19
Het eerste gebruik / ontluchting
LET OP:
Ontlucht het apparaat vóór het eerste gebruik en na een
langere ongebruikte periode schoon. Gebruik tijdens dit
proces geen gemalen kofe!
1. Controleer of de lekbak (7) en het lekbakrooster (6) zijn
geplaatst.
2. Vul het waterreservoir met schoon, vers water tot de
MAX-markering. Sluit het deksel weer.
3. Verwijder de lterhouder (16) uit de groepskop.
4. Gebruik de aan- / uitschakelaar (8) om het apparaat in te
schakelen.
5. Draai de stoomkop (4) uit. Zorg ervoor dat het stoompijpje
goed bevestigd is.
6. Plaats een geschikte bak (hittebestendig / ong. 500 ml)
onder de stoomkop.
7. Draai de stoomregelknop (3) helemaal naar de “+”.
8. Gebruik de schakelaar (9) om de pomp aan te zetten. Het
pompen begint.
9. Schakel de pomp uit nadat het water gelijkmatig uit de
stoomkop wordt uitgestoten. De schakelaar (9) is in de
“” positie.
10. Draai de stoomregelknop naar de “OFF” positie.
11. Maak de bak leeg en plaats deze onder de groepskop.
12. Gebruik de schakelaar (9) om de pomp aan te zetten.
De waterstroom wordt gestart. Laat al het water uit de
watertank doorlopen. Schakel de pomp uit om de bak
leeg te maken.
WAARSCHUWING: Gevaar voor brandwonden!
Het water in de bak is heet.
13. Het apparaat is nu ontlucht en klaar voor gebruik.
Het maken van Espresso
LET OP:
Maak geen espresso als het apparaat nog onder druk staat
(bijvoorbeeld als even tevoren nog melk opgeschuimd
is). Als er teveel druk op het apparaat staat, dan lekt er
espresso langs de rand van het mondstuk. Dit kan leiden
tot het sneller verslijten van de rubberen afdichting.
1. Schakel het apparaat in. De statusindicatielamp “I” licht
op. Het apparaat begint op te warmen. De warmhoud-
plaat (13) warmt op.
OPMERKING:
• Gebruik de warmhoudplaat om uw kopje(s) voor te
verwarmen.
• Als u het kopje / de kopjes sneller wilt voorverwar-
men, kunt u deze met heet water afspoelen.
2. Controleer of de lekbak (7) en het lekbakrooster (6) zijn
geplaatst.
3. Vul de watertank met de gewenste hoeveelheid schoon,
vers water. Het waterniveau moet tussen de MIN- en
MAX-markeringen zijn. Sluit het deksel weer.
4. Als u eerder melk heeft opgeschuimd, laat dan alle druk
uit het apparaat ontsnappen:
4.1. Schakelaars (9) en (10) moeten in de stand “”
staan.
4.2. Plaats een passend kopje onder het stoompijpje.
4.3. Draai de stoomhoeveelheidregelaar (3) langzaam
in de richting van “+” totdat er geen stoom meer
uitkomt.
4.4. Sluit de stoomhoeveelheidregelaar door deze in de
stand “OFF” te zetten.
5. Selecteer een lterelement (14 / 15). Plaats het element
in de lterhouder. Controleer of de lterbeveiliging niet
rechtop staat.
6. Vul het lterelement met gemalen espresso. Gebruik de
meegeleverde maatlepel (18). Let op de MAX-markering
in het lterelement. Verspreid de gemalen espresso
gelijkmatig en druk lichtjes met de stamper (18) naar
beneden. Reinig de rand van de lterhouder.
7. Bevestig de lterhouder aan de groepskop. Zorg ervoor
dat de lterhouder goed in de groepskop is bevestigd.
8. De benodigde bereidingstemperatuur is bereikt zodra
de indicatielamp “ok” oplicht. Plaats uw voorverwarmd
kopje(s) onder de groepskop precies op de twee gaten
die u in de lekplateaurooster kunt zien.
9. Gebruik de schakelaar (9) om de pomp aan te zetten. Het
warme water wordt door het lter geperst.
OPMERKING:
Dit proces stopt niet automatisch!
10. Stoppen met het bereidingsproces door de pomp uit te
schakelen wanneer de gewenste hoeveelheid espresso
in uw kopje(s) is bereid.
11. Verwijder de kopje(s).
OPMERKING:
Verwijder de lterhouder elke keer na het maken van
espresso. Op deze manier verlengt u de levensduur
van de rubberen afdichting van de groepskop.
12. Verwijder de lterhouder uit de groepskop.
13. Maak het lter leeg en vul het opnieuw om nog een kopje
espresso te bereiden.
WAARSCHUWING:
De metalen delen van de lterhouder en lterelement
zijn heet.
a) Klap de lterbeveiliging
(17) omhoog. Duw de
lterbeveiliging met uw
duim in de richting van
het lterelement en draai
tegelijk de lterhouder rond (zie Afb.).
b) Tik het kofedik uit het lterelement. Gebruik een
lepel, indien nodig. Spoel het resterende kofedik met
warm water uit het lterelement.
14. Als voorbereiding voor het volgende kopje / kopjes
espresso, gaat u als hierboven beschreven te werk.