Aeg-Electrolux C3100-4-M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
COMPETENCE C3100-4
Elektrisch inbouwfornuis
Gaskookplaat
Gebruiks- en montageaanwijzing
2
Geachte klant,
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar de gebruiks-
aanwijzing zodat deze later kan worden geraadpleegd.
Geef deze gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eige-
naar van het apparaat.
De volgende symbolen worden in de tekst gebruikt:
1 Veiligheidsvoorschriften
Waarschuwing! Aanwijzingen ten behoeve van uw persoonlijke veilig-
heid.
Let op! Aanwijzingen om beschadiging van het apparaat te voorkomen.
3 Aanwijzingen en praktische tips
2 Milieu-informatie
3
Inhoud
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Veiligheidsinstructies. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Afvalverwerking . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Beschrijving van het apparaat. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Metalen kookraam. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Glazen kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Kookzone brander . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Dagtijd instellen en wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Reinigen voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Bedienen van de kookzones. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Kookstand instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Kookgerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Rooster, baakplaat en vetopvangbak plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Uitschakelen van de tijdsaanduiding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Bakken. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Baktabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten . . . . . . . . . . . . . . . 31
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Braden. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Braadtabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Vlak-grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Grilltabel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Ontdooien. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Ontdooitabel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Drogen met hetelucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Wecken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
4
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Buitenzijde van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Kookraam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Binnenkant oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Bovenwand van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Bakovendeur. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Het glas van deur van de bakoven. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Wat te doen als … . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Typeplaatje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Aanwijzingen voor de installatie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
5
Gebruiksaanwijzing
1 Veiligheidsinstructies
Gas- en elektrische veiligheid
Het apparaat mag alleen door een erkende vakman aangesloten
worden. Voorafgaand aan de installatie en de ingebruikname moet
kennis genomen worden van de aanwijzingen voor bediening en in-
stallatie.
Het apparaat mag alleen volgens de geldende bepalingen worden
geïnstalleerd en uitsluitend in een goed geventileerde en voldoende
grote ruimte opgesteld worden. Raadpleeg bij twijfel uw installateur.
Bij storingen of beschadiging van het apparaat: De stoppen verwijde-
ren of uitschakelen en de gastoevoer sluiten.
Bij lange afwezigheid: De gastoevoer sluiten.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan het apparaat met
een vaporetta of een hogedrukreiniger schoon te maken.
Reparaties van het apparaat mogen alleen door erkende vakmensen
uitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kan een gevaarlijke
situatie ontstaan. Wend u voor reparaties tot onze klantenservice of
uw vakhandelaar.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid bij gebruik
1 Waarschuwing wanneer men gas ruikt:
Geen elektrische schakelaars omzetten.
Geen lucifers afstrijken of vuur maken, niet roken.
Ramen en deuren openen, flink laten luchten.
De gastoevoer van het apparaat en de centrale gaskraan afsluiten.
De noodgevallen dienst van uw gasleverancier of uw onderhouds-
dienst inlichten.
Het apparaat niet manipuleren.
6
1 Volg de veiligheidsvoorschriften van uw lokale gasleverancier op!
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor gewone huishoudelijke
doeleinden, namelijk het koken, braden en bakken van gerechten.
Wees voorzichting bij het aansluiten van elektrische apparaten op
stopcontacten in de nabijheid van het apparaat. Elektriciteitskabels
mogen niet dicht bij hete plekken komen of onder de hete ovendeur
vastgeklemd worden.
1 Waarschuwing: Gevaar voor verbranding! Bij gebruik worden de bin-
nenkant van de oven en de kookzones heet.
Oververhit vet en olie is erg brandbaar. Wanneer u gerechten bereidt
in vet of olie (bv. friet), moet u de bereiding gadeslaan.
3 Aanwijzing met betrekking tot acrylamide
Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten kan een intensieve brui-
ning van levensmiddelen, met name bij zetmeelhoudende producten,
een gevaar voor de gezondheid door acrylamide veroorzaken. Om die
reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperatu-
ren te bereiden en de gerechten niet te veel te bruinen.
Op deze manier voorkomt u beschadiging van het
apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en plaats geen bakplaten,
pannen, enzovoort op de bodem omdat daarmee het email van de
oven door de ontstane hitteconcentratie wordt beschadigd.
Fruitsappen die van de bakplaat druppelen, veroorzaken vlekken die
niet kunnen worden verwijderd. Gebruik een diepe bakplaat voor ge-
bak dat erg vochtig is.
Plaats geen gewicht op de geopende ovendeur.
Giet water nooit rechtstreeks in de hete oven. Hierdoor kan het email
worden beschadigd en kunnen verkleuringen ontstaan.
Als gevolg van heftige stoten, vooral op de randen van de buitenste
glasplaat, kan het glas breken.
Bewaar geen brandbaar materiaal in de oven. Bij het inschakelen van
de oven kan dit ontbranden.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Het email kan hier-
door beschadigd raken.
3 Informatie emaillaag
Kleurveranderingen van de emaillaag van de oven als gevolg van het
gebruik zijn niet van invloed op de deugdelijkheid van het apparaat
voor regulier of contractueel gebruik. Dit zijn derhalve geen gebreken
in de zin van het recht op garantie.
7
Afvalverwerking
2
Verpakkingsmateriaal
De verpakkingsmaterialen zijn niet schadelijk voor het milieu en her-
bruikbaar. De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen, bijv.
>PE<, >PS<, enz. Verwijder de verpakkingsmaterialen in overeenstem-
ming met de aanduiding bij de gemeentelijke inzamelplaatsen in de
daarvoor bestemde containers.
2 Oud apparaat verwijderen
Het symbool
W op het product of op de verpakking wijst erop dat dit
product niet als huishoudafval mag worden behandeld. Het moet ech-
ter naar een plaats worden gebracht waar elektrische en elektronische
apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de
correcte manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijk voor mens en
milieu negatieve gevolgen die zich zouden kunnen voordoen in geval
van verkeerde afvalbehandeling. Voor meer details in verband met het
recyclen van dit product, neemt u het best contact op met de gemeen-
telijke instanties, het bedrijf of de dienst belast met de verwijdering van
huishoudafval of de winkel waar u het product hebt gekocht.
1 Waarschuwing: om ervoor te zorgen dat het afgedankte apparaat
geen gevaar meer kan opleveren, moet het onbruikbaar worden ge-
maakt voordat het wordt weggegooid.
Koppel het apparaat hiervoor los van de gas- en stroomvoorziening
en verwijder het aansluitsnoer van het apparaat.
8
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Glazen deur
Bedieningspaneel
Deurgreep
9
Bedieningspaneel
Metalen kookraam
Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties
Temperatuurkeuze
Kookzoneschakelaar
Bedrijfscontrolelampje
Klokfunctietoetsen
Tijdsindicatie
Sterkbrander
Normaalbrander
Sudderbrander
Sterkbrander
10
Glazen kookraam
Kookzone brander
Normaalbrander
Sterkbrander
Sudderbrander
Sterkbrander
Branderdeksel
Kookzone-
brander
Branderring
Temperatuursensor
Bougie
Sproeier
11
Uitrusting oven
Accessoires oven
Rooster
Voor servies, bak- en braadvormen,
braden en grillen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Vetopvangbak
De vetopvangbak dient bij het ba-
ken en braden resp. als opvangbak
voor het vet.
Bovenwarmte en grillelement
Ovenverlichting
Ventilator
Onderwarmte
Inzetniveaus
Uitneembaar inschuifrooster
12
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen en wijzigen
3 De oven functioneert alleen als u de tijd hebt ingesteld.
Na het aansluiten van de elektrici-
teit of na een stroomstoring knip-
pert het functielampje Dagtijd
automatisch.
1.Om een reeds ingestelde dagtijd te
veranderen drukt u de toets
Selectie zo vaak in, tot het func-
tielampje Dagtijd knippert.
2.Met de toets of de juiste tijd
instellen.
Na ca. 5 seconden stopt het knippe-
ren en geeft de klok de ingestelde
tijd aan.
Het apparaat is klaar voor gebruik.
3 De dagtijd kan alleen worden gewij-
zigd als er geen automatische func-
tie (Duur of Einde ) is
ingesteld.
13
Reinigen voor het in gebruik nemen
Oven
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet u hem grondig reinigen.
1 Attentie: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De op-
pervlakte kan beschadigd worden.
3 Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen ge-
bruiken.
1.Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting zetten.
2.Alle accessoires en inschuifroosters uit de oven nemen en met een
warm sopje schoonmaken.
3.Oven ook met een warm sopje afnemen en drogen.
4.Front van het apparaat alleen met een vochtige doek afnemen.
Gaskookraam
Het kookraam, het rooster en de branderdeksels eveneens met een war-
me zeepoplossing wassen en afdrogen.
14
Bedienen van de kookzones
Het apparaat is uitgerust met geheel beveiligde branders in de kookzo-
ne. Wanneer het vuur om welke reden dan ook uitgaat, wordt de
gastoevoer automatisch afgesloten.
De uitstroomopeningen van het gas in de branders mogen niet ver-
stopt raken met overgekookte vloeistoffen of schoonmaakmiddelen.
1 Let op: Controleer altijd dat het deksel van de brander recht op de voet
van de brander ligt en er goed in past.
Kookzoneschakelaar
U kunt de kookstanden instellen op de posities grote vlam / kleine
vlam .
Tussenstanden zijn mogelijk.
Grote vlam = hoogste stand
Kleine vlam = kleinste stand
Kookzoneschakelaar
links voor links achter rechts achter rechts voor
15
Kookstand instellen
1.De kookzone schakelaar naar links
draaien tot de stand grote vlam .
2.De kookzoneschakelaar stevig inge-
drukt houden totdat het gas ont-
brandt. Na ontbranding de
kookzoneschakelaar gedurende on-
geveer 6-10 sekonden ingedrukt
houden.
Wanneer de vlam uitgaat, de onste-
kingsprocedure herhalen.
3.De gewenste kookstand instellen.
4.Om de kookprocedure af te sluiten
in de UIT stand terugdraaien.
3 Wanneer de stroom uitvalt of wanneer de onsteking vochtig is
(als gevolg van overkoken of schoonmaken), kunnen de branders ook
met een gasaansteker of een lucifer aangestoken worden.
16
Kookgerei
Gebruik uitsluitend potten en pannen met een vlakke bodem. Het
kookgerei moet stevig op de pannenhouder staan.
Gebruik altijd passende deksels en houd deze gesloten, tenzij de toe-
passing het tegendeel verlangt. Zo spaart u energie en worden de ge-
rechten sneller gaar.
De vlammen mogen niet boven de bodem van het kookgerei uitko-
men. Let er altijd op dat de grootte van het vuur geschikt is voor de
doorsnede van het kookgerei.
Wij bevelen aan dat u de volgende groottes gebruikt:
1 Let op: Grote pannen mogen geen planken, wanden of wandlijsten die
uit kunststof zijn gemaakt aanraken.
Kookzone
Kleinste
doorsnede
gaarkoker 120 mm Ø
gewone brander 140 mm Ø
grote brander 160 mm Ø
17
Bedienen van de oven
Oven in- en uitschakelen
1.Zet de functiekiezer van de oven in de gewenste stand.
2.Zet de temperatuurkiezer op de gewenste
temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje is aan zolang de verwarming van de
oven aan staat.
3.Om de oven uit te schakelen moet u de functiekiezer en de tempera-
tuurkiezer van de oven beide in de UIT stand zetten.
3 Koelventilator
Zodra de oven in gebruik wordt genomen wordt de ventilator automa-
tisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Nadat de oven is uitgeschakeld blijft de ventilator nog verder
lopen om het apparaat af te koelen en wordt dan automatisch uitge-
schakeld.
Temperatuurcontrolelampje
Ovenfuncties Temperatuurkeuze
Bedrijfscontrolelampje
18
Ovenfuncties
Voor de oven zijn de volgende functies beschikbaar:
Ovenfunctie Toepassing
Verwarmingsele-
ment/ventilator
Ovenverlichting Met deze functie kunt u de bin-
nenzijde van de oven verlichten,
bijvoorbeeld om deze schoon te
maken.
---
Hetelucht Voor het bakken op maximaal
twee niveaus.
Stel de temperatuur van de oven
20 tot 40 °C lager in dan bij bo-
ven-/onderwarmte.
Bovenwarmte,
onderwarmte,
ventilator
Boven- en onder-
warmte
Voor het bakken en braden op
één niveau.
Bovenwarmte,
onderwarmte
Onderwarmte Voor het afbakken van gebak met
een brosse bodem.
Onderwarmte
Ontdooien Voor het gedeeltelijk of geheel
ontdooien van bijvoorbeeld ge-
bak, boter, brood, fruit of andere
bevroren levensmiddelen.
Ventilator
Grill Voor het grilleren van vlakke le-
vensmiddelen, die in het midden
van het rooster worden geplaatst
en om te roosteren.
Grill
Grote grill Voor het grilleren van vlakke le-
vensmiddelen in grotere hoeveel-
heden en om te roosteren.
Grill, bovenwarmte
Infratherm Voor het braden van grotere stuk-
ken vlees of gevogelte op één ni-
veau.
Deze functie is ook geschikt voor
gratineren.
Grill, bovenwarmte,
ventilator
19
Rooster, baakplaat en vetopvangbak plaatsen
3 Uittrek- en kantelbeveiliging
Ter beveiliging tegen het uittrekken, hebben alle inschuifdelen aan de
linker kant een kleine bolling naar onderen.
Schuif de inschuifdelen er zo in dat de bolling in het bakgedeelte zich
achterin bevindt. Deze bolling is ook belangrijk voor de kantelbeveili-
ging van de inschuifdelen.
Baakplaat resp. vetopvangbak
plaatsen:
Schuif de bakplaat resp. de vetop-
vangbak tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig, dat de
beide voetjes naar onder wijzen.
Schuif het rooster tussen de gelei-
destangen van het gekozen niveau.
3 Door de verhoogde lijst die om het
rooster loopt, is het vaatwerk bo-
vendien beschermd tegen afglijden.
Rooster en vetopvangbak plaat-
sen:
Plaats het rooster op de vetopvang-
bak.
Schuif de vetopvangbak tussen de
geleidestangen van het gekozen
niveau.
20
Klokfuncties
Kookwekker
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
Duur
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
Einde
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
Dagtijd
Met deze functie kunt u de dagtijd instellen, veranderen of opvragen
(zie ook het hoofdstuk „Voor het in gebruik nemen“).
Toets Selectie
Toets
Toets
Tijdsindicatie FunctielampjesFunctielampjes
21
3 Aanwijzingen met betrekking tot de klokfuncties
Na het selecteren van een functie knippert het bijbehorende functie-
lampje ca. 5 seconden. Gedurende deze tijd kunnen met de toetsen
of de gewenste tijden worden ingesteld.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert het functielampje op-
nieuw ca. 5 seconden. Daarna blijft het functielampje branden. De in-
gestelde tijd begint te lopen.
De signaaltoon kan worden uitgeschakeld door op een willekeurige
toets te drukken.
De gewenste ovenfunctie en oventemperatuur kunnen voor of na het
instellen van de klokfuncties Duur en Einde worden gekozen.
Na afloop van het bereidingsproces draait u de schakelaars voor de
ovenfunctie en de temperatuurkeuze weer op de positie UIT.
2 Uitschakelen van de tijdsaanduiding
Door het uitschakelen van de tijdsaanduiding kunt u energie besparen.
Tijdsaanduiding uitschakelen
Druk twee willekeurige toetsen net zo lang in tot de aanduiding donker
wordt (ca. 10 seconden).
Tijdsaanduiding inschakelen
Druk twee willekeurige toetsen zo lang in tot de dagtijd weer in het
display verschijnt (ca. 10 seconden).
3 Het display kan alleen worden uitgeschakeld wanneer niet een van de
klokfuncties Duur , Einde of Kookwekker in gebruik is.
22
Kookwekker
1.Toets Selectie zo vaak indrukken,
tot het functielampje
Kookwekker knippert.
2.Met de toets of de gewenste
Kookwekker instellen (max. 2 uur 30
minuten).
Na ca. 5 seconden geeft de indicatie
de resterende tijd aan.
Het functielampje Kookwekker
brandt.
Wanneer de tijd is verstreken, knip-
pert het functielampje en klinkt er
gedurende 2 minuten een signaal.
De signaaltoon kan worden uitge-
schakeld door op een willekeurige
toets te drukken.
23
Duur
1.Toets Selectie zo vaak indrukken,
tot het functielampje Duur knip-
pert.
2.Met de toets of de gewenste
bereidingstijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug naar de dagtijd. Het
functielampje Duur brandt.
Wanneer de tijd is verstreken, knip-
pert het functielampje, klinkt er ge-
durende 2 minuten een signaal en
wordt de oven uitgeschakeld.
3.De signaaltoon en het programma
kunnen worden uitgeschakeld door
op een willekeurige toets te druk-
ken.
24
Einde
1.Toets Selectie zo vaak indrukken,
tot het functielampje Einde knip-
pert.
2.Met de toets of de gewenste
uitschakeltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie terug naar de dagtijd.
Het functielampje Einde brandt.
Wanneer de tijd is verstreken, knip-
pert het functielampje, klinkt er ge-
durende 2 minuten een signaal en
wordt de oven uitgeschakeld.
3.De signaaltoon en het programma
kunnen worden uitgeschakeld door
op een willekeurige toets te druk-
ken.
25
Duur en Einde gecombineerd
3 Duur en Einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt wanneer de
oven op een later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgescha-
keld.
1.Met de functie Duur de tijd in-
stellen, die het gerecht nodig heeft.
In dit geval 1 uur.
2.Met de functie Einde het tijdstip
instellen, waarop het gerecht klaar
moet zijn.
In dit geval 14:05.
De functielampjes Duur en
Einde branden en in het display
wordt de tijd aangegeven.
In dit geval 12:05.
De oven wordt op het berekende
tijdstip automatisch ingeschakeld.
In dit geval 13:05.
En na afloop van de ingevoerde
duur wordt de oven weer uitgeschakeld.
In dit geval 14:05.
26
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Ovenfunctie: Hetelucht of Boven- en onderwarmte
Bakvormen
Voor Boven- en onderwarmte zijn vormen van donker metaal en
vormen met een speciale laag geschikt.
Voor Hetelucht zijn ook vormen van licht metaal geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met Boven- en onderwarmte is altijd slechts op één niveau
mogelijk.
Met Hetelucht kunt u droog gebak en koekjes op 2 bakplaten te-
gelijk bakken.
1 bakplaat:
bijvoorbeeld inzetniveau 3
1 bakvorm:
bijvoorbeeld inzetniveau 1
2 bakplaten:
bijvoorbeeld inzetniveau 1 en 3
27
Algemene aanwijzingen
Bakblik met de schuine kant naar voren plaatsen!
U kunt met Boven- en onderwarmte of Hetelucht ook twee
vormen tegelijk naast elkaar op het rooster bakken. Het bakproces
duurt nauwelijks langer.
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het
gaarproces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote tempe-
ratuurverschil tussen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur.
Als de bakplaten zijn afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzigen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende
temperatuurvoorschriften, baktijden en inzetniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden. De waarden zijn na-
melijk afhankelijk van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid
en de bakvorm.
Als u voor de eerste keer gaat bakken, raden wij aan de laagste tem-
peratuurwaarde in te stellen en pas als het nodig is een hogere tem-
peratuur te kiezen (bijvoorbeeld wanneer het gebak niet bruin
genoeg is of wanneer de baktijd te lang is).
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept,
kijkt u dan bij een soortgelijk gebak.
Bij het bakken van gebak op bakplaten of in vormen op meerdere ni-
veaus kan de baktijd zo’n 10-15 minuten langer zijn.
Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op
één niveau.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de tempera-
tuurinstelling niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak
overal even bruin.
2 Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van
de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het
plaatsen van een gerecht in de koude oven.
28
Baktabel
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd
uur: min.
Gebak in vormen
Tulband Hetelucht 1 150-160 0:50-1:10
Zandgebak/
driekoningenkoek
Hetelucht 1 140-160 1:10-1:30
Biscuittaart Hetelucht 1 140 0:25-0:40
Biscuittaart Boven- en
onderwarmte
1 160 0:25-0:40
Taartbodem van zandtaart-
deeg
Boven- en
onderwarmte
3 180-200 0:10-0:25
Taartbodem van roerdeeg Hetelucht 3 150-170 0:20-0:25
Dichte appeltaart Boven- en
onderwarmte
1 170-190 0:50-1:00
Appeltaart (2vormen
Ø20cm, diagonaal geplaatst)
Hetelucht 1 160 1:10-1:30
Appeltaart (2vormen
Ø20cm, diagonaal geplaatst)
Boven- en
onderwarmte
1 180 1:10-1:30
Hartige taart (bijv. quiche
lorraine)
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:30-1:10
Kwarktaart Boven- en
onderwarmte
1 170-190 1:00-1:30
Gebak op de bakplaat
Gistbroodje/-krans Boven- en
onderwarmte
3 170-190 0:30-0:40
Kerststol Boven- en
onderwarmte
3 160-180
1)
0:40-1:00
Brood (roggebrood)
-eerst
-dan
Boven- en
onderwarmte
1
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen/tompoezen Hetelucht 3 160-170
1)
0:15-0:30
Biscuitrol Boven- en
onderwarmte
3 180-200
1)
0:10-0:20
Kruimelgebak droog Hetelucht 3 150-160 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek Boven- en
onderwarmte
3 190-210
1)
0:15-0:30
29
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2)
Hetelucht 3 150 0:35-0:50
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2)
Boven- en
onderwarmte
3 170 0:35-0:50
Vruchtentaart op zandtaart-
deeg
Boven- en
onderwarmte
3 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met kwetsbare
garnering (bijv. kwark, room,
puddingvulling)
Boven- en
onderwarmte
3 160-180 0:40-1:20
Pizza (met veel beleg)
2
Boven- en
onderwarmte
1 190-210
1)
0:30-1:00
Pizza (dun) Boven- en
onderwarmte
1 230-250
1)
0:10-0:25
Turks brood Boven- en
onderwarmte
1 250-270 0:08-0:15
Zwitsers fruitpuddinkje Boven- en
onderwarmte
1 200-220 0:35-0:50
Koekjes
Koekjes van zandtaartdeeg Hetelucht 3 150-160 0:06-0:20
Koekjes van zandtaartdeeg Hetelucht 1 / 3 150-160 0:06-0:20
Sprits Hetelucht 3 140 0:20-0:30
Sprits Hetelucht 1 / 3 140 0:25-0:40
Sprits Boven- en
onderwarmte
3 160
1)
0:20-0:30
Koekjes van roerdeeg Hetelucht 3 150-160 0:15-0:20
Koekjes van roerdeeg Hetelucht 1 / 3 150-160 0:15-0:20
Schuimgebak, baiser Hetelucht 3 80-100 2:00-2:30
Bitterkoekjes Hetelucht 3 100-120 0:30-0:60
Met gist gebakken koekjes Hetelucht 3 150-160 0:20-0:40
Koekjes van bladerdeeg Hetelucht 3 170-180
1)
0:20-0:30
Broodjes Hetelucht 3 160
1)
0:20-0:35
Broodjes Boven- en
onderwarmte
3 180
1)
0:20-0:35
Kleine cakejes (20stuks/blik) Hetelucht 3 140
1)
0:20-0:30
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd
uur: min.
30
Baktips
Kleine cakejes (20stuks/blik) Hetelucht 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Kleine cakejes (20stuks/blik) Boven- en
onderwarmte
3 170
1)
0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen
2) Opvangplaat of braadslede gebruiken
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het
gebak is te licht van
kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in
(wordt klef, papperig,
vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager
instellen
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet wor-
den verkort door een hoge-
re baktemperatuur
Te veel vocht in het deeg Gebruik minder vloeistof
Let op de kneedtijden, in het
bijzonder bij het gebruik van
keukenmachines
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur hoger in-
stellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijk-
matig bruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
Baktemperatuur lager instel-
len en baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig ver-
deeld
Het deeg gelijkmatig over de
bakplaat verdelen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangege-
ven baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger
instellen
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur °C
Tijd
uur: min.
31
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
Gerecht Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempera-
tuur
°C
Tijd
uur: min.
Pastaschotel
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:45-1:00
Lasagne
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:25-0:40
Gegratineerde groente
1)
1) Oven voorverwarmen
Infratherm 1 160-170 0:15-0:30
Gegratineerd stokbrood
1)
Infratherm 1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:40-0:60
Visschotels
Boven- en
onderwarmte
1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente Infratherm 1 160-170 0:30-1:00
Gerecht Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza
Boven- en
onderwarmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Patates frites
1)
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
Infratherm 3 200-220 15-25 min.
Stokbrood
Boven- en
onderwarmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
Vruchtentaart
Boven- en
onderwarmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
32
Braden
Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte of Infratherm
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fa-
brikant!).
Grote braadstukken kunt u direct in de braadslede braden of op
het rooster met hieronder de braadslede.
Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel
te braden. Op deze manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een
braadpan zonder deksel braden.
3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn.
Wij raden u aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
Om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen,
adviseren wij een beetje vloeistof in het braadservies te doen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de braadtijd) keren.
Grote braadstukken en gevogelte gedurende de braadtijd meerdere
keren met braadvocht begieten. Daarmee bereikt u een beter braad-
resultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit,
om te profiteren van de restwarmte.
33
Braadtabel
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempe-
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg
Boven- en
onder-
warmte
1 200-250 2:00-2:30
Rosbief of ossen-
haas
per cm
dikte
- Van binnen rood
(rare)
per cm
dikte
Infratherm 1
190-
200
1)
0:05-0:06
- van binnen roze
(medium)
per cm
dikte
Infratherm 1 180-190 0:06-0:08
- doorbakken (well
done)
per cm
dikte
Infratherm 1 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouderstuk, nek-
stuk, ham
1-1,5 kg Infratherm 1 160-180 1:30-2:00
Kotelet, casselerrib 1-1,5 kg Infratherm 1 170-180 1:00-1:30
Gehakt 750 g-1 kg Infratherm 1 160-170 0:45-1:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1 kg Infratherm 1 160-180 1:30-2:00
Kalfsbout 1,5-2 kg Infratherm 1 160-180 2:00-2:30
Lamsvlees
Lamsbout,
lamsgebraad
1-1,5 kg Infratherm 1 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg Infratherm 1 160-180 1:00-1:30
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg
Boven- en
onder-
warmte
3
220-
250
1)
0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg
Boven- en
onder-
warmte
1 210-220 1:15-1:45
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg
Boven- en
onder-
warmte
1 200-210 1:30-2:15
34
Gevogelte
Stukken gevogelte
per 200-
250g
Infratherm 1 200-220 0:35-0:50
Halve kip
per 400-
500g
Infratherm 1 190-210 0:35-0:50
Kip, poularde 1-1,5 kg Infratherm 1 190-210 0:45-1:15
Eend 1,5-2 kg Infratherm 1 180-200 1:15-1:45
Gans 3,5-5 kg Infratherm 1 160-180 2:30-3:30
Kalkoen
2,5-3,5 kg Infratherm 1 160-180 1:45-2:30
4-6 kg Infratherm 1 140-160 2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vissen 1-1,5 kg
Boven- en
onder-
warmte
1 210-220 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Tempe-
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
35
Vlak-grilleren
Ovenfunctie: Grill of Grote grill met maximale tempera-
tuurinstelling
1 Let op: bij het grilleren moet de ovendeur altijd gesloten zijn.
3 De lege oven met de grillfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen!
Voor het grilleren moeten zowel het rooster als de braadslede worden
gebruikt.
De grilltijden zijn richtwaarden.
Grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Grilltabel
Gerecht Inzetniveau Tijd
1e zijde 2e zijde
Frikadellen 4 8-10 min. 6-8 min.
Varkenshaas 4 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
Geroosterd brood
1)
1) Grillrooster zonder braadslede gebruiken, niet voorverwarmen
3 4-6 min. 3-5 min.
Snacks op toast 3 6-8 min. ---
36
Ontdooien
Ovenfunctie: Ontdooien (zonder temperatuurinstelling)
Uitgepakte etenswaren op een bord op het rooster plaatsen.
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels, omdat deze de
ontdooitijd aanzienlijk verlengen.
Om te ontdooien plaatst u het rooster op het eerste niveau van on-
deren.
Ontdooitabel
Gerecht
Ontdooi-
tijd
min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Kip op een omgekeerd schoteltje in
een groot bord leggen
Na de helft van de tijd keren
Vlees, 1000g 100-140 20-30 Na de helft van de tijd keren
Vlees, 500g 90-120 20-30 Na de helft van de tijd keren
Forel, 150g 25-35 10-15 ---
Aardbeien, 300g 30-40 10-20 ---
Boter, 250g 30-40 10-15 ---
Slagroom, 2 x
200g
80-100 10-15
Slagroom kan ook met nog licht be-
vroren deeltjes goed worden geklopt
Gebak, 1400g 60 60 ---
37
Drogen met hetelucht
Ovenfunctie: Hetelucht
Gebruik hiervoor een met boterhampapier of bakpapier belegd roos-
ter.
U bereikt een beter resultaat als u na de helft van de tijd de oven
uitschakelt, opent en gedurende de nacht laat afkoelen.
Daarna het gerecht verder laten drogen.
Gerecht
Temperatuur
in °C
Inzetniveau
Tijd in uren
(richtwaarde)
1 niveau 2 niveaus
Groenten
Bonen 60-70 3 1 / 4 6-8
Paprika (reepjes) 60-70 3 1 / 4 5-6
Soepgroenten 60-70 3 1 / 4 5-6
Paddestoelen 50-60 3 1 / 4 6-8
Kruiden 40-50 3 1 / 4 2-3
Fruit
Pruimen 60-70 3 1 / 4 8-10
Abrikozen 60-70 3 1 / 4 8-10
Appelschijven 60-70 3 1 / 4 6-8
Peren 60-70 3 1 / 4 6-9
38
Wecken
Ovenfunctie: Onderwarmte
Gebruik voor het inmaken/wecken alleen in de handel gebruikelijke
glazen van hetzelfde formaat.
Glazen met een schroefdeksel - of bajonetsluiting en metalen
blikken zijn ongeschikt.
Voor het wecken gebruikt u het eerste inzetniveau van onderen.
Gebruik voor het wecken de bakplaat. Hierop kunt u maximaal zes
glazen met elk een inhoud van één liter plaatsen.
De glazen moeten allemaal tot dezelfde hoogte zijn gevuld en zijn
dichtgeklemd.
Plaats de glazen zodanig op de bakplaat, dat ze elkaar niet aanraken.
Giet ca. 1/2 liter water in de bakplaat, zodat er voldoende vocht in de
oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen begint te parelen (bij 1-liter-
glazen na ca. 35-60 minuten), schakelt u de oven uit of verlaagt u de
temperatuur tot 100°C (zie de tabel).
Wecktabel
De opgegeven wecktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
Product
Temperatuur
in°C
Wecken tot het
parelen begint
in min.
Doorkoken bij
100°C
in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, fram-
bozen, rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Groente
Wortels
1)
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
160-170 50-60 5-10
Paddestoelen
1)
160-170 40-60 10-15
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengd tafelzuur 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
Bonen 160-170 50-60 ---
39
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: voor het schoonmaken moet het apparaat zijn uitge-
schakeld en afgekoeld.
Waarschuwing: uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan
het apparaat met een stoom- of een hogedrukreiniger schoon te ma-
ken.
Let op: gebruik geen schuurmiddelen, agressieve schoonmaakmid-
delen of schurende voorwerpen.
Buitenzijde van het apparaat
Neem de voorzijde van het apparaat af met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik bij metalen oppervlakken de hiervoor in de handel verkrijg-
bare onderhoudsmiddelen.
Kookraam
1 Waarschuwing: Tijdens het schoonmaken mogen de branders niet aan
staan. Let erop dat het kookraam voldoende is afgekoeld, zodat u de
onderdelen zonder gevaar kunt aanraken.
1 Let op: Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bv. grill- of
ovensprays, grove schuurmiddelen of krassende pannenreinigers!
Maak het kookraam na gebruik steeds schoon met warm water en was-
middel. Zo verwijdert u verontreinigingen het gemakkelijkst en krijgen
ze geen kans in te branden.
De pannensteunen met warm water en wasmiddel reinigen, hardnek-
kig vuil met behulp van een natte doek losweken.
Brandervoeten en -deksels reinigen in warm waswater, hardnekkig
vuil eerst laten weken en dan verwijderen met een zachte borstel. De
vlamuitstroomopeningen van de brandervoeten moeten altijd schoon
en open zijn.
40
Binnenkant oven
Reinig het apparaat na elk gebruik. Op deze manier brandt het vuil na-
melijk niet in en kunt u het makkelijk verwijderen.
1.Schakel de ovenverlichting in om de oven goed schoon te kunnen ma-
ken.
2.Maak de oven na elk gebruik schoon met een sopje en droog de oven
na.
3 Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een speciale ovenreiniger.
1 Let op: neem bij gebruik van ovenspray altijd de aanwijzingen van de
fabrikant in acht!
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na
het gebruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor
makkelijker schoonmaken.
41
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en
rechts in de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
Roosters eerst voor van de oven-
wand wegtrekken (1) en dan achter
losnemen (2).
Inschuifroosters inzetten
3 Belangrijk! De afgeronde einden
van de geleidingsstangetjes moeten
naar voren wijzen!
Bij het inzetten de roosters eerst
achter weer inhangen (1) en dan
voor inzetten en aandrukken (2).
42
Ovenverlichting
1 Gevaar voor kortsluiting! Voordat u het ovenlampje vervangt:
De oven uitzetten
De stoppen in de stoppenkast verwijderen of uitschakelen
3 Om het ovenlampje en het afdekglaasje te beschermen, een doek op de
ovenbodem leggen.
Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje schoonmaken
1.Afdekglaasje verwijderen door het
linksom te draaien en schoonmaken.
2.Indien nodig:
Ovenverlichting 25 Watt, 230 V,
300°C hittebestendig,
vervangen.
3.Afdekglaasje weer aanbrengen.
43
Bovenwand van de oven
Om het reinigen van de bovenwand van de oven te vereenvoudigen kan
het bovenste verwarmingselement worden neergeklapt.
Verwarmingselement neerklappen
1 Waarschuwing: Verwarmingsele-
ment alleen neerklappen als de oven
is uitgeschakeld en er geen verbran-
dingsgevaar meer bestaat!
1.Inschuifroosters aan de zijkant los-
nemen.
2.Het verwarmingselement van voren
vastpakken en over het nokje aan de
binnenkant van de oven naar voren
trekken.
3.Het verwarmingselement klapt nu
naar beneden.
1 Attentie: Druk het verwarmingsele-
ment niet met geweld naar bene-
den! Het verwarmingselement kan
afbreken.
Bovenwand van de oven reinigen
44
Verwarmingselement bevestigen
1.Verwarmingselement tegen de bo-
venwand van de oven drukken.
2.Het verwarmingselement tegen de
veerkracht naar voren trekken en
over het nokje geleiden.
3.In de klemmen laten vallen.
4.Inschuifroosters inzetten.
1 Attentie: Het verwarmingselement
moet aan beide kanten boven het
nokje in de binnenwand van de
oven liggen en goed op z'n plek
zitten.
45
Bakovendeur
Om het binnenste van de bakoven gemakkelijker te kunnen kunt u de
bakovendeur van uw apparaat eruit halen.
Bakovendeur eruit halen
1.Bakovendeur volledig openen.
2.Klemhendel (A) aan de beide schar-
nieren van de deur volledig uitklap-
pen.
3.Sluit de bakovendeur tot de eerste
vergrendelstand (circa 45°).
4.Pak met beide handen de zijkanten
van de bakovendeur vast en trek de
deur van de bakoven schuin naar
boven er uit (Let op : Zwaar!).
3 Leg de bakovendeur met de buiten-
kant naar boven op een zacht, vlak
oppervlak neer, bijvoorbeeld op een
deken, om krassen te vermijden.
46
Bakovendeur erin schuiven
1.Pak met beide handen de bakoven-
deur aan de kant van de greep vast
en houd deze in een hoek van circa
45°.
Plaats de uitsparingen aan de on-
derkant van de bakovendeur op de
scharnieren van de bakoven.
Laat de deur tot de aanslag naar on-
der glijden.
2.Bakovendeur volledig openen.
3.Zet de klemhendel (A) aan de beide
deurscharnieren terug in de oor-
spronkelijke positie.
4.Bakovendeur sluiten.
47
Het glas van deur van de bakoven
De bakovendeur is uitgerust met drie achter elkaar aangebrachte glas-
platen. De binnenste glasplaten kunnen eraf gehaald worden, tijdens
het reinigen.
1 Let op! Als er kracht wordt uitgeoefend, vooral aan de zijkanten van de
voorruit, kan het glas breken.
De glasplaten van de deur demonteren
1.Bakovendeur volledig openen.
2.Klemhendel (A) aan de beide schar-
nieren van de deur volledig uitklap-
pen.
3.Sluit de bakovendeur tot de eerste
vergrendelstand (circa 45°).
4.Pak de deurafschermer (B) aan de
bovenkant van de deuraan beide
kanten vast en druk deze naar bin-
nen om de klemvergrendeling los te
maken. Trek vervolgens de deuraf-
schermer van boven eraf.
48
5.Pak de glasplaten een voor een aan
de rand vast en trek ze uit de gelei-
ding vanaf boven eruit.
Reinig de glasplaten
Reinig grondig de glasplaten met spoelmiddel. Droog daarna de glas-
platen goed af.
Glasplaten weer terug in de deur zetten
1.Schuif aan de onderkant van deur
de glasplaten een voor een schuin
vanaf boven in het profiel van de
deur en laat ze zakken.
3 Zet eerst de kleine glasplaat erin en
daarna de grote.
2.Pak de deurafschermer (B) aan de
zijkanten vast, breng deze aan de
binnenkant van de rand van de deur
aan en steek vervolgens de deuraf-
schermer (B) op de bovenkant van
de deur.
49
3 Aan de openzijde van de deuraf-
schermer (B) bevindt zich een gelei-
derail (C). Deze moet tussen de
buitenste deurruit en de geleide-
hoek (D) erin worden geschoven.
De klemvergrendeling (E) moet vast
gezet zijn.
3.Bakovendeur volledig openen.
4.Zet de klemhendel (A) aan de beide
deurscharnieren terug in de oor-
spronkelijke positie.
5.Bakovendeur sluiten.
50
Wat te doen als …
Wanneer u de storing met de hierboven gegeven aanwijzingen niet
kunt verhelpen, wend u zich dan a.u.b. tot uw vakhandelaar of de
klantenservice.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De branders ontsteken
niet.
De knop werd niet stevig ge-
noeg ingedrukt.
Schakelaar stevig tot de klik
indrukken.
De ontsteking is vochtig of
vuil.
Droog of reinig de ontsteking
of steek het gas aan met een
gasaansteker of lucifer.
Storing in de stroomvoorzie-
ning.
De stop van de elektrische
installatie (zekeringenkast) is
doorgeslagen.
Controleer de stoppen.
Wanneer de stoppen her-
haaldelijk doorslaan, de klan-
tenservice informeren.
De ontsteking is defect. De klantenservice inlichten.
De branders gaan uit in
maximale stand, ook na
meerdere startpogin-
gen.
De temperatuursensor is vuil
Temperatuursensor reinigen.
Wanneer dat geen resultaat
oplevert, de klantenservice
inlichten.
De temperatuursensor is de-
fect.
De klantenservice inlichten.
De oven wordt niet
warm, ondanks dat
deze aan staat.
De temperatuurkeuzeknop is
niet ingesteld.
Stel de temperatuurkeuze-
knop in op de voor het ge-
recht vereiste
temperatuur.
Storing in de stroomvoorzie-
ning.
De stop van de elektrische
installatie (zekeringenkast) is
doorgeslagen.
Controleer de stoppen.
Wanneer de stoppen
herhaal delijk doorslaan,
klantenservice informeren.
De oven-
verlichting werkt niet.
Het ovenlampje is defect. Vervang het ovenlampje.
Het functielampje
Dagtijd knippert.
Stroomuitval.
Dagtijd instellen
(zie voor eerste gebruik).
51
1 Waarschuwing: reparaties aan het apparaat mogen alleen door erken-
de vakmensen uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparatie kan er
aanzienlijk gevaar voor de gebruiker ontstaan.
Beschadigde apparaten mogen niet worden gebruikt. Bij storing of de-
fect de gastoevoer afsluiten en stoppen uitschakelen of eruit halen.
Bij foutieve bediening kan het bezoek van det technicus van de klan-
tenservice resp. de vakhandelaar ook gedurende de garantieperiode niet
kosteloos plaatsvinden.
3 Aanwijzingen voor apparaten met een metalen voorzijde:
Vanwege de koele voorzijde van uw apparaat kan er zich, na het ope-
nen van de ovendeur tijdens of kort na het bakken of braden, geduren-
de korte tijd condens vormen op de binnenkant van het deurvenster.
52
Technische gegevens
Buitenafmetingen
Binnenafmetingen van de oven
Vermogensverbruik
Gasbrander kookzone
Totale aansluitwaarde
Hoogte 59.5 cm
Breedte 59.2 cm
Diepte 56.7 cm
Diepte met geopende deur 101.1 cm
Totaalgewicht netto 35.0 kg
Hoogte 31.0 cm
Breedte 40.8 cm
Diepte 40.7 cm
Volume 51.0 l
Elektrisch
Onderverwarming 1000 W
Bovenverwarming 1000 W
Grote grill 2900 W
Kleine grill 1900 W
Ventilator 40 W
Ovenverlichting 25 W
ØHs Hi
Grote brander links voor 72 mm 2400 W 2200 W
Normale brander links achter 72 mm 1800 W 1600 W
Grote brander rechts achter 72 mm 2400 W 2200 W
Kleine brander rechts voor 55 mm 1000 W 900 W
Elektrisch 6865 W
Gas Hs 7600 W
Gas Hi 6900 W
53
Richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1en EN 60 335-2-6 m.b.t. de veiligheid van elektrische ap-
paraten voor huishoudelijk gebruik en soortgeliijke doeleinden en
DIN 60 350 resp. DIN 44546 / 44547 / 44548 m.b.t. de gebruikseigen-
schappen van elektrische fornuizen, kookplaaten, ovens en grills voor
het huishouden
EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 deel 14/1999-10
EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3 m.b.t. de fundamentele bescher-
mingseisen voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EG van 19.02.1973 (laagspanningsrichtlijn)
89/336/EG van 03.05.1989 (EMC-richtlijn incl. wijzigingsrichtlijn 92/
31/EG)
90/396/EG Gas-richtlijn met appendix 1
93/68/EG Richtlijn betreffende etikettering
Typeplaatje
Vul de gegevens van het typeplaatje van uw apparaat a.u.b. hier in.
Het typeplaatje bevindt zich rechts op het kozijn van de oven, en is
zichtbaar na openen van de ovendeur.
Geef deze gegevens a.u.b. altijd op bij:
- reclamaties bij de klantenservice
- de bestelling van reserveonderdelen of accessoires
- technische vragen
54
Aanwijzingen voor de installatie
Veiligheidsvoorschriften
1 Let op: het apparaat mag alleen worden gemonteerd en aangesloten
door een erkend vakman (gas en elektra).
De algemene richtlijnen voor het gebruik van elektrische apparatuur en
gasapparatuur, de plaatselijke voorschriften en de aanwijzingen in deze
installatiehandleiding moeten strikt in acht worden genomen.
In combinatie met deze gas-inbouwoven mag alleen een van de in de
volgende combinatietabel genoemde gas-inbouwkookplaten worden
gemonteerd.
1 Let op: de gasvoerende leidingen en verbindingen van de oven mogen
niet worden gewijzigd.
Op de pagina “Technische gegevens” moet worden bevestigd dat de
aansluiting volgens de voorschriften is uitgevoerd.
1 Let op: bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden moeten de
stroom- en gastoevoer van het apparaat worden losgekoppeld. Trek de
stekker uit het stopcontact resp. schakel de betreffende zekeringen uit
of verwijder deze.
Sluit de centrale gastoevoer af.
Combinatietabel
Gas-inbouwoven
Gas-inbouwkookplaat
2500 CG 9560 CG
C3000-4 X X
C3100-4 X X
55
Inbouw in keukenmeubels
De aarding van het apparaat, in overeenstemming met de VDE-verorde-
ning, moet worden gegarandeerd door de installatie uit te voeren vol-
gens de normen.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan de norm DIN 68930.
Bij inbouwmeubels moeten de kunststof bekleding dan wel het fineer
en de toegepaste stickers temperaturen van 70 °C kunnen verdragen.
In geval van twijfel moet men navraag doen bij de fabrikant van de in-
bouwmeubels.
Dit apparaat heeft een vuurbestendigheid van klasse 3. Alleen appara-
ten met deze klassificatie mogen worden ingebouwd naast hoge kasten
of tegen wanden.
Montage-accessoires voor de oven
Brandervoeten en -deksels voor 4 kookzones
2 Schroeven voor de bevestiging van de oven in de inbouwkast
Montage-accessoires voor het glazen kookraam
Profielafdichting
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
4 geëmailleerde branderafdichtingen
4 Bijgeleverde rubber ringen
10 Schroeven 2,9 x 13 voor de bevestiging van de kookzone-branders
op het kookraam (2 reserve)
2 Pannensteunen
Montage/accessoires voor het emaille kookraam
Profielafdichting
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
10 Schroeven 2,9 x 13 voor de bevestiging van de kookzone-branders
op het kookraam (2 reserve)
2 Pannensteunen
Minimale afstanden: - Aan zijkanten 200 mm
- Achter 50 mm
- Boven 650 mm
56
Montage-accessoires voor het roestvrij stalen kookraam
8 Spaanplaat-schroeven 3,5 x 25 voor de bevestiging van de brander-
houders
2 Schroeven 4,2 x 22 voor de bevestiging van het kookraam door de
houders van de pannensteunen (inclusief verbinding met aarde)
6 parkers 3,8 x 23 om het kookraam vlak te trekken op het aanrecht
10 Schroeven 2,9 x 13 om de kookzone-branders op het kookraam te
bevestigen (2 reserve)
2 Pannensteunen
Uitsneden in de inbouwkast
De ruimte in de inbouwkast moet
overeenkomen met de gebruikelijke
afmetingen.
1.In de zijkant van de inbouwkast een
opening voor de doorvoer van de
veiligheidsslang van het gas maken
volgens de maatschets.
2.De bodem van de inbouwkast bij de
achterwand 20 mm korter maken
om er de elektrische aansluitkabels
doorheen te voeren.
Onderplaat voor inbouw zonder
achterwand
600 mm
57
Raamuitsnede
3 De raamuitsnede moet gecentreerd
zijn ten opzichte van de inbouwpo-
sitie van de oven.
1.De uitsnede van de werkplaat pre-
cies afmeten, zoals aangegeven in
de afbeelding.
2.Ter bescherming tegen vochtigheid
moeten de snijvlakken van alle uit-
gezaagde delen met een geschikt
materiaal worden afgedicht.
1 Let op: Bij betegelde werkvlakken
moeten de voegen, daar waar het
kookgedeelte wordt geplaatst, ge-
heel gevuld worden met voegmate-
riaal.
3 De uitsparing voor de oven moet
aan de zijkanten, tussen de werk-
plaat en de overige onderbouw, ge-
sloten zijn, met uitzondering van de
opening voor de doorvoer van de
veiligheidsslang van het gas.
Gasaansluiting
1 Let op: Bij het inbouwen moet het
apparaat van het lichtnet losgekop-
peld worden: Trek de stekker uit het
stopcontact, zet de stoppen uit of
verwijder ze. Sluit de hoofdkraan
van de gasleiding.
De gasaansluiting moet voldoen aan
de bepalingen van de DVGW
(DVGW-werkblad 600, TRGI 1986 of
TRF) of de ÖVGW (TR gas 1985), als-
mede aan de locale bouwverorde-
ning.
De aansluiting op de gastoevoer kan ofwel met een door de
DVGW/ÖVGW toegestane flexibele, geheel metalen zekerheids-
slang met gasaansluitingscontact volgens DIN 3383/vel 1, ofwel als
permanente aansluiting uitgevoerd worden.
Opening
Werkplaat/
afdekking
VK-oven/
Voorzijde
meubel
Gasaansluiting
Elektrische aansluiting
58
Tussen de gasleiding van het gebouw en het apparaat moet een gas-
kraan opgenomen worden.
Het gasaansluitingscontact of de permanente aansluiting moeten zo-
danig ter linker- of rechterzijde worden geïnstalleerd - ook wanneer
dat in een kast is - dat deze vrij toegankelijk is. De aansluiting mag zich
niet recht achter het apparaat bevinden.
De aansluitpijp van het gas met een buitenschroefdraad van 1/2“ be-
vindt zich boven linksachter op het apparaat. De aangegeven hoogte
geldt voor inbouwkasten met een hoogte van 820 mm zonder werk-
plaat.
3 Wanneer het apparaat is ingesteld op aardgas, is dat met een sticker
aangegeven:
Indien de Wobbe-index van het gas binnen het bereik van
12,0-15,7 kWh/m
3
valt, kan het apparaat zonder verdere afstelling in
gebruik worden genomen.
1 Let op: Wanneer men de instelling of de gastechnische uitrusting wij-
zigt, moet men de sticker verwijderen en door een nieuwe vervangen.
Gasaansluiting vloeibaar gas
Aan de buis van de gasaansluiting
van de inbouwoven wordt een Er-
meto elleboogstuk met een dop-
moer van 1/2“ gemonteerd.
Aanpassing: zie vloeibaar gas set.
Ingesteld op aardgas L 25 mbar
Kraan van de gasaansluiting
59
Elektrische aansluiting
Voordat men het apparaat aansluit
moet men controleren dat de net-
spanning overeenkomt met de
spanning die op het typeplaatje -
d.w.z. de nominale spanning van het
apparaat - staat vermeld. Het type-
plaatje bevindt zich op het kozijn
van de oven en is zichtbaar wanneer
men de ovendeur opent.
De netspanning van het apparaat
bedraagt 230 V wisselspanning.
Ook bij oudere netwerken met een spanning van 220 V wisselspanning
werkt het apparaat zonder problemen.
De stroomkabel voor de netvoeding
moet van het type H05VV-F of ho-
ger zijn.
Er moet een stekker in de stroom-
toevoer opgenomen zijn, zoniet dan
moet er in de permanente installatie
binnenshuis een stroomonderbreker
opgenomen worden, met een mini-
male contactafstand van 3 mm, die
alle stroomleidingen naar het appa-
raat kan onderbreken.
Bij een directe aansluiting moet de
aansluitkabel minimaal 170 cm lang
zijn.
Het stopcontact moet vrij toegan-
kelijk zijn.
Gasaansluiting
Elektrische aansluiting
Gasaansluiting
Achterzijde van het apparaat
Ontlasting trekspannin
g
Afdekplaat
Klem voor aansluiting op het
lichtnet
60
Inbouw van de oven
1.Oven voor de inbouwopening plaat-
sen.
2.De veiligheidsslang van het gas door
de opening in de aangrenzende kast
voeren en op de gastoevoer aanslui-
ten.
1 Let op: Men mag de gasvoerende
schroefverbindingen van de oven
niet manipuleren.
3.De elektrische aansluiting maken.
4.De oven op dezelfde hoogte als de
voorkant van het meubel loodrecht
in de inbouwopening schuiven en
aan beide zijden met 1 schroef
3,5 x 30 vastzetten (Detail C).
1 Let op: Controleer bij het op zijn plaats schuiven van de oven dat de
gasslang niet verdraaid, geknikt of vastgeklemd wordt.
De ontstekingen en de thermo-elementen mogen niet aan de kant van
het meubel zitten. Ze zouden kunnen worden beschadigd.
De elektrische aansluitkabel mag niet tegen de achterwand van de in-
bouwgasoven aan liggen.
Montage van de kookplaat
1.De transportbeveiligingschroeven
(1) links en rechts van de transport-
beveiligingen (2) verwijderen.
2.Transportbeveiligingen (2) door het
losdraaien van de vier schroeven (3)
verwijderen.
3.De vier schroeven (4) op de dwars-
verbindingen losdraaien.
4.Til de gehele branderunit op en
schuif daarna de houders zo ver
naar buiten, dat de vier lipjes op het
aanrechtblad steunen.
Detail C
61
5.Schuif de houders aan voorkant en
zijkanten dicht tegen het aanrecht-
blad (klemmend in de uitsparing
van het blad).
6.Bevestig de houders in de uitsparing
van het blad met behulp van drie
schroeven (5) aan beide zijden.
3 In geval van een natuurstenen aan-
rechtblad dienen de houders door middel van een speciale steenlijm in
de uitsparing gelijmd te worden.
7.Plaats de kookplaat even, om te
controleren of de branders en de
acht vastklikmoertjes (6) centraal
gepositioneerd zijn.
Indien nodig kunt u de branders of
de vastklikmoertjes nog verschui-
ven.
8.Draai de vier schroeven (4) weer vast.
Montage van het glazen kook-
raam
1.De branders schuin naar voren trek-
ken in de sleuven, optillen en in de
hoogste stand geheel terugschui-
ven.
2.Het kookraam volgens de plaatsing
van de branders op de uitsnede van
de werkplaat leggen.
3.Met potlood of een met water af-
wasbare viltstift de omtrek van het
kookraam op de werkplaat afteke-
nen en het kookraam weer verwij-
deren.
Afmetingen van de
schroeven:
(1) 4,2 x 9,5
(4) 4,5 x 9,5
(5) 3,5 x 25
Een merkteken aanbrengen
62
4.Ongeveer 2 mm binnen de omtrek
de bijgeleverde zelfklevende
schuimrubber afdichting geheel
rondom ononderbroken op de werk-
plaat vastplakken.
1 Let op: De afdichting niet uitrek-
ken! De stootkanten passend afsnij-
den.
5.Het kookraam terugplaatsen en recht zetten volgens de posities van de
branders.
3 Let erop dat er geen speelruimte is tussen het kookraam en de werk-
plaat.
6.De rubber ring met de ronde kant
naar boven op de afdichting van de
brander vastzetten.
7.De afdichtingen van de branders
plaatsen in overeenstemming met
de ontstekers en temperatuursenso-
ren en stevig in de openingen van
het kookraam drukken.
8.Elke branderafdichting met twee
schroeven aan de branders vast-
schroeven. Nu is het kookraam op
de werkplaat vastgezet.
9.De brandervoeten en -deksels in
overeenstemming met hun formaat
plaatsen. De pannensteunen plaatsen en in de voorgevormde uitsparin-
gen vastzetten.
1 Let op: De werking en afdichting van het complete apparaat controle-
ren.
De pakking op de werkplaat plakken
63
Montage van het emaille kookraam
1.Het kookraam volgens de plaatsing
van de branders op de uitsnede van
de werkplaat leggen.
2.Met potlood of een met water af-
wasbare viltstift de omtrek van het
kookraam op de werkplaat afteke-
nen en het kookraam weer verwij-
deren.
3.Ongeveer 2 mm binnen de omtrek
de siliconenpasta op de werkplaat
aanbrengen in een ononderbroken
lijn.
1 Let op: De afdichting niet uitrek-
ken! De stootkanten passend afsnij-
den.
4.Het kookraam plaatsen en recht
zetten volgens de posities van de
branders.
1 Let op: De vier branders moeten
zonder kracht, met slechts een lich-
te druk naar boven, in de openingen
van het kookraam passen.
5.Elke brander met twee schroeven
aan het kookraam vastschroeven.
6.Het kookraam aan beide zijden met
een schroef door de ovale houder
voor de pannensteun op de houders
van de branders vastschroeven.
Een merkteken aanbrengen
De pakking op de werkplaat plakken
64
1 Let op: De schroeven moeten stevig
aangedraaid worden. Nu is de ver-
binding met de aarde verzekerd.
7.De brandervoet, de branderdeksel
en de pannensteun plaatsen.
1 Let op: De werking en afdichting
van het complete apparaat contro-
leren.
Montage van het roestvrij stalen
kookraam
1.Plaats het kookraam in de uitsnede.
2.Bevestig het raam met vier schroe-
ven door deze via de vier bevesti-
gingsgaten in de klemgaten vast te
zetten.
1 Let op: De vier branders moeten
zonder kracht, met slechts een lich-
te druk naar boven, in de openingen van het kookraam passen.
3.Elke brander met twee schroeven
aan het kookraam vastschroeven.
4.Het kookraam aan beide zijden met
een schroef door de ovale houder
voor de pannensteun op de werk-
plaat vastschroeven.
1 Let op: De schroeven moeten stevig
aangedraaid worden. Nu is de ver-
binding met de aarde verzekerd.
65
5.De brandervoet, de branderdeksel
en de pannensteun plaatsen.
1 De werking en afdichting van het
complete apparaat controleren.
66
Tabel brandervermogens en -mondstukken
Doorsnede gaten in de kleine brandermondstukken van 1/100 mm
1 Let op: Bij het omschakelen op vloeibaar gas moet men de bij de groep
mondstukken horende stickers bij het typeplaatje aanbrengen.
Wanneer men daarna weer omschakelt op aardgas moeten het grote
mondstuk, het instelbare kleine mondstuk en de instelschroef van de
luchtaanvoer weer verzegeld worden.
Aardgas (L) Vloeibaar gas (B/P)
W
s
(MJ/m
3
) 41.52 87.33
p (mbar) 25 30
kW (HS) kW (Hi)
Mond Ø
1/100 mm
kW (HS) kW (Hi)
Mond Ø
1/100 mm
Kookzone
voor links
QN 2,4 2,15 118 2,4 2,15 75
Kookzone
achter links
QN 1,8 1,65 96 1,8 1,65 68
Kookzone
achter rechts
QN 2,4 2,15 118 2,4 2,15 75
Kookzone
voor rechts
QN 1,0 0,90 70 1,0 0,90 50
Type gas
Kookzone brander
voor links achter links achter rechts voor rechts
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Mond Ø
1/100
mm
kW
(HS)
Aardgas (L)
25 mbar
49 0,38 49 0,38 49 0,38 45 0,28
Vloeibaar
gas (B/P)
30 mbar
32 0,42 32 0,42 32 0,42 28 0,33
67
Service
Controleer bij technische storingen eerst of u met behulp van de ge-
bruiksaanwijzing (hoofdstuk „Wat te moet doen als…“) het probleem
zelf kunt oplossen.
Wanneer u het probleem niet kunt oplossen, neemt u contact op met
onze service-afdeling.
Om u snel te kunnen helpen, hebben
wij de volgende gegevens nodig:
Modelaanduiding
Productnummer (PNC)
Serienummer (S-No.)
(u vindt deze nummers op het
typeplaatje)
Soort storing
Eventuele foutmelding die het ap-
paraat aangeeft
Om ervoor te zorgen dat u de benodigde nummers van uw apparaat bij
de hand heeft, raden wij u aan deze hier te noteren:
Modelaanduiding: .....................................
PNC: .....................................
S-No: .....................................
From the Electrolux Group. The world´s No.1 choice.
De Electrolux Groep is de grootste producent ter wereld van aangedreven apparaten voor gebruik in de keuken,
reinigingswerkzaamheden en voor gebruik buitenshuis. In meer dan 150 landen over de hele wereld worden
ieder jaar meer dan 55 miljoen Electrolux producten (zoals koelkasten, fornuizen, wasautomaten, stofzuigers,
kettingzagen en grasmaaiers) verkocht ter waarde van circa USD 14 miljard.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg-electrolux.de
© Copyright by AEG
315 7856 04-A-241005-02
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Aeg-Electrolux C3100-4-M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding