8 Houd de knop voor normale snelheid of de knop voor turbosnelheid ingedrukt om het
apparaat in te schakelen (g. 4).
Opmerking: Als de ingrediënten aan de wand van de kom blijven kleven, laat de knop dan los om het
apparaat uit te schakelen en verwijder de ingrediënten van de wand met een spatel of door wat vloeistof
toe te voegen.
Opmerking: Laat het apparaat altijd afkoelen na het hakken van vlees met de mesunit.
9 Laat na het verwerken de knop voor normale snelheid of op de knop voor turbosnelheid los
om het apparaat uit te schakelen en wacht totdat de mesunit is gestopt met draaien.
10 Druk op de dekselontgrendelknop van de kom (1) en draai het deksel rechtsom om het te
verwijderen (2). (g. 10)
- Het apparaat hakt zeer snel. Gebruik de knop voor normale snelheid of de knop voor
turbosnelheid. Als u de knop voor turbosnelheid gebruikt, moet u deze slechts kort gebruiken
om te voorkomen dat het voedsel te jn wordt gehakt.
- Laat het apparaat niet te lang doorwerken wanneer u (harde) kaas of chocolade hakt. Deze
ingrediënten worden anders te heet, waardoor ze gaan smelten en klonteren.
- Gebruik de mesunit niet om zeer harde ingrediënten zoals kofebonen, kurkuma, nootmuskaat
of ijsblokjes te hakken. Hierdoor kan het mes bot worden.
De combinatieschijf is bedoeld voor het snijden en raspen van groenten als komkommer, wortels,
aardappelen, prei en uien en sommige soorten kaas. Eén kant is voor snijden en de andere voor
raspen. U kunt heen en weer schakelen tussen snijden en raspen door de schijf om te draaien.
Gebruik de schijf nooit om harde ingrediënten zoals ijsblokjes te verwerken.
Raak de snijkanten van de schijf niet aan; deze zijn zeer scherp!
1 Plaats de accessoirehouder in de kom (g. 6).
2 Plaats de combinatieschijf op de accessoirehouder met de snijkant of de raspkant omhoog,
afhankelijk van het gewenste resultaat (g. 11).
3 Plaats het deksel op de kom (1). Draai het deksel linksom (2) om het vast te zetten
(‘klik’) (g. 8).
4 Doe de ingrediënten in de vultrechter.
- Snijd grote stukken voedsel in kleinere stukjes die in de vultrechter passen.
- Plaats de ingrediënten gelijkmatig in de vultrechter voor het beste resultaat.
- Wanneer u een grote hoeveelheid ingrediënten wilt verwerken, verwerk dan kleine porties en
maak de kom tussentijds regelmatig leeg.
- Zorg ervoor dat kaassoorten zoals Parmesaanse kaas, Goudse kaas of Emmentaler op
koelkasttemperatuur zijn wanneer u ze gaat raspen.
5 Bevestig de motorunit op het deksel van de kom (‘klik’) (g. 9).
6 Houd de knop voor normale snelheid of de knop voor turbosnelheid ingedrukt om het
apparaat in te schakelen (g. 4).
7 Druk met de stamper licht op de ingrediënten in de vultrechter.
De klopper is bedoeld voor het kloppen van slagroom, eiwit, desserts enz.
1 Bevestig de klopper aan de koppelunit (g. 12).
59