AEG C3100-1-BSW Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE C3100-1
De omschakelbare elektrische inbouwoven
met inbouwkookraam op gas
Gebruiksaanwijzing
Aanwijzingen voor de installatie
2
Geachte klant(e),
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Besteed speciaal aandacht aan het hoofdstuk “Veiligheidsaanwijzingen”
op de eerstvolgende bladzijden. Bewaar deze gebruiksaanwijzing a.u.b.
zodat u haar in de toekomst kunt raadplegen. Geef haar aan een even-
tuele volgende eigenaar van het apparaat door.
De volgende symbolen worden in de tekst gebruikt:
Veiligheidsinstructies
Waarschuwing: Aanwijzingen die u waarschuwen voor ernstig letsel.
1
Waarschuwing: Aanwijzingen ten behoeve van uw persoonlijke veilig-
heid.
1
Let op: Aanwijzingen om beschadiging van het apparaat te voorkomen.
3
Aanwijzingen en praktische tips
2
Milieu-informatie
1. Deze cijfers gidsen u stap voor stap door de bedieningsprocedure van
het apparaat.
2. ...
3. ...
Bij technische problemen kunt u altijd contact opnemen met onze ser-
vice-afdeling (zie ook hoofdstuk Service).
Gedrukt op milieuvriendelijk papier.
Wie milieuvriendelijk denkt, handelt er ook naar ...
3
Inhoud
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Veiligheidsinstructies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Verwijdering . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Beschrijving van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Metalen kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Glazen kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Kookzone brander . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Dagtijd instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Eerste Reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Bedienen van de Kookzone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Kookstand instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Kookgerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Rooster en universele plaat inzetten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Uitschakelen van de tijdsaanduiding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Baktabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tips voor het bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Tabel ovenschotels en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Braadtabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Vlak-grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Grilltabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
4
Ontdooitabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Inkoken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Ovenruimte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Bovenwand van de oven reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Ovendeurglas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54
Typeplaatje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Aanwijzingen voor de installatie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Register . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
Gebruiksaanwijzing
5
Gebruiksaanwijzing
1 Veiligheidsinstructies
Gas- en elektrische veiligheid
Het apparaat mag alleen door een erkende vakman aangesloten
worden. Voorafgaand aan de installatie en de ingebruikname moet
kennis genomen worden van de aanwijzingen voor bediening en in-
stallatie.
Het apparaat mag alleen volgens de geldende bepalingen worden
geïnstalleerd en uitsluitend in een goed geventileerde en voldoende
grote ruimte opgesteld worden. Raadpleeg bij twijfel uw installateur.
Bij storingen of beschadiging van het apparaat: De stoppen verwijde-
ren of uitschakelen en de gastoevoer sluiten.
Bij lange afwezigheid: De gastoevoer sluiten.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan het apparaat met
een vaporetta of een hogedrukreiniger schoon te maken.
Reparaties van het apparaat mogen alleen door erkende vakmensen
uitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kan een gevaarlijke
situatie ontstaan. Wend u voor reparaties tot onze klantenservice of
uw vakhandelaar.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid bij gebruik
Waarschuwing wanneer men gas ruikt:
Geen elektrische schakelaars omzetten.
Geen lucifers afstrijken of vuur maken, niet roken.
Ramen en deuren openen, flink laten luchten.
De gastoevoer van het apparaat en de centrale gaskraan afsluiten.
De noodgevallen dienst van uw gasleverancier of uw onderhouds-
dienst inlichten.
Het apparaat niet manipuleren.
1
Volg de veiligheidsvoorschriften van uw lokale gasleverancier op!
Gebruiksaanwijzing
6
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor gewone huishoudelijke
doeleinden, namelijk het koken, braden en bakken van gerechten.
Wees voorzichting bij het aansluiten van elektrische apparaten op
stopcontacten in de nabijheid van het apparaat. Elektriciteitskabels
mogen niet dicht bij hete plekken komen of onder de hete ovendeur
vastgeklemd worden.
1
Waarschuwing: Gevaar voor verbranding! Bij gebruik worden de bin-
nenkant van de oven en de kookzones heet.
Oververhit vet en olie is erg brandbaar. Wanneer u gerechten bereidt
in vet of olie (bv. friet), moet u de bereiding gadeslaan.
Zo kunt u voorkomen dat het apparaat beschadigd
wordt
Leg geen aluminiumfolie in de oven en plaats geen bakblik, pan, enz.
op de bodem, aangezien de daardoor veroorzaakte hitteconcentratie
het emaille van de oven beschadigt.
Groentesappen die uit het bakblik druppelen laten vlekken achter die
niet verwijderd kunnen worden. Gebruik het standaard bakblik voor
zeer vochtig gebak.
Oefen geen kracht uit op de geopende ovendeur.
Giet nooit water direct in de oven. Dat kan storingen veroorzaken en
het emaille beschadigen.
Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de ruit van de
deur, kan het glas breken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen gaan
branden wanneer de oven aangezet wordt.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Dat kan het emaille
beschadigen.
Gebruiksaanwijzing
7
2 Verwijdering
Verpakkingsmateriaal verwijderen
Alle toegepaste materialen kunnen zonder uitzondering hergebruikt
worden.
Kunststoffen worden als volgt gemerkt:
>PE< voor polyethyleen, bv. de buitenste verpakking en de binnenzak.
>PS< voor polystyreen schuimrubber, bv. de stootblokken, in principe
CFK-vrij.
Verwijdering oud apparaat
1
Waarschuwing: Opdat een afgedankt apparaat geen gevaar meer op-
levert, wordt u verzocht het voor verwijdering onbruikbaar te maken.
Daartoe moet u het apparaat van de gasvoorziening loskoppelen en
het netsnoer van het apparaat verwijderen.
Uit oogpunt van milieubescherming moeten alle afgedankte apparaten
op een correcte manier verwijderd worden.
Het apparaat mag niet met het huisvuil meegegeven worden.
Inlichtingen over het ophaalschema of de inzamelpunten kunt u bij
de plaatselijke gemeentereiniging of de secretarie van de gemeente
krijgen.
Gebruiksaanwijzing
8
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Bedieningspaneel
Gebruiksaanwijzing
9
Metalen kookraam
Glazen kookraam
Gebruiksaanwijzing
10
Kookzone brander
Gebruiksaanwijzing
11
Uitrusting oven
Accessoires oven
Combi-rooster
Voor servies, bakvormen, braden en
grilleren.
Universele plaat
Voor vochtig gebak, vlees of als
bakplaat resp. opvangbak voor vet.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes
Gebruiksaanwijzing
12
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen
3
De oven functioneert alleen als de tijd is ingesteld.
1. Na de elektrische aansluiting of na
stroomuitval knippert het functie-
lampje dagtijd D.
2. Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
Ca. 5 seconden wachten.
Het knipperen stopt en de klok
geeft de ingestelde dagtijd aan.
Het apparaat is nu klaar voor het
gebruik.
Gebruiksaanwijzing
13
Eerste Reinigen
Oven
Alvorens de oven in gebruik te nemen, moet u hem reinigen.
1
Let op: Gebruik geen scherpe of schurende reinigingsmiddelen!
De oppervlakte kan daardoor worden beschadigd.
3
Gebruik onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor metalen oppervlak-
ken.
1. Zet de ovenknop in de stand verlichting L.
Open de ovendeur.
2. Verwijder alle accessoires en roosters, en reinig deze met een warme
zeepoplossing.
3. Maak de oven ook schoon met een warme zeepoplossing, en droog hem
af.
4. Neem de voorzijde van het apparaat af met een vochtige doek.
Gaskookraam
Het kookraam, het rooster en de branderdeksels eveneens met een
warme zeepoplossing wassen en afdrogen.
Gebruiksaanwijzing
14
Bedienen van de Kookzone
Het apparaat is uitgerust met geheel beveiligde branders in de kook-
zone. Wanneer het vuur om welke reden dan ook uitgaat, wordt de
gastoevoer automatisch afgesloten.
De uitstroomopeningen van het gas in de branders mogen niet ver-
stopt raken met overgekookte vloeistoffen of schoonmaakmiddelen.
1
Let op: Controleer altijd dat het deksel van de brander recht op de voet
van de brander ligt en er goed in past.
Kookzoneschakelaar
U kunt de kookstanden instellen op de posities grote vlam Ö / kleine
vlam Ñ .
Tussenstanden zijn mogelijk.
Grote vlam
Ö = hoogste stand
Kleine vlam
Ñ = kleinste stand
Gebruiksaanwijzing
15
Kookstand instellen
1. De kookzone schakelaar naar links
draaien tot de stand grote vlam Ö.
2. De kookzoneschakelaar stevig inge-
drukt houden totdat het gas ont-
brandt. Na ontbranding de
kookzoneschakelaar gedurende on-
geveer 6-10 sekonden ingedrukt
houden.
Wanneer de vlam uitgaat, de onste-
kingsprocedure herhalen.
3. De gewenste kookstand instellen.
4. Om de kookprocedure af te sluiten in
de UIT stand terugdraaien.
3
Wanneer de stroom uitvalt of wanneer de onsteking vochtig is
(als gevolg van overkoken of schoonmaken), kunnen de branders ook
met een gasaansteker of een lucifer aangestoken worden.
Gebruiksaanwijzing
16
Kookgerei
Gebruik uitsluitend potten en
pannen met een vlakke bodem.
Het kookgerei moet stevig op de
pannenhouder staan.
Gebruik altijd passende deksels
en houd deze gesloten, tenzij de
toepassing het tegendeel ver-
langt. Zo spaart u energie en
worden de gerechten sneller gaar.
De vlammen mogen niet boven
de bodem van het kookgerei uit-
komen. Let er altijd op dat de
grootte van het vuur geschikt is
voor de doorsnede van het kook-
gerei.
Wij bevelen aan dat u de volgende
groottes gebruikt:
1
Let op: Grote pannen mogen geen planken, wanden of wandlijsten die
uit kunststof zijn gemaakt aanraken.
Kookzone
Kleinste
doorsnede
gaarkoker 120 mm Ø
gewone brander 140 mm Ø
grote brander 160 mm Ø
Gebruiksaanwijzing
17
Bedienen van de oven
Oven in- en uitschakelen
1. Zet de functiekiezer van de oven in de gewenste stand.
2. Zet de temperatuurkiezer op de gewenste
temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje is aan zolang de verwarming van de
oven aan staat.
3. Om de oven uit te schakelen moet u de functiekiezer en de tempera-
tuurkiezer van de oven beide in de UIT stand zetten.
3
Ventilator
De ventilator gaat automatisch aan wanneer de oven aangeschakeld
wordt om de wanden van het apparaat koel te houden. Na uitschakelen
van de oven blijft de ventilator nog enige tijd aan om het apparaat af
te koelen, waarna deze automatisch uitschakelt.
Gebruiksaanwijzing
18
Ovenfuncties
Voor de oven hebt u de beschikking over de volgende functies:
L Ovenverlichting
Met deze functie kunt u de oven, bijv. tijdens het reinigen verlichten.
Er werken geen verwarmingselementen.
H Hete lucht
Om te bakken op maximaal twee niveaus.
Stel de temperatuur van de oven 20-40 °C lager in als bij boven-/on-
derverwarming.
De boven-/onderverwarming, alsmede de ventilator, staat aan.
O Boven- en onderwarmte
Voor bakken en braden op één niveau.
De verwarmingselementen van boven- en onderwarmte werken.
Ü Onderwarmte
Voor het nabakken van gebak met een knapperige bodem.
Het onderwarmte-verwarmingselement werkt.
A Ontdooien
Voor het op- en ontdooien van bv. taarten, boter, brood, groenten en
andere ingevroren levensmiddelen.
In deze stand werkt de ventilator zonder dat de verwarming aanstaat.
F Grill
Voor het grilleren van platte levensmiddelen, die in het midden van
het rooster worden gelegd, bijv. steaks, schnitzels, vis of om te rooste-
ren.
Het grillelement werkt.
Z Grote grill
Voor het grilleren van platte levensmiddelen in grotere hoeveelheden
bijv. steaks, schnitzels, vis of om te roosteren.
Bovenwarmte en grillelement werken.
I Infratherm
Om grote stukken vlees of gevogelte op één niveau te braden.
Deze stand is ook geschikt om te gratineren en licht te bakken.
De grill en de ventilator gaan afwisselend aan.
Gebruiksaanwijzing
19
Rooster en universele plaat inzetten
3
Kantelbeveiliging
Alle inschuifdelen zijn voorzien van een kleine welving rechts en links.
Deze welving dient als kantelbeveiliging en moet altijd naar achteren
wijzen.
Universele plaat
inzetten:
De kantelbeveiliging moet naar ach-
teren wijzen.
Rooster inzetten:
Rooster zo inzetten dat de twee ge-
leidingsstangetjes naar boven wij-
zen. De kantelbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in
de oven liggen.
Rooster en plaat inzetten:
Als u rooster en universele plaat sa-
men gebruikt, de kantelbeveiliging
van het rooster precies in de inham-
metjes van de plaat zetten.
Gebruiksaanwijzing
20
Klokfuncties
De elektronische klok heeft de volgende functies:
Duur <
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
Einde >
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
Kookwekker C
Voor het instellen van de kookwekker. Aan het eind klinkt er een sig-
naal.
Deze functie heeft geen invloed op het functioneren van de oven.
Dagtijd D
Voor instellen, wijzigen of oproepen van de dagtijd.
(Zie ook hoofdstuk “Voor het in gebruik nemen”)
Gebruiksaanwijzing
21
3
Algemene aanwijzingen
Na het kiezen van een functie knippert het bijbehorende functie-
lampje ca. 5 seconden. Gedurende deze tijd kunnen met de
toetsen + of - de gewenste tijden worden ingesteld.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert het functielampje
nogmaals ca. 5 seconden. Daarna staat het functielampje aan.
De ingestelde tijd begint te lopen.
Het signaal kan door het indrukken van een willekeurige toets wor-
den beëindigd.
De gewenste ovenfunctie en oventemperatuur kan voor of na het in-
stellen van de klokfuncties DUUR en/of EINDE worden gekozen.
Na het koken de schakelaars ovenfunctie en temperatuurkeuze weer
op UIT zetten.
2 Uitschakelen van de tijdsaanduiding
Door het uitschakelen van de tijdsaanduiding kunt u energie besparen.
Tijdsaanduiding uitschakelen
Druk twee willekeurige toetsen net zo lang in tot de aanduiding donker
wordt (ca. 10 seconden).
Tijdsaanduiding inschakelen
Druk twee willekeurige toetsen zo lang in tot de dagtijd weer in het
display verschijnt (ca. 10 seconden).
3
Het display kan alleen worden uitgeschakeld wanneer niet een van de
klokfuncties DUUR, EINDE of KOOKWEKKER in gebruik is.
Gebruiksaanwijzing
22
Kookwekker C
1. De toets Kiezen ] zo vaak indruk-
ken tot het functielampje
Kookwekker C knippert.
2. Met de toetsen + of - de
Kookwekker C instellen.
(Max. 2 uur en 30 minuten).
Na ca. 5 seconden toont het display
de resterende tijd.
Het functielampje Kookwekker C
brandt.
Wanneer de tijd verlopen is, knip-
pert het functielampje en klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal.
3. Het signaal kan door het indrukken
van een willekeurige toets worden
beëindigd.
Gebruiksaanwijzing
23
Duur <
3
Ovenfunctie en temperatuur kunnen voor of na de tijdfunctie worden
ingesteld.
1. De toets Kiezen ] zo vaak indruk-
ken tot het functielampje Duur <
knippert.
2. Met de toetsen + of - de ge-
wenste tijd voor het gaar worden
instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt het dis-
play terug naar de Dagtijd.
Het functielampje Duur < gaat
branden en de oven is meteen aan.
Wanneer de tijd verlopen is, knip-
pert het functielampje en klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal en
schakelt de oven uit.
3. Het geluidssignaal en het pro-
gramma stoppen door een willekeu-
rige toets in te drukken.
Gebruiksaanwijzing
24
Einde >
3
Ovenfunctie en temperatuur kunnen voor of na de tijdfunctie worden
ingesteld.
1. Toets kiezen ] zo vaak indrukken
tot het functielampje einde >
knippert.
2. Met de toetsen + of - de ge-
wenste uitschakeltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt het
display terug naar Dagtijd.
Het functielampje Einde > gaat
branden en de oven is meteen aan.
Wanneer de tijd verlopen is, knip-
pert het functielampje en klinkt er
een signaal gedurende 2 minuten en
schakelt de oven uit.
3. Het geluidssignaal en het pro-
gramma stoppen door een willekeu-
rige toets in te drukken.
Gebruiksaanwijzing
25
Duur < und Ende > gecombineerd
3
Ovenfunctie en temperatuur kunnen voor of na de tijdfunctie worden
ingesteld.
Duur < und Ende > en Einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt
wanneer de oven op een later tijdstip automatisch zal worden in- en
uitgeschakeld.
1. Met de functie Duur < de tijd in-
stellen, die het gerecht nodig heeft
om gaar te worden.
Hier 1 uur.
2. Met de functie Einde > de tijd in-
stellen waarop het gerecht klaar
moet zijn.
Hier 14:05 uur.
De functielampjes Duur < und
Ende >en Einde branden en in het
display wordt de dagtijd getoond.
Hier 12:05 uur.
De oven schakelt automatisch in op
het berekende tijdstip.
Hier om 13:05 uur.
En na het verlopen van de opgege-
ven duur weer uit.
Hier om 14:05 uur.
Gebruiksaanwijzing
26
DAGTIJD wijzigen
3
De Dagtijd kan alleen worden veranderd, wanneer er geen automati-
sche functie (Duur < oder Ende > of Einde] is ingesteld.
1. De toets Kiezen ] zo vaak indruk-
ken tot het functielampje DAGTIJD
knippert.
2. Met de toetsen + of - de actuele
Dagtijd instellen.
3. Na ca. 5 seconden houdt het knip-
peren op en geeft de klok de inge-
stelde Dagtijd aan.
Het apparaat is klaar voor gebruik.
Gebruiksaanwijzing
27
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Voor het bakken de ovenstand Hete lucht H of Boven-/
onderverwarming O gebruiken.
Bakvormen
Voor Boven-/onderverwarming O zijn bakvormen van donker metaal
en van een anti-aanbaklaag voorziene vormen geschikt.
Voor Hete lucht H zijn ook lichte metalen vormen geschikt.
Niveaus voor de bakplaat
Bakken met Boven-/onderverwarming O kan slechts op één niveau
tegelijk plaatsvinden.
Met Hete lucht H kunt u droog gebak en kleine gebakjes op
2 bakblikken tegelijk bereiden.
1 Bakblik:
Niveau 3
1 Bakvorm:
Niveau 1
2 Bakblikken:
Niveaus 1 en 4
Gebruiksaanwijzing
28
3
Algemene aanwijzingen
Denk eraan dat de niveaus van beneden naar boven genummerd zijn.
Het bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
Het gebak altijd midden op het rooster plaatsen.
In de standen Boven-/onderverwarming O of Hete lucht H kunt u
ook twee bakvormen tegelijk naast elkaar op het rooster plaatsen.
Daarbij wordt de baktijd slechts een klein beetje verlengd.
Aanwijzingen bij de baktabel
In de tabel treft u aanwijzingen aan voor de temperatuurinstelling,
de kooktijd en het niveau van de bakplaat voor een aantal gerechten.
De aangegeven temperaturen en baktijden zijn slechts richtlijnen,
aangezien deze afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoe-
veelheid en de bakvorm.
Wij bevelen aan om eerst een iets lagere temperatuur in te stellen,
en alleen indien nodig, bv. wanneer men een donkerder kleur verlangt
of wanneer het bakken te lang duurt, een hogere temperatuur te kie-
zen.
Wanneer u voor een eigen recept geen concrete aanwijzingen kunt
vinden, oriënteert u zich dan volgens de aanwijzingen voor soortge-
lijk gebak.
Bij het bakken van gebak op bakblikken of in vormen op meerdere ni-
veaus tegelijk kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn.
Vochtig gebak (bv. pizzas, vruchtgebak enz.) moeten op één niveau
bereid worden.
Wanneer het gebak niet overal even hoog is kan het in het begin van
de bakprocedure ongelijkmatig bruin worden. Wijzig in dit geval
a.u.b. niet de temperatuurinstelling. De kleurverschillen worden in
de loop van de bakprocedure minder.
2
Bij lange baktijden kunt u de oven ongeveer 10 minuten voor het einde
van de baktijd uitzetten, om de restwarmte optimaal te benutten.
Tenzij anders aangegeven, gaan de tabellen ervan uit dat de gerechten
in een koude oven geplaatst worden.
Gebruiksaanwijzing
29
Baktabel
Soort gebak Hete lucht H
Boven-/
onderverwarming O
Tijd
Tussen-
plaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
Tussen-
plaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
voor beide
standen
gewoon-
lijk: min.
Gebak in vormen
Tulband of
marmercake
1 150-170 1 160-180 0:50-1:10
Zandgebak/
koningskoek
1 140-160 1 150-170 1:10-1:30
Biscuitgebak 1 140-160 2 160-180 0:25-0:40
Bros gebakken taartbo-
dem
3 170-180 2
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem van roer-
deeg
3 150-170 2 170-190 0:20-0:25
Afgedekte appeltaart 1 150-170 1 170-190 0:50-1:00
Hartige taart
(bv. Quiche Lorraine)
1 160-180 1 190-210 0:30-1:10
Kaastaart 1 140 -160 1 170-190 1:00-1:30
Gebak op het
bakblik
Gevlochten broodje/
krans
3 160-170 3 170-190 0:30-0:40
Kerststol 3
160-170
1
3
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood)
eerst
.............................................d
an
1
180-200
1
140-160
2
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoes/Langwerpige
soes
2
3
160-170
1
3 190-210 0:25-0:40
Biscuitrol 3
150-170
1
3
180-200
1
0:10-0:20
Droog strooigebak
3
3 150-160 3 170-190 0:20-0:40
Gebruiksaanwijzing
30
Boter-/suikerkoek,
Tom Pouce
3
160-170
1
3
190-210
1
0:15-0:30
Fruitgebak
(op gistdeeg/roerdeeg)
3 140-160 3 170-190 0:25-0:50
Fruitgebak op bros ge-
bakken taartdeeg
2
3 150- 170 3 170-190 0:40-1:20
Koekjes met teer beleg
(bv. kwark, room enz.)
- - 3 170-190 0:40-1:20
Pizza (met veel beleg)
2
1 180-200 1
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) - - 1
230-300
1
0:10-0:25
Turks rond brood - - 1
275-300
1
0:08-0:15
Zwitsers fruitpuddinkje 1 180-200 1 210-230 0:35-0:50
Kleine gebakjes
Bros gebakken
deegplaatjes
3
3 150-160 3
170-190
1
0:06-0:20
Spritsen
3
3 140-150 3 160-180 0:10-0:40
Roerdeegplaatjes
3
3 150-160 3 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimge-
bak
3 80-100 3 100-120 2:00-2:30
Makronen 3 100-120 3 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak 3 150-160 3 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3
170-180
1
3
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 3
170-190
1
3
180-220
1
0:20-0:35
1) De oven voorverwarmen.
2) Standaard blik of ingevette pan gebruiken.
Soort gebak Hete lucht H
Boven-/
onderverwarming O
Tijd
Tussen-
plaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
Tussen-
plaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
voor beide
standen
gewoon-
lijk: min.
Gebruiksaanwijzing
31
Tips voor het bakken
3) Men kan op 2 niveaus bakken.
De vetgedrukte tekst geeft steeds aan wat de gunstigste ovenstand of
temperatuur is.
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De koek is te licht van
onderen
Verkeerd niveau gebruikt De koek lager plaatsen
het gebak zakt in
(wordt papperig,
sponzig, heeft water-
strepen)
Te hoge temperatuur De temperatuur wat lager in-
stellen
Te korte baktijd De baktijd verlengen
De baktijden kunnen niet
verkort worden door een
hogere temperatuur te kie-
zen
Te vloeibaar deeg Gebruik de volgende keer
minder vocht. Neem de roer-
tijd in acht, in het bijzonder
bij gebruik van keukenma-
chines
Het gebak is te droog Te lage baktemperatuur De volgende keer de baktem-
peratuur wat hoger instellen
Te lange baktijd De baktijd verkorten
Het gebak wordt on-
regelmatig goudbruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
De baktemperatuur wat lager
instellen en de baktijd ver-
lengen
Het deeg is onregelmatig ver-
deeld
Het deeg gelijkmatig over
het bakblik verdelen
Te lange baktijd Te lage temperatuur De volgende keer de baktem-
peratuur iets hoger instellen
Gebruiksaanwijzing
32
Tabel ovenschotels en gratineren
Boven- en onderwarmte O Infratherm-braden I Tijd
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
Inzetniveau
van
onderen
Tempera-
tuur
°C
uren: min.
pastaschotel 1 180-200 1 160-170 0:45-1:00
lasagne 1 180-200 1 160-170 0:25-0:40
gegratineerde
groente
1
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
gegratineerd
stokbrood
1
1) oven voorverwarmen
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
zoete
ovenschotel
1 180-200 - - 0:40-0:60
visschotel 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
gevulde groente 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
Gebruiksaanwijzing
33
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
3
Bij diepgevroren gerechten kunnen tijdens het bereiden de gebruikte
bakplaten kromtrekken. Dat is een gevolg van het grote temperatuur-
verschil tussen gerecht en oventemperatuur. Na het afkoelen van de
platen verdwijnt de vervorming weer.
Gerecht Inzetniveau
van onderen
Ovenfunctie
Temperatuur Tijd
diepvries-pizza 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
patates frites
1
(300-600 g)
1) opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x omkeren.
3
infratherm-
braden I
200-220 °C 15-25 min.
baguettes 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
vruchtengebak 3
boven- en
onderwarmte O
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
34
Braden
Om te braden moet men de ovenstand Infratherm I of boven-/
onderverwarming O gebruiken.
Braadgerei
Voor het braden is elk soort hittebestendig kookgerei geschikt
(Volg de aanwijzingen van de fabrikant op!).
Bij kookgerei met kunststof handvaten moet men erop letten dat
deze hittebestendig zijn (Volg de aanwijzingen van de fabrikant op!).
Grote braadstukken kunt u direkt in de standaardpan of op het
rooster, met daaronder de standaardpan, braden (bv. kalkoense
hen, gans, 3-4 haantjes, 3-4 varkenspootjes).
Wij bevelen aan om alle magere vleessoorten in de braadpan te bra-
den, afgesloten met een deksel (bv. kalfsbraad, zuurbraad, runder
smoorvlees, diepgevroren vlees). Op deze manier blijft het vlees sappi-
ger.
Alle vleessoorten die een knapperig korstje moeten krijgen kunnen
zonder deksel in de braadpan worden bereid (bv. varkensvlees,
hakvlees, lamsvlees, schapevlees, eend, varkenspootjes, haantjes,
klein gevogelte, rosbief, filet, wild).
3
Tip: Wanneer u in een pan braadt wordt de oven minder vies!
Niveaus voor de bakplaat
De niveaus voor de bakplaat kunt u met behulp van de volgende tabel
bepalen.
Gebruiksaanwijzing
35
Aanwijzing voor de braadtabel
In de tabel treft u aanwijzingen aan voor de temperatuurinstelling,
de kooktijd en het niveau van de bakplaat, voor diverse vleessoorten.
De aangegeven waarden zijn slechts richtlijnen.
Wij bevelen u aan om vlees en vis pas bij hoeveelheden groter dan
1kg in de oven te bereiden.
In het algemeen is de functie boven-/onderverwarming O bijzonder
geschikt voor zeer mager vlees, vis en wild. Voor alle andere vlees-
soorten (speciaal gevogelte) bevelen wij de functie infratherm I
aan.
Om het inbranden van druppelend vleessap of vet te voorkomen, be-
velen wij aan om wat vocht in de braadpan te gieten.
Het gebraad indien nodig (na 1/2 - 2/3 van de kooktijd) omkeren.
3
Tip: Grote stukken vlees en gevogelte tijdens het braden diverse malen
met het braadsap begieten. Daardoor verkrijgt u een beter resultaat.
2
Zet de oven ongeveer 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd
uit om zo de ovenwarmte optimaal te benutten.
Gebruiksaanwijzing
36
Braadtabel
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
onderverwarming O
Infratherm I Tijd
Gewicht
Bakplaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
Bakplaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
Std.:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 1 200-250 - - 2:00-2:30
Rosbief of
filet
voor elke
cm hoogte
- rood van
binnen
voor elke
cm
hoogte
1
250-270
1
1 190-200 0:05-0:06
- roze van
binnen
voor elke
cm
hoogte
1
250-270
1
1 180-190 0:06-0:08
- door-en-
door gebra-
den
voor elke
cm
hoogte
1
210-250
1
1 170-180 0:08-0:10
varkensvlees
schouder-
lap, nekstuk,
hamlap
1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
cotelet, cas-
selerib
1-1,5 kg 1 180-190 1 170-180 1:00-1:30
Hakvlees
750 g-1
kg
1 170-180 1 160-170 0:45-1:00
Varken-
spootjes
(voorge-
kookt)
750 g-1
kg
1 210-220 1 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsge-
braad
1 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
Kalfspootjes 1,5-2 kg 1 210-225 1 160-180 2:00-2:30
Gebruiksaanwijzing
37
Lamsvlees
Lamsbout,
Lamsgebraad
1-1,5 kg 1 210-220 1 150-170 1:15-2:00
Lams rug 1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
Wild
Hazenrug,
Hazen bout
tot 1 kg 3
220-250
1
3 160-170 0:25-0:40
Ree-/herten-
rug
1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:15-1:45
Ree-/herten-
bout
1,5-2 kg 1 200-210 1 160-180 1:30-2:15
Gevogelte
Gevogelte
in stukken
4-6 stuks
per stuk
200-
250g
3 220-250 3 180-200 0:35-0:50
Halve
haantjes
2-4 stuks
per stuk
400-
500g
3 220-250 3 180-200 0:35-0:50
Haantje,
hoen
1-1,5 kg 1 220-250 1 170-180 0:45-1:15
Eend 1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
Gans 3,5-5 kg 1 200-210 1 150-160 2:30-3:00
Kalkoense
haan / Kal-
koense hen
2,5-3,5
kg
4-6 kg
1
200-210
180-200
1
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis 1-1,5 kg 2/3 210-220 2/3 160-170 0:45-1:15
1) De oven voorverwarmen.
De vetgedrukte aanwijzingen geven steeds aan wat de gunstigste ovenstand is
voor het gerecht.
Soort vlees
Hoe-
veelheid
Boven-/
onderverwarming O
Infratherm I Tijd
Gewicht
Bakplaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
Bakplaat
onder
Tempera-
tuur
ºC
Std.:min.
Gebruiksaanwijzing
38
Vlak-grilleren
Om te grilleren de ovenfunctie grill F of grote grill Z met de
temperatuurinstelling z gebruiken.
1
Let op: Altijd met gesloten ovendeur grillen.
3
De lege oven altijd 5 minuten voorverwarmen!
Grillgerei
Voor het grillen het rooster en het standaard bakblik samen gebrui-
ken.
Niveaus voor de bakplaat
Voor het grillen van platte etenswaar bij voorkeur het 4e niveau van
de bakplaat gebruiken.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De grilltijden zijn slechts richtlijnen en variëren met de aard en de kwa-
liteit van het vlees of de vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor vlakke stukken vlees of vis.
Het te grillen materiaal na ongeveer de helft van de grilltijd omkeren.
Grilltabel
Gerechten voor de grill
Tussenplaat
onder
Tijdsduur voor het grillen
1ste Bladzijde 2de Bladzijde
Fricadellen 4 8-10 min. 6-8 min.
Varkensfilet 4 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
Runderfilet-steaks,
kalfssteaks
4 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
Geroosterd brood
1
1) Het grillrooster gebruiken zonder het standaard bakblik.
3 2-3 min. 2-3 min.
Belegde tosties 3 6-8 min. -
Gebruiksaanwijzing
39
Ontdooien
Om te ontdooien moet men de ovenstand ontdooien A kiezen zonder
de temperatuur in te stellen.
Ontdooigerei
Plaats de uitgepakte eetwaar op een bord op het rooster.
Gebruik geen borden of schotels voor het afdekken, aangezien dat de
ontdooitijd aanzienlijk verlengt.
Niveaus voor het rooster
Voor ontdooien, het rooster in stand 1. Plaats de bakplaat.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
De volgende tabel geeft enig houvast bij het bepalen van de ontdooitij-
den.
Ontdooitabel
Gericht
Ontdooi-
tijd min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Leg de kip op een omgedraaide scho-
tel in een groot bord. Nadat de helft
van de tijd is verstreken, omdraaien of
met folie afdekken.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Nadat de helft van de tijd is verstre-
ken, omdraaien of met folie afdekken.
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Nadat de helft van de tijd is verstre-
ken, omdraaien of met folie afdekken.
Forel, 150 g 25-35 10-15 Niet afdekken.
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Niet afdekken.
Boter, 250 g 30-40 10-15 Niet afdekken.
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15
Niet afdekken
(Ook wanneer de room nog gedeelte-
lijk licht bevroren is kan men deze
goed opkloppen).
Taart, 1400 g 60 60 Niet afdekken.
Gebruiksaanwijzing
40
Inkoken
Voor inkoken de ovenstand onderverwarming Ü gebruiken.
Inkookgerei
Voor het inkoken alleen in de handel verkrijgbare glazen inkookpot-
ten van eenzelfde grootte gebruiken.
3
Glazen potten met een draai- of bajonetsluiting en metalen bak-
ken zijn niet geschikt.
Niveaus voor de bakplaat
Voor het inkoken het eerste niveau van de bakplaat gebruiken.
Aanwijzingen voor het inkoken
Gebruik voor het inkoken het standaard bakblik. Daarop kunt u maxi-
maal zes glazen inkookpotten met een inhoud van een liter elk plaat-
sen.
De glazen inkookpotten moeten alle tot op dezelfde hoogte gevuld
en met klemmen gesloten worden.
Plaats de glazen inkookpotten zó op het standaard bakblik dat zij el-
kaar niet aanraken.
Giet ongeveer 1/2 liter water in het bakblik, zodat er voldoende voch-
tigheid in de oven zal ontstaan.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen potten bellen begint te vormen
(bij glazen potten van 1-liter na ongeveer 35-60 minuten), de oven
uitzetten of de temperatuur naar 100° C terugdraaien (zie tabel).
Gebruiksaanwijzing
41
Inkooktabel
In te koken eetwaar
Tempera-
tuur
°C
Inkoken tot
begin bel-
vorming
Min.
Verder
koken
bij 100°C
Min.
in de
uitgeschakelde
oven laten
staan
Bessen
Aardbeien, bosbessen,
frambozen,
rijpe kruisbessen
160-170 35-45 - -
onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15 -
Steenvruchten
Peren, kweeperen,
pruimen
160-170 35-45 10-15 -
Groente
Wortels 160-170 50-60 5-10 60
Paddestoelen 160-170 40-60 10-15 60
Augurken 160-170 50-60 -
Gemengde augurken 160-1700 50-60 15 -
Koolraap, erwten,
asperges
160-170 50-60 15-20 -
Bonen 160-170 50-60 - -
Gebruiksaanwijzing
42
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of
hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Buitenkant van het apparaat
De voorkant van het apparaat met een zachte doek en een warm sopje
afnemen.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen
gebruiken.
Kookraam
1
Waarschuwing: Tijdens het schoonmaken mogen de branders niet aan
staan. Let erop dat het kookraam voldoende is afgekoeld, zodat u de
onderdelen zonder gevaar kunt aanraken.
1
Let op: Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bv. grill- of
ovensprays, grove schuurmiddelen of krassende pannenreinigers!
Maak het kookraam na gebruik steeds schoon met warm water en was-
middel. Zo verwijdert u verontreinigingen het gemakkelijkst en krijgen
ze geen kans in te branden.
De pannensteunen met warm water en wasmiddel reinigen, hardnek-
kig vuil met behulp van een natte doek losweken.
Brandervoeten en -deksels reinigen in warm waswater, hardnekkig
vuil eerst laten weken en dan verwijderen met een zachte borstel. De
vlamuitstroomopeningen van de brandervoeten moeten altijd schoon
en open zijn.
Gebruiksaanwijzing
43
Ovenruimte
1
Waarschuwing: Voor het reinigen moet de oven uitgeschakeld en af-
gekoeld zijn.
Reinig het apparaat elke keer na het gebruik. Verontreinigingen zijn
dan makkelijk te verwijderen en kunnen niet inbranden.
1. Voor het reinigen de ovenverlichting L inschakelen.
2. De oven elke keer na het gebruik met een sopje afnemen en drogen.
Gebruik geen schurende voorwerpen.
3. Hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger verwijderen.
1
Attentie: Bij het gebruik van ovenspray beslist de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na
het gebruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor
makkelijker schoonmaken.
Gebruiksaanwijzing
44
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en
rechts in de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
Roosters eerst voor van de oven-
wand wegtrekken (1) en dan achter
losnemen (2).
Inschuifroosters inzetten
3
Belangrijk! De afgeronde einden
van de geleidingsstangetjes moeten
naar voren wijzen!
Bij het inzetten de roosters eerst
achter weer inhangen (1) en dan
voor inzetten en aandrukken (2).
Gebruiksaanwijzing
45
Ovenverlichting
Gevaar voor kortsluiting! Voordat u het ovenlampje vervangt:
De oven uitzetten.
De stoppen in de stoppenkast verwijderen of uitschakelen.
3
Om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen, een doek op de
ovenbodem leggen.
Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje schoonmaken
1. Afdekglaasje verwijderen door het
linksom te draaien en schoonmaken.
2. Indien nodig:
Ovenverlichting 25 Watt, 230V,
300°C hittebestendig,
vervangen.
3. Afdekglaasje weer aanbrengen.
Gebruiksaanwijzing
46
Bovenwand van de oven reinigen
Om het reinigen van de bovenwand van de oven te vereenvoudigen kan
het bovenste verwarmingselement worden neergeklapt.
Verwarmingselement neerklappen
1
Waarschuwing: Verwarmingsele-
ment alleen neerklappen als de oven
is uitgeschakeld en er geen verbran-
dingsgevaar meer bestaat!
1. Inschuifroosters aan de zijkant los-
nemen.
2. Het verwarmingselement van voren
vastpakken en over het nokje aan de
binnenkant van de oven naar voren
trekken.
3. Het verwarmingselement klapt nu
naar beneden.
1
Attentie: Druk het verwarmingsele-
ment niet met geweld naar bene-
den! Het verwarmingselement kan
afbreken.
Bovenwand van de oven reinigen
Gebruiksaanwijzing
47
Verwarmingselement bevestigen
1. Verwarmingselement tegen de bo-
venwand van de oven drukken.
2. Het verwarmingselement tegen de
veerkracht naar voren trekken en
over het nokje geleiden.
3. In de klemmen laten vallen.
4. Inschuifroosters inzetten.
1
Attentie: Het verwarmingselement
moet aan beide kanten boven het
nokje in de binnenwand van de
oven liggen en goed op z'n plek
zitten (2).
Gebruiksaanwijzing
48
Ovendeur
Voor het reinigen kunt u de ovendeur losnemen.
Ovendeur losnemen
1. Ovendeur geheel openen.
2. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren geheel
openklappen.
3. Ovendeur met twee handen opzij
vastpakken en over de weerstand
heen ongeveer 3/4 sluiten.
4. Deur van de oven wegtrekken
(voorzichtig: zwaar!)
5. Deur met de buitenkant naar bene-
den op een zachte, egale onder-
grond leggen, bijv. op een deken,
om krassen te voorkomen.
Ovendeur inzetten
1. Deur met de buitenkant naar u toe
met twee handen opzij vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60°
houden.
3. Deurscharnieren tegelijk zo ver mo-
gelijk in de twee uitsparingen rechts
en links onder aan de oven schui-
ven.
4. Deur zo ver mogelijk naar boven op-
tillen en dan geheel openen.
5. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren in de oor-
spronkelijke stand terugklappen.
6. Ovendeur sluiten.
5
Gebruiksaanwijzing
49
Ovendeurglas
De ovendeur is uitgerust met drie achter elkaar aangebrachte ruiten. De
binnenste ruiten kunnen worden losgenomen.
1
Waarschuwing: Onderstaande handelingen alleen uitvoeren als de
ovendeur is losgenomen! Als de ovendeur in het apparaat zit zou hij bij
het wegnemen van de ruiten door de gewichtsvermindering kunnen
opspringen en u verwonden.
1
Attentie: Bij gebruik van geweld, speciaal aan de kanten van de voor-
ruit, kan het glas breken.
Bovenste ruit losnemen
1. Ovendeur losnemen en met de
greep naar beneden op een zachte,
egale ondergrond leggen.
2. Bovenste ruit aan de onderste rand
vastpakken en tegen de veerkracht
in de richting van de ovendeurgreep
schuiven, tot hij van onderen vrij
ligt.
3. Ruit van onderen iets optillen en
naar buiten trekken.
Middelste ruit losnemen
1. Middelste ruit aan de onderste rand
vastpakken en in de richting van de
ovendeurgreep schuiven, tot hij van
onderen vrij ligt.
2. Ruit van onderen iets optillen en
naar buiten trekken.
Ruiten schoonmaken
Gebruiksaanwijzing
50
Middelste ruit inzetten
1. Middelste ruit schuin van boven in
het deurprofiel aan de kant van de
deurgreep schuiven.
2. Ruit laten zakken en in de richting
van de onderkant van de deur zo ver
mogelijk onder de onderste houder
schuiven.
Bovenste ruit inzetten
1. Bovenste ruit schuin van boven in
het deurprofiel aan de kant van de
deurgreep schuiven.
2. Ruit laten zakken Ruit tegen de
veerkracht aan de kant van de
handgreep voor het profiel aan de
onderkant van de deur leggen een
onder het profiel schuiven.
De ruit moet vastzitten!
Ovendeur weer inzetten
Gebruiksaanwijzing
51
Wat te doen als ...
Wanneer u de storing met de hierboven gegeven aanwijzingen niet
kunt verhelpen, wend u zich dan a.u.b. tot uw vakhandelaar of de
klantenservice.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De branders ontsteken
niet.
De knop werd niet stevig ge-
noeg ingedrukt.
Schakelaar stevig tot de klik
indrukken.
De ontsteking is vochtig of
vuil.
Droog of reinig de ontsteking
of steek het gas aan met een
gasaansteker of lucifer.
Storing in de stroomvoorzie-
ning.
De stop van de elektrische
installatie (zekeringenkast) is
doorgeslagen.
Controleer de stoppen.
Wanneer de stoppen her-
haaldelijk doorslaan, de klan-
tenservice informeren.
De ontsteking is defect. De klantenservice inlichten.
De branders gaan uit in
maximale stand, ook na
meerdere startpogin-
gen.
De temperatuursensor is vuil
Temperatuursensor reinigen.
Wanneer dat geen resultaat
oplevert, de klantenservice
inlichten.
De temperatuursensor is de-
fect.
De klantenservice inlichten.
De oven wordt niet
warm, ondanks dat
deze aan staat.
De temperatuurkeuzeknop is
niet ingesteld.
Stel de temperatuurkeuze-
knop in op de voor het ge-
recht vereiste
temperatuur.
Storing in de stroomvoorzie-
ning.
De stop van de elektrische
installatie (zekeringenkast) is
doorgeslagen.
Controleer de stoppen.
Wanneer de stoppen
herhaal delijk doorslaan,
klantenservice informeren.
De oven-
verlichting werkt niet.
Het ovenlampje is defect.
Vervang het ovenlampje
(zie reiniging en onderhoud).
Het functielampje
Dagtijd knippert.
Stroomuitval.
Dagtijd instellen
(zie voor eerste gebruik).
Gebruiksaanwijzing
52
1
Waarschuwing: reparaties aan het apparaat mogen alleen door er-
kende vakmensen uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparatie kan
er aanzienlijk gevaar voor de gebruiker ontstaan.
Beschadigde apparaten mogen niet worden gebruikt. Bij storing of de-
fect de gastoevoer afsluiten en stoppen uitschakelen of eruit halen.
Bij foutieve bediening kan het bezoek van det technicus van de klan-
tenservice resp. de vakhandelaar ook gedurende de garantieperiode niet
kosteloos plaatsvinden.
Aanwijzing voor apparaten met metalen front:
3
Door het koele front van uw apparaat kan het gebeuren dat na het
openen van de deur, tijdens of kort na het bakken of braden, het bin-
nenste glas van de deur even beslagen is.
Gebruiksaanwijzing
53
Technische gegevens
Buitenafmetingen
Binnenafmetingen van de oven
Vermogensverbruik
Gasbrander kookzone
Totale aansluitwaarde
Hoogte 59.5 cm
Breedte 59.2 cm
Diepte 56.7 cm
Diepte met geopende deur 101.1 cm
Totaalgewicht netto 35.0 kg
Hoogte 31.0 cm
Breedte 40.8 cm
Diepte 40.7 cm
Volume 51.0 l
Elektrisch
Onderverwarming 1000 W
Bovenverwarming 1000 W
Grote grill 2900 W
Kleine grill 1900 W
Ventilator 40 W
Ovenverlichting 25 W
ØHs Hi
Grote brander links voor 72 mm 2400 W 2200 W
Normale brander links achter 72 mm 1800 W 1600 W
Grote brander rechts achter 72 mm 2400 W 2200 W
Kleine brander rechts voor 55 mm 1000 W 900 W
Elektrisch 6865 W
Gas Hs 7600 W
Gas Hi 6900 W
Gebruiksaanwijzing
54
Richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1, EN 60 335-2-6 en EN 50 165
met betrekking op de veiligheid van elektrische apparaten voor huis-
houdelijk en aanverwant gebruik, en
DIN 60 350 en
DIN 44546 / 44547 / 44548
met betrekking op de eigenschappen van elektrische ovens voor huis-
houdelijk gebruik.
EN 55014-2
EN 55014
EN 61000-3-2
EN 61000-3-3
met betrekking op de fundamentele afschermingsvereisten voor elek-
tromagnetische compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG laagspanningsrichtlijn, met inbegrip van wijziging
90/683/EWG
89/336/EWG EMC-richtlijn, met inbegrip van wijziging 92/31/EWG)
90/396/EWG Gas-richtlijn met appendix 1
93/68/EWG EG-richtlijn betreffende etikettering
Gebruiksaanwijzing
55
Typeplaatje
Vul de gegevens van het typeplaatje van uw apparaat a.u.b. hier in.
Het typeplaatje bevindt zich rechts op het kozijn van de oven, en is
zichtbaar na openen van de ovendeur.
Geef deze gegevens a.u.b. altijd op bij:
- reclamaties bij de klantenservice
- de bestelling van reserveonderdelen of accessoires
- technische vragen
Aanwijzingen voor de installatie
56
Aanwijzingen voor de installatie
Veiligheidsinstructies
1
Let op: De montage en aansluiting van het apparaat moet door een er-
kende vakman (voor gas en elektriciteit) uitgevoerd worden.
De algemene richtlijnen voor het gebruik van gas- en elektrische appa-
raten, de regionale wetgeving en de aanwijzingen van deze installatie-
handleiding moeten strikt opgevolgd worden.
Op deze inbouwoven op gas mag uitsluitend één van de in de hieronder
afgedrukte combinatietabel genoemde gas-inbouwkookramen gemon-
teerd worden.
1
Let op: Men mag de gasvoerende schroefverbindingen van de oven
niet manipuleren.
Het feit dat de aansluiting is uitgevoerd in overeenstemming met de
normen moet op de bladzijde “Technische gegevens” genoteerd worden.
1
Let op: Bij onderhoud moet het apparaat worden losgekoppeld van de
elektriciteits- en gastoevoer: Trek de stekker uit het stopcontact, zet de
stoppen uit of verwijder ze. Sluit de hoofdkraan van de gasleiding.
Combinatietabel
Inbouwoven
Gas-inbouwkookraam
2500 CG 9560 CG
C3000-1 X X
C3100-1 X X
Aanwijzingen voor de installatie
57
Inbouw in keukenmeubels
De aarding van het apparaat, in overeenstemming met de VDE-verorde-
ning, moet worden gegarandeerd door de installatie uit te voeren vol-
gens de normen.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan de norm DIN 68930.
Bij inbouwmeubels moeten de kunststof bekleding dan wel het fineer
en de toegepaste stickers temperaturen van 70 °C kunnen verdragen.
In geval van twijfel moet men navraag doen bij de fabrikant van de in-
bouwmeubels.
Dit apparaat heeft een vuurbestendigheid van klasse 3. Alleen appara-
ten met deze klassificatie mogen worden ingebouwd naast hoge kasten
of tegen wanden.
Minimale afstanden:
- Aan zijkanten 200 mm,
- Achter 50 mm,
- Boven 650 mm.
Aanwijzingen voor de installatie
58
Montage-accessoires voor de oven
Brandervoeten en -deksels voor 4 kookzones
2 Schroeven voor de bevestiging van de oven in de inbouwkast
Montage-accessoires voor het glazen kookraam
Profielafdichting
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
4 geëmailleerde branderafdichtingen
4 Bijgeleverde rubber ringen
10 Schroeven 2,9 x 13 voor de bevestiging van de kookzone-branders
op het kookraam (2 reserve)
2 Pannensteunen
Montage/accessoires voor het emaille kookraam
Profielafdichting
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
10 Schroeven 2,9 x 13 voor de bevestiging van de kookzone-branders
op het kookraam (2 reserve)
2 Pannensteunen
Montage-accessoires voor het roestvrij stalen kookraam
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
2 Schroeven 4,2 x 22 voor de bevestiging van het kookraam door de
houders van de pannensteunen (inclusief verbinding met aarde)
6 parkers 3,8 x 23 om het kookraam vlak te trekken op het aanrecht
10 Schroeven 2,9 x 13 om de kookzone-branders op het kookraam te
bevestigen (2 reserve)
2 Pannensteunen
Aanwijzingen voor de installatie
59
Uitsneden in de inbouwkast
De ruimte in de inbouwkast moet overeenkomen met de gebruikelijke
afmetingen.
1. In de zijkant van de inbouwkast een opening voor de doorvoer van de
veiligheidsslang van het gas maken volgens de maatschets.
2. De bodem van de inbouwkast bij de achterwand 20 mm korter maken
om er de elektrische aansluitkabels doorheen te voeren.
Aanwijzingen voor de installatie
60
Raamuitsnede
3
De raamuitsnede moet gecentreerd zijn ten opzichte van de inbouwpo-
sitie van de oven.
1. De uitsnede van de werkplaat precies afmeten, zoals aangegeven in de
afbeelding.
2. Ter bescherming tegen vochtigheid moeten de snijvlakken van alle uit-
gezaagde delen met een geschikt materiaal worden afgedicht.
1
Let op: Bij betegelde werkvlakken moeten de voegen, daar waar het
kookgedeelte wordt geplaatst, geheel gevuld worden met voegmate-
riaal.
3
De uitsparing voor de oven moet aan de zijkanten, tussen de werkplaat
en de overige onderbouw, gesloten zijn, met uitzondering van de ope-
ning voor de doorvoer van de veiligheidsslang van het gas.
Aanwijzingen voor de installatie
61
Gasaansluiting
1
Let op: Bij het inbouwen moet het apparaat van het lichtnet losgekop-
peld worden: Trek de stekker uit het stopcontact, zet de stoppen uit of
verwijder ze. Sluit de hoofdkraan van de gasleiding.
De gasaansluiting moet voldoen aan de bepalingen van de DVGW
(DVGW-werkblad 600, TRGI 1986 of TRF) of de ÖVGW (TR gas 1985),
alsmede aan de locale bouwverordening.
De aansluiting op de gastoevoer kan ofwel met een door de
DVGW/ÖVGW toegestane flexibele, geheel metalen zekerheids-
slang met gasaansluitingscontact volgens DIN 3383/vel 1, ofwel als
permanente aansluiting uitgevoerd worden.
Tussen de gasleiding van het gebouw en het apparaat moet een gas-
kraan opgenomen worden.
Het gasaansluitingscontact of de permanente aansluiting moeten zo-
danig ter linker- of rechterzijde worden geïnstalleerd - ook wanneer
dat in een kast is - dat deze vrij toegankelijk is. De aansluiting mag zich
niet recht achter het apparaat bevinden.
De aansluitpijp van het gas met een buitenschroefdraad van 1/2“ be-
vindt zich boven linksachter op het apparaat. De aangegeven hoogte
geldt voor inbouwkasten met een hoogte van 820 mm zonder werk-
plaat.
3
Wanneer het apparaat is ingesteld op aardgas, is dat met een sticker
aangegeven:
Indien de Wobbe-index van het gas binnen het bereik van
12,0-15,7 kWh/m
3
valt, kan het apparaat zonder verdere afstelling in
gebruik worden genomen.
1
Let op: Wanneer men de instelling of de gastechnische uitrusting wij-
zigt, moet men de sticker verwijderen en door een nieuwe vervangen.
Ingesteld op aardgas L 25 mbar
Aanwijzingen voor de installatie
62
Aanwijzingen voor de installatie
63
Gasaansluiting vloeibaar gas
Aan de buis van de gasaansluiting van de inbouwoven wordt een Er-
meto elleboogstuk met een dopmoer van 1/2“ gemonteerd.
Aanpassing: zie vloeibaar gas set.
Elektrische aansluiting
Voordat men het apparaat aansluit moet men controleren dat de net-
spanning overeenkomt met de spanning die op het typeplaatje - d.w.z.
de nominale spanning van het apparaat - staat vermeld. Het type-
plaatje bevindt zich op het kozijn van de oven en is zichtbaar wanneer
men de ovendeur opent.
De netspanning van het apparaat bedraagt 230 V wisselspanning.
Ook bij oudere netwerken met een spanning van 220 V wisselspanning
werkt het apparaat zonder problemen.
De stroomkabel voor de netvoeding moet van het type H05VV-F of ho-
ger zijn.
Er moet een stekker in de stroomtoevoer opgenomen zijn, zoniet dan
moet er in de permanente installatie binnenshuis een stroomonderbre-
ker opgenomen worden, met een minimale contactafstand van 3 mm,
die alle stroomleidingen naar het apparaat kan onderbreken.
Bij een directe aansluiting moet de aansluitkabel minimaal 170 cm lang
zijn.
Het stopcontact moet vrij toegankelijk zijn.
Aanwijzingen voor de installatie
64
Aanwijzingen voor de installatie
65
Inbouw van de oven
1. Oven voor de inbouwopening plaatsen.
2. De veiligheidsslang van het gas door de opening in de aangrenzende
kast voeren en op de gastoevoer aansluiten.
1
Let op: Men mag de gasvoerende schroefverbindingen van de oven
niet manipuleren.
3. De elektrische aansluiting maken.
4. De oven op dezelfde hoogte als de voorkant van het meubel loodrecht
in de inbouwopening schuiven en aan beide zijden met 1 schroef
3,5 x 30 vastzetten (Detail C).
1
Let op: Controleer bij het op zijn plaats schuiven van de oven dat de
gasslang niet verdraaid, geknikt of vastgeklemd wordt.
De ontstekingen en de thermo-elementen mogen niet aan de kant van
het meubel zitten. Ze zouden kunnen worden beschadigd.
De elektrische aansluitkabel mag niet tegen de achterwand van de in-
bouwgasoven aan liggen.
Aanwijzingen voor de installatie
66
Montage van de branders
1. De beveiligingsschroeven voor het transport (1) rechts en links van de
montagehulp (2) verwijderen.
2. De vier schroeven (3) op de dwarspijp van de branders losschroeven.
3. De branderhouders omhoog halen en naar buiten schuiven, zodat de
montagehulpen (2) aan beide zijden op de werkplaat liggen.
1
Let op: Vanaf de voorzijde van de uitsnede tot het midden van de
montagehulp 224 mm vrijhouden.
4. De branderhouders aan beide zijden in de raamuitsnede bevestigen met
drie schroeven (4) elk.
5. De montagehulpen (2) verwijderen.
3
Bij stenen aanrechten moeten de raamhouders met behulp van speciale
steenplakkers in de uitsnede worden vastgeplakt.
6. Het raam tijdelijk plaatsen om de centrale positie van de branders en de
acht klemschroefgaten (5) te controleren.
7. De vier schroeven (3) weer vastzetten.
Grootte schroeven:
(1) 4,2 x 9,5
(3) 4,5 x 9,5
(4) 3,5 x 25
Aanwijzingen voor de installatie
67
Aanwijzingen voor de installatie
68
Montage van het glazen kookraam
1. De branders schuin naar voren trekken in de sleuven, optillen en in de
hoogste stand geheel terugschuiven.
2. Het kookraam volgens de plaatsing van de branders op de uitsnede van
de werkplaat leggen.
3. Met potlood of een met water afwasbare viltstift de omtrek van het
kookraam op de werkplaat aftekenen en het kookraam weer verwijde-
ren.
4. Ongeveer 2 mm binnen de omtrek de bijgeleverde zelfklevende schuim-
rubber afdichting geheel rondom ononderbroken op de werkplaat vast-
plakken.
1
Let op: De afdichting niet uitrekken! De stootkanten passend afsnijden.
5. Het kookraam terugplaatsen en recht zetten volgens de posities van de
branders.
3 Let erop dat er geen speelruimte is tussen het kookraam en de werk-
plaat.
6. De rubber ring met de ronde kant naar boven op de afdichting van de
brander vastzetten.
7. De afdichtingen van de branders plaatsen in overeenstemming met de
ontstekers en temperatuursensoren en stevig in de openingen van het
kookraam drukken.
8. Elke branderafdichting met twee schroeven aan de branders vast-
schroeven. Nu is het kookraam op de werkplaat vastgezet.
9. De brandervoeten en -deksels in overeenstemming met hun formaat
plaatsen. De pannensteunen plaatsen en in de voorgevormde uitsparin-
gen vastzetten.
1
Let op: De werking en afdichting van het complete apparaat controle-
ren.
Aanwijzingen voor de installatie
69
Aanwijzingen voor de installatie
70
Montage van het emaille kookraam
1. Het kookraam volgens de plaatsing van de branders op de uitsnede van
de werkplaat leggen.
2. Met potlood of een met water afwasbare viltstift de omtrek van het
kookraam op de werkplaat aftekenen en het kookraam weer verwijde-
ren.
3. Ongeveer 2 mm binnen de omtrek de siliconenpasta op de werkplaat
aanbrengen in een ononderbroken lijn.
1
Let op: De afdichting niet uitrekken! De stootkanten passend afsnij-
den.
4. Het kookraam plaatsen en recht zetten volgens de posities van de bran-
ders.
1
Let op: De vier branders moeten zonder kracht, met slechts een lichte
druk naar boven, in de openingen van het kookraam passen.
5. Elke brander met twee schroeven aan het kookraam vastschroeven.
6. Het kookraam aan beide zijden met een schroef door de ovale houder
voor de pannensteun op de houders van de branders vastschroeven.
1
Let op: De schroeven moeten stevig aangedraaid worden. Nu is de
verbinding met de aarde verzekerd.
7. De brandervoet, de branderdeksel en de pannensteun plaatsen.
1
Let op: De werking en afdichting van het complete apparaat controle-
ren.
Aanwijzingen voor de installatie
71
Aanwijzingen voor de installatie
72
Montage van het roestvrij stalen kookraam
1. Plaats het kookraam in de uitsnede.
2. Bevestig het raam met vier schroeven door deze via de vier bevesti-
gingsgaten in de klemgaten vast te zetten.
1
Let op: De vier branders moeten zonder kracht, met slechts een lichte
druk naar boven, in de openingen van het kookraam passen.
3. Elke brander met twee schroeven aan het kookraam vastschroeven.
4. Het kookraam aan beide zijden met een schroef door de ovale houder
voor de pannensteun op de werkplaat vastschroeven.
1
Let op: De schroeven moeten stevig aangedraaid worden. Nu is de
verbinding met de aarde verzekerd.
5. De brandervoet, de branderdeksel en de pannensteun plaatsen.
1
De werking en afdichting van het complete apparaat controleren.
Aanwijzingen voor de installatie
73
Tabel brandervermogens en -mondstukken
Doorsnede gaten in de kleine brandermondstukken van 1/100 mm
1
Let op: Bij het omschakelen op vloeibaar gas moet men de bij de
groep mondstukken horende stickers bij het typeplaatje aanbren-
gen.
Wanneer men daarna weer omschakelt op aardgas moeten het grote
mondstuk, het instelbare kleine mondstuk en de instelschroef van de
luchtaanvoer weer verzegeld worden.
Aardgas (L) Vloeibaar gas (B/P)
W
s
(MJ/m
3
)
50.72 87.33
p (mbar) 25 30
kW (HS) kW (Hi)
Mond Ø
1/100 mm
kW (HS) kW (Hi)
Mond Ø
1/100 mm
Kookzone
voor links
QN 2,4 2,15 118 2,4 2,15 75
Kookzone
achter links
QN 1,8 1,65 96 1,8 1,65 68
Kookzone
achter rechts
QN 2,4 2,15 118 2,4 2,15 75
Kookzone
voor rechts
QN 1,0 0,90 70 1,0 0,90 50
Type gas
Kookzone brander
voor links achter links achter rechts voor rechts
Mond Ø
1/100 mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100 mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100 mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100 mm
kW
(HS)
Aardgas
(L)
25 mbar
49 0,38 49 0,38 49 0,38 45 0,28
Vloei-
baar gas
(B/P)
30 mbar
32 0,42 32 0,42 32 0,42 28 0,33
74
75
76
Register
77
Register
A
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
B
Backofen
Lampje
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Bakken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Bakplaat
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Bediening van de kookzone
. . . . . . . . . . . . 14
Bedieningspaneel
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Beschrijving van het apparaat
. . . . . . . . . . . 8
Boven- en onderwarmte
. . . . . . . . . . . . . . 18
Braden
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Brandervermogen en -mondstuk
. . . . . . . 73
C
Combi-rooster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
D
deur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
E
Elektrische aansluiting . . . . . . . . . . . . . . . . 63
G
Gasaansluiting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
Glazen kookraam
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Gratineren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Grote grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
H
Hete lucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
I
Inbouw in keukenmeubels . . . . . . . . . . . . . 57
Inbouw van de oven
. . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
Infratherm
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Inkoken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Inschuifroosters
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
K
Kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . 33
Klantenservice
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
Klok
dagtijd instellen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Kookgerei
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Kookzone brander
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
M
Metalen kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .9
Montage
Emaille kookraam
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .70
Glazen kookraam
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .68
Kookraam van roestvrij staal
. . . . . . . . .72
Kookzone branders
. . . . . . . . . . . . . . . . .66
N
Niveaus voor de bakplaat . . . . . . . . . . . . . .27
O
Onderwarmte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18
Ontdooien
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18, 39
Oven
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .11
bedienen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .17
deur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .48
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18
Ovenschotels
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .32
P
Plaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19
R
Reiniging
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .43
inschuifroosters
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .44
ovendeur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .48
Reinigung
Ovenlampje
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .45
reiniging vooraf
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13
Reparaties
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Rooster
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19
T
Tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .27
Tijdsaanduiding uitschakelen
. . . . . . . . . . .21
U
Uhr
Dagtijd wijzigen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .26
Duur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .23
Einde
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .24
Kookwekker
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .22
Uitsneden voor de inbouw
. . . . . . . . . 59, 60
Universele plaat
. . . . . . . . . . . . . . . . . . 11, 19
Register
78
V
Veiligheidsinstructies . . . . . . . . . . . . . . .5, 56
Verwijdering
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Vloeibaar gas
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
W
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
79
Service
In hoofdstuk “Wat is er aan de hand als” vindt u enkele storingen die u
zelf kunt opheffen. Lees in geval van storing eerst dit hoofdstuk.
Gaat het om een technische storing?
Neem dan contact op met onze service-afdeling.
Bereid het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of bezoek van een servicetechnicus nodig is.
Geef zo nauwkeurig mogelijk op:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek beslist de
volgende gegevens van uw appa-
raat op het typeplaatje:
PNC-nr. (9 cijfers),
S-nr. (8 cijfers).
Wij raden u aan de nummers hier te
noteren zodat u ze altijd bij de
hand hebt.
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing m.b.v. de storingstabel (zie hoofdstuk “Wat is er aan
de hand als ...”) zelf had kunnen opheffen,
als de service-technicus u verschillende malen moet bezoeken, omdat
hij vóór zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gekregen en
daarom bijv. onderdelen moet halen. Dit kunt u voorkomen als u uw
telefoongesprek goed voorbereidt zoals boven beschreven.
PNC . . . . . . . . .
S-nr. . . . . . . . .
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
315 580 901-A-120302-00
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

AEG C3100-1-BSW Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor