IKEA 901 237 42 Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

OVN 600 / OVN 900 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 610 56234
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator
1)
(niet zichtbaar)
3. Beschermelement grill
2)
4. Deurvergrendeling
3)
5. Katalysator
6. Beschermrooster verwarmingselement bovenwarmte
7. Grillelement
8. Verwarmingselement bovenwarmte
9. Ovenlampje achter
10. Ovenventilator
11. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
12. Koude ovendeur
1)
De koelventilator kan ook na uitschakeling van de oven nog even
doorgaan met werken. Tijdens de pyrolysefase heeft de ventilator
een hogere snelheid dan tijdens de kookfuncties.
2)
Voorkomt direct contact met de grill. Niettemin wordt
aanbevolen het beschermelement niet aan te raken wanneer de
oven in werking is.
3)
Tijdens de pyrolyse wordt een automatisch
“deurvergrendelingssysteem” geactiveerd, op het display van de
programmabesturing gaat het controlelampje bij “ ” branden en
het ovenlampje blijft uit.
Tijdens de pyrolysefase zal de temperatuur van de ovendeur
toenemen, houdt daarom kinderen uit de buurt.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Programmeertoets: (“set”)
3. Bevestigingstoets (“ok”)
4. Wijzigingstoets tijdswaarden (“-” “+”)
5. Thermostaatknop
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de stand 0 en
drukt u hem in het midden in om hem naar de oorspronkelijke
stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
1 Rooster:
1 Opvangbak:
1 Steun
opvangbak:
1 Kernthermometer:
2 Bakplaat voor zoet gebak:
1
2
5
3
4
Waarschuwing:
Tijdens de zelfreinigingscyclus (pyrolyse) wordt aanbevolen om alle bijgeleverde accessoires te verwijderen zodat de
temperatuur buiten de ovendeur niet verder toeneemt en tevens om een beter reinigingsresultaat voor het onderste
gedeelte van de oven te garanderen.
Tabel ovenfuncties
Functie
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
- Oven uit - -
OVENLAMPJE
- Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH 80°C - 250°C
Voor het bereiden van alle soorten gerechten.
Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur en zet het gerecht
in de oven zodra het lampje van de oventhermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
80°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van
plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's
en focaccia's).
GRILL 80°C - 250°C
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van
groente en het roosteren van brood.
Verwarm de oven 5 minuten voor.
Giet bij het bereiden van vlees een beetje water in de opvangbak om
rookvorming en vetspatten te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL 80°C - 250°C
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het
eerste niveau om rookvorming en vetspatten te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
-
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te
voorkomen.
PYROLYSE
Meer informatie vindt u
op de programmakaart
Het is mogelijk om de zelfreinigingstijd in te stellen op een minimum van
1h / 30 min tot een maximum van 3 uur.
SPECIALE FUNCTIE
80°C / Opwarmen
250°C Pizza
Warmhoudplaat: hiermee kunnen de voedingsmiddelen op een
constante temperatuur van ongeveer 80°C worden gehouden.
Pizza: zeer geschikt voor het bakken van pizza op 250°C.
BEREIDINGSTABELLEN
* Raadpleeg voor de voorverwarmingstijden het deel “Speciale functies” van de gebruiksaanwijzing.
GERECHT
Functie
Vo orve rw arm en
(minuten)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Lamsvlees, schapenvlees
X 2 200 90 - 110
- 2 200 90 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-,
rundvlees)
(1 kg)
X 2 200
100 - 110
- 2 200
100 - 110
Kip, konijn,
eend
X 2 200 80 - 90
- 2 200 80 - 90
Kalkoen
(3-4 kg)
X 1 200 160 - 180
- 1
200
160 - 180
Gans (2 kg)
X 2 200 100 - 130
- 2 200 100 - 130
(HELE VIS)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars,
tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 50 - 60
- 2 180 50 - 60
(IN MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 200 50 - 60
- 3 180 50 - 60
Gevulde paprika's en
tomaten
X 2 200 60 - 70
- 2 180 60 - 70
Gebakken aardappels
X
2
200
50 - 60
-
2
200
50 - 60
Pizza
X 2
250
15 - 20
Luchtig gebak
X 2 170 40 - 50
- 2 170 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 190 70 - 90
- 2 170 70 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 180
50 - 60
- 2 180
50 - 60
Appelstrudel
X 2 200
50 - 60
- 2 180
50 - 60
Koekjes
X 2 160 30 - 40
- 2 150 30 - 40
V
L
E
E
S
V
I
S
G
R
O
E
N
T
E
P
I
Z
Z
A
G
E
B
A
K
T
A
A
R
T
E
N
Z
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB: GRILL, het vlees halverwege de bereiding omdraaien.
GERECHT
Functie
Voorverwarmen
(minuten)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Soesjes
X 2 190
40 - 50
- 2 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2 200 50 - 60
- 2 190 50 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 180 50 - 60
- 2 180 50 - 60
Meringues
X 2 90-100 150 - 180
- 2- 4 90-100 150 - 180
Pasteibakjes
X 2 200 30 - 40
- 2 190 30 - 40
Soufflés
X 2 200 50 - 60
- 2 190 50 - 60
Lasagne
X 2 200 50 - 60
- 2 190 50 - 60
GERECHT Functie
Voorverwarmen
(minuten)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 3-4
225-250
40 - 50
Schnitzels X 3-4
225-250
30 - 40
Worstjes X 3-4
225-250
30 - 40
Karbonades X 3-4
225-250
30 - 40
Kippenpoten X 3-4
200-225
40 - 50
Spiezen X 3-4
200-225
40 - 50
Varkenskarbonades X 3-4
200-225
40 - 50
1/2 kip X 3
200-225
50 - 60
1/2 kip - 2
200-225
50 - 60
Hele kip - 2
200
60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
- 2
200
70 - 80
Eend - 2
200-210
80 - 90
Lamsbout - 2
200
70 - 80
Rosbief - 2
225-250
50 - 60
Gebakken aardappels - 3 200-210 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) - 2 190-200 50 - 60
Vis (moten) X 3-4 200-225 30 - 40
G
E
B
A
K
T
A
A
R
T
E
N
Z
V
L
E
E
S
V
I
S
GEBRUIKSAANWIJZING VAN DE ELEKTRONISCHE TIMER NUTID
NL
Elektronische timer
Inschakeling van de oven
Nadat de oven voor het eerst is aangesloten op het elektriciteitsnet of na een stroomuitval verschijnt er “
12:00
” op het display.
Instelling en wijziging van de klok:
1. Druk op de toets “set”. De tijd op het display knippert.
2. Druk op de toets
“-”
of
“+”
om de tijd in te stellen.
3. Druk op de toets “set” en
“-”
of
“+”
om de minuten in te stellen.
4. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
Wijzigen van de tijd:
Houd de toets “ok” 3 seconden ingedrukt totdat de tijd op het display begint te knipperen. Herhaal de bovenstaande handelingen.
Instelling bereidingsfunctie:
1. Draai de knop
op de gewenste functie.
2. Draai de knop
om de temperatuur in te stellen.
(Het is belangrijk dat u eraan denkt dat: de temperatuur die tijdens het ontdooien (“defrost”) op het display wordt
weergegeven is eenvoudigweg een ingestelde waarde en betekent niet dat de oven aan het opwarmen is: de
oventemperatuur blijft vergelijkbaar met die van de omgeving, zoals aangegeven in de beschrijving van de functie in het
productinformatieblad).
3. Druk ter bevestiging op de toets “ok”; de oven wordt ingeschakeld. De aanwijzer bij gaat branden.
4. Het indicatielampje gaat uit als de temperatuur van de oven de gekozen temperatuur bereikt heeft.
Wijzigen van de temperatuur:
1. Draai de knop
en stel de nieuwe gewenste temperatuur in.
Waarschuwing:
om een willekeurige instelling te annuleren draait u de knop
op
“0”
. Druk anders op de toets “set” om de oven uit te
schakelen en de eerder geselecteerde functies te behouden.
Instelling van de bereidingsduur:
Selecteer de bereidingsduur, als u de oven voor een bepaald tijdsinterval wilt inschakelen (de bereidingsduur kan bij alle
functies worden gekozen, behalve bij de speciale functies). Na dit tijdsinterval wordt de oven automatisch uitgeschakeld.
De bereidingsduur kan maximaal worden geprogrammeerd op 6 uur.
1. Stel de functie en de temperatuur in (zie het hoofdstuk: “Instelling bereidingsfunctie”) tot aan punt 2 zonder uw keuze te
bevestigen met de toets “ok”.
2. Druk op de toets “set” (de wijzer op het display in de buurt van het symbool voor de bereidingsduur gaat branden )
en selecteer binnen 8 minuten de gewenste bereidingsduur met de toetsen
“-”
of
“+”
.
3. Bevestig uw keuze door op “ok” te drukken; de oven gaat aan en het display geeft de overige bereidingsduur weer.
4. Om de eerder ingestelde temperatuur te wijzigen draait u de knop
.
Na 5 seconden verschijnt de resterende tijd weer.
Op het display verschijnt :
Bij het verstrijken van de eerder ingestelde tijd verschijnt op het display en klinkt er een geluidssignaal.
De oven gaat automatisch uit.
De bereidingsduur kan met de toetsen
-
of
-
“+”
worden gewijzigd. Ga naar punt 3 van hoofdstuk “Instelling van de
bereidingsduur”.
1. Draai de knop
op ”0”
Op het display verschijnt de tijd van de dag weer.
Instelling van het tijdstip voor het einde van de bereiding
Hiermee kan van te voren het tijdstip voor het einde van de bereiding worden ingesteld. De tijd kan maximaal worden
geprogrammeerd op 23 uur en 59 minuten.
1. Volg de punten 1 en 2 van hoofdstuk “Instelling van de bereidingsduur
2. Druk op de toets “set” om het tijdstip van het einde van de bereidingsduur in te stellen: de wijzer bij het symbool
gaat branden.
3. Stel het tijdstip van het einde van de bereidingsduur in met de toetsen
“-”
of
“-”
“+”
.
4. Druk op “ok” om het tijdstip voor het einde van de bereiding in te stellen.
De oven treedt automatisch in werking op het tijdstip voor het einde van de bereiding minus de bereidingsduur: op het display
gaan de wijzers boven de symbolen
branden.
Speciale functies
Draai de knop
op de functie
:
gaat branden bij het symbool .
Opwarmen
Hiermee kan de oven op een constante temperatuur van 80°C worden gehouden.
1. Draai de knop
op het symbool
2. Druk ter bevestiging op de toets “ok”.
3. De wijzer bij op het bedieningspaneel gaat uit wanneer een temperatuur van 80 °C wordt bereikt, een tijd van 5
minuten die door de producent is ingesteld knippert op het display en er klinkt een geluidssignaal.
4. Plaats het gerecht.
5. De vooringestelde tijd kan worden gewijzigd met de toetsen
“+”
of
“+”
“-”
.
6. Druk ter bevestiging op de toets “ok”.
7. Bij het verstrijken van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit, op het display verschijnt en er klinkt een
geluidssignaal.
Pizza
Functie met een constante temperatuur van 250 °C, geschikt voor het bakken van pizza.
1. Draai de knop
op het symbool .
2. Druk ter bevestiging op de toets “ok”.
3. De wijzer bij op het bedieningspaneel gaat uit wanneer de temperatuur van 250 °C wordt bereikt, een tijd van 12
minuten die door de producent is ingesteld knippert op het display en er klinkt een geluidssignaal.
4. Plaats het gerecht.
5. De vooringestelde tijd kan worden gewijzigd met de toetsen
“+” “-”
.
6. Druk ter bevestiging op de toets “ok”.
7. Bij het verstrijken van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit, op het display verschijnt en er klinkt een
geluidssignaal.
Display
Functieknop
Programmeertoets: (“set”)
Bevestigingstoets (“ok”)
Wijzigingstoetsen tijdswaarden (
“-”
“+”
)
Bedieningsknop oventhermostaat
1
2
5
3
4
GEBRUIKSAANWIJZING VAN DE ELEKTRONISCHE TIMER NUTID
NL
“Pyrolysefunctie”
1. Draai de knop
op de automatische reinigingsfunctie 'pyrolyse' en op het display verschijnt gedurende 2 seconden
Cln
(reiniging); de keuzeschakelaar stelt automatisch een minimale duur van
1:30
in.
2. De duur van de automatische reinigingscyclus kan met de toetsen
“+” “-”
worden gewijzigd. De maximale duur van het
programma is 3 uur.
Ga als volgt te werk om het einde van de pyrolysecyclus in te stellen:
1. druk op de toets “set” om het einde van de duur van de pyrolyse in te stellen.
De wijzer gaat branden ter hoogte van het symbool .
2. Stel het einde van de pyrolysecyclus in met de toetsen
“+” “-”
.
3. Druk op de toets “ok” om het einde van de duur van de pyrolyse te bevestigen.
De oven gaat automatisch aan na de pyrolysecyclus min de duur van de cyclus (die al eerder is ingesteld).
De wijzers boven de symbolen gaan branden.
4. Om de duur van de pyrolyse te verlengen drukt u op de toets “set” en stelt u de nieuwe cyclusduur in met de toets
“+”
.
5. Bevestig uw keuze met de toets OK”.
Bij het verstrijken van de ingestelde tijd klinkt er een geluidssignaal en op het display verschijnt .
6. Druk op “ok” om het geluidssignaal te onderbreken.
7. Draai vervolgens de knop
op “0”: op het display verschijnt opnieuw de tijd.
Timer
De timer kan alleen worden gebruikt als de oven niet in werking is, en er kan een tijd van hoogstens 6 uur op worden ingesteld.
Instellen van de timer:
1. Houd knop
op de stand
“0”
. Op het display verschijnt de tijd van de dag.
2. Druk op de toets “set”. De wijzer gaat branden ter hoogte van het symbool .
Gebruik de toetsen
“-”
of
“+”
om de gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op de toets “ok” om de instelling te bevestigen.
Bij het verstrijken van de ingestelde tijd:
klinkt er een geluidssignaal en knippert er op het display .
Druk op de toets “ok”: het geluidssignaal stopt. Op het display verschijnt de tijd van de dag weer.
Kinderbeveiliging :
1. Zet de knoppen
en
op “0” en druk 3 seconden tegelijkertijd op de toetsen
“-”
en
“+”
.
NB:
een geluidssignaal geeft aan dat de LOCK-functie is ingeschakeld en op het display verschijnt het symbool .
Na de instelling blijft het display de tijd weergegeven.
2. Na de activering van de beveiliging kan de ovenfunctie niet meer worden gebruikt.
3. Herhaal de handelingsvolgorde onder punt 1 om de blokkering op te heffen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

IKEA 901 237 42 Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor