Halve kip 400-500 g elk 1 220 - 250 35 - 50 Kip, haantje 1-1,5 kg 1 220 - 250 50 - 70 Eend 1,5-2 kg 1 210 - 220 80 - 100 Gans 3,5-5 kg 1 200 - 210 150 - 180 Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 200 - 210 120 - 180 Kalkoen 4-6 kg 1 180 - 200 180 - 240 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd in min. 1-1,5 kg 1 210 - 220 40 - 70 Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Rosbief of ossehaas: rood per cm dikte 1 190 - 200 1) 5-6 Rosbief of ossehaas: medium per cm dikte 1 180 - 190 6-8 Rosbief of ossehaas: gaar per cm dikte 1 170 - 180 8 - 10 Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Schouderstuk, nekstuk, hamlap 1-1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120 1) Oven voorverwarmen Gevogelte Soort vlees Vis Soort vlees Hele vis Braden met circulatiegrill Rundvlees Soort vlees 1) Oven voorverwarmen Varkensrug Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90 Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160 - 170 50 - 60 Varkensschenkel (voorgekookt) 750 g -1 kg 1 150 - 170 90 - 120 www.zanussi.com 17 Kalfsvlees Soort vlees Geroosterd kalfsvlees Kalfsschenkel Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. 1 kg 1 160 - 180 90 - 120 1,5-2 kg 1 160 - 180 120 - 150 Lamsvlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Lamsbout, geroosterd lamsvlees Soort vlees 1-1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120 Lamsrug 1-1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60 Gevogelte Soort vlees Hoeveelheid Plaathoogte Temperatuur °C Tijd min. Stukken gevogelte 200-250 g elk 1 200 - 220 30 - 50 Halve kip 400-500 g elk 1 190 - 210 35 - 50 Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70 Eend 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100 Gans 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180 Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150 Kalkoen 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240 Grillen Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurinstelling • Alleen platte stukken vlees of vis grillen. Het grilgedeelte is ingesteld in het midden van het rooster. Belangrijk! Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd gesloten zijn Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen. • Rooster op inschuifhoogte plaatsen, zoals aangeraden in grilleertabel. • Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen op de eerste inschuifhoogte. Grill Voedselsoorten voor de grill Grilltijd in min. Rekstand Temperatuur °C 1e kant 2e kant Rosbief, medium 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40 Runderfilet, medium 3 230 20 - 30 20 - 30 18 www.zanussi.com Voedselsoorten voor de grill Grilltijd in min. Rekstand Temperatuur °C 1e kant 2e kant Varkensrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40 Kalfsrug 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40 Lamsrug 3 210 - 230 25 - 35 20 - 35 3-4 210 - 230 15 - 30 15 - 30 Plaathoogte Temperatuur °C 1e kant 2e kant Burgers 4 Maximaal 1) 9 - 15 8 - 13 Varkenshaas 4 Maximaal 10 - 12 6 - 10 Worstjes 4 Maximaal 10 - 12 6-8 Runderfilet, kalfsbiefstukken 4 Maximaal 7 - 10 6-8 Geroosterd brood 4-5 Maximaal 1) 1-4 1-4 Brood met iets erop 4 Maximaal 6-8 - Hele vis, 500 1000g Grillen Voedingssoorten voor grillen Grilltijd in min. 1) Oven voorverwarmen Inmaken Let op: • Gebruik alleen weckflessen van dezelfde afmetingen. • Gebruik geen wekglazen met een draai- of bajonetsluiting en metalen bakken. • Gebruik het eerste rek van de bodem van deze functie. • Zet niet meer dan zes wekflessen van één liter op het bakrooster. • Vul de flessen tot hetzelfde niveau en sluit ze af met een klem. • De flessen mogen elkaar niet raken. • Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er voldoende vocht in de oven ontstaat. • Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten bij 1 liter glazen) de oven uitschakelen of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel). Bessen In te maken eetwaar Aardbeien, bosbessen, frambozen, rijpe kruisbessen Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Doorkoken bij 100 °C in min. 160 - 170 35 - 45 - Steenvruchten www.zanussi.com 19 In te maken eetwaar Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Door blijven koken bij 100 °C in min. Peren, kweeperen, pruimen 160 - 170 35 - 45 10 - 15 Temperatuur in °C Bereidingstijd tot sudderen in min. Door blijven koken bij 100 °C in min. Wortels 1) 160 - 170 50 - 60 5 - 10 Komkommers 160 - 170 50 - 60 - Gemengde augurken 160 - 170 50 - 60 5 - 10 Koolrabi, erwten, asperges 160 - 170 50 - 60 15 - 20 Groenten In te maken eetwaar 1) In de uitgeschakelde oven laten staan Ontdooien Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het voedsel op een bord. Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden verlengd. Gebruik de eerste rekstand van de oven. Het inzetniveau onderaan. Ontdooitijd in min. Verdere ontdooitijd in min. Opmerking Kip 1000 g 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje in een groot bord leggen, halverwege de tijd omdraaien Vlees, 1000 g 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd omdraaien Vlees, 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd omdraaien Forel, 150g 25 - 35 10 - 15 - Aardbeien, 300g 30 - 40 10 - 20 - Boter, 250g 30 - 40 10 - 15 - Room, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Room kan ook met nog licht bevroren deeltjes goed worden geklopt 60 60 Schotel Taart, 1400 g - Oven - Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . 20 • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. www.zanussi.com • Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen. • Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd! Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Reinig de ovendeur alleen met een natte spons. Droog hem af met een zachte doek. Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig 1 2 4. Deurafdekking aan de bovenkant van de deur aan beide kanten vastpakken en naar binnen drukken om de klemsluiting te ontgrendelen. 5. Trek de deur naar voor om deze te verwijderen. 6. Verwijder de glasplaten. 1 De ovendeur reinigen Het deurvenster van uw product kan verschillen in type en vorm van wat u in de diagrammen ziet. Het aantal vensters kan verschillen. 2 Waarschuwing! Zorg dat het glas is afgekoeld voordat u de glazen deur schoonmaakt. Het glas zou kunnen barsten. Waarschuwing! Als de glasplaten beschadigd raken of bekrast worden, worden ze zwak en kunnen ze breken. Om dit te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer informatie, neemt u contact op met de service afdeling. Het glas verwijderen: 1. Open de deur helemaal 2. Verplaats de schuif tot u een klik hoort. 3. Sluit de deur tot de schuif blokkeert. www.zanussi.com 1 Om de platen te installeren volgt u de procedure in omgekeerde volgorde. Let op! De verwijderbare glasplaten hebben een markering aan één zijde. Zorg ervoor dat de markering zich in de linkerbovenhoek bevindt. 21 Ovenlampje 1. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! Trek de lade volledig naar buiten, tot deze niet verder kan. Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel de oven uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit. Leg een doek op de bodem van de oven om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen. Het ovenlampje vervangen 1. Het afdekglas van het lampje bevindt zich in de achterkant van de ovenruimte. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en verwijder het. 2. Reinig het afdekglas. 3. Vervang de ovenlamp met de relevante tegen 300°C warmte bestendige ovenlamp. Belangrijk! Gebruik hetzelfde ovenlamptype. 4. Plaats het afdekglas terug. De lade verwijderen De lade onder de oven kan worden verwijderd om gemakkelijker te worden schoongemaakt. 2 1 2. Til de lade iets schuin omhoog en verwijder de lade uit de steunrails. De lade plaatsen 1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg ervoor dat de uitsparingen goed in de rails vallen. 2. Laat de lade tot horizontale stand zakken en duw de lade naar binnen. Waarschuwing! Wanneer de oven in gebruik is, kan de lade heet worden. Bewaar geen ontvlambare dingen in de oven (bijv. schoonmaakmiddelen, plastic zakken, ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays, enz). Problemen oplossen Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Probleem Mogelijke oorzaak De restwarmte-indicator gaat niet aan. De kookzone is niet heet, omdat hij slechts kortstondig is bediend Als de kookzone heet moet zijn, neem dan contact op met de klantenservice Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is doorgeslagen. Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleeg dan een bevoegde elektricien. De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Controleer de kookstanden. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje. 22 Oplossing www.zanussi.com Probleem Mogelijke oorzaak Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of de klantenservice. De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be- Oplossing Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. vindt zich aan de voorkant van de binnenkant van de oven. Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren: Model (MOD.) ......................................... Productnummer (PNC) ......................................... Serienummer (S.N.) ......................................... Montage Waarschuwing! Zie de veiligheidshoofdstukken . Technische gegevens Afmeting B Hoogte 847 - 867 mm Breedte 596 mm Diepte 600 mm Ovencapaciteit 69 l Locatie van het apparaat U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan een of twee zijden en in de hoek plaatsen. A A Minimum afstanden Afmeting mm A 2 B 685 Waterpas zetten Gebruik de pootjes aan de onderkant van het apparaat om het op gelijke hoogte te brengen met andere meubels www.zanussi.com 23 3. Anti-kantelbescherming Let op! U moet de antikantelbescherming installeren. Als u dat niet doet, kan het apparaat kantelen. Uw apparaat is vorozien van het symbool weergegeven in de afbeelding (indien van toepassing) om u te herinneren aan de montage van de anti-kantelbescherming. en 49 mm van de linkerkant van het apparaat in de ronde opening op een steun (zie afb.). Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (muur). U vindt het gat aan de linkerachterkant van het apparaat (zie afb.). Til de voorkant van het apparaat op (1) en plaats dit in het midden van de ruimte tussen de kastjes (2). Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmetingen aanpassen als u het apparaat wilt centreren. Zorg ervoor dat het oppervlak achter het apparaat glad is. 49 mm 77 mm 1 2 Elektrische installatie Belangrijk! Zorg dat u de antikantelbescherming op de correcte hoogte installeert. De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt. 1. Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker en netsnoer. Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05 RNF, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F. Stel de correcte hoogte in en bepaal waar op het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat plaatsen. 2. Installeer de anti-kantelbescherming 77 mm onder het bovenvlak van het apparaat 24 www.zanussi.com Milieubescherming Recycle de materialen met het symbool . Gooi de verpakking in een geschikte verzamelcontainer om het te recyclen. Help om het milieu en de volksgezondheid te beschermen en recycle het afval van elektrische en elektronische apparaten. Gooi apparaten gemarkeerd met het symbool niet weg met het huishoudelijk afval. Breng het product naar het milieustation bij u in de buurt of neem contact op met de gemeente. www.zanussi.com Verpakkingsmateriaal Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst. 25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Zanussi ZCV65030WA Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding

in andere talen