Tefal YG100111 Handleiding

Type
Handleiding
28
Het milieu komt op de eerste plaats!
i Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling.
Breng het aan het einde van zijn levensduur naar een verzamelpunt of naar een erkend
servicecentrum.
Veiligheidsvoorschriften
Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig voordat u uw apparaat voor het eerst gaat
gebruiken en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen: als het apparaat niet
overeenkomstig de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, vervalt de aansprakelijkheid van
Tefal.
• Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp of toezicht te worden gebruikt door kinderen of
andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stelt dit
apparaat op een veilige wijze te gebruiken, tenzij zij van tevoren instructies hebben ontvangen
betreffende het gebruik van dit apparaat vanwege een verantwoordelijke persoon.
• Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen.
• Controleer of de netspanning van het apparaat overeenkomt met die van uw elektrische
installatie.
Een verkeerde aansluiting maakt de garantie ongeldig.
• Dit apparaat is uitsluitend voor huishoudelijk gebruik bestemd. Het is niet bestemd en de
garantie geldt niet voor de volgende gebruikstoepassingen:
- kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren of een andere werkomgeving,
- boerderijen,
- door klanten in hotels, motels of een andere verblijfsomgeving,
- bed-and-breakfast locaties.
• Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact als u het lange tijd niet gaat gebruiken en
voordat u het gaat reinigen.
• Gebruik het apparaat niet als het niet correct functioneert of beschadigd is. Neem in dat geval
contact op met een erkend servicecentrum van Tefal.
• Met uitzondering van reiniging en het gebruikelijke onderhoud door de klant, dienen alle
reparatiewerkzaamheden te worden uitgevoerd door een erkend servicecentrum van Tefal.
• Dompel het apparaat, het netsnoer of de stekker niet onder in water of een andere vloeistof.
• Houd het netsnoer buiten het bereik van kinderen.
• Laat het netsnoer niet in buurt liggen van of in aanraking komen met warme onderdelen van
het apparaat, warmtebronnen of scherpe randen.
• Gebruik het apparaat niet als het netsnoer of de stekker beschadigd is. Laat het door een erkend
servicecentrum van Tefal vervangen om ieder gevaar te voorkomen.
• Gebruik voor uw eigen veiligheid uitsluitend accessoires en reserveonderdelen van Tefal die
geschikt zijn voor uw apparaat.
• Alle apparaten ondergaan een strenge kwaliteitscontrole. Er worden praktijktests met willekeurig
gekozen apparaten uitgevoerd, waardoor het kan lijken dat het apparaat reeds is gebruikt.
Hartelijk dank dat u hebt gekozen voor een apparaat van Tefal, dat uitsluitend is bestemd voor
het maken van yoghurt.
TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page28
29
NL
1 Deksel
2 Behuizing
3 Yoghurtpotjes bestaande
uit 2 delen:
3a - Glazen potje
3b - Deksel
4 Bedieningstoetsen:
4a - Programma 8u
4b - Programma 10u
4c - Programma 12u
Beschrijvin
Aanbevelingen
- Vóór het eerste gebruik: Het deksel schoonmaken
(1),
de potjes
(3a)
en
de deksels
(3b)
in een warm sopje of in de vaatwasser. Gebruik gewoon
een vochtig sponsje om de binnenkant van het reservoir
(2)
schoon te
maken. Dompel de behuizing van het apparaat nooit onder in water.
- Tijdens het gebruik: verplaats het apparaat niet wanneer het in gebruik
is en open het deksel
(1)
absoluut niet. Plaats de yoghurtmaker niet op
een plek waar hij blootstaat aan trillingen (bijvoorbeeld op een koelkast)
of tocht. Het volgen van dit advies garandeert het slagen van uw
yoghurtbereidingen.
Om yoghurt te maken, heeft u een liter melk en een ferment nodig.
Tips bij het kiezen van de melk en het ferment
1) KIEZEN VAN DE MELK
- Uit praktisch oogpunt kiest u het beste voor volle melk die niet hoeft te
koken (UHT-melk met een lange houdbaarheid of melkpoeder). Rauwe
(verse) of gepasteuriseerde melk moet eerst minimaal 5 minuten koken,
afkoelen en gezift worden om eventuele vellen te verwijderen.
Opmerkingen:
- Volle melk geeft de yoghurt meer stevigheid en smaak.
- Rauwe of gepasteuriseerde melk bevat meer vitaminen en
spoorelementen.
- Voor een vastere yoghurt kunt u een of twee eetlepels melkpoeder
toevoegen aan uw liter melk en dit er voorzichtig doorheen roeren.
- Gebruik melk die op kamertemperatuur is of licht is opgewarmd (tot 37°C
of 40°C). Gebruik geen melk die net uit de koelkast komt.
2) KIEZEN VAN HET FERMENT
Het ferment kan worden gemaakt van:
- natuuryoghurt uit de handel (op basis van de gewenste volle melk) met
een zo lang mogelijke houdbaarheidsdatum.
- gevriesdroogd ferment (te koop in supermarkten, apotheken en bepaalde
biowinkels). Neem in dit
de aanbevelingen
die in de gebruiksaanwijzing
van het ferment wordt aanbevolen.
- andere zelfgemaakte yoghurt.
Belangrijk: na het
maken van uw
eerste porties
yoghurt houdt u
gewoon één
portie achter die
als ferment voor
de andere kan
dienen. Na vijf
keer yoghurt
maken, moet het
ferment worden
vernieuwd omdat
het na een tijdje
verzwakt en de
yoghurt dan
minder vast
wordt.
TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page29
30
Yoghurt maken
1) BEREIDEN VAN HET MENGSEL
- Meng de liter melk zeer voorzichtig met het gekozen ferment (yoghurt of
gevriesdroogd ferment) in een houder met een schenktuit. Zorg ervoor dat
het mengsel niet opschuimt.
Laat de bereiding niet schuimen.
- Voor een optimaal resultaat roert u de yoghurt met een vork tot een glad
geheel en doet u er vervolgens onder voortdurend roeren de melk bij. Als
u gevriesdroogd ferment gebruikt, doet u het ferment in de melk en mengt
u het er zeer voorzichtig onder.
- Verdeel het mengsel over de potjes
(3a)
.
- Plaats de potjes
(3a)
zonder deksel
(3b)
in de yoghurtmaker.
- Plaats het deksel
(1)
op de yoghurtmaker.
2) DE YOGHURTMAKER AANZETTEN
- Sluit de yoghurtmaker aan.
Het systeem schakelt automatisch in.
Het 10h
(4b)
-ledlampje knippert.
Druk op knop 4 om het programma te wijzigen.
Bij elke druk op de knop begint de led van het overeenkomstige programma te
knipperen. Na 3 seconden van inactiviteit stopt de led van het gekozen
programma met knipperen.
- De yoghurtmachine schakelt over naar de warmhoudstand.
- De tijd loopt af.
Als u van programma wilt wisselen, dan kunt u op elk gewenst moment de
bereidingstijd veranderen met behulp van knop
(4)
.
Naargelang de gemaakt keuze gaat ledlampje
(4a
,
4b
of
4c)
knipperen.
4a
: programma ‘8u’
4b
: programma ‘10u’
4c
: programma ‘12u’
- Zodra de programmeringstijd klaar is, gaat het ledlampje uit
en de
yoghurtmachine stopt de warmhoudfunctie.
- Schakel het apparaat uit
3) DE YOGHURT BEWAREN
- Verwijder
het deksel (1)
en let hierbij op dat er geen condensdruppels in
de potjes
(3a)
druipen.
- Doe de deksels
(3b)
op de glazen potjes
(3a)
en plaats deze minstens
6 uur in de koelkast alvorens er van te genieten.
Fermentatietijd
- Uw yoghurt heeft een fermenteertijd van 8 tot 12 uur nodig, afhankelijk
van de basisingrediënten en het gewenste resultaat.
Reinigen
- Trek altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact voordat u het
gaat reinigen.
- Dompel de behuizing van het apparaat nooit onder in water. Reinig met
een vochtige spons
doek en een warm sopje. Spoel en droog af.
- De yoghurtpotjes
(3a)
en de deksels
(3b - 1)
zijn vaatwasmachinebestendig.
8h 10h 12h
yaourt fluide yaourt ferme
doux acide
8h 10h 12h
Vloeibare yoghurt
Hoevemelk
Zoet Zuur
8h 10h 12h
Flüssiger Joghurt Fester Joghurt
Süß Sauer
NL
DE
Opmerkingen:
- Natuuryoghurt
kan maximaal
14 dagen in de
koelkast worden
bewaard. Andere
yoghurttypes
moeten sneller
geconsumeerd
worden (binnen
7 dagen).
- Plaats nooit het
apparaat zelf in
de koelkast.
TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page30
31
NL
Oplossingen voor veel voorkomende problemen
PROBLEMEN OORZAKEN OPLOSSINGEN
Yoghurt is te dun.
U hebt halfvolle of magere
melk gebruikt zonder er
melkpoeder aan toe te voegen
(de melk alleen is te arm aan
eiwitten).
Voeg 1 yoghurtpotje melkpoeder
toe (2 bij gebruik van magere
melk) of gebruik volle melk en
een half potje volle melkpoeder.
De yoghurtmaker is verplaatst
of heeft schokken of trillingen
ondergaan tijdens de
fermentatie.
Verplaats de yoghurtmaker niet
terwijl hij in werking is (plaats
hem niet op een koelkast).
Het ferment is niet meer actief.
Gebruik ander ferment of een
ander merk van yoghurt.
Controleer de uiterste
gebruiksdatum van uw melk of
yoghurt.
De yoghurtmaker is tijdens de
cyclus open geweest of het
deksel is niet goed geplaatst.
Verwijder de potjes niet of open
de yoghurtmaker niet voordat
het programma is voltooid.
Houd de yoghurtmaker uit de
buurt van tocht terwijl hij in
werking is. Wanneer het koud is.
Fermentatietijd te kort.
Start een tweede cyclus wanneer
de eerste is voltooid.
De potjes zijn niet goed
schoongemaakt/ afgespoeld.
Controleer, voordat u de yoghurt
in de potjes giet, of er geen
resterend afwasmiddel,
schoonmaakproducten of
vuiligheden in de potjes zitten.
Fruit aan de yoghurt
toevoegen.
Het fruit moet gekookt worden,
of gebruik moes of jam (op
kamertemperatuur). Rauw fruit
scheidt zure stoffen uit waardoor
de yoghurt niet goed gevormd
kan worden.
Yoghurt te zuur. Fermentatietijd te lang.
Verminder de fermentatietijd
wanneer u de yoghurtmaker de
volgende keer gebruikt.
Een stroperige vloeistof
(serum genaamd) wordt
aan het eind van de
fermentatie op de
bovenkant van de
yoghurt gevormd.
Fermentatie is erg belangrijk.
Verminder de fermentatietijd
en/of voeg extra melkpoeder toe.
TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page31
32
Wat doe ik als het apparaat niet werkt?
- Controleer eerst het netsnoer en de stekker.
U hebt alle instructies gevolgd, maar het apparaat werkt nog steeds niet? Neem in dit geval
contact op met uw dealer of een erkend servicecentrum van Tefal.
Recepten
YOGHURT MET GEKOOKTE VRUCHTEN
YOGHURT MET JAM
1 liter volle melk, 1 natuuryoghurt of 1 zakje ferment, 4 eetlepels niet te dikke jam met
besjes of kleine stukjes fruit: veenbessen, bosbessen, rabarber, gember, aardbei,
sinaasappelmarmelade.
Klop de jam op met een beetje melk. Voeg de yoghurt of het ferment toe. Meng goed en giet er
de rest van de melk bij.
Giet het mengsel in de potjes, plaats deze in de yoghurtmaker en kies het programma van uw
keuze (8, 10 of 12 uur).
Variant: Als u yoghurt met twee lagen wilt maken, doet u de jam gewoon in de potjes. Giet
vervolgens het melk/yoghurt- of het melk/fermentmengsel voorzichtig in de potjes. Plaats deze
vervolgens in de yoghurtmaker en kies het programma van uw keuze (8, 10 of 12 uur).
VANILLEYOGHURT
70 cl volle melk, 20 g halfvolle-melkpoeder, 1 natuuryoghurt of 1 zakje ferment,
80 g suiker, 30 cl kookroom, 1 vanillestokje
Warm de room op en voeg er de vanille en suiker aan toe. Meng goed zodat de suiker smelt en de
vanillezaadjes goed worden verdeeld. Zet het mengsel opzij. Verdun de yoghurt (of het ferment)
door er geleidelijk de melk bij te gieten. Giet de room in het mengsel van melk en yoghurt of melk
en ferment en doe er vervolgens het melkpoeder bij. Giet deze bereiding in de potjes, plaats deze
in de yoghurtmaker en kies het programma van uw keuze (8, 10 of 12 uur).
TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page32

Documenttranscriptie

TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page28 Hartelijk dank dat u hebt gekozen voor een apparaat van Tefal, dat uitsluitend is bestemd voor het maken van yoghurt. Veiligheidsvoorschriften • Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig voordat u uw apparaat voor het eerst gaat gebruiken en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen: als het apparaat niet overeenkomstig de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt, vervalt de aansprakelijkheid van Tefal. • Dit apparaat is niet bedoeld om zonder hulp of toezicht te worden gebruikt door kinderen of andere personen indien hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogen hen niet in staat stelt dit apparaat op een veilige wijze te gebruiken, tenzij zij van tevoren instructies hebben ontvangen betreffende het gebruik van dit apparaat vanwege een verantwoordelijke persoon. • Er moet toezicht zijn op kinderen zodat zij niet met het apparaat kunnen spelen. • Controleer of de netspanning van het apparaat overeenkomt met die van uw elektrische installatie. • Een verkeerde aansluiting maakt de garantie ongeldig. • Dit apparaat is uitsluitend voor huishoudelijk gebruik bestemd. Het is niet bestemd en de garantie geldt niet voor de volgende gebruikstoepassingen: - kleinschalige personeelskeukens in winkels, kantoren of een andere werkomgeving, - boerderijen, - door klanten in hotels, motels of een andere verblijfsomgeving, - bed-and-breakfast locaties. • Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact als u het lange tijd niet gaat gebruiken en voordat u het gaat reinigen. • Gebruik het apparaat niet als het niet correct functioneert of beschadigd is. Neem in dat geval contact op met een erkend servicecentrum van Tefal. • Met uitzondering van reiniging en het gebruikelijke onderhoud door de klant, dienen alle reparatiewerkzaamheden te worden uitgevoerd door een erkend servicecentrum van Tefal. • Dompel het apparaat, het netsnoer of de stekker niet onder in water of een andere vloeistof. • Houd het netsnoer buiten het bereik van kinderen. • Laat het netsnoer niet in buurt liggen van of in aanraking komen met warme onderdelen van het apparaat, warmtebronnen of scherpe randen. • Gebruik het apparaat niet als het netsnoer of de stekker beschadigd is. Laat het door een erkend servicecentrum van Tefal vervangen om ieder gevaar te voorkomen. • Gebruik voor uw eigen veiligheid uitsluitend accessoires en reserveonderdelen van Tefal die geschikt zijn voor uw apparaat. • Alle apparaten ondergaan een strenge kwaliteitscontrole. Er worden praktijktests met willekeurig gekozen apparaten uitgevoerd, waardoor het kan lijken dat het apparaat reeds is gebruikt. Het milieu komt op de eerste plaats! i Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. 28 Breng het aan het einde van zijn levensduur naar een verzamelpunt of naar een erkend servicecentrum. TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page29 Beschrijvin 1 2 3 Deksel Behuizing Yoghurtpotjes bestaande uit 2 delen: 3a - Glazen potje 3b - Deksel 4 Bedieningstoetsen: 4a - Programma 8u 4b - Programma 10u 4c - Programma 12u Aanbevelingen - Vóór het eerste gebruik: Het deksel schoonmaken (1), de potjes (3a) en de deksels (3b) in een warm sopje of in de vaatwasser. Gebruik gewoon een vochtig sponsje om de binnenkant van het reservoir (2) schoon te maken. Dompel de behuizing van het apparaat nooit onder in water. - Tijdens het gebruik: verplaats het apparaat niet wanneer het in gebruik is en open het deksel (1) absoluut niet. Plaats de yoghurtmaker niet op een plek waar hij blootstaat aan trillingen (bijvoorbeeld op een koelkast) of tocht. Het volgen van dit advies garandeert het slagen van uw yoghurtbereidingen. NL Om yoghurt te maken, heeft u een liter melk en een ferment nodig. Tips bij het kiezen van de melk en het ferment 1) KIEZEN VAN DE MELK - Uit praktisch oogpunt kiest u het beste voor volle melk die niet hoeft te koken (UHT-melk met een lange houdbaarheid of melkpoeder). Rauwe (verse) of gepasteuriseerde melk moet eerst minimaal 5 minuten koken, afkoelen en gezift worden om eventuele vellen te verwijderen. Opmerkingen: - Volle melk geeft de yoghurt meer stevigheid en smaak. - Rauwe of gepasteuriseerde melk bevat meer vitaminen en spoorelementen. - Voor een vastere yoghurt kunt u een of twee eetlepels melkpoeder toevoegen aan uw liter melk en dit er voorzichtig doorheen roeren. - Gebruik melk die op kamertemperatuur is of licht is opgewarmd (tot 37°C of 40°C). Gebruik geen melk die net uit de koelkast komt. 2) KIEZEN VAN HET FERMENT Het ferment kan worden gemaakt van: - natuuryoghurt uit de handel (op basis van de gewenste volle melk) met een zo lang mogelijke houdbaarheidsdatum. - gevriesdroogd ferment (te koop in supermarkten, apotheken en bepaalde biowinkels). Neem in dit de aanbevelingen die in de gebruiksaanwijzing van het ferment wordt aanbevolen. - andere zelfgemaakte yoghurt. Belangrijk: na het maken van uw eerste porties yoghurt houdt u gewoon één portie achter die als ferment voor de andere kan dienen. Na vijf keer yoghurt maken, moet het ferment worden vernieuwd omdat het na een tijdje verzwakt en de yoghurt dan minder vast wordt. 29 TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page30 Yoghurt maken Opmerkingen: - Natuuryoghurt kan maximaal 14 dagen in de koelkast worden bewaard. Andere yoghurttypes moeten sneller geconsumeerd worden (binnen 7 dagen). - Plaats nooit het apparaat zelf in de koelkast. 1) BEREIDEN VAN HET MENGSEL - Meng de liter melk zeer voorzichtig met het gekozen ferment (yoghurt of gevriesdroogd ferment) in een houder met een schenktuit. Zorg ervoor dat het mengsel niet opschuimt. Laat de bereiding niet schuimen. - Voor een optimaal resultaat roert u de yoghurt met een vork tot een glad geheel en doet u er vervolgens onder voortdurend roeren de melk bij. Als u gevriesdroogd ferment gebruikt, doet u het ferment in de melk en mengt u het er zeer voorzichtig onder. - Verdeel het mengsel over de potjes (3a). - Plaats de potjes (3a) zonder deksel (3b) in de yoghurtmaker. - Plaats het deksel (1) op de yoghurtmaker. 2) DE YOGHURTMAKER AANZETTEN - Sluit de yoghurtmaker aan. Het systeem schakelt automatisch in. Het 10h (4b)-ledlampje knippert. Druk op knop 4 om het programma te wijzigen. Bij elke druk op de knop begint de led van het overeenkomstige programma te knipperen. Na 3 seconden van inactiviteit stopt de led van het gekozen programma met knipperen. - De yoghurtmachine schakelt over naar de warmhoudstand. - De tijd loopt af. Als u van programma wilt wisselen, dan kunt u op elk gewenst moment de bereidingstijd veranderen met behulp van knop (4). Naargelang de gemaakt keuze gaat ledlampje (4a, 4b of 4c) knipperen. 4a: programma ‘8u’ 4b: programma ‘10u’ 4c: programma ‘12u’ - Zodra de programmeringstijd klaar is, gaat het ledlampje uit en de yoghurtmachine stopt de warmhoudfunctie. - Schakel het apparaat uit 3) DE YOGHURT BEWAREN - Verwijder het deksel (1) en let hierbij op dat er geen condensdruppels in de potjes (3a) druipen. - Doe de deksels (3b) op de glazen potjes (3a) en plaats minstens yaourtdeze ferme 6 uur in de koelkast alvorens er van te genieten. yaourt fluide doux acide 8h Fermentatietijd 10h 12h - Uw yoghurt heeft een fermenteertijd van 8 tot 12 uur nodig, afhankelijk van de basisingrediënten en het gewenste resultaat. Vloeibare yoghurt Hoevemelk Zoet Zuur 8h 10h NL 12h Reinigen Joghurt -Flüssiger Trek altijd de stekker van het apparaat uit het stopcontact voordat u het Fester Joghurt gaat reinigen. Süß Sauer - Dompel de behuizing van het apparaat nooit 8h 10h onder in water. Reinig met 12h een vochtige spons doek en een warm sopje. Spoel en droog af. - De yoghurtpotjes (3a) en de deksels (3b - 1) zijn vaatwasmachinebestendig. 30 DE TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page31 Oplossingen voor veel voorkomende problemen PROBLEMEN OORZAKEN OPLOSSINGEN U hebt halfvolle of magere melk gebruikt zonder er melkpoeder aan toe te voegen (de melk alleen is te arm aan eiwitten). Voeg 1 yoghurtpotje melkpoeder toe (2 bij gebruik van magere melk) of gebruik volle melk en een half potje volle melkpoeder. De yoghurtmaker is verplaatst of heeft schokken of trillingen ondergaan tijdens de fermentatie. Verplaats de yoghurtmaker niet terwijl hij in werking is (plaats hem niet op een koelkast). Gebruik ander ferment of een ander merk van yoghurt. Het ferment is niet meer actief. Controleer de uiterste gebruiksdatum van uw melk of yoghurt. De yoghurtmaker is tijdens de cyclus open geweest of het deksel is niet goed geplaatst. Verwijder de potjes niet of open de yoghurtmaker niet voordat het programma is voltooid. Houd de yoghurtmaker uit de buurt van tocht terwijl hij in werking is. Wanneer het koud is. Fermentatietijd te kort. Start een tweede cyclus wanneer de eerste is voltooid. De potjes zijn niet goed schoongemaakt/ afgespoeld. Controleer, voordat u de yoghurt in de potjes giet, of er geen resterend afwasmiddel, schoonmaakproducten of vuiligheden in de potjes zitten. Fruit aan de yoghurt toevoegen. Het fruit moet gekookt worden, of gebruik moes of jam (op kamertemperatuur). Rauw fruit scheidt zure stoffen uit waardoor de yoghurt niet goed gevormd kan worden. Yoghurt te zuur. Fermentatietijd te lang. Verminder de fermentatietijd wanneer u de yoghurtmaker de volgende keer gebruikt. Een stroperige vloeistof (serum genaamd) wordt aan het eind van de fermentatie op de bovenkant van de yoghurt gevormd. Fermentatie is erg belangrijk. Verminder de fermentatietijd en/of voeg extra melkpoeder toe. Yoghurt is te dun. NL 31 TEFAL914_yaourtiere classic 11/12/12 14:32 Page32 Wat doe ik als het apparaat niet werkt? - Controleer eerst het netsnoer en de stekker. U hebt alle instructies gevolgd, maar het apparaat werkt nog steeds niet? Neem in dit geval contact op met uw dealer of een erkend servicecentrum van Tefal. Recepten YOGHURT MET GEKOOKTE VRUCHTEN YOGHURT MET JAM 1 liter volle melk, 1 natuuryoghurt of 1 zakje ferment, 4 eetlepels niet te dikke jam met besjes of kleine stukjes fruit: veenbessen, bosbessen, rabarber, gember, aardbei, sinaasappelmarmelade. Klop de jam op met een beetje melk. Voeg de yoghurt of het ferment toe. Meng goed en giet er de rest van de melk bij. Giet het mengsel in de potjes, plaats deze in de yoghurtmaker en kies het programma van uw keuze (8, 10 of 12 uur). Variant: Als u yoghurt met twee lagen wilt maken, doet u de jam gewoon in de potjes. Giet vervolgens het melk/yoghurt- of het melk/fermentmengsel voorzichtig in de potjes. Plaats deze vervolgens in de yoghurtmaker en kies het programma van uw keuze (8, 10 of 12 uur). VANILLEYOGHURT 70 cl volle melk, 20 g halfvolle-melkpoeder, 1 natuuryoghurt of 1 zakje ferment, 80 g suiker, 30 cl kookroom, 1 vanillestokje Warm de room op en voeg er de vanille en suiker aan toe. Meng goed zodat de suiker smelt en de vanillezaadjes goed worden verdeeld. Zet het mengsel opzij. Verdun de yoghurt (of het ferment) door er geleidelijk de melk bij te gieten. Giet de room in het mengsel van melk en yoghurt of melk en ferment en doe er vervolgens het melkpoeder bij. Giet deze bereiding in de potjes, plaats deze in de yoghurtmaker en kies het programma van uw keuze (8, 10 of 12 uur). 32
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

Tefal YG100111 Handleiding

Type
Handleiding