Koken met stoom
Gebruik alleen water als vloeistof!
Kookgerei voor stoomgaren
• Gebruik alleen hitte- en corrosiebestendige kookgerei.
• Chroomstalen gaarhouders zijn ook geschikt (zie speciale accessoires).
Gebruiksniveaus
• U treft de juiste ovenniveaus in de volgende tabellen. Telt de ovenniveaus van onderen
naar boven.
Algemene opmerkingen
• Als u langer dan 30 minuten kookt, of als u grote hoeveelheden voedsel kookt, voegt u
zo nodig water toe.
• Spoel de waterlade, slangverbindingen en de stomer grondig door als u de oven langere
tijd niet gebruikt (zie het hoofdstuk "Reiniging en onderhoud").
Opmerking over de tabellen
• De tabellen geven de gegevens voor typische gerechten.
• De temperatuur en de tijd dienen uitsluitend als leidraad en zijn afhankelijk van de
samenstelling, grootte, hoeveelheid voedsel en het kookgerei.
• Gebruik bijna hetzelfde recept als u de instellingen voor uw recept niet kunt vinden.
• Start het koken in de koude oven als de gegevens in de tabellen niet anders aanbevelen.
VITAL STOMEN
WAARSCHUWING!
Tijdens VITAL STOMEN, open in geen geval de ovendeur tijdens het stoomgaren.
Het De kookmethode VITAL STOMEN is geschikt voor alle levensmiddelen, zowel vers als
diepvries. Met deze functie kunt u groente, vlees, vis, deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en
eieren bereiden, opwarmen, ontdooien, pocheren of blancheren.
Menu’s bereiden: U kunt een volledig menu in een keer bereiden. Om te gare of ongare
gerechten te vermijden, kiest u degene die vergelijkbare kooktijden vereisen. Gebruik de
grootste hoeveelheid water zoals aangegeven voor een individueel onderdeel van het menu
(zie kooktabellen). Plaats de gerechten op de roosters in geschikt kookgerei. Pas het gat
tussen de gerechten aan zodat de stoom bij elk gerecht kan komen.
Sterilisatie
• U kunt houders (bijv. babyflessen) steriliseren met de VITAL STOMEN-functie.
• Plaats de schone houders op het midden van het rooster op het 1e niveau. Zorg dat de
opening omlaag is gericht.
• Vul de lade met de maximale hoeveelheid water (650 ml) en stel een tijdsduur in van 40
min. op 96°C.
VITAL STOMEN-tabel
Gerecht Tempera-
tuur °C
Water in de waterlade
in ml
Tijd
1)
in min.
Plaat-
hoogte
Risotto 96 400 25 - 30 2
Toepassingen, tabellen en tips
3