NL -20-
Vriesgedeelte
• Maak s.v.p. gebruik van het vriesgedeelte van uw koelkast voor het opslaan
van bevroren producten voor een langere periode en voor het maken van ijs.
• Om het vriesgedeelte zo efciënt mogelijk te gebruiken, adviseren wij u
om alleen de glazen planken van het bovenste en middelste gedeelte te
gebruiken. Voor het onderste gedeelte kunt u de onderste lade gebruiken.
• Gelieve niet het voedsel, dat u wilt invriezen, in de buurt van het reeds
bevroren voedsel leggen.
• U dient het in te vriezen voedsel (vlees, gehakt vlees, vis, etc.) in zodanige
porties te verdelen, die u iedere keer in z'n geheel kunt consumeren.
• Gelieve geen ontdooid voedsel opnieuw invriezen. Dit kan een gevaar voor
uw gezondheid opleveren, omdat dit problemen zoals voedselvergiftiging
zou kunnen veroorzaken.
• Plaats geen warme maaltijden in uw vriezer voordat u deze heeft afgekoeld.
Hierdoor zou namelijk het andere ingevroren voedsel in uw vriezer kunnen
bederven.
• Indien u bevroren voedsel heeft gekocht, dan dient de bevriezing onder de
juiste omstandigheden plaats te hebben gevonden en de verpakking dient
niet te zijn beschadigd.
• Tijdens het opslaan van de diepvriesproducten, dient u de opslagcondities
op de verpakking te raadplegen. Indien hierover geen uitleg wordt gegeven,
dan dient het voedsel zo snel mogelijk te worden geconsumeerd.
• Indien er vocht in de verpakking van het bevroren voedsel heeft gezeten
en het heeft een nare geur, dan kan het voedsel eerder onder onjuiste
omstandigheden zijn opgeslagen en inmiddels bedorven zijn. Koop dergelijk
voedsel dus niet!
• De opslagduur van diepvriesproducten is afhankelijk van de
omgevingstemperatuur, hoe vaak de deuren van de koelkast zijn geopend,
de thermostaatinstellingen, het type voedsel en de verstreken tijd vanaf
het moment van aankoop tot het moment waarop het voedsel in de vriezer
is geplaatst. Houd u zich altijd aan de aanwijzingen op de verpakking en
overschrijd nooit de aangegeven opslagduur.
• Open, tijdens langdurige stroomstoringen, NIET de deur van de
diepvries. Uw koelkast zal uw bevroren voedsel ongeveer 18 uur bij een
omgevingstemperatuur van 25°C conserveren en gedurende ongeveer
13 uur bij omgevingstemperaturen van 32°C. Deze waarde neemt af bij
hogere omgevingstemperaturen. Vries uw producten, tijdens langere
stroomstoringen, niet opnieuw in en consumeer ze zo snel mogelijk.
• Let op: indien u de deur van de vriezer direct opnieuw wilt openen, nadat u
deze heeft gesloten, zal deze niet gemakkelijk kunnen worden geopend. Dat
is heel normaal! Na het bereiken van een in balans zijnde binnenomgeving,
zal de deur weer gemakkelijk opengaan.