Aeg-Electrolux C3100-4-M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
COMPETENCE C3100-4
Elektrisch inbouwfornuis
Gaskookplaat
Gebruiks- en montageaanwijzing
2
Geachte klant,
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar de gebruiks-
aanwijzing zodat deze later kan worden geraadpleegd.
Geef deze gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eige-
naar van het apparaat.
De volgende symbolen worden in de tekst gebruikt:
1 Veiligheidsvoorschriften
Waarschuwing! Aanwijzingen ten behoeve van uw persoonlijke veilig-
heid.
Let op! Aanwijzingen om beschadiging van het apparaat te voorkomen.
3 Aanwijzingen en praktische tips
2 Milieu-informatie
3
Inhoud
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Veiligheidsinstructies. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Afvalverwerking . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Beschrijving van het apparaat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Metalen kookraam. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Glazen kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Kookzone brander . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Dagtijd instellen en wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Reinigen voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Bedienen van de kookzones. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Kookstand instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Kookgerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Rooster en plaat inzetten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Uitschakelen van de tijdsaanduiding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Bakken. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Baktabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten . . . . . . . . . . . . . . . 30
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Braden. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Braadtabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Vlak-grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Grilltabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Ontdooien. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Ontdooitabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Wecken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
4
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Buitenzijde van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Binnenkant oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Bovenwand van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Ovendeurglas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Wat te doen als … . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Typeplaatje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Aanwijzingen voor de installatie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
5
Gebruiksaanwijzing
1 Veiligheidsinstructies
Gas- en elektrische veiligheid
Het apparaat mag alleen door een erkende vakman aangesloten
worden. Voorafgaand aan de installatie en de ingebruikname moet
kennis genomen worden van de aanwijzingen voor bediening en in-
stallatie.
Het apparaat mag alleen volgens de geldende bepalingen worden
geïnstalleerd en uitsluitend in een goed geventileerde en voldoende
grote ruimte opgesteld worden. Raadpleeg bij twijfel uw installateur.
Bij storingen of beschadiging van het apparaat: De stoppen verwijde-
ren of uitschakelen en de gastoevoer sluiten.
Bij lange afwezigheid: De gastoevoer sluiten.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan het apparaat met
een vaporetta of een hogedrukreiniger schoon te maken.
Reparaties van het apparaat mogen alleen door erkende vakmensen
uitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kan een gevaarlijke
situatie ontstaan. Wend u voor reparaties tot onze klantenservice of
uw vakhandelaar.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid bij gebruik
1 Waarschuwing wanneer men gas ruikt:
Geen elektrische schakelaars omzetten.
Geen lucifers afstrijken of vuur maken, niet roken.
Ramen en deuren openen, flink laten luchten.
De gastoevoer van het apparaat en de centrale gaskraan afsluiten.
De noodgevallen dienst van uw gasleverancier of uw onderhouds-
dienst inlichten.
Het apparaat niet manipuleren.
1 Volg de veiligheidsvoorschriften van uw lokale gasleverancier op!
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor gewone huishoudelijke
doeleinden, namelijk het koken, braden en bakken van gerechten.
6
Wees voorzichting bij het aansluiten van elektrische apparaten op
stopcontacten in de nabijheid van het apparaat. Elektriciteitskabels
mogen niet dicht bij hete plekken komen of onder de hete ovendeur
vastgeklemd worden.
1 Waarschuwing: Gevaar voor verbranding! Bij gebruik worden de bin-
nenkant van de oven en de kookzones heet.
Oververhit vet en olie is erg brandbaar. Wanneer u gerechten bereidt
in vet of olie (bv. friet), moet u de bereiding gadeslaan.
3 Aanwijzing met betrekking tot acrylamide
Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten kan een intensieve brui-
ning van levensmiddelen, met name bij zetmeelhoudende producten,
een gevaar voor de gezondheid door acrylamide veroorzaken. Om die
reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperatu-
ren te bereiden en de gerechten niet te veel te bruinen.
Op deze manier voorkomt u beschadiging van het
apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en plaats geen bakplaten,
pannen, enzovoort op de bodem omdat daarmee het email van de
oven door de ontstane hitteconcentratie wordt beschadigd.
Fruitsappen die van de bakplaat druppelen, veroorzaken vlekken die
niet kunnen worden verwijderd. Gebruik een diepe bakplaat voor ge-
bak dat erg vochtig is.
Plaats geen gewicht op de geopende ovendeur.
Giet water nooit rechtstreeks in de hete oven. Hierdoor kan het email
worden beschadigd en kunnen verkleuringen ontstaan.
Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de buitenste
glasplaat, kan het glas breken.
Bewaar geen brandbaar materiaal in de oven. Bij het inschakelen van
de oven kan dit ontbranden.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Het email kan hier-
door beschadigd raken.
3 Informatie emaillaag
Kleurveranderingen van de emaillaag van de oven als gevolg van het
gebruik zijn niet van invloed op de deugdelijkheid van het apparaat
voor regulier of contractueel gebruik. Dit zijn derhalve geen gebreken
in de zin van het recht op garantie.
7
Afvalverwerking
2
Verpakkingsmateriaal
De verpakkingsmaterialen zijn niet schadelijk voor het milieu en her-
bruikbaar. De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen, bijv.
>PE<, >PS<, enz. Verwijder de verpakkingsmaterialen in overeenstem-
ming met de aanduiding bij de gemeentelijke inzamelplaatsen in de
daarvoor bestemde containers.
2 Oud apparaat verwijderen
Het symbool
W op het product of op de verpakking wijst erop dat dit
product niet als huishoudafval mag worden behandeld. Het moet ech-
ter naar een plaats worden gebracht waar elektrische en elektronische
apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de
correcte manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijk voor mens en
milieu negatieve gevolgen die zich zouden kunnen voordoen in geval
van verkeerde afvalbehandeling. Voor meer details in verband met het
recyclen van dit product, neemt u het best contact op met de gemeen-
telijke instanties, het bedrijf of de dienst belast met de verwijdering van
huishoudafval of de winkel waar u het product hebt gekocht.
1 Waarschuwing: om ervoor te zorgen dat het afgedankte apparaat
geen gevaar meer kan opleveren, moet het onbruikbaar worden ge-
maakt voordat het wordt weggegooid.
Koppel het apparaat hiervoor los van de gas- en stroomvoorziening
en verwijder het aansluitsnoer van het apparaat.
8
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Bedieningspaneel
Glazen deur
Bedieningspaneel
Deurgreep
Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties
Temperatuurkeuze
Kookzoneschakelaar
Bedrijfscontrolelampje
Klokfunctietoetsen
Tijdsindicatie
9
Metalen kookraam
Glazen kookraam
Kookzone brander
Sterkbrander
Normaalbrander
Sudderbrander
Sterkbrander
Normaalbrander
Sterkbrander
Sudderbrander
Sterkbrander
Branderdeksel
Kookzone-
brander
Branderring
Temperatuursensor
Bougie
Sproeier
10
Uitrusting oven
Accessoires oven
Combi-rooster
Voor servies, bakvormen, braden en
grilleren.
Universele bakplaat
Voor vochtig gebak, braden of als
bakplaat resp. braadslede voor het
opvangen van vet.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Bovenwarmte en grillelement
Ovenverlichting
Ventilator
Onderwarmte
Inzetniveaus
Uitneembaar inschuifrooster
11
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen en wijzigen
3 De oven functioneert alleen als u de tijd hebt ingesteld.
Na het aansluiten van de elektrici-
teit of na een stroomstoring knip-
pert het functielampje Dagtijd
automatisch.
1.Om een reeds ingestelde dagtijd te
veranderen drukt u de toets
Selectie zo vaak in, tot het func-
tielampje Dagtijd knippert.
2.Met de toets of de juiste tijd
instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knippe-
ren en geeft de klok de ingestelde
tijd aan.
Het apparaat is klaar voor gebruik.
3 De dagtijd kan alleen worden gewij-
zigd als er geen automatische func-
tie (Duur of Einde ) is
ingesteld.
12
Reinigen voor het in gebruik nemen
Oven
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet u hem grondig reinigen.
1 Attentie: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De op-
pervlakte kan beschadigd worden.
3 Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen ge-
bruiken.
1.Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting zetten.
2.Alle accessoires en inschuifroosters uit de oven nemen en met een
warm sopje schoonmaken.
3.Oven ook met een warm sopje afnemen en drogen.
4.Front van het apparaat alleen met een vochtige doek afnemen.
Gaskookraam
Het kookraam, het rooster en de branderdeksels eveneens met een war-
me zeepoplossing wassen en afdrogen.
13
Bedienen van de kookzones
Het apparaat is uitgerust met geheel beveiligde branders in de kookzo-
ne. Wanneer het vuur om welke reden dan ook uitgaat, wordt de
gastoevoer automatisch afgesloten.
De uitstroomopeningen van het gas in de branders mogen niet ver-
stopt raken met overgekookte vloeistoffen of schoonmaakmiddelen.
1 Let op: Controleer altijd dat het deksel van de brander recht op de voet
van de brander ligt en er goed in past.
Kookzoneschakelaar
U kunt de kookstanden instellen op de posities grote vlam / kleine
vlam .
Tussenstanden zijn mogelijk.
Grote vlam = hoogste stand
Kleine vlam = kleinste stand
Kookzoneschakelaar
links voor links achter rechts achter rechts voor
14
Kookstand instellen
1.De kookzone schakelaar naar links
draaien tot de stand grote vlam .
2.De kookzoneschakelaar stevig inge-
drukt houden totdat het gas ont-
brandt. Na ontbranding de
kookzoneschakelaar gedurende on-
geveer 6-10 sekonden ingedrukt
houden.
Wanneer de vlam uitgaat, de onste-
kingsprocedure herhalen.
3.De gewenste kookstand instellen.
4.Om de kookprocedure af te sluiten
in de UIT stand terugdraaien.
3 Wanneer de stroom uitvalt of wanneer de onsteking vochtig is
(als gevolg van overkoken of schoonmaken), kunnen de branders ook
met een gasaansteker of een lucifer aangestoken worden.
15
Kookgerei
Gebruik uitsluitend potten en pannen met een vlakke bodem. Het
kookgerei moet stevig op de pannenhouder staan.
Gebruik altijd passende deksels en houd deze gesloten, tenzij de toe-
passing het tegendeel verlangt. Zo spaart u energie en worden de ge-
rechten sneller gaar.
De vlammen mogen niet boven de bodem van het kookgerei uitko-
men. Let er altijd op dat de grootte van het vuur geschikt is voor de
doorsnede van het kookgerei.
Wij bevelen aan dat u de volgende groottes gebruikt:
1 Let op: Grote pannen mogen geen planken, wanden of wandlijsten die
uit kunststof zijn gemaakt aanraken.
Kookzone
Kleinste
doorsnede
gaarkoker 120 mm Ø
gewone brander 140 mm Ø
grote brander 160 mm Ø
16
Bedienen van de oven
Oven in- en uitschakelen
1.Zet de functiekiezer van de oven in de gewenste stand.
2.Zet de temperatuurkiezer op de gewenste
temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje is aan zolang de verwarming van de
oven aan staat.
3.Om de oven uit te schakelen moet u de functiekiezer en de tempera-
tuurkiezer van de oven beide in de UIT stand zetten.
3 Koelventilator
Zodra de oven in gebruik wordt genomen wordt de ventilator automa-
tisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Nadat de oven is uitgeschakeld blijft de ventilator nog verder
lopen om het apparaat af te koelen en wordt dan automatisch uitge-
schakeld.
Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties Temperatuurkeuze
Bedrijfscontrolelampje
17
Ovenfuncties
Voor de oven zijn de volgende functies beschikbaar:
Ovenfunctie Toepassing
Verwarmingsele-
ment/ventilator
Ovenverlichting Met deze functie kunt u de bin-
nenzijde van de oven verlichten,
bijvoorbeeld om deze schoon te
maken.
---
Hetelucht Voor het bakken op maximaal
twee niveaus.
Stel de temperatuur van de oven
20 tot 40 °C lager in dan bij bo-
ven-/onderwarmte.
Bovenwarmte,
onderwarmte,
ventilator
Boven- en onder-
warmte
Voor het bakken en braden op
één niveau.
Bovenwarmte,
onderwarmte
Onderwarmte Voor het afbakken van gebak met
een brosse bodem.
Onderwarmte
Ontdooien Voor het gedeeltelijk of geheel
ontdooien van bijvoorbeeld ge-
bak, boter, brood, fruit of andere
bevroren levensmiddelen.
Ventilator
Grill Voor het grilleren van vlakke le-
vensmiddelen, die in het midden
van het rooster worden geplaatst
en om te roosteren.
Grill
Grote grill Voor het grilleren van vlakke le-
vensmiddelen in grotere hoeveel-
heden en om te roosteren.
Grill, bovenwarmte
Infratherm Voor het braden van grotere stuk-
ken vlees of gevogelte op één ni-
veau.
Deze functie is ook geschikt voor
gratineren.
Grill, bovenwarmte,
ventilator
18
Rooster en plaat inzetten
3 Kantelbeveiliging
Alle inschuifdelen zijn voorzien van een kleine welving rechts en links.
Deze welving dient als kantelbeveiliging en moet altijd naar achteren
wijzen.
Plaat plaatsen:
De kantelbeveiliging moet naar ach-
teren wijzen.
Rooster inzetten:
Rooster zo inzetten dat de twee ge-
leidingsstangetjes naar boven wij-
zen. De kantelbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in
de oven liggen.
Rooster en plaat inzetten:
Bij het gelijktijdig gebruiken van het
rooster en de plaat, dient de kantel-
beveiliging van het rooster exact in
de rondingen van de plaat geplaatst
te worden.
19
Klokfuncties
Kookwekker
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
Duur
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
Einde
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
Dagtijd
Met deze functie kunt u de dagtijd instellen, veranderen of opvragen
(zie ook het hoofdstuk „Voor het in gebruik nemen“).
3 Aanwijzingen met betrekking tot de klokfuncties
Na het selecteren van een functie knippert het bijbehorende functie-
lampje ca. 5 seconden. Gedurende deze tijd kunnen met de toetsen
of de gewenste tijden worden ingesteld.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert het functielampje op-
nieuw ca. 5 seconden. Daarna blijft het functielampje branden. De in-
gestelde tijd begint te lopen.
De signaaltoon kan worden uitgeschakeld door op een willekeurige
toets te drukken.
De gewenste ovenfunctie en oventemperatuur kunnen voor of na het
instellen van de klokfuncties Duur en Einde worden gekozen.
Na afloop van het bereidingsproces draait u de schakelaars voor de
ovenfunctie en de temperatuurkeuze weer op de positie UIT.
Toets Selectie
Toets
Toets
Tijdsindicatie FunctielampjesFunctielampjes
20
2 Uitschakelen van de tijdsaanduiding
Door het uitschakelen van de tijdsaanduiding kunt u energie besparen.
Tijdsaanduiding uitschakelen
Druk twee willekeurige toetsen net zo lang in tot de aanduiding donker
wordt (ca. 10 seconden).
Tijdsaanduiding inschakelen
Druk twee willekeurige toetsen zo lang in tot de dagtijd weer in het
display verschijnt (ca. 10 seconden).
3 Het display kan alleen worden uitgeschakeld wanneer niet een van de
klokfuncties Duur , Einde of Kookwekker in gebruik is.
Kookwekker
1.Toets Selectie zo vaak indrukken,
tot het functielampje
Kookwekker knippert.
2.Met de toets of de gewenste
Kookwekker instellen (max. 2 uur 30
minuten).
Na ca. 5 seconden geeft de indicatie
de resterende tijd aan.
Het functielampje Kookwekker
brandt.
21
Wanneer de tijd is verstreken, knip-
pert het functielampje en klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal.
De signaaltoon kan worden uitge-
schakeld door op een willekeurige
toets te drukken.
22
Duur
1.Toets Selectie zo vaak indrukken,
tot het functielampje Duur knip-
pert.
2.Met de toets of de gewenste
bereidingstijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug naar de dagtijd. Het
functielampje Duur brandt.
Wanneer de tijd is verstreken, knip-
pert het functielampje, klinkt er ge-
durende 2 minuten een signaal en
wordt de oven uitgeschakeld.
3.De signaaltoon en het programma
kunnen worden uitgeschakeld door
op een willekeurige toets te druk-
ken.
23
Einde
1.Toets Selectie zo vaak indrukken,
tot het functielampje Einde knip-
pert.
2.Met de toets of de gewenste
uitschakeltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug naar de dagtijd.
Het functielampje Einde brandt.
Wanneer de tijd is verstreken, knip-
pert het functielampje, klinkt er ge-
durende 2 minuten een signaal en
wordt de oven uitgeschakeld.
3.De signaaltoon en het programma
kunnen worden uitgeschakeld door
op een willekeurige toets te druk-
ken.
24
Duur en Einde gecombineerd
3 Duur en Einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt wanneer de
oven op een later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgescha-
keld.
1.Met de functie Duur de tijd in-
stellen, die het gerecht nodig heeft.
In dit geval 1 uur.
2.Met de functie Einde het tijdstip
instellen, waarop het gerecht klaar
moet zijn.
In dit geval 14:05.
De functielampjes Duur en
Einde branden en in het display
wordt de tijd aangegeven.
In dit geval 12:05.
De oven wordt op het berekende
tijdstip automatisch ingeschakeld.
In dit geval 13:05.
En na afloop van de ingevoerde
duur wordt de oven weer uitgeschakeld.
In dit geval 14:05.
25
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Ovenfunctie: Hetelucht of Boven- en onderwarmte
Bakvormen
Voor Boven- en onderwarmte zijn vormen van donker metaal en
vormen met een speciale laag geschikt.
Voor Hetelucht zijn ook vormen van licht metaal geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met Boven- en onderwarmte is altijd slechts op één niveau
mogelijk.
Met Hetelucht kunt u droog gebak en koekjes op 2 bakplaten te-
gelijk bakken.
1 bakplaat:
bijvoorbeeld inzetniveau 3
1 bakvorm:
bijvoorbeeld inzetniveau 1
2 bakplaten:
bijvoorbeeld inzetniveau 1 en 3
Algemene aanwijzingen
Bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
U kunt met Boven- en onderwarmte of Hetelucht ook twee
vormen tegelijk naast elkaar op het rooster bakken. Het bakproces
duurt nauwelijks langer.
26
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het
gaarproces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote tempe-
ratuurverschil tussen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur.
Als de bakplaten zijn afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzigen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende
temperatuurvoorschriften, baktijden en inzetniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden. De waarden zijn na-
melijk afhankelijk van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid
en de bakvorm.
Als u voor de eerste keer gaat bakken, raden wij aan de laagste tem-
peratuurwaarde in te stellen en pas als het nodig is een hogere tem-
peratuur te kiezen (bijvoorbeeld wanneer het gebak niet bruin
genoeg is of wanneer de baktijd te lang is).
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept,
kijkt u dan bij een soortgelijk gebak.
Bij het bakken van gebak op bakplaten of in vormen op meerdere ni-
veaus kan de baktijd zo’n 10-15 minuten langer zijn.
Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op
één niveau.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de tempera-
tuurinstelling niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak
overal even bruin.
2 Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van
de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het
plaatsen van een gerecht in de koude oven.
Baktabel
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd
uur: min.
Gebak in vormen
Tulband Hetelucht 1 150-160 0:50-1:10
Zandgebak/
driekoningenkoek
Hetelucht 1 140-160 1:10-1:30
Biscuittaart Hetelucht 1 140 0:25-0:40
27
Biscuittaart Boven- en
onderwarmte
2 160 0:25-0:40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
Boven- en
onderwarmte
3 180-200 0:10-0:25
Taartbodem van roerdeeg Hetelucht 3 150-170 0:20-0:25
Dichte appeltaart Boven- en
onderwarmte
1 170-190 0:50-1:00
Appeltaart (2vormen
Ø20cm, diagonaal geplaatst)
Hetelucht 1 160 1:10-1:30
Appeltaart (2vormen
Ø20cm, diagonaal geplaatst)
Boven- en
onderwarmte
1 180 1:10-1:30
Hartige taart (bijv. quiche
lorraine)
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:30-1:10
Kwarktaart Boven- en
onderwarmte
1 170-190 1:00-1:30
Gebak op de bakplaat
Gistbroodje/-krans Boven- en
onderwarmte
3 170-190 0:30-0:40
Kerststol Boven- en
onderwarmte
3 160-180
1)
0:40-1:00
Brood (roggebrood)
-eerst
-dan
Boven- en
onderwarmte
2
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen/tompoezen Hetelucht 3 160-170
1)
0:15-0:30
Biscuitrol Boven- en
onderwarmte
3 180-200
1)
0:10-0:20
Kruimelgebak droog Hetelucht 3 150-160 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek Boven- en
onderwarmte
3 190-210
1)
0:15-0:30
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2)
Hetelucht 3 150 0:35-0:50
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2)
Boven- en
onderwarmte
3 170 0:35-0:50
Vruchtentaart op zandtaart-
deeg
Boven- en
onderwarmte
3 170-190 0:40-1:20
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd
uur: min.
28
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijv. kwark, room,
puddingvulling)
Boven- en
onderwarmte
3 160-180 0:40-1:20
Pizza (met veel beleg)
2
Boven- en
onderwarmte
1 190-210
1)
0:30-1:00
Pizza (dun) Boven- en
onderwarmte
1 230-250
1)
0:10-0:25
Turks brood Boven- en
onderwarmte
1 250-270 0:08-0:15
Zwitsers fruitpuddinkje Boven- en
onderwarmte
1 200-220 0:35-0:50
Koekjes
Koekjes van zandtaartdeeg Hetelucht 3 150-160 0:06-0:20
Koekjes van zandtaartdeeg Hetelucht 1 / 3 150-160 0:06-0:20
Sprits Hetelucht 3 140 0:20-0:30
Sprits Hetelucht 1 / 3 140 0:25-0:40
Sprits Boven- en
onderwarmte
3 160
1)
0:20-0:30
Koekjes van roerdeeg Hetelucht 3 150-160 0:15-0:20
Koekjes van roerdeeg Hetelucht 1 / 3 150-160 0:15-0:20
Schuimgebak, baiser Hetelucht 3 80-100 2:00-2:30
Bitterkoekjes Hetelucht 3 100-120 0:30-0:60
Met gist gebakken koekjes Hetelucht 3 150-160 0:20-0:40
Koekjes van bladerdeeg Hetelucht 3 170-180
1)
0:20-0:30
Broodjes Hetelucht 3 160
1)
0:20-0:35
Broodjes Boven- en
onderwarmte
3 180
1)
0:20-0:35
Kleine cakejes (20stuks/blik) Hetelucht 3 140
1)
0:20-0:30
Kleine cakejes (20stuks/blik) Hetelucht 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Kleine cakejes (20stuks/blik) Boven- en
onderwarmte
3 170
1)
0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen
2) Opvangplaat of braadslede gebruiken
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd
uur: min.
29
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het
gebak is te licht van
kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in
(wordt klef, papperig,
vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager
instellen
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet wor-
den verkort door een hoge-
re baktemperatuur
Te veel vocht in het deeg Gebruik minder vloeistof
Let op de kneedtijden, in het
bijzonder bij het gebruik van
keukenmachines
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur hoger in-
stellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijk-
matig bruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
Baktemperatuur lager instel-
len en baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig ver-
deeld
Het deeg gelijkmatig over de
bakplaat verdelen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangege-
ven baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger
instellen
30
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
Gerecht Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur
°C
Tijd
uur: min.
Pastaschotel
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:45-1:00
Lasagne
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:25-0:40
Gegratineerde groente
1)
1) Oven voorverwarmen
Infratherm 1 160-170 0:15-0:30
Gegratineerd stokbrood
1)
Infratherm 1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:40-0:60
Visschotels
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente Infratherm 1 160-170 0:30-1:00
Gerecht Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza
Boven- en
onderwarmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Patates frites
1)
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
Infratherm 3 200-220 15-25 min.
Stokbrood
Boven- en
onderwarmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Vruchtentaart
Boven- en
onderwarmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
31
Braden
Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte of Infratherm
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fa-
brikant!).
Grote braadstukken kunt u direct in de braadslede braden of op
het rooster met hieronder de braadslede.
Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel
te braden. Op deze manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een
braadpan zonder deksel braden.
3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn.
Wij raden u aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
Om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen,
adviseren wij een beetje vloeistof in het braadservies te doen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de braadtijd) keren.
Grote braadstukken en gevogelte gedurende de braadtijd meerdere
keren met braadvocht begieten. Daarmee bereikt u een beter braad-
resultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit,
om te profiteren van de restwarmte.
32
Braadtabel
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempe-
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg
Boven-
en onder-
warmte
1
200-
250
2:00-2:30
Rosbief of ossen-
haas
per cm
dikte
- Van binnen rood
(rare)
per cm
dikte
Infra-
therm
1
190-
200
1)
0:05-0:06
- van binnen roze
(medium)
per cm
dikte
Infra-
therm
1
180-
190
0:06-0:08
- doorbakken
(well done)
per cm
dikte
Infra-
therm
1
170-
180
0:08-0:10
Varkensvlees
Schouderstuk,
nekstuk, ham
1-1,5 kg
Infra-
therm
1
160-
180
1:30-2:00
Kotelet,
casselerrib
1-1,5 kg
Infra-
therm
1
170-
180
1:00-1:30
Gehakt
750 g-1
kg
Infra-
therm
1
160-
170
0:45-1:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1 kg
Infra-
therm
1
160-
180
1:30-2:00
Kalfsbout 1,5-2 kg
Infra-
therm
1
160-
180
2:00-2:30
Lamsvlees
Lamsbout,
lamsgebraad
1-1,5 kg
Infra-
therm
1
150-
170
1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg
Infra-
therm
1
160-
180
1:00-1:30
33
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg
Boven-
en onder-
warmte
3
220-
250
1)
0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg
Boven-
en onder-
warmte
1
210-
220
1:15-1:45
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg
Boven-
en onder-
warmte
1
200-
210
1:30-2:15
Gevogelte
Stukken gevogel-
te
per 200-
250g
Infra-
therm
3
200-
220
0:35-0:50
Halve kip
per 400-
500g
Infra-
therm
3
190-
210
0:35-0:50
Kip, poularde 1-1,5 kg
Infra-
therm
1
190-
210
0:45-1:15
Eend 1,5-2 kg
Infra-
therm
1
180-
200
1:15-1:45
Gans 3,5-5 kg
Infra-
therm
1
160-
180
2:30-3:30
Kalkoen
2,5-3,5 kg
Infra-
therm
1
160-
180
1:45-2:30
4-6 kg
Infra-
therm
1
140-
160
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vissen 1-1,5 kg
Boven-
en onder-
warmte
2 / 3
210-
220
0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempe-
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
34
Vlak-grilleren
Ovenfunctie: Grill of Grote grill met maximale tempera-
tuurinstelling
1 Let op: bij het grilleren moet de ovendeur altijd gesloten zijn.
3 De lege oven met de grillfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen!
Voor het grilleren moeten zowel het rooster als de braadslede worden
gebruikt.
De grilltijden zijn richtwaarden.
Grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Grilltabel
Gerecht Inzetniveau Tijd
1e zijde 2e zijde
Frikadellen 4 8-10 min. 6-8 min.
Varkenshaas 4 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
Geroosterd brood
1)
1) Grillrooster zonder braadslede gebruiken
3 2-3 min. 2-3 min.
Snacks op toast 3 6-8 min. ---
35
Ontdooien
Ovenfunctie: Ontdooien (zonder temperatuurinstelling)
Uitgepakte etenswaren op een bord op het rooster plaatsen.
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels, omdat deze de
ontdooitijd aanzienlijk verlengen.
Om te ontdooien plaatst u het rooster op het eerste niveau van on-
deren.
Ontdooitabel
Gerecht
Ontdooi-
tijd
min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Kip op een omgekeerd schoteltje in
een groot bord leggen
Na de helft van de tijd keren
Vlees, 1000g 100-140 20-30 Na de helft van de tijd keren
Vlees, 500g 90-120 20-30 Na de helft van de tijd keren
Forel, 150g 25-35 10-15 ---
Aardbeien, 300g 30-40 10-20 ---
Boter, 250g 30-40 10-15 ---
Slagroom, 2 x
200g
80-100 10-15
Slagroom kan ook met nog licht be-
vroren deeltjes goed worden geklopt
Gebak, 1400g 60 60 ---
36
Wecken
Ovenfunctie: Onderwarmte
Gebruik voor het inmaken/wecken alleen in de handel gebruikelijke
glazen van hetzelfde formaat.
Glazen met een schroefdeksel - of bajonetsluiting en metalen
blikken zijn ongeschikt.
Voor het wecken gebruikt u het eerste inzetniveau van onderen.
Gebruik voor het wecken de bakplaat. Hierop kunt u maximaal zes
glazen met elk een inhoud van één liter plaatsen.
De glazen moeten allemaal tot dezelfde hoogte zijn gevuld en zijn
dichtgeklemd.
Plaats de glazen zodanig op de bakplaat, dat ze elkaar niet aanraken.
Giet ca. 1/2 liter water in de bakplaat, zodat er voldoende vocht in de
oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen begint te parelen (bij 1-liter-
glazen na ca. 35-60 minuten), schakelt u de oven uit of verlaagt u de
temperatuur tot 100°C (zie de tabel).
Wecktabel
De opgegeven wecktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
Product
Temperatuur
in°C
Wecken tot het
parelen begint
in min.
Doorkoken bij
100°C
in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, fram-
bozen, rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Groente
Wortels
1)
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
160-170 50-60 5-10
Paddestoelen
1)
160-170 40-60 10-15
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengd tafelzuur 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
Bonen 160-170 50-60 ---
37
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: voor het schoonmaken moet het apparaat zijn uitge-
schakeld en afgekoeld.
Waarschuwing: uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan
het apparaat met een stoom- of een hogedrukreiniger schoon te ma-
ken.
Let op: gebruik geen schuurmiddelen, agressieve schoonmaakmid-
delen of schurende voorwerpen.
Buitenzijde van het apparaat
Neem de voorzijde van het apparaat af met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik bij metalen oppervlakken de hiervoor in de handel verkrijg-
bare onderhoudsmiddelen.
Kookraam
1 Waarschuwing: Tijdens het schoonmaken mogen de branders niet aan
staan. Let erop dat het kookraam voldoende is afgekoeld, zodat u de
onderdelen zonder gevaar kunt aanraken.
1 Let op: Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bv. grill- of
ovensprays, grove schuurmiddelen of krassende pannenreinigers!
Maak het kookraam na gebruik steeds schoon met warm water en was-
middel. Zo verwijdert u verontreinigingen het gemakkelijkst en krijgen
ze geen kans in te branden.
De pannensteunen met warm water en wasmiddel reinigen, hardnek-
kig vuil met behulp van een natte doek losweken.
Brandervoeten en -deksels reinigen in warm waswater, hardnekkig
vuil eerst laten weken en dan verwijderen met een zachte borstel. De
vlamuitstroomopeningen van de brandervoeten moeten altijd schoon
en open zijn.
Binnenkant oven
Reinig het apparaat na elk gebruik. Op deze manier brandt het vuil na-
melijk niet in en kunt u het makkelijk verwijderen.
38
1.Schakel de ovenverlichting in om de oven goed schoon te kunnen ma-
ken.
2.Maak de oven na elk gebruik schoon met een sopje en droog de oven
na.
3 Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een speciale ovenreiniger.
1 Let op: neem bij gebruik van ovenspray altijd de aanwijzingen van de
fabrikant in acht!
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na
het gebruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor
makkelijker schoonmaken.
39
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en
rechts in de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
Roosters eerst voor van de oven-
wand wegtrekken (1) en dan achter
losnemen (2).
Inschuifroosters inzetten
3 Belangrijk! De afgeronde einden
van de geleidingsstangetjes moeten
naar voren wijzen!
Bij het inzetten de roosters eerst
achter weer inhangen (1) en dan
voor inzetten en aandrukken (2).
40
Ovenverlichting
1 Gevaar voor kortsluiting! Voordat u het ovenlampje vervangt:
De oven uitzetten
De stoppen in de stoppenkast verwijderen of uitschakelen
3 Om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen, een doek op de
ovenbodem leggen.
Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje schoonmaken
1.Afdekglaasje verwijderen door het
linksom te draaien en schoonmaken.
2.Indien nodig:
Ovenverlichting 25 Watt, 230 V,
300°C hittebestendig,
vervangen.
3.Afdekglaasje weer aanbrengen.
41
Bovenwand van de oven
Om het reinigen van de bovenwand van de oven te vereenvoudigen kan
het bovenste verwarmingselement worden neergeklapt.
Verwarmingselement neerklappen
1 Waarschuwing: Verwarmingsele-
ment alleen neerklappen als de oven
is uitgeschakeld en er geen verbran-
dingsgevaar meer bestaat!
1.Inschuifroosters aan de zijkant los-
nemen.
2.Het verwarmingselement van voren
vastpakken en over het nokje aan de
binnenkant van de oven naar voren
trekken.
3.Het verwarmingselement klapt nu
naar beneden.
1 Attentie: Druk het verwarmingsele-
ment niet met geweld naar bene-
den! Het verwarmingselement kan
afbreken.
Bovenwand van de oven reinigen
Verwarmingselement bevestigen
1.Verwarmingselement tegen de bo-
venwand van de oven drukken.
2.Het verwarmingselement tegen de
veerkracht naar voren trekken en
over het nokje geleiden.
3.In de klemmen laten vallen.
4.Inschuifroosters inzetten.
1 Attentie: Het verwarmingselement
moet aan beide kanten boven het
nokje in de binnenwand van de
oven liggen en goed op z'n plek
zitten.
42
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur van uw apparaat open blijven staan.
Ovendeur uitnemen
1.Ovendeur volledig openen.
2.Klemhendels aan beide deurschar-
nieren helemaal openklappen.
3.De ovendeur met beide handen aan
de zijkant vastnemen en over de
blokkering heen ca. 3/4 deel slui-
ten.
4.De ovendeur wegtrekken (Voorzich-
tig: zwaar!).
5.De deur met de buitenzijde naar on-
deren op een zachte, vlakke onder-
grond plaatsen, bijv. op een doek
om krassen te voorkomen.
Ovendeur inhangen
1.De deur, gezien vanaf de greepzijde,
met beide handen aan de zijkant
vastnemen.
2.De deur in een hoek van ca. 60°
vasthouden.
3.De deurscharnieren gelijktijdig in
de beide uitsparingen rechts en links
aan de onderkant van de oven zover
mogelijk inschuiven.
4.De deur naar boven schuiven en
vervolgens helemaal openen.
5.Klemhendels aan beide deurschar-
nieren in de oorspronkelijke stand
terugklappen.
6.Ovendeur sluiten.
43
Ovendeurglas
De ovendeur is uitgerust met drie achter elkaar aangebrachte ruiten. De
binnenste ruiten kunnen worden losgenomen.
1 Waarschuwing: Onderstaande handelingen alleen uitvoeren als de
ovendeur is losgenomen! Als de ovendeur in het apparaat zit zou hij bij
het wegnemen van de ruiten door de gewichtsvermindering kunnen
opspringen en u verwonden.
1 Attentie: Bij gebruik van geweld, speciaal aan de kanten van de voor-
ruit, kan het glas breken.
Bovenste ruit losnemen
1.Ovendeur losnemen en met de
greep naar beneden op een zachte,
egale ondergrond leggen.
2.Bovenste ruit aan de onderste rand
vastpakken en tegen de veerkracht
in de richting van de ovendeurgreep
schuiven, tot hij van onderen vrij
ligt (
á ).
3.Ruit van onderen iets optillen en
naar buiten trekken (
à ).
Middelste ruit losnemen
1.Middelste ruit aan de onderste rand
vastpakken en in de richting van de
ovendeurgreep schuiven, tot hij van
onderen vrij ligt (
á ).
2.Ruit van onderen iets optillen en
naar buiten trekken (
à ).
Ruiten schoonmaken
44
Middelste ruit inzetten
1.Middelste ruit schuin van boven in
het deurprofiel aan de kant van de
deurgreep schuiven (
á ).
2.Ruit laten zakken en in de richting
van de onderkant van de deur zo ver
mogelijk onder de onderste houder
schuiven (
à ).
Bovenste ruit inzetten
1.Bovenste ruit schuin van boven in
het deurprofiel aan de kant van de
deurgreep schuiven (
á ).
2.Ruit laten zakken Ruit tegen de
veerkracht aan de kant van de
handgreep voor het profiel aan de
onderkant van de deur leggen een
onder het profiel schuiven (
à ).
De ruit moet vastzitten!
Ovendeur weer inzetten
45
Wat te doen als …
Wanneer u de storing met de hierboven gegeven aanwijzingen niet
kunt verhelpen, wend u zich dan a.u.b. tot uw vakhandelaar of de
klantenservice.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De branders ontsteken
niet.
De knop werd niet stevig ge-
noeg ingedrukt.
Schakelaar stevig tot de klik
indrukken.
De ontsteking is vochtig of
vuil.
Droog of reinig de ontsteking
of steek het gas aan met een
gasaansteker of lucifer.
Storing in de stroomvoorzie-
ning.
De stop van de elektrische
installatie (zekeringenkast) is
doorgeslagen.
Controleer de stoppen.
Wanneer de stoppen her-
haaldelijk doorslaan, de klan-
tenservice informeren.
De ontsteking is defect. De klantenservice inlichten.
De branders gaan uit in
maximale stand, ook na
meerdere startpogin-
gen.
De temperatuursensor is vuil
Temperatuursensor reinigen.
Wanneer dat geen resultaat
oplevert, de klantenservice
inlichten.
De temperatuursensor is de-
fect.
De klantenservice inlichten.
De oven wordt niet
warm, ondanks dat
deze aan staat.
De temperatuurkeuzeknop is
niet ingesteld.
Stel de temperatuurkeuze-
knop in op de voor het ge-
recht vereiste
temperatuur.
Storing in de stroomvoorzie-
ning.
De stop van de elektrische
installatie (zekeringenkast) is
doorgeslagen.
Controleer de stoppen.
Wanneer de stoppen
herhaal delijk doorslaan,
klantenservice informeren.
De oven-
verlichting werkt niet.
Het ovenlampje is defect. Vervang het ovenlampje.
Het functielampje
Dagtijd knippert.
Stroomuitval.
Dagtijd instellen
(zie voor eerste gebruik).
46
1 Waarschuwing: reparaties aan het apparaat mogen alleen door erken-
de vakmensen uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparatie kan er
aanzienlijk gevaar voor de gebruiker ontstaan.
Beschadigde apparaten mogen niet worden gebruikt. Bij storing of de-
fect de gastoevoer afsluiten en stoppen uitschakelen of eruit halen.
Bij foutieve bediening kan het bezoek van det technicus van de klan-
tenservice resp. de vakhandelaar ook gedurende de garantieperiode niet
kosteloos plaatsvinden.
3 Aanwijzingen voor apparaten met een metalen voorzijde:
Vanwege de koele voorzijde van uw apparaat kan er zich, na het ope-
nen van de ovendeur tijdens of kort na het bakken of braden, geduren-
de korte tijd condens vormen op de binnenkant van het deurvenster.
47
Technische gegevens
Buitenafmetingen
Binnenafmetingen van de oven
Vermogensverbruik
Gasbrander kookzone
Totale aansluitwaarde
Hoogte 59.5 cm
Breedte 59.2 cm
Diepte 56.7 cm
Diepte met geopende deur 101.1 cm
Totaalgewicht netto 35.0 kg
Hoogte 31.0 cm
Breedte 40.8 cm
Diepte 40.7 cm
Volume 51.0 l
Elektrisch
Onderverwarming 1000 W
Bovenverwarming 1000 W
Grote grill 2900 W
Kleine grill 1900 W
Ventilator 40 W
Ovenverlichting 25 W
ØHs Hi
Grote brander links voor 72 mm 2400 W 2200 W
Normale brander links achter 72 mm 1800 W 1600 W
Grote brander rechts achter 72 mm 2400 W 2200 W
Kleine brander rechts voor 55 mm 1000 W 900 W
Elektrisch 6865 W
Gas Hs 7600 W
Gas Hi 6900 W
48
Richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1en EN 60 335-2-6 m.b.t. de veiligheid van elektrische ap-
paraten voor huishoudelijk gebruik en soortgeliijke doeleinden en
DIN 60 350 resp. DIN 44546 / 44547 / 44548 m.b.t. de gebruikseigen-
schappen van elektrische fornuizen, kookplaaten, ovens en grills voor
het huishouden
EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 deel 14/1999-10
EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3 m.b.t. de fundamentele bescher-
mingseisen voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EG van 19.02.1973 (laagspanningsrichtlijn)
89/336/EG van 03.05.1989 (EMC-richtlijn incl. wijzigingsrichtlijn 92/
31/EG)
90/396/EG Gas-richtlijn met appendix 1
93/68/EG Richtlijn betreffende etikettering
Typeplaatje
Vul de gegevens van het typeplaatje van uw apparaat a.u.b. hier in.
Het typeplaatje bevindt zich rechts op het kozijn van de oven, en is
zichtbaar na openen van de ovendeur.
Geef deze gegevens a.u.b. altijd op bij:
- reclamaties bij de klantenservice
- de bestelling van reserveonderdelen of accessoires
- technische vragen
49
Aanwijzingen voor de installatie
Sicherheitshinweise
1 Achtung: Die Montage und der Anschluss des Gerätes müssen durch ei-
nen konzessionierten Fachmann (Gas und Elektro) erfolgen.
Die allgemeinen Richtlinien für den Betrieb von Elektro- und Gas-
geräten, die regionalen Vorschriften und die Angaben dieser Installa-
tionsanweisung sind genau zu beachten.
Mit diesem Gas-Einbauherd darf nur eine der in der nebenstehenden
Kombinationstabelle aufgeführten Gas-Einbaukochmulden montiert
werden.
1 Achtung: An gasführenden Verschraubungen am Herd darf nicht mani-
puliert werden.
Der ordnungsgemäß ausgeführte Anschluss ist auf der Seite „Techni-
sche Daten“ als Nachweis zu bestätigen.
1 Achtung: Im Servicefall muss das Gerät von der Strom- und Gasversor-
gung getrennt werden: Netzstecker ziehen bzw. Sicherungen ausschal-
ten oder herausnehmen.
Zentrale Gaszufuhr schließen.
Kombinationstabelle
Gas-Einbau-
Herd
Gas-Einbaukochmulde
2500 CG 9560 CG
C3000-4 X X
C3100-4 X X
50
Inbouw in keukenmeubels
De aarding van het apparaat, in overeenstemming met de VDE-verorde-
ning, moet worden gegarandeerd door de installatie uit te voeren vol-
gens de normen.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan de norm DIN 68930.
Bij inbouwmeubels moeten de kunststof bekleding dan wel het fineer
en de toegepaste stickers temperaturen van 70 °C kunnen verdragen.
In geval van twijfel moet men navraag doen bij de fabrikant van de in-
bouwmeubels.
Dit apparaat heeft een vuurbestendigheid van klasse 3. Alleen appara-
ten met deze klassificatie mogen worden ingebouwd naast hoge kasten
of tegen wanden.
Minimale afstanden: - Aan zijkanten 200 mm
- Achter 50 mm
- Boven 650 mm
51
Montage-accessoires voor de oven
Brandervoeten en -deksels voor 4 kookzones
2 Schroeven voor de bevestiging van de oven in de inbouwkast
Montage-accessoires voor het glazen kookraam
Profielafdichting
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
4 geëmailleerde branderafdichtingen
4 Bijgeleverde rubber ringen
10 Schroeven 2,9 x 13 voor de bevestiging van de kookzone-branders
op het kookraam (2 reserve)
2 Pannensteunen
Montage/accessoires voor het emaille kookraam
Profielafdichting
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
10 Schroeven 2,9 x 13 voor de bevestiging van de kookzone-branders
op het kookraam (2 reserve)
2 Pannensteunen
Montage-accessoires voor het roestvrij stalen kookraam
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
2 Schroeven 4,2 x 22 voor de bevestiging van het kookraam door de
houders van de pannensteunen (inclusief verbinding met aarde)
6 parkers 3,8 x 23 om het kookraam vlak te trekken op het aanrecht
10 Schroeven 2,9 x 13 om de kookzone-branders op het kookraam te
bevestigen (2 reserve)
2 Pannensteunen
52
Uitsneden in de inbouwkast
De ruimte in de inbouwkast moet
overeenkomen met de gebruikelijke
afmetingen.
1.In de zijkant van de inbouwkast een
opening voor de doorvoer van de
veiligheidsslang van het gas maken
volgens de maatschets.
2.De bodem van de inbouwkast bij de
achterwand 20 mm korter maken
om er de elektrische aansluitkabels
doorheen te voeren.
Raamuitsnede
3 De raamuitsnede moet gecentreerd
zijn ten opzichte van de inbouwpo-
sitie van de oven.
1.De uitsnede van de werkplaat pre-
cies afmeten, zoals aangegeven in
de afbeelding.
2.Ter bescherming tegen vochtigheid
moeten de snijvlakken van alle uit-
gezaagde delen met een geschikt
materiaal worden afgedicht.
1 Let op: Bij betegelde werkvlakken
moeten de voegen, daar waar het
kookgedeelte wordt geplaatst, ge-
heel gevuld worden met voegmate-
riaal.
3 De uitsparing voor de oven moet
aan de zijkanten, tussen de werk-
plaat en de overige onderbouw, ge-
sloten zijn, met uitzondering van de
opening voor de doorvoer van de
veiligheidsslang van het gas.
Onderplaat voor inbouw zonder
achterwand
600 mm
Opening
Werkplaat/
afdekking
VK-oven/
Voorzijde
meubel
53
Gasaansluiting
1 Let op: Bij het inbouwen moet het
apparaat van het lichtnet losgekop-
peld worden: Trek de stekker uit het
stopcontact, zet de stoppen uit of
verwijder ze. Sluit de hoofdkraan
van de gasleiding.
De gasaansluiting moet voldoen aan
de bepalingen van de DVGW
(DVGW-werkblad 600, TRGI 1986 of
TRF) of de ÖVGW (TR gas 1985), als-
mede aan de locale bouwverorde-
ning.
De aansluiting op de gastoevoer kan ofwel met een door de
DVGW/ÖVGW toegestane flexibele, geheel metalen zekerheids-
slang met gasaansluitingscontact volgens DIN 3383/vel 1, ofwel als
permanente aansluiting uitgevoerd worden.
Tussen de gasleiding van het gebouw en het apparaat moet een gas-
kraan opgenomen worden.
Het gasaansluitingscontact of de permanente aansluiting moeten zo-
danig ter linker- of rechterzijde worden geïnstalleerd - ook wanneer
dat in een kast is - dat deze vrij toegankelijk is. De aansluiting mag zich
niet recht achter het apparaat bevinden.
De aansluitpijp van het gas met een buitenschroefdraad van 1/2“ be-
vindt zich boven linksachter op het apparaat. De aangegeven hoogte
geldt voor inbouwkasten met een hoogte van 820 mm zonder werk-
plaat.
3 Wanneer het apparaat is ingesteld op aardgas, is dat met een sticker
aangegeven:
Indien de Wobbe-index van het gas binnen het bereik van
12,0-15,7 kWh/m
3
valt, kan het apparaat zonder verdere afstelling in
gebruik worden genomen.
1 Let op: Wanneer men de instelling of de gastechnische uitrusting wij-
zigt, moet men de sticker verwijderen en door een nieuwe vervangen.
Ingesteld op aardgas L 25 mbar
Gasaansluiting
Elektrische aansluiting
54
Gasaansluiting vloeibaar gas
Aan de buis van de gasaansluiting
van de inbouwoven wordt een Er-
meto elleboogstuk met een dop-
moer van 1/2“ gemonteerd.
Aanpassing: zie vloeibaar gas set.
Elektrische aansluiting
Voordat men het apparaat aansluit
moet men controleren dat de net-
spanning overeenkomt met de
spanning die op het typeplaatje -
d.w.z. de nominale spanning van het
apparaat - staat vermeld. Het type-
plaatje bevindt zich op het kozijn
van de oven en is zichtbaar wanneer
men de ovendeur opent.
De netspanning van het apparaat
bedraagt 230 V wisselspanning.
Ook bij oudere netwerken met een spanning van 220 V wisselspanning
werkt het apparaat zonder problemen.
Kraan van de gasaansluiting
Gasaansluiting
Elektrische aansluiting
55
De stroomkabel voor de netvoeding
moet van het type H05VV-F of ho-
ger zijn.
Er moet een stekker in de stroom-
toevoer opgenomen zijn, zoniet dan
moet er in de permanente installatie
binnenshuis een stroomonderbreker
opgenomen worden, met een mini-
male contactafstand van 3 mm, die
alle stroomleidingen naar het appa-
raat kan onderbreken.
Bij een directe aansluiting moet de
aansluitkabel minimaal 170 cm lang
zijn.
Het stopcontact moet vrij toegan-
kelijk zijn.
Inbouw van de oven
1.Oven voor de inbouwopening plaat-
sen.
2.De veiligheidsslang van het gas door
de opening in de aangrenzende kast
voeren en op de gastoevoer aanslui-
ten.
1 Let op: Men mag de gasvoerende
schroefverbindingen van de oven
niet manipuleren.
3.De elektrische aansluiting maken.
4.De oven op dezelfde hoogte als de
voorkant van het meubel loodrecht
in de inbouwopening schuiven en
aan beide zijden met 1 schroef
3,5 x 30 vastzetten (Detail C).
1 Let op: Controleer bij het op zijn plaats schuiven van de oven dat de
gasslang niet verdraaid, geknikt of vastgeklemd wordt.
De ontstekingen en de thermo-elementen mogen niet aan de kant van
het meubel zitten. Ze zouden kunnen worden beschadigd.
De elektrische aansluitkabel mag niet tegen de achterwand van de in-
bouwgasoven aan liggen.
Gasaansluiting
Achterzijde van het apparaat
Ontlasting trekspannin
g
Afdekplaat
Klem voor aansluiting op het
lichtnet
Detail C
56
Montage van de kookplaat
1.De transportbeveiligingschroeven
(1) links en rechts van de transport-
beveiligingen (2) verwijderen.
2.Transportbeveiligingen (2) door het
losdraaien van de vier schroeven (3)
verwijderen.
3.De vier schroeven (4) op de dwars-
verbindingen losdraaien.
4.Til de gehele branderunit op en
schuif daarna de houders zo ver
naar buiten, dat de vier lipjes op het
aanrechtblad steunen.
5.Schuif de houders aan voorkant en
zijkanten dicht tegen het aanrecht-
blad (klemmend in de uitsparing
van het blad).
6.Bevestig de houders in de uitsparing
van het blad met behulp van drie
schroeven (5) aan beide zijden.
3 In geval van een natuurstenen aan-
rechtblad dienen de houders door middel van een speciale steenlijm in
de uitsparing gelijmd te worden.
7.Plaats de kookplaat even, om te
controleren of de branders en de
acht vastklikmoertjes (6) centraal
gepositioneerd zijn.
Indien nodig kunt u de branders of
de vastklikmoertjes nog verschui-
ven.
8.Draai de vier schroeven (4) weer vast.
Afmetingen van de
schroeven:
(1) 4,2 x 9,5
(4) 4,5 x 9,5
(5) 3,5 x 25
57
Montage van het glazen kook-
raam
1.De branders schuin naar voren trek-
ken in de sleuven, optillen en in de
hoogste stand geheel terugschui-
ven.
2.Het kookraam volgens de plaatsing
van de branders op de uitsnede van
de werkplaat leggen.
3.Met potlood of een met water af-
wasbare viltstift de omtrek van het
kookraam op de werkplaat afteke-
nen en het kookraam weer verwij-
deren.
4.Ongeveer 2 mm binnen de omtrek
de bijgeleverde zelfklevende
schuimrubber afdichting geheel
rondom ononderbroken op de werk-
plaat vastplakken.
1 Let op: De afdichting niet uitrek-
ken! De stootkanten passend afsnij-
den.
5.Het kookraam terugplaatsen en recht zetten volgens de posities van de
branders.
3 Let erop dat er geen speelruimte is tussen het kookraam en de werk-
plaat.
Een merkteken aanbrengen
De pakking op de werkplaat plakken
58
6.De rubber ring met de ronde kant
naar boven op de afdichting van de
brander vastzetten.
7.De afdichtingen van de branders
plaatsen in overeenstemming met
de ontstekers en temperatuursenso-
ren en stevig in de openingen van
het kookraam drukken.
8.Elke branderafdichting met twee
schroeven aan de branders vast-
schroeven. Nu is het kookraam op
de werkplaat vastgezet.
9.De brandervoeten en -deksels in
overeenstemming met hun formaat
plaatsen. De pannensteunen plaatsen en in de voorgevormde uitsparin-
gen vastzetten.
1 Let op: De werking en afdichting van het complete apparaat controle-
ren.
59
Montage van het emaille kook-
raam
1.Het kookraam volgens de plaatsing
van de branders op de uitsnede van
de werkplaat leggen.
2.Met potlood of een met water af-
wasbare viltstift de omtrek van het
kookraam op de werkplaat afteke-
nen en het kookraam weer verwij-
deren.
3.Ongeveer 2 mm binnen de omtrek
de siliconenpasta op de werkplaat
aanbrengen in een ononderbroken
lijn.
1 Let op: De afdichting niet uitrek-
ken! De stootkanten passend afsnij-
den.
4.Het kookraam plaatsen en recht
zetten volgens de posities van de
branders.
1 Let op: De vier branders moeten
zonder kracht, met slechts een lich-
te druk naar boven, in de openingen
van het kookraam passen.
5.Elke brander met twee schroeven
aan het kookraam vastschroeven.
6.Het kookraam aan beide zijden met
een schroef door de ovale houder
voor de pannensteun op de houders
van de branders vastschroeven.
Een merkteken aanbrengen
De pakking op de werkplaat plakken
60
1 Let op: De schroeven moeten stevig
aangedraaid worden. Nu is de ver-
binding met de aarde verzekerd.
7.De brandervoet, de branderdeksel
en de pannensteun plaatsen.
1 Let op: De werking en afdichting
van het complete apparaat contro-
leren.
61
Montage van het roestvrij stalen
kookraam
1.Plaats het kookraam in de uitsnede.
2.Bevestig het raam met vier schroe-
ven door deze via de vier bevesti-
gingsgaten in de klemgaten vast te
zetten.
1 Let op: De vier branders moeten
zonder kracht, met slechts een lich-
te druk naar boven, in de openingen van het kookraam passen.
3.Elke brander met twee schroeven
aan het kookraam vastschroeven.
4.Het kookraam aan beide zijden met
een schroef door de ovale houder
voor de pannensteun op de werk-
plaat vastschroeven.
1 Let op: De schroeven moeten stevig
aangedraaid worden. Nu is de ver-
binding met de aarde verzekerd.
5.De brandervoet, de branderdeksel
en de pannensteun plaatsen.
1 De werking en afdichting van het
complete apparaat controleren.
62
Tabel brandervermogens en -mondstukken
Doorsnede gaten in de kleine brandermondstukken van 1/100 mm
1 Let op: Bij het omschakelen op vloeibaar gas moet men de bij de groep
mondstukken horende stickers bij het typeplaatje aanbrengen.
Wanneer men daarna weer omschakelt op aardgas moeten het grote
mondstuk, het instelbare kleine mondstuk en de instelschroef van de
luchtaanvoer weer verzegeld worden.
Aardgas (L) Vloeibaar gas (B/P)
W
s
(MJ/m
3
) 41.52 87.33
p (mbar) 25 30
kW (HS) kW (Hi)
Mond Ø
1/100 mm
kW (HS) kW (Hi)
Mond Ø
1/100 mm
Kookzone
voor links
QN 2,4 2,15 118 2,4 2,15 75
Kookzone
achter links
QN 1,8 1,65 96 1,8 1,65 68
Kookzone
achter rechts
QN 2,4 2,15 118 2,4 2,15 75
Kookzone
voor rechts
QN 1,0 0,90 70 1,0 0,90 50
Type gas
Kookzone brander
voor links achter links achter rechts voor rechts
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Aardgas (L)
25 mbar
49 0,38 49 0,38 49 0,38 45 0,28
Vloeibaar
gas (B/P)
30 mbar
32 0,42 32 0,42 32 0,42 28 0,33
63
Service
Controleer bij technische storingen eerst of u met behulp van de ge-
bruiksaanwijzing (hoofdstuk „Wat te moet doen als…“) het probleem
zelf kunt oplossen.
Wanneer u het probleem niet kunt oplossen, neemt u contact op met
onze service-afdeling.
Om u snel te kunnen helpen, hebben
wij de volgende gegevens nodig:
Modelaanduiding
Productnummer (PNC)
Serienummer (S-No.)
(u vindt deze nummers op het
typeplaatje)
Soort storing
Eventuele foutmelding die het ap-
paraat aangeeft
Om ervoor te zorgen dat u de benodigde nummers van uw apparaat bij
de hand heeft, raden wij u aan deze hier te noteren:
Modelaanduiding: .....................................
PNC: .....................................
S-No: .....................................
From the Electrolux Group. The world´s No.1 choice.
De Electrolux Groep is de grootste producent ter wereld van aangedreven apparaten voor gebruik in de keuken,
reinigingswerkzaamheden en voor gebruik buitenshuis. In meer dan 150 landen over de hele wereld worden
ieder jaar meer dan 55 miljoen Electrolux producten (zoals koelkasten, fornuizen, wasautomaten, stofzuigers,
kettingzagen en grasmaaiers) verkocht ter waarde van circa USD 14 miljard.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
315 6754 04-B-010405-02
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Aeg-Electrolux C3100-4-M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding