• 53 •
Let op! Zet nooit de pomp aan zonder dat er
water in het reservoir zit, om te voorkomen dat
de pomp wordt beschadigd. Het verkeerd ge-
bruiken van de pomp wordt niet gedekt door de garantie.
Ingebruikname of gebruik na een
periode van stilstand
Deze eenvoudige handeling verzekert van een optimale afgifte
en dient uitgevoerd te worden:
- bij de ingebruikname;
- wanneer de machine gedurende een lange tijd niet wordt
gebruikt(voormeerdan2weken).
N.B.: Het water dat verstrekt wordt, dient geleegd te worden
in de daarvoor bestemde afvoer en mag niet gebruikt worden
voor consumptie. Indien het reservoir vol raakt tijdens de cyclus,
dient de afgifte gestopt te worden en het reservoir geleegd
alvorens de handeling te voltooien.
A (Fig.02)-Spoelhetreservoirenvulhetmetvers
drinkwater.
B (Fig.03) - Plaats een kannetje onder het stoompijpje
(Pannarello). Draai de knop van de kraan (8) langzaam
linksomopen.Drukopdetoetswarmwater/kofe(2)
en op de stoomtoets (4).
C Schenkdegeheleinhoudvanhetwaterreservoirdoorhet
stoom/heetwaterpijpje. Om de afgifte stoppen, drukt u
opnieuwopdetoetswarmwater/kofe(2)enopde
stoomtoets (4), daarna sluit u de knop van de kraan (8)
door die rechtsom te draaien.
D (Fig.02)-Vulhetreservoirmetversdrinkwater.
E Plaatsdelterhoudervanonderenindecentraleuniten
draai deze van links naar rechts totdat deze geblokkeerd
is.
F Plaatseenpassendkannetjeonderdelterhouder.
G Drukopdekofetoets(2)enschenkhetresterendewater
uithetreservoir.Wanneerhetwateropis,stopdeafgifte
dooropnieuwopdekofetoets(2)tedrukken.Leeghet
kannetje na beëindiging.
H Verwijderdelterhouderuitdecentraleunitdoordeze
van rechts naar links te draaien en spoel het met vers
drinkwater.
I De machine is klaar voor gebruik.
Voormeergedetailleerdeinformatieoverhoewarmwater
wordt afgegeven, kunt u de betreffende paragraaf raadple-
gen” “Bereiding van een goede Espresso” en “Hoe
maakt u heet water”.
Wat u moet weten
1 De smaak van de espresso hangt af van de hoeveelheid en
hettypegebruiktekofe.Debijzonderesmaakvaneen
kofeboonisvanverschillendefactorenafhankelijkmaar
desmaakenhetaromavandekofezijnhetresultaatvan
hetsysteemwaarmeedekofebonengebrandworden.
Dekofebonendielangerenmethogeretemperaturen
gebrandzijn,zijndonkerder.Donkerekofebonengeven
meeraromadanlichtekofebonen.
2 Opdemarkttreftuverschillendekwaliteitenkofeaan.
Elk type branding wordt gekenmerkt door een mengsel
bijeenbepaaldetemperatuurgebrandekofebonenmet
een bepaald aroma.
Erbestaancafeïnevrijekofesoortenmetslechts2%
cafeïne. Probeer met uw espresso-apparaat één van de
verschillendebeschikbarekofesoortenuit.Waarschijnlijk
zult u een beter aroma ontdekken ten opzichte van het
aromavandetotnogtoegebruiktekofe.
3 Voordeespresso-apparatenmeteenpompmoetjn
gemalenkofegebruiktworden.Koopditsoortkofeof
laatditsoortkofemalen.Gebruikbijvoorkeurgeenkof-
emolenmetmessenomdaterdanteveelkofepoeder
vrijkomtenerhiermeeeenteonregelmatigkofemengsel
verkregen wordt.
4 Een echt kopje espresso herkent u aan de donkere kleur,
de rijke smaak en de typische “crème”.
5 Cappuccinoiseenspecialecombinatievanespressokofe
enopgeschuimdewarmemelk.Kangeserveerdworden
met wat kaneel, nootmuskaat of cacao.
6 Deespressodirectnahetbereidtehebbenserveren.
7 De espresso in espressokopjes en de cappuccino in
ontbijtkoppen serveren.
8 Hetbestezouzijndekofenetvoorhetgebruiktemalen.
Vergeetnietdatdekofegemalenmoetwordenvoor
espresso-apparaten met pomp.
9 Erwordtaangeradendegemalenofongemalenkofein
een hermetisch afgesloten verpakking in de diepvries te
bewaren.Gemalenkofeabsorbeertmakkelijkgeuren.
Let op! Geen koffie afgeven wanneer de sto-
omfunctie geselecteerd is, omdat de temperatuur
te hoog is en er een risico op brandwonden bestaat.