12
NEDERLANDS
VOORDAT U UW ELEKTRISCHE OVEN IN GEBRUIK NEEMT
1. Zorg voor voldoende ventilatie rondom de oven en controleer vóór gebruik of de oven geheel droog is.
2. Plaats de oven niet op een onbehandeld houten oppervlak, maar juist op een hittebestendig oppervlak.
3. De voetstukken van de oven kunnen eventueel vlekken op de tafel achterlaten. Mocht dit inderdaad gebeuren,
dan kunt u ze met een vochtig doekje verwijderen.
4. Behoud tijdens gebruik a.u.b. minstens tien centimeter (vier inch) vrije ruimte aan alle zijden van de oven voor
voldoende luchtcirculatie.
5. Ben a.u.b. uiterst voorzichtig wanneer u een met hete olie of heet voedsel gevuld apparaat verplaatst.
6. Bedenk geen enkel onderdeel van de oven met metaalfolie om oververhitting van de oven te voorkomen.
7. Plaats geen te groot etenswaar of metalen keukengerei in het apparaat om het risico op brand of elektrische
schokken te vermijden.
8. Plaats geen van de volgende materialen in de oven: karton, plastic, papier en dergelijke materialen.
9. Draag altijd beschermende geïsoleerde ovenwanten wanneer u voorwerpen in de oven plaatst of uit de oven
haalt.
Opgelet:
De opptervlaktes kunnen tijdens gebruik heet worden. De temperatuur van de
toegankelijke oppervlaktes kan zeer hoog zijn wanneer het apparaat werkzaam
is, ben dus a.u.b. extra voorzichtig.
UW ELEKTRISCHE OVEN GEBRUIKEN
Het is raadzaam vóór bakken of grillen de oven altijd op de gewenste temperatuur voor te verwarming om de beste
kookresultaten te verkrijgen.
1. Plaats het voedsel in de oven m.b.v. grip. Bepaal de locatie van de ovenplaat volgens de afmeting van het voedsel.
2. Steek de stekker in het stopcontact en stel de thermostaatknop in op een geschikte temperatuurstand en stel de
timer rechtsom in op de gewenste tijdstand, het indicatielampje zal vervolgens oplichten. U kunt het gerecht door
de glazen deur in de gaten houden om zo de beste kooktijd te bepalen.
3. U kunt de tijd en temperatuur tijdens het koken naar wens aanpassen.
4. OPMERKING: ALLE toasttijden zijn gebaseerd op vlees op koelkasttemperatuur. Bevroren vlees kan aanzienlijk
langer in beslag nemen. Het is daarom sterk raadzaam een vleesthermometer te gebruiken.
VOEDSEL WARM HOUDEN
• Stel de functieschakelaar in op de stand , en stel de temperatuur in op “60” graden.
• Steek het draadrooster met daarop het voedsel in de oven.
• Als u het voedsel langer dan 20-30 minuten warm wilt houden, dient u het met tinfolie te bedekken zodat het niet
uitdroogt.
BAKKEN
• Deze functie is ideaal voor quiche, fruitpudding, taarten en pasteitjes. Plaats het draadrooster op de onderste
positie.
• Draai de functieschakelaar naar de stand , stel de thermostaat in op de vereiste temperatuur.
• Stel de timerknop in op de vereiste kooktijd.
• Wacht totdat de oven de ingestelde temperatuur bereikt (indicatielampje schakelt uit) en plaats het gerecht
vervolgens in de oven.
• Als het gerecht gaar is voordat de ingestelde tijd is bereikt, kunt u de timerknop handmatig naar de stand “o”
draaien.
TRADITIONEEL OVENKOKEN
• Deze functie is ideaal voor het koken van grote pizza’s, lasagna, voorgerechten au gratin, klein gevogelte, alle
soorten vis, gevulde groente en bepaalde types cake.
• Plaats het draadrooster in de oven.
• Draai de functieschakelaar naar de stand , stel de thermostaat in op de vereiste temperatuur.
• Stel de timerknop in op de vereiste kooktijd.