OUTDOORCHEF 18.211.98 Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de OUTDOORCHEF 18.211.98 Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
GRIDDLE PLATE STAINLESS STEEL
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 1 20.10.14 16:24
GRILLPLAAT PLANCHA
De Plancha-Plaat is gemaakt van roestvrij staal en is voorzien van een ruime vetopvangbak. De Plaat kan gedurende lange tijd op hoge tempe-
ratuur worden verhit en heeft een anti-aanbaklaag. De X-versteviging aan de onderkant dient ter stabilisatie en zorgt voor een lange levensduur
van de Plancha-Plaat.
Dit accessoire is multifunctioneel en perfect voor bv. kort gebraden vis, groente of vlees. Ook voor ontbijtgerechten kan de Plancha-Plaat prima
worden ingezet - het bereiden van gebakken eieren en pannenkoeken is een waar genoegen.
GEBRUIK
• Reinig de Plancha-Plaat voor het eerste gebruik met water.
• Voor het gebruik van de Plancha-Plaat de barbecue horizontaal nivelleren.
• Raak het accessoire tijdens gebruik op de grill alleen met barbecuehandschoenen aan.
• Plaats de Plancha-Plaat in hete toestand niet op brandbare of warmtegevoelige oppervlakken.
• Bij het bakken op de Plancha-Plaat kan het vet spatten. Bescherm zo nodig de bodem rondom de kookplaats.
Verwarm de Plancha-Plaat minstens 5 minuten voor op stand
en vet het kookoppervlak voor het verhitten met een lapje of een stuk
keukenrol lichtjes in.
REINIGING
• De Plancha-Plaat voor de reiniging minstens 5 minuten laten afkoelen.
• Daarna met de OUTDOORCHEF Reinigingsset Voor Bakplaten en water grondig afspoelen.
• Gebruik voor hardnekkige vervuiling nog zeepsop of de OUTDOORCHEF Barbecue Cleaner.
• Tip:DespatelvandeOUTDOORCHEF Reinigingsset Voor Bakplaten kan ook als universeel keukengerei worden gebruikt voor het draaien en snijden.
GEBRUIK VAN DE EASY FLIP TRECHTER
I
N
D
I
R
E
C
T
D
I
R
E
C
T
Trechter EASY FLIP:
Directe verwarming
Grillrooster:
verwijderen en de Plancha-Plaat op de 3 positiesteuntjes (zie onderkant van de Plancha) plaatsen
Deksel:
open
NL
OUTDOORCHEF.COM
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 22 20.10.14 16:25
INGREDIENTEN
2 St. uien, kleingehakt
2 dl olijfolie Extra Vergine
Zeezout
vers gemalen zwarte peper
een beetje
witte wijnazijn
8 St. zeer dunne roastbeefsteaks (of sirloinsteaks)
240 gr. Provolone kaas in vingerdikke plakjes
1 St. groot stokbrood (of 2 kleine)
50 gr Rucola, gewassen
Franse mosterd (bv. Dijon)
2 St. Tomaten San Marzano
GEBRUIK KOGELBARBECUE OP GAS
Trechter EASY FLIP:
directe positie
Deksel:
open
 Voorverwarmen:
5 minuten, op stand
, deksel open
Recepten (alle opgaven voor 4 personen)
STEAK SANDWICH MET RUCOLA EN TOMATEN
BEREIDING
Bak de uien in een beetje olijfolie op de voorverwarmde Plancha-Plaat tot ze goudbruin zijn en breng op smaak met zout, peper en wijnazijn.
Druppel wat olijfolie over het vlees, kruid met zout en peper uit de molen en braad op de Plancha-Plaat aan. Draai na 2-3 minuten om en bedek
de steaks met kaas.
Snijd het stokbrood aan de zijkant open en rooster het op de Plancha-Plaat of in de oven. Het voorverwarmde stokbrood wordt nu opengeklapt
en met de goudbruine uien belegd. Leg daarna het vlees en de rucola erop en bestrijk met mosterd.
Klap het steaksandwich dicht en snijd in 2 of 4 stukken.
I
N
D
I
R
E
C
T
D
I
R
E
C
T
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 23 20.10.14 16:25
INGREDIENTEN
8 varkensmedaillons van 50 g
8 plakken gekookt spek
4 grote garnalen (extra groot)
4 takjes citroengras
zout, peper, olijfolie
SURF & TURF
BEREIDING
Wikkel de varkensmedaillons in de plakken spek. Prik telkens twee varkensmedaillons en een garnaal op een takje citroengras, breng op smaak
met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de spiesjes ca. 5 minuten aan elke kant op de Plancha-Plaat.
I
N
D
I
R
E
C
T
D
I
R
E
C
T
GEBRUIK KOGELBARBECUE OP GAS
Trechter EASY FLIP:
directe positie
Deksel:
open
 Voorverwarmen:
5 minuten, op stand
, deksel open
OUTDOORCHEF.COM
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 24 20.10.14 16:25
INGREDIENTEN
150 g bloem
250 ml melk
4 eieren
1 snuifje zout
½ el suiker
30 g boter
100 ml mineraalwater
4 halve peren, gepocheerd
200 g chocolade, lichtjes
verwarmd kaneelpoeder
FLENSJEMETPEERENCHOCOLADESAUS
BEREIDING
Meng de bloem, melk, eieren, zout en suiker met een garde en laat een half uur rusten. Smelt de boter en giet deze samen met het
mineraalwater bij het deegmengsel. Goed mengen. Start onmiddellijk met het bakken. Bestrijk de voorverwarmde Plancha-Plaat met wat boter,
leg er een grote pollepel deeg op en strijk dun uit met een grote spatel. Bak 2–3 minuten, draai het flensje om en beleg met 2 1/4 stukjes peer,
giet er de chocolade over en bestrooi naar smaak met kaneelpoeder. Vouw het flensje dubbel en dien warm op
I
N
D
I
R
E
C
T
D
I
R
E
C
T
GEBRUIK KOGELBARBECUE OP GAS
Trechter EASY FLIP:
directe positie
Deksel:
open
 Voorverwarmen:
5 minuten, op stand
, deksel open
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 25 20.10.14 16:25
BARBECUE CULTURE
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 30 20.10.14 16:25
BARBECUE CULTURE
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 31 20.10.14 16:25
OUTDOORCHEF.COM
141020_rezeptheft_plancha 18.211.98_2015_hesja.indd 32 20.10.14 16:25
1/32