Bauknecht BLZM 6100/IN Program Chart

Type
Program Chart
BLZM 6100
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56284
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
4. Ovenlampje achter
5. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Ventilator
7. Katalytisch tussenschot achterin
8. Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
9. Koude ovendeur
Opmerking
Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een
minimum te beperken.
Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren
van functies
2. Toets voor het annuleren van een selectie of om
terug te gaan naar de vorige selectie.
3. Bevestigingstoets
4. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde
waarden (temperatuur/tijd/niveaus).
Voor navigatie binnen de functies.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Bakplaat voor
zoet gebak:
Opvangbak:
1 2 3 4
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
Licht
- - Inschakeling van het ovenlampje
SNEL
VOORVERW.
200°C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de
functie zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft
aan dat de oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH.
CONVENTIONEEL
200°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte op het
middelste niveau.
De oven voorverwarmen tot de gewenste temperatuur
en de voedingsmiddelen in de oven plaatsen zodra het
geluidssignaal aangeeft dat de ingestelde temperatuur
bereikt is.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het
brood.
De grillfunctie heeft verschillende standen.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Leg de voedingsmiddelen op de grill en giet bij het braden van
vlees een beetje water in de opvangbak om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Leg de voedingsmiddelen op de grill en giet bij het braden van
vlees een beetje water in de opvangbak om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
HETE LUCHT
160°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde
bereidingstijd hebben, zonder voorverwarming op één
of meerdere steunhoogtes
(bv. vis, groenten, taart), zonder dat er geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
MAX. BEREIDING 180°C
50°C - 250°C
Voor het bereiden van voornamelijk grotere stukken
vlees (grote braadstukken, kalkoen) wordt aanbevolen
één bereidingsniveau te gebruiken en de eerste of
tweede steunhoogte van onderaf.
GEBAK
175°C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
SPECIAAL
Raadpleeg de programmakaart
INSTELLING
Raadpleeg de programmakaart
AUTO RECEPTEN
Raadpleeg de programmakaart
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie
Voorverwarmen
(5 minuten)
Steunhoogte
(van onderaf)
Vermogens-
stand
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 30 - 40
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades
X
4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 35 - 45
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(van onderaf)
Niveau
Extra
goudbruin
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 2 2 200 100 - 110
- 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 3 200 100 - 110
- 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 200 80 - 90
- 2 - 200 85 - 95
Kalkoen (4-6 kg)+niveau 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
- 1 - 210 180 - 190
Gans (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 3 200 100 - 130
- 2 - 200 100 - 130
VIS (HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 2 1 200 45 - 55
- 2 - 200 50 - 60
VIS (MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 190 40 - 50
X 2 2 190 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
- 2 - 200 50 - 60
NB.:
De bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
steunhoogte
(van onderaf)
Niveau
Extra
goudbruin
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Gebakken aardappels
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X
2 - 180 40 - 50
- 1 - 170 40 - 50
- 2 - 170 40 - 50
Taarten met vulling
(met kaas)
X 2 - 180 80 - 90
- 2 - 170 70 - 80
- 2 - 170 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
Appelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
- 1 - 3 - 200 50 - 55
- 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 180 20 - 30
- 1 - 3 - 170 20 - 30
- 2 - 170 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
- 1 - 3 - 180 35 - 45
- 2 - 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
- 2 - 200 45 - 60
Taarten met vruchtenvulling
bv. ananas, perziken
X 2 - 190 50 - 60
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
Meringues
- 2 - 90 120 - 150
- 1 - 3 - 90 120 - 150
- 2 - 90 120 - 150
Pasteibakjes
X 2 - 220 35 - 45
- 1 - 3 - 200 35 - 45
- 2 - 200 35 - 45
Soufflés
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 45 - 55
- 2 - 180 45 - 55
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLZM 6100/IN Program Chart

Type
Program Chart