Russell Hobbs 24640-56 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Russell Hobbs 24640-56 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
18
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij
ze ouder dan 8 jaar zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de
kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem
aan.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risicos
te vermijden.
b Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die
water of andere vloeistoen bevatten.
Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill
en u kunt brand veroorzaken.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Stroomlampje (rood)
2. Thermostaatlampje (groen)
3. Drupbakje
4. Grillplaten
5. Voet (onder)
6. Drupbakje
7. Diepe plaat
8. Uitlijning
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Neem de grillplaten af met een vochtige doek
Uw grill rookt mogelijk bij het eerste gebruik. Dit is normaal en houdt snel op.
DE GRILL KANTELEN/VLAK GEBRUIKEN
U kunt uw grill kantelen, zodat vet en sap in het drupbakje lopen wanneer u producten bereidt als
burgers, vlees enz. U kunt uw grillniveau gebruiken voor het bereiden van paninis, sandwiches, enz. of
wanneer u de diepe plaat gebruikt.
Om uw grill te kantelen, verleng de voet naar beneden onder uw grill (AFB A). Vouw de voet weer plat om
uw grill evenwijdig te maken.
19
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
PLATEN
De grillplaten zijn ideaal voor het grillen van vlees, worsten en alles wat vet kan vrijgeven. Gebruik de grill
in de gekantelde positie.
Diepe plaat — de diepe plaat is ideaal voor het bereiden van niet-vette voedingsmiddelen, zoals pizza,
bakken, pita, calzone en beslag (bijv. Yorkshire pudding - soort van pannenkoek met vlees en groenten).
Gebruik de grill in de gekantelde positie. U moet altijd de bovenste grillplaat monteren als u de diepe
plaat gebruikt.
De platen monteren:
Haal de stekker uit het stopcontact en laat de grill volledig afkoelen voordat u de platen monteert
of verwijdert.
Alle onderste platen zijn onderaan voorzien van het woord LOW, naast de handgreep. Monteert de
bovenste grillplaat met de pijl naar boven gericht. Monteer de diepe plaat met de uitlijning naar het
scharnier gericht.
1. Open de grill. Monteer één plaat tegelijk.
2. Schuif het centrale gedeelte van de vergrendelingen naar buiten (AFB B).
3. Monteer de plaat en laat vervolgens de vergrendelingen los om de plaat om zijn plaats te houden.
De platen verwijderen:
1. Open de grill. Verwijder één plaat tegelijk.
2. Schuif de vergrendelingen naar buiten en verwijder de plaat van de grill.
UW GRILL GEBRUIKEN
Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. Gebruik het apparaat niet in
de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen).
Plaats het drupbakje onder de voorzijde van uw grill. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de
grillplaten loopt tijdens het bereiden.
1. Stel de temperatuurregeling in. De tijden die in de recepten worden vermeld, zijn voor voedsel dat
op MAX wordt bereid. U moet een beetje experimenteren om de ideale temperatuur-/
tijdcombinatie voor uw favoriet gerecht te vinden.
2. De stekker in het stopcontact steken. Het aan-uitlampje gaat branden.
3. Als het thermostaatlampje dooft, dan betekent dit dat uw grill de geselecteerde temperatuur heeft
bereikt. Daarna zal het lampje knipperen om de juiste temperatuur te behouden.
4. Leg de etenswaren op de onderste grillplaat.Doe de grill weer dicht.
5. Als u klaar bent met bereiden, trekt u de stekker van de grill uit het stopcontact
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Gebruik ovenwanten of een gelijksoortige bescherming.
Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID
De volgende tijden dienen uitsluitend als gids te worden gebruikt. Ze zijn voor vers of volledig ontdooid
voedsel dat op MAX wordt bereid. .
VLEES OPMERKINGEN
TIJD (MIN)
Steak
Voor de beste resultaten, bereidt de steaks wanneer
deze op kamertemperatuur zijn.
Laat 3-6 minuten na het bereiden rusten.
Saignant 2
A point 3
Bien cuit
(doorbakken) 5 +
Kippenborst Bak totdat het sap er uit loopt.
8-10
Lamsbout
A point 4-6
Bien cuit
(doorbakken) 8
20
VLEES OPMERKINGEN
TIJD (MIN)
Varkenskotelet Bak totdat het sap er uit loopt. Ongeveer 1-2 cm dik.
5-8
Worstjes Af en toe omdraaien
6-10
Hamburgers Af en toe omdraaien
6-10
Spek
3-5
VIS
Zalm
3-5
Garnalen
1-2
Platte vis Platvis, sol, enz.
2-6
Ronde vis Schelvis, kabeljauw, enz.
3-8
Tonijn/zwaardvis
5-10
GROENTEN
Paprika's
4-6
Aubergine In plakken
6-8
Asperge
3-4
Wortelen In plakken
5-7
Courgette In plakken
1-3
Tomaten In plakken
2-3
Uien In wiggen gesneden
5-6
Paddenstoelen Volledige, platte paddenstoelen
3-6
Geroosterde
maiskolf
4-6
ANDERS
Haloumi
2-4
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig
ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en
3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren.
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat
eruitloopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
2. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
3. Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
4. Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine.
Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag
tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden.
21
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een ocieel recycling-/inzamelpunt.
Voor meer recepten, surft u naar: https://de.georgeforemangrills.com/rezepte
RECEPTEN
CHILI EN LIMOEN VLINDERKIP VOOR 4 PERSONEN
4 vlinder-kiplets
3 eetlepels chilipoeder
2 eetlepels olijfolie
Sap en pulp van 1 limoen
4 teentjes knoook, jngehakt
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
Zout en peper naar smaak
1. Om de marinade maken, moet u alle ingrediënten mengen met uitzondering van de kip. Giet de
marinade over de kip, zorg dat de kip volledig bedekt is. Bedek met plastic folie en laat gedurende
minstens 2 uur in de koelkast marineren.
2. Verhit de grill tot maximum en bak de kip 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte, totdat het sap uit
de kip loopt.
GEGRILDE FOREL, GEVULD MET CITROEN EN PETERSELIE VOOR 4 PERSONEN
4 gevlinderde forellen
5 schijes citroen per vis
6-8 verse peterselieblaadjes per vis
2 teentjes knoook, gehakt, per vis
1 eetlepel olijfolie per vis
Zout en peper naar smaak
1. Open de forel en controleer of deze geen graten meer bevat door zachtjes met uw vinger over het
vlees te gaan. Kruid beide helften van de vis, op een helft legt u een schije citroen en een beetje
peterselie. Besprenkel de look over de vis.
2. Sprenkel een beetje olijfolie. Vouw de vis weer samen.
3. Verhit de grill tot maximum. Bak 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
SANDWICH MET FETA, RODE UI EN RODE PAPRIKA VOOR 4 PERSONEN
2 dikke plakken volkorenbrood
50 g fetakaas
½ rode ui, dun gesneden
½ rode peper, ontdaan van pitten en dun
gesneden
½ rode peper, ontdaan van pitten en dun
gesneden
2 eetlepels balsamico-azijn
Zout en peper naar smaak
1. Meng de ui, rode paprika, balsamico-azijn, zout en peper. Bak op maximale warmte gedurende 1-2
minuten tot ze zacht zijn.
2. Neem een plakje brood en leg de paprika op het brood. Verkruimel de feta en bedek het met het
andere plakje brood.
3. Weeg de grillplaten schoon met een papieren doek en grill de sandwich gedurende 2-3 minuten.
22
DE VOLGENDE RECEPTEN MAKEN GEBRUIK VAN DE DIEPE PLAAT
GROTE OMELET VOOR 4 PERSONEN
8 middelgrote eieren
250 g zachte roomkaas
200 g cheddarkaas, geraspt
2 gemengde paprika’s, in stukjes
4 lente-uitjes, jn gesneden
½ bos verse bieslook, jn gesneden
Zout en peper naar smaak
1. Meng de eieren en roomkaas. Kruid. Voeg de andere ingrediënten toe en meng goed.
2. Verhit de grill tot maximum. Giet het eiermengsel op de diepe plaat. Sluit het deksel en laat ca. 10-12
minuten bakken, totdat het volledig gebakken is. Verwijder voorzichtig de diepe plaat en leg de
omelet op een bord.
FLAPJACK FLENSJES GROOTTE VAN 1 DIEPE PLAAT
375 g haverpap
190 g boter
190 g zachte bruine suiker
90 g golden syrup (soort van siroop)
120 g rozijnen
100 g fudge, stukjes
1. Smelt de boter, suiker en siroop in een pan en meng goed, roer de haver, rozijnen en stukjes fudge in
het mengsel.
2. Bak in de diepe plaat op maximale warmte gedurende 10-12 minuten. Verwijder en laat volledig
afkoelen.
PIZZABODEM VOOR CA. 4  6 PIZZA’S
250 ml water, lauw
1 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
2 eetlepels basterdsuiker
400 g sterk witbroodmeel
5 g (1 ½ theelepel) gist
1. Giet de bloem, het zout, de suiker en het gist in een kom. Meng de olie en het water en voeg
geleidelijk het meelmengsel toe om een deeg te vormen.
2. Kneed het deeg gedurende 5-6 minuten op een oppervlak dat met meel is bestoven totdat het
elastisch is.
3. Leg het deeg in een kom, bedek het en leg het gedurende 45-60 minuten op een warme plaats
totdat het dubbel zo groot is. Kneed het deeg opnieuw, bedek het en laat het nog 45 minuten rijzen.
4. Snijd het deeg in 4 - 6 gelijke stukken en rol elk stuk in een bal. Rol elke bal uit tot een pizzabodem
van ongeveer 20 cm in diameter.
5. Plaats de bodem in de diepe plaat en breng er een dunne laag tomatensaus op aan. Voeg naar wens
topping toe laat 15 - 20 minuten bakken.
TOMATENSAUS ONGEVEER 500 ML
½ ui, jngesneden
1 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoook, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
400 g tomaten in stukjes gesneden
50 ml groentebouillon
½ theelepel oregano
Zout en peper naar smaak
1. Verhit de olie in een pan op een hoge hitte. Voeg de uien en knoook toe en bak tot ze goudbruin en
zacht zijn, roer continu.
2. Zet de hitte op medium en voeg de tomatenpasta toe. Laat nog een 5-6 minuten koken, roer continu.
3. Voeg de andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Verlaag de hitte en laat nog 30-40 koken.
Kruid en mix de mengeling tot een saus. Zet opzij en laat afkoelen.
4. Eventuele restjes kunnen worden ingevroren. Gebruik voor bolognaise, enz.
1/116