AKP 369 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56792
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
9. Ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knoppen om de kookplaat aan te zetten
2. Bedieningsknop oventhermostaat
3. Rood lampje oventhermostaat
4. Aan/uit-knop
5. Functieknop
Onderste
Bovenste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat:
Opvangbak:
Katalytische panelen:
Rooster:
2
4
1
5
3
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Draai de knoppen op stand “0”.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
-Oven uit -
OVENLAMPJE
•Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
• Voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
TURBO HETE LUCHT
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van
plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
• Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van
groente en voor een bruin korstje op het brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens het bereiden moet de ovendeur gesloten blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de
eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te
voorkomen.
• Geadviseerd wordt om het vlees om te draaien tijdens het grillen.
TURBOGRILL
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• Tijdens het bereiden moet de ovendeur gesloten blijven.
• Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen een beetje water in de
opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten, om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
• Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
• Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te
voorkomen.
TURBO GEVENTILEERD
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes,
groente, pizza, gevogelte).
HETE LUCHT
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben,
zonder voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bv.: vis,
groenten, taart), zonder dat er geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht worden
ONDERWARMTE
• Voor het afmaken van vruchten- of kwarktaarten.
•Voor het indikken van sauzen.
• Gebruik deze functie de laatste 10-15 minuten van de bereidingstijd.