ZANKER ZKB7529X Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
29
Waarschuwingen en belangrijke adviezen -
inbouwfornuizen
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard blijft.
Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat
in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het
instruktieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze
gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
Installatie
z Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
z Het inbouwen en aansluiten dient door de
vakman te gebeuren, rekening houdende
met de geldende normen en de plaatselijke
voorschriften. Onder het hoofdstuk
«Speciaal voor de installateur» vindt u de
betreffende aanwijzingen.
z Om beschadigingen tijdens het transport
en het inbouwen te voorkomen zijn een
aantal delen bedekt met een kunststof
folie. Vóór de ingebruikname moet de folie
verwijderd worden.
z Een eventueel noodzakelijke wijziging van
de elektriciteitsvoorziening ten behoeve van
de installatie van dit appaarat, dient
eveneens door een erkend installateur
uitgevoerd te worden.
Tijdens het gebruik
z Tijdens het gebruik wordt het toestel heet.
Wees voorzichtig om aanraking van de
verwarmingselementen binnenin de oven
te voorkomen.
z Op het moment van het openen van
de ovendeur, gedurende de
bereidingsfase of aan het einde
hiervan, oppassen met de hete lucht
die uit de oven komt.
z Het is gevaarlijk om, in welke vorm danook,
dit apparaat of de eigenschappen daarvan
te veranderen.
z Gebruik altijd ovenhandschoenen voor het
uit de oven nemen van hete schalen of
pannen.
z Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus voor
dat kinderen dan niet in de buurt van de
oven kunnen spelen.
z Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe
een huishoudelijk apparaat op aangesloten
wordt, zorg er dan voor dat het snoer
daarvan niet tegen de hete ovendeur hangt
of daartussen geklemd kan raken.
z Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven
kinderen uit de buurt. Ook na het
uitschakelen van de stroomtoevoer blijft de
ovendeur nog lange tijd heet.
z De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem
nergens anders voor.
z Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg dat
dan nooit op de ovenbodem.
z Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit
nooit op het vetfilter (indien aanwezig), de
elementen en de thermostaatleiding.
z Het apparaat mag niet met een hete
stoom- of een stoomstraal-reiniger
wordenschoongemaakt.
z Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem
de steker uit het stopkontakt.
Nederlands
30
)
Veiligheid van kinderen
z Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor
het gebruik door volwassenen. Het is
gevaarlijk om kinderen het apparaat te
laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
Servicedienst
z Laat inspektie-en/of
herstelwerkzaamheden uitvoeren door de
servicedienst van de fabrikant of door een
door de fabrikant bevoegd verklaarde
servicedienst en laat geen andere dan
originele onderdelen plaatsen.
z Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
z Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
FABRIKANT: ELECTROLUX HOME PRODUCTS ITALY S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
Over deze gebruiksaanwijzing
z Overtuig u ervan dat de knoppen in
de uit-stand staan zodra u de oven niet
meer gebruikt.
z Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch
kookplateau, gemaakt voor aansliting op
1 fase 230V.
31
1. Bedieningspaneel
2. Grill-element
3. Verlichtingslampje
4. Telescopische ovenrichels
5. Type plaatje
1
3
4
5
2
Het gebruik
B
32
B
1 2 3 4 5 6
Display
Bereidinsfuncties Tijdsweergave
Display
Temperatuur
Bedieningspaneel
1. Schakelaar AAN / UIT
2. Keuzetoets voor de selectie van de bereidingsfunctie
3. Keuzetoets voor de selectie van de snelle verwarming
4. Keuzetoets “ “ (achteruit)
5. Keuzetoets “
(vooruit)
6. Instelling Timer, Bereidingstijd, Einde bereidingstijd
LET OP
Bij een stroomonderbreking, worden alle
ingestelde gegevens gedurende ongeveer 3
minuten in het geheugen bewaard. Na het
verstrijken van de 3 minuten, worden de
gegevens gewist en dienen deze bij het
herstellen van de stroomtoevoer opnieuw te
worden ingesteld.
De bereidingsfuncties worden gestuurd door
een elektronische programmeur.
Het is mogelijk om het even welke
bereidingsfunctie, temperatuur en
bereidingsduur in te stellen.
Speciale functies
Het is mogelijk de volgende functies te
selecteren, door twee toetsen tegelijkertijd
in te drukken:
Kinderbeveiliging: druk op de toetsen
en “ “;
Piepsignaal: druk op de toetsen en
"+";
Functie ‚Demo‘: druk op de toetsen
B
en “ “.
33
De oven aan- en uitzetten
— Alvorens een bereidingsfunctie/programma
te selecteren, moet de oven aanstaan.
Telkens wanneer op de keuzetoets wordt
gedrukt, verschijnt op de display het symbool
van de oven en gaat de ovenverlichting aan.
De oven kan op elk moment worden uitgezet.
— Om de oven uit te zetten, druk op de
keuzetoets : alle bereidingsfuncties/
programma’s worden onderbroken, de
ovenverlichting gaat uit en op de display wordt
de huidige tijd weergegeven.
De selectie van een
bereidingsfunctie
— Zet de oven aan door te drukken op de
keuzetoets .
— Druk op de keuzetoets om de gewenste
functie te selecteren. Telkens wanneer op de
toets wordt gedrukt, licht een symbool van
de bereidingsfuncties op, om aan te duiden
welke functie op dat gegeven moment actief
is. Naast het symbool van de geselecteerde
bereidingsfunctie, verschijnt het
overeenkomstig nummer (Afb. 1).
— Voor elke bereidingsfunctie, geeft de display
van de temperaturen de vooraf ingestelde
temperatuur weer. Wanneer de vooraf
ingestelde temperatuur niet geschikt is, druk
dan op de knop “ of “ “ om de temperatuur
in stappen van 5 graden bij te stellen.
- het symbool van de thermometer geeft de
temperatuur in de oven weer;
Wanneer de oventemperatuur het ingesteld
niveau bereikt, geeft de programmeur een
kort geluidssignaal af en houdt het symbool
van de thermometer op met knipperen.
Indien de oventemperatuur hoger is dan de
ingestelde temperatuur (vb. wanneer de
bereidingsfunctie beeindigd is en de oven nog
warm is), verschijnt deze niet op de display.
B
Afb. 1
34
Wijzigen van de
temperatuur en de vooraf
ingestelde bereidingstijd
— Gebruik de toetsen “ “ of “
+
” om de
ingestelde temperatuur te wijzigen, terwijl
het symbool “°” knippert (Afb. 2). De
programmeerbare maximumtemperatuur is
250°C.
— Gebruik de toetsen “ “ of “
+
” om de
ingestelde bereidingsduur te wijzigen, terwijl
het symbool knippert (Afb. 2).
De volgende symbolen duiden opeenvolgend
op de beschikbare bereidingsfuncties.
Geventileerde Bereiding - De
warmte wordt gelijkmatig verspreid
dankzij de werking van een ventilator.
De ingestelde temperatuur is 175°C.
Traditionele Bereiding - De warmte
komt van de boven- en onderkant. De
ingestelde temperatuur is 200°C.
Gewone Grill - De warmte komt
alleen van boven. De ingestelde
temperatuur is 250°C.
Geventileerde Grill - De warmte
komt alleen van boven en wordt
verspreid door de ventilator. De
ingestelde temperatuur is 180°C. Kies
een temperatuur van max. 200°C.
Bereiding Pizza - De gecombineerde
werking van de warmte afkomstig van
boven en de warme lucht verspreid
door de ventilator, maakt het
gelijkmatig bakken van pizza of zoute
taarten mogelijk. De ingestelde
temperatuur is 175°C.
Dubbele Grill - De oven geeft alleen
van boven een intense warmte af. De
ingestelde temperatuur is 250°C.
Bereiding onderaan - De oven geeft
alleen van onder een matige warmte
af. De ingestelde temperatuur is
250°C.
Bereiding bovenaan - De oven geeft
alleen van boven een matige warmte
af. De ingestelde temperatuur is
250°C.
Ontdooien - De ventilator laat in de
oven koude lucht stromen, zodat het
diepgevroren voedsel sneller ontdooit.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
B
Afb. 2
35
Het gebruik van de oven voor de
eerste keer
Wanneer de oven voor het eerst wordt
aangesloten op het elektriciteitsnet,
verschijnen op de display de cijfers “12.00”
en knippert het symbool .
Om de oven in gebruik te nemen, dient de
huidige tijd te worden ingesteld.
Om de juiste tijd in te
stellen:
a) druk op de toets en terwijl het symbool
knippert (Afb. 3), wordt de tijd ingesteld met
behulp van de toetsen “ of “ (Afb. 4). Het
symbool verdwijnt ongeveer 5 seconden na
de laatste tijdinstelling (Afb. 5).
b) wanneer het symbool niet langer
knippert, druk tweemaal op de toets .
Ga te werk zoals beschreven in punt „a“.
Werkwijze:
— zet de oven aan door te drukken op de toets
.
— druk tweemaal op de toets en kies de
functie ‚Traditionele Bereiding‘ (Afb. 6).
— gebruik de toets “ “ om de temperatuur in
te stellen op 250°C.
— laat de oven LEEG werken gedurende
ongeveer 45 minuten. U kunt de oven ook
programmeren voor een periode van 45 minuten.
— verlucht de ruimte tijdens deze handeling.
Het is raadzaam de hierboven beschreven
procedure te herhalen, door de
bereidingsfuncties ‚Dubbele Grill‘ en‚
Geventileerde Bereiding‘ te kiezen
gedurende ongeveer 5-10 minuten.
B
Afb. 3
B
Afb. 4
B
Afb. 5
B
Afb. 6
36
Tijdens de eerste minuten van de
werking, Is het VOLKOMEN NORM-
AAL dat rook en vieze geurtjes wor-
den vastgesteld. Dit wordt veroorzaakt
door de verwarming van de thermi-
sche isolatie en bewerkingsresidu’s.
Na het verstrijken van de 45 minuten,
laat u de oven afkoelen, waarna u de
binnenkant kunt schoonmaken met
warm water en een niet bijtend
afwasmiddel.
Voor de eerste bereiding, worden
het ROOSTER en de LEKPLAAT
zorgvuldig afgewassen (de lade in
geemailleerd metaal en verhoogde
rand die zich in de oven bevindt).
Om de ovendeur te openen, wordt
de handgreep altijd in het midden
vastgenomen (Afb. 7).
Afb. 7
37
De oven programmeren
Het gebruik van de teller
— Druk op de toets om de timer te starten
(Afb. 8). Het symbool begint te knipperen en
op de display verschijnen de cijfers “0.00”
— Gebruik de toetsen
om de gewenste tijd
in te stellen. De maximaal instelbare tijd is 23
uur en 59 minuten.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de timer
3 minuten en begint vervolgens af te tellen (Afb.
9).
— Na het verstrijken van de periode, is een
geluidssignaal hoorbaar. Om het geluidssignaal
te onderbreken, wordt op een willekeurige toets
gedrukt.
Om de instelling van de klok te gebruiken
of te wijzigen:
Druk op de knop totdat het symbool en
het symbool op de display verschijnen.
Nu is het mogelijk de instelling van de klok te
wijzigen met behulp van de knoppen
of
.
Om de klok uit te schakelen:
Druk op de knop totdat het symbool en
het symbool op de display verschijnen.
Druk op de knop
om de tijd te verlagen
totdat u „0.00“ op de display ziet (Afb. 10).
LET OP: de tellerfunctie schakelt de
oven NIET automatisch uit, wanneer
deze in werking is.
Het programmeren van de
uitschakeling van de oven
— Schuif het gerecht in de oven, selecteer de
bereidingsfunctie en de gewenste temperatuur
(Afb. 11).
— Druk op de toets om de functie
„Bereidingstijd“ in te schakelen (Afb. 12). Het
symbool „Bereidingstijd“ knippert en op de
display verschijnen de cijfers „0.00“.
B
Afb. 8
B
Afb. 9
B
Afb. 10
B
Afb. 11
B
Abb. 12
38
— Terwijl het symbool knippert, wordt op
de toets
gedrukt om de gewenste tijd in
te stellen. De maximaal instelbare tijd is 23
uur en 59 minuten.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de
programmeur 3 seconden, waarna hij begint
af te tellen.
— Na het verstrijken van de periode, gaat de
oven automatisch uit en is een geluidssignaal
hoorbaar. Op de display verschijnen de cijfers
„0.00“.
— Om het geluidssignaal te onderbreken,
wordt op een willekeurige toets gedrukt.
Om de bereidingstijd te wissen:
— Druk op de toets tot op de display het
symbool knippert.
— Druk op de toets “ “ tot op de display de
cijfers „0.00“ verschijnen (Afb. 13).
Het programmeren van de
in- en uitschakeling van de
oven
— Stel de “Bereidingstijd” in op de manier
beschreven op de vorige pagina.
— Druk op de toets en selecteer de
functie „Bereidingsduur“ aangegeven
met het symbool dat begint te knipperen. Op
de display verschijnt het einde van de
bereidingstijd (de huidige tijd plus de
ingestelde bereidingstijd - Afb. 14).
— Gebruik de toets “ “ om het einde van
de bereidingstijd in te stellen.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de
programmeur 3 seconden, waarna hij begint
af te tellen.
— De oven gaat automatisch aan en uit,
waarbij het einde van de bereidingstijd wordt
aangegeven met een geluiddsignaal. Om het
geluidssignaal te onderbreken, wordt op een
willekeurige toets gedrukt.
Om de bereidingstijd te wissen, volg de
aanwijzingen op de vorige pagina.
B
Afb. 13
B
Afb. 14
39
Speciale functies
Automatische uitschakeling
Indien u de oven vergeet uit te zetten, wordt
deze automatisch uitgeschakeld na een
bepaalde periode, in functie van de
ingestelde temperatuur (Afb. 15).
Benutten van de restwarmte
Indien u de automatische uitschakeling van
de oven hebt geprogrammeerd, gaat deze
enkele minuten op voorhand uit. Op deze
manier voltooit de restwarmte in de oven de
bereiding en wordt energie bespaard. De
aanwijzingen op de display blijven in ieder
geval zichtbaar tot op het eind van de
ingestelde bereidingstijd.
minder dan 15 minuten.
Kinderbeveiliging
Het is mogelijk de bedieningen van de oven
te vergrendelen, om te voorkomen dat
kinderen al spelend de oven kunnen
aanzetten.
— Wanneer de oven aanstaat, wordt hij
uitgezet met de toets .
— Druk tegelijkertijd op de toetsen en
"" en houd ze minstens 3 seconden
ingedrukt. Er klinkt een kort geluidssignaal
en op de display verschijnt het opschrift
‚SAFE‘ (Afb. 16).
— De oven is nu vergrendeld. Het is
onmogelijk een bereidingsfunctie te
selecteren.
Om de vergrendeling weg te nemen:
— Druk tegelijkertijd op te toetsen en
"" en houd ze gedurende minstens 3
seconden ingedrukt. Er klinkt een kort
geluidssignaal en op de display verschijnt
het opschrift ‚SAFE‘ en kan de oven opnieuw
worden gebruikt (Afb. 17).
Als de temperatuur schakelt de oven
is ingesteld op: automatisch uit:
250°C na 1,5 uur
tussen 200 en 245°C na 5,5 uur
tussen 120 en 195°C na 8,5 uur
beneden 120°C na 12 uur
B
Afb. 15
B
Afb. 16
B
Afb. 17
40
Snel verwarmen
Na selectie van de gewenste
bereidingsfunctie en het instellen van de
bereidingstemperatuur, begint de oven te
verhitten tot de ingestelde temperatuur wordt
bereikt.
De fase waarin de oven wordt verhit duurt 10-
15 minuten, naargelang de gekozen
bereidingsfunctie en de ingestelde
temperatuur.
Indien u de ingestelde temperatuur sneller
wenst te bereiken, kan de functie ‚Snel
verwarmen‘ worden gebruikt.
1) zet de oven aan door te drukken op de
toets ;
2) selecteer de bereidingsfunctie, op de
manier beschreven op de vorige pagina’s;
3) stel de temperatuur in met behulp van de
toetsen “ “ en “ “. De temperatuurweergave
op de display knippert;
4) druk op de toets
B
. Het opschrift «FHU»
verschijnt op de display (Afb. 18).
5) wanneer wordt gedrukt op de toets ,
knippert het symbool van de ingestelde
temperatuur “°” gedurende omgeveer 10
seconden, om aan te geven dat de
temperatuur nog kan worden aangepast met
behulp van de toetsen “ “ en “ “.
6) Wanneer de temperatuur in de oven het
ingesteld niveau heeft bereikt, geeft de pro-
grammeur een kort geluidssignaal af en
verschijnt de ingestelde temperatuur op de
display.
Deze functie kan worden gebruikt bij om het
even welke bereidingsfunctie en -temperatuur.
Functie ‘demo’
Deze functie is nuttig om de functies van de
oven te demonstreren in een winkel of
showroom, met als enig energieverbruik de
ovenverlichting.
Om deze functie te activeren, moet het
apparaat zich eerst in stand-by bevinden.
B
Afb. 18
41
— Druk op de toetsen
B
en “ “ gedurende
ongeveer 2 seconden (Afb. 19). Het systeem
geeft een kort geluidssignaal af.
— Wanneer wordt gedrukt op de toets
(1), verschijnt het opschrift „id“ op de display.
Alle functies van de oven kunnen worden
geselecteerd.
Het symbool van de thermometer knippert
niet en in plaats van het opschrift „id
worden cijfers weergegeven.
Om de functie ‚demo‘ uit te schakelen,
worden bovenvernoemde handelingen
herhaald.
Foutcode
De elektronische programmeur verricht
voortdurend een diagnostische test van het
systeem. Indien een aantal parameters niet
correct zijn, vb. omwille van een oneigenlijk
gebruik van de oven, onderbreekt de
besturingseenheid de in gebruik zijnde
functies en verschijnt op de display de
overeenkomstige foutcode (Afb. 20).
B
Afb. 19
B
Afb. 20
42
De beveiligingsthermostaat
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven
voorzien van een beveiligingsthermostaat. Bij
een eventueel optredend defect van de
hoofdthermostaat met als gevolg
oververhitting schakelt deze
beveiligingsthermostaat de oven uit.
Als dit onverhoopt een keer gebeurt, probeer
dan onder geen voorwaarde de oven zelf te
repareren, maar waarschuw direct onze
service-afdeling.
De oven heeft vier inschuifhoogten. Deze
worden van beneden naar boven geteld, zie
Afb. 21.
De inschuifhoogten 1, 2 en 4 zijn voorzien
van telescopische ovenrichels, om in- en
uitschuiven te vergemakkelijken.
Trek beide telescopische ovenrichels geheel
naar buiten, zie Afb. 22.
Zet het ovenrek of het bakblik op de
telescopische ovenrichels en schuif deze
dan voorzichtig de oven in, zie Afb. 22.
Probeer nooit de ovendeur te sluiten als
de ovenrichels niet volledig naar binnen
geschoven zijn. Het emaille en glas van
de deur zouden daardoor beschadigd
kunnen worden.
Afb. 21
FO 2296
FO 2297
Afb. 22
Ovenrichels
De koelventilator
De oven is uitgerust met een koelventilator
die de elektrische schakeldelen, de
bedieningsknoppen en de deurgreep tijdens
de werking koelt.
Teneinde oververhitting te vermijden blijft, na
het uitschakelen van de oven, de ventilator
draaien tot de temperatuur voldoende is
gedaald.
4
3
2
1
43
Praktische tips
Alle bereidingen doet u met
gesloten ovendeur.
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke
luchtcirculatie genereert met voortdurend
hergebruik van de bereidingsstoom.
Dit maakt het mogelijk om etenswaren te
bereiden in een omgeving met een cons-
tante vochtigheidsgraad, terwijl de
levensmiddelen van binnen zacht en van
buiten krokant blijven. Bovendien worden de
bereidingstijden en het energieverbruik tot
een minimum beperkt. Gedurende de
bereiding kan er stoom ontstaan, die bij het
openen van de deur naar buiten komt.
Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase
of aan het einde hiervan, oppassen met
de hete lucht die uit de oven komt.
Onder-en bovenelement
Warmte komt van onder en boven. Normaal
gebruikt u de middelste geleiderichels. Moet
het gerecht meer warmte van boven dan van
onder hebben, gebruik dan hoger liggende
geleiderichels; evenzo omgekeerd.
Bakken met hete-lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete-
lucht; de lucht wordt door middel van een
ventilator in de oven-achterwand
gecirkuleerd. Daardoor verdeelt de hete-lucht
zich snel en gelijmatig over de gehele
ovenruimte. Zodoende kunnen meerdere
gerechten, over de gehele ruimte verdeeld,
tegelijk gebakken worden. De gerechten
nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2
bakblikken tegelijk in de oven geplaatst
worden (Afb. 23). Bij het gebruik van slechts
Konventioneel grilleren
De klein-stand is bijzonder geschickt
voor het grilleren van steaks, worstjes,
schaschlicks, toast en dergelijke.
De groot-stand voor het gelijktijdig
grilleren van meerdere stukken vlees of een
gemengde vleesschotel.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd
worden, behalve rollades gehakt vlees en
bepaalde magere stukken wild. Vlees en vis
aan beide kanten met olie invetten en op
het grillrooster leggen. De richelhoogte hangt
van de vleessoort af. Het rooster kan in de
oven gedaan worden met zijn randen
omhoog of omlaag waardoor aldus een
verandering in de afstand van de grill-element
gebracht wordt. De lekschaal moet in de
eerste richel van onderaf geschoven worden.
Bij het grilleren verdient het aanbeveling om
voortijds een weinig water in de lekschaal
te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het
afdruipende vet en vereenvoudigt zodoende
het schoonmaken.
één richelhoogte beleven wij de onderste aan;
daardoor heeft u ook beter zicht op het
gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het
steriliseren of drogen van champignons en
fruit.
Grilleren + hete lucht
Voor het grilleren of braden van flinke porties
vlees. De hitte van het grill-element wordt
gelijkmatig in de hele oven verdeeld. De snel
cirkulerende hete lucht zorgt ervoor dat het
vlees aan alle kanten tegelijk dichtschroeit.
44
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet
voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van
de baktijd laten bakken en dan garneren en
afbakken. De resterende baktijd hangt sterk
af van de soort en hoeveelheid garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan;
de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een
richel vrijgelaten worden (Afb. 23).
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder
dan 1 kg wegen; kleinere stukken kunnen
uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar
maar van binnen rose of rood moet blijven
vergt een hoge temperatuur (200-250°C).
Licht vlees, gevogelte en vis, vergt
daarentegen een lage temperatuur (150-
175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel:
laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose
moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op
het rooster, een lekschaal in de onderste
richels plaatsen. Let op dat de rekken op
de juiste manier in de oven geplaatst worden.
Laat vlees na het braden minstens 15
minuten staan alvorens het aan te snijden:
hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het
ontstaan van rook, door verbranden van vet,
te vermijden herhaal dat af en toe om
kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laangste
temperatuur-instelling, verwarmen.
Attentie!
Plaats geen voorwerpen op de bodem
van de oven en bedek deze tijdens het
gebruik niet met aluminiumfolie.
Hierdoor kan oververhitting ontstaan
die van invloed is op het bakresultaat
en het email van de oven beïnvloedt.
Plaats pannen, hittebestendige
schalen en aluminiumfolie alleen op
het rooster dat in de daartoe bestemde
gleuven is geschoven.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de
massa en de hoeveelheid water dat zicht in
dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in
uw nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan
een richtlijn is.
Afb. 23
FO 0351
Hete-lucht
45
Traditionele en geventileerde bereiding
Adviestabellen
4
3
2
1
4
3
2
1
Traditionele
bereiding
Gewicht in
(gr.)
GERECHT
Niveau
Geventileerde
bereiding
OPMERKINGEN
Bereidingsduur
minuten
temp.
°C
Niveau
temp.
°C
ZOETE NAGERECHTEN
Met opgeklopt deeg 2 170 2 (1en3)* 160 45 ~ 60 In bakvorm
Kruimeldeeg, taartbodem
2 170 2 (1en3)* 160 20 ~ 30 In bakvorm
Ricottataart 1 160 2 150 60 ~ 80 In bakvorm
Appeltaart 1 180 2 (1en3)* 170 40 ~ 60 In bakvorm
Strudel 2 175 2 150 60 ~ 80
Vruchtenvlaai 2 175 2 (1en3)* 160 30 ~ 40
Fruit cake 1 175 1 160 45 ~ 60 In bakblik
Biscuit 1 175 2 (1en3)* 160 30 ~ 40 In bakvorm
Panettone 1 170 1 160 40 ~ 60 In bakvorm
Casinogebak 1 170 1 160 50 ~ 60 In bakblik
Kleine gebakjes
(met opgeklopt deeg) 2 175 2 (1en3)* 160 25 ~ 35 op bakplaat
Koekjes (kruimeldeeg) 2 160 2 (1en3)* 150 20 ~ 30 op bakplaat
Schuimpjes 2 100 2 (1en3)* 100 90 ~ 120 op bakplaat
Focaccia 2 190 2 (1en3)* 180 12 ~ 20 op bakplaat
Soesjes, roomsoezen
2 200 2 (1en3)* 190 15 ~ 25 op bakplaat
BROOD en PIZZA
1000 Wit brood 1 190 2 180 40 ~ 60 1 of 2 stokbroden
500 Roggebrood 1 190 1 180 30 ~ 45 In bakblik
500 Broodjes 2 200 2 (1en3)* 175 20 ~ 35 6 of 8 broodjes
250 Pizza 1 210 2 (1en3)* 190 15 ~ 30 op lekbak
OVENSCHOTELS
Met droge pasta 2 200 2 (1en3)* 175 40 ~ 50 In bakvorm
Met groenten 2 200 2 (1en3)* 175 45 ~ 60 In bakvorm
Quiches 1 200 2 (1en3)* 180 35 ~ 45 In bakvorm
Lasagna 2 180 2 160 45 ~ 60 In bakvorm
Cannelloni 2 200 2 175 40 ~ 55 In bakvorm
VLEES
1000 Braadstuk van rundvlees 2 1 90 2 1 7 5 5 0 ~ 7 0 Gebakken op rooster
1200 Braadstuk van varkensvlees 2 1 80 2 175 100 ~ 130 Gebakken op rooster
1000 Braadstuk van kalfsvlees 2 190 2 175 90 ~ 120 Gebakken op rooster
1500 Rosbief (saignant) 2 210 2 200 50 ~ 60 Gebakken op rooster
“ “ (matig gebakken) 2 210 2 200 60 ~ 70 Gebakken op rooster
“ “ (goed gebakken) 2 210 2 200 70 ~ 80 Gebakken op rooster
2000 Schouderham 2 180 2 170 120 ~150 Met zwoerd
1200 Lamsvlees 2 190 2 175 110 ~ 130 Bil
1000 Kip 2 190 2 175 60 ~ 80 Heel
4000 Kalkoen 2 180 2 160 210 ~ 240 Heel
1500 Eend 2 175 2 160 120 ~ 150 Heel
3000 Gans 2 175 2 160 150 ~ 200 Heel
1200 Konijn 2 190 2 175 60 ~ 80 In stukken
1200 Varkenspoot 2 180 2 160 100 ~ 120 2 poten
1500 Haas 2 190 2 175 150 ~ 200 In stukken
800 Fazant 2 190 2 175 90 ~ 120 Heel
- Gehaktbrood 2 180 2 160 40 ~ 60 In bakblik
VIS
1200 Forel - Zeebrasem 2 190 2 (1en3)* 175 30 ~ 40 3-4 hele vissen
1500 Tonijn - Zalm 2 190 2 (1en3)* 175 25 ~ 35 4-6 moten in vorm
(*) Bij een geventileerde bereiding op meer niveaus, is het aangewezen de niveaus aangegeven tussen haakjes
te respecteren.
46
Rundshaas
4 800 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Biefstukken 4 600 3 max 10 ~ 12 6 ~ 8
Worst 8 3 max 12 ~ 15 10 ~ 12
Varkenskarbonade 4 600 3 max 12 ~ 16 12 ~ 14
Have kip 2 1000 3 max 30 ~ 35 25 ~ 30
Spiesjes 4 3 max 10 ~ 15 10 ~ 12
Kippenborst 4 400 3 max 12 ~ 15 12 ~ 14
Hamburger 6 600 3 max 10 ~ 15 8 ~ 10
Vis, filet (tong) 4 400 3 max 12 ~ 14 10 ~ 12
Gevulde tosti 4-6 3 max 5 ~ 7
Wit tostibrood 4-6 3 max 2 ~ 4 2 ~ 3
Bereiding op grill (**) -
Bovenkant
°C
Temp.
Nummer
stukken
Gewicht
in gr.
Hoeveelheid
Bereidingsduur
(minuten)
Onderkant
Bereiding op grill
GERECHT
Niveau
4
3
2
1
Geventileerde bereiding op grill (**)
GERECHT Gewicht Niveau Temp. Bereidingsduur (min.)
in gr. °C Onder- Boven-
kant kant
Kalkoenrol 1000 3 200 30 ~ 40 20 ~ 30
Halve kip 1000 3 200 25 ~ 30 20 ~ 30
Kippenbil 3 200 15 ~ 20 15 ~ 18
Kwarteltjes
500 3 200 25 ~ 30 20 ~ 25
Geegratineerde groenten 3 200 20 ~ 25
Jacobsschelpen 3 200 15 ~ 20
Makreel 3 200 15 ~ 20 10 ~ 15
Vis in moten 800 3 200 12 ~ 15 8 ~ 10
4
3
2
1
700 Pizza 1 200 15 ~ 25 op lekplaat
500 Kleine pizza's 1 200 10 ~ 20
in backvorm of op rooster
500 Focaccia 1 200 15 ~ 25 in backvorm
GERECHT
Niveau Temp. °C
Bereidingsduur
minuten
OPMERKINGEN
Bereiding met functie "Pizza" (***)
Functie "Pizza"
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief en worden aangepast aan de persoonlijke smaak. De
aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is raadzaam om, vooral voor gebak,
pizza en brood, de over gedurende ongeveer 10 minuten voor te verhitten alvorens met de bereiding te starten.
(**) De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is aangewezen de oven
ongeveer 3-5 minuten voor te verhitten alvorens de bereiding te starten.
(***) De aangegeven bereidingstijden houden geen rekening met de voorverhitting. Het is raadzaam de oven
ongeveer 10 minuten voor te verhitten alvorend de bereiding te starten.
Gewicht
in (gr.)
47
Vetfilter
Gedurende het braden of grilleren van vlees
ontstaat een vettige damp, welke op de
ventilatorbladen neerslaat. Om dat te
voorkomen plaatst u vóór u gaat braden of
grilleren, het vetfilter (Afb. 24).
Wij adviseren u het filter steeds na gebruik te
reinigen in heet water met een afwasmiddel.
Om het filter te verwijderen drukt u het lipje
naar boven.
Afb. 24
Onderhoud
Het reinigen van de oven
Overtuig u ervan dat de oven
uitgeschakeld is vóór u hem
schoonmaakt. Trek daartoe de
stekker uit het stopcontact of
schakel de zekering in de
huisinstallatie uit. Wacht tot de
oven geheel is afgekoeld.
De accessoires en de binnenkant kunt u
schoonmaken met heet water en een
afwasmiddel.
Gebruik eventueel een ovenreiniger
(spuitbus), maar dan alleen voor de
zijwanden en de bodem.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve
of giftige stoffen voor het schoonmaken.
De emaillering van de ovenruimte is uiterst
duurzaam. Zuren, zoals die in citroenen,
pruimen, rabarber en dergelijke voorkomen,
kunnen echter bij morsen matte vlekken
veroorzaken. Snel schoonmaken!
Zijn dit soort vlekken toch ontstaan, dan zijn
ze niet meer te verwijderen. Dat stoort
echter niet de goede werking en de
duurzaamheid van de oven.
De voorkant van de oven kunt u naar
behoefte reinigen met warm water en een
neutraal huishoudschoon-maakmiddel. Om
dat te vergemakkelijken kunt u de knoppen
tijdelijk verwijderen door ze naar u toe van
de assen af te trekken.
Moderne huishoudschoonmaakmiddelen
drogen doorgaans streeploos op.
Modellen van roestvrij staal of
aluminium:
Wij raden aan de ovendeur uitsluitend te
reinigen met behulp van een natte spons en
deze daarna met een zachte doek te drogen.
Gebruik nooit staalwol, zuren of
schuurmiddelen, deze kunnen het oppervlak
van de oven beschadigen.
Dezelfde aanwijzigen gelden voor het
schoonmaken van het bedieningspaneel van
de oven.
Verwijderen van de
ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de
ovenbinnenkant de deur in de weg zit, of bij
het schoonmaken tussen de glasdeuren,
kan de deur tijdelijk verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
FO 0452
Afb. 25
48
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om
(Afb. 25);
3) Sluit de deur tot hij stuit (staat dan schuin
open);
4) Til de deur met beide handen iets op en trek
hem naar u toe uit het ovenfront (Afb. 25).
Maak de binnenkant van het glas alleen schoon
met warm water en een zachte doek. Om de
deur weer in elkaar te zetten en in de oven te
plaatsen volgt u de omgekeerde procedure.
Vervangen van het
ovenlampje
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is
vóór u het lampje vervangt. Trek daartoe de
stekker uit het stopcontact of schakel de
zekering in de huisinstallatie uit. Wacht tot de
oven is afgekoeld.
Indien het lampje van de binnenverlichting
vervangen moet worden, dan kunt u het
verwijderen door het kapje los te draaien (Afb.
26) Vervang het lampje door eenzelfde model,
230V/25W met E14-fitting, bestand tegen een
temperatuur van 300°C.
Tips voor de reiniging
Om de reiniging binnen in de oven te
vergemakkelijken kan men het bovenste
verwarmingselement (bovenelement en grill)
omlaag draaien.
Laat de oven eerst afkoelen en
controleer of hij is uitgeschakeld.
z Draai de schroeven die het element
vasthouden los (zie Afb. 27). De eerste keer
kunt u het beste een schroevendraaier
gebruiken.
z Trek nu het verwarmingselement voorzichtig
omlaag.
z Vanaf dit ogenblik kan men de oppervlakte
van de oven reinigen (zie de algemene tips
Afb. 26
Afb. 27
Ovendeurrubber
Het goed werken van de oven is mede
afhankelijk van het deurrubber geplaatst
tussen de oven en de deur.
Controleer regelmatig de conditie van dit
rubber, houd het schoon en gebruik nooit
agressieve schoon-maakmiddelen.
Als het deurrubber beschadigd is laat dit dan
vervangen door Electrolux Service.
voor de reiniging).
z Het verwarmingselement weer op zijn
plaats zetten en de schroeven weer stevig
vastdraaien.
Controleer of het element stevig
vastzit om te voorkomen dat de
grill tijdens het gebruik naar
beneden komt.
)
49
Telescopische ovenrichels
De telescopische ovenrichels kunt u uit de
oven halen om ze te reinigen. Draai de
bevestigingsschroeven los en verwijder dan
aan beide kanten de ovenrichels, zie Afb.
28. Week de ovenrichels in een sopje en
verwijder vastzittend vuil met een speciaal
ovensponsje met zeep. Met schoon water
naspoelen en met een zachte doek afdrogen.
Zet de ovenrichels terug en draai de
schroeven weer stevig vast.
Zorg er bij het reinigen van de ovenrichels
voor, dat u het smeervet achter de
telescopische geleiders niet verwijdert. Het
vet zorgt ervoor dat de geleiders goed
functioneren.
Afb. 28
Technische gegevens
Buitenafmetingen
Hoogte 600 cm
Breedte 560 mm
Diepte 550 mm
Ovenruimte
Hoogte 335 mm
Breedte 405 mm
Diepte 400 mm
Inhoud 53 l
Dit apparaat voldoet aan de
volgende EU-richtlijnen:
73/23 - 90/683 (laagspanning);
89/336 (elektromagnetische
compatibiliteit);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Vermogens:
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element 1800 W
Grill-element 1650 W
Turbogrill-element 2450 W
Hetelucht-element 2000 W
Pizzafunctie 3000 W
Ovenverlichting 25 W
Koelventilator 20 W
Circulatieventilator 30 W
Aansluitwaarde oven 3080 W
Temperatuur-regelbereik 50°C tot 250°C
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
50
Afb. 29
Speciaal voor de installateur
Het inbouwen en installeren dient
volgens de landelijke normen en
plaatselijke voorschriften te
geschieden. Iedere tussenkomst
na de aansluiting dient gedaan te
worden met afgekoppelde of
uitgeschakelde stroomtoevoer.
De installatie en de elektrische
aansluiting van het apparaat
moeten door een erkend vakman
gebeuren.
Elektrische aansluiting
Let op:
z de aansluiting moet worden uitgevoerd
met in acht neming van de huidige
normen;
z de zekeringen in de huisinstallatie
moeten de lading van het apparaat
kunnen dragen (zie het typeplaatje);
z het stopcontact moet zijn voorzien van
een deugdelijke aardleiding, volgens de
huidige normen en wetten;
z het voor de aansluiting gebruikte
stopcontact moet makkelijk bereikbaar
zijn.
z zorg ervoor dat in de elektrische
huisinstallatie een installatie-automaat of
groepschakelaar met smeltzekering
wordt geïnstalleerd zodat het apparaat
met een contactopening van min. 3 mm
van het net kan worden gescheiden. De
schakelaar mag de geelgroene
aardedraad nooit op enig punt verbreken.
De geelgroene aardedraad dient 2-3 cm
langer te zijn dan de andere draden.
z de kabel moet zo geïnstalleerd worden
dat hij niet heter kan worden dan 50°C
boven de kamertemperatuur;
z om de oven aan te sluiten moet de plaat
op de achterzijde verwijderd worden om
bij het klemmenbord te komen.
Dit apparaat wordt geleverd zonder
aansluitsnoer.
Alleen een van de volgende types snoer mag
worden gebruikt: H07RN-F, H05RN-F,
H05RR-F, H05VV-F, H05V2V2-F(T90), H05
BB-F. Aan het snoer moet een geschikte
stekker worden gemonteerd.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Het apparaat wordt afgeleverd voor
aansluiting aan 230 V/50 Hz (Afb. 29).
Waarschuwing: Het aansluiten mag alléén
door een erkend vakman geschieden.
De fabrikant wijst elke aansprakelijkheid
ten aanzien van schade of letsel of, indien
bovenstaande veiligheidsmaatregelen
niet werden getroffen.
51
FO 0205Afb. 30
Afb. 31
Afb. 33
FO 0290
Het inbouwen van de oven en de kookplaat
dient op zodanige wijze te geschieden dat
tijdens en na ingebruikname geen span-
ningvoerende delen kunnen worden bereikt
of aangeraakt. Bovendien moeten alle be-
schermingselementen van het toestel - en
tevens een eventueel beschermingspaneel,
b.v. wanneer dit aan het eind of het begin
van de keukenelementen aangebracht is -
dusdanig bevestid zijn dat zij slechts met
behulp van een stuk gereedschap verwijderd
kunnen worden.
De rugzijde en één zijkant van het toestel
tegen een ander toestel dat hoger is of tegen
een wand mag worden geplaatst, terwijl de
andere zijkant tegen meubels of toestellen
van dezelfde hoogte moet worden gezet.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en
de nis vindt u in de afbeeldingen 30, 31 en
32.
Bevestiging aan de
ombouwkast
Open vervolgens de ovendeur en schroef hem
met de vier houtschroeven aan het meubel
vast (Afb. 33).
Installatie
FO 2562
550 MIN
6
0
0
560 - 570
80÷100
Afb. 32
540
52
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR DE BENELUX
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de betreffende aankoopnota,
of kwitantie te worden getoond of meegezonden.
WAARBORGVOORWAARDEN
Onze toestellen worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd.
Desondanks kan het voorkomen dat er een defect optreedt. Onze klantendienst zal dit
op verzoek herstellen, zowel binnen als buiten de waarborgtermijn. De levensduur van
het toestel wordt daardoor niet negatief beïnvloed. Onderstaande waarborgvoorwaarden
zijn gestoeld op de EU Richtlijn 99/44/EG en het Burgerlijk Wetboek. De daaruit
voortvloeiende rechten blijven onverlet.
Ook de waarborgverplichtingen van de verkoper naar de eindgebruiker blijven onaangetast.
Voor dit toestel verlenen wij waarborg volgens onderstaande voorwaarden.
1. Wij verhelpen kosteloos met inachtneming van de voorWaarden 2 tot en met 15
gebreken aan het toestel die zich openbaren binnen 24 maanden vanaf de datum
van levering aan de eindgebruiker. Deze waarborgvoorwaarden zijn niet van toepassing
in geval van professioneel of daarmee gelijk te stellen gebruik.
2. De waarborgprestatie houdt in dat het toestel kosteloos wordt teruggebracht in de
toestand die het had voor het defect optrad. Gebrekkige onderdelen worden hersteld
of vervangen. Kosteloos vervangen onderdelen worden ons eigendom.
3. Het gebrek moet terstond gemeld worden, om mogelijke verdere schade te
voorkomen.
4. Voor een beroep op waarborg dient het aankoopbewijs met aankoop- en/of
leveringsdatum te worden overlegd.
5. De waarborg heeft geen betrekking op schade aan kwetsbare onderdelen, zoals
(vitrokeramisch) glas, kunststof, rubber, die ontstaan is door onzorgvuldig gebruik
6. De waarborg heeft geen betrekking op kleine afwijkingen van de gestelde kwaliteit
die voor de waarde en deugdelijkheid van het toestel onbeduidend zijn.
7. De waarborg geldt evenmin voor schade veroorzaakt door:
chemische en elektrochemische inwerking van water,
abnormale milieuomstandigheden in het algemeen
voor het toestel oneigenlijke bedrijfsomstandigheden
contact met agressieve stoffen.
8. De waarborg heeft geen betrekking op gebreken door transportschade die buiten
onze verantwoordelijkheid is ontstaan, niet vakkundige installatie of montage, verkeerd
gebruik, gebrekkig onderhoud, of het niet in acht nemen van de gebruiks- of
montageaanwijzingen.
9. Het recht op waarborg vervalt wanneer het defect werd veroorzaakt door herstelling
of ingrepen door derden die niet bevoegd of niet deskundig zijn, of wanneer het
toestel voorzien werd van toebehoren of onderdelen die niet origineel zijn en daardoor
een defect veroorzaken.
10.Toestellen die gemakkelijk kunnen worden vervoerd dienen te worden overhandigd
of gezonden naar onze klantendienst. Herstelling ter plaatse kan slechts worden
gevraagd voor grote of ingebouwdetoestellen.
53
11.Indien het toestel zodanig is ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst
dat de benodigde tijd voor het in- en uitbouwen samen meer dan 30 minuten bedraagt,
dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de gebruiker in rekening gebracht.
Schade die ontstaat door abnormale in- of uitbouw komt ten laste van de gebruiker.
12.Indien binnen de waarborgperiode de herstelling van hetzelfde gebrek meermaals
mislukt of de herstellingkosten disproportioneel zijn wordt in overleg met de gebruiker
een gelijkwaardige vervanging geleverd. In geval van vervanging behouden we ons
het recht voor om een vergoeding te rekenen naar rato van de verstreken
gebruiksperiode.
13.Herstelling onder waarborg heeft geen verlenging van de waarborgtermijn noch
aanvang van een nieuwe waarborgtermijn tot gevolg.
14.Op herstellingen geven wij een waarborg van 12 maanden, uitsluitend op hetzelfde
gebrek.
15.Verdere of andere rechten, in het bijzonder vergoeding van schade ontstaan buiten
het toestel, zijn uitgesloten voor zover een aansprakelijkheid niet wettelijk is
vastgelegd. In geval van aansprakelijkheid zal een vergoeding de aankoopwaarde
van het toestel niet overtreffen.
Deze waarborgvoorwaarden gelden voor in Belgie gekochte en/of in gebruik zijnde
toestellen. Indien een toestel naar het buitenland wordt gebracht dient de gebruiker na
te gaan of het toestel voldoet aan de technische voorwaarden ( o.a. spanning,
frequentie, installatievoorschriften, gassoort, klimaatomstandigheden) in het betreffende
land. Voor in het buitenland aangeschafte toestellen dient de gebruiker zich zelf te
vergewissen van de bepalingen in België. Noodzakelijke of gewenste aanpassingen
vallen niet onder de waarborg, en kunnen niet altijd worden aangebracht.
Ook na afloop van de waarborgtermijn staat onze klantendienst u ter beschikking.
Adres Klantendienst:
ELECTROLUX HOME PRODUCTS BELGIUM
Bergensesteeweg,719
1502 LEMBEEK
Tel.02.363.0444
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25

ZANKER ZKB7529X Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding