56
2 Verwijder het deksel van de mengkom. (Afb. 3)
3 Doe de bloem in de kom. (Afb. 16)
Opmerking: plaats niet minder dan 200 g of meer dan 500 g bloem in de mengkom.
4 Meet de benodigde hoeveelheid vloeistof af op basis van de bloem die u hebt
gebruikt. (Afb. 17)
Opmerking: raadpleeg de tabel hierboven of het receptenboek voor de juiste
verhoudingen.
Het starten van het pastaprogramma
1 Steek de stekker in het stopcontact. Het apparaat klinkt eenmaal, en alle indicatoren
knipperen eenmaal. (Afb. 18)
2 Druk op de aan-uitknop om het apparaat in te schakelen. (Afb. 19)
3 Druk op de start-/pauzeknop om het automatische pastaprogramma te starten.
(Afb. 20)
Opmerking: als het apparaat niet in de automatische modus staat, drukt u op de
knop Automatisch voordat u op de start-/pauzeknop drukt.
4 Als het mengen is begonnen, giet u langzaam de vloeistof langs de gehele opening in
het deksel. (Afb. 21)
Opmerking: voeg tijdens het mengen van het deeg geen andere ingrediënten toe
nadat u de vloeistof hebt toegevoegd. Dit is van invloed op de structuur van de pasta.
5 Als de pastamaker klaar is met mengen, maakt hij één keer geluid en zal dan na een
paar seconden beginnen met het persen van de pasta. Gebruik de pastasnijder om
de pasta af te snijden op de lengte die u nodig hebt. (Afb. 22)
Opmerking: indien de verhouding tussen vloeistof en bloem niet klopt, wordt
de pasta niet naar buiten geperst. In dat geval moet u de ingrediënten opnieuw
klaarmaken.
6 Als alle pasta is gemaakt en er deegresten zijn achtergebleven in de mengkom, kunt
u eerst op de knop voor alleen persen drukken en dan op de start-/pauzeknop om
het extra persen te starten. (Afb. 23)
Opmerking
y Het extra persen duurt 3 minuten.
y De kooktijd van de pasta is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, pastavorm en
aantal porties.
Belangrijk!
De pastarecepten in het receptenboek zijn grondig getest. Als u met andere
pastarecepten experimenteert of deze gebruikt, moet de verhouding bloem en water/
ei worden aangepast. De pastamaker werkt alleen goed als u het nieuwe recept hierop
aanpast.
Opmerking
y Voor een goede kwaliteit gebruikt u bloem met gluten voor het maken van pasta.
Volg de aanbevolen verhouding bij het toevoegen van de ingrediënten.
y Seizoenschommelingen en gebruik van ingrediënten uit verschillende regio's
kunnen van invloed zijn op de bloem/water-verhouding. Mogelijk moet u op basis
van de aanbevolen verhouding aanpassingen doen.
y Zorg er bij het maken van eierpasta of groentepasta voor dat het eimengsel of het
groentesap gelijkmatig door het water is gemengd voordat u het in de mengkom