Toepassingen, tabellen en tips4
Algemene aanwijzingen
• Bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
• U kunt met CONVENTIONEEL of HETELUCHT MET RING ook twee vormen tege-
lijk naast elkaar op het rooster bakken. Het bakproces duurt nauwelijks langer.
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het gaarpro-
ces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tus-
sen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur. Als de bakplaten zijn
afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende tempera-
tuurvoorschriften, tijden en inzetniveaus.
• De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden. De waarden zijn namelijk af-
hankelijk van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bakvorm.
• Wij adviseren om de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stellen en
pas indien gewenst, bijv. als een sterkere bruining is gewenst of als de baktijd
te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij een soortgelijk gebak.
• Bij het op meerdere niveaus bakken van gebak op bakplaten of in vormen kan
de baktijd 10-15 minuten langer zijn.
• Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één ni-
veau.
• Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurin-
stelling niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak overal even bruin.
• Uw nieuwe oven kan een ander bak-/braadgedrag vertonen als uw oude appa-
raat. Pas daarom de instellingen (temperatuur, baktijden) en inzetniveaus zoals
u die gewend bent aan de aanbevelingen in de onderstaande tabel aan.
2 Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen, om de nawarmte te gebruiken.
Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.