Electrolux EKK601305 Herd Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

gebruiksaanwijzing
user manual
notice d'utilisation
benutzerinformation
Fornuis
Cooker
Cuisinière
Herd
EKK601305
BE
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
INHOUD
Veiligheidsinformatie 2
Beschrijving van het product 5
Voor het eerste gebruik 5
Kookplaat - Dagelijks gebruik 6
Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips
6
Kookplaat - Onderhoud en reiniging 7
Oven - Dagelijks gebruik 7
Oven - Handige aanwijzingen en tips 8
Bereidingstabel 9
Oven - Onderhoud en reiniging 12
Problemen oplossen 14
Montage 14
Milieubescherming 17
Wijzigingen voorbehouden
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees voor uw eigen veiligheid en een correc-
te werking van het apparaat eerst deze hand-
leiding aandachtig door, alvorens het appa-
raat te installeren en te gebruiken. Bewaar
deze instructies altijd bij het apparaat, zelfs
wanneer u het verplaatst of verkoopt. Ge-
bruikers moeten volledig op de hoogte zijn
van de bediening en veiligheidsfuncties van
het apparaat.
De fabrikant is niet aansprakelijk voor scha-
de die veroorzaakt is door onjuiste installa-
tie en gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare
personen
• Dit apparaat mag worden gebruikt door
kinderen van 8 jaar en ouder en door per-
sonen met beperkte lichamelijke, zintuiglij-
ke of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, mits zij on-
der toezicht staan of instructies hebben
ontvangen over het veilige gebruik van
het apparaat, en de gevaren van het ap-
paraat begrijpen. Kinderen mogen niet
met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de
buurt van kinderen. Er bestaat een ge-
vaar voor verstikking.
• Houd kinderen uit de buurt van het appa-
raat. Er bestaat gevaar voor letsel of an-
dere blijvende invaliditeit.
• Als het apparaat een inschakelvergrende-
ling of toetsenvergrendeling heeft, ge-
bruik deze dan. Hiermee wordt voorko-
men dat kinderen en kleine huisdieren het
apparaat per ongeluk gebruiken.
Algemene veiligheid
• Verander de specificaties van dit product
niet en wijzig het niet. Er bestaat een ge-
vaar voor letsel en schade aan het appa-
raat.
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stic-
kers en folie van het apparaat voordat u
het in gebruik neemt.
• Schakel de kookzones na ieder gebruik uit.
Gebruik
• Het apparaat is uitsluitend ontworpen
voor huishoudelijke kookhandelingen.
• Gebruik het apparaat niet als werkblad of
aanrecht.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter. Schakel het apparaat
bij brand uit. Doof het vuur met een pan-
nendeksel , gebruik nooit water.
• Gevaar voor brandwonden! Leg geen
metalen voorwerpen, zoals bestek of dek-
sels op de kookplaat; deze kunnen zeer
heet worden.
• Het oppervlak van de kookplaat kan be-
schadigd raken als er voorwerpen of pan-
nen op vallen.
• Pannen van gietijzer, aluminium of met be-
schadigde bodem kunnen krassen veroor-
zaken op de kookplaat als u ze over het
oppervlak schuift.
• Als er een scheur in het oppervlak zit,
trek dan de stekker uit het stopcontact
om elektrische schokken te voorkomen.
• Laat pannen niet droogkoken om schade
aan de pan en de kookplaat te voorkomen.
• Gebruik de kookzones niet met lege pan-
nen of zonder pannen erop.
2 electrolux
• Verkleuring van het email heeft geen in-
vloed op de werking van het apparaat.
De garantie komt hierdoor niet te vervallen.
• Oefen geen kracht uit op de deur van het
apparaat.
• De binnenkant van het apparaat wordt
heet tijdens gebruik. Er kunnen brandwon-
den ontstaan. Gebruik ovenwanten wan-
neer u de accessoires en pannen in de
oven zet of deze uit de oven haalt.
• Ga altijd achteruit als u de deur van het
apparaat opent tijdens de bereiding (met
name bij Bereiden met stoom). Hierdoor
kan stoom of hitte ontsnappen.
• Om schade of verkleuring van het email
voorkomen:
– zet geen voorwerpen rechtstreeks op
de bodem van het apparaat en dek de
bodem niet af met aluminiumfolie.
– schenk geen heet water rechtstreeks in
het apparaat
– laat vochtige gerechten en voedsel niet
in het apparaat staan als u klaar bent
met de bereiding
• Gebruik dit apparaat niet als het in con-
tact is met water. Bedien het apparaat
niet met natte handen.
• Laat geen vochtige gerechten en voedsel
in de oven staan nadat u klaar bent met
de bereiding, omdat het vocht het email
kan beschadigen of in de inbouwmeubels
kan dringen.
• Plaats geen brandbare vloeistoffen, licht
ontvlambare materialen of voorwerpen
die kunnen smelten (bijv. plastic folie, plas-
tic, aluminium) op of in de buurt van het
apparaat.
• In de lade onder de oven mogen alleen ac-
cessoires worden bewaard die hittebe-
stendig zijn. Bewaar hier geen brand-
bare materialen in.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopening van
de oven, in het midden achter de kook-
plaat altijd vrij blijft, zodat de ovenruimte
geventileerd wordt.
Let op! Glazen deksels kunnen
barsten als ze worden verhit. Zet alle
branders uit alvorens de deksel dicht te
doen.
Onderhoud en reiniging
• Schakel het apparaat uit en trek de stek-
ker uit het stopcontact voordat u onder-
houdswerkzaamheden verricht. Zorg er-
voor dat het apparaat is afgekoeld.
• Houd het apparaat altijd schoon. Vet- of
voedselresten in de oven kunnen brand
veroorzaken.
• Door het apparaat regelmatig te reinigen
voorkomt u dat het oppervlakmateriaal
achteruitgaat.
• Reinig het apparaat alleen met water en
zeep. Scherpe voorwerpen, schuurmidde-
len, schuursponsjes en vlekkenverwijde-
raars kunnen schade aan het apparaat
veroorzaken.
• Reinig het apparaat niet met stoom- of ho-
gedrukreinigers.
• Reinig de glazen ovendeur niet met
schuurmiddelen of metalen schrapers.
Het hittebestendige oppervlak van de bin-
nenruit kan hierdoor breken en verbrijze-
len.
• Zorg ervoor dat de glaspanelen afge-
koeld zijn voordat u deze reinigt. Het glas
kan anders barsten.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
• Als de glaspanelen van de deur bescha-
digd zijn, worden ze zwak en kunnen ze
breken. In dat geval moeten ze vervan-
gen worden. Neem voor meer instructies
contact op met de Klantenservice.
• Volg de aanwijzingen van de ovenfabri-
kant op als u een ovenspray gebruikt.
Spuit nooit iets op het vetfilter (indien aan-
wezig), de verwarmingselementen en de
thermostaatsensor.
• Tijdens pyrolitische reiniging (indien aan-
wezig) kan hardnekkig vuil de kleur van
het oppervlak beschadigen.
• Reinig katalytisch email niet (indien aan-
wezig).
• Wees voorzichtig bij het verwisselen van
de ovenlamp. Gevaar voor elektrische
schokken!
Installatie
• Het apparaat mag alleen worden geïnstal-
leerd, aangesloten of gerepareerd door
een erkende servicemonteur.
• De wetten, voorschriften, richtlijnen en
normen die van kracht zijn in het land
electrolux 3
waar het apparaat wordt gebruikt, moe-
ten volledig in acht genomen worden (vei-
ligheidsvoorschriften, correcte recycling
overeenkomstig de voorschriften, veilig-
heidsvoorschriften met betrekking tot
elektrische installaties en/of gas, enz.)!
• Als u zich niet aan de installatie-instruc-
ties houdt, dan vervalt de garantie bij het
ontstaan van schade.
• Controleer of het apparaat niet bescha-
digd is tijdens het transport. Sluit een be-
schadigd apparaat niet aan. Neem indien
nodig contact op met de leverancier.
• Installeer het apparaat niet in de buurt
van licht ontvlambaar materiaal (b.v. gor-
dijnen, theedoeken enz.)
• Verwijder al het verpakkingmateriaal voor-
dat u het apparaat in gebruik neemt.
• Dit apparaat is zwaar. Wees voorzichtig
wanneer u het verplaatst. Gebruik altijd
beschermende handschoenen. Trek
nooit aan het apparaat bij de handgreep
of bij de kookplaat.
• Houd de minimumafstanden naar andere
apparaten en meubels in acht!
• Belangrijk! Zet het fornuis niet op een ex-
tra sokkel of ander verhogend meubel.
Hierdoor ontstaat het risico dat het appa-
raat kantelt!
Elektrische aansluiting
•
Het apparaat moet geaard worden.
• Controleer of de elektrische informatie op
het typeplaatje overeenkomt met de net-
voeding in uw woning.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd
schokvrij stopcontact.
• Gebruik geen meerwegsstekkers, -aan-
sluitingen en verlengkabels. Er kan brand
ontstaan.
• Vervang of wijzig het netsnoer niet zelf.
Neem contact op het de Klantenservice.
• Er moet een voorziening in de elektrische
installatie aanwezig zijn die het mogelijk
maakt om het apparaat los te koppelen
van alle polen van de netvoeding, met
een contactopening van minstens 3 mm.
• Zorg ervoor dat het netsnoer en de stek-
ker niet platgedrukt of beschadigd wor-
den door de achterkant van het apparaat.
• Zorg ervoor dat de hoofdstekker na instal-
latie toegankelijk is.
• Trek niet aan het snoer om het apparaat
los te koppelen van de netvoeding. Trek
altijd aan de stekker.
• U dient te beschikken over de juiste schei-
dingsvoorzieningen: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten uit
de houder worden verwijderd), aardlek-
strips en contacten.
• Informatie over het voltage staat op het ty-
peplaatje.
Gasaansluiting
• Zorg ervoor dat de ventilatie rond het ap-
paraat in orde is. Een kapotte luchttoe-
voer kan zuurstofgebrek veroorzaken.
• Zorg ervoor dat de gastoevoer overeen-
komt met het type gas op het typepla-
tje; raadpleeg het hoofdstuk "Productbe-
schrijving".
• Dit apparaat is niet aangesloten op een af-
zuigapparaat voor verbrandingsproduc-
ten. Het moet geïnstalleerd en aangeslo-
ten worden in overeenstemming met de
geldende installatievoorschriften. Er moet
speciale aandacht worden besteed aan
de relevante vereisten met betrekking tot
ventilatie.
• Het gebruik van een gasfornuis veroor-
zaakt warmte en vocht in de ruimte waar-
in het geïnstalleerd is. Zorg ervoor dat de
keuken goed geventileerd is: houd natuur-
lijke ventilatiegaten open of installeer een
mechanisch ventilatieapparaat (mechani-
sche afzuigkap).
• Er is meer ventilatie nodig als u het appa-
raat langdurig en intensief gebruikt (bij-
voorbeeld door een raam open te zetten
of door de stand van de afzuigkap te ver-
hogen).
Service
• Dit apparaat mag alleen worden gerepa-
reerd door een erkend servicemonteur.
Gebruik alleen originele reserveonderde-
len. Neem contact op met de klantenser-
vice.
4 electrolux
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
Algemeen overzicht
12
8
9
10
11
1
2
3
4
1
32 4 5 6
7
1 Bedieningspaneel
2 Kookplaat
3 Kookplaat bedieningsknoppen
4 Ovenfunctie bedieningsknop
5 Oventemperatuur bedieningsknop
6 Kookwekker bedieningsknop
7 Temperatuurcontrolelampje
8 Grill
9 Ovenlampje
10 Ventilator
11 Typeplaatje
12 Bakrooster telescoopgeleiders
Indeling kookplaat
21
4 3
1 Halfsnelle brander
2 Halfsnelle brander
3 Sudderbrander
4 Snelle brander
Accessoires
•
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
• Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
•
Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een be-
waarlade.
Waarschuwing! De bewaarlade kan
heet worden als het apparaat aan is.
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Verwijder al het verpakkingsmateriaal
binnenin en aan de buitenkant van de
oven, voordat u de oven in gebruik
neemt. Verwijder het typeplaatje niet.
Let op! Pak, om de deur te openen,
altijd de handgreep in het midden vast.
Eerste reiniging
• Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
• Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud
en reiniging".
Voorverwarmen
Stel
en de maximumtemperatuur in en
laat de oven 45 minuten leeg werken om res-
ten van de ovenruimte af te branden. De ac-
cessoires kunnen heter worden dan bij nor-
electrolux 5
maal gebruik. Tijdens deze periode kunt u
een bepaalde geur ruiken. Dit is normaal.
Zorg ervoor dat de kamer goed geventi-
leerd is.
KOOKPLAAT - DAGELIJKS GEBRUIK
Ontsteking van de brander
Waarschuwing! Ga voorzichtig te
werk bij het gebruik van branders (open
vuur) in de keuken. De fabrikant kan
niet aansprakelijk gesteld worden in
geval van onjuist gebruik van de vlam.
De brander steeds aansteken voor u
het kookgerei plaatst.
Om de brander aan te steken:
1. Draai de bedieningsknop tegen de wij-
zers van de klok in naar zijn maximum-
stand (
) en druk deze in.
2. Houd de bedieningsknop ongeveer 5 se-
conden ingedrukt zodat het thermokop-
pel kan opwarmen. Anders zal de gast-
oevoer worden onderbroken.
3. De vlam afstellen zodra deze regelmatig
brandt.
Als de brander na enkele pogingen niet
aan gaat, controleer dan of de kroon
en de deksel goed op hun plaats zitten.
3
4
2
1
1 Dop van de brander
2 Kroon van de brander
3 Onstekingsbougie
4 Thermokoppel
Waarschuwing! Als de brander na 15
seconden nog niet brandt, laat de
bedieningsknop dan los, draai hem in
de uit-stand en probeer de brander
nogmaals aan te steken nadat u
minimaal 1 minuut heeft gewacht.
Belangrijk! U kunt de brander ook
aansteken zonder de ontstekingsknop (b.v.
als er geen elektriciteit in de keuken is).
Hiervoor houdt u een vlam bij de brander,
drukt u de betreffende bedieningsknop in
en draait u deze naar links op de maximale
stand.
Als de brander per ongeluk uitgaat,
draai de bedieningsknop dan op de uit-
stand en probeer de brander nogmaals
aan te steken na minimaal 1 minuut.
De brander uitzetten
Om de vlam uit te zetten draait u de knop
op het symbool
.
Waarschuwing! Draai de vlam altijd
laag of schakel deze uit voordat u de
pannen van de brander haalt.
Glazen deksels kunnen barsten als
ze worden verhit. Zet alle branders
uit alvorens de deksel dicht te doen.
KOOKPLAAT - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
Energie besparen
• Doe indien mogelijk altijd deksels op de
pannen.
• Draai de vlam lager als de vloeistof begint
te koken, zodat deze blijft sudderen.
Gebruik potten en pannen met een bo-
dem die geschikt is voor de grootte van
de brander.
Brander Diameter van het kook-
gerei
Snel 180 mm - 260 mm
6 electrolux
Brander Diameter van het kook-
gerei
Halfsnel 120 mm - 220 mm
Sudderen 80 mm - 160 mm
Gebruik pannen met een bodem die zo dik
en vlak mogelijk is.
KOOKPLAAT - ONDERHOUD EN REINIGING
Waarschuwing! Schakel het apparaat
uit en laat het afkoelen voordat u het
schoonmaakt.
Waarschuwing! Het reinigen van het
apparaat met een stoom- of
hogedrukreiniger is om
veiligheidsredenen niet toegestaan.
Waarschuwing! Gebruik geen
schuurmiddelen, staalwollen sponsjes
of zuren, omdat deze schade kunnen
veroorzaken aan het apparaat.
• Maak de emaillen onderdelen, doppen en
kronen schoon met een warm sopje.
• Was roestvrijstalen onderdelen met water
en droog ze af met een zachte doek.
•
De pannensteunen mogen niet in de af-
wasmachine worden gewassen; ze moe-
ten met de hand worden afgewassen.
• Zorg ervoor dat u de pannensteunen op
de juiste manier terugplaatst nadat u ze
schoongemaakt heeft.
• Om de branders goed te laten werken,
moet u ervoor zorgen dat de armen van
de pannensteunen in het midden van de
brander staan.
•
Ga zeer voorzichtig te werk bij het ver-
vangen van de pansteunen, dit om
schade te voorkomen aan het opper-
vlak van de kookplaat.
Droog het apparaat na reiniging af met een
zachte doek.
OVEN - DAGELIJKS GEBRUIK
Oven in- en uitschakelen
1. Draai de functieknop van de oven op
een ovenfunctie.
2. Zet de thermostaatknop op de gewen-
ste temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang
de oven in gebruik is.
Het temperatuurdisplay is aan zolang de
oventemperatuur toeneemt.
3. Voor het uitschakelen van de oven de
schakelaar Ovenfuncties en de tempera-
tuurknop in de stand Uit draaien.
Veiligheidsthermostaat
Om te voorkomen dat de oven oververhit
raakt (door onjuist gebruik van het apparaat
of vanwege defecte onderdelen), heeft de
oven een veiligheidsthermostaat die indien
nodig de stroomtoevoer onderbreekt. Zo-
dra de temperatuur is gedaald, wordt de
oven automatisch weer ingeschakeld.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
UIT-stand Het apparaat staat uit.
Boven- en onder-
warmte
Verwarmt de oven met zowel het bovenste als het onderste verwar-
mingselement. Voor bakken en braden op één ovenniveau.
Hetelucht
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelf-
de bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zon-
der dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere
gerecht.
electrolux 7
Ovenfunctie Toepassing
Kleine grill
Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het mid-
den van de rooster. Voor het maken van toast.
Grote grill
Het verwarmingselement van de grote grill is ingeschakeld. Voor het
grillen van plat voedsel in grote hoeveelheden. Voor het maken van
toast.
Pizza
Voor het bakken op één niveau van gerechten die een intensievere
bruining en knapperigheid van de bodem nodig hebben. Stel de tem-
peratuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij boven-/onderwarmte.
Onderste verwar-
mingselement
De warmte komt alleen van de onderkant van de oven. Voor het bak-
ken van taarten met een knapperige bodem.
Kookwekker
Gebruik de kookwekker voor het instellen
van een afteltijd.
Draai de functieknop voor de kookwekker
(zie "Productbeschrijving") zover als moge-
lijk naar rechts. Draai de knop vervolgens te-
rug en stel hem in op de gewenste tijds-
duur. Als de ingestelde tijd is verstreken,
klinkt er een geluidssignaal.
Deze functie is niet van invloed op de
werking van de oven.
Om verder te koken zonder de ingestel-
de tijdsperiode, de functieknop van de
kookwekker instellen op
.
OVEN - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
Waarschuwing! Sluit altijd de deur
van de oven tijdens de bereiding, ook
bij grillen.
Plaats geen bakplaten, potten, etc. op
de bodem van de oven om beschadi-
ging van het email te voorkomen.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of
installeren van accessoires om bescha-
diging van het email te voorkomen.
• De oven heeft vier inschuifniveaus. Tel de
inschuifniveaus vanaf de onderkant van
de oven.
• U kunt verschillende gerechten op twee
niveaus tegelijk bereiden. Plaats de bak-
platen op niveau 1 en 3.
• De oven is voorzien van een speciaal sys-
teem dat voor luchtcirculatie zorgt en de
stoom continu recycleert. Met dit sys-
teem kunt u gerechten in een stoomom-
geving bereiden en het voedsel zacht van
binnen en knapperig van buiten houden.
Hierdoor worden de bereidingstijd en het
energieverbruik tot een minimum beperkt.
• Vocht kan in het apparaat of op de gla-
zen deuren condenseren. Dit is normaal.
Ga altijd achteruit als u de ovendeur
opent tijdens de bereiding. Om condens-
vorming te voorkomen kunt u de oven
het beste 10 minuten voor de bereiding in-
schakelen.
• Neem vocht af na elk gebruik van het ap-
paraat.
Taarten bakken
• De beste temperatuur voor het bereiden
van gebak is tussen de 150 °C en 200 °C.
• Verwarm de oven ongeveer 10 minuten
voor.
• Doe de ovendeur niet open voordat drie-
kwart van de ingestelde baktijd is verstre-
ken.
• Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt,
houd dan één niveau vrij tussen de platen.
Vlees en vis bereiden
• Bereid geen vlees met een gewicht van
minder dan 1 kg. Het bereiden van te klei-
ne hoeveelheden maakt het vlees droog.
• Om rood vlees aan de buitenkant goed
gaar en toch sappig te krijgen, dient u de
temperatuur in te stellen op 200 °C-250
°C.
• Voor wit vlees, gevogelte en vis dient u
de temperatuur tussen de 150°C-175°C
in te stellen.
• Gebruik een lekbak voor zeer vet voed-
sel, om te voorkomen dat er vlekken op
8 electrolux
de oven komen die mogelijk permanent
zijn.
• Laat het vlees ongeveer 15 minuten rus-
ten voordat u het aansnijdt, zodat het
vleesvocht niet wegloopt.
• Giet een beetje water in de lekbak om te
veel rookvorming in de oven te voorko-
men tijdens roosteren. Om rookconden-
satie te voorkomen dient u telkens een
beetje water toe te voegen als dit opge-
droogd is.
Bereidingstijden
Bereidingstijden zijn afhankelijk van het
soort voedsel, de structuur en het volume.
Houd de werking van de oven in de gaten
tijdens de eerste keren dat u het apparaat
gebruikt. Op die manier ontdekt u de beste
instellingen (warmte-instelling, bereidingstijd
etc.) voor uw ovenschalen, recepten en hoe-
veelheden wanneer u dit apparaat gebruikt.
BEREIDINGSTABEL
Zie voor de juiste ovenfunctie de lijst
met ovenfuncties in het hoofdstuk "Da-
gelijks gebruik".
Gewicht (g)
Gerecht Boven- en on-
derwarmte
Hetelucht Bereidings-
tijd
minuten
AANTEKE-
NINGEN
Ni-
veau
temp.
°
C
Niveau
temp.
°
C
Schuimtaart 2 170 2 160 45 ~ 60 In cakevorm
op het rooster
Zandtaartdeeg 2 170 2 (1 en 3) 160 20 ~ 30 In cakevorm
op het rooster
Karnemelk
kwarktaart
1 160 2 150 60 ~ 80 In cakevorm
op het rooster
Appeltaart 1 180 2 (1 en 3) 170 40 ~ 60 In cakevorm
op het rooster
Strudel 2 175 2 150 60 ~ 80 In cakeblik op
het rooster
Confituurtaart 2 175 2 (1 en 3) 160 30 ~ 40 In cakevorm
op het rooster
Fruitcake 1 175 1 160 45 ~ 60 In cakevorm
Biscuitgebak 1 175 2 160 30 ~ 40 In cakevorm
op het rooster
Kerstcake 1 170 1 160 40 ~ 60 In cakevorm
op het rooster
Pruimentaart 1 170 1 160 50 ~ 60 In cakevorm
op het rooster
Kleine cakes 2 170 2 (1 en 3) 160 25 ~ 35 Op de bakplaat
Koekjes 3 190 3 170 15 ~ 25 Op de bakplaat
Schuimpjes 2 100 2 100 90 ~ 120 Op de bakplaat
Broodjes 2 190 2 180 12 ~ 20 Op de bakplaat
Vruchtentaartje:
Soesjes
2 200 2 (1 en 3) 190 15 ~ 25 Op de bakplaat
1000 Wit brood 1 190 2 180 40 ~ 60 In 2 stukken
op de bakplaat
electrolux 9
Gewicht (g)
Gerecht Boven- en on-
derwarmte
Hetelucht Bereidings-
tijd
minuten
AANTEKE-
NINGEN
Ni-
veau
temp.
°
C
Niveau
temp.
°
C
500 Roggebrood 1 190 1 180 30 ~ 45 In broodvorm
op het rooster
500 Broodjes 2 200 2 175 20 ~ 35 6 - 8 broodjes
op een bak-
plaat
250 Pizza 1 200 2 (1 en 3) 190 15 ~ 30 Op de bak-
plaat of op het
rooster
Pastataart 2 200 2 (1 en 3) 175 40 ~ 50 In bakvorm op
het rooster
Groententaart 2 200 2 (1 en 3) 175 45 ~ 60 In bakvorm op
het rooster
Quiches 1 200 2 (1 en 3) 180 35 ~ 45 In bakvorm op
het rooster
Lasagne 2 180 2 160 45 ~ 65 In bakvorm op
het rooster
Cannelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 In bakvorm op
het rooster
1000 Rundvlees 2 190 2 175 50 ~ 70 Op rooster en
lekbak
1200 Varkensvlees 2 180 2 175 100 ~ 130 Op rooster en
lekbak
1000 Kalfsvlees 2 190 2 175 90 ~ 120 Op rooster en
lekbak
1500 Engelse rosbief
rood
2 210 2 200 50 ~ 60 Op rooster en
lekbak
1500 Engelse rosbief
medium
2 210 2 200 60 ~ 70 Op rooster en
lekbak
1500 Engelse rosbief
doorbakken
2 210 2 200 70 ~ 80 Op rooster en
lekbak
2000 Varkensschou-
der
2 180 2 170 120 ~ 150 Met zwoerd in
lekbak
1200 Varkensschen-
kel
2 180 2 160 100 ~ 120 In 2 stukken
op lekbak
1200 Lamsvlees 2 190 2 175 110 ~ 130 Lamsbout in
lekbak
1000 Kip 2 190 2 175 60 ~ 80 Volledig in lek-
bak
4000 Kalkoen 2 180 2 160 210 ~ 240 Volledig in lek-
bak
1500 Eend 2 175 2 160 120 ~ 150 Volledig in lek-
bak
3000 Gans 2 175 2 160 150 ~ 200 Volledig in lek-
bak
10 electrolux
Gewicht (g)
Gerecht Boven- en on-
derwarmte
Hetelucht Bereidings-
tijd
minuten
AANTEKE-
NINGEN
Ni-
veau
temp.
°
C
Niveau
temp.
°
C
1200 Konijn 2 190 2 175 60 ~ 80 In stukken ge-
sneden
1500 Haas 2 190 2 175 150 ~ 200 In stukken ge-
sneden
800 Fazant 2 190 2 175 90 ~ 120 Hele
1200 Forel/zeebra-
sem
2 190 2 (1 en 3) 175 30 ~ 40 3-4 vissen
1500 Tonijn/zalm 2 190 2 (1 en 3) 175 25 ~ 35 4-6 filets
Grillen
Verwarm de lege oven 10 minuten voor.
Hoeveelheid Grillen Bereidingstijd (minu-
ten)
GERECHT Stuks gr
niveau
Temp.
(°C)
1e kant 2e kant
Tournedos 4 800 3 250 12-15 12-14
Biefstuk 4 600 3 250 10-12 6-8
Worstjes 8 / 3 250 12-15 10-12
Varkenskotelet 4 600 3 250 12-16 12-14
Kip (in 2 helften) 2 1000 3 250 30-35 25-30
Spiesen 4 / 3 250 10-15 10-12
Kippenborst 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Visfilet 4 400 3 250 12-14 10-12
Geroosterde sand-
wiches
4-6 / 3 250 5-7 /
Geroosterd brood 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Pizza
Verwarm de lege oven 10 minuten voor.
GERECHT
Pizzafunctie
Bereidingstijd (mi-
nuten)
AANTEKENINGEN
Niveau temp.°C
Pizza , groot 1 200 15~25 Op vlakke bakplaat
Pizza, klein 1 200 10~20
Op vlakke bakplaat
of op ovenrooster
Broodjes 1 200 15~25 Op vlakke bakplaat
electrolux 11
OVEN - ONDERHOUD EN REINIGING
• Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
• Gebruik voor de metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Verontreinigingen laten zich dan
het makkelijkst verwijderen en kunnen
dan niet aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een specia-
le ovenreiniger.
• Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een
warm sopje en een reinigingsmiddel en
laat ze drogen.
• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoon gemaakt met een
agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of afwasautomaat.
Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstel-
baar worden beschadigd!
De ovendeur reinigen
De oven heeft twee panelen van glas die ach-
ter elkaar geïnstalleerd zijn. Verwijder de
ovendeur en het binnenste glaspaneel om
het reinigen makkelijker te maken.
Waarschuwing! De ovendeur kan
dichtslaan als u het binnenste
glaspaneel probeert te verwijderen en
de deur nog gemonteerd is.
Waarschuwing! Zorg ervoor dat de
glaspanelen afgekoeld zijn voordat u de
glazen deur schoonmaakt. Het glas
kan anders barsten.
Waarschuwing! Als de glaspanelen
van de deur beschadigd zijn of krassen
hebben, wordt het glas zwak en kan
het breken. Als dit het geval is, moet u
de glaspanelen vervangen. Neem voor
meer instructies contact op het uw
plaatselijke Klantenservice.
De ovendeur en het glaspaneel
verwijderen
1. Open de deur volledig en houd de twee
deurscharnieren vast.
2. Til de hendels op de twee scharnieren
omhoog en draai ze.
3. Sluit de ovendeur in de eerste openings-
stand (halverwege). Trek hem daarna
naar voren en haal hem uit zijn zitting.
4. Leg de deur op een stabiele onder-
grond, op een zachte doek.
Gebruik een schroevendraaier om de
twee schroeven uit de onderrand van de
deur te verwijderen.
12 electrolux
1
1
Belangrijk! Verlies de schroeven niet
5. Gebruik een houten en plastic spatel of
iets dergelijks om de binnendeur te ope-
nen
Houd de buitenste deur vast en duw de
binnenste deur tegen de bovenrand van
de deur
3
2
2
6. Til de binnendeur op
7. Reinig de binnenkant van de deur
Reinig het glaspaneel met een sopje. Droog
het paneel voorzichtig af.
Waarschuwing! Reinig het glaspaneel
alleen met een sopje. Schuurmiddelen,
vlekkenverwijderaars en scherpe
voorwerpen (b.v. messen of schrapers)
kunnen het glas beschadigen.
De deur en het glaspaneel terugplaatsen
Als u de deur heeft schoongemaakt, plaatst
u deze terug in de oven. Volg hiervoor de
stappen in omgekeerde volgorde uit.
4
4
5
5
6
Apparaten van roestvrij staal of alu-
minium:
Reinig de ovendeur alleen met een nat-
te spons. Droog hem af met een zach-
te doek.
Gebruik geen staalwol, zuren of bijten-
de materialen, omdat deze het ovenop-
pervlak kunnen beschadigen. Reinig
het bedieningspaneel van de oven net
zo voorzichtig
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor
elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringen-
kast of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de
oven om het ovenlampje en het afdek-
glaasje te beschermen.
Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje
schoonmaken
1. Draai het afdekglaasje naar links en ver-
wijder het.
2. Reinig het glazen kapje
3. Vervang het ovenlampje door een ge-
schikt 300°C hittebestendig ovenlampje.
4. Plaats het afdekglaasje terug.
electrolux 13
PROBLEMEN OPLOSSEN
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Er is geen vonk als de brander
wordt aangestoken
Er is geen elektrische voeding Controleer of het apparaat
goed is aangesloten en de elek-
trische voeding is ingeschakeld.
Er is geen vonk als de brander
wordt aangestoken.
Er is geen elektrische voeding. Onderzoek de huisinstallatie (ze-
keringenkast).
Er is geen vonk als de brander
wordt aangestoken.
De branderdeksel en kroon zit-
ten niet goed op hun plaats.
Controleer of de branderdeksel
en kroon goed op hun plaats zit-
ten.
De vlam gaat meteen na de ont-
steking uit.
Het thermokoppel is niet vol-
doende opgewarmd.
Houd, na het ontsteken van de
vlam, de knop circa 5 secon-
den ingedrukt.
De gasring brandt onregelmatig. De branderkroon is verstopt
met etensresten.
Controleer of de hoofdsproeier
niet verstopt is en of de brander-
kroon schoon is.
Het apparaat werkt helemaal
niet.
De zekering in de zekeringkast
is doorgeslagen.
Controleer de zekering. Als de
zekering meer dan een keer
doorslaat, raadpleeg dan een
bevoegde elektricien.
De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Controleer de kookstanden.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Stoom en condens slaan neer
op de gerechten en in de oven-
ruimte.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten
in de oven staan.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
met de serviceafdeling.
Waarschuwing! De reparatie aan het
apparaat mag uitsluitend worden
uitgevoerd door een gekwalificeerd en
deskundig persoon.
Belangrijk! Bij foutieve bediening van het
apparaat wordt het bezoek van de
technicus van de klantenservice of de
vakhandelaar in rekening gebracht, zelfs
tijdens de garantieperiode.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
met de serviceafdeling.
Deze gegevens zijn nodig om u snel en
juist te helpen. Deze gegevens staan
op het typeplaatje (zie
"Productbeschrijving")
• Modelbeschrijving ............
• Productnummer (PNC) ............
• Serienummer (S.N.) ............
Aanwijzingen voor apparaten met
metalen voorkant:
Als u de deur opent gedurende of di-
rect na het bakken of braden, kan het
glas beslaan.
MONTAGE
Belangrijk! Lees eerst het hoofdstuk
Veiligheid aandachtig door.
Technische gegevens
Apparaat klasse 2, subklasse 1 en klasse 1.
Afmeting
Hoogte 850 mm
Breedte 600 mm
14 electrolux
Afmeting
Diepte 600 mm
Ovencapaciteit 56 l
Gascategorie II2E+3+
Gastoevoer G20/G25
20/25 mbar
Diameters bypass
Brander Ø bypass in 1/100
mm.
Sudderen 28
Halfsnel 32
Snel 42
Gasbranders
BRAN-
DER
NORMAAL
VERMO-
GEN
VERMIN-
DERD
VERMO-
GEN
NORMAAL VERMOGEN
AARDGAS
G20 (2H) - 20 mbar
LPG
(Butaan/Propaan) G30/31-30
mbar
kW kW
inj. 1/100
mm
m³/h
inj. 1/100
mm
g/h
G30 G31
Sudder-
brander
1,0 0,33 70 0,095 50 72 71
Semi-
snelle
brander
2,0 0,45 96 0,190 71 145 143
Snelle
brander
3,0 (aard-
gas)
2,8 (LPG)
0,75 119 0,286 86 204 200
Gasaansluiting
Kies voor vaste leidingen of gebruik een fle-
xibele pijp van roestvrij staal die voldoet aan
de geldende voorschriften. Als u flexibele
metalen pijpen gebruikt, let er dan op dat de-
ze niet in aanraking komen met beweegba-
re onderdelen en niet platgedrukt worden.
Flexibele aansluiting met niet-metalen
leidingen
Als het mogelijk is om de aansluiting over
het gehele bereik makkelijk te controleren,
kunt u een flexibele pijp gebruiken. De flexi-
bele pijp moet stevig worden bevestigd met
klemmen.
Installatie: gebruik de rubberen pijphouder.
Maak altijd de pakking dicht. Ga daarna ver-
der met de gasaansluiting. De flexibele pijp
is geschikt als deze aan de volgende voor-
waarden voldoet:
– de pijp kan niet warmer worden dan de
kamertemperatuur, hoger dan 30°C;
– is niet langer dan 1500 mm;
– vertoont geen regelkleppen;
– is niet onderhevig aan tractie of torsie;
– komt niet in contact met snijranden of hoe-
ken;
– kan makkelijk geïnspecteerd worden om
de conditie te controleren.
Controle van de staat van de flexibele pijp
bestaat uit het volgende:
– de pijp vertoont geen barsten, sneden,
markeringen of verbrandingen bij de uit-
einden en over de gehele lengte;
– het materiaal is niet hard geworden, maar
heeft de juiste elasticiteit;
– de bevestigingsklemmen zijn niet verroest;
– de houdbaarheidstermijn is niet verstre-
ken.
Als één of meer van deze defecten zicht-
baar is, repareer de pijp dan niet, maar ver-
vang hem.
Belangrijk! Als de installatie voltooid is,
dient u te controleren of de afdichting van
elke pijpfitting goed is. Gebruik een
zeepoplossing, geen vlam!
De gasaansluiting zit aan de achterkant van
het bedieningspaneel.
electrolux 15
Waarschuwing! Trek de stekker uit
het stopcontact of trek de zekering
uit vóór u het gas aansluit. Sluit de
hoofdkraan van de gastoevoer.
1 423 2
1 Gasaansluitpunt (er is slechts één punt
van toepassing voor het apparaat)
2 Pakking
3 Afstelbare aansluiting
4 Rubberen pijphouder LPG
Het apparaat is ingesteld op standaard-
gas. Om de instelling te veranderen
kiest u pijphouder nr. 4. Gebruik altijd
de pakkingafdichting
Vervangen van de sproeiers
1. Verwijder de pannensteunen.
2. Verwijder de doppen en kronen van de
brander.
3. Verwijder de sproeiers met een moer-
sleutel 7 en vervang ze door de sproei-
ers voor het type gas dat u wilt gebruiken.
4. Zet de onderdelen weer in elkaar; volg
dezelfde procedure in omgekeerde volg-
orde uit.
5. Vervang het typeplaatje (bij de gaslei-
ding) door het plaatje voor het nieuwe ty-
pe gastoevoer. U vindt dit etiket in de ver-
pakking van de sproeiers, die bijgele-
verd is bij het apparaat.
Als de gasdruk instelbaar is of afwijkt van
de vereist druk, moet u een geschikte druk-
regelaar op de gasleiding installeren.
Afstelling van het minimumniveau
Het minimumniveau van de branders afstel-
len:
1. Steek de brander aan.
2. Draai de knop op de laagste stand.
3. Verwijder de bedieningsknop.
4. Pas de positie van de stelschroef aan
met een platte schroevendraaier. Als u
van aardgas 20 mbar overgaat op vloei-
baar gas, draai de stelschroef dan hele-
maal dicht. Als u van vloeibaar gas over-
gaat op aardgas 20 mbar, draai de stel-
schroef dan ongeveer een kwartslag.
1 Stelschroef voor minimumniveau
5. Zorg ervoor dat de vlam niet uitgaat als
u de knop snel van de hoogste naar de
laagste stand draait.
Waarschuwing! Zet het apparaat niet
op een voetstuk
Waterpas zetten
Gebruik de pootjes aan de onderkant van
het apparaat om het op gelijke hoogte te
brengen met andere meubels.
Elektrische installatie
Waarschuwing! De elektrische
installatie mag uitsluitend worden
uitgevoerd door een gekwalificeerd en
deskundig persoon.
De fabrikant is niet aansprakelijk als u
de veiligheidsmaatregelen in het hoofd-
stuk "Veiligheid" niet opvolgt.
Dit apparaat wordt alleen geleverd met een
netsnoer.
MANUFACTURER:
C.so Lino Zanussi, 26-33080 Porcia (PN),
Italy.
1
16 electrolux
MILIEUBESCHERMING
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet
als huishoudafval mag worden behandeld,
maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de
juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het
recyclen van dit product, kunt u contact
opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik.
Kunststofonderdelen worden aange-
duid met internationale afkortingen,
zoals PE, PS, etc. Gooi het verpakkings-
materiaal weg in de daarvoor bestem-
de containers van uw vuilnisophaal-
dienst.
Waarschuwing! Om ervoor te zorgen
dat het apparaat geen gevaar oplevert,
moet het onklaar gemaakt worden
voordat u het weggooit.
Trek de stekker uit het stopcontact en
verwijder de voedingskabel van het ap-
paraat.
electrolux 17

Documenttranscriptie

gebruiksaanwijzing user manual notice d'utilisation benutzerinformation Fornuis Cooker Cuisinière Herd BE EKK601305 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com INHOUD Veiligheidsinformatie Beschrijving van het product Voor het eerste gebruik Kookplaat - Dagelijks gebruik Kookplaat - Handige aanwijzingen en tips Kookplaat - Onderhoud en reiniging 2 5 5 6 6 7 Oven - Dagelijks gebruik 7 Oven - Handige aanwijzingen en tips 8 Bereidingstabel 9 Oven - Onderhoud en reiniging 12 Problemen oplossen 14 Montage 14 Milieubescherming 17 Wijzigingen voorbehouden VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees voor uw eigen veiligheid en een correcte werking van het apparaat eerst deze handleiding aandachtig door, alvorens het apparaat te installeren en te gebruiken. Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat, zelfs wanneer u het verplaatst of verkoopt. Gebruikers moeten volledig op de hoogte zijn van de bediening en veiligheidsfuncties van het apparaat. De fabrikant is niet aansprakelijk voor schade die veroorzaakt is door onjuiste installatie en gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare personen • Dit apparaat mag worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door personen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, mits zij onder toezicht staan of instructies hebben ontvangen over het veilige gebruik van het apparaat, en de gevaren van het apparaat begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. Er bestaat een gevaar voor verstikking. • Houd kinderen uit de buurt van het apparaat. Er bestaat gevaar voor letsel of andere blijvende invaliditeit. • Als het apparaat een inschakelvergrendeling of toetsenvergrendeling heeft, gebruik deze dan. Hiermee wordt voorkomen dat kinderen en kleine huisdieren het apparaat per ongeluk gebruiken. Algemene veiligheid • Verander de specificaties van dit product niet en wijzig het niet. Er bestaat een gevaar voor letsel en schade aan het apparaat. • Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stickers en folie van het apparaat voordat u het in gebruik neemt. • Schakel de kookzones na ieder gebruik uit. Gebruik • Het apparaat is uitsluitend ontworpen voor huishoudelijke kookhandelingen. • Gebruik het apparaat niet als werkblad of aanrecht. • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. Schakel het apparaat bij brand uit. Doof het vuur met een pannendeksel , gebruik nooit water. • Gevaar voor brandwonden! Leg geen metalen voorwerpen, zoals bestek of deksels op de kookplaat; deze kunnen zeer heet worden. • Het oppervlak van de kookplaat kan beschadigd raken als er voorwerpen of pannen op vallen. • Pannen van gietijzer, aluminium of met beschadigde bodem kunnen krassen veroorzaken op de kookplaat als u ze over het oppervlak schuift. • Als er een scheur in het oppervlak zit, trek dan de stekker uit het stopcontact om elektrische schokken te voorkomen. • Laat pannen niet droogkoken om schade aan de pan en de kookplaat te voorkomen. • Gebruik de kookzones niet met lege pannen of zonder pannen erop. electrolux 3 • Verkleuring van het email heeft geen invloed op de werking van het apparaat. De garantie komt hierdoor niet te vervallen. • Oefen geen kracht uit op de deur van het apparaat. • De binnenkant van het apparaat wordt heet tijdens gebruik. Er kunnen brandwonden ontstaan. Gebruik ovenwanten wanneer u de accessoires en pannen in de oven zet of deze uit de oven haalt. • Ga altijd achteruit als u de deur van het apparaat opent tijdens de bereiding (met name bij Bereiden met stoom). Hierdoor kan stoom of hitte ontsnappen. • Om schade of verkleuring van het email voorkomen: – zet geen voorwerpen rechtstreeks op de bodem van het apparaat en dek de bodem niet af met aluminiumfolie. – schenk geen heet water rechtstreeks in het apparaat – laat vochtige gerechten en voedsel niet in het apparaat staan als u klaar bent met de bereiding • Gebruik dit apparaat niet als het in contact is met water. Bedien het apparaat niet met natte handen. • Laat geen vochtige gerechten en voedsel in de oven staan nadat u klaar bent met de bereiding, omdat het vocht het email kan beschadigen of in de inbouwmeubels kan dringen. • Plaats geen brandbare vloeistoffen, licht ontvlambare materialen of voorwerpen die kunnen smelten (bijv. plastic folie, plastic, aluminium) op of in de buurt van het apparaat. • In de lade onder de oven mogen alleen accessoires worden bewaard die hittebestendig zijn. Bewaar hier geen brandbare materialen in. • Zorg ervoor dat de ventilatieopening van de oven, in het midden achter de kookplaat altijd vrij blijft, zodat de ovenruimte geventileerd wordt. Let op! Glazen deksels kunnen barsten als ze worden verhit. Zet alle branders uit alvorens de deksel dicht te doen. Onderhoud en reiniging • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudswerkzaamheden verricht. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. • Houd het apparaat altijd schoon. Vet- of voedselresten in de oven kunnen brand veroorzaken. • Door het apparaat regelmatig te reinigen voorkomt u dat het oppervlakmateriaal achteruitgaat. • Reinig het apparaat alleen met water en zeep. Scherpe voorwerpen, schuurmiddelen, schuursponsjes en vlekkenverwijderaars kunnen schade aan het apparaat veroorzaken. • Reinig het apparaat niet met stoom- of hogedrukreinigers. • Reinig de glazen ovendeur niet met schuurmiddelen of metalen schrapers. Het hittebestendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor breken en verbrijzelen. • Zorg ervoor dat de glaspanelen afgekoeld zijn voordat u deze reinigt. Het glas kan anders barsten. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! • Als de glaspanelen van de deur beschadigd zijn, worden ze zwak en kunnen ze breken. In dat geval moeten ze vervangen worden. Neem voor meer instructies contact op met de Klantenservice. • Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een ovenspray gebruikt. Spuit nooit iets op het vetfilter (indien aanwezig), de verwarmingselementen en de thermostaatsensor. • Tijdens pyrolitische reiniging (indien aanwezig) kan hardnekkig vuil de kleur van het oppervlak beschadigen. • Reinig katalytisch email niet (indien aanwezig). • Wees voorzichtig bij het verwisselen van de ovenlamp. Gevaar voor elektrische schokken! Installatie • Het apparaat mag alleen worden geïnstalleerd, aangesloten of gerepareerd door een erkende servicemonteur. • De wetten, voorschriften, richtlijnen en normen die van kracht zijn in het land 4 electrolux • • • • • • • waar het apparaat wordt gebruikt, moeten volledig in acht genomen worden (veiligheidsvoorschriften, correcte recycling overeenkomstig de voorschriften, veiligheidsvoorschriften met betrekking tot elektrische installaties en/of gas, enz.)! Als u zich niet aan de installatie-instructies houdt, dan vervalt de garantie bij het ontstaan van schade. Controleer of het apparaat niet beschadigd is tijdens het transport. Sluit een beschadigd apparaat niet aan. Neem indien nodig contact op met de leverancier. Installeer het apparaat niet in de buurt van licht ontvlambaar materiaal (b.v. gordijnen, theedoeken enz.) Verwijder al het verpakkingmateriaal voordat u het apparaat in gebruik neemt. Dit apparaat is zwaar. Wees voorzichtig wanneer u het verplaatst. Gebruik altijd beschermende handschoenen. Trek nooit aan het apparaat bij de handgreep of bij de kookplaat. Houd de minimumafstanden naar andere apparaten en meubels in acht! Belangrijk! Zet het fornuis niet op een extra sokkel of ander verhogend meubel. Hierdoor ontstaat het risico dat het apparaat kantelt! Elektrische aansluiting • Het apparaat moet geaard worden. • Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de netvoeding in uw woning. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd schokvrij stopcontact. • Gebruik geen meerwegsstekkers, -aansluitingen en verlengkabels. Er kan brand ontstaan. • Vervang of wijzig het netsnoer niet zelf. Neem contact op het de Klantenservice. • Er moet een voorziening in de elektrische installatie aanwezig zijn die het mogelijk maakt om het apparaat los te koppelen van alle polen van de netvoeding, met een contactopening van minstens 3 mm. • Zorg ervoor dat het netsnoer en de stekker niet platgedrukt of beschadigd worden door de achterkant van het apparaat. • Zorg ervoor dat de hoofdstekker na installatie toegankelijk is. • Trek niet aan het snoer om het apparaat los te koppelen van de netvoeding. Trek altijd aan de stekker. • U dient te beschikken over de juiste scheidingsvoorzieningen: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekstrips en contacten. • Informatie over het voltage staat op het typeplaatje. Gasaansluiting • Zorg ervoor dat de ventilatie rond het apparaat in orde is. Een kapotte luchttoevoer kan zuurstofgebrek veroorzaken. • Zorg ervoor dat de gastoevoer overeenkomt met het type gas op het typeplatje; raadpleeg het hoofdstuk "Productbeschrijving". • Dit apparaat is niet aangesloten op een afzuigapparaat voor verbrandingsproducten. Het moet geïnstalleerd en aangesloten worden in overeenstemming met de geldende installatievoorschriften. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de relevante vereisten met betrekking tot ventilatie. • Het gebruik van een gasfornuis veroorzaakt warmte en vocht in de ruimte waarin het geïnstalleerd is. Zorg ervoor dat de keuken goed geventileerd is: houd natuurlijke ventilatiegaten open of installeer een mechanisch ventilatieapparaat (mechanische afzuigkap). • Er is meer ventilatie nodig als u het apparaat langdurig en intensief gebruikt (bijvoorbeeld door een raam open te zetten of door de stand van de afzuigkap te verhogen). Service • Dit apparaat mag alleen worden gerepareerd door een erkend servicemonteur. Gebruik alleen originele reserveonderdelen. Neem contact op met de klantenservice. electrolux 5 BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT Algemeen overzicht 2 3 4 5 6 1 7 4 12 3 2 8 9 10 1 11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Bedieningspaneel Kookplaat Kookplaat bedieningsknoppen Ovenfunctie bedieningsknop Oventemperatuur bedieningsknop Kookwekker bedieningsknop Temperatuurcontrolelampje Grill Ovenlampje Ventilator Typeplaatje Bakrooster telescoopgeleiders Indeling kookplaat 1 2 4 3 Accessoires • Vlakke bakplaat Voor gebak en koekjes • Ovenrek Voor servies, bak- en braadvormen. • Bewaarlade 1 2 3 4 Halfsnelle brander Halfsnelle brander Sudderbrander Snelle brander Onder de ovenruimte bevindt zich een bewaarlade. Waarschuwing! De bewaarlade kan heet worden als het apparaat aan is. VOOR HET EERSTE GEBRUIK Verwijder al het verpakkingsmateriaal binnenin en aan de buitenkant van de oven, voordat u de oven in gebruik neemt. Verwijder het typeplaatje niet. Let op! Pak, om de deur te openen, altijd de handgreep in het midden vast. Eerste reiniging • Verwijder alle onderdelen van het apparaat. • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". Voorverwarmen Stel en de maximumtemperatuur in en laat de oven 45 minuten leeg werken om resten van de ovenruimte af te branden. De accessoires kunnen heter worden dan bij nor- 6 electrolux maal gebruik. Tijdens deze periode kunt u een bepaalde geur ruiken. Dit is normaal. Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is. KOOKPLAAT - DAGELIJKS GEBRUIK Ontsteking van de brander Waarschuwing! Ga voorzichtig te werk bij het gebruik van branders (open vuur) in de keuken. De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden in geval van onjuist gebruik van de vlam. De brander steeds aansteken voor u het kookgerei plaatst. Om de brander aan te steken: 1. Draai de bedieningsknop tegen de wijzers van de klok in naar zijn maximumstand ( ) en druk deze in. 2. Houd de bedieningsknop ongeveer 5 seconden ingedrukt zodat het thermokoppel kan opwarmen. Anders zal de gastoevoer worden onderbroken. 3. De vlam afstellen zodra deze regelmatig brandt. Als de brander na enkele pogingen niet aan gaat, controleer dan of de kroon en de deksel goed op hun plaats zitten. 1 2 1 2 3 4 Dop van de brander Kroon van de brander Onstekingsbougie Thermokoppel Waarschuwing! Als de brander na 15 seconden nog niet brandt, laat de bedieningsknop dan los, draai hem in de uit-stand en probeer de brander nogmaals aan te steken nadat u minimaal 1 minuut heeft gewacht. Belangrijk! U kunt de brander ook aansteken zonder de ontstekingsknop (b.v. als er geen elektriciteit in de keuken is). Hiervoor houdt u een vlam bij de brander, drukt u de betreffende bedieningsknop in en draait u deze naar links op de maximale stand. Als de brander per ongeluk uitgaat, draai de bedieningsknop dan op de uitstand en probeer de brander nogmaals aan te steken na minimaal 1 minuut. De brander uitzetten Om de vlam uit te zetten draait u de knop . op het symbool Waarschuwing! Draai de vlam altijd laag of schakel deze uit voordat u de pannen van de brander haalt. Glazen deksels kunnen barsten als ze worden verhit. Zet alle branders uit alvorens de deksel dicht te doen. 3 4 KOOKPLAAT - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS Energie besparen • Doe indien mogelijk altijd deksels op de pannen. • Draai de vlam lager als de vloeistof begint te koken, zodat deze blijft sudderen. Gebruik potten en pannen met een bodem die geschikt is voor de grootte van de brander. Brander Diameter van het kookgerei Snel 180 mm - 260 mm electrolux 7 Brander Diameter van het kookgerei Halfsnel 120 mm - 220 mm Sudderen 80 mm - 160 mm Gebruik pannen met een bodem die zo dik en vlak mogelijk is. KOOKPLAAT - ONDERHOUD EN REINIGING Waarschuwing! Schakel het apparaat uit en laat het afkoelen voordat u het schoonmaakt. Waarschuwing! Het reinigen van het apparaat met een stoom- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen niet toegestaan. Waarschuwing! Gebruik geen schuurmiddelen, staalwollen sponsjes of zuren, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan het apparaat. • Maak de emaillen onderdelen, doppen en kronen schoon met een warm sopje. • Was roestvrijstalen onderdelen met water en droog ze af met een zachte doek. • De pannensteunen mogen niet in de afwasmachine worden gewassen; ze moeten met de hand worden afgewassen. • Zorg ervoor dat u de pannensteunen op de juiste manier terugplaatst nadat u ze schoongemaakt heeft. • Om de branders goed te laten werken, moet u ervoor zorgen dat de armen van de pannensteunen in het midden van de brander staan. • Ga zeer voorzichtig te werk bij het vervangen van de pansteunen, dit om schade te voorkomen aan het oppervlak van de kookplaat. Droog het apparaat na reiniging af met een zachte doek. OVEN - DAGELIJKS GEBRUIK Oven in- en uitschakelen 1. Draai de functieknop van de oven op een ovenfunctie. 2. Zet de thermostaatknop op de gewenste temperatuur. Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is. Het temperatuurdisplay is aan zolang de oventemperatuur toeneemt. 3. Voor het uitschakelen van de oven de schakelaar Ovenfuncties en de temperatuurknop in de stand Uit draaien. Veiligheidsthermostaat Om te voorkomen dat de oven oververhit raakt (door onjuist gebruik van het apparaat of vanwege defecte onderdelen), heeft de oven een veiligheidsthermostaat die indien nodig de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Ovenfuncties Ovenfunctie Toepassing UIT-stand Het apparaat staat uit. Boven- en onderwarmte Verwarmt de oven met zowel het bovenste als het onderste verwarmingselement. Voor bakken en braden op één ovenniveau. Hetelucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan één steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. 8 electrolux Ovenfunctie Toepassing Kleine grill Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het midden van de rooster. Voor het maken van toast. Grote grill Het verwarmingselement van de grote grill is ingeschakeld. Voor het grillen van plat voedsel in grote hoeveelheden. Voor het maken van toast. Pizza Voor het bakken op één niveau van gerechten die een intensievere bruining en knapperigheid van de bodem nodig hebben. Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij boven-/onderwarmte. Onderste verwarmingselement De warmte komt alleen van de onderkant van de oven. Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Kookwekker Gebruik de kookwekker voor het instellen van een afteltijd. Draai de functieknop voor de kookwekker (zie "Productbeschrijving") zover als mogelijk naar rechts. Draai de knop vervolgens terug en stel hem in op de gewenste tijdsduur. Als de ingestelde tijd is verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Deze functie is niet van invloed op de werking van de oven. Om verder te koken zonder de ingestelde tijdsperiode, de functieknop van de kookwekker instellen op . OVEN - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS Waarschuwing! Sluit altijd de deur van de oven tijdens de bereiding, ook bij grillen. Plaats geen bakplaten, potten, etc. op de bodem van de oven om beschadiging van het email te voorkomen. Wees voorzichtig bij het verwijderen of installeren van accessoires om beschadiging van het email te voorkomen. • De oven heeft vier inschuifniveaus. Tel de inschuifniveaus vanaf de onderkant van de oven. • U kunt verschillende gerechten op twee niveaus tegelijk bereiden. Plaats de bakplaten op niveau 1 en 3. • De oven is voorzien van een speciaal systeem dat voor luchtcirculatie zorgt en de stoom continu recycleert. Met dit systeem kunt u gerechten in een stoomomgeving bereiden en het voedsel zacht van binnen en knapperig van buiten houden. Hierdoor worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. • Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren condenseren. Dit is normaal. Ga altijd achteruit als u de ovendeur opent tijdens de bereiding. Om condens- vorming te voorkomen kunt u de oven het beste 10 minuten voor de bereiding inschakelen. • Neem vocht af na elk gebruik van het apparaat. Taarten bakken • De beste temperatuur voor het bereiden van gebak is tussen de 150 °C en 200 °C. • Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor. • Doe de ovendeur niet open voordat driekwart van de ingestelde baktijd is verstreken. • Als u twee bakplaten tegelijk gebruikt, houd dan één niveau vrij tussen de platen. Vlees en vis bereiden • Bereid geen vlees met een gewicht van minder dan 1 kg. Het bereiden van te kleine hoeveelheden maakt het vlees droog. • Om rood vlees aan de buitenkant goed gaar en toch sappig te krijgen, dient u de temperatuur in te stellen op 200 °C-250 °C. • Voor wit vlees, gevogelte en vis dient u de temperatuur tussen de 150°C-175°C in te stellen. • Gebruik een lekbak voor zeer vet voedsel, om te voorkomen dat er vlekken op electrolux 9 de oven komen die mogelijk permanent zijn. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleesvocht niet wegloopt. • Giet een beetje water in de lekbak om te veel rookvorming in de oven te voorkomen tijdens roosteren. Om rookcondensatie te voorkomen dient u telkens een beetje water toe te voegen als dit opgedroogd is. Bereidingstijden Bereidingstijden zijn afhankelijk van het soort voedsel, de structuur en het volume. Houd de werking van de oven in de gaten tijdens de eerste keren dat u het apparaat gebruikt. Op die manier ontdekt u de beste instellingen (warmte-instelling, bereidingstijd etc.) voor uw ovenschalen, recepten en hoeveelheden wanneer u dit apparaat gebruikt. BEREIDINGSTABEL Gewicht (g) Zie voor de juiste ovenfunctie de lijst met ovenfuncties in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik". 1000 Gerecht Boven- en onderwarmte Hetelucht AANTEKENINGEN Niveau temp. °C Schuimtaart 2 170 2 160 45 ~ 60 In cakevorm op het rooster Zandtaartdeeg 2 170 2 (1 en 3) 160 20 ~ 30 In cakevorm op het rooster Karnemelk kwarktaart 1 160 2 150 60 ~ 80 In cakevorm op het rooster Appeltaart 1 180 2 (1 en 3) 170 40 ~ 60 In cakevorm op het rooster Strudel 2 175 2 150 60 ~ 80 In cakeblik op het rooster Confituurtaart 2 175 2 (1 en 3) 160 30 ~ 40 In cakevorm op het rooster Fruitcake 1 175 1 160 45 ~ 60 In cakevorm Biscuitgebak 1 175 2 160 30 ~ 40 In cakevorm op het rooster Kerstcake 1 170 1 160 40 ~ 60 In cakevorm op het rooster Pruimentaart 1 170 1 160 50 ~ 60 In cakevorm op het rooster Kleine cakes 2 170 2 (1 en 3) 160 25 ~ 35 Op de bakplaat Koekjes 3 190 3 170 15 ~ 25 Op de bakplaat Schuimpjes 2 100 2 100 90 ~ 120 Op de bakplaat Broodjes 2 190 2 180 12 ~ 20 Op de bakplaat Vruchtentaartje: Soesjes 2 200 2 (1 en 3) 190 15 ~ 25 Op de bakplaat Wit brood 1 190 2 180 40 ~ 60 In 2 stukken op de bakplaat Niveau temp. °C Bereidingstijd minuten Gewicht (g) 10 electrolux Gerecht Boven- en onderwarmte 500 Roggebrood 1 190 1 180 30 ~ 45 In broodvorm op het rooster 500 Broodjes 2 200 2 175 20 ~ 35 6 - 8 broodjes op een bakplaat 250 Pizza 1 200 2 (1 en 3) 190 15 ~ 30 Op de bakplaat of op het rooster Pastataart 2 200 2 (1 en 3) 175 40 ~ 50 In bakvorm op het rooster Groententaart 2 200 2 (1 en 3) 175 45 ~ 60 In bakvorm op het rooster Quiches 1 200 2 (1 en 3) 180 35 ~ 45 In bakvorm op het rooster Lasagne 2 180 2 160 45 ~ 65 In bakvorm op het rooster Cannelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 In bakvorm op het rooster 1000 Rundvlees 2 190 2 175 50 ~ 70 Op rooster en lekbak 1200 Varkensvlees 2 180 2 175 100 ~ 130 Op rooster en lekbak 1000 Kalfsvlees 2 190 2 175 90 ~ 120 Op rooster en lekbak 1500 Engelse rosbief rood 2 210 2 200 50 ~ 60 Op rooster en lekbak 1500 Engelse rosbief medium 2 210 2 200 60 ~ 70 Op rooster en lekbak 1500 Engelse rosbief doorbakken 2 210 2 200 70 ~ 80 Op rooster en lekbak 2000 Varkensschouder 2 180 2 170 120 ~ 150 Met zwoerd in lekbak 1200 Varkensschenkel 2 180 2 160 100 ~ 120 In 2 stukken op lekbak 1200 Lamsvlees 2 190 2 175 110 ~ 130 Lamsbout in lekbak 1000 Kip 2 190 2 175 60 ~ 80 Volledig in lekbak 4000 Kalkoen 2 180 2 160 210 ~ 240 Volledig in lekbak 1500 Eend 2 175 2 160 120 ~ 150 Volledig in lekbak 3000 Gans 2 175 2 160 150 ~ 200 Volledig in lekbak Niveau temp. °C Hetelucht Niveau temp. °C Bereidingstijd minuten AANTEKENINGEN Gewicht (g) electrolux 11 Gerecht Boven- en onderwarmte 1200 Konijn 2 190 2 175 60 ~ 80 In stukken gesneden 1500 Haas 2 190 2 175 150 ~ 200 In stukken gesneden Niveau temp. °C Hetelucht temp. °C Niveau Bereidingstijd minuten AANTEKENINGEN 800 Fazant 2 190 2 175 90 ~ 120 Hele 1200 Forel/zeebrasem 2 190 2 (1 en 3) 175 30 ~ 40 3-4 vissen 1500 Tonijn/zalm 2 190 2 (1 en 3) 175 25 ~ 35 4-6 filets Grillen Verwarm de lege oven 10 minuten voor. Hoeveelheid GERECHT Stuks gr Tournedos 4 800 Biefstuk 4 600 Worstjes 8 Varkenskotelet Kip (in 2 helften) Grillen Bereidingstijd (minuten) Temp. (°C) 1e kant 2e kant 3 250 12-15 12-14 3 250 10-12 6-8 / 3 250 12-15 10-12 4 600 3 250 12-16 12-14 2 1000 3 250 30-35 25-30 Spiesen 4 / 3 250 10-15 10-12 Kippenborst 4 400 3 250 12-15 12-14 Hamburger 6 600 3 250 20-30 Visfilet niveau 4 400 3 250 12-14 10-12 Geroosterde sandwiches 4-6 / 3 250 5-7 / Geroosterd brood 4-6 / 3 250 2-4 2-3 Pizza Verwarm de lege oven 10 minuten voor. Pizzafunctie Niveau temp.°C Bereidingstijd (minuten) AANTEKENINGEN Pizza , groot 1 200 15~25 Op vlakke bakplaat Pizza, klein 1 200 10~20 Op vlakke bakplaat of op ovenrooster Broodjes 1 200 15~25 Op vlakke bakplaat GERECHT 12 electrolux OVEN - ONDERHOUD EN REINIGING • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. • Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel en laat ze drogen. • Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd! De ovendeur reinigen De oven heeft twee panelen van glas die achter elkaar geïnstalleerd zijn. Verwijder de ovendeur en het binnenste glaspaneel om het reinigen makkelijker te maken. Waarschuwing! De ovendeur kan dichtslaan als u het binnenste glaspaneel probeert te verwijderen en de deur nog gemonteerd is. 2. Til de hendels op de twee scharnieren omhoog en draai ze. 3. Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (halverwege). Trek hem daarna naar voren en haal hem uit zijn zitting. Waarschuwing! Zorg ervoor dat de glaspanelen afgekoeld zijn voordat u de glazen deur schoonmaakt. Het glas kan anders barsten. Waarschuwing! Als de glaspanelen van de deur beschadigd zijn of krassen hebben, wordt het glas zwak en kan het breken. Als dit het geval is, moet u de glaspanelen vervangen. Neem voor meer instructies contact op het uw plaatselijke Klantenservice. De ovendeur en het glaspaneel verwijderen 1. Open de deur volledig en houd de twee deurscharnieren vast. 4. Leg de deur op een stabiele ondergrond, op een zachte doek. Gebruik een schroevendraaier om de twee schroeven uit de onderrand van de deur te verwijderen. electrolux 13 4 4 6 5 1 1 5 Belangrijk! Verlies de schroeven niet 5. Gebruik een houten en plastic spatel of iets dergelijks om de binnendeur te openen Houd de buitenste deur vast en duw de binnenste deur tegen de bovenrand van de deur 3 2 2 Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Reinig de ovendeur alleen met een natte spons. Droog hem af met een zachte doek. Gebruik geen staalwol, zuren of bijtende materialen, omdat deze het ovenoppervlak kunnen beschadigen. Reinig het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig Ovenlampje Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel de oven uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit. 6. Til de binnendeur op 7. Reinig de binnenkant van de deur Reinig het glaspaneel met een sopje. Droog het paneel voorzichtig af. Waarschuwing! Reinig het glaspaneel alleen met een sopje. Schuurmiddelen, vlekkenverwijderaars en scherpe voorwerpen (b.v. messen of schrapers) kunnen het glas beschadigen. De deur en het glaspaneel terugplaatsen Als u de deur heeft schoongemaakt, plaatst u deze terug in de oven. Volg hiervoor de stappen in omgekeerde volgorde uit. Leg een doek op de bodem van de oven om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen. Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje schoonmaken 1. Draai het afdekglaasje naar links en verwijder het. 2. Reinig het glazen kapje 3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300°C hittebestendig ovenlampje. 4. Plaats het afdekglaasje terug. 14 electrolux PROBLEMEN OPLOSSEN Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Er is geen vonk als de brander wordt aangestoken Er is geen elektrische voeding Controleer of het apparaat goed is aangesloten en de elektrische voeding is ingeschakeld. Er is geen vonk als de brander wordt aangestoken. Er is geen elektrische voeding. Onderzoek de huisinstallatie (zekeringenkast). Er is geen vonk als de brander wordt aangestoken. De branderdeksel en kroon zitten niet goed op hun plaats. Controleer of de branderdeksel en kroon goed op hun plaats zitten. De vlam gaat meteen na de ont- Het thermokoppel is niet volsteking uit. doende opgewarmd. Houd, na het ontsteken van de vlam, de knop circa 5 seconden ingedrukt. De gasring brandt onregelmatig. De branderkroon is verstopt met etensresten. Controleer of de hoofdsproeier niet verstopt is en of de branderkroon schoon is. Het apparaat werkt helemaal niet. De zekering in de zekeringkast is doorgeslagen. Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleeg dan een bevoegde elektricien. De oven wordt niet warm. De oven is niet ingeschakeld. Schakel de oven in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Controleer de kookstanden. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje. Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de ovenruimte. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of met de serviceafdeling. Waarschuwing! De reparatie aan het apparaat mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. Belangrijk! Bij foutieve bediening van het apparaat wordt het bezoek van de technicus van de klantenservice of de vakhandelaar in rekening gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode. Deze gegevens zijn nodig om u snel en juist te helpen. Deze gegevens staan op het typeplaatje (zie "Productbeschrijving") • Modelbeschrijving ............ • Productnummer (PNC) ............ • Serienummer (S.N.) ............ Aanwijzingen voor apparaten met metalen voorkant: Als u de deur opent gedurende of direct na het bakken of braden, kan het glas beslaan. Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of met de serviceafdeling. MONTAGE Belangrijk! Lees eerst het hoofdstuk Veiligheid aandachtig door. Technische gegevens Apparaat klasse 2, subklasse 1 en klasse 1. Afmeting Hoogte 850 mm Breedte 600 mm electrolux 15 Diameters bypass Afmeting Diepte 600 mm Ovencapaciteit 56 l Gascategorie II2E+3+ Gastoevoer G20/G25 20/25 mbar Brander Ø bypass in 1/100 mm. Sudderen 28 Halfsnel 32 Snel 42 Gasbranders NORMAAL VERMOGEN NORMAAL VERMOGEN VERMINDERD VERMOGEN kW kW inj. 1/100 mm m³/h inj. 1/100 mm G30 G31 Sudderbrander 1,0 0,33 70 0,095 50 72 71 Semisnelle brander 2,0 0,45 96 0,190 71 145 143 Snelle brander 3,0 (aardgas) 2,8 (LPG) 0,75 119 0,286 86 204 200 BRANDER AARDGAS G20 (2H) - 20 mbar Gasaansluiting Kies voor vaste leidingen of gebruik een flexibele pijp van roestvrij staal die voldoet aan de geldende voorschriften. Als u flexibele metalen pijpen gebruikt, let er dan op dat deze niet in aanraking komen met beweegbare onderdelen en niet platgedrukt worden. Flexibele aansluiting met niet-metalen leidingen Als het mogelijk is om de aansluiting over het gehele bereik makkelijk te controleren, kunt u een flexibele pijp gebruiken. De flexibele pijp moet stevig worden bevestigd met klemmen. Installatie: gebruik de rubberen pijphouder. Maak altijd de pakking dicht. Ga daarna verder met de gasaansluiting. De flexibele pijp is geschikt als deze aan de volgende voorwaarden voldoet: – de pijp kan niet warmer worden dan de kamertemperatuur, hoger dan 30°C; – is niet langer dan 1500 mm; – vertoont geen regelkleppen; – is niet onderhevig aan tractie of torsie; LPG (Butaan/Propaan) G30/31-30 mbar g/h – komt niet in contact met snijranden of hoeken; – kan makkelijk geïnspecteerd worden om de conditie te controleren. Controle van de staat van de flexibele pijp bestaat uit het volgende: – de pijp vertoont geen barsten, sneden, markeringen of verbrandingen bij de uiteinden en over de gehele lengte; – het materiaal is niet hard geworden, maar heeft de juiste elasticiteit; – de bevestigingsklemmen zijn niet verroest; – de houdbaarheidstermijn is niet verstreken. Als één of meer van deze defecten zichtbaar is, repareer de pijp dan niet, maar vervang hem. Belangrijk! Als de installatie voltooid is, dient u te controleren of de afdichting van elke pijpfitting goed is. Gebruik een zeepoplossing, geen vlam! De gasaansluiting zit aan de achterkant van het bedieningspaneel. 16 electrolux Waarschuwing! Trek de stekker uit het stopcontact of trek de zekering uit vóór u het gas aansluit. Sluit de hoofdkraan van de gastoevoer. 1 2 3 2 4 2. Draai de knop op de laagste stand. 3. Verwijder de bedieningsknop. 4. Pas de positie van de stelschroef aan met een platte schroevendraaier. Als u van aardgas 20 mbar overgaat op vloeibaar gas, draai de stelschroef dan helemaal dicht. Als u van vloeibaar gas overgaat op aardgas 20 mbar, draai de stelschroef dan ongeveer een kwartslag. 1 1 Stelschroef voor minimumniveau 5. Zorg ervoor dat de vlam niet uitgaat als u de knop snel van de hoogste naar de laagste stand draait. 1 Gasaansluitpunt (er is slechts één punt van toepassing voor het apparaat) 2 Pakking 3 Afstelbare aansluiting 4 Rubberen pijphouder LPG Het apparaat is ingesteld op standaardgas. Om de instelling te veranderen kiest u pijphouder nr. 4. Gebruik altijd de pakkingafdichting Vervangen van de sproeiers 1. Verwijder de pannensteunen. 2. Verwijder de doppen en kronen van de brander. 3. Verwijder de sproeiers met een moersleutel 7 en vervang ze door de sproeiers voor het type gas dat u wilt gebruiken. 4. Zet de onderdelen weer in elkaar; volg dezelfde procedure in omgekeerde volgorde uit. 5. Vervang het typeplaatje (bij de gasleiding) door het plaatje voor het nieuwe type gastoevoer. U vindt dit etiket in de verpakking van de sproeiers, die bijgeleverd is bij het apparaat. Als de gasdruk instelbaar is of afwijkt van de vereist druk, moet u een geschikte drukregelaar op de gasleiding installeren. Afstelling van het minimumniveau Het minimumniveau van de branders afstellen: 1. Steek de brander aan. Waarschuwing! Zet het apparaat niet op een voetstuk Waterpas zetten Gebruik de pootjes aan de onderkant van het apparaat om het op gelijke hoogte te brengen met andere meubels. Elektrische installatie Waarschuwing! De elektrische installatie mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd en deskundig persoon. De fabrikant is niet aansprakelijk als u de veiligheidsmaatregelen in het hoofdstuk "Veiligheid" niet opvolgt. Dit apparaat wordt alleen geleverd met een netsnoer. MANUFACTURER: C.so Lino Zanussi, 26-33080 Porcia (PN), Italy. electrolux 17 MILIEUBESCHERMING Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt gekocht. Verpakkingsmateriaal Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik. Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst. Waarschuwing! Om ervoor te zorgen dat het apparaat geen gevaar oplevert, moet het onklaar gemaakt worden voordat u het weggooit. Trek de stekker uit het stopcontact en verwijder de voedingskabel van het apparaat.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Electrolux EKK601305 Herd Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor