Electrolux EVYP9841AX Handleiding

Type
Handleiding
Stoomoven
EVYP9841AX
Electrolux
Cooking
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.......................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT................................................................. 7
4. BEDIENINGSPANEEL..........................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT................ 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK....................................................................................... 10
7. KLOKFUNCTIES................................................................................................15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S....................................................................16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES....................................................................17
10. EXTRA FUNCTIES........................................................................................... 19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS................................................................................ 20
12. ONDERHOUD EN REINIGING......................................................................... 40
13. PROBLEEMOPLOSSING.................................................................................42
14. MONTAGE ......................................................................................................43
15. ENERGIEZUINIGHEID......................................................................................47
16. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT...........................................48
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product dat
jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt door
een verkeerde installatie of verkeerd gebruik. Bewaar de
instructies altijd op een veilige en toegankelijke plaats voor
toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud en personen met
zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de
buurt te worden gehouden, mits ze voortdurend onder
toezicht staan.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi
het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient dit
te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
NEDERLANDS
3
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen worden tijdens gebruik heet. U dient te
voorkomen de verwarmingselementen aan te raken.
Maak altijd gebruik van ovenhandschoenen om
accessoires of ovengerei in of uit te nemen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht,
de stekker van het apparaat uit het stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat de stekker van het apparaat uit het
stopcontact is gehaald.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat te
reinigen.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te
maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Indien de stroomkabel is beschadigd, dient deze te
worden vervangen door de fabrikant, het erkende
servicecenter of een soortgelijk gekwalificeerd persoon
om gevaar met elektriciteit te voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrails in de omgekeerde
volgorde.
Gebruik alleen de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die voor dit apparaat wordt
aangeraden.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees altijd voorzichtig bij het
verplaatsen van het apparaat omdat
het zwaar is. Gebruik altijd
veiligheidshandschoenen en gesloten
schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
www.electrolux.com4
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
2.2 Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt met
ontvlambare producten in, bij of op het
apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
NEDERLANDS
5
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv. een
deur), zorg er dan voor dat de deur
nooit gesloten is als het apparaat in
werking is. Warmte en vocht kunnen
achter een gesloten meubelpaneel
ophopen en schade aan het apparaat,
de behuizing of de vloer veroorzaken.
Sluit het meubelpaneel niet tot het
apparaat volledig afgekoeld is na
gebruik.
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat
voorzichtig openen na de bereiding
met stoom.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijdert. De deur is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het type gloeilampje of halogeenlampje
dat voor dit apparaat wordt gebruikt, is
alleen geschikt voor huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
www.electrolux.com6
2.8 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat
af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
3
8
7
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het voedsel
te meten.
NEDERLANDS
7
Glazen schaal met 2 inzetroosters
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1110987654321
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
- Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN/UIT Apparaat in- en uitschakelen.
3
Verwarmings-
functies of Re-
cepten
Druk op de tiptoets om het menu te kiezen: Re-
cepten of Verwarmingsfuncties. Druk 3 secon-
den op de tiptoets om de verlichting aan of uit te
zetten. De licht kan ook gebruikt worden als het
apparaat is uitgeschakeld.
4
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete pro-
gramma's.
5
Temperatuurkeu-
ze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Druk 3 se-
conden op de tiptoets om de machine aan of uit
te zetten: Snel Opwarmen.
6
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
www.electrolux.com8
Tiptoets Functie Opmerking
8
OK De selectie of instelling bevestigen.
9
Toets op de ach-
terkant
Om één niveau terug te gaan in het menu. Druk
3 seconden op het veld om het hoofdmenu weer
te geven.
10
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwarm-
functie in werking is, drukt u op de tiptoets om
de timer of de functies in te stellen: Toetsblokke-
ring, Favoriet, Heat+Hold, Set + Go. U kunt ook
de instellingen van de vleesthermometer wijzi-
gen.
11
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek-
ker.
4.2 Display
A
DE
B C
A. Verwarmingsfunctie
B. Instellen dagtijd
C. Indicatielampje bij voorverwarmen
D. Huishoudelijk
E. Duur of eindtijd van een functie
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Kookwekker De functie werkt.
Instellen dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Duur Het display geeft de benodigde
kooktijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Huishoudelijk Het display toont de temperatuur.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Druk tegelijkertijd op en om
de tijd te resetten.
Berekening Het apparaat berekent de berei-
dingsduur.
NEDERLANDS
9
Symbool Functie
Controlelampje bij voor-
verwarmen
Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje Snelver-
hitting
De functie is actief. Het verkort de
opwarmtijd.
Per gewicht Het display geeft weer dat het auto-
matische weegsysteem actief is of
dat het gewicht kan worden gewij-
zigd.
Heat+Hold De functie is actief.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en verwijderbare
inschuifrails uit de oven.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig de oven en accessoires voor het
eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u de oven op het stopcontact
aansluit of na een stroomstoring moet u
de taal, het contrast, de helderheid en de
tijd instellen.
1. Druk op
of om de waarde in te
stellen.
2. Druk op om te bevestigen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Oven inschakelen.
2. Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Symbool / Me-
nu-item
Applicatie
Verwarmings-
functies
Bestaat uit een lijst
met verwarmingsfunc-
ties.
Recepten
Bestaat uit een lijst
met automatische
programma's.
www.electrolux.com10
Symbool / Me-
nu-item
Applicatie
Favoriet
Bestaat uit een lijst
met favoriete berei-
dingsprogramma's
die door de gebruiker
zijn gemaakt.
Reinigen
Bestaat uit een lijst
met reinigingspro-
gramma's.
Basis Instellin-
gen
Wordt gebruikt voor
het instellen van de
apparaatconfiguratie.
Speciaal
Bestaat uit een lijst
met extra verwar-
mingsfuncties.
Kook- En Bak-
assistent
Bevat aanbevolen
oveninstellingen voor
een groot aantal ge-
rechten. Selecteer
een gerecht en start
het bereidingsproces.
De temperatuur en tij-
den zijn slechts richtlij-
nen voor een beter re-
sultaat en kunnen
aangepast worden.
Deze zijn afhankelijk
van de recepten en
de kwaliteit en de
hoeveelheid van de
gebruikte ingrediën-
ten.
Submenu voor: Basis Instellingen
Symbool / Me-
nu-item
Beschrijving
Instellen dagtijd
Stel de dagtijd in.
Tijdisindicatie
Als het apparaat AAN
staat, geeft het dis-
play de huidige tijd
weer wanneer u het
apparaat uitschakelt.
Snel Opwarmen
Indien AAN verkort de
functie de opwarmtijd.
Symbool / Me-
nu-item
Beschrijving
Set + Go
Om een functie in te
stellen en later te acti-
veren door op een
symbool op het be-
dieningspaneel te
drukken.
Heat+Hold
Houdt het bereide
voedsel warm gedu-
rende 30 minuten na-
dat de kookcyclus
voltooid is.
Verleng Tijd
Schakelt de functie
Tijd verlengen in en
uit.
Contrast
Pas het contrast van
het display in stappen
aan.
Helderheid
Pas de helderheid van
het display in stappen
aan.
Taal
Stelt de taal voor het
display in.
Geluidsvolume
Pas het volume van
de druktonen en sig-
nalen stapsgewijs
aan.
Toetsvolume
Schakelt de toon van
de aanraakvelden aan
en uit. Het geluid van
de tiptoets AAN/UIT
kan niet worden uitge-
schakeld.
Alarmtoon
Schakelt de alarm-
toon in en uit.
DEMO-modus
Activerings-/deactive-
ringscode: 2468.
Service
Toont de softwarever-
sie en -configuratie.
Fabrieksinstelling
Zet alle instellingen te-
rug op de fabrieksin-
stelling.
NEDERLANDS
11
6.3 Submenu voor:
Reinigingsassistent
Menu-item Beschrijving
Stoomreiniging
Procedure voor het rei-
nigen van het apparaat
met stoom.
Ontkalking
Voor het reinigen van
de stomer.
6.4 Verwarmingsfuncties
Verwarmings-
functie
Applicatie
Hetelucht
Om op 2 rekstanden
te bakken en tegelijk
voedsel te drogen.Stel
de temperatuur 20 -
40°C lager in dan voor
de functie: Boven +
onderwarmte.
Pizza Hetelucht
Om gerechten op één
niveau te bakken met
intensief bruineren en
een krokantere korst.
Stel de temperatuur
20 - 40°C lager in dan
voor de functie: Bo-
ven + onderwarmte.
Lage Tempera-
tuur Garen
Voor het bereiden van
mals en sappig braad-
vlees.
Boven + onder-
warmte (Boven-/
Onderwarmte)
Voor het bakken en
braden op een oven-
niveau.
Bevroren Ge-
rechten
Om kant-en-klaar-ge-
rechten zoals patat,
aardappelpartjes of
loempia's krokant te
maken.
Verwarmings-
functie
Applicatie
Circulatiegrill
Voor het braden van
grotere stukken vlees
of gevogelte met bot-
ten op één niveau.
Ook om te gratineren
en te bruinen.
Grillen
Om plat voedsel te
grillen en brood te
roosteren.
Grill Intens
Voor het roosteren
van plat voedsel in
grote hoeveelheden
en voor het maken
van toast.
Onderwarmte
Voor het bakken van
taarten met een knap-
perige bodem en het
inmaken van voedsel.
Ontdooien
Deze functie kan ge-
bruikt worden om be-
vroren voedsel te ont-
dooien zoals groente
en fruit. De ontdooitijd
hangt af van de hoe-
veelheid en dikte van
het voedsel.
www.electrolux.com12
Verwarmings-
functie
Applicatie
Hetelucht (voch-
tig)
Deze functie is ont-
worpen om tijdens de
bereiding energie te
besparen. Raadpleeg
voor meer informatie
'Hints en tips', hoofd-
stuk Bakken met
vochtige hete lucht.
De ovendeur dient tij-
dens de bereiding ge-
sloten te zijn zodat de
functie niet wordt on-
derbroken en om er-
voor te zorgen dat de
oven werkt op de
hoogst mogelijke
energie-efficiëntie. Bij
het gebruik van deze
functie kan de tempa-
ratuur in de ruimte
verschillen van de in-
gestelde temperatuur.
Door het gebruik van
de restwarmte kan het
opwarmvermogen
worden verminderd.
Raadpleeg voor alge-
mene aanbevelingen
over energiebespa-
ring: 'Energie-efficiën-
tie' hoofdstuk Ener-
giebesparing.Deze
functie werd gebruik
om te voldoen aan de
energie-efficiëntieklas-
se volgens EN
60350-1.
Gratineren
Voor maaltijden als la-
sagne of aardappel-
gratin. Ook om te gra-
tineren en te bruine-
ren.
Brood bakken
Gebruik deze functie
voor brood en brood-
jes met een heel goed
bijna professioneel re-
sultaat qua krokant-
heid, kleur en bruine
korst.
Verwarmings-
functie
Applicatie
Lage vochtig-
heid
Voor het bakken van
brood, het braden van
grote stukken vlees of
het opwarmen van
gekoelde en bevroren
maaltijden.
Medium vochtig-
heid
Voor gerechten met
hoog vochtgehalte en
voor het stomen van
vis, custard en terri-
nes.
Stoom
Voor groenten, vis,
aardappelen, rijst,
pasta of speciale bij-
gerechten.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de 60
°C komt.
6.5 Speciaal
Verwarmings-
functie
Applicatie
Warm houden
Om het voedsel warm
te houden.
Borden Warmen
Om borden voor het
serveren op te war-
men.
Inmaken
Voor de inmaak van
groenten zoals augur-
ken.
Drogen
Om in plakjes gesne-
den fruit, groenten en
champignons te dro-
gen.
NEDERLANDS
13
Verwarmings-
functie
Applicatie
Deeg Laten Rij-
zen
Stoom verbetert en
versnelt de deegberei-
ding en voorkomt dat
het deeg uitdroogt en
houdt het deeg elas-
tisch.
Regenereren
Het opwarmen van
voedsel met stoom
voorkomt dat het op-
pervlak uitdroogt. De
warmte wordt op be-
hoedzaam en gelijk-
matig verdeeld en
geeft het voedsel de
smaak en het aroma
alsof het net is bereid.
Deze functie kan ge-
bruikt worden om
eten direct op een
bord te verwarmen.
Met verschillende
roosterhoogtes kunt u
meerdere borden te-
gelijkertijd opwarmen.
6.6 Een verwarmingsfunctie
instellen
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer een ovenfunctie.
5. Druk op
om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op om te bevestigen.
6.7 Een stoomfunctie instellen
De klep van de waterlade bevindt zich in
het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Doe geen water rechtstreeks
in de stomer.
Gebruik uitsluitend koud
leidingwater. Gebruik geen
gefilterd (gedemineraliseerd)
of gedistilleerd water. Gebruik
geen andere vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen in
het waterreservoir.
1. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
2. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watertoevoer is voldoende voor ca.
50 minuten.
3. Plaats het waterreservoir terug op zijn
oorspronkelijke plaats.
4. Oven inschakelen.
5. Stel de stoomverwarmingsfunctie en
de temperatuur in.
6. Stel zo nodig de functie in: Duur
of: Eindtijd .
De stoom verschijnt na ca. 2 minuten.
Als de oven de ingestelde temperatuur
bereikt, klinkt er een geluidssignaal.
Als de stoomgenerator leeg
is, klinkt het geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er een
geluidssignaal.
7. Oven uitschakelen.
LET OP!
De oven is heet. Gevaar
voor brandwonden. Wees
voorzichtig als u het
waterreservoir ledigt.
8. Na bereiding met stoom kan er stoom
op de bodem van de ruimte
condenseren. Droog de bodem van
de ruimte altijd als de oven koud is.
Laat de oven volledig uitdrogen met de
deur geopend.
Neem nadat de oven is afgekoeld, het
resterende water van de stoomgenerator
op met een spons. Reinig de stomer
indien nodig met wat azijn.
www.electrolux.com14
6.8 Indicatielampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt. Als de
temperatuur bereikt is, zoemt de zoemer 3
maal en knippert de balk om vervolgens te
verdwijnen.
6.9 Indicatielampje Snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Leg geen voedsel in de oven
wanneer de functie Snel
opwarmen is ingeschakeld.
Als u de functie wilt activeren, houdt u 3
seconden ingedrukt. Het indicatielampje
voorverwarmen wisselt.
6.10 Restwarmte
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel met klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker
Om een afteltijd in te
stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze
functie heeft geen in-
vloed op de werking
van de oven. Ook te
gebruiken als de oven
is uitgeschakeld.
Gebruik om de
functie in te schakelen.
Druk op of om
de minuten in te stellen
en op om te star-
ten.
Duur
Om de werkingsduur
van de oven in te stel-
len (max. 23 uur 59
min.).
Eindtijd
Voor het instellen van
de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunc-
tie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties: Duur,
Eindtijd gebruikt, schakelt de
oven de warmte-elementen
na 90% van de ingestelde tijd
uit. De oven gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3 -
20 minuten).
7.2 De klokfuncties instellen
Alvorens u de functies: Duur,
Eindtijd gebruikt, moet u een
verwarmingsfunctie en
temperatuur instellen. De
oven wordt automatisch
uitgeschakeld
U kunt de functies: Duur en
Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat de
oven op een later tijdstip
wordt geactiveerd of juist
uitgezet.
De functies: Duur en Eindtijd
werken niet als u de
vleesthermometer gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op of om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen.
NEDERLANDS
15
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er een
geluidssignaal. De oven gaat uit. Op het
display verschijnt een melding.
5. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
7.3 Heat+Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Duur wordt ingesteld.
De functie: Heat+Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt in het menu de functie in- of
uitschakelen: Basis Instellingen.
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Heat+Hold.
5. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de functie beëindigt, klinkt er een
geluidssignaal.
De functie blijft aanstaan als u de
verwarmingsfunctie verandert.
7.4 Verleng Tijd
De functie: Verleng Tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als de
Duur is geëindigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Duur of Per gewicht.
Niet van toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is
verstreken, klinkt er een
geluidssignaal. Druk op een willekeurig
symbool.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op om te activeren of om
te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Automatische programma's
De automatische programma's geven
optimale instellingen voor elke soort vlees-
of andere gerechten:
Vleesprogramma's met de functie: Per
gewicht (menu: Recepten) — Deze
functie berekent automatisch de
braadtijd. Hiervoor moet u het gewicht
van het gerecht invoeren.
Vleesprogramma's met de functie:
Voedselsensor automatisch (menu:
Recepten) — Deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u de kerntemperatuur invoeren.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Receptenautomaat (menu: Recepten)
— Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een
gerecht.
Gerechten met de functie:
Per gewicht
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
www.electrolux.com16
Gerechten met de functie:
Voedselsensor automatisch
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch Rundvlees
Wild
Lamsrug, medium
Gevogelte, Uitgebeend
Hele Vis
8.2 Recepten met
Receptenautomaat
Deze oven bevat een serie recepten die u
kunt gebruiken. De recepten kunnen niet
worden gewijzigd.
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer het menu: Recepten. Druk
op
om te bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op
om te bevestigen.
4. Een recept selecteren. Druk op
om te bevestigen.
Bij gebruik van de functie:
Handmatig, gebruikt de oven
de automatische instellingen.
U kunt ze veranderen, net als
bij andere functies.
8.3 Recepten met Per gewicht
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het gerecht
instellen.
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer het menu: Recepten. Druk
op om te bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de functie: Per gewicht.
Druk op om te bevestigen.
5. Druk op of om het gewicht
van het gerecht in te stellen. Druk op
om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Tik op of om de letter
te wijzigen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Druk op een
willekeurig symbool om het signaal uit
te zetten.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd. Op
het display verschijnt een
herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt de oven uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of de
originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de stekker
moet in het stopcontact
blijven.
1. Oven inschakelen.
NEDERLANDS
17
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de kerntemperatuur in te
stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
De oven berekent een geschatte eindtijd.
De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en de
bediening. De oven berekent de eindtijd in
ongeveer 30 minuten.
6. Om de temperatuur van de
vleesthermometer te wijzigen druk op
.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u een
signaal. De oven wordt automatisch
uitgeschakeld
7. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
9. Druk op om de oven aan te zetten.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet.
Gevaar voor brandwonden.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
LET OP!
Gebruik de bakplaat of
braadpan niet met de functie
Stomen.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Bakplaat/ Diepe pan:
Schuif de bakplaat /diepe pan tussen de
geleidestangen van de roostersteun.
Bakrooster en bakplaat /diepe
plaatsamen:
Plaats bakplaat /diepe plaat tussen de
geleiders van de inschuifrails en het
bakrooster op de geleiders erboven.
www.electrolux.com18
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid. Deze
inkepingen zorgen er ook
voor dat ze niet omkantelen.
De hoge rand rond het
rooster voorkomt dat het
kookgerei van het rooster
afglijdt.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Oven inschakelen.
2. Stel een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: OPSLAAN.
4. Druk op om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Druk op of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op
en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie overschrijven.
Wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie aangeeft, druk op of
en druk op om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
Programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op
om te bevestigen.
Druk op
en ga rechtstreeks naar het
menu: Favoriet.
10.2 Gebruik van het Kinderslot
Als het Kinderslot aanstaat, kan de oven
niet per ongeluk worden geactiveerd.
1. Druk op
om het display aan te
zetten.
2. Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Herhaal stap 2 om het kinderslot uit te
schakelen.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt deze alleen
inschakelen als de oven in werking is.
1. Oven inschakelen.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Druk op
om de functie uit te schakelen.
Op het display verschijnt een melding.
Druk herhaaldelijk op en vervolgens op
om te bevestigen.
NEDERLANDS
19
Als u de oven uitzet, schakelt
de functie ook uit.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
een symbool gebruiken.
1. Oven inschakelen.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Duur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
Druk op een symbool (behalve voor
)
om de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een signaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu: Basis
Instellingen laat u de
functie: Set + Go in- en
uitschakelen.
10.5 Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven
na bepaalde tijd automatisch uit als er een
ovenfunctie in werking is en u geen
instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Binnenverlichting,
Voedselsensor,Duur, Eindtijd.
10.6 Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer de
oven uitstaat, is de helderheid van het
display tussen 22.00 uur en 06.00 uur
lager.
Helderheid overdag:
als de oven wordt ingeschakeld;
als u tijdens helderheid 's nachts
een symbool aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als de oven wordt uitgeschakeld en
u een functie instelt: Kookwekker.
Wanneer de functie eindigt, keert
het display terug naar helderheid
voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Na het uitschakelen van de oven
blijft de ventilatie doorgaan totdat de oven
is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.electrolux.com20
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
11.1 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warm houden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen. De
temperatuur wordt automatisch ingesteld
op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
Deeg Laten Rijzen
Met de functie kunt u ook gistdeeg laten
rijzen. Doe het deeg in een grote schaal.
Gebruik de eerste rekstand. Stel de
functie in: Deeg Laten Rijzen en de
bereidingstijd.
11.2 Bereiding met stoom
Gebruik uitsluitend warmte- en
corrosiebestendig of chroom-stalen
kookgerei.
Gebruik glazen serviesgoed.
Wanneer u op meer dan één niveau kookt,
zorgt u dat er voldoende afstand tussen
de roosters is om de stoom te laten
circuleren.
Begin te koken met een koude oven, tenzij
voorverwarmen in de onderstaande tabel
wordt aanbevolen.
11.3 Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
11.4 Stoom
WAARSCHUWING!
Open de deur van de oven
niet wanneer de functie is
ingeschakeld. Er bestaat
verbrandingsgevaar.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Voeg de grootste
hoeveelheid water toe voor één van de
gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en plaats
het op de ovenroosters. Zorg voor ruimte
tussen het kookgerei zodat de stoom rond
de gerechten kan circuleren.
Steriliseren met de functie: Stoom
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de 1ste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een tijdsduur
in van 40 min.
NEDERLANDS
21
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Artisjokken 96 50 - 60 1 800
Aubergines 96 15 - 25 1 450
Bloemkool, heel 96 35 - 45 1 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 1 500
Broccoli, heel 96 30- 40 1 550
Broccoli, roos-
jes
96 20 - 25 1 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 1 400
Erwten 96 20 - 25 1 450
Venkel 96 35 - 45 1 600
Wortelen 96 35 - 45 1 600
Koolrabi, reep-
jes
96 30 - 40 1 550
Paprika, reep-
jes
96 15 - 20 1 400
Prei, ringen 96 25 - 35 1 500
Sperziebonen 96 35 - 45 1 550
Botersla, roos-
jes
96 20 - 25 1 450
Spruitjes 96 30 - 40 1 550
Rode Bietjes 96 70 - 90 1 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 1 600
Selderij, blokjes 96 20 - 30 1 500
Asperges,
groene
96 25 - 35 1 500
Asperges, wit 96 35 - 45 1 600
Spinazie, vers 96 15 1 350
Gepelde toma-
ten
96 15 1 350
Witte bonen 96 25 - 35 1 500
Savooiekool 96 20 - 25 1 400
www.electrolux.com22
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Courgette,
plakjes
96 15 1 350
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 1 600
Aardappelballe-
tjes
96 35 - 45 1 600
Ongepelde to-
maten, medium
96 45 - 55 1 750
Rijst (verhou-
ding water/rijst
1,5: 1)
96 35 - 40 1 600
Gekookte aard-
appels
96 35 - 40 1 600
Broodballetjes 96 35 - 45 1 600
Verse tagliatelle 96 20 - 25 1 450
Polenta (vloei-
stof-/polenta-
verhouding 3: 1)
96 40 - 45 1 750
Vis
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Forel, circa 250
g
85 30 - 40 1 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 1 450
Garnalen, be-
vroren
85 30 - 40 1 550
Zalmfilets 85 25 - 35 1 500
Zalmforel, circa
1.000 g
85 40 - 45 1 600
Mosselen 96 20 - 30 1 500
Platvisfilet 80 15 1 350
NEDERLANDS
23
Vlees
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham,
1.000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Gepocheerde
kippeborst
90 25 - 35 1 500
Kip, gepo-
cheerd, 1.000 -
1.200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Kalfs-/varkens-
vlees zonder
bot, 800 -
1.000 g
90 80 - 90 1 800 + 300
Casselerrib (ge-
rookte varkens-
rug), gepo-
cheerd
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt rund-
vlees)
96 110 - 120 1 800 + 700
Chipolatawors-
tjes
80 15 - 20 1 400
Eieren
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Zachtgekookt ei 96 10 - 12 1 400
Middelhard ge-
kookt ei
96 13 - 16 1 450
Hardgekookt ei 96 18 - 21 1 500
11.5 Hetelucht en Stoom na
elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden,
gebruik de functie: Hetelucht .
Plaats de voorbereide groente en
bijgerechten op hittebestendig
kookgerei. Plaats samen met het
gebraad in de oven.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste stand
gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Starten van de functie: Stoom. Kook
alles samen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid is
650 ml.
11.6 Medium vochtigheid
Voeg ca. 300 ml water toe.
www.electrolux.com24
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90 35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne fillets 85 15 - 25 1
Dikke fillets 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1.000 g 90 35 - 45 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
Opnieuw Verwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Deegballen 85 20 - 30 1
Pastaschotel 85 15 - 20 1
Rijst 85 15 - 20 1
Bordgerechten 85 15 - 20 1
11.7 Lage vochtigheid
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 – 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
eend 1,5 – 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
NEDERLANDS
25
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 – 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 – 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstok-
broodjes
40 – 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren af-
bakstokbrood-
jes
40 – 50 g 200 25 - 35 2
11.8 Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin.
Als de cake niet overal even bruin
wordt, hoeft u de temperatuurinstelling
niet te wijzigen. De verschillen
verminderen tijdens het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten
in de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.9 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lage-
re rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tempe-
ratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur hoger in.
www.electrolux.com26
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven bak-
tijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur een beetje ho-
ger in.
11.10 Bakken op één ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband of brioche Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch gebak /
vruchtencake
Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Boven + on-
derwarmte
160 35 - 50 1
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Hetelucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - zacht ca-
kedeeg
Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di-
agonaal geplaatst)
Hetelucht 160 70 - 90 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di-
agonaal geplaatst)
Boven + on-
derwarmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven + on-
derwarmte
160 - 170 70 - 90 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
NEDERLANDS
27
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood / brood-
krans
Boven + on-
derwarmte
170 - 190 30 - 40 1
Kerststol
1)
Boven + on-
derwarmte
160 - 180 50 - 70 1
Brood (roggebrood)
1)
Boven + on-
derwarmte
1
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen / eclairs
1)
Boven + on-
derwarmte
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Boven + on-
derwarmte
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Boter-/Suikerkoek
1)
Boven + on-
derwarmte
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Hetelucht 150 - 160 35 - 55 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + on-
derwarmte
170 35 - 55 2
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bijvoor-
beeld kwark, room,
puddingvulling)
1)
Boven + on-
derwarmte
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Hetelucht 150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Zand-
taartdeeg / Gebakreep-
jes
Hetelucht 140 20 - 35 2
www.electrolux.com28
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Short bread / Zand-
taartdeeg / Gebakreep-
jes
1)
Boven + on-
derwarmte
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
Hetelucht 150 - 160 15 - 20 2
Eiwitgebak / schuimge-
bak
Hetelucht 80 - 100 120 - 150 2
Bitterkoekjes Hetelucht 100 - 120 30 - 50 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Hetelucht 170 - 180 20 - 30 2
Broodjes
1)
Hetelucht 160 10 - 25 2
Broodjes
1)
Boven + on-
derwarmte
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Hetelucht 160 20 - 35 2
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Boven + on-
derwarmte
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
11.11 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ge-
smolten kaas
Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven-
schotels
Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
NEDERLANDS
29
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Gevulde groen-
te
Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Pastagratin 200 - 220 45 - 60 1
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85 1
Moussaka 180 - 200 75 - 90 1
Lasagne 180 - 200 70 - 90 1
Cannelloni 180 - 200 65 - 80 1
Broodpudding 190 - 200 55 - 70 1
Rijstpudding 180 - 200 55 - 70 1
Appeltaart, gemaakt met
roerdeeg (ronde taartvorm)
160 - 170 70 - 80 1
Witbrood 200 - 210 55 - 70 1
11.13 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Hetelucht.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen /
Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Oven voorverwarmen.
Cakes / kleine cakejes / broodjes op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 /4
www.electrolux.com30
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Short bread / Zand-
taartdeeg / Geba-
kreepjes
140 25 - 45 1 / 4
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Eiwitgebak / schuim-
gebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4
11.14 Lage Temperatuur Garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de Voedselsensor gebruiken om te
garanderen dat het vlees de juiste
kerntemperatuur heeft.
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Nuttige
aanwijzingen en tips'.
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de automatische
lage temperatuur garen niet voor
gevogelte.
Altijd zonder deksel garen als
u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Steak 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
NEDERLANDS
31
11.15 Pizza Hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne
korst)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine
(hartige taart)
170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd
brood
1)
230 10 - 20 2
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzo-
ne)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.16 Braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad grote braadstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Giet wat water op de bakplaat om het
inbranden van vrijkomende vleessappen of
vet te voorkomen.
Vlees met een korst kan in de braadslede
zonder deksel worden gebraden.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Om het vlees sappiger te houden:
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel of gebruik een braadzak.
Rooster vlees en vis in grote stukken (1
kg of meer).
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
www.electrolux.com32
11.17 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees Boven + onder-
warmte
1 – 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rosbief of
ossenhaas:
rood
1)
Circulatiegrill per cm
dikte
190 - 200 5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossenhaas:
medium
Circulatiegrill per cm
dikte
180 - 190 6 - 8 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossenhaas:
gaar
Circulatiegrill per cm
dikte
170 - 180 8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouder-
stuk, nek-
stuk, hamlap
Circulatie-
grill
1 – 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet, rib-
betje
Circulatie-
grill
1 – 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Circulatie-
grill
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kalfsschen-
kel
Circulatie-
grill
1,5 – 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
NEDERLANDS
33
Lamsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
Circula-
tiegrill
1 – 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug Circula-
tiegrill
1 – 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug, ha-
zenbout
1)
Boven +
onder-
warmte
tot 1 kg 230 30 - 40 1
Rug Boven +
onder-
warmte
1,5 – 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Reebout, her-
tenbout
Boven +
onder-
warmte
1,5 – 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Functie Gewicht Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip Circula-
tiegrill
200 – 250 g
elk
200 - 220 30 - 50 1
Halve kip Circula-
tiegrill
400 – 500 g
elk
190 - 210 35 - 50 1
Stukken ge-
vogelte
Circula-
tiegrill
1 – 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
eend Circula-
tiegrill
1,5 – 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis Boven +
onder-
warmte
1 – 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
www.electrolux.com34
11.18 Grillen
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd de pan voor het opvangen van
vet op de eerste rekstand plaatsen.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grillen
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Roosterhoog-
te
1e kant 2e kant
Biefstuk, medi-
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Runderfilet, me-
dium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Grill Intens
Gerecht Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 9 - 13 8 - 10 3
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 3
Worstjes 10 - 12 6 - 8 3
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 3
Brood met iets erop 6 - 8 - 3
11.19 Bevroren Gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen
borden of schotels. Hierdoor kan de
ontdooitijd worden verlengd.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
NEDERLANDS
35
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
American pizza, be-
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 2
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 2
Aardappelpartjes / -
kroketjes
220 - 230 20 - 35 2
Rösties 210 - 230 20 - 30 2
Lasagne / Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Boven + onder-
warmte of Circula-
tiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Vruchtencake Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren.
11.20 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
www.electrolux.com36
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraai-
en.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.21 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
NEDERLANDS
37
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.22 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 2
Paprika's 60 - 70 5 - 6 2
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 2
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 2
Kruiden 40 - 50 2 - 3 2
Pruimen 60 - 70 8 - 10 2
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 2
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 2
Peren 60 - 70 6 - 9 2
11.23 Brood bakken
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 1
Baguette 200 - 220 35 - 45 1
www.electrolux.com38
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Brioche 180 - 200 40 - 60 1
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 1
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 1
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 1
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 1
11.24 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
NEDERLANDS
39
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van de oven schoon
met een zachte doek, warm water en een
mild reinigingsmiddel.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor de
grillpan.
Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een
afwasautomaat. Dit kan de antiaanbaklaag
beschadigen.
Droog de oven als de ovenruimte nat is na
gebruik.
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat de oven is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Er bestaat
verbrandingsgevaar.
Om het apparaat te reinigen, verwijder de
inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
12.3 Stoomreiniging
Verwijder het ergste vuil met de hand.
1. Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stomer.
2. Functie inschakelen: Stoomreiniging.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven. Als het programma
is voltooid klinkt er een geluidssignaal.
3. Raak een willekeurig symbool aan om
het signaal uit te schakelen.
www.electrolux.com40
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het
restwater uit de stomer.
Laat het apparaat circa 1 uur met
geopende deur volledig drogen.
Om het drogen te verspoedigen kunt u de
deur sluiten en het apparaat verwarmen
met de functie: Hetelucht bij een
temperatuur van 150°C gedurende circa
15 minuten.
12.4 Ontkalken van de
stoomgenerator
1. Giet 250 ml water vermengd met 3
eetlepels azijn direct in de
stoomgenerator.
2. Kies in het menu: Reinigingsassistent.
3. Activeer de functie: Ontkalking.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven (15 minuten).
Als het programma is voltooid klinkt er een
geluidssignaal.
4. Raak een tiptoets aan om het signaal
uit te schakelen.
5. Verwijder al het restwater uit de
stoomgenerator.
6. Laat de deur ongeveer 1 uur open
staan om het apparaat volledig te
laten drogen. Om het drogen te
versnellen, kunt u het apparaat
opwarmen met warme lucht op 150
°C gedurende ca. 15 minuten.
12.5 De deur verwijderen en
installeren
De ovendeur kan worden verwijderd om te
reinigen.
WAARSCHUWING!
De deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de deur totdat deze in een hoek
van ongeveer 45° staat.
45°
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond.
6. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Installeer de ovendeur als het
schoonmaken voltooid is. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde.
12.6 Het lampje vervangen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
1. Oven uitschakelen.
Wacht totdat de oven afgekoeld is.
2. Trek de oven uit het stopcontact.
3. Leg een doek op de bodem van de
ovenruimte.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp en
verwijder het.
NEDERLANDS
41
2. Verwijder de metalen ring en reinig de
glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3. Verwijder en reinig het metalen frame
en de afdichting.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6. De linker inschuifrails installeren.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is
niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch
uitschakelen'.
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg 'Gebruik van het
Kinderslot'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een erken-
de installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vlees-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
www.electrolux.com42
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in.
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergege-
ven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be-
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
Het apparaat staat aan
maar wordt niet warm. De
ventilator werkt niet. Op het
display verschijnt "Demo".
De demofunctie is inge-
schakeld.
Raadpleeg het hoofdstuk
'Dagelijks gebruik' in 'Basis-
instellingen'.
13.2 Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
14.1 Inbouwen
De stevigheid van de
inbouwkast moet voldoen
aan de DIN 68930-norm.
NEDERLANDS
43
440mm
548mm
546mm
594mm
455mm
21mm
450mm
min.
550mm
min.
20mm
min.
560mm
15mm
114
mm
450mm
440mm
546mm
594mm
455mm
450mm
455mm
450mm
450mm
548mm
min.
550mm
450mm
min.
560mm
21mm
114
mm
15mm
min. 20mm
www.electrolux.com44
440mm
450mm
450mm
450mm
455mm
450mm
450mm
450mm
455mm
455mm
546mm
594mm
548mm
21mm
min.
550mm
min.
560mm
min.
20mm
114
mm
15mm
440 mm
440mm
440mm
579mm
546mm
594mm
455mm
450mm
594mm
589mm
450mm
548mm
min.
550mm
590mm
21mm
114
mm
114
mm
15mm
min. 20mm
min.
560mm
NEDERLANDS
45
90°
13mm
20
mm
2x3,5x25
www.electrolux.com46
15. ENERGIEZUINIGHEID
15.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie EVYP9841AX
Energie-efficiëntie Index 94.5
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Elektriciteit
Volume 43 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 41.2 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
15.2 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te besparen
tijdens het dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
gesloten is als u de oven in werking stelt.
De deur niet openen tijdens de bereiding
met stoom. Houd het deurrubber schoon
en zorg ervoor dat het goed op zijn plaats
vastzit.
Gebruik metalen schalen om meer energie
te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer dan
30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als een
programma met tijdselectie (Duur of Einde)
in werking is en de bereidingstijd langer is
dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte te
gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het indicatielampje van de
restwarmte of temperatuur verschijnt op
het display.
NEDERLANDS
47
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken
uit. Doe het aan als u het nodig heeft.
Hetelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Als u de Hetelucht (vochtig) gebruikt, gaat
de verlichting na 30 seconden
automatisch uit. U kunt de verlichting weer
inschakelen, maar deze handeling
vermindert de verwachte
energiebesparingen.
16. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT.
NL
In de gebruiksaanwijzing en op
www.electrolux.nl kunt u lezen wat u moet
doen bij een storing en hoe u uw apparaat
dient te onderhouden..
Op deze website staan ook de eigen
garantie- en reparatievoorwaarden van
Electrolux (fabrieksgarantie), die u kunt
downloaden en opslaan. U kunt
desgewenst een schriftelijke versie van
deze voorwaarden bestellen via de
afdeling Customer Care, Postbus 120,
2400 AC Alphen aan den Rijn of telefoon
0172- 468300. Heeft u onverhoopt een
defect aan het apparaat, neemt u dan
contact op met onze Customer Care
afdeling telefoon 0172 - 468300. Zorgt u
dan dat u de volgende informatie bij de
hand heeft:
Merk: ....................................... Serie nummer: .......................
Model: ....................................... Aankoop datum: ......................
Product nummer:........................
Via onze website kunt u meer hulp krijgen
en onze gebruikershandleidingen
downloaden. Registreer uw product en
krijg eenvoudig toegang tot meer nuttige
informatie over uw product:
www.RegisterElectrolux.com
+31 17 24 68 300
Vennootsweg 1, 2404 CG
Alphen aan den Rijn
17. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
*
www.electrolux.com48
NEDERLANDS
49
www.electrolux.com50
NEDERLANDS
51
867343490-A-492017
Gebruiksaanwijzing: Nederlands
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EVYP9841AX Handleiding

Type
Handleiding