Russell Hobbs 24640-56 Handleiding

Type
Handleiding
18
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij
ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de
kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem
aan.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risicos
te vermijden.
b Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die
water of andere vloeistoen bevatten.
Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill
en u kunt brand veroorzaken.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Stroomlampje (rood)
2. Thermostaatlampje (groen)
3. Drupbakje
4. Grillplaten
5. Voet (onder)
6. Drupbakje
7. Diepe plaat
8. Uitlijning
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Neem de grillplaten af met een vochtige doek
Uw grill rookt mogelijk bij het eerste gebruik. Dit is normaal en houdt snel op.
DE GRILL KANTELEN/VLAK GEBRUIKEN
U kunt uw grill kantelen, zodat vet en sap in het drupbakje lopen wanneer u producten bereidt als
burgers, vlees enz. U kunt uw grillniveau gebruiken voor het bereiden van paninis, sandwiches, enz. of
wanneer u de diepe plaat gebruikt.
Om uw grill te kantelen, verleng de voet naar beneden onder uw grill (AFB A). Vouw de voet weer plat om
uw grill evenwijdig te maken.
19
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
PLATEN
De grillplaten zijn ideaal voor het grillen van vlees, worsten en alles wat vet kan vrijgeven. Gebruik de grill
in de gekantelde positie.
Diepe plaat — de diepe plaat is ideaal voor het bereiden van niet-vette voedingsmiddelen, zoals pizza,
bakken, pita, calzone en beslag (bijv. Yorkshire pudding - soort van pannenkoek met vlees en groenten).
Gebruik de grill in de gekantelde positie. U moet altijd de bovenste grillplaat monteren als u de diepe
plaat gebruikt.
De platen monteren:
Haal de stekker uit het stopcontact en laat de grill volledig afkoelen voordat u de platen monteert
of verwijdert.
Alle onderste platen zijn onderaan voorzien van het woord LOW, naast de handgreep. Monteert de
bovenste grillplaat met de pijl naar boven gericht. Monteer de diepe plaat met de uitlijning naar het
scharnier gericht.
1. Open de grill. Monteer één plaat tegelijk.
2. Schuif het centrale gedeelte van de vergrendelingen naar buiten (AFB B).
3. Monteer de plaat en laat vervolgens de vergrendelingen los om de plaat om zijn plaats te houden.
De platen verwijderen:
1. Open de grill. Verwijder één plaat tegelijk.
2. Schuif de vergrendelingen naar buiten en verwijder de plaat van de grill.
UW GRILL GEBRUIKEN
Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. Gebruik het apparaat niet in
de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen).
Plaats het drupbakje onder de voorzijde van uw grill. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de
grillplaten loopt tijdens het bereiden.
1. Stel de temperatuurregeling in. De tijden die in de recepten worden vermeld, zijn voor voedsel dat
op MAX wordt bereid. U moet een beetje experimenteren om de ideale temperatuur-/
tijdcombinatie voor uw favoriet gerecht te vinden.
2. De stekker in het stopcontact steken. Het aan-uitlampje gaat branden.
3. Als het thermostaatlampje dooft, dan betekent dit dat uw grill de geselecteerde temperatuur heeft
bereikt. Daarna zal het lampje knipperen om de juiste temperatuur te behouden.
4. Leg de etenswaren op de onderste grillplaat.Doe de grill weer dicht.
5. Als u klaar bent met bereiden, trekt u de stekker van de grill uit het stopcontact
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Gebruik ovenwanten of een gelijksoortige bescherming.
Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID
De volgende tijden dienen uitsluitend als gids te worden gebruikt. Ze zijn voor vers of volledig ontdooid
voedsel dat op MAX wordt bereid. .
VLEES OPMERKINGEN
TIJD (MIN)
Steak
Voor de beste resultaten, bereidt de steaks wanneer
deze op kamertemperatuur zijn.
Laat 3-6 minuten na het bereiden rusten.
Saignant 2
A point 3
Bien cuit
(doorbakken) 5 +
Kippenborst Bak totdat het sap er uit loopt.
8-10
Lamsbout
A point 4-6
Bien cuit
(doorbakken) 8
20
VLEES OPMERKINGEN
TIJD (MIN)
Varkenskotelet Bak totdat het sap er uit loopt. Ongeveer 1-2 cm dik.
5-8
Worstjes Af en toe omdraaien
6-10
Hamburgers Af en toe omdraaien
6-10
Spek
3-5
VIS
Zalm
3-5
Garnalen
1-2
Platte vis Platvis, sol, enz.
2-6
Ronde vis Schelvis, kabeljauw, enz.
3-8
Tonijn/zwaardvis
5-10
GROENTEN
Paprika's
4-6
Aubergine In plakken
6-8
Asperge
3-4
Wortelen In plakken
5-7
Courgette In plakken
1-3
Tomaten In plakken
2-3
Uien In wiggen gesneden
5-6
Paddenstoelen Volledige, platte paddenstoelen
3-6
Geroosterde
maiskolf
4-6
ANDERS
Haloumi
2-4
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig
ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en
3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren.
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat
eruitloopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
2. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
3. Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
4. Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine.
Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag
tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden.
21
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een ocieel recycling-/inzamelpunt.
Voor meer recepten, surft u naar: https://de.georgeforemangrills.com/rezepte
RECEPTEN
CHILI EN LIMOEN VLINDERKIP VOOR 4 PERSONEN
4 vlinder-kiplets
3 eetlepels chilipoeder
2 eetlepels olijfolie
Sap en pulp van 1 limoen
4 teentjes knoook, jngehakt
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
Zout en peper naar smaak
1. Om de marinade maken, moet u alle ingrediënten mengen met uitzondering van de kip. Giet de
marinade over de kip, zorg dat de kip volledig bedekt is. Bedek met plastic folie en laat gedurende
minstens 2 uur in de koelkast marineren.
2. Verhit de grill tot maximum en bak de kip 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte, totdat het sap uit
de kip loopt.
GEGRILDE FOREL, GEVULD MET CITROEN EN PETERSELIE VOOR 4 PERSONEN
4 gevlinderde forellen
5 schijes citroen per vis
6-8 verse peterselieblaadjes per vis
2 teentjes knoook, gehakt, per vis
1 eetlepel olijfolie per vis
Zout en peper naar smaak
1. Open de forel en controleer of deze geen graten meer bevat door zachtjes met uw vinger over het
vlees te gaan. Kruid beide helften van de vis, op een helft legt u een schije citroen en een beetje
peterselie. Besprenkel de look over de vis.
2. Sprenkel een beetje olijfolie. Vouw de vis weer samen.
3. Verhit de grill tot maximum. Bak 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
SANDWICH MET FETA, RODE UI EN RODE PAPRIKA VOOR 4 PERSONEN
2 dikke plakken volkorenbrood
50 g fetakaas
½ rode ui, dun gesneden
½ rode peper, ontdaan van pitten en dun
gesneden
½ rode peper, ontdaan van pitten en dun
gesneden
2 eetlepels balsamico-azijn
Zout en peper naar smaak
1. Meng de ui, rode paprika, balsamico-azijn, zout en peper. Bak op maximale warmte gedurende 1-2
minuten tot ze zacht zijn.
2. Neem een plakje brood en leg de paprika op het brood. Verkruimel de feta en bedek het met het
andere plakje brood.
3. Weeg de grillplaten schoon met een papieren doek en grill de sandwich gedurende 2-3 minuten.
22
DE VOLGENDE RECEPTEN MAKEN GEBRUIK VAN DE DIEPE PLAAT
GROTE OMELET VOOR 4 PERSONEN
8 middelgrote eieren
250 g zachte roomkaas
200 g cheddarkaas, geraspt
2 gemengde paprika’s, in stukjes
4 lente-uitjes, jn gesneden
½ bos verse bieslook, jn gesneden
Zout en peper naar smaak
1. Meng de eieren en roomkaas. Kruid. Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed.
2. Verhit de grill tot maximum. Giet het eiermengsel op de diepe plaat. Sluit het deksel en laat ca. 10-12
minuten bakken, totdat het volledig gebakken is. Verwijder voorzichtig de diepe plaat en leg de
omelet op een bord.
FLAPJACK FLENSJES GROOTTE VAN 1 DIEPE PLAAT
375 g haverpap
190 g boter
190 g zachte bruine suiker
90 g golden syrup (soort van siroop)
120 g rozijnen
100 g fudge, stukjes
1. Smelt de boter, suiker en siroop in een pan en meng goed, roer de haver, rozijnen en stukjes fudge in
het mengsel.
2. Bak in de diepe plaat op maximale warmte gedurende 10-12 minuten. Verwijder en laat volledig
afkoelen.
PIZZABODEM VOOR CA. 4  6 PIZZA’S
250 ml water, lauw
1 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
2 eetlepels basterdsuiker
400 g sterk witbroodmeel
5 g (1 ½ theelepel) gist
1. Giet de bloem, het zout, de suiker en het gist in een kom. Meng de olie en het water en voeg
geleidelijk het meelmengsel toe om een deeg te vormen.
2. Kneed het deeg gedurende 5-6 minuten op een oppervlak dat met meel is bestoven totdat het
elastisch is.
3. Leg het deeg in een kom, bedek het en leg het gedurende 45-60 minuten op een warme plaats
totdat het dubbel zo groot is. Kneed het deeg opnieuw, bedek het en laat het nog 45 minuten rijzen.
4. Snijd het deeg in 4 - 6 gelijke stukken en rol elk stuk in een bal. Rol elke bal uit tot een pizzabodem
van ongeveer 20 cm in diameter.
5. Plaats de bodem in de diepe plaat en breng er een dunne laag tomatensaus op aan. Voeg naar wens
topping toe laat 15 - 20 minuten bakken.
TOMATENSAUS ONGEVEER 500 ML
½ ui, jngesneden
1 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoook, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
400 g tomaten in stukjes gesneden
50 ml groentebouillon
½ theelepel oregano
Zout en peper naar smaak
1. Verhit de olie in een pan op een hoge hitte. Voeg de uien en knoook toe en bak tot ze goudbruin en
zacht zijn, roer continu.
2. Zet de hitte op medium en voeg de tomatenpasta toe. Laat nog een 5-6 minuten koken, roer continu.
3. Voeg de andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Verlaag de hitte en laat nog 30-40 koken.
Kruid en mix de mengeling tot een saus. Zet opzij en laat afkoelen.
4. Eventuele restjes kunnen worden ingevroren. Gebruik voor bolognaise, enz.

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. b • • • Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoffen bevatten. Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN 1. 2. 3. 4. Stroomlampje (rood) Thermostaatlampje (groen) Drupbakje Grillplaten 5. 6. 7. 8. Voet (onder) Drupbakje Diepe plaat Uitlijning VOOR HET EERSTE GEBRUIK Neem de grillplaten af met een vochtige doek Uw grill rookt mogelijk bij het eerste gebruik. Dit is normaal en houdt snel op. DE GRILL KANTELEN/VLAK GEBRUIKEN U kunt uw grill kantelen, zodat vet en sap in het drupbakje lopen wanneer u producten bereidt als burgers, vlees enz. U kunt uw grillniveau gebruiken voor het bereiden van panini’s, sandwiches, enz. of wanneer u de diepe plaat gebruikt. Om uw grill te kantelen, verleng de voet naar beneden onder uw grill (AFB A). Vouw de voet weer plat om uw grill evenwijdig te maken. 18 PLATEN De grillplaten zijn ideaal voor het grillen van vlees, worsten en alles wat vet kan vrijgeven. Gebruik de grill in de gekantelde positie. Diepe plaat — de diepe plaat is ideaal voor het bereiden van niet-vette voedingsmiddelen, zoals pizza, bakken, pita, calzone en beslag (bijv. Yorkshire pudding - soort van pannenkoek met vlees en groenten). Gebruik de grill in de gekantelde positie. U moet altijd de bovenste grillplaat monteren als u de diepe plaat gebruikt. De platen monteren: Haal de stekker uit het stopcontact en laat de grill volledig afkoelen voordat u de platen monteert of verwijdert. Alle onderste platen zijn onderaan voorzien van het woord LOW, naast de handgreep. Monteert de bovenste grillplaat met de pijl naar boven gericht. Monteer de diepe plaat met de uitlijning naar het scharnier gericht. 1. Open de grill. Monteer één plaat tegelijk. 2. Schuif het centrale gedeelte van de vergrendelingen naar buiten (AFB B). 3. Monteer de plaat en laat vervolgens de vergrendelingen los om de plaat om zijn plaats te houden. De platen verwijderen: 1. Open de grill. Verwijder één plaat tegelijk. 2. Schuif de vergrendelingen naar buiten en verwijder de plaat van de grill. GB UW GRILL GEBRUIKEN NO • • 1. 2. 3. 4. 5. • • • Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. Gebruik het apparaat niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen). Plaats het drupbakje onder de voorzijde van uw grill. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de grillplaten loopt tijdens het bereiden. Stel de temperatuurregeling in. De tijden die in de recepten worden vermeld, zijn voor voedsel dat op MAX wordt bereid. U moet een beetje experimenteren om de ideale temperatuur-/ tijdcombinatie voor uw favoriet gerecht te vinden. De stekker in het stopcontact steken. Het aan-uitlampje gaat branden. Als het thermostaatlampje dooft, dan betekent dit dat uw grill de geselecteerde temperatuur heeft bereikt. Daarna zal het lampje knipperen om de juiste temperatuur te behouden. Leg de etenswaren op de onderste grillplaat.Doe de grill weer dicht. Als u klaar bent met bereiden, trekt u de stekker van de grill uit het stopcontact Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. Gebruik ovenwanten of een gelijksoortige bescherming. Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei. KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID DE FR NL IT ES PT DK SE FI RU CZ SK PL HR SI GR De volgende tijden dienen uitsluitend als gids te worden gebruikt. Ze zijn voor vers of volledig ontdooid voedsel dat op MAX wordt bereid. . VLEES OPMERKINGEN Steak Voor de beste resultaten, bereidt de steaks wanneer deze op kamertemperatuur zijn. Laat 3-6 minuten na het bereiden rusten. Kippenborst Bak totdat het sap er uit loopt. Lamsbout 19 TIJD (MIN) Saignant 2 A point 3 Bien cuit (doorbakken) 5 + 8-10 A point 4-6 Bien cuit (doorbakken) 8 HU TR RO BG AE VLEES Varkenskotelet Worstjes Hamburgers Spek VIS Zalm Garnalen Platte vis Ronde vis Tonijn/zwaardvis GROENTEN Paprika's Aubergine Asperge Wortelen Courgette Tomaten Uien Paddenstoelen Geroosterde maiskolf ANDERS Haloumi • • • • OPMERKINGEN Bak totdat het sap er uit loopt. Ongeveer 1-2 cm dik. Af en toe omdraaien Af en toe omdraaien Platvis, sol, enz. Schelvis, kabeljauw, enz. In plakken In plakken In plakken In plakken In wiggen gesneden Volledige, platte paddenstoelen TIJD (MIN) 5-8 6-10 6-10 3-5 3-5 1-2 2-6 3-8 5-10 4-6 6-8 3-4 5-7 1-3 2-3 5-6 3-6 4-6 2-4 Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruitloopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket. ZORG EN ONDERHOUD 1. 2. 3. 4. • • Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine. Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden. 20 RECYCLING W GB Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt. Voor meer recepten, surft u naar: https://de.georgeforemangrills.com/rezepte RECEPTEN CHILI EN LIMOEN VLINDER-KIP (VOOR 4 PERSONEN) • 4 vlinder-kipfilets • 4 teentjes knoflook, fijngehakt • 3 eetlepels chilipoeder • 1 theelepel gemalen koriander • 2 eetlepels olijfolie • 1 theelepel gemalen komijn • Sap en pulp van 1 limoen • Zout en peper naar smaak 1. Om de marinade maken, moet u alle ingrediënten mengen met uitzondering van de kip. Giet de marinade over de kip, zorg dat de kip volledig bedekt is. Bedek met plastic folie en laat gedurende minstens 2 uur in de koelkast marineren. 2. Verhit de grill tot maximum en bak de kip 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte, totdat het sap uit de kip loopt. GEGRILDE FOREL, GEVULD MET CITROEN EN PETERSELIE (VOOR 4 PERSONEN) • 4 gevlinderde forellen • 2 teentjes knoflook, gehakt, per vis • 5 schijfjes citroen per vis • 1 eetlepel olijfolie per vis • 6-8 verse peterselieblaadjes per vis • Zout en peper naar smaak 1. Open de forel en controleer of deze geen graten meer bevat door zachtjes met uw vinger over het vlees te gaan. Kruid beide helften van de vis, op een helft legt u een schijfje citroen en een beetje peterselie. Besprenkel de look over de vis. 2. Sprenkel een beetje olijfolie. Vouw de vis weer samen. 3. Verhit de grill tot maximum. Bak 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. SANDWICH MET FETA, RODE UI EN RODE PAPRIKA (VOOR 4 PERSONEN) • 2 dikke plakken volkorenbrood • ½ rode peper, ontdaan van pitten en dun • 50 g fetakaas gesneden • ½ rode ui, dun gesneden • 2 eetlepels balsamico-azijn • ½ rode peper, ontdaan van pitten en dun • Zout en peper naar smaak gesneden 1. Meng de ui, rode paprika, balsamico-azijn, zout en peper. Bak op maximale warmte gedurende 1-2 minuten tot ze zacht zijn. 2. Neem een plakje brood en leg de paprika op het brood. Verkruimel de feta en bedek het met het andere plakje brood. 3. Weeg de grillplaten schoon met een papieren doek en grill de sandwich gedurende 2-3 minuten. DE FR NL IT ES PT DK SE NO FI RU CZ SK PL HR SI GR HU TR RO BG AE 21 DE VOLGENDE RECEPTEN MAKEN GEBRUIK VAN DE DIEPE PLAAT GROTE OMELET (VOOR 4 PERSONEN) • 8 middelgrote eieren • 4 lente-uitjes, fijn gesneden • 250 g zachte roomkaas • ½ bos verse bieslook, fijn gesneden • 200 g cheddarkaas, geraspt • Zout en peper naar smaak • 2 gemengde paprika’s, in stukjes 1. Meng de eieren en roomkaas. Kruid. Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed. 2. Verhit de grill tot maximum. Giet het eiermengsel op de diepe plaat. Sluit het deksel en laat ca. 10-12 minuten bakken, totdat het volledig gebakken is. Verwijder voorzichtig de diepe plaat en leg de omelet op een bord. FLAPJACK (FLENSJES) (GROOTTE VAN 1 DIEPE PLAAT) • 375 g haverpap • 90 g golden syrup (soort van siroop) • 190 g boter • 120 g rozijnen • 190 g zachte bruine suiker • 100 g fudge, stukjes 1. Smelt de boter, suiker en siroop in een pan en meng goed, roer de haver, rozijnen en stukjes fudge in het mengsel. 2. Bak in de diepe plaat op maximale warmte gedurende 10-12 minuten. Verwijder en laat volledig afkoelen. PIZZABODEM (VOOR CA. 4 - 6 PIZZA’S) • 250 ml water, lauw • 2 eetlepels basterdsuiker • 1 eetlepels olijfolie • 400 g sterk witbroodmeel • 1 theelepel zout • 5 g (1 ½ theelepel) gist 1. Giet de bloem, het zout, de suiker en het gist in een kom. Meng de olie en het water en voeg geleidelijk het meelmengsel toe om een deeg te vormen. 2. Kneed het deeg gedurende 5-6 minuten op een oppervlak dat met meel is bestoven totdat het elastisch is. 3. Leg het deeg in een kom, bedek het en leg het gedurende 45-60 minuten op een warme plaats totdat het dubbel zo groot is. Kneed het deeg opnieuw, bedek het en laat het nog 45 minuten rijzen. 4. Snijd het deeg in 4 - 6 gelijke stukken en rol elk stuk in een bal. Rol elke bal uit tot een pizzabodem van ongeveer 20 cm in diameter. 5. Plaats de bodem in de diepe plaat en breng er een dunne laag tomatensaus op aan. Voeg naar wens topping toe laat 15 - 20 minuten bakken. TOMATENSAUS (ONGEVEER 500 ML) • ½ ui, fijngesneden • 400 g tomaten in stukjes gesneden • 1 eetlepels olijfolie • 50 ml groentebouillon • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden • ½ theelepel oregano • 1 eetlepel tomatenpuree • Zout en peper naar smaak 1. Verhit de olie in een pan op een hoge hitte. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze goudbruin en zacht zijn, roer continu. 2. Zet de hitte op medium en voeg de tomatenpasta toe. Laat nog een 5-6 minuten koken, roer continu. 3. Voeg de andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Verlaag de hitte en laat nog 30-40 koken. Kruid en mix de mengeling tot een saus. Zet opzij en laat afkoelen. 4. Eventuele restjes kunnen worden ingevroren. Gebruik voor bolognaise, enz. 22
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116

Russell Hobbs 24640-56 Handleiding

Type
Handleiding