BLZM 6100
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56284
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
4. Ovenlampje achter
5. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Ventilator
7. Katalytisch tussenschot achterin
8. Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
9. Koude ovendeur
Opmerking
• Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een
minimum te beperken.
• Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren
van functies
2. Toets voor het annuleren van een selectie of om
terug te gaan naar de vorige selectie.
3. Bevestigingstoets
4. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde
waarden (temperatuur/tijd/niveaus).
Voor navigatie binnen de functies.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Bakplaat voor
zoet gebak:
Opvangbak:
1 2 3 4
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
Licht
- - Inschakeling van het ovenlampje
SNEL
VOORVERW.
200°C 50°C - 250°C
• Om de oven snel voor te verwarmen.
• Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de
functie zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft
aan dat de oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH.
CONVENTIONEEL
200°C 50°C - 250°C
• Voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte op het
middelste niveau.
• De oven voorverwarmen tot de gewenste temperatuur
en de voedingsmiddelen in de oven plaatsen zodra het
geluidssignaal aangeeft dat de ingestelde temperatuur
bereikt is.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het
brood.
De grillfunctie heeft verschillende standen.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Leg de voedingsmiddelen op de grill en giet bij het braden van
vlees een beetje water in de opvangbak om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Leg de voedingsmiddelen op de grill en giet bij het braden van
vlees een beetje water in de opvangbak om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
HETE LUCHT
160°C 50°C - 250°C
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde
bereidingstijd hebben, zonder voorverwarming op één
of meerdere steunhoogtes
(bv. vis, groenten, taart), zonder dat er geuren van het
ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
MAX. BEREIDING 180°C
50°C - 250°C
• Voor het bereiden van voornamelijk grotere stukken
vlees (grote braadstukken, kalkoen) wordt aanbevolen
één bereidingsniveau te gebruiken en de eerste of
tweede steunhoogte van onderaf.
GEBAK
175°C 50°C - 250°C
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
SPECIAAL
• Raadpleeg de programmakaart
INSTELLING
• Raadpleeg de programmakaart
AUTO RECEPTEN
• Raadpleeg de programmakaart