Whirlpool AKP 369/IX Program Chart

Type
Program Chart
AKP 369 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56792
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
9. Ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knoppen om de kookplaat aan te zetten
2. Bedieningsknop oventhermostaat
3. Rood lampje oventhermostaat
4. Aan/uit-knop
5. Functieknop
Onderste
Bovenste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat:
Opvangbak:
Katalytische panelen:
Rooster:
2
4
1
5
3
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand “0”.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
-Oven uit -
OVENLAMPJE
•Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het
gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
TURBO HETE LUCHT
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van
plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van
groente en voor een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens het bereiden moet de ovendeur gesloten blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de
eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te
voorkomen.
Geadviseerd wordt om het vlees om te draaien tijdens het grillen.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens het bereiden moet de ovendeur gesloten blijven.
Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen een beetje water in de
opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten, om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te
voorkomen.
TURBO GEVENTILEERD
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes,
groente, pizza, gevogelte).
HETE LUCHT
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben,
zonder voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bv.: vis,
groenten, taart), zonder dat er geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht worden
ONDERWARMTE
Voor het afmaken van vruchten- of kwarktaarten.
•Voor het indikken van sauzen.
Gebruik deze functie de laatste 10-15 minuten van de bereidingstijd.
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voor ver war men
Steunhoogte
vanaf de onderkant
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalfsvlees, rundvlees,
varkensvlees
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kip,
konijn,
eend
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkoen
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gans
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS(1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
VIS
(<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GROENTEN
Paprika's, tomaten, gebakken
aardappels
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtige cakes
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Taarten
met kaasvulling
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Vruchtenvlaai
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Appelstrudel, crêpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Koekjes, kransjes, zandkoekjes
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Soesjes, gevuld bladerdeeg
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
Opmerking: de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voor ver war men
Steunhoogte
vanaf de onderkant
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Hartige taarten,
vruchtentaarten met bv. ananas,
perziken
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gegratineerde
aardappels, cannelloni,
pastatimbaaltjes
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Brood
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Pasteibakjes
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Soufflés
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
vanaf de onderkant
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(min).
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30 - 40
Schnitzels X 3-4 200-225 30 - 40
Worstjes X 3 200-225 30 - 40
Karbonades X 3 200-225 30 - 40
Vis (moten) X 3 200-225 30 - 40
Kippenpoten X 3 200-225 40 - 50
Spiezen X 3 200-225 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40 - 50
Halve kip X 3 200-225 40 - 50
Halve kip - 3 200-225 40 - 50
Hele kip - 2-3 200-225 60 - 70
Braadstuk, varkens-, rundvlees - 2-3 200-225 60 - 80
Eend - 1-2 200-225 60 - 80
Lamsbout - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbief - 2 200-225 60 - 70
Aardappelen uit de oven - 2-3 200-225 40 - 50
Vis, bv.: goudbrasem, forel - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 369/IX Program Chart

Type
Program Chart