v
oordat u de stekker in het
stopcontact steekt
l
Z
org dat de elektriciteitsvoorziening
d
ezelfde spanning heeft als op de
onderkant van het apparaat wordt
a
angegeven.
l
D
it apparaat voldoet aan de EC-
richtlijn 2004/108/EC betreffende de
e
lektromagnetische compatibiliteit en
E
C-bepaling 1935/2004 van
27/10/2004 betreffende materialen
die bestemd zijn voor contact met
voedsel.
vóór het eerste gebruik
l
Was de onderdelen (zie Reiniging).
legenda
uitwerpknop
bedieningsknop
hoofddeel mes
handgrepen van bladen
vingergrepen
standaardbladen
vriesbladen
bladhoes
gebruik van het
elektrische mes
Uw mes is geschikt voor het snijden
van allerlei voedingsmiddelen, zoals
gekookt vlees, gekookt gevogelte,
brood, cake, sandwiches, fruit en
groenten.
Bevroren voedsel, alleen
KN650 – Bij uw mes worden
vriesbladen (grote tanden) geleverd
voor gebruik met gedeeltelijk
ontdooid of licht bevroren voedsel.
Deze bladen zijn niet geschikt voor
diepgevroren voedsel.
1 Zorg dat het elektrische mes
ontkoppeld is van de voedingsbron.
2 Verwijder de bladhoes en bewaar
deze voor wanneer u de bladen wilt
opslaan.
3 Houd de bladen bij hun handgreep
vast en koppel ze aaneen .
Gebruik de vingergrepen om de
bladen met de snijkant naar
beneden in het hoofdgedeelte
van het mes te steken en op hun
plaats te drukken.
4
Steek de stekker in het stopcontact.
5 Plaats de bladen op het voedsel
terwijl dit zich op een voor snijden
g
eschikt oppervlak bevindt. Breng
de snijbladen in werking door op de
bedieningsknop te drukken
(
wanneer de knop wordt losgelaten,
stoppen de snijbladen met werken).
l
Houd het mes bij gebruik op zijn
plaats en oefen lichte en gelijkmatige
neerwaartse druk uit. Gebruik geen
zaagactie. Het mes snijdt
automatisch zoals vereist, hetzij
verticaal hetzij onder een hoek.
Tijdens het gebruik van het
mes moeten de bladen altijd
van de gebruiker af zijn
gericht.
6 Laat na gebruik de bedieningsknop
los en trek de stekker uit het
stopcontact.
7 Houd uw vingers op de
vingergrepen, druk op de
uitwerpknop en trek de bladen uit
het hoofddeel.
tip
l
Snijd bij het snijden van gevogelte
bijna tot het bot en niet verder.
Scheid het vlees vervolgens met de
hand van het bot.
l
De kwalitatief hoogwaardige bladen
van hard staal hoeven niet te worden
geslepen.
reiniging
l
Schakel het apparaat altijd uit en
haal de stekker uit het stopcontact
voordat u de bladen verwijdert of het
apparaat schoonmaakt.
l
Laat de motor, het snoer of de
stekker nooit nat worden.
motor
l
Met een vochtige doek afvegen en
vervolgens drogen.
snijbladen, vriesbladen
l
Ga voorzichtig met de bladen om; ze
zijn erg scherp.
l
Ontkoppel de bladen. Met de hand
of in uw afwasmachine wassen en
vervolgens grondig drogen.
l
Breng na gebruik de plastic hoes
weer over de bladen aan.
7