Fagor 6H-114B, 6H-114N, 6H-175 B, 6H-175 N, 6H-175X de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Fagor 6H-114B de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
nederlands
21
1
Instructiehandleiding
Zeer Belangrijk: Lees voor gebruik van de oven deze handleiding in zijn geheel door. Documentatie en accessoires
zult u binnenin in de oven aantreffen.
Deze handleiding is dusdanig vormgegeven dat de teksten betrekking hebben op de bijbehorende tekeningen.
2
Installatie
Gebruik
Ga na welk model oven u heeft (“a”, “b”,
c”, “d”, “e”, “f”) door het bedieningspaneel te
vergelijken met de illustraties.
1.1 Het uitpakken. Verwijder alle
beschermingsmaterialen.
1.2 Aansluiting op het elektriciteitsnet. Houd
rekening met de gegevens die op het plaatje
met technische gegevens staan (1.2.1) en de
afmetingen van het keukenmeubel waarin u
de oven gaat inbouwen (1.2.2, 1.2.3).
Losse ovens: het apparaat moet worden
aangesloten op het elektriciteitsnet d.m.v. een
vaste enkelfase-aansluiting, waarbij u ervoor
moet zorgen dat de neutrale draad (blauw)
aan neutraal wordt aangesloten (1.2.4). Plaats
de oven in de opening en zorg dat de lus van
de kabel niet bovenin blijft liggen (1.2.5, 1.2.6).
Maak de oven aan het meubel vast met de
twee meegeleverde schroefjes (1.2.7).
Multifunctionele ovens voor keramische
kookplaten: de oven dient alleen te worden
geïnstalleerd met de door de fabrikant
aanbevolen keramische kookplaten om
gevaarlijke situaties te voorkomen. Leg
de kookplaat op het keukenblad en maak
het kastje voor de bedieningsknoppen los
(1.2.8). Plaats de kookplaat in het gat van het
keukenblad waarbij u dient te voldoen aan
de installatievoorwaarden (zie de handleiding
van de kookplaat) (1.2.9). Schuif de oven in
de opening van het meubel en laat ruimte
vrij om ermee te kunnen manoeuvreren
(1.2.10). Schroef het kastje vast aan de oven
(1.2.11, 1.2.12). Sluit de kookplaat op de
oven aan (1.2.13). Schuif de oven helemaal
naar achteren en maak die vast met de twee
meegeleverde schroefjes (1.2.14, 1.2.15).
Plaats met enige kracht de onderringen
voor de knoppen, afhankelijk van het type
warmtebron (1.2.16) en de knoppen zelf
(1.2.17).
0
Identifi catie
Oven + kookplaat: sluit de oven aan op het elektriciteitsnet
(1.2.4). Plaats de kookplaat in het gat van het keukenblad
waarbij u dient te voldoen aan de installatievoorwaarden
(zie de handleiding van de kookplaat) (1.2.18). Schuif
de oven in de opening van het meubel en laat ruimte
vrij om ermee te kunnen manoeuvreren (1.2.10). Sluit
de kookplaat op de oven aan (1.02.19). Schuif de oven
helemaal naar achteren en maak die vast met de twee
meegeleverde schroefjes (1.2.14, 1.2.15).
Voordat u de oven voor de eerste keer gaat
gebruiken dient u die leeg op te warmen (zonder
gerechten, in de positie
, 250ºC en gedurende
30 minuten). Er kan daarbij rook of een vieze lucht
ontstaan (dat is normaal en komt door de opwarming
van vetresten, etc.). Nadat de oven afgekoeld is maakt
u die van binnen schoon met een vochtige doek.
2.1 Accessoires. Afhankelijk van het model, heeft
u een standaard bakplaat
(2.1.1), een diepe
bakplaat
(2.1.2) en standaard rooster
(2.1.3) die onafhankelijk van elkaar gebruikt
kunnen worden. Bovendien kunt u iedere bakplaat
combineren met het standaard rooster
(2.1.4) zodat die een eenheid vormen. Op de
geleidingen voor gedeeltelijk (2.1.5) en volledig
uitschuiven (2.1.6, 2.1.7) rusten de bakplaten of
de combinaties van bakplaat/rooster (2.1.8). Houd
rekening met de positie van de roosters wanneer
u ze in de oven plaatst. Ze beschikken over
inkepingen aan de zijkant die voorkomen dat ze er
uitglijden (2.1.9).
2.2 Positie van de bakplaten/roosters. Er zijn 5
posities waarin u de platen/roosters kunt plaatsen
.
2.3 Instelling van de tijd. Analoge klok: druk het
onderste knopje in en draai eraan (2.3.1). Stel de
tijd in (2.3.2). Digitale klok: druk op de toets
en het symbool gaat knipperen
(2.3.3). Stel
de tijd in met de toetsen
, (2.3.4). Na enkele
seconden zal
ophouden te knipperen (2.3.5).
Opmerking: u dient de tijd opnieuw in te stellen na
een stroomstoring of bij een wijziging van de tijd.
2.4 Gerechten bereiden. Plaats het gerecht in de
oven. Selecteer de plaat/het rooster en de positie
ervan na raadpleging van de bereidingstabel. Sluit
de deur.
nederlands
22
2.5 Selecteer de manier van bereiden.
Selecteer de manier van bereiden afhankelijk van
het model
door de keuzeknop te
draaien. Het lampje dat correspondeert met de
wijze van bereiden zal gaan branden.
2.6 Selectie van temperatuur
. Selecteer de
temperatuur door de keuzeknop te draaien. Het
waarschuwingslampje zal uitgaan wanneer de
geselecteerde temperatuur bereikt is.
TIJDFUNCTIES
2.7 Selectie van de tijdsduur. Timer
: selecteer
de minuten door de keuzeknop te draaien. (2.7.1).
Wanneer u wilt dat de oven functioneert zonder
tijdslimiet, zet die dan op handmatige bediening
.
Analoge klok: draai het onderste knopje naar links
en selecteer de minuten (2.7.2). Wanneer u wilt dat
de oven zonder tijdslimiet functioneert, zet die dan
op handmatige bediening
en zorg dat het rode
pijltje samenvalt met de tijd die door de wijzers van
de klok wordt aangegeven.
Digitale klok: druk op de toets
en het
symbool gaat knipperen
(2.7.3). Stel de
tijd in met de toetsen
, (2.7.4). Na enkele
seconden zal
ophouden te knipperen.
2.8 Selectie van de begintijd.
Analoge klok: Na selectie van programma,
temperatuur en tijdsduur drukt u op het bovenste
knopje en draait u er aan totdat het rode pijltje de
begintijd aanwijst.
2.9 Selectie van de eindtijd.
Digitale klok: na selectie van programma,
temperatuur en tijdsduur drukt u op de toets
en het symbool gaat knipperen
(2.9.1). Stel
de tijd in waarop u wilt dat de oven klaar is met de
toetsen
, (2.9.2). Na enkele seconden zal
ophouden te knipperen (2.7.5).
2.10 Waarschuwingsfunctie.
Analoge klok: Zet de programmaknop in de stand
0 (2.10.1). Druk het bovenste knopje in en draai
er aan totdat het rode pijltje de waarschuwingstijd
aanwijst (2.10.2). Deze functie werkt alleen
wanneer de oven uit is.
Digitale klok: druk enkele malen op de toets
en het symbool gaat knipperen
(2.10.3). Stel
de tijdsduur in met de toetsen
, (2.7.4). Na
enkele seconden zal
ophouden te knipperen.
Deze functie werkt zowel wanneer de oven aan als
uit is.
2.11 Blokkeerfunctie. Zorgt ervoor dat aanraken door
kinderen geen gevolgen heeft.
Analoge klok: druk het onderste knopje in en
draai eraan totdat
geselecteerd is. (2.11.1).
Digitale klok: druk gedurende 3 seconden tegelijk
op de toetsen
, en het symbool
zal
verschijnen (2.11.2). Om de blokkering op te
heffen herhaalt u deze handeling.
Waarschuwingen voor het gebruik: Na afl oop van
de bereidingstijd zet u de functieknop en de knop
van de temperatuur in de stand 0 en de knop voor
de tijdsinstelling in de positie handmatig
. Open
voorzichtig de ovendeur, aangezien er een daarbij
warme lucht vrij kan komen.
3
Onderhoud en
reiniging
3.1 Schoonmaken van bakplaten en roosters. Deze
zijn vaatwasmachinebestendig. Wanneer u ze
met de hand schoonmaakt kunt u een gewoon
schoonmaakmiddel gebruiken. Laat ze een poosje
inweken om het schoonmaken te vergemakkelijken.
3.2 Schoonmaken van de geleidingen aan de zijkant.
Haal de geleidingen er uit (3.2.1, 3.2.2), (3.2.3, 3.2.4)
op de wijze die bij het model hoort. Ze mogen in
de vaatwasmachine. Wanneer u ze met de hand
schoonmaakt kunt u een gewoon schoonmaakmiddel
gebruiken en een sponsje of een borstel.
3.3 Binnenzijde van de oven schoonmaken. Doe het
binnenlicht aan (3.3.1, 3.3.2). Modellen met gladde
wanden: handmatig schoonmaken: Maak de matig
warme oven schoon met een doekje bevochtigd met
warm water en azijn. Modellen met ruwe wanden:
zelfreinigend. Bereidingsfunctie
, op 250ºC
gedurende 30-60 minuten).
3.4 Schoonmaken van de bovenzijde. Wanneer de
grill neergeklapt kan worden (3.4.1, 3.4.2), haalt u
daar een met warm water en azijn bevochtigd doekje
overheen.
3.5 Buitenzijde van de oven schoonmaken. Gebruik
neutrale producten en maak de buitenzijde goed
droog met een zachte doek..
Waarschuwingen bij schoonmaken: 1. Vergewis u ervan
dat de oven uit is. 2. Gebruik nooit een stoomreiniger.
nederlands
23
6
Milieu
4
5
Oplossen van
problemen
Veiligheid
Een aantal probleemgevallen kunt u zelf oplossen.
4.1 Hij functioneert niet. Controleer of de oven
aangesloten is en/of de keuzeknop van de
tijd niet op 0 staat.
4.2 Tijdens de bereiding komt er rook uit.
Verlaag de temperatuur en/of maak de oven
schoon (punt 3.3).
4.3 Hij maakt lawaai na de bereiding. Dat is
normaal, de ventilator blijft draaien totdat de
temperatuur binnen en buiten lager is.
De modellen met een digitaal scherm hebben
een diagnosesysteem die problemen opspoort en
daar melding van maakt. U kunt die afl ezen van
het scherm:
4.4 Hij functioneert niet.
knippert. Zet de
keuzeknop van de functies op 0 en stel de
tijd in (punt 2.3).
4.5 Hij functioneert niet.
knippert. De oven
heeft een aantal uren gefunctioneerd en om
redenen van veiligheid is die automatisch
uitgeschakeld. Zet de keuzeknop van de
functies op 0 en stel de tijd in (punt 2.3).
4.6 Hij functioneert niet.
knippert. Zet
de keuzeknop van de functies op 0 en
deblokkeer de oven (punt 2.11).
4.7 Hij functioneert. knippert. Druk op een
willekeurige knop.
• Voer geen reparatiehandelingen uit aan
de oven, bel naar de technische dienst.
Bij het ontwerp van de oven heeft men
rekening gehouden met de bescherming van
het milieu.
Respecteer het milieu. Verwarm de oven alleen
voor wanneer dat nodig is (raadpleeg de tabel).
Gebruik bij voorkeur alleen bakvormen met een
donkere kleur. Bij lange bereidingstijden schakelt
u de oven 5 of 10 minuten voor het einde uit.
Behandeling van elektrisch en elektronisch
afval.
Gooi die apparaten niet weg met het gewone
huisvuil.
Breng uw oven naar een speciaal inzamelpunt.
Door het recycleren van huishoudelijke apparaten
worden negatieve gevolgen voor gezondheid en
milieu voorkomen en bespaart u energie en geld.
Voor meer informatie neemt u contact op met de
plaatselijke autoriteiten of met de winkel waar u
de oven heeft gekocht.
De installatie van de oven dient te worden
uitgevoerd door een geautoriseerd installateur
met inachtneming van de instructies en de
schema’s van de fabrikant.
De elektrische installatie dient geschikt
te zijn voor het maximale vermogen dat
staat aangegeven op het productplaatje
en het stopcontact dient te zijn geaard in
overeenstemming met de desbetreffende
regelgeving.
Het stroomnet dat de oven voedt dient te zijn
voorzien van een omnipolaire schakelaar met een
afstand tussen de contacten van ten minste 3 mm.
Wanneer de voedingskabel beschadigd is
moet deze, om gevaar te voorkomen, worden
vervangen door de afdeling after-sales of door
bevoegd personeel.
Vergewis u ervan dat het apparaat uitgeschakeld
is voordat u het lampje vervangt om eventuele
stroomschokken te voorkomen.
Gebruik voor het schoonmaken van de deur
geen schuurmiddelen of harde metalen sponsjes,
aangezien die krassen kunnen maken op het
oppervlak en de glasplaat kunnen doen breken.
Laat kleine kinderen niet in de buurt van de
oven komen. Tijdens het functioneren worden
sommige gewoon toegankelijke onderdelen
warm.
Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen in
de oven niet aanraakt.
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door
personen met een handicap.
nederlands
24
lamsvlees
1,2 Kg
kalkoen
4 Kg
Bereidingstabel
Gerecht
kalfsvlees
1,5 Kg
190º C
150º C
200º C
170º C
210º C
190º C
200º C
210º C
220º C
200º C
210º C
200º C
200º C
190º C
130º C
75º C
210º C 1
2
2
2
2
2
4
2
2
2
2
2
1
1
1
1
50 - 60 min nee
nee
nee
nee
nee
nee
nee
ja
ja
ja
ja
ja
ja
nee
nee
nee
85 - 95 min
40 - 50 min
115 - 125 min
50 - 60 min
30 - 40 min
15 - 19 min
7 - 9 min
4 - 5 min
13 - 17 min
7 - 9 min
18 - 22 min
18 - 22 min
15 - 19 min
30 - 40 min
180º C
220º C
190º C
230º C
210º C
220º C
230º C
240º C
220º C
220º C
220º C
220º C
210º C
150º C
pizza
gebakken rode
paprika
1,25 Kg
muffi ns
gegrilde heek
1,5 Kg
varkensvlees
1,5 Kg
brood
gevulde
tomaten
4 eenh.
karamelpudding
kreeft in de
oven bereid
1 Kg
kip
1,25 Kg
ontdooien
voor elk type
gerecht
gegrilde vis
1 Kg
kabeljauw in
de oven bereid
1,5 Kg
Programma en temperatuur Tijd Positie
Voor-
verwar-
men
Accessoires
vlees en gevogeltegroentenvis en schaal- en schelpdieren overige
1/58