6H-760AN

Fagor 6H-760AN de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Fagor 6H-760AN de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
nederlands
31
1
Instructiehandleiding
Zeer belangrijk: Lees voor gebruik van de oven deze handleiding in zijn geheel door. Documentatie en accessoires
zul je binnen in de oven aantreffen.
Deze handleiding is dusdanig vormgegeven dat de teksten betrekking hebben op de bijbehorende tekeningen.
2
Installatie
Gebruik
Ga na welk model oven u heeft (“a”, “b”, “c”,
d”, “e”) door het bedieningspaneel van het
apparaat te vergelijken met dat op de illustraties.
1.1 Het uitpakken. Verwijder alle
beschermingsmaterialen:
1.2 Aansluiting op het elektriciteitsnet. Houd
rekening met de gegevens die op het plaatje
met technische gegevens staan (1.2.1) en met
de afmetingen van het keukenmeubel waarin
je de oven gaat inbouwen (1.2.2, 1.2.3).
Het apparaat moet worden aangesloten op
het elektrische net d.m.v. een vaste enkelfase
aansluiting, waarbij je ervoor moet zorgen dat
de neutrale draad (blauw) aan neutraal wordt
aangesloten (1.2.4). Schuif de oven in het
midden van de opening (1.2.5). Zorg ervoor
dat de lus van de kabel niet bovenin blijft
liggen (1.2.6). Maak de oven in het meubel
vast met de twee meegeleverde schroefjes
(1.2.7).
0
Identifi catie
2.1 Instelling van de tijd. Tijdens het aansluiten
van de oven zal de display knipperen (2.1.1,
2.1.2, 2.1.3). Stel de tijd in met de toetsen
, (2.1.4) of door te draaien aan de
knop (2.1.5, 2.1.6). Na 3 seconden is
de tijd bevestigd; ookkan je dat doen door
te drukken op de toets (2.1.7) of op
(2.1.8).
Opmerking: Na een stroomstoring moet je
de tijd opnieuw instellen.
2.2 Wijzigen van de tijd . Met de oven
uitgeschakeld, druk je op totdat je de
positie
(2.2.1, 2.2.2) bereikt of je drukt
gedurende een paar seconden op
(2.2.3).
De tijd knippert; stel nu de tijd in door te
drukken op de toetsen
, (2.2.4) of
door te draaien aan de knop (2.2.5,
2.2.6). Na een paar seconden is de instelling
van de tijd bevestigd.
2.3 Waarschuwingsfunctie . Druk op of
totdat je de positie (2.3.1, 2.3.2, 2.3.3)
bereikt. Stel de tijdsduur in met de toetsen
, of door te draaien aan de knop
(2.3.4, 2.3.5, 2.3.6). Na enige seconden
wordt de ingestelde tijdsduur bevestigd en
begint het terugtellen. Bij beëindiging wordt
er een akoestisch signaal ingeschakeld. Druk
op een willekeurige knop om het geluid uit te
schakelen.
2.4 Voordat je jouw nieuwe oven voor de
eerste keer gaat gebruiken, moet je
die leeg opwarmen (zonder gerechten,
in de positie
, 250ºC en gedurende 30
minuten). Er kan daarbij rook of een vieze
lucht ontstaan (dat is normaal en komt door
de opwarming van vetresten, etc.). Nadat
de oven afgekoeld is, maak je die voor het
eerste gebruik van binnen schoon met een
vochtige doek.
2.5 Accessoires. Afhankelijk van het model
heb je een standaard bakplaat
(2.5.1),
een diepe bakplaat
(2.5.2) en standaard
rooster
(2.5.3) die onafhankelijk van
elkaar gebruikt kunnen worden. Bovendien
kun je iedere bakplaat combineren met het
standaard rooster
(2.5.4) zodat
die een eenheid vormen. De roosters die
gedeeltelijk (2.5.5) en volledig uitgeschoven
kunnen worden (2.5.6, 2.5.7) dienen als
steunen voor de bakplaten of de combinaties
van de bakplaat/rooster (2.5.8). Wanneer de
oven automatische uitschuifgeleiders van
het type “impulse” heeft, moet je die eerst
in de oven plaatsen zonder bakplaat (2.5.9).
De impulse-geleiders komen automatisch
naar buiten door het gewicht van de
bakplaat wanneer de oven geopend wordt;
wanneer je dat niet wilt, afhankelijk van
model moet je de vergrendeling gebruiken
(2.5.10). Bij de “impulse”-geleiders is het
noodzakelijk een bakplaat te gebruiken
om de te bereiden gerechten te plaatsen
(2.5.11). Houd rekening met de positie van
de roosters wanneer je ze in de oven plaatst.
Ze beschikken over inkepingen aan de zijkant
nederlands
32
die voorkomen dat ze er uitglijden (2.5.12).
2.6 Positie van de accessoires. Er zijn 5
posities waarin je de platen/roosters kunt
plaatsen
.
2.7 Gerechten bereiden. Plaats het gerecht in
de oven. Selecteer de plaat/het rooster en
de aanbevolen positie ervan of raadpleeg de
bereidingstabel. Sluit de deur.
EEN GERECHT BEREIDEN
2.8 Selectie van de bereidingswijze
.
Draai de functieschakelaar en selecteer,
afhankelijk van het model, de gewenste
functie.
Traditionele hete lucht. Voor elk type
gerecht. Er kunnen tegelijkertijd verschillende
gerechten worden bereid zonder dat smaak
of geur vermengd raken.
Turbo plus. De warmte wordt geproduceerd
door de centrale weerstand.
Krachtige hete-luchtgrill. Gratineert door
de warmte op gelijkmatige wijze te verdelen.
Ideaal voor grote stukken gebraden vlees.
Krachtige grill. Gegratineerde gerechten:
deegwaren, souf és en bechamelsaus.
Matige grill. Hamburgers, toast en
voedingsmiddelen van klein formaat.
Intensieve onderwarmte. De krachtige
onderwarmte wordt op gelijkmatige wijze
verdeeld; ideaal voor paella’s en pizza’s.
Hete lucht vanuit de bodemplaat. De
ventilator verdeelt de onderwarmte op
gelijkmatige wijze. Ideaal voor paella’s.
Traditionele warmte. Brood, taarten,
gevulde pasteitjes en mager vlees.
Ontdooien. Ontdooit in zeer korte tijd elk
willekeurig product.
2.9 De temperatuur selecteren. Draai de
temperatuurselectieknop in de gewenste
positie (2.9.1).
Wanneer bij het selecteren van de
bereidingsfunctie de oven een optimale
temperatuur aanbeveelt, begint de bereiding
onmiddellijk. Je kunt deze temperatuur
wijzigen tijdens de 3 seconden dat hij
knippert of je kunt dat op een van de
volgende wijzen doen: druk op de toets
(2.9.2), de temperatuur knippert, wijzig die nu
door de knop (2.9.3) te draaien. Of druk
op de toets totdat je de positie bereikt
(2.9.4), de temperatuur knippert, wijzig die nu
door de knop (2.9.5) te draaien.
Wanneer je de toets ºC ingedrukt houdt, wordt
de actuele temperatuur binnen in de oven
weergegeven.
2.10 De oven uitschakelen. Wanneer de
bereiding afgelopen is, moet je in alle gevallen
de functieselectieknop in de positie
(draaien (2.10.1). Wanneer jouw oven over een
knop voor het instellen van de temperatuur
beschikt , draai die dan in de positie
(2.10.2).
TIJDFUNCTIES
2.11 Selectie van de tijdsduur of
.
Selecteer de bereidingswijze en de gewenste
temperatuur. Druk op of totdat
of
knippert (2.11.1. 2.11.2, 211.3). Stel
de bereidingstijd in met de toetsen
,
(2.11.4) of door te draaien aan de knop
(2.11.5, 2.11.6). Na enige seconden wordt de
ingestelde tijdsduur bevestigd en begint het
terugtellen. Bij beëindiging zal de oven een
pieptoon laten horen, die je kunt uitschakelen
door een willekeurige toets in te drukken;
schakel de oven uit.
2.12 Tijdstip van beëindiging selecteren of
: Selecteer de bereidingswijze en de duur van
de bereiding. Druk op of totdat of
knippert (2.12.1, 2.12.2, 2.12.3). Stel de eindtijd
van de bereiding in met de toetsen ,
,
(2.12.4) of door te draaien aan de knop
(2.12.5, 2.12.6). De inschakeling van de oven
wordt uitgesteld om ervoor te zorgen dat de
bereiding klaar zal zijn op het ingestelde tijdstip.
Bij beëindiging zal de oven een pieptoon laten
horen. Druk op een willekeurige knop om het
geluid uit te schakelen en zet de oven uit.
2.13 Automatische uitschakeling (b, c, d, e).
Wanneer je vergeten mocht zijn de oven
uit te schakelen, dan schakelt deze zich na
een bepaalde tijdsduur zelf automatisch uit.
Bij een temperatuur van minder dan 100ºC
schakelt de oven zich na 10 uur uit. Bij een
temperatuur van meer dan 100ºC schakelt de
oven zich na 3 uur uit.
2.14 Celeris-functie. Om de oven voor te
verwarmen. Draai de functieselectieknop in de
positie en voer de gewenste temperatuur
in (2.9). De oven zal snel de geselecteerde
temperatuur bereiken. Nadat de temperatuur
bereikt is, plaats je het gerecht en selecteer je
de benodigde tijdsduur.
2.15 Blokkeerfunctie. Zorgt ervoor dat aanraken
door kinderen geen gevolgen heeft. Druk
nederlands
33
3
Onderhoud en
reiniging
3.1 Schoonmaken van bakplaten en roosters.
Ze mogen in de vaatwasmachine. Wanneer
je ze met de hand schoonmaakt, kun je een
gewoon schoonmaakmiddel gebruiken. Laat
ze een poosje inweken om het schoonmaken
te vergemakkelijken.
Niet-zelfreinigende ovens.
3.2 Modellen met gladde wanden. Maak de
oven schoon wanneer die matig warm is met
een doekje bevochtigd met warm water en
zeep.
3.3 Modellen met ruwe zelfreinigende
wanden. Bij deze ovens zijn achterwand en
de zijwanden gecoat met een zelfreinigende
emaillaag die tijdens het functioneren van
de oven het vet verwijdert. De zijwanden zijn
omkeerbaar waardoor de levensduur van de
coating verdubbeld wordt.
Wanneer de wanden zichzelf niet meer
voldoende reinigen, is het nodig hun
functioneren te herstellen. Verwijder daartoe
alle accessoires en schalen uit de oven.
Maak alle niet-zelfreinigende oppervlakken
van de oven grondig schoon. Selecteer de
functie
.
Stel de temperatuur in op 250º C en
selecteer een tijd tussen 30 en 60 minuten,
afhankelijk van de mate van vervuiling van de
onderdelen.
Wanneer het reinigingsprogramma klaar is
en de oven afkoelt, ga je met een vochtige
spons over de zelfreinigende onderdelen die
daarna opnieuw volledig functioneel zullen
zijn.
tegelijkertijd op de toetsen
, totdat
wordt weergegeven (2.15.1). Of druk
tegelijkertijd op de toetsen , totdat
wordt weergegeven (2.15.2). Om
de blokkering op te heffen herhaal je deze
handeling.
2.16 Restwarmte. Geeft aan dat de oven
na uitschakelen nog steeds warm is.
De thermometer wordt op de display
weergegeven zolang de temperatuur in de
oven meer dan 60°C bedraagt.
Pyrolyse-ovens
3.4 Reiniging door middel van pyrolyse.
De reiniging vindt plaats door verwijdering
van het vuil op hoge temperaturen.
Rook en geuren worden verwijderd door ze
door een katalysator te geleiden.
Het is niet noodzakelijk te wachten totdat
de oven erg vet is om de reiniging uit te
voeren.
Na de pyrolyse, wanneer de oven koud is,
haal je een vochtige doek door de oven om
de restanten van de witte as te verwijderen.
Voordat de pyrolyse wordt uitgevoerd,
dienen alle accessoires uit de oven
verwijderd te worden, inclusief de roosters
en bakplaten en de telescopische
geleidingen.
Wanneer er zich overmatige hoeveelheden
vuil in de oven bevinden, verwijder die dan
vóór de pyrolyse om te vermijden dat ze
ontvlammen en te veel rook veroorzaken.
Tijdens de pyrolyse worden de
oppervlakken warmer dan bij normaal
gebruik; houd kinderen op afstand.
Afhankelijk van hoe vuil de oven is, kun je kiezen
uit twee soorten van pyrolyse.
Pyrolyse
: Gebruik deze enkel wanneer
de oven erg vuil is, de reiniging wordt
uitgevoerd in 2 uur. Om deze functie te
activeren, draai je de functieselectieknop
in de positie (3.4.1).
Opmerking: Hierbij is het mogelijk de
geëmailleerde bakplaat door middel van
pyrolyse te reinigen. Plaats de plaat op
niveau 2 en verwijder vooraf het teveel aan
vet dat zich heeft opgehoopt.
Pyrolyse ECO : De duur van deze
reiniging bedraagt 1 uur en 30 minuten.
Om deze functie te activeren draai je
functieselectieknop in de positie
(3.4.2).
Opmerking: De parameters voor tijd en
temperatuur liggen vast en kunnen niet
gewijzigd worden.
nederlands
34
4
Oplossen van
problemen
Sommige problemen kun je zelf oplossen.
4.1 4.1 De oven wordt niet warm. Controleer of
die aangesloten is en of de zekering intact is.
Verhoog de geselecteerde temperatuur.
4.2 De binnenverlichting functioneert niet.
Vervang het lampje of vervang de zekering.
4.3 Tijdens de bereiding komt er rook uit.
Verlaag de temperatuur en/of maak de oven
schoon.
4.4 De reiniging door middel van pyrolyse
kan niet worden uitgevoerd. Controleer of
de deur goed gesloten is. Er is een defect
in het vergrendelingssysteem of in de
temperatuursensor. Neem contact op met de
Technische Dienst.
4.5 De oven laat een pieptoon horen. De
geselecteerde temperatuur is bereikt. Het
bereidingsproces is beëindigd.
4.6 De oven maakt lawaai na de bereiding. Dat
is normaal, de ventilator blijft draaien totdat
de temperatuur aan binnen- en buitenzijde
lager is.
4.7 Storingsmeldingen.
Defect temperatuursensor.
In het begin van het proces bereikt de oven
een zeer hoge temperatuur en wordt de deur
om redenen van veiligheid vergrendeld; het
waarschuwinglichtje naast het symbool
licht op (3.4.3). Wanneer de temperatuur
daalt, gaat het waarschuwingslichtje uit en
kan je de deur openen.
3.5 Uitgestelde begintijd van de pyrolyse.
Je kunt het tijdstip waarop de pyrolyse
klaar moet zijn, programmeren. Draai de
functieschakelaar
en selecteer of
(3.5.1). Druk op
(3.5.2) of op (3.5.3)
totdat knippert. Stel de eindtijd van de
pyrolyse in door te draaien aan de knop voor
de tijdselectie (3.5.4, 3.5.5).
3.6 Reiniging van de binnenwanden. Haal
de geleidingen aan de zijkanten eruit
om de restanten vet of as te verwijderen
die mogelijk zijn achtergebleven na de
reinigingsprocedures. Er zijn twee manieren
van bevestiging van de zijgeleidingen, die
afhankelijk zijn van het model: zonder steun
(3.6.1, 3.6.2) of met steun (3.6.4, 3.6.5).
Nadat je die verwijderd hebt, maak je de
zijwanden schoon met een vochtig doekje
(3.6.3, 3.6.6). Nadat de wanden van de oven
schoongemaakt zijn, plaats je de geleidingen
opnieuw.
Wanneer jouw oven over een inklapbare gril
beschikt, moet je die omhoog trekken en er
druk op uitoefenen om hem naar beneden te
bewegen (3.6.7) en de bovenwand met een
vochtige doek schoon te maken (3.6.8).
3.7 Schoonmaken van ovenruiten.
Buitenzijde schoonmaken: Gebruik een
zachte doek die bevochtigd is met een
reinigingsmiddel voor ruiten.
Binnenzijde schoonmaken: Wanneer de
binnenzijde van de ruiten vuil is, kun je die er
uithalen om ze schoon te maken.
Wanneer de oven koud is, open je de deur
volledig (3.7.1) en zet die vast met de rode
stoppen die meegeleverd zijn in het zakje met
toebehoren (3.7.2). Steek de twee overige
onderdelen erin die fungeren als hefboom
om de ruit er uit te lichten (3.7.3). Haal de
ruit eruit (3.7.4), maak die schoon en daarna
droog met een doekje (3.7.5). Wanneer
dat nodig is, verwijder dan alle ruiten aan
de binnenzijde van de deur. Dit geheel kan
bestaan uit een of twee ruiten afhankelijk van
het model met een zwarte bevestigingsstop
in elke hoek. Om ze te verwijderen, plaats je
jouw hand in de onderzijde van de deur en
trek je die naar boven (3.7.6). Wanneer die er
uitgelicht zijn, verwijder je de stoppen om de
ruiten schoon te maken (3.7.7).
Wanneer de ruiten schoon zijn (3.7.8) plaatst
u ze opnieuw in de rubberen houders met de
uitstulping naar boven (3.7.9) en plaats je ze
zo dat “L” zich links en “R” zich rechts van de
scharnieren bevindt (3.7.10). Ten slotte plaats
je de resterende ruit zó dat je het woord
PYROLYTIC kunt lezen (3.7.11). Verwijder de
stoppen waarmee de deur vergrendeld was
(3.7.12) en sluit de deur.
Waarschuwingen bij schoonmaken:
Controleer of de oven uit is.
Laat de ruit eerst afkoelen voordat je die er
uithaalt.
Gebruik nooit een stoomreiniger.
3.8 Buitenzijde van de oven schoonmaken:
Gebruik neutrale producten. Maak alles goed
droog met een zachte doek.
nederlands
35
6
Milieu
5
Veiligheid
Bij het ontwerp van de oven heeft men
rekening gehouden met de bescherming van
het milieu.
Respecteer het milieu. Verwarm de oven alleen
voor wanneer dat nodig is (raadpleeg de tabel).
Gebruik bij voorkeur alleen bakvormen met een
donkere kleur. Bij lange bereidingstijden schakelt
u de oven 5 of 10 minuten voor het einde uit.
Behandeling van elektrisch en elektronisch
afval.
Het symbool
geeft aan dat het apparaat
niet dient te worden weggegooid in een gewone
container voor huishoudelijk afval.
Breng uw oven naar een speciaal inzamelpunt.
Door het recycleren van huishoudelijke apparaten
worden negatieve gevolgen voor gezondheid en
milieu voorkomen en bespaart u energie en geld.
Voor meer informatie neemt u contact op met de
plaatselijke autoriteiten of met de winkel waar u
de oven heeft gekocht.
De installatie van de oven dient te worden
uitgevoerd door een geautoriseerd installateur
met inachtneming van de instructies en de
schema’s van de fabrikant.
De elektrische installatie dient geschikt
te zijn voor het maximale vermogen dat
staat aangegeven op het productplaatje
en het stopcontact dient te zijn geaard in
overeenstemming met de desbetreffende
regelgeving.
Het stroomnet dat de oven voedt dient te zijn
voorzien van een omnipolaire schakelaar met
een afstand tussen de contacten van ten minste
3 mm.
Wanneer de voedingskabel beschadigd is
moet deze, om gevaar te voorkomen, worden
vervangen door de afdeling after-sales of door
bevoegd personeel.
Vergewis u ervan dat het apparaat
uitgeschakeld is voordat u het lampje vervangt
om eventuele stroomschokken te voorkomen.
Gebruik voor het schoonmaken van de deur
geen schuurmiddelen of harde metalen
sponsjes, aangezien die krassen kunnen maken
op het oppervlak en de glasplaat kunnen doen
breken.
Laat kleine kinderen niet in de buurt van de
oven komen. Tijdens het functioneren worden
sommige gewoon toegankelijke onderdelen
warm.
Deur geblokkeerd (4.7.1).
Het is onmogelijk de pyrolyse uit te
voeren.
Storing deurvergrendeling.
Softwarefout.
Stroomstoring tijdens de bereiding.
Automatische uitschakeling
vanwege functioneren gedurende
verscheidene uren (4.7.2).
Verricht geen handelingen aan de oven.
Voor reparatie moet je contact opnemen met
de technische dienst.
Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen in
de oven niet aanraakt.
Dit apparaat is niet bedoeld voor het gebruik
door personen (inclusief kinderen) met
verminderde lichamelijke, sensorische of
geestelijke capaciteiten of personen zonder
ervaring met of kennis van het apparaat, tenzij
zij begeleid worden bij of geïnstrueerd zijn over
het gebruik van het apparaat door een persoon
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Gebruik door kinderen dient onder toezicht te
gebeuren om te voorkomen dat ze met het
apparaat spelen.
nederlands
36
lamsvlees
1,2 Kg
kalkoen
4 Kg
Bereidingstabel
Gerecht
kalfsvlees
1,5 Kg
190º C
150º C
200º C
170º C
210º C
190º C
200º C
210º C
220º C
200º C
210º C
200º C
200º C
190º C
130º C
75º C
210º C 1
2
2
2
2
2
4
2
2
2
2
2
1
1
1
1
50 - 60 min nee
nee
nee
nee
nee
nee
nee
ja
ja
ja
ja
ja
ja
nee
nee
nee
85 - 95 min
40 - 50 min
115 - 125 min
50 - 60 min
30 - 40 min
15 - 19 min
7 - 9 min
4 - 5 min
13 - 17 min
7 - 9 min
18 - 22 min
18 - 22 min
15 - 19 min
30 - 40 min
180º C
220º C
190º C
230º C
210º C
220º C
230º C
240º C
220º C
220º C
220º C
220º C
210º C
150º C
pizza
gebakken rode
paprika
1,25 Kg
muffi ns
gegrilde heek
1,5 Kg
varkensvlees
1,5 Kg
brood
gevulde
tomaten
4 eenh.
karamelpudding
kreeft in de
oven bereid
1 Kg
kip
1,25 Kg
ontdooien
voor elk type
gerecht
gegrilde vis
1 Kg
kabeljauw in
de oven bereid
1,5 Kg
Programma en temperatuur Tijd Positie
Voor-
verwar-
men
Accessoires
vlees en gevogeltegroentenvis en schaal- en schelpdieren overige
/