29RECEPTEN
Het spek met een scherp mes van zwoerd en kraakbeen ontdoen en in kleine blokjes snij-
den. Ui en wortel schillen, de selderij wassen, alle groenten in kleine blokjes snijden. De
olie in een stoofpan verwarmen, het spek en de groenteblokjes daarin al roerend aanbra-
den. Het gehakt beetje bij beetje toevoegen, al roerend rul aanbraden en met de vlees-
bouillon blussen. De vleesragout met de tomaten, kruiden, zout en peper mengen en
afgedekt op een lage stand gedurende ca. 30 minuten laten koken.
Intussen de bechamelsaus voorbereiden. Daarvoor de boter in een pan laten smelten, de
bloem in de pan strooien en onder voortdurend roeren goudgeel laten worden. Beetje bij
beetje en onder voortdurend roeren, de melk toevoegen. De saus met zout, peper en
nootmuskaat kruiden en ca. 10 minuten zonder deksel laten koken. Een grote rechthoe-
kige schaal met 1 eetlepel boter invetten.
Afwisselend een laag pastabladen, vleesragout, bechamelsaus en gemengde kaas in de
vorm doen. De laatste laag moet bechamelsaus bestrooid met kaas zijn. De resterende
boter in kleine stukjes op het gerecht leggen.
CANNELONI
Vulling:
– 50 g uien, fijn gesneden
– 30 g boter
– 350 g bladspinazie, fijn gesneden
– 100 g crème fraîche
– 150 g verse zalm, in blokjes gesneden
– 150 g victoriabaars, in blokjes gesneden
– 100 g garnalen
– 100 g mosselvlees
– 50 g parmezaanse kaas, geraspt
– 150 g emmentaler kaas, geraspt
Bechamelsaus:
– 75 g boter
– 50 g (eetlepel) bloem
– 500 ml melk
– 100 g gerookte zalm
– zout, peper en nootmuskaat
1 pak cannelloni
Uien en boter in een pan doen en bakken tot de uien glazig zijn. Spinazie toevoegen en
ook kort bakken. Crème fraîche toevoegen, mengen en daarna laten afkoelen.
Zalm, baars, garnalen en mosselvlees aan de spinazie toevoegen en mengen.
Intussen de bechamelsaus bereiden. Daarvoor de boter in een pan laten smelten, de
bloem in de pan strooien en onder voortdurend roeren goudgeel laten worden. Beetje bij
beetje en onder voortdurend roeren, de melk toevoegen. De saus met zout, peper en
nootmuskaat kruiden en ca. 10 minuten zonder deksel laten koken.
Een grote rechthoekige schaal met 1 eetlepel boter invetten. De cannelloni met het spi-
naziemengsel vullen en in de schaal doen. Tussen elke rij met cannelloni, een beetje be-