Bestron APZ300 de handleiding

Categorie
Pizza-ovens
Type
de handleiding
Handleiding
3
Nederlands
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN - Algemeen
Lees de gebruiksaanwijzing goed door en bewaar deze zorgvuldig.
Gebruik dit apparaat alleen zoals beschreven in deze gebruiksaanwijzing.
Dit apparaat mag niet gebruikt worden door kinderen en personen die door een lichamelijke, zintuiglijke of
geestelijke beperking, of gebrek aan ervaring en kennis het apparaat niet veilig kunnen gebruiken, tenzij
ze instructies hebben gehad over het gebruik van het apparaat door een persoon die verantwoordelijkis
voor hun veiligheid.
Kinderen moeten in de gaten gehouden worden om er zeker van te zijn dat ze niet met het apparaat
spelen.
Laat reparaties uitvoeren door een gekwalificeerde monteur. Probeer nooit zelf het apparaat te repareren.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN - Elektriciteit en warmte
Bepaalde delen van het apparaat kunnen heet worden.
Raak deze niet aan om te voorkomen dat u zich verbrandt.
Controleer of de netspanning overeenkomt met de aangegeven netspanning op het typeplaatje van
het apparaat, voordat u het apparaat gebruikt.
Controleer of het stopcontact waarop u het apparaat aansluit geaard is.
Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanneer u het apparaat niet gebruikt.
Als u de stekker uit het stopcontact neemt, trek dan aan de stekker zelf, niet aan het snoer.
Controleer regelmatig of het snoer van het apparaat nog intact is. Gebruik het apparaat niet als het snoer
beschadigingen vertoont. Laat een beschadigd snoer vervangen door een gekwalificeerde servicedienst.
Bepaalde delen van het apparaat kunnen heet worden. Raak deze niet aan om te voorkomen dat u zich
verbrandt.
Het apparaat moet zijn warmte kwijt kunnen om brandgevaar te voorkomen. Zorg er dus voor dat het
apparaat voldoende vrij is en niet in contact kan komen met brandbaar materiaal. Het apparaat mag niet
worden bedekt. Zorg ervoor dat de luchtopeningen vrij zijn.
Zorg ervoor dat het apparaat en het snoer niet in aanraking komen met hittebronnen, zoals een hete
kookplaat of open vuur.
Zorg ervoor dat het apparaat, het snoer en de stekker niet in aanraking komen met water.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN - Gebruik
Gebruik het apparaat nooit buitenshuis.
Plaats het apparaat op een stabiele en vlakke ondergrond, op een plaats waar hij niet kan vallen.
Laat het snoer niet over de rand van het aanrecht, werkblad of een tafel hangen.
Zorg ervoor dat uw handen droog zijn als u het apparaat, het snoer of de stekker aanraakt.
Gebruik het apparaat nooit in vochtige ruimten.
Pak het apparaat niet op wanneer het in het water is gevallen. Trek direct de stekker uit het stopcontact.
Gebruik het apparaat niet meer.
Kijk uit tijdens het gebruik. Het apparaat, de pizzasteen en de hengsels daarvan worden zeer heet.
Gebruik ovenwanten. Open het apparaat alleen bij de hendel. Gebruik aluminium spatels om het bereide
product uit de oven te nemen.
Maak het apparaat na gebruik grondig schoon (zie Reiniging en onderhoud).
Dompel apparaat, het snoer en de stekker nooit onder in water of een andere vloeistof.
Het toestel mag niet in werking worden gesteld door middel van een externe tijdschakelaar, of door een
afzonderlijk systeem met afstandsbediening.
MILIEU
Werp verpakkingsmateriaal zoals plastic en dozen in de daarvoor bestemde containers.
Dit product aan het eind van de gebruiksduur niet inleveren als normaal huishoudelijk afval, maar bij
een inzamelpunt voor hergebruik van elektrische en elektronische apparatuur. Let op het symbool
op het product, de gebruiksaanwijzing of de verpakking.
De materialen kunnen hergebruikt worden zoals aangegeven. Door uw hulp bij hergebruik, de
verwerking van de materialen of ander vormen van de benutting van oude apparatuur levert u een
belangrijke bijdrage aan de bescherming van ons milieu.
Informeer bij de gemeente naar het juiste inzamelpunt bij u in de buurt.
Handleiding
4
Nederlands
WERKING - Algemeen
Het apparaat is alleen bedoeld voor huishoudelijke
doeleinden, niet voor professioneel gebruik.
1. Aan-/uitschakelaar met indicatielampje
2. Traploze instelbare temperatuurregelaar
3. GEREED-lampjes (boven en onderwarmte)
4. Deksel
5. Handgreep
6. Kabel en stekker
WERKING - Voor het eerste gebruik
1. Verwijder de verpakking.
2. Reinig alle accessoires om eventuele resten van het fabricageproces te verwijderen (zie ‘Reiniging en
onderhoud’).
3. Steek de stekker in het stopcontact en laat het apparaat gedurende 5 minuten verwarmen. Zo verwijdert
u de eventuele verpakkingsgeur uit het apparaat.
De eerste keer dat u het apparaat in gebruik neemt, kan er lichte rookontwikkeling en een specifieke
geur ontstaan. Dit is normaal en zal vanzelf verdwijnen. Zorg voor voldoende ventilatie.
Houd vogels uit de buurt van het apparaat als het apparaat in werking is. Bij het verwarmen van de
anti-aanbaklaag op de bakplaat kan een stof vrijkomen die schadelijk is voor vogels.
WERKING - Gebruik
1. Steek de stekker (6) in het stopcontact en schakel de oven in met de Aan-/Uitschakelaar (1).
2. Open de deksel (4) met de handgreep (5).
3. Reinig de oven (zie hoofdstuk Reiniging en Onderhoud).
4. Sluit de deksel.
5. Draai de temperatuurregelaar (2) naar de gewenste stand. Beide GEREED-lampjes (3) voor boven- en
onderwarmte gaan nu aan.
6. Na ca. 5 minuten opwarmen gaan de GEREED-lampjes uit en is de oven gereed voor gebruik.
Tijdens het gebruik zullen de GEREED-lampjes af en toe in- en uitschakelen. Zo kunt u zien dat de
automatische thermostaat de oven op temperatuur houdt
U kunt de oven ook gebruiken om maaltijden te bereiden. De bereidingstijden zijn afhankelijk van de
soort etenswaar en de hoeveelheid. Gebruik bij voorkeur een lagere temperatuurinstelling dan bij het
bakken van pizza’s.
7. Open de deksel.
8. Plaats de pizza of andere etenswaar in de oven.
9. Sluit de deksel.
Bak verse pizza’s ca. 5-9 minuten, afhankelijk van uw eigen voorkeur
Bak diepvriespizza’s ca. 7-12 minuten, afhankelijk van uw eigen voorkeur.
10. Haal de pizza of andere etenswaar uit de oven wanneer het gereed is.
REINIGING EN ONDERHOUD
1. Zet het apparaat uit (controlelampje gaat uit).
2. Neem de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
3. Reining het apparaat met een vochtige doek en afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vocht binnenin het
apparaat komt.
Dompel het apparaat, de stekker en het snoer nooit onder in water. Zet het apparaat nooit in een
afwasmachine.
Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen of scherpe voorwerpen (zoals messen
of harde borstels) bij het reinigen.
6
2
1
4
3
5
Handleiding
5
Nederlands
GARANTIEBEPALINGEN
De importeur geeft onder de volgende voorwaarden 60 maanden na aankoopdatum garantie op deze
apparatuur tegen defecten die zijn ontstaan door fabricage- en/of materiaalfouten.
1. In de genoemde garantieperiode zullen geen kosten worden berekend voor arbeidsloon en materiaal.
De onder garantie uitgevoerde reparatie verlengt de garantietermijn niet.
2. Defecte onderdelen of bij remplace (omruiling) de defecte apparaten zelf, worden automatisch eigendom
van de importeur.
3. Elke aanspraak op garantie dient vergezeld te gaan van het aankoopbewijs van de firma.
4. Aanspraken op garantie moeten worden gedaan bij de dealer waar het apparaat is gekocht of bij de
importeur.
5. De garantie is uitsluitend geldig voor de eerste koper en niet overdraagbaar.
6. De garantie is niet geldig voor schade die is ontstaan door:
a. ongevallen, verkeerd gebruik, slijtage en/of verwaarlozing;
b. foutieve installatie en/of gebruik op een manier die in strijd is met de geldende wettelijke, technische
of veiligheidsnormen;
c. aansluiting op een andere netspanning dan die op het typeplaatje staat vermeld;
d. een ongeautoriseerde wijziging;
e. een reparatie die is uitgevoerd door derden;
f. een onzorgvuldige transportwijze zonder geschikte verpakking respectievelijk bescherming.
7. Op deze garantiebepalingen zal geen aanspraak gemaakt kunnen worden bij:
a. verliezen die zich tijdens het transport voordoen;
b. het verwijderen of wijzigen van het serienummer van het apparaat.
8. Uitgezonderd van garantie zijn snoeren, lampen en glazen onderdelen.
9. De garantie geeft geen enkel recht op vergoeding van eventuele schade, buiten de vervanging
respectievelijk reparatie van de defecte onderdelen. De importeur kan nooit aansprakelijk gesteld
worden voor eventuele vervolgschade of enigerlei andere consequenties die door of in relatie met de
door hem geleverde apparatuur zijn ontstaan.
10. Om aanspraak te maken op garantie kunt u zich wenden tot uw winkelier. Bestron biedt ook de
mogelijkheid om het apparaat rechtstreeks ter reparatie aan te bieden aan de Bestron Service Dienst.
Stuur echter nooit zomaar iets op. Het pakket kan dan namelijk geweigerd worden en eventuele kosten
zijn voor uw rekening. Neem contact op met de Service Dienst en zij zullen u vertellen hoe u het apparaat
moet inpakken en verzenden.
11. Het apparaat is niet voor professioneel gebruik geschikt.
SERVICE
Mocht zich onverhoopt een storing voordoen, dan kunt u zich in verbinding stellen met de BESTRON-
servicedienst:
NEDERLAND:
BESTRON NEDERLAND BV
BESTRON SERVICE
Moeskampweg 20
5222 AW ’s-Hertogenbosch
Tel: 073 - 623 11 21
Fax: 073 - 621 23 96
Internet: www.bestron.com
BELGIE:
NEW ETP BVBA
BESTRON SERVICE
Passtraat 121
B-9100 St. Niklaas
Tel: 03 - 776 89 98
Fax: 03 - 777 26 11
Internet: www.newetp.be
CE-CONFORMITEITSVERKLARING
Dit product voldoet aan de bepalingen in de volgende Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid:
EMC-richtlijn 2004/108/EC
Laagspanningsrichtlijn 2006/95/EC
R. Neyman
Quality control
Handleiding
6
Nederlands
PIZZARECEPTEN
500g gepelde tomaten (2 blikken)
200g mozzarella (pizzakwaliteit)
50g ham
artisjokharten en champignons uit de olie naar
smaak
snufje oregano.
Laat de gepelde tomaten zeer goed uitlekken en
maak ze fijn met een vork. Snijd de mozzarella.
Snijd het vetrandje van de ham af en snijd de ham
in reepjes. Snijd de champignons en artisjokharten
doormidden. Spreid het deeg gelijkmatig uit. Breng
de gepelde tomaten en stukjes mozzarella aan.
Voeg zout toe. Verdeel de pizza in gedachten in
vieren en breng op 1 kwart oregano aan, op 1 kwart
reepjes ham, op 1 kwart champignons en op het
laatste kwart artisjokharten. Voeg een beetje olijfolie
toe en plaats de pizza in de oven met de speciale
houten spatels. Laat 4 - 5 minuten bakken.
Lahmacun – Turkse pizza
Ingrediënten voor 4 personen:
Deeg:
230g meel
1 snufje zout
¼ blokje verse gist
150ml lauw water
Beleg:
1 ui
1 kleine peperoni, rood
3 knoflooktenen
1 blik tomaten (pizzatomaten)
2 EL Tomatenpuree
1 zakje kruiden,
50g 8-kruidenmix (diepvries)
120g Tartaar
knoflookpoeder, (zonder smaakversterker)
paprikapoeder
komijn
250g yoghurt, 1,5%
1 EL citroensap
½ krop ijsbergsla
4 kleine Tomaten
1 komkommer
½ krop witte kool
2 TL olie (distelolie)
100ml groentenat
3 EL azijn (appelazijn)
zout
peper
Het beste is de koolsalade als eerste te bereiden
zodat die goed kan intrekken. Snij de witte kool in
kleine stukjes. Roer de olie met de appelazijn en
100ml groentenat (met kokend water en 2-3 TL
groentenat poeder vers gemaakt). Voeg de witte
kool snippers toe en breng het geheel met zout en
peper op smaak. Mix voor het deeg 220g meel (Let
op: 10g voor het uirollen bewaren!) en een snufje
Pizzadeeg (basis)
Gebruik het volgende recept om thuis een goed
pizzadeeg te maken:
Ingrediënten voor 500g deeg:
300g bloem
25g gist
snufje zout
1 glas lauw water.
Strooi de bloem in een hoop op de tafel. Maak een
holte in het midden, de zogenaamde “bron”, en voeg
een afgestreken theelepel zout toe. Verkruimel de
gist in een klein glas lauw water. Giet het beetje
bij beetje in de holte en begin een en, ander te
vermengen. In het begin zal het deeg zacht en
kleverig zijn, maar het wordt stijver en elastischer als
het wordt gekneed. Sla het deeg hard tegen de tafel
en duw uw polsen erin om het glad en gelijkmatig
te maken. Als u dit vaak herhaalt, zal het deeg op
een gegeven moment gemakkelijk loslaten van
uw handen en de tafel. Vorm dan een bal. Snijd
een kruis in de bovenkant en laat 2 uur rijzen in
een warme hoek van de tafel, afgedekt met een
schone theedoek. Het deeg zal in deze tijd 2 x groter
worden (als het heet, vochtig weer is, gebeurt dit
veel sneller).Kneed nu het deeg opnieuw een paar
minuten, waarna het gelijk gebruikt of ingevroren
kan worden. Als het gelijk wordt gebruikt, voeg dan
voor het kneden wat olie naar keuze toe. Doorgaans
is dit extra virgin olijfolie, maar bij sommige speciale
recepten kan het reuzel of boter zijn. Deeg om in
te vriezen pakt u met huishoudfolie of -plastic in
alvorens het in het vriesvak te plaatsen. Voor gebruik
kunt u het deeg ontdooien bij kamertemperatuur en
5 minuten kneden met een beetje olie.
Pizza Margherita (Mozzarella en tomaten)
Ingrediënten voor 4 personen:
400g pizzadeeg
500g gepelde tomaten (2 blikken)
200g mozzarella (pizzakwaliteit)
olie naar smaak
zout.
Laat de gepelde tomaten uitlekken en maak ze fijn
met een vork. Snijd de mozzarella. Spreid het deeg
gelijkmatig uit. Breng de gepelde tomaten aan en
laat daarbij 2 cm vrij aan de rand van de pizza. Voeg
zout en een beetje olie toe en plaats de pizza in de
oven met de speciale houten spatels. Voeg na 2 - 3
minuten bakken de mozzarella en een beetje olie toe
en laat 2 minuten verder bakken.
Pizza quattro stagione (4 seizoenen)
Ingrediënten voor 4 personen:
500g pizzadeeg
Handleiding
7
Nederlands
wassen, halveren, de kern en het tussenschotje
zorgvuldig verwijderen. Daarna in heel kleine blokjes
snijden. Mix de tartaar, pizzatomaten, tomatenpuree,
uien, knoflook, peperoni, 8-kruidenmix en de overige
kruiden in een kom. Verdeel het deeg met een mes
in twee helften en bestrooi de beide helften met wat
meel (overgebleven 10g), rol het deeg dun uit in
een langwerpige vorm. Let er wel op dat ze op de
pizzasteen passen! Gebruik de aluminium spatels
om het deeg op de pizzasteen te leggen. Bestrijk
elk deel nu met de helft van de belegmix en bak
deze in ca. 6 min. op vol vermogen met boven- en
onderwarmte in de pizza steenoven.
zout. Maak met een lepel in het midden een kuil,
stop daarin de fijn gekruimelde gist en roer dit met
een klein beetje lauw water door elkaar. Laat dit
deeg ca. 15 minuten op een warme plaats rijzen.
Aansluitend de rest van het water toevoegen en
alles tot een elastisch deeg kneden. Kneed het deeg
goed met de handen door zodat er lucht bijkomt.
U helpt daarbij, dat de gist nu uw “werk” kan doen.
Laat het deeg in een afgesloten kom op een warme
plaats (niet in de tocht!) ca. 30 min laten rijzen. Het
deeg zal zich in deze tijd zichtbaar vergroot hebben.
Schil en snij in de tussentijd voor het beleg de ui fijn
en stop de knoflook in de knoflookpers. De peperoni
VARIATIERECEPTEN
Turks brood
Ingrediënten voor 4 personen:
600g tarwemeel (Type 405)
1 blokje verse gist
1 Tl. suiker
300g lauw water
50g boter
1 Tl. zout
3 El. olijfolie
6 El. sesamzaad (4-8 El.)
Zeef het meel, roer de suiker, het gist en 150g water
erdoorheen. Laat dit 20 min. afgedekt rusten. Smelt
intussen de boter en laat deze afkoelen, kneed
dit samen met de overige 150g water, het zout en
de olie door het mengsel tot een elastisch deeg.
Laat het ca. 45 min. afgedekt rijzen. Daarna goed
doorkneden en maak er 2 platte, ronde broden van.
Steek er een aantal keren in met een vork en strooi
er wat meel overheen. Bak het turks brood ca. 15
minuten in de voorverwarmde pizza steenoven
met de keuzeschakelaar ingesteld op boven-
en onderwarmte.Zet de temperatuurregelaarop
ongeveer 225°C (ergens in het midden), anders
is het brood niet genoeg doorbakken zonder te
verbranden.
Vlamkoek uit de Elsas
(Duitse hartige taart met spek en ui)
Ingrediënten voor 4 personen:
300g meel
2 EL olie
125ml water
zout
200g crème fraîche
200g uien
100g spek
zoete slagroom
Kneed het meel, olie, water en zout tot een elastisch
deeg; het mag niet kleverig aanvoelen. Snij de uien
in dunnen schijven; snij ook het spek in dunne smalle
stroken. Rol het deeg zeer dun uit, bestrijk het deeg
met crème fraîche (vermengt met een beetje zoete
slagroom). Verdeel hierover de uien en spek. Bak de
Vlamkoek ca. 5-6 min. in de voorverwarmde pizza
steenoven met de keuzeschakelaar ingesteld op
boven- en onderwarmte. Zet de temperatuurregelaar
op ongeveer 225°C (ergens in het midden), anders
worden de uien en het spek niet goed gaar en
knapperig.

Documenttranscriptie

Handleiding • Lees de gebruiksaanwijzing goed door en bewaar deze zorgvuldig. • Gebruik dit apparaat alleen zoals beschreven in deze gebruiksaanwijzing. • Dit apparaat mag niet gebruikt worden door kinderen en personen die door een lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke beperking, of gebrek aan ervaring en kennis het apparaat niet veilig kunnen gebruiken, tenzij ze instructies hebben gehad over het gebruik van het apparaat door een persoon die verantwoordelijkis voor hun veiligheid. • Kinderen moeten in de gaten gehouden worden om er zeker van te zijn dat ze niet met het apparaat spelen. • Laat reparaties uitvoeren door een gekwalificeerde monteur. Probeer nooit zelf het apparaat te repareren. Veiligheidsvoorschriften - Elektriciteit en warmte Bepaalde delen van het apparaat kunnen heet worden. Raak deze niet aan om te voorkomen dat u zich verbrandt. • Controleer of de netspanning overeenkomt met de aangegeven netspanning op het typeplaatje van het apparaat, voordat u het apparaat gebruikt. • Controleer of het stopcontact waarop u het apparaat aansluit geaard is. • Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanneer u het apparaat niet gebruikt. • Als u de stekker uit het stopcontact neemt, trek dan aan de stekker zelf, niet aan het snoer. • Controleer regelmatig of het snoer van het apparaat nog intact is. Gebruik het apparaat niet als het snoer beschadigingen vertoont. Laat een beschadigd snoer vervangen door een gekwalificeerde servicedienst. • Bepaalde delen van het apparaat kunnen heet worden. Raak deze niet aan om te voorkomen dat u zich verbrandt. • Het apparaat moet zijn warmte kwijt kunnen om brandgevaar te voorkomen. Zorg er dus voor dat het apparaat voldoende vrij is en niet in contact kan komen met brandbaar materiaal. Het apparaat mag niet worden bedekt. Zorg ervoor dat de luchtopeningen vrij zijn. • Zorg ervoor dat het apparaat en het snoer niet in aanraking komen met hittebronnen, zoals een hete kookplaat of open vuur. • Zorg ervoor dat het apparaat, het snoer en de stekker niet in aanraking komen met water. Veiligheidsvoorschriften - Gebruik • Gebruik het apparaat nooit buitenshuis. • Plaats het apparaat op een stabiele en vlakke ondergrond, op een plaats waar hij niet kan vallen. • Laat het snoer niet over de rand van het aanrecht, werkblad of een tafel hangen. • Zorg ervoor dat uw handen droog zijn als u het apparaat, het snoer of de stekker aanraakt. • Gebruik het apparaat nooit in vochtige ruimten. • Pak het apparaat niet op wanneer het in het water is gevallen. Trek direct de stekker uit het stopcontact. Gebruik het apparaat niet meer. • Kijk uit tijdens het gebruik. Het apparaat, de pizzasteen en de hengsels daarvan worden zeer heet. Gebruik ovenwanten. Open het apparaat alleen bij de hendel. Gebruik aluminium spatels om het bereide product uit de oven te nemen. • Maak het apparaat na gebruik grondig schoon (zie Reiniging en onderhoud). • Dompel apparaat, het snoer en de stekker nooit onder in water of een andere vloeistof. • Het toestel mag niet in werking worden gesteld door middel van een externe tijdschakelaar, of door een afzonderlijk systeem met afstandsbediening. Milieu • Werp verpakkingsmateriaal zoals plastic en dozen in de daarvoor bestemde containers. • Dit product aan het eind van de gebruiksduur niet inleveren als normaal huishoudelijk afval, maar bij een inzamelpunt voor hergebruik van elektrische en elektronische apparatuur. Let op het symbool op het product, de gebruiksaanwijzing of de verpakking. • De materialen kunnen hergebruikt worden zoals aangegeven. Door uw hulp bij hergebruik, de verwerking van de materialen of ander vormen van de benutting van oude apparatuur levert u een belangrijke bijdrage aan de bescherming van ons milieu. • Informeer bij de gemeente naar het juiste inzamelpunt bij u in de buurt. 3 Nederlands Veiligheidsvoorschriften - Algemeen Handleiding WerkinG - Algemeen Nederlands Het apparaat is alleen bedoeld voor huishoudelijke doeleinden, niet voor professioneel gebruik. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 4 3 6 Aan-/uitschakelaar met indicatielampje Traploze instelbare temperatuurregelaar GEREED-lampjes (boven en onderwarmte) Deksel Handgreep Kabel en stekker 5 2 werking - Voor het eerste gebruik 1 1. Verwijder de verpakking. 2. Reinig alle accessoires om eventuele resten van het fabricageproces te verwijderen (zie ‘Reiniging en onderhoud’). 3. Steek de stekker in het stopcontact en laat het apparaat gedurende 5 minuten verwarmen. Zo verwijdert u de eventuele verpakkingsgeur uit het apparaat. • D  e eerste keer dat u het apparaat in gebruik neemt, kan er lichte rookontwikkeling en een specifieke geur ontstaan. Dit is normaal en zal vanzelf verdwijnen. Zorg voor voldoende ventilatie. • Houd vogels uit de buurt van het apparaat als het apparaat in werking is. Bij het verwarmen van de anti-aanbaklaag op de bakplaat kan een stof vrijkomen die schadelijk is voor vogels. werking - Gebruik 1. Steek de stekker (6) in het stopcontact en schakel de oven in met de Aan-/Uitschakelaar (1). 2. Open de deksel (4) met de handgreep (5). 3. Reinig de oven (zie hoofdstuk Reiniging en Onderhoud). 4. Sluit de deksel. 5. Draai de temperatuurregelaar (2) naar de gewenste stand. Beide GEREED-lampjes (3) voor boven- en onderwarmte gaan nu aan. 6. Na ca. 5 minuten opwarmen gaan de GEREED-lampjes uit en is de oven gereed voor gebruik. Tijdens het gebruik zullen de GEREED-lampjes af en toe in- en uitschakelen. Zo kunt u zien dat de automatische thermostaat de oven op temperatuur houdt U kunt de oven ook gebruiken om maaltijden te bereiden. De bereidingstijden zijn afhankelijk van de soort etenswaar en de hoeveelheid. Gebruik bij voorkeur een lagere temperatuurinstelling dan bij het bakken van pizza’s. 7. Open de deksel. 8. Plaats de pizza of andere etenswaar in de oven. 9. Sluit de deksel. • Bak verse pizza’s ca. 5-9 minuten, afhankelijk van uw eigen voorkeur • Bak diepvriespizza’s ca. 7-12 minuten, afhankelijk van uw eigen voorkeur. 10. Haal de pizza of andere etenswaar uit de oven wanneer het gereed is. Reiniging en onderhoud 1. Zet het apparaat uit (controlelampje gaat uit). 2. Neem de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. 3. Reining het apparaat met een vochtige doek en afwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen vocht binnenin het apparaat komt. • Dompel het apparaat, de stekker en het snoer nooit onder in water. Zet het apparaat nooit in een afwasmachine. • Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen of scherpe voorwerpen (zoals messen of harde borstels) bij het reinigen. 4 Handleiding De importeur geeft onder de volgende voorwaarden 60 maanden na aankoopdatum garantie op deze apparatuur tegen defecten die zijn ontstaan door fabricage- en/of materiaalfouten. 1. In de genoemde garantieperiode zullen geen kosten worden berekend voor arbeidsloon en materiaal. De onder garantie uitgevoerde reparatie verlengt de garantietermijn niet. 2. Defecte onderdelen of bij remplace (omruiling) de defecte apparaten zelf, worden automatisch eigendom van de importeur. 3. Elke aanspraak op garantie dient vergezeld te gaan van het aankoopbewijs van de firma. 4. Aanspraken op garantie moeten worden gedaan bij de dealer waar het apparaat is gekocht of bij de importeur. 5. De garantie is uitsluitend geldig voor de eerste koper en niet overdraagbaar. 6. De garantie is niet geldig voor schade die is ontstaan door: a. ongevallen, verkeerd gebruik, slijtage en/of verwaarlozing; b. foutieve installatie en/of gebruik op een manier die in strijd is met de geldende wettelijke, technische of veiligheidsnormen; c. aansluiting op een andere netspanning dan die op het typeplaatje staat vermeld; d. een ongeautoriseerde wijziging; e. een reparatie die is uitgevoerd door derden; f. een onzorgvuldige transportwijze zonder geschikte verpakking respectievelijk bescherming. 7. Op deze garantiebepalingen zal geen aanspraak gemaakt kunnen worden bij: a. verliezen die zich tijdens het transport voordoen; b. het verwijderen of wijzigen van het serienummer van het apparaat. 8. Uitgezonderd van garantie zijn snoeren, lampen en glazen onderdelen. 9. De garantie geeft geen enkel recht op vergoeding van eventuele schade, buiten de vervanging respectievelijk reparatie van de defecte onderdelen. De importeur kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor eventuele vervolgschade of enigerlei andere consequenties die door of in relatie met de door hem geleverde apparatuur zijn ontstaan. 10. Om aanspraak te maken op garantie kunt u zich wenden tot uw winkelier. Bestron biedt ook de mogelijkheid om het apparaat rechtstreeks ter reparatie aan te bieden aan de Bestron Service Dienst. Stuur echter nooit zomaar iets op. Het pakket kan dan namelijk geweigerd worden en eventuele kosten zijn voor uw rekening. Neem contact op met de Service Dienst en zij zullen u vertellen hoe u het apparaat moet inpakken en verzenden. 11. Het apparaat is niet voor professioneel gebruik geschikt. Service Mocht zich onverhoopt een storing voordoen, dan kunt u zich in verbinding stellen met de BESTRONservicedienst: NEDERLAND: BESTRON NEDERLAND BV BESTRON SERVICE Moeskampweg 20 5222 AW ’s-Hertogenbosch Tel: 073 - 623 11 21 Fax: 073 - 621 23 96 Email: [email protected] Internet: www.bestron.com BELGIE: NEW ETP BVBA BESTRON SERVICE Passtraat 121 B-9100 St. Niklaas Tel: 03 - 776 89 98 Fax: 03 - 777 26 11 Email: [email protected] Internet: www.newetp.be CE-conformiteitsverklaring Dit product voldoet aan de bepalingen in de volgende Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid: • EMC-richtlijn • Laagspanningsrichtlijn 2004/108/EC 2006/95/EC R. Neyman Quality control 5 Nederlands Garantiebepalingen Handleiding Pizzarecepten Nederlands Pizzadeeg (basis) Gebruik het volgende recept om thuis een goed pizzadeeg te maken: Ingrediënten voor 500g deeg: • 300g bloem • 25g gist • snufje zout • 1 glas lauw water. Strooi de bloem in een hoop op de tafel. Maak een holte in het midden, de zogenaamde “bron”, en voeg een afgestreken theelepel zout toe. Verkruimel de gist in een klein glas lauw water. Giet het beetje bij beetje in de holte en begin een en, ander te vermengen. In het begin zal het deeg zacht en kleverig zijn, maar het wordt stijver en elastischer als het wordt gekneed. Sla het deeg hard tegen de tafel en duw uw polsen erin om het glad en gelijkmatig te maken. Als u dit vaak herhaalt, zal het deeg op een gegeven moment gemakkelijk loslaten van uw handen en de tafel. Vorm dan een bal. Snijd een kruis in de bovenkant en laat 2 uur rijzen in een warme hoek van de tafel, afgedekt met een schone theedoek. Het deeg zal in deze tijd 2 x groter worden (als het heet, vochtig weer is, gebeurt dit veel sneller).Kneed nu het deeg opnieuw een paar minuten, waarna het gelijk gebruikt of ingevroren kan worden. Als het gelijk wordt gebruikt, voeg dan voor het kneden wat olie naar keuze toe. Doorgaans is dit extra virgin olijfolie, maar bij sommige speciale recepten kan het reuzel of boter zijn. Deeg om in te vriezen pakt u met huishoudfolie of -plastic in alvorens het in het vriesvak te plaatsen. Voor gebruik kunt u het deeg ontdooien bij kamertemperatuur en 5 minuten kneden met een beetje olie. Pizza Margherita (Mozzarella en tomaten) Ingrediënten voor 4 personen: • 400g pizzadeeg • 500g gepelde tomaten (2 blikken) • 200g mozzarella (pizzakwaliteit) • olie naar smaak • zout. Laat de gepelde tomaten uitlekken en maak ze fijn met een vork. Snijd de mozzarella. Spreid het deeg gelijkmatig uit. Breng de gepelde tomaten aan en laat daarbij 2 cm vrij aan de rand van de pizza. Voeg zout en een beetje olie toe en plaats de pizza in de oven met de speciale houten spatels. Voeg na 2 - 3 minuten bakken de mozzarella en een beetje olie toe en laat 2 minuten verder bakken. Pizza quattro stagione (4 seizoenen) Ingrediënten voor 4 personen: • 500g pizzadeeg 6 • 500g gepelde tomaten (2 blikken) • 200g mozzarella (pizzakwaliteit) • 50g ham • artisjokharten en champignons uit de olie naar smaak • snufje oregano. Laat de gepelde tomaten zeer goed uitlekken en maak ze fijn met een vork. Snijd de mozzarella. Snijd het vetrandje van de ham af en snijd de ham in reepjes. Snijd de champignons en artisjokharten doormidden. Spreid het deeg gelijkmatig uit. Breng de gepelde tomaten en stukjes mozzarella aan. Voeg zout toe. Verdeel de pizza in gedachten in vieren en breng op 1 kwart oregano aan, op 1 kwart reepjes ham, op 1 kwart champignons en op het laatste kwart artisjokharten. Voeg een beetje olijfolie toe en plaats de pizza in de oven met de speciale houten spatels. Laat 4 - 5 minuten bakken. Lahmacun – Turkse pizza Ingrediënten voor 4 personen: Deeg: • 230g meel • 1 snufje zout • ¼ blokje verse gist • 150ml lauw water Beleg: • 1 ui • 1 kleine peperoni, rood • 3 knoflooktenen • 1 blik tomaten (pizzatomaten) • 2 EL Tomatenpuree • 1 zakje kruiden, • 50g 8-kruidenmix (diepvries) • 120g Tartaar • knoflookpoeder, (zonder smaakversterker) • paprikapoeder • komijn • 250g yoghurt, 1,5% • 1 EL citroensap • ½ krop ijsbergsla • 4 kleine Tomaten • 1 komkommer • ½ krop witte kool • 2 TL olie (distelolie) • 100ml groentenat • 3 EL azijn (appelazijn) • zout • peper Het beste is de koolsalade als eerste te bereiden zodat die goed kan intrekken. Snij de witte kool in kleine stukjes. Roer de olie met de appelazijn en 100ml groentenat (met kokend water en 2-3 TL groentenat poeder vers gemaakt). Voeg de witte kool snippers toe en breng het geheel met zout en peper op smaak. Mix voor het deeg 220g meel (Let op: 10g voor het uirollen bewaren!) en een snufje zout. Maak met een lepel in het midden een kuil, stop daarin de fijn gekruimelde gist en roer dit met een klein beetje lauw water door elkaar. Laat dit deeg ca. 15 minuten op een warme plaats rijzen. Aansluitend de rest van het water toevoegen en alles tot een elastisch deeg kneden. Kneed het deeg goed met de handen door zodat er lucht bijkomt. U helpt daarbij, dat de gist nu uw “werk” kan doen. Laat het deeg in een afgesloten kom op een warme plaats (niet in de tocht!) ca. 30 min laten rijzen. Het deeg zal zich in deze tijd zichtbaar vergroot hebben. Schil en snij in de tussentijd voor het beleg de ui fijn en stop de knoflook in de knoflookpers. De peperoni wassen, halveren, de kern en het tussenschotje zorgvuldig verwijderen. Daarna in heel kleine blokjes snijden. Mix de tartaar, pizzatomaten, tomatenpuree, uien, knoflook, peperoni, 8-kruidenmix en de overige kruiden in een kom. Verdeel het deeg met een mes in twee helften en bestrooi de beide helften met wat meel (overgebleven 10g), rol het deeg dun uit in een langwerpige vorm. Let er wel op dat ze op de pizzasteen passen! Gebruik de aluminium spatels om het deeg op de pizzasteen te leggen. Bestrijk elk deel nu met de helft van de belegmix en bak deze in ca. 6 min. op vol vermogen met boven- en onderwarmte in de pizza steenoven. Variatierecepten Vlamkoek uit de Elsas Turks brood (Duitse hartige taart met spek en ui) Ingrediënten voor 4 personen: Ingrediënten voor 4 personen: • 300g meel • 2 EL olie • 125ml water • zout • 200g crème fraîche • 200g uien • 100g spek • zoete slagroom • • • • • • • • Kneed het meel, olie, water en zout tot een elastisch deeg; het mag niet kleverig aanvoelen. Snij de uien in dunnen schijven; snij ook het spek in dunne smalle stroken. Rol het deeg zeer dun uit, bestrijk het deeg met crème fraîche (vermengt met een beetje zoete slagroom). Verdeel hierover de uien en spek. Bak de Vlamkoek ca. 5-6 min. in de voorverwarmde pizza steenoven met de keuzeschakelaar ingesteld op boven- en onderwarmte. Zet de temperatuurregelaar op ongeveer 225°C (ergens in het midden), anders worden de uien en het spek niet goed gaar en knapperig. 7 600g tarwemeel (Type 405) 1 blokje verse gist 1 Tl. suiker 300g lauw water 50g boter 1 Tl. zout 3 El. olijfolie 6 El. sesamzaad (4-8 El.) Zeef het meel, roer de suiker, het gist en 150g water erdoorheen. Laat dit 20 min. afgedekt rusten. Smelt intussen de boter en laat deze afkoelen, kneed dit samen met de overige 150g water, het zout en de olie door het mengsel tot een elastisch deeg. Laat het ca. 45 min. afgedekt rijzen. Daarna goed doorkneden en maak er 2 platte, ronde broden van. Steek er een aantal keren in met een vork en strooi er wat meel overheen. Bak het turks brood ca. 15 minuten in de voorverwarmde pizza steenoven met de keuzeschakelaar ingesteld op bovenen onderwarmte.Zet de temperatuurregelaarop ongeveer 225°C (ergens in het midden), anders is het brood niet genoeg doorbakken zonder te verbranden. Nederlands Handleiding
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Bestron APZ300 de handleiding

Categorie
Pizza-ovens
Type
de handleiding